Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. május 16., kedd

Lauren Blakely: Mister ​O

Csak ​hívj Mister O-nak. Mert a TE gyönyöröd a szuperképességem.
Ó te jó ég, ez jóóó a játék neve, amikor így érez egy nő, és ha a férfi nem végzi el a feladatát, a pokolba vele a hálószobából! Én a lábujjgörbítős, észbontó, lepedőmarkolós eksztázisról beszélek. Amit minden alkalommal nyújtok.
Úgy vélem, ez a gyönyör szuperhősévé tesz, és az a küldetésem, hogy mindig teljesítsek.
Ám nagy csalódást okozok, mikor egy bizonyos nő arra kér, tanítsam meg neki, hogyan nyerhet el egy férfit. Az egyetlen gond: a csaj a legjobb haverom húga, de túlontúl csábító, hogy ellenálljak, főleg, amikor kiderül, hogy az édes, szexi Harpennek mocskos gondolatai is vannak, és jól akarja használni azokat. Mégis mi baj lehetne abból, ha tartok a nőnek akit titokban kívánok néhány feltétel nélküli csábítás-órát.
Senki nem fogja megtudni, még akkor sem, ha egy pár mocskos szexüzenetet küldünk egymásnak. Na jó, párszázat. Vagy ha beragad a ruháján a zipzár. Vagy ha olyan tutajos tekintetet vet rám a vonaton az egész családja jelenlétében.
Az a baj, hogy minél több éjszakát töltök vele az ágyban, annál több napot akarok ágyon kívül is vele tölteni. És életemben először nem csupán arra gondolok, hogyan ríkassak meg egy nőt örömében, hanem arra, hogy miként tarthatnám a karomban sokáig, a jövőben.
Úgy tűnik, Mr. Orgazmus kalandjai csak most kezdődnek.

Rachel Cohn · David Levithan: Nick ​és Norah végtelen éjszakája

El ​tudod képzelni, hogy életed első szerelme a szakítás után megjelenik egy másik pasival a következő koncerteden?
Amíg gondolkodsz, eláruljuk, mit tett Nick, a fellépő zenekar basszusgitárosa. Mielőtt még az excsaja odaért volna hozzá gratulálni a szuper jó koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen pár percre a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást? Vagy mit tartogat ez a zenés, hajnalig bulizós, egymás nyomában rohanós, végtelennek tűnő manhattani éjszaka Nick és Norah számára?
"Mikor ér véget egy éjszaka? Ha elkezd felkelni a nap, vagy amikor már felkelt? Akkor, amikor végre elmegy az ember aludni, vagy amikor rájön, hogy muszáj? Amikor bezár a klub, vagy amikor mindenki hazamegy? Általában ezeket a kérdéseimet megtartottam magamnak. De most megkérdeztem Norah-tól.
– Akkor van vége, ha úgy döntünk – mondta. – Mikor azt mondod, vége. A többi csak arról szól, hol jár épp a nap az égen. Semmi köze hozzánk."

Leila Rasheed: Gyémánt ​és csalárdság (Somerton Court 2.)

Cselszövő ​szolgák, vonakodó elsőbálozó kisasszonyok – ez az első világháború előestéjén játszódó történet filmvászonra kívánkozik.
Lord Westlake családjának története újabb izgalmas fordulatokat vesz az 1913-as londoni báli szezon során. Lady Ada immár Laurence Fintan jegyeseként készülhet megjelenni a pompás estélyeken – de hiába küzd az érzései ellen, a Ravitól kapott levél nem hagyja nyugodni. Charlotte – bár ő és édesanyja is kitartóan ármánykodnak – még mindig nem talált megfelelő férjjelöltet. Féltestvére, Rose, a szobalányból lett előkelő hölgy a rosszindulatú matrónák pletykálkodása közepette próbálja elfogadtatni magát új helyzetében: nincs könnyű dolga, ám végül rámosolyog a szerencse.
Közben pedig sorsuk egyre inkább összefonódik a házban szolgáló személyzetével. Sem Michael szerelmének kilétét és szomorú történetüket, sem Sebastian súlyos titkát nem fedheti homály örökre.
„Rasheed hősei bonyolult jellemek. Néhány kivételtől eltekintve senki sem csak jó, vagy csak rossz, ezért változhatnak meg a történet során az érzelmeik, válhat mind fordulatosabbá a cselekmény.” – Kirkus Review
A sorozat 1. Zafír és parázs c. részéhez klikk a linkre!

