Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. március 10., péntek

Elizabeth Haynes: A ​lélek legsötétje


Catherine ​élvezi a londoni szinglik gondtalan életét, mígnem az egyik éjszakai szórakozóhelyen megismerkedik Lee-vel. A férfi jó vágású, karizmatikus és titokzatos – elvarázsolja Catrherine-t és a lány barátnőit is. Amikor azonban kiderül, hogy Lee valójában kiszámíthatatlan, manipulatív és erőszakos, már késő: Catherine egyedül marad a kétségbeejtő helyzetben, és senki sem hisz neki. Miközben fokozatosan tárul fel előtte Lee sötét oldala, egyre jobban belegabalyodik a lelki terror és a szexuális kiszolgáltatottság sűrű hálójába. Vajon van-e kiút, el lehet-e menekülni a férfi elől, aki mindenre képes, csak hogy birtokolja vágyainak tárgyát…
Megindító, ahogy végigkövethetjük egy fiatal nő tehetetlen vergődését, miközben vele együtt rettegünk. A rendőrségi elemzőként dolgozó szerző olyan hitelesen és valósághűen ábrázolja a családon belüli erőszakot és az ennek nyomán fellépő pszichés zavarokat, hogy szinte az olvasót is megbénítja a kilátástalanság érzése…
„Izgalmas könyv egy olyan témáról, amelyről nem lehet eleget beszélni.” (Guardian)
„Mindig azt mondtam, hogy én sosem bonyolódnék olyan kapcsolatba, amelyben előfordulhat erőszak, hiszen az első gyanús jelre azonnal szakítanék. Ám ezután a könyv után rájöttem, hogy ez nem ilyen egyszerű.” (The Bookbag)

S. J. Watson: Mielőtt ​elalszom


Christine minden reggel idegen ágyban ébred fel, egy idegen férfi mellett. Belenéz a tükörbe, és döbbenete tovább fokozódik: egy középkorú nő arca néz vissza rá. Az ágyból időközben előkászálódó férfi minden reggel elmagyarázza neki, hogy ő Ben, a férje, hogy Christine negyvenkét éves, és két évtizeddel ezelőtt egy szörnyű balesetben szerzett fejsérülése miatt képtelen megjegyezni az új emlékeket. Christine mindennap hihetetlen harcot folytat azért, hogy visszaszerezze emlékeit, vagyis rajtuk keresztül önmagát. Kiderül, hogy semmi és senki nem az, mint aminek látszik, így a nyugodt tempójú, visszafogott történet hamar vérbeli thrilleré változik.

Luca Di Fulvio: A ​lány, aki megérintette az eget


Hogyan ​válik a jövő nélküli fiatal lányból befolyásos ruhatervező? Milyen utat kell bejárnia egy csavargónak, hogy a szabadság védelmezője lehessen? És miképpen lesz egy zsidó tolvajból híres orvos? A válaszokat az 1500-as évek elejének Olaszországában kell keresnünk.
A történet Róma mocskos sikátoraiban, bűzös csatornáiban kezdődik. Amikor Mercurio, a születésétől fogva árva, tolvaj fiú, a kis Zolfo, a szép Benedetta és a félkegyelmű óriás, Ercole kifosztják a zsidó Shimon Baruchot, nem sejtik, hogy az életük fordulóponthoz érkezett. Ugyanis miután a zsidó férfi a nyomukra bukkan, megöli Ercolét, miközben Mercurio a kése hegyével az ő torkát találja el. Mercurio úgy hiszi, megölte a kereskedőt, ezért úgy dönt, hogy Zolfóval és Benedettával Velencébe menekül.
A Velencei Köztársaságba vezető úton a három gyerek sorsa keresztezi a szabadságot kereső zsidó, Isacco, az orvoslásban is jártas tolvaj és a lánya, Giuditta sorsát. Mercurio beleszeret a lányba, érzései viszonzásra is találnak, ám amikor az úti céljukat elérik, szembesül azzal a rengeteg nehézséggel, amelyet le kell küzdenie, hogy az álmát valóra válthassa.
Bár a regény több fiatal sorsát is összefűzi, a könyv főszereplője mégis a Szerelem. A Szerelem nagybetűvel, mely olyan elsöprő hatású, hogy megváltoztat mindent. Olyan egyetemes érzés, amely összeköti a lelkeket, amely túlmutat az egyes párok kapcsolatán. Két fiatal között fakadt szenvedély, mely olyan érzéssé válik, amely képes jobbá tenni az embereket, olyan szerelemmé, amely a sors szálait szövi, amely a világot mozgatja.
„Az élet egy ösztönző zűrzavar, amelyben az ember próbálja megtalálni a geometriáját. A regény a maga tagoltságával (kezdet-közép-vég), megpróbál rendet teremteni az adott életek összességében. A sors ugyanezt a folyamatot játssza el, mert mindig adódnak olyan véletlenek, amelyek válaszút elé állítanak bennünket, nekünk pedig a választásunkkal döntenünk kell, rendet kell teremtenünk”. (Luca di Fulvio)

