Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. december 9., szerda

T. S. Thomas: Londinium hercege (Eaten-trilógia 1.)


Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára. A növények szinte egytől egyig megsemmisültek, állatok sem maradtak a Földön, az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszteni a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát enni Londinium fényűző éttermeiben.

Az örök álmodozó parasztfiú, Demetrius Wannamaker útra kel, hogy szó szerint „eladja a húsát” a közösség polgármesterének, akinek lánya, Abigail éppen házasodni készül. Demetrius jó eséllyel pályázik rá, hogy őt magát szolgálják föl lakodalmi főfogásként, s ezzel megmentené családja tönkrement farmját – elsősorban haldokló édesanyját. Ám a nincstelen vegetáriánusfiú feltétlen önfeláldozása becsvággyá fajul, ahogy beleszeret Abigailbe, miközben a város sötét csatornarendszereiben lázadás készül a kannibál-társadalom szétzúzására…

Susy McPhee: Férjek és Hazugságok


A látszat csal. Ne higgy a szemednek akkor sem, ha a nappalidban a feleséged egy idegen férfi mellkasán zokogva áztatja csuromvizesre annak pólóját. Hiába az egyértelmű helyzet, ez nem az, aminek látszik!

Akkor se higgy a szemednek, ha egy társkereső weboldalról imádott férjed mosolyog rád, elváltnak adja ki magát, tartós kapcsolatra vágyik és gyereket szeretne. Annak ellenére, hogy hat éves a kislányotok és azt hitted, hogy a ti vagytok a mintacsalád… Hát igen, a látszat néha csal, no de ekkorát?

Vannak emberek, akikért bármit megtennénk…

A harmincas éveiben járó Fran számára ebbe a legbelső körbe tartozik a lánya, a férje és a legjobb barátnője, Alison, aki halálos beteg. Alisonnak meg vannak számlálva a napjai, ám halála előtt még szeretné kiválasztani az „utódját”, egy új feleséget a férjének, aki majd felneveli a lányait. Megkéri Frant, hogy segítsen neki ebben az abszurd vállalkozásban. Barátnőjének egyáltalán nem tetszik az ötlet, de képtelen visszautasítani egy igaz barát utolsó kívánságát, és bejelentkezik egy internetes társkereső honlapra.

Ezzel a lépéssel azonban a saját életét is fenekestül felforgatja, ugyanis rövid keresgélés után a következő hirdetésre bukkan:

„Harmincnyolc éves, száznyolcvanöt centi magas, sportos, vidám alaptermészetű családcentrikus, egyedülálló férfi vagyok. Szeretek utazni, sportolni, olvasni, szinházba, társaságba járni. Nincs gyermekem, de már vágyom rá, hogy körülöttem rohangáljanak egy nem túl távoli jövőben. Leendő partneremnek intelligens, vidám, gyermekszerető, utazást, bulizást kedvelő, csinos, szőke hosszú lábú 30-as nőt keresek. (Pókot szeretők kíméljenek!)”

A magát Facérnak nevező illető fényképe pedig a megszólalásig hasonlít férjére, Maxre…

Susy McPhee regénye az utóbbi évek egyik legígéretesebb debütálása. Egyszerre szellemes, megható és elgondolkodtató – igazi remekmű!

Glenn Meade: Az ördög tanítványa


Kate Moran FBI-ügynök az esküvőjére készült, amikor vőlegényét és annak tizenkét éves lányát elrabolta és meggyilkolta az FBI által keresett legveszélyesebb sorozatgyilkos, Constantine Gamal – az Ördög Tanítványa. Moran nem sokkal később elfogta a gyilkost, aki megszállottan hitt a fekete mágiában és rituális kettős gyilkosságok sorát követte el.

Egy évvel később, a kivégzése előtti órákban Gamal megígéri Kate-nek, hogy még találkoznak. Nem a pokolban, hanem itt, ebben az életben.

És akkor el fogja pusztítani.