Charlotte Link: Hazug ​múlt

Döbbenettel ​vegyes iszonyat rázza meg az észak-angliai kisvárost, amikor Richard Linville-t, a köztiszteletben álló, nyugdíjas rendőr főfelügyelőt egy februári, hideg éjszakán a saját otthonában brutálisan meggyilkolják. Vajon kinek állhatott az útjában a visszavonultan élő, feddhetetlen idős férfi? 
Linville lánya, Kate az apja halálával elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett. A londoni rendőrségen dolgozó nő magányosan, céltalanul tölti a mindennapjait: senkihez sem tud közel kerülni, ráadásul a munkában sem érzi magát sikeresnek. Amikor hazatér gyászolni a szülői házba, úgy érzi, a vidéki rendőrség nem tesz meg mindent az ügy felgöngyölítése érdekében, ezért ő maga ered a gyilkos nyomába. A nyomozás során egyre több holttestre bukkan, és egyre több titokra derül fény az apja múltjából – mintha a férfi nem is az az ember lett volna, akinek ő ismerte. 
Ahogy Charlotte Link feszült hangulatú, izgalmas krimijének főhőse közeledik a rejtély megoldásához, szembe kell néznie, mivel jár, ha egy hazugságra épített életről lehull a lepel.

Jenny Rogneby: Leona

Pókerjátszma
Sokkoló bankrablás Stockholm belvárosában. Az elkövetők eszköze egy hétéves kislány, aki hatalmas összeggel távozik a helyszínről. De hová megy? Kinek viszi a pénzt, ki fundálta ki ezt az elképesztő bűntényt? Az óriási közfigyelmet kiváltó eset Leona Lindberg nyomozó asztalára kerül. Hamarosan kiviláglik, hogy nem a „rabló" életkora az egyetlen különös körülmény az ügyben. A nyomozás nem várt irányt vesz, amiben persze közrejátszhat, hogy maga a nyomozó sem egyszerű eset. Elismert és nagy munkabírású szakember ugyan, de különc is, aki, ha szükséges, nem riad vissza a vakmerő lépésektől sem. Az sem véletlen, hogy a második hasonló rablás után már ő az első, aki a helyszínre érkezik…

Ruth Rendell: A ​nimfa

"Philip gyűlölte az erőszak minden formáját. Imádta a gyönyörű dolgokat… Ilyen volt a kertjében álló kőszobor, Flora és barátnője, Senta.
A fehér bőrű, ezüst hajú, szépséges Senta, aki a megtévesztésig hasonlított a kőszoborra. A szenvedélyes, lenyűgöző Senta, aki azért könyörgött Philipnek, hogy szerelmét valaki meggyilkolásával bizonyítsa be számára…"

Orhan Pamuk: A ​piros hajú nő

A ​Piros Hajú Nő mély fájdalommal állt a két harcos mögött. Ő is megbánást mutatott, akárcsak az egymást megölni akaró férfiak. Még hangosabban sírt. Talán a férfiak, a Piros Hajú Nő és a körülöttük lévők egy családot alkottak. Más hang nem hallatszott a sátorban. A Piros Hajú Nő sírása eközben siratódalba fordult. Hosszú és megrendítő költemény volt. Hallgattam, amit hosszú, dühös monológjában a Piros Hajú Nő a férfiakról, a velük átéltekről és az életről előadott, de ő a sötétben nem láthatott engem. Mintha azért nem értettem volna meg és felejtettem volna el, amit mondott, mert nem találkozhatott a pillantásunk. Csillapíthatatlan vágyat éreztem, hogy beszéljek vele, hogy közel legyek hozzá. 
A 2006-ban Nobel-díjjal kitüntetett, isztambuli születésű és ma is Isztambulban élő Orhan Pamuk (1952- ) a kortárs török irodalom legismertebb, világszerte nagy népszerűségnek örvendő alakja. Eredetileg építészmérnöknek készült, de végül újságírás szakon szerzett diplomát 1977-ben. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le, és regényeivel nemcsak hazájában, de több nyugat-európai országban – többek között Angliában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban – is jelentős irodalmi díjakat nyert el. Pamukot, akit a The Guardian beválasztott a XXI. század 21 legjelentősebb írója közé, az Egyesült Államokban is jól ismerik, a 2004-ben angolul is megjelent Hó című regényét a The New York Times az év tíz legjobb könyve közé sorolta. Az író műveiben posztmodern stílusban mutatja be az Európa és Ázsia, a hagyományok és a modernitás között választásra kényszerülő Törökországot. 
Az 1980-as években Isztambul peremén Mahmut mester, az ősi módszerekkel dolgozó kútásó és inasa, Cem „úrfi” küzdenek, hogy vizet fakasszanak a kemény talajból. Esténként egy titokzatos nő régi meséket és történeteket mesél egy városszéli sátorszínházban. A fiú fülig beleszeret a nőbe, ám mestere nem nézi jó szemmel szenvedélyét… 
Orhan Pamuk legújabb regénye, A piros hajú nő egyszerre krimiszerűen realista szöveg, egy harminc évvel korábban elkövetett bűn feltárása, ugyanakkor a civilizációk irodalmi alapjainak vizsgálata. Nyugat és Kelet egy-egy fontos mítosza: Szophoklész Oidipusz királya, valamint Firdauszí Rusztem és Szuhrab-története bukkan fel újra és újra a szereplők életében, az olvasó pedig felteheti magának a kérdést, hogy miképpen hatnak a régi szövegek a mindennapi életünkre.

