Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. április 5., kedd

Andrew Nicoll: Ha ezt olvasod, én már nem leszek


Otto Witte, hamburgi akrobata és Albánia királyának története

A cirkuszkocsijában üldögélő Otto, miközben azt iszogatja, ami a kávéjából megmaradt (a port), eddig hajszál híján megmenekült a szövetségesek bombáitól. Abban a meggyőződésben, hogy a szerencséje hamarosan elhagyja, és nem fogja megérni a reggelt, elhatározza, hogy papírra veti élettörténetét annak a szerencsétlen flótásnak, aki majd megtalálja a holttestét.
Méghozzá micsoda történetet. Évekkel azelőtt, amikor vagy Budán, vagy Pesten egy cirkusznál dolgozott, egy újságcikkre hívták fel a figyelmét. Hogy miért? Mert abban volt egy kép egy bizonyos török hercegről, akit azért hívtak Albániába, hogy ő legyen az ország új királya. És történetesen ez a herceg feltűnően hasonlított Ottóra…
A terv megszületett, nekivágtak a kalandnak, és Otto barátainak és ellenségeinek (meg egy tevének) a segítségével az albánok nemsokára olyan királyt kapnak maguknak, amilyenre egyáltalán nem számítottak.

Az 1962-ben született Andrew Nicoll rövid favágóskodás után újságírásra adta a fejét. Elbeszélései jelentek meg a New Writing Scotland című antológiában és más magazinokban. Első regényével, az eddig 20 nyelvre lefordított A derék polgármesterrel elnyerte a Saltire Society elsőkönyveseknek járó díját. Második regénye, a Valdez, szintén megjelent magyarul.
Nős, három gyermek édesapja.

Alessandra Torre: Black Lies – Sötét hazugságok


Létezhet szerelem, ha minden csak hazugság?

Brant:
Huszadik születésnapján már milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt. Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.

Lee:
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat döntöget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tud-e róla, hogy ez így van.

Két férfit szeretek. Két férfival szeretkezem.

Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.

Ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.

Jandy Nelson: Neked adom a napot



A tizenhárom éves fiú-lány ikerpár, Noah és Jude hihetetlenül közel állnak egymáshoz. Különleges burkot húznak maguk köré színekből és szavakból, ahová nem engednek be semmit és senkit. Egy nap azonban a burok felhasad, és a családi tragédia úgy kipörgeti az ikreket megszokott világukból, akár egy tornádó.

Három esztendő múltán jóformán szóba sem állnak egymással. Az érzékeny lelkű Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek több köze van a lány családjának széthullásához, mint hinné…

Az ikrek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kéne találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására.

Jandy Nelson világsikerű regénye döbbenetes művészi erővel szőtt mese, ami beszivárog a csontjainkba, akár a tűz melege egy didergető napon.

Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya (Michael Vey 1.)


A Meridian Középiskola tanulóinak szemében Michael Vey csupán egy teljesen átlagos, hétköznapi tizennégy éves srác. Michael azonban minden, csak éppen nem hétköznapi – ami azt illeti, egészen felvillanyozza a környezetét.

Amikor Michael legjobb barátja, Ostin Liss és a csinos szurkolólány, Taylor Ridley véletlen felfedezést tesz, hirtelen kiderül számukra, hogy Michaelen kívül más gyerekek is élnek a világon, akik hasonló képességekkel rendelkeznek. Ráadásul valaki vagy valami elszántan vadászik rájuk.

Miután Michael édesanyját elrabolják, a fiú csakis saját eszére, különleges erejére és barátai segítségére számíthat, ha szembe akar szállni a vadászokkal, méghozzá azzal az elhatározással, hogy kiszabadítja anyját és megmenti a többieket.

Melissa Hill: Érted mindent! / Míg el nem felejtem


Ki mondta, hogy egy romantikus regényben nem eshet le az állad a meglepetéstől?

Tara Harrington élete igazán mesésnek tűnik: sikeres karrier, menő sportkocsi, és jóképű pasi, akivel mindennél jobban szeretik egymást. Látszólag kívánni sem lehetne tökéletesebbet.

Egy nap azonban kishúga, az örökös bajkeverő Emma bejelenti, hogy terhes, de azt már nem hajlandó elárulni, hogy kitől. Tara ekkor még nem is sejti, mennyi bonyodalom származik még ebből, és elszántan igyekszik válaszokat találni. Vajon mit titkol a húga? Ki az a titokzatos idegen, akitől gyermeket vár? Miért hallgat dacosan az apa kilétéről?