Azután a kettős gyilkosságok újrakezdődnek. Kate kezdetben Gamal egyik követőjére gyanakszik, ám ahogy újabb és újabb esetek történnek, úgy szaporodnak a kérdőjelek is.

Lehetséges, hogy Gamal mégis igazat mondott? Megúszhatta a Tanítvány a kivégzést, hogy tovább folytassa véres munkáját?

Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve (Unwind disztológia 1.)


Mi lesz, ha a szüleid téged is szétbontatnak?

Szép új világ?

Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket.

Connortól meg akarnak szabadulni a szülei, mert túl sok a baj vele. Risa árva, és azért jelölték ki bontásra, hogy spóroljanak a költségeken. Lev szétbontását szigorúan vallásos szülei már születése pillanatában eldöntötték.

A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik.

Te vajon túlélnéd?

Diane Mott Davidson: Goldy és a svédasztalos gyilkosság


Diane Mott Davidson első osztályú receptjeiért és ötcsillagos kosztjáért rajonganak a kritikusok, akárcsak Goldy kiváló partiszervizéért, olyannyira, hogy történeteik a sikerlisták éllovasai szerte az országban. Goldy színre lép, és gusztusos titkokat tálal fel, köretnek pedig jó néhány gyanús körülményt, a gyilkosságról nem is szólva…

No és azok a fantasztikus receptek!

Halotti torra svédasztalt varázsolni, nem épp a legvidámabb dolog, véli Goldy. Ám kitesz magáért, hogy enyhítse a negyven gyászoló fájdalmát. Mi sem alkalmasabb erre, mint a posírozott lazac és az omlós epertorta…

Kulináris erőfeszítései célt érnek, mintha csak az orvos rendelte volna, azonban volt apósa, Fritz Korman nőgyógyász hirtelen holtan esik össze. Goldyt gyanúsítják, hogy mérget csempészett az ételbe. A Közegészségügyi Hivatal rögvest lefoglalja a maradékot, az exférje bűnösnek kiáltja ki Goldyt, a vállalkozását bezárás fenyegeti. A nő tisztában van vele, hogy nem várhat, míg a rendőrség feltálalja a megoldást, így kézbe veszi a dolgot.

Rövidesen dőlnek a családi csontvázak a szekrényből, vájdlingnyi kínosabbnál kínosabb titokra derül fény, s mindezt – mintegy főételként – egy cseppet sem ínycsiklandó gyilkosság koronázza meg…

Papp Diána: Jóságszalon


Lili még főiskolás évei alatt ismerte meg a nála jóval idősebb Pétert, aki tapasztalatával, kifinomult ízlésével és befolyásos barátaival rögtön lenyűgözte a lányt.

A tanár-diák barátságból előbb szerelem, majd összeköltözés lett, így az álompár látszólag a tehetősek gondtalan és irigylésre méltó életét éli egy budai villában. Lili számára azonban az aranykalitka valóságos börtön, ahonnan alkalmi kalandokba bonyolódva próbál szabadulni.

Szeretetéhsége egy sármos fitneszedző karjaiba űzi, de a félrelépésnek váratlanul híre megy, küszöbön a botrány, egy bosszúszomjas zsaroló is feltűnik, Lili pedig úgy dönt, elmenekül eddigi életéből, és tanácsért a Jóságszalonhoz fordul…

Papp Diána, a nagy sikerű Bodza bisztró, Téli fagyi, Kerek perec és Szerdán habcsók után egy olyan harmincas nő kapcsolati válságáról írt elgondolkodtató, mégis könnyed humorú regényt, akinek látszólag mindent megadott az élet, és aki ennek ellenére a rázósabb utat választja. Gazdagság helyett szerelmet, biztonság helyett kalandot, megalkuvás helyett önmegvalósítást.

Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni


Egy kis barátságba még nem halt bele senki.

