Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. november 6., vasárnap

Mary Balogh: Csapda-trilógia

Érzéki ​csapda 

A ​​huszonegyéves Alexandra Purnell kegyeiért sokan versengenek, de a bimbódzó hajadont egy nála jóval idősebb hercegnek ígérte oda a lány szigorú apja. A házasság küszöbön áll, de hosszas kérlelésre Alex engedélyt kap, hogy a báli szenzont Londonban töltse. Ez a kiruccanás örökre megváltoztatja az életét… Az egyik fényűző bál után elrabolják, és másnap Amberley grófjának ágyához kötözve ébred. Az emberrablás Lord Eden parancsára történt, de Alex fatális tévedés áldozata lett, hiszen a célpont a csélcsap Madeleine, a gróf öccsének ikernővére lett volna. A gróf, hogy helyrehozza a végzetes hibát megkéri Alex kezét, de a lány hallani sem akar az eljegyzésről, amíg titkos információkhoz nem jut…
Hogy mitől letehetetlenek Mary Balogh regényei? A páratlanul izgalmas és érzelmes történetektől? A hús-vér szereplőktől, akiknek sorsáért végigizguljuk az éjszakákat? Mary Balogh csodálatos érzékkel ír a nők szerelmi vívódásáról. A számos sikerkönyvvel rendelkező írónő megindító története barátságról, odaadásról, titokról, és a szerelem mindennél vonzóbb csapdájáról világszerte sikerrel hódította meg az Amanda Quick, Julie Garwood és Johanna Lindsey rajongókat.

Szerelmi ​csapda 


Lord ​​Eden számára a gyönyörű Ellen Simpson nem lehet más, csak izgató álom. A nemesúr évekig szolgált együtt a háborúban Ellen férjével, miközben titkon vágyakozott az asszonyra. A férj halálát gyászoló Ellen gyógyítja a sebesült lordot, de a veszélyesen vonzó férfi közelében a nőben is ellenállhatatlan vágy ébred, és a barátság átadja a helyét a tiltott szenvedélynek. Amikor botrány fenyeget, nincs más kiút, mint a házasság. De Ellen szíve titkot őriz, amelyet senkivel sem oszthat meg. A lord elszánja magát, hogy beteljesíti kettőjük kimondatlan vágyát, és bármi áron megszerzi az asszonyt…

Ördögi ​csapda 


Madeline, ​​Lord Eden tüzes ikerhúga még mindig hajadon, bár udvarlókból nem szenved hiányt. A jóképű Huxtable ezredes meg is kérte a kezét, ám a szíve mélyén a lány James Purnell szerelmére vágyik. Négy éve már, hogy szenvedélyes fellobbanásuknak keserű vége szakadt, de híre jött, hogy James dúsgazdagon visszatért Londonba. Báli szezon lévén, az előkelőségek estélyeken flörtölnek egymással, így az egykori pár sem kerülheti el a találkozást. Az ördögi csapda készen áll; félreértések, sértődések, féltékenység és konvenciók állnak a szerelmesek útjába…

Danielle Steel: Kakukktojás


A ​​gömbölyded Victoria Dawsonnak soha nem volt könnyű az élete. A duci lány mindig is kirítt a környezetéből, különösen Los Angelesben, ahol csak a tökéletes külső számít igazán. Ráadásul jobban érdeklik a könyvek, mint a szép ruhák, így aztán családjában ő a kakukktojás. 

Szülei számára lányuk külseje csalódást jelent, amit nem is rejtenek véka alá. Victoria soha nem érezhette, hogy elfogadják és szeretik, ezért mindenképpen szabadulni akar otthonról. Egyetemi tanulmányainak befejezése után egy jó nevű manhattani magániskolában vállal tanári állást. Elismert pedagógus válik belőle, de szülei szívtelensége és a mellőzöttség megtapasztalása továbbra is beárnyékolja hétköznapjait. 

Amikor végre felveszi a harcot a pluszkilókkal, és megpróbál szembenézni múltjának fájdalmaival, sorsa újabb fordulóponthoz érkezik: imádott húga bejelenti eljegyzését. Victoria most Gracie boldogságáért kezd aggódni, mert úgy érzi, testvére választottja éppolyan zsarnoki természetű, mint önimádó apjuk. 