Catherine Anderson: Keegan-Paxton 1-4.

Gyógyító ​szenvedély

Paxton ​1.
A 19. század második felében, a Vadnyugaton játszódó történet főhőse, Ace Keegan visszaköltözik gyermekkora, egyben családja tragédiájának színhelyére. A nemes lelkű, talpig becsületes emberré érett férfi nevelőapja gyilkosán akar bosszút állni. A gyilkos azonban már nem él, így Ace csak gyermekeit találja meg. A férfi fokozatosan megismeri a testvérpárt: Caitlint és Patricket, akiknek nehéz, bántalmazásoktól terhes gyermekkora megindítja bosszúra szomjazó lelkét. A testvérpár élete sem felhőtlen: magukra maradva kell boldogulniuk a Vadnyugat kegyetlen világában: különböző úton járva, de egymás támaszaként. Ace egyre közelebb kerül Caitlinhez, s rá kell ébrednie, hogy a gyönyörű lány, apjával ellentétben, becsületes, önzetlen és önfeláldozó. A férfi a múltjával hadakozva nehéz döntés elé kerül, de egy pillanatig se habozik, hogy helyesen cselekedjen. Catherine Anderson szenvedélyes regénye a szeretet, a becsület és az önfeláldozás példázata egy öntörvényű, kegyetlen világban.

Nyári ​szellő

Rachel ​Hollister öt éve él már elevenen eltemetve az otthonában: azóta, hogy családját egy orvlövész lemészárolta. A borzalmas vérengzést csodával határos módon túlélő lány mindennemű kapcsolatot megszakít a külvilággal, és bezárkózva a házba, bedeszkázott ablakok és ajtók mögött, magányosan és rettegésben tölti a napjait. Egyetlen embert enged csak a közelébe, egyedüli támaszát, a családi farm hűséges öreg munkafelügyelőjét, Darby McClintocht. Ám amikor Darby egy napon életveszélyesen megsebesül, mert valaki hátba lövi, Rachelnek rá kell döbbennie, hogy a rémálom nem ért véget, és az élete továbbra is veszélyben forog. A magára maradt és kiszolgáltatott lánynak nem marad más lehetősége, mint elfogadni a szomszéd farm ismeretlen tulajdonosának, Joseph Paxtonnak a segítségét – és az addig biztonságot jelentő világába beengedni a rettegett külvilágot. Rachel és Joseph találkozása nem csupán két világ, két gondolkodásmód újratalálkozása hosszú idő után, hanem a bizalom és a türelem, az elfogadás és a megértés próbája is. Joseph, akit első pillantásra megbabonáz Rachel szépsége és intelligenciája, hamarosan megérti és elfogadja az általa teremtett különös világot is, és mindent megtesz azért, hogy teljesebb életet biztosíthasson számára. Rachelnek azonban ahhoz, hogy le tudja rombolni az önmaga köré vont falakat, hatalmas elszánásra van szüksége; ahhoz pedig, hogy újra teljes élete lehessen, meg kell szabadulnia az őt kísértő rémálmoktól, a fojtogató rettegéstől, és szembe kell néznie a feldolgozatlan múlttal és – legyen bármennyire fájdalmas is – családja gyilkosával. Catherine Andersonnak (Gyógyító szenvedély) a Keegan és a Paxton család 19. századi történetét feldolgozó legújabb, izgalmakban bővelkedő regénye a bizalom, az elfogadás és a türelem szívszorító története.