De ez csak a kezdet! Kiderül, hogy Tara legjobb barátnője, Liz feje fölött is egyre gyűlnek a fellegek. Hiába teljesült régóta dédelgetett álma, a vidéki élet távolról sem olyan örömteli, mint ahogy azt várta. Tökéletesnek hitt házassága egyre sivárabbnak tűnik. A férje, Eric napról-napra gyanúsabban viselkedik, Liz pedig egyre kevésbé biztos benne, szeretné-e egyáltalán megtudni, mit titkol előle.

Tara nyaralás közben megismerkedik az igéző szépségű, londoni Natalie-val, a tündöklő életet élő PR-menedzserrel, aki hasztalan próbál férjet fogni magának: épp aktuális álmai férfiját rendre elijeszti magától.

Tara, aki életmód-tanácsadóként keresi a kenyerét, segít kétségbeesett barátnőjének, és eközben rá kell jönnie, hogy jóval több közös dolog van bennük, mint azt valaha hitte volna.

Miközben Tara rendíthetetlenül zsonglőrködik idejével, hogy egyszerre lehessen támasza kishúgának, Emmának, a legjobb barátnőjének, Liznek és újdonsült londoni ismerősének, Natalie-nek, kiderül, hogy a legnagyobb problémával éppen saját háza táján kell szembenéznie…

Melissa Hill ezzel a regényével megújítja a romantikus regény műfaját: krimiírókat megszégyenítő fordulatokat csempész a történetébe! Az Érted mindent! romantikus, szellemesen szórakoztató könyv, amely azonnal leköti az olvasó figyelmét, és a mindvégig élvezetes utazás végül egy döbbenetes csavarral fejeződik be.

 

Abby-t nagyon megviseli, hogy élete szerelme elhagyja egy másik nő miatt. Napjai nehezen telnek, szenved az egyedülléttől. Aztán egy nap szerencsétlen baleset éri, amitől károsodik a hosszú távú emlékezete. Ironikus módon mindenre emlékszik, ami a baleset előtt történt, de az orvosok szerint új emlékeket már aligha fog tudni elraktározni. Abby nem fogadja el a diagnózist, felveszi a harcot az emlékezete leépülése ellen. Családja és barátai kiállnak mellette, amiben tudják, segítik. Abby az ő támogatásukkal készít egy listát azokról a dolgokról, melyeket mindig is szeretett volna
megtenni. Elkezd élni és élményeket gyűjteni, sőt, egy új szerelem esélye is megjelenik a színen…

A sok-sok meglepô fordulat után az olvasó végül már nem tudja, mire is számítson…

„A férfi nagyon jól nézett ki sötétbarna hajával és a még sötétebb színű szemeivel. A lány biztos volt benne, emlékezne rá, ha valaha is… Aztán a szíve hirtelen kihagyott egy ütemet és jeges félelem kúszott fel a gerince mentén.
– Elnézést, mit is mondtál, honnan ismerjük egymást? – kérdezte, amikor nagy nehezen úrrá lett a hangján.
– Hát New Yorkból természetesen – válaszolta, mintha ez ostoba kérdés lett volna. – Karácsony este! A Central Parkban találkoztunk, ahol a mókusok ellopták a szendvicsedet…
Erre a szóra valami elkezdett bizseregni Abby elméjének hátsó zugában, valami, amit a lány nem igazán tudott megragadni.
Amikor látta, hogy Abby még mindig nem ismeri fel, a férfi folytatta.
– A délutánt azzal töltöttük, hogy megmutattam neked a várost. Kipróbáltuk a suttogó mutatványt a Központi pályaudvaron, aztán felmentünk a Rockefeller Center tetejére. Ne mondd, hogy nem emlékszel!
Abby szíve zakatolt, dühödten törte a fejét, elkeseredetten próbált rájönni, mi ez az egész. Emlékezett rá, hogy New Yorkban volt, persze – emlékezett rá, hogy Zach és Claire lakásában lakott a kis Caitlynnel. És emlékezett arra is, hogy a család nagyon szép karácsonyt töltött együtt és éjféli misére mentek a St. Patrick Székesegyházba, de ennyi volt minden.
– Abby? Jól vagy? A fenébe, úgy elsápadtál, fehér vagy, mint a fal!
Ezek voltak az utolsó szavak, amiket Abby hallott, majd a fejében hirtelen csillagok szikráztak fel, és elfeketedett előtte a világ."

On Sai: Calderon 1-2.

Calderon, avagy hullajelölt kerestetik


Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni.

Úriember nem temetkezik hitelbe.

Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg.

Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni?

Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára.

A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre.

Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?

 

Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Calderon kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.

Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.

Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…

Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.

Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?

Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?

Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.

A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.

Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?

De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?

A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.

On Sai: Scar (Szivárgó sötétség 1.)


Scar körül sok a titok.
Titok a vallása, mert kereszténynek született egy olyan világban, ahol a kalózok megnyúzzák, a császáriak pedig agyonlövik a hívőket. Titok, hogy szerelmes Artúrba. Titok az álma, amit követve navigátornak áll.

