Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. március 18., vasárnap

Nora Roberts: O’Dwyer-örökség trilógia

Sötét ​boszorkány

Iona ​Sheehan Amerikában született, de sohasem érezte otthon magát abban az országban, és a szüleivel sem tudott jó kapcsolatot kialakítani. Mindig arra vágyott, hogy szeressék és elfogadják, de mintha rossz helyen kereste volna a boldogságot. Aztán a nagymamájától megtudja, hol teljesedhetne ki az élete. Írországban, egészen pontosan Mayo megyében, a zöld erdők, dús mezők és csillogó tavak vidékén. Mert onnan származik, és nem hétköznapi örökség várja azon a helyen. Ő az egyik Sötét boszorkány a három közül, akiknek a varázsereje nemzedékről nemzedékre öröklődik. A három Sötét boszorkánynak egy időben, egy helyen kell lennie, hogy leszámolhasson ősi ellenségével, a gonosz Cabhan varázslóval. Az első Sötét boszorkány leszármazottai már évszázadok óta készülnek, várakoznak, átadva egymásnak a mesterséget és a tudást. Úgy tűnik, most elérkezett az idő. 
Iona mindent hátrahagyva Írországba utazik, hogy találkozzon az unokatestvéreivel, a másik két Sötét Boszorkánnyal. Végre igazi család veszi körül, és úgy érzi, hazatért. 
Nemsokára sor kerül Cabhan első támadására, és Ionát ez is meggyőzi arról, hogy jól döntött, helyes úton jár. 
Munkát vállal a közeli lovardában, és megismerkedik Boyle McGrath-szal, a lovarda egyik tulajdonosával, aki megtestesíti mindazt, amit Iona vonzónak tart egy férfiban. 
Iona számára elkezdődik egy új élet, tele varázslattal, sötét mágiával, a szerelem tiszta örömével, barátsággal, csalódással, fájdalommal és küzdelemmel.

Árnyékvarázslat

Connor ​O’Dwyer, az ír solymász imádja szűkebb hazáját, az írországi Mayo megyét. Ott él és dolgozik nővérével, Brannával, unokatestvérével, Ionával és gyerekkori barátaival, Boyle-lal, Finn-nel és Mearával. Hatan megtörhetetlen, erős kört alkotnak, de ezt a megszokott helyzetet felborítja egy váratlan esemény, egy régóta esedékes, szenvedélyes csók. 
Meara Quinn és Connor időtlen idők óta barátok. Szinte minden nap találkoznak, mert Connor, a solymász turistákkal járja a környéket, Meara pedig lovastúrákat vezet az erdei ösvényeken. A testi vonzalom eléggé összekuszálja a szálakat, és új kihívásokat jelent mindkettejük számára. Meara fél az érzelmi kötődéstől, és nem akarja veszélyeztetni értékes barátságukat. Connor ágyában már sok nő megfordult, de a szívét még egyik sem ejtette rabul. Mi lesz, ha az ő kapcsolatuk is hasonló sorsra jut? 
Ráadásul a barátokra és rokonokra komoly feladat vár. Az a sorsuk és örökségük, hogy élet-halál harcot vívjanak a sötétség erőivel, ezért mindennél nagyobb szükség van az egységükre. Ez a gonosz erő ködként gomolyogva fojtogatja őket, el akar pusztítani mindent, ami fontos számukra, és amit szeretnek.

Vérmágia

Branna ​O’Dwyer Írországban, Mayo megyében él, ahol a múlt legendái szorosan összefonódnak a jelennel. A boltjában árulja a saját készítésű krémeket, balzsamokat, gyertyákat. Nem csoda, hogy a portékája népszerű a helybéliek és a turisták körében, mert Branna a különleges képességeit is felhasználja munkájában. Ő Mayo egyik Sötét boszorkánya, akit az öröksége és a sorsa arra kötelez, hogy elpusztítsa Cabhant, a sötét varázslót. Branna hűséges barátai szoros kört alkotva harcolnak vele a sötét erők ellen. Nehéz dolguk van, mert nemcsak Cabhant kell megsemmisíteniük, hanem a benne lakozó démont is. 
Branna életéből csak egyetlen dolog hiányzik: a szerelem. Fiatal korában odaadta a szívét Fin Burke-nek, az ifjú férfi boszorkánynak, és akkor úgy tűnt, hogy a viszonzott szerelem boldogsága vár rá. Annál nagyobb volt a csalódása és az elkeseredése, amikor a szerelmén megjelent Cabhan jele, és kiderült, hogy Fin a gonosz varázsló leszármazottja. 
Branna nem tudta túltenni magát ezen, és szakított a fiúval. Fin azóta a világot járja, boszorkányként és emberként próbálja kitalálni, hogyan szabadulhatna meg a jeltől. Ő nem Cabhan vérének érzi magát, hanem Branna köréhez tartozónak. 
Amikor eljön az idő, és a három Sötét boszorkány a végső leszámolásra készül, Fin visszatér Írországba, hogy mellettük harcoljon. Nehéz legyőznie Branna gyanakvását, és sokáig nem tudja elnyerni a bizalmát. Az első két csatát nem tudták megnyerni, de most rájöttek, hogy egy démonnal van dolguk, és különleges mágiára lesz szükségük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...