Felkelő ​nap

A ​vőlegényével éppen szakító, csalódott és dühös Eden Colorado vad vidékére indul féltestvéreihez, amikor útonállók elrabolják és átcsempészik a mexikói határon. Egy férfi viszont a megmentője lehet, hiszen épp ezekre az útonállókra vadászik…
Eden Paxton egy szerelmi csalódást követően hagyja el San Franciscót, hogy nyugalmat leljen családja körében, vidéken. Ám a vonatút során támadás éri, elrabolja egy bűnbanda, hogy a mexikói határon eladva jó pénzt kapjanak a gyönyörű, vörös hajú lányért. Öt, gyötrelmesen hosszú napon át hurcolják magukkal a vadnyugaton, mire végre valaki a megmentésére siet… De vajon megbízhat-e egy olyan férfiban, aki elrablóihoz hasonlóan elhanyagoltan járja a vidéket, aki egy egész fegyverarzenált hord magával, aki messziről elkerüli a biztonsággal kecsegtető nagyvárosokat? A két ember kapcsolata kényszerű; együttlétük, egymásrautaltságuk mégis szép lassan kölcsönös vonzalommá alakul. Bár a számtalan megpróbáltatásnak még mindig nincs vége… 

Szerencsepénz

Brianna egy colorádói farmon dolgozik. Hogy megvédje magát a nem kívánt figyelemtől,azt hazudja munkaadójának,hogy egy denveri aranybányász, David Paxton felesége. És amikor a főnöke utasítására kénytelen levelet írni a „férjének”, a lány csak reménykedik benne, hogy nem létezik igazán David Paxton.

Kim Harrison: Hollows 1-2.


Dead ​Witch Walking – Boszorkányfutam


Rachel ​Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt.
A vadászterülete Cincinnati városa – egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között. Némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.

Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.

Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát.

Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén. Legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel alaposan magára haragítja a Szolgálat amúgy sem vajszívű vezetőit. Így rövidesen azon kapja magát, hogy korábbi fejvadász társai ezúttal őrá vadásznak, s ebben a játszmában már nem csupán a szabadsága, de az élete a tét…



The ​Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott 

Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.
Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.
Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.

Blue Jeans: Paula-trilógia 1-3.



Dalok ​Paulának

Az alig 17 éves Paula találkozót beszélt meg a 22 éves Ángellel, akivel Messengeren ismerkedett meg. Izgatott örömmel várja a találkozást. A percek múlnak, ám a fiú nem jön, így Paula beül egy kávézóba. 
Ott fut össze mulatságos körülmények között az addig ismeretlen Álexszel, aki véletlenül ugyanazt a könyvet olvassa, mint ő. Mindketten fiatalok és vonzók… 
Álexnek azonban el kell valahova sietnie. 
Amikor Paula már éppen indulni készül, megjelenik Ángel, s bocsánatot kér a jókora késésért. Ángel újságíró, akinek aznap délután a felkapott énekesnővel, Katiával kellett interjút készítenie…
Szerelem, csalódás, találkozások, hazugságok, barátság, zene… Minden benne van ebben a romantikus, kamaszokról és fiatal felnőttekről szóló spanyol regénytrilógiában.
Az interneten keresztül 50 ezernél is több olvasó vált rabjává a történetnek az első fejezetektől fogva, mígnem könyv alakban is megjelent és meghódította a világ könyvpiacait.

 

Ugye ​tudod, hogy szeretlek? 

