Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. november 23., péntek

Elmore Leonard: Sima ​ügy

Frank ​Ryan autókereskedőként gályázik, de titokban kidolgozza a fegyveres rablás – vagyis a biztos meggazdagodás – tízparancsolatát. 

Az elmélet már csak megvalósításra, Frank pedig élete nagy találkozására vár – egy olyan fazonnal, aki vevő némi piszkos pénzszerzésre. 

Egy nap lefülel egy Stick nevű kocsitolvajt, be is fújja a rendőrségen, ám annyira lenyűgözi a fickó hidegvére és dörzsöltsége, hogy inkább kihúzza a slamasztikából, és beavatja tervébe. 

Beindul az üzlet. 

Heti két-három szupermarket, benzinkút vagy italbolt kifosztása – gördülékenyebben már nem is alakulhatnának a dolgok, a cimborák lubickolnak a könnyen szerzett pénzben. 

Frank azonban vérszemet kap, egyre többet akar, és elkezdi megszegni saját szabályait. 

Nőnek a tétek, de nő a kockázat is: miután Frankék olyan keményfiúkkal állnak össze, akik más szabályok szerint játszanak, mint ők, kicsúszik a kezükből az irányítás. 

Hőseink pillanatok alatt válnak üldözöttekké: nemcsak a rendőrség figyeli őket, de egy csapatnyi bűnöző is a sarkukban liheg… 

Kiben bízhatnak még egyáltalán? 

ELMORE LEONARD az alvilág ábrázolásának nagymestere: utánozhatatlan, fanyar humora és sziporkázóan eleven párbeszédei teszik talán legszórakoztatóbb gengsztertörténetévé a Sima ügyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...