Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. március 18., vasárnap

Nate Jackson: Kelj ​fel és járj!

Túlélni az NFL-t a rakás alján
Minden ​idők legjobb NFL-memoárja! – írja a Rolling Stone magazin, a New York Times szerint pedig „ott van benne mindaz, amit egy jó sportkönyvtől vársz (és mégis csak nagyon ritkán kapsz meg): egyszerre vicces, mocskos, bensőséges, őszinte és emberi”.
Mi lesz abból, ha egy okos és érzékeny fiatal srác elhatározza, hogy a világ egyik legbrutálisabb sportját, az amerikaifutballt a legmagasabb szinten akarja játszani? Jó esetben egy olyan letehetetlen könyv, mint a Kelj fel és járj!
Nate Jackson az esélytelenek nyugalmával indult neki, hogy megpróbáljon bekerülni az NFL-be, és töltött el aztán hat évet (az átlagos ottani játékoskarrier idejének pont a dupláját) a Denver Broncos, a San Francisco 49ers és a Cleveland Browns játékosaként.
Milliós fizetésű sztárokkal játszott együtt, miközben folyton rettegett a kirúgást jelentő telefonhívástól, de végül a kezdőcsapatba verekedte magát. Fanyar humorral és kendőzetlen őszinteséggel megírt könyve erről a hihetetlen utazásról szól.
Sérülések, fájdalomcsillapító-függőség, pénz, barátságok, mindenre kapható csajok, öngyűlölet, depresszió és persze a csodálatos, mindenek felett álló amerikaifutball: az NFL alulnézetből.
A kritikákból:
Ott van benne mindaz, amit egy jó sportkönyvtől vársz (és mégis csak nagyon ritkán kapsz meg): egyszerre vicces, mocskos, bensőséges, őszinte és emberi. (The New York Times)
„A legjobb könyv az összes közül, amit az NFL mindennapjairól egykori játékosok írtak. Sőt, valószínűleg szimplán a legjobb könyv, amit az NFL mindennapjairól valaha is írtak.” (Stefan Fatsis, az A Few Seconds Of Panic című sportkönyv szerzője)
„Nate Jackson kitűnő kötete ledönti a profi amerikaifutballt övező mítoszokat, lebilincselő őszinteséggel mesél az NFL-ről és a játékosokról, akik közül sokan az egészségüket és életüket is kockára teszik a karrierért, ami gyakrabban ér véget halk pukkanással, mint nagy durranással. A csillogás mellett az árnyoldalakról is mindent megtudunk, anélkül, hogy mindez panaszkodásba és önsajnálatba csapna át. Tényleg jó a könyv – ez a srác nagyon tud írni.” (Ben Fountain, a Billy Lynn’s Long Halftime Walk című könyv szerzője)
„A Kelj fel és járj! a teljes igazságot tárja elénk az NFL-ről. Fájdalmasan őszinte és mégis nagyon szórakoztató, az utóbbi idők messze legjobb könyve a profi futballról.” (Scott Raab, a The Whore Of Akron című könyv szerzője)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...