Az esküvő időpontja vészesen közeledik, amikor egy váratlan találkozás és egy minden eddiginél viharosabb családi összecsapás alapjaiban forgatja fel a lány életét…

Mary Balogh: Lánykérés (Túlélők klubja 1.)


A napóleoni háborúk alatt egy angol herceg nyitva hagyja a kastélyát a harcokban megsérült előkelő tisztek előtt. Egy kis csapat egykori katonatiszt évente visszatér ide, pihenni és emlékezni. 

Lady Muir magányosan sétálgat a tengerparton; óvatosan halad az egyenetlen földsávon, borzongva figyeli a tengert, miközben az életéről gondolkodik. Aztán egyszer csak a meredekebb utat választva elindul a falu felé, a csúszós köveken azonban kificamítja a bokáját. Ekkor váratlanul egy férfi tűnik fel az egyik szikla mögül, hogy a segítségét felajánlva Stanbrook hercegének kastélyába vigye.

Lord Trenthamet a barátai bízták meg azzal a feladattal, hogy találjon magának feleséget a tengerparton, egy hölgyet, akit rangja, vagyona és katonai hőstettei lenyűgöznek, és aki rögtön igent mondana a lánykérésre. De hiszen a part teljesen kietlen, rajta kívül csak kósza sirályok fordulnak meg erre! Most mégis itt egy karcsú, szőke asszony, aki a segítségére szorul.

Véletlen lenne, vagy a sors rendelte így, hogy az ízig-vérig lady és a nyers, szókimondó lord találkozzanak? Két - látszólag - gyökeresen eltérő életfelfogás, ízlés kerül egymással szembe, mégis, ahogy az idő telik, a két ember megismeri egymást, megismeri a másik legmélyebb vágyait, titkait, és talán arra is rádöbben, hogy minden különbözőségük dacára az a bizonyos lánykérés valóban megtörténhet.

Philip Kerr: Kieső helyen


A ​​foci nem élet és halál kérdése. Sokkal több annál.
Scott Manson, a London City segédedzője ezt a saját bőrén tapasztalja meg, amikor a csapat menedzserét, Joo Zarcót holtan találják egy bajnoki mérkőzés után. Minden jel arra mutat, hogy a zseniális, ám nagypofájú portugált agyonverték. A Premier League öldöklő tempójában azonban nincs idő hosszasan gyászolni, máris készülni kell a következő meccsre. A rendőrség tehetetlen, a klub ukrán tulajdonosa, a kétes hírű vállalkozóból lett milliárdos pedig visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Scottnak: ha megtalálja a gyilkost, átveheti a csapat irányítását…
A Kieső helyen vérbeli focis könyv valós és kitalált figurákkal, korrupcióval, feledhetetlen cselekkel, védésekkel és gólokkal és persze sajtóhiénákkal, gyanakvó zsarukkal és csábító rendőrnőkkel.
„Sodró lendületű krimi, tele pikáns anekdotával”
Irish Independent
Philip Kerr több mint húsz regény, köztük a népszerű Bernie Gunther-sorozat szerzője, amely az egyik legrangosabb, brit krimiknek járó díjat is elnyerte. A profi labdarúgás világába kalauzoló Scott Manson-sorozatának ez az első darabja.
Csak azért teszünk úgy, mintha a foci egy sport lenne, hogy ne rémítsük halálra a nőket a játék iránti szenvedélyünkkel. Az igazság az, hogy a sport gyerekeknek való egy nyári napon, vagy olyanoknak, akik hülye kalapokban flörtölnek csapott állú, frakkos idiótákkal, és közben vetnek egy-egy pillantást a szép lovakra. Mert ha most kimennétek, és megkérdeznétek bármelyik szurkolót, hogy szórakozni jött-e, vagy valami szépet látni, tutira úgy nézne rátok, mint akiknek elment az esze. És igaza lenne.

Rachel Hartman: Seraphina (Seraphina 1.)


