Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. augusztus 31., hétfő

Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek


Rachel, a londoni üzletasszony örökölt egy házat vidéken és hozzá egy kutyamenhelyet, pedig nem az a kimondott állatbarát, saját bevallása szerint sem. Aztán, miközben megpróbál új gazdát találni a menhely lakóinak, rájön, hogy talán a vidéki élet mégsem áll annyira távol tőle, mint gondolta.

Natalie és Johnny hosszú ideje szeretnének gyereket, de hiába, és a kudarcra lassan rámegy a házasságuk. Vajon azzal, hogy befogadják Bertie-t, a csintalan basset houndot, aki előszeretettel fosztogatja a hűtőszekrényt és dúlja fel a házat, sikerül megmenteni a kapcsolatukat?

Zoe volt férje egy labrador kölyköt ajándékoz két fiúknak, azaz Zoe-nak, akire a kutya gondozása marad. Zoe úgy érzi, ez már sok, ereje végén jár. Ám ekkor megismerkedik Billel, a jóképű orvossal, aki számára az ideális társ talán mégsem az, akit elképzelt magának.

Ahogy az új kutyatulajdonosok útja keresztezi egymást, és sorsuk összefonódik, mindannyian ­sokat tanulnak a hűségről, az újrakezdésről és a feltétel nélküli szeretetről.

Sohonyai Edit: Engem szeress


Micsoda boldog dilemma, ha egy lánynak két helyes, jóképű fiú közt kell választania – gondolhatná az olvasó. Pedig a tizenhét éves Zsófi mégsem boldog. Lehet, hogy nyamvadt kis gyökérből Igazi Nővé válni nem is olyan egyszerű?
A népszerű fiatal írónőt a mai tinédzserek korosztályuk hiteles szószólójának érzik, ezért fogadták bizalmukba.

Sohonyai Edit: Böbe és Tamás 1-2-3.

Le a csajokkal!


Avagy kinek kell a szerelem…

Az emlékezetes alternatív buli után Tamás pontosan eltervezte, másnap a suliban mit fog mondani Böbének. Mintha mi sem történt volna, lazára veszi a figurát. „Ezer bocs, béb, hogy felkértem azt a csajt, míg te a sarokban unatkoztál.  Tudom, borzasztó lehetett." Mélyen a szemébe néz majd, és magyarázóan folytatja: „Nagyon szeretlek téged, de értsd meg: fiú vagyok, bizonyos igényekkel…" – ezután a büfében fizet neki egy túrós palacsintát, s az ügy ezzel el is lesz intézve. Ajaj! Dehogy lesz elintézve! Még csak most kezdődik. Mert Kincses Tamás a 10/A-ból nem ismeri a női lélek rejtelmeit.

Sohonyai Edit, a Macskaköröm, a Szerelemlék és más sikeres regények írója annál jobban ismeri. A lányokét is, meg a fiúkét is. És őszintén, nyíltan, nagyon mulatságosan avatja be az olvasót a kamaszok titkaiba. Ha valaki önmagára ismer, az nem a véletlen műve.


 

Le a pasikkal!



Avagy velem nem stimmel valami?
 
„Le a csajokkal!” – hirdette a Móra X könyvek korábbi kötetének címében Sohonyai Edit, de mi, olvasók, már akkor is sejtettük, hogy csakis indulataitól vezérelve pattog ilyenformán a főhős, Kincses Tamás. „Le a pasikkal!” – háborog a szerző legújabb kamaszregényében a tizenhét éves Böbe, akinek pedig leghőbb vágya, hogy örök szerelme, a fent említett Kincses Tamás ne csak a barátot, hanem a nőt is észrevegye benne. A felnőtté válás Küszöbén Böbének sok mindent kell tisztáznia. Azt, hogy mit jelent nőnek lenni. Mit jelent a szerelem és a szeretet. És mit jelent bízni önmagában. Közben az is kiderül, hogy a lázadó kamaszlányok számára is a család a legmeghittebb menedék.

A fiatal szerzőt őszinte érzelmessége, friss humora miatt kedvelik a még nála is ifjabb olvasók.


 

Mocsok Csillag



Böbe és Tamás egy pár, ezt régóta tudhatjuk, hiszen róluk szólt Sohonyai Edit két nagy sikerű regénye (Le a csajokkal!, Le a pasikkal!). Tudjuk, hogy ők ketten óvodáskoruk óta barátok, egymás gondolataiba is belelátnak. Várható volt, hogy előbb-utóbb egymás testét is fölfedezik. Akkor tehát happy end? Aki ezt hiszi, az nem ismeri a tinédzsereket. Nagy összeveszések, nagy kibékülé-sek, nagy röhögések, könnyek, féltékenység, hűtlenség, és végül… Ki tudja még, mi lesz a vége?

Sohonyai Edit: Kockacukor


Kockacukor 17 éves kora ellenére több mint 90 kiló, és ez nem mellékes körülmény, ha az ember lánya éppen szerelmes, ráadásul egy olyan fiúba, aki egyszerűen tökéletes.

„Max kell nekem!” – határozta el magát Kockacukor, nyomatékkal. És arra alapozta a döntését, hogy múlt héten beütötte az interneten a keresőbe:
„Beleszerethet-e duci lányba fiú?”
És végigolvasott minden ebben a tárgyban kidobódó variációt. És ezek alapján azt szűrte le: igen, beleszerethet, ha a duci lány sugározza magából az önbizalmat, és azt, hogy jól érzi magát a bőrében. És különben is, a duci lányok vidámak, nevetősek, és süt belőlük az életöröm. Mert esznek bátran, szorongás nélkül, nem úgy, mint azok a kis deszka nőcikék, akiket leköt a kalóriaszámlálás. Na jó, de hogyan lesz sugárzóvá az illető duci hölgy? Hogyan kell önbizalmat sugározni? Mitől lesz önbizalma?

A regény mai kamaszokról szól, az őket érintő/foglalkoztató problémákról, megoldásra váró élethelyzeteikről: szerelem és barátság, táplálkozási zavarok, elvált szülők, nevelőapa és mostohatestvér, önzés és önzetlenség, parti drog és pedofília …
Igazi „sohonyais” ifjúsági regény.

Rose Gordon: Hirtelen jött völegény (Vőlegények 1.)

http://dream-press.3dn.ru/4741098.jpg


A túlzottan tudományos, talpig becsületes, de társaságban félszeg Alexander Banks épp most tudta meg, hogy a neve szerepel egy eljegyzései szerződésen, Anglia legrosszabb fiatal hölgyének neve felett. Egy kiskapu segítségével azonban elvehet valaki mást következmények nélkül még a harmincadig születésnapja előtt, így viszont négy hete maradt, hogy találjon egy másik nőt és feleségül vegye. Amilyen logikus tudós, Alex megfogadja barátja tanácsát, és úgy kezeli a menyasszony-keresést, mint egy tudományos kísérletet...
 
Caroline Sinclair még mindig próbálja felkaparni az állát a padlóról unokatestvére, Lady Olivia legutóbbi kijelentése után, mikor beszélgetésük tárgya, Alex Banks, Olivia jegyese megérkezik. Caroline azt hiszi azért, hogy beszélgessen a menyasszonyával. De mikor említést tesznek egy kísérletről, Caroline, aki épp úgy nem tud nemet mondani a kísérletekre, ahogy a tüdejét sem foszthatja meg a levegőtől, azonnal önként vállalkozik rá anélkül, hogy tudná, mivel is foglalkozik mostanában a férfi.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...