George R. R. Martin: The ​Ice Dragon – A jégsárkány

Létezik egy legendás lény, a jégsárkány, amelyről csak félve mernek suttogni az emberek. Szárnycsapása nyomán nem marad más, csak fagy és pusztulás. De van egy kislány, Adara, aki nem fél a jégsárkánytól, hiszen ő maga is a tél gyermeke. Ez az ő története.
George R. R. Martin meséje egyszerre megrendítő és csodálatos, olyan olvasmány, amiben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelhetik. A tűz és jég dala sorozattal világhírűvé vált szerző A jégsárkánnyal is bizonyítja, hogy számára a műfaji határok inspirációt jelentenek, nem korlátokat.

Nelson DeMille: Spencerville

Keith Landryt, a Nemzetbiztonsági Tanács alkalmazottját huszonöt év szolgálat után kényszernyugdíjazzák. Vége a hidegháborúnak, nincs többé szükség annyi kémre. De mit kezdjen magával huszonöt év izgalom és életveszély után? Landry úgy dönt, hazamegy szülővárosába, Spencerville-be, és megkeresi diákkori szerelmét, Annie-t. Annie azonban már férjes asszony; Spencerville rendőrfőnöke, Cliff Baxter vette feleségül, aki betegesen féltékeny, ráadásul a gimnázium óta rögeszmésen gyűlöli Landryt. A poros kisvárosban felizzanak a szenvedélyek, és csak idő kérdése, hogy kirobbanjon a háború…

Irina Reyn: A ​cári hitves

Intelligens, ​lebilincselő történet a művészetről és a kiszámíthatatlan szeretetről.
Két páratlan nő, két különleges világ.
A cári hitves két különböző korban élő nő életét mutatja be; egyikük története a jelenkor New Yorkjában játszódik, a másik nő pedig a tizennyolcadik századi Oroszországban él.
Tánya Kagan egy aukciósház becsüse New Yorkban, aki próbálja elbűvölni a vagyonos orosz milliárdosokat, hogy licitáljanak élete legnagyobb sikerével kecsegtető aukcióján, ahol a Szent Katalin-érdemrend kerül kalapács alá. Mindeközben próbálja megérteni férjének hirtelen és megmagyarázhatatlan távozását.
Megkérdőjeleződik a nyakék származásának mivolta, és egyre forróbbá válik a hangulat. A szerző elrepíti az olvasót Nagy Katalin világába, a nagyhatalmú cárnő életébe is, aki feltételezhetően a tulajdonosa volt a felbecsülhetetlen értékű érdemrendnek, s akinek fiatal lányként a származása miatt számos gonddal kellett megbirkóznia.
A regény élénken ábrázolja, mennyire elszánt tud lenni egy igazán ambiciózus nő, ha a céljaiért, vagy a házasságáért kell megküzdenie.
„Lelket gyönyörködtető alkotás.” – San Francisco Chronicle

Brigitte Riebe: A ​pestis árnyékában

Egy ​asszony, aki elveszíti mindenét.Egy orvos, aki nem találja a helyét a világban.Egy város, ahol halálos kór pusztít.
Köln, 1540. Az ifjú Johannának nemcsak a gyásszal kell megküzdenie a férje korai halála után, hanem a megörökölt borkereskedésének a gondja is a nyakába szakad. A városban eközben az elmúlt évek egyik legforróbb nyara tombol, így nagy lenne a kereslet a hűsítő nedűre, az asszony azonban sehonnan sem tud bort szerezni. A sógora ugyanis szemet vet rá – és nem utolsósorban a házára –, amikor viszont Johanna visszautasítja, a férfi a legaljasabb eszközöktől sem riad vissza, és mindent megtesz, hogy megakadályozza az özvegy boldogulását.
Ezen a nyáron azonban a szomjúságnál egy sokkal nagyobb veszély is fenyegeti a polgárokat: a hőségben a rettegett kór, a fekete halál is felüti a fejét. Egy nap új orvos érkezik Kölnbe, hogy az érsek szolgálatába álljon. Johanna felkeresi a doktort, hogy munkát találjon nála, hátha így sikerül enyhítenie az anyagi gondjain. A találkozás azonban rég begyógyult sebeket szakít fel benne, és nemsokára szembe kell néznie azzal a titokkal is, amelyet egész életében rejtegetett…
Brigitte Riebe letehetetlenül izgalmas regényének lapjain nem csupán egy megindító szerelem és bosszú története bontakozik ki, hanem megelevenedik előttünk az a küzdelem is, amelyet a középkor embere a történelem legpusztítóbb járványa ellen folytatott.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...