Képes ​​egyetlen lány egyesíteni két világot?
A négy évtizednyi béke alig-alig enyhítette a goreddi királyságban élő emberek és sárkányok közötti bizalmatlanságot. Bár a magukat emberi alakba préselő sárkányok racionális agyukkal tudósokként és tanárokként hajtanak hasznot az egyetemeknek, nem lehetnek teljes értékű polgárai a királyságnak – kivéve akkor, ha eltitkolják sárkány mivoltukat… Ahogy közeledik a két faj közötti egyezmény évfordulója, melyre a sárkányok legfőbb vezetője is ellátogat Goreddbe, a feszültség tovább fokozódik.
A tizenhat éves Seraphina Dombegh okkal tart mindkét oldaltól. A rendkívüli tehetségű muzsikuslány épp akkor szegődik el az udvarba, amikor a királyi család egyik tagját gyanúsan a sárkányokra valló módszerrel megölik. A Királynő Őrségének kapitánya, a veszélyesen éles szemű Lucian Kiggs társaként bevonja a nyomozásba Seraphinát. Miközben nekilátnak a béke lerombolására irányuló aljas összeesküvés leleplezésének, Seraphina azért küzd, hogy megóvja gyermekkora óta hordozott titkát – amely olyan szörnyű, hogy felfedése az életébe kerülhetne.
Rachel Hartman remekül megírt debütáló regényében fantasztikusan gazdag, eredeti és hiteles világot alkot, melyet a sárkányok és az ember mellett például kvigutlok, Szentek, lovagok és Cenzorok népesítenek be. A történet nem csupán rendkívüli érzékenységgel vázolja fel Seraphina belső vívódását és fejlődését, de szinte szociológiai pontossággal jeleníti meg a kikényszerített együttélés folyamatát és buktatóit. A történet végére érve az olvasók még sokáig fognak emlékezni a tekervényes útra, amelyet Seraphina önmaga elfogadása érdekében végigjár.
„Gyönyörűen megírt, jól megformált alakok és olyan érdekes sárkányok, amilyenekről régen nem olvastam a fantasy műfajban. Lenyűgöző debütáló regény; alig várom, mit ír legközelebb Rachel Hartman.”
– Christopher Paolini, a New York Times bestsellerírója, az Eragon című regény szerzője
„Egy könyv, amely érdemes arra, hogy a kincseink közé soroljuk – ezüstösen csillog, akár a sárkányok pikkelye, és hősnője minden bizonnyal bevési magát az emlékezetünkbe.”
– Naomi Novik, a New York Times bestsellerírója, a Temeraire-sorozat szerzője
„Seraphina erős, bonyolult és tehetséges lány – hibákat követ el, és joggal küzd, hogy bízhasson; harcol, hogy túlélő lehessen egy olyan világban, amely szét akarja szaggatni. Imádom ezt a könyvet!”
– Tamora Pierce, a New York Times bestsellerírója, a Beka Cooper-sorozat szerzője
„Egy izgalmas történet, elbűvölő szereplők és egy páratlan sárkánykultúra csodálatos ötvözete. Örömmel merültem el Seraphina világában.”
– Alison Goodman, a New York Times bestsellerírója, az Eon és az Eona szerzője
„Rachel Hartman gazdag fantáziavilága lenyűgöző és meggyőző. Okos, mulatságos és eredeti történet olyan szereplőkkel, akiket követnék a világ végére is.”
– Ellen Kushner, World-Fantasy-díjat nyert író

Robin Hobb: Élőhajók-ciklus 1-3.

Bűvös ​hajó I-II. (Élőhajók-ciklus 1.)


A ​​bingtoni élőhajók a világ igazi csodái. Ácsmesterek remekművei, melyeket „mágusfából”, egy roppant értékes, titokzatos anyagból faragtak. A hajók orrát díszítő szobrok tökéletesen életszerűek, s ha a kereskedőcsalád harmadik nemzedékének tagja is meghal a fedélzetén, a hajó életre kel; az orrdísz mozogni és beszélni kezd, öntudatra ébred. Az élőhajó olyan értékes, hogy a család, amely készíttette, több nemzedéknyi adósságot halmoz föl, hogy birtokoljon egyet. Az életre kelt hajó csak egy családtagnak engedelmeskedik, és olyan hatékony eszközzé válik, amely hatalmas vagyont hozhat a családnak. 