Artúr körül sok a halál.
Előbb azt hiszi, Scar meghalt, kétségbeesésében csatlakozik egy keresztény csempészhajóhoz, és az űrben bolyongva egyre mélyebben megismeri a sötétséget. Mikor úgy érzi, minden kegyetlenséget megtapasztalt, megtudja, hogy Scar nem halt meg. Hanem áruló lett.

Don körül nagy a csend.
A renegát mentál önkéntes száműzetéséből figyeli a világ eseményeit, ám az ijesztő dolgokról nem beszélhet senkinek. Hallgatása mögött más is lapul: egy titok, és egy régi, fájó szerelem emléke.

Lucy körül nagy a rend.
Don egykori társa majdnem hibátlan. A világegyetem egynyolcadának ura, aki a végső tökéletességet keresi, gyűlöli az érzelmeket és a vércseppek gömbjében lapuló π számot. Könyörtelenül kiiktatja mindazt, ami nem illik a társadalom rendjébe.

Ők négyen furcsa események sodrában találják magukat. Fogalmuk sincs, ki vagy mi mozgatja a szálakat.

Lehet, hogy pusztán játékszerek Isten és a Gonosz kezében?

Létezik egyáltalán szabad akarat?

A szerelem, melyet elpusztítottál magadban, pislákolhat-e még a másikban?

Egyvalaki sejti csupán, hogy ők négyen alkotják a tengelyt, melyen megfordul az emberiség sorsa.

A regény a Szivárgó sötétség sorozat első kötete.

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?


Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.

Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.

Bele lehet zúgni valaki állába?

Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.

Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.

Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?

Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.

De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen (Légió 2.)


Közöttünk jár… és bárki lehet az.

Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.

Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?

Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Mo Hayder: Tokió


Greyt, a londoni diáklányt gyerekkora óta egy szörnyű bizonyosság gyötri. Senki sem hisz neki, ő mégis megszállottan kutat, hogy kiderítse látomásának valóságalapját.

Tokióba utazik, ahol reményei szerint fellelheti a legfontosabb bizonyítékot: egy filmfelvételt az 1937-es nankingi mészárlásról, amely során a japán katonák háromszázezer ártatlan kínai embert gyilkoltak le.

A filmfelvétel – ha egyáltalán létezik – csak egyvalakinél lehet: a brutális esemény egyik túlélőjénél.

Csakhogy a szóban forgó professzor feltételekhez köti az együttműködést. Véres feltételekhez.

Jude Deveraux: Bársonyos 1-4.

Bársonyos ígéret


Judith gyönyörű, okos lány, független lélek, akit határozott gondolkodás vezérel. Emancipált korunkban bárhol megállná a helyét, csakhogy ő a sötét középkorban, a régi Angliában született, egy komor lovagvár falai között. A sors azonban többet tartogat számára, mint kortársainak. Egy zárda jövendő főnökasszonyának nevelik, és hímzés, varrogatás helyett szervezést, nagybirtokok irányítását és kora tudományának legjavát tanulja, ám az apai kényszer alól ő sem bújhat ki, és nőül kell mennie egy olyan férfihoz, aki más asszonyt szeret. Bár a férj szíve nem ifjú feleségéé, a fiatal házasok teste mégis mágnesként vonzza egymást.

Milyen élet várhat így a szép, öntudatos, büszke Judithra, akit nevelői nem készítettek föl erre a helyzetre?

Intrikák és veszedelmek közepette nemegyszer szembenézésre kényszerül, és a nagy beismeréseken túljutva sikerül legyőznie a cselszövéseket és saját előítéleteit is. S hogy kiérdemli-e végül szerelmese szívét is, és boldogsága teljessé válik-e, az kiderül a könyv lapjairól. Ha az olvasó kíváncsi a történet további alakulására, a következő három kötetben ismét találkozhat a középkori Angliát idéző, izgalmas sorsú regényhősökkel...

 

A Felföld bársonya

 
Az igaz szerelem útjába nem lehet akadályokat állítani. Vagy mégis?

A gyönyörű és vad Bronwynt és a délceg lovagot, Stephen Montgomeryt az Isten is egymásnak teremtette. Henrik király is úgy döntött, összeházasítja őket, hogy angol nemes vegye át a harcias skót klán vezetését a kardos menyecskétől. Csak éppen Bronwyn gyűlöli az angolokat, akik megölték az apját, és mind közül leginkább Stephent, aki volt olyan pökhendi, hogy még a saját esküvőjét is lekéste.