Véget ért a tanév, és a Cukorkák élvezik a vakációt. Ez az első szabad hétvégéjük. 
Az utóbbi három hónap nem volt egyszerű Paula számára. 
Ángel és Álex már nincs jelen az életében, de vajon teljesen megfeledkezett róluk? 
A Franciaországban történtek csak kételyeket, ellentmondásos érzelmeket és érzéseket hagytak maguk után. 
Mario Dianával kezdett járni, Miriam is összejött valakivel, Cris pedig lehet, hogy nem a legmegfelelőbbet szúrta ki a maga számára. 
A ferraris fiú szemmel láthatólag tudja, mit akar. De vajon sikerül-e elérnie célját?
Szerelem, csalódás, zene, vakáció… Ezekről szól ez az újabb bolondos és romantikus kaland, amelyért – az elsőhöz hasonlóan – rajongani fog minden olvasója.


Csókolj ​meg, hogy ne beszéljek!

Telik-múlik az idő Paula életében is. 
Új élmények, új barátok, új gondok… a távolság pedig nem tesz jót a szerelemnek. Fontos döntéseket kell hoznia, ám egyik sem lesz könnyű, főleg nem a londoni események után. 
Álex arra törekszik, hogy neves író legyen, de gondolatait más dolgok is lekötik. 
Diana és Mario rendkívüli helyzetekbe kerülnek, amelyek választásra kényszerítik őket. 
A Cukorkák eltávolodtak egymástól, de… vajon újból összekerülnek-e? 
Azokban a decemberi napokban mindez elég bonyolultnak tűnik…

Catherine Anderson: Rügyfakadás (Szélbe írt sorok 2.)


Mystic ​Creek kisvárosában senki sem sejti, hogy Taffeta Brownnak néhány évvel korábban milyen szörnyű megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie. 
A helyi gyógytermékbolt tulajdonosát gazdag, nemtörődöm férje nemcsak hogy többször megcsalta, de elvette tőle azt is, aki a világon mindennél fontosabb számára: a kislányát, Sarah-t. Az asszony Oregonba költözött, hogy új életet kezdjen, és remélni sem merte, hogy valaha is visszaszerezheti egyetlen gyermekét. 

A sors azonban az útjába sodor valakit, aki ismét reményt ébreszt benne: Barney Sterlinget, a helyi seriffhelyettesek egyikét, aki egy meglehetősen szokatlan intézkedés során menthetetlenül beleszeret az asszonyba. 

Mindenáron megpróbálja meghódítani, mígnem egy nap a korábban hajthatatlan Taffeta meglepő kéréssel áll elő: vegye el őt feleségül, hogy visszakaphassa a kislányát. A férfit őszintén megdöbbenti a javaslat, de Sarah érdekében végül igent mond. 

Ahhoz azonban, hogy hihető legyen kettejük szerelembe esésének a története, kénytelenek azt el- és megjátszani. Kisvártatva kiderül, hogy ez nem is esik nehezükre. 

Azt azonban egyikük sem sejtheti, hogy miféle kihívások várnak rájuk, és mennyi mindent kell kockára tenniük a jó ügy érdekében… 

Vajon e kényszerű kötelékből fakadhat-e valódi szerelem? Talán újra csoda történik Mystic Creekben?

A sorozat első részéről itt olvashatsz!

Kresley Cole: Árnyak ​Hercege (Halhatatlanok alkonyat után 13.) (Dacianók 1.)


Kresley ​Cole, a New York Times első számú sikerkönyvszerzője új, izgalmas történettel folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát. Ebben a részben megismerhetünk egy paranormális románcot, részesei lehetünk a vérbosszút kívánó múlhatatlan szerelemnek.
A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE 
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.
A LÁNY KIT SZERET? 
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt.
CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT 
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy.
Az Árnyak Hercege a Halhatatlanok alkonyat után bestsellersorozat 13. része, valamint az új sorozat, a Dacianók bevezető regénye.
A Halhatatlanok sorozat további részeiről itt olvashatsz!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...