E krónika a Vestrit kereskedődinasztia történetével foglalkozik, amelynek hajója Efron Vestrit halála után kel életre. A tulajdonjoga azonban megosztja az eladósodott családot, hiszen további boldogulásuk és elveszített vagyonuk visszaszerzésének egyetlen reménye az élőhajó. 
Eközben a Hat Hercegségtől délre fekvő Bington birodalmán túl egy ifjú és ravasz kalóz nagyravágyó terveket kovácsol: a kalózok királya akar lenni. Céljai eléréséhez pedig szüksége van egy élőhajóra…


Őrült ​hajó I-II. (Élőhajók-ciklus 2.)


Az ​​Elátkozott Partvidéken felbomlik a régi rend: az ifjú szatrapa kalcedi zsoldosai élén arra készül, hogy leszámoljon a szabadságra vágyó bingtoni kalmárokkal. Bington meghasonlik önmagával: a régi és az újkalmárok farkasszemet néznek egymással, és bármikor kirobbanhat a rabszolgák felkelése.
Kennit kapitány kis híján meghal, de vasakarattal elkezdi összekovácsolni a kalózok királyságát. Wintrow csak lassan ébred rá, hogy a vakmerő, könyörtelen kalóz valójában Sá kiválasztottja.
Málta Havenből lassan ifjú hölgy válik, ám a sors szétzúzza az elkényeztetett kislány álmait. Dúsgazdag esővadoni udvarlóját sokan őrültnek hiszik, mert azt állítja, hogy egy ősi sárkány szól hozzá. És ez a sárkánykirálynő Máltát is kiszemeli magának.
Miközben eldől Paragon, a vak és őrült élőhajó sorsa, kiderül a sárkányok néhány titka, de az is, hogy kit keresnek olyan kétségbeesetten a tengeri kígyók.
A történet minden szereplőjének fordulatot vesz az élete, amikor Kennit kapitány úgy dönt, hogy a Viviána fedélzetén elviszi Wintrow-t egy jóslatért a Mások Szigetére, a förtelmes ősi lények közé.

A ​végzet hajója I-II. (Élőhajók-ciklus 3.)


Tintaglia sárkány kiszabadult mágusfa koporsójából. Magasan szárnyal a Záporfolyam fölött, miközben odalent biztos halál, fulladás vár Reynre és Seldenre. Málta és a szatrapa egy gyorsan széthulló, parányi csónakban próbál meg szembeszállni a savas vizű folyó könyörtelen hullámaival.
Althea és Brashen végre újra együtt kelt útra. A Paragon élőhajó fedélzetén vakmerően bevitorláznak a kalózok vizeire, hogy megmentsék a Vestrit család élőhajóját. Viviánát a kalózok királya, Kennit rabolta el. Paragon szedett-vetett legénysége azonban lázadásra készül, és zendülő gondolatok bukkannak fel az őrült hajó elméjében is. Közben pedig Viviána körül valósággal hemzsegnek a tenger vizében a félelmetes kígyók. Tántoríthatatlanul követik a végzetes irányba vitorlázó élőhajót.
„Még az Orgyilkos sorozat könyveinél is izgalmasabb. Nem is gondoltam volna, hogy ez lehetséges” – George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője.
„Hobb lenyűgöző mesemondó” – Guardian

Jack Higgins: Éjféli látogató


A modern thriller nagymesterének tartott Jack Higgins történeteinek állandó és közkedvelt főszereplője, Sean Dillon, ismét egy izgalmas kalandokkal teletűzdelt történet főszereplőjeként tér vissza rajongóihoz, hogy mozgásba lendítse képzeletüket, és nem utolsósorban szervezetük adrenalinszintjét. 

Hősünkön a nagyhatalmú Kate Rashid, a világ legszebb, leggazdagabb és egyben legveszélyesebb asszonya akar bosszút állni fivérei meggyilkolásán. Kate tudja, hogy testvérei égbekiáltó bűnt követtek el, amikor megpróbálták megölni az Egyesült Államok elnökét, ám ez nem csökkenti sem az irántuk érzett imádatát, sem a szívében tomboló vágyat, hogy megtorolja halálukat. A felelősöknek: Dillonnak, a Fehér Ház szupertitkos alagsori egységét irányító Blake Johnsonnak és magának az elnöknek egyaránt fizetniük kell. Hogy hol, mikor és milyen ördögi terv segítségével akarja Kate a bosszúját végrehajtani, kiderül a lebilincselő regényből.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...