Stephen viszont nem érti, miként lehet ez a pazar, érzéki nő egyben klánfőnök, miért engedelmeskednek minden parancsának a rettegett felföldi harcosok. Fel nem fogja, miért nem érti meg Bronwyn, hogy fontos családi okok miatt késlekedett. És van valami, ami mindkettejük előtt rejtély: miért vágynak akaratuk ellenére is a másik érintésére, csókjára, ölelésére, szerelmére…

Mindkettejüknek nagy utat kell bejárniuk lelkük útvesztőiben, túl kell élniük harcokat és cselszövényeket, mire rájönnek: a szerelmet adni kell és nem várni, a társunkban bízni kell és nem a hibákat leltározni, és hogy az igaz szerelem útjába nem lehet akadályt állítani. Legalábbis az 1520-as évek Angliájában így volt. És talán néha így van még ma is...

 

Bársonyos hang


Az ördögien izgalmas bársonyos sorozat hű olvasói már nyilván várták, hogy a harmadik Montgomery fivér, Raine is emberére, pontosabban asszonyára találjon. Ahogyan az is sejthető, hogy a hatalmas erejű, de vajszívű nemes úrnak nem lesz könnyű dolga, ha olyan tűzrőlpattant, szép és bátor asszonyt akar találni, mint szerencsés testvérei.

Főleg most, amikor a király kegyéből kiesve, törvényen kívüliek kis csapatával bujdokol az erdőben. Csak azt tudja, hogy valami érthetetlen módon vonzódik csinos, új apródjához, és – megijedve saját vonzódásától a szép ifjú iránt – elhatározza, hogy igazi férfit farag belőle.

 

Bársonyos angyal

Melyik férfi ne álmodna arról, hogy egy gyönyörű, meztelen fiatal nő gördül ki a szőnyegből, amelyet ajándékba kapott? És melyik nő ne sértődne meg, ha erre kényszerítenék? De vajon mit tesz ilyen helyzetben a messze földön híres nőcsábász, Miles Montgomery? Visszatartja-e, hogy a szép fogoly, Elizabeth Chatworth, családjuk esküdt ellenségének húga?

Ráadásul az első nő életében, aki nem rajong érte, hanem gyűlöli, és ezt nem is rejti véka alá, ám végül teljesen elkábítja és elcsavarja a fejét.

És a szép Elizabeth szívében meddig élhet a gyűlölet, ha kiderül, hogy a gátlástalan rablónak hitt Miles igazi lovag, a nők, az elesettek gyámolítója?

Jim Harrison: Szenvedélyek viharában



William Ludlow ezredes, miután megelégelte kormánya bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel, a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló idealizmusának megtestesítője. Tristan, a középső azonban senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiúkat és a közéjük álló Susannah-t.

Marina Fiorato: A Mandulaliget Madonnája


A Mandulaliget Madonnája felejthetetlen történet szerelemről és művészetről az itáliai háborúk színterében, A muránói üvegfúvó és A velencei szerződés írójától.

Bernardino Luinit, Leonardo da Vinci kedvenc tanítványát a lombárd hegyek közé rendelik vallási tárgyú freskók megfestésére. A szeme megakad a gyönyörű Simonetta di Saronnón, a fiatal nemesasszonyon, akinek a férje elesett a csatában.

Bernardinót annyira magával ragadja a szépséges és bánatos özvegy, hogy mindenképpen le akarja festeni, róla mintázza a Madonnát a saronnói templom csodálatos freskóihoz. A modell és a festő egymásba szeretnek, Simonetta pedig saját mesterművével viszonozza Luini zseniális alkotását: a mandulái felhasználásával elkészíti a szerelme számára a híres likőrt, az Amaretto di Saronnót.

Ki a titokzatos aranykezű zsidó? Milyen szerepet játszik a fiatal, néma katona Simonetta végzetében?

Marina Fiorato zseniális regénye csodálatos kirándulásra visz minket meghökkentő végállomással.

Komor Zoltán: Húgycsőbalerina


Miért nem járnak a férfiak balett előadásokra? Talán mert az olyan ratyi dolog? Vagy azért, mert különös parazitafertőzés terjed az operaházak bársonyos székein, és apró vérszívó balett táncosnők költöznek a férfiak húgycsövébe?

Hősünk egy Tűzmadár előadás után fedezi fel, hogy egy miniatűr táncosnő fészkelte be magát a péniszébe. Mi több, hamarosan szerelembe is esik a tehetséges jövevénnyel. Később pedig előbukkan egy gyerek, aki talán nem is gyerek, csupán egy óriásira nőtt ondósejt.

De hogyan fogadja ezt a fertőző kapcsolatot homofób apja, aki szerint a balett buzis dolog? Létezik-e olyan erős szerelem, amely bármilyen falat, még a húgycsőfalat is képes átütni? Szenvedély, dráma, könny és vizelet.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...