Greg Gaines, a különc kamasz mindent megtesz, hogy bármelyik iskolai társaságban elvegyüljön, vagyis láthatatlan maradjon. Egyetlen barátja van, Earl, akivel kultikus művészfilmekért rajonganak, és szabadidejükben nagy lelkesedéssel és minimális tehetséggel újraforgatják a kedvenceiket.

Egy nap az édesanyja ráveszi Greget, hogy élessze újra barátságát Rachellel.

Rachelnél leukémiát diagnosztizáltak, és Greg eleve hadilábon áll a lányokkal, de anyja utasításának kénytelen engedelmeskedni. Ráadásul, hogy felvidítsa Rachelt, Earllel kamerát ragad, és így nem csak a valaha készült legrosszabb film születik meg, hanem fordulópont jön el mindannyiuk életében.

Rados Virág: In flagranti


Egy vicces, olykor megható szerelmes könyvet tart a kezében az Olvasó. A történetek górcső alá veszik, hányféleképpen lehet nőként csalódni úgy, hogy annak még a távoli Amerikában, a Szex és New York sorozat hazájában is híre menjen. S miért a sok koppanás? Mert az ember lánya gyakran minden szerencse és főleg önismeret híján halászgat a zavarosban. Ilyenkor bizony előfordul, hogy a kiszemelt férfi nem éppen álmaink hercege, csak mi képzeltük róla, hogy ő a nagy Ő. Ismerős a szituáció? Fel a fejjel, azaz talpra, és indulás tovább! A végállomás csakis a boldogság lehet.

„…az előszoba felől kulcszörgés hallatszott, majd nevetés harsant, amire vékonyka hang felelt. Egy nő és egy gyerek léphetett be a lakásba.
Zoltán egész testében lemerevedett, majd odasúgta Helgának:
– Ez Rozi a fiammal. Egy nappal előbb hazahozta. A francba! Bújj el gyorsan, nehogy meglásson, különben kikaparja a szemedet. Menj ki az erkélyre, én majd behúzom a sötétítő függönyt.
– Neked barátnőd van? – tátotta el a száját Helga.
– Exbarátnőm, de nem hagy békét. Minden nőt elüldöz mellőlem. Na, menj már ki!
Helgának azonban esze ágában sem volt az erkélyen kuksolni, amíg az ismeretlen nő el nem hagyja a terepet. Nekidőlt a konyhapultnak, karjait keresztbe fonta.
– Tőlem aztán megláthat – mondta kimérten. – Én nem félek senkitől, és senki elől nem fogok bujkálni.
– Ha neked esik, magadra vess – vetette oda a férfi idegesen. – Én előre szóltam.

James Ellison: Álmomban már láttalak


Marisa Ventura, a gyermekét egyedül nevelő latin szépség New York egyik előkelő szállodájában dolgozik.  Hiába érzi úgy, hogy többre lenne képes, nap mint nap szembesülnie kell a ténnyel, hogy mások szemében ő csak egy szobalány.

Chris Marshall fiatal politikus, a sikeres angolszász férfiak mintapéldánya. Mindene megvan, amire az ember vágyik, siker, pénz, nők, csillogás – csak éppen az őszinte szeretet hiányzik az életéből. Egy szerencsétlen véletlen folytán Chris összetéveszti Marisát egy gazdag, közismert sztárral, és természetesen beleszeret.

Marisa szeretné megtartani magának titkát, ám a sors, a rosszindulatú sztár és a szállodai menedzsment útjai kifürkészhetetlenek…

Marisa lelepleződik, Chris pedig nem meri vállalni a kapcsolatot a hétköznapi szobalánnyal. Vagy talán mégis?

Ava Dellaira: Kedves halottak!


Néha azok a legjobb levelek, amelyekre nincs is válasz.

Egy angol házi feladattal kezdődik: írj levelet egy halottnak, mindegy, kinek.

Laurel Kurt Cobaint választja, mert Kurt fiatalon halt meg, csakúgy, mint May, Laurel nővére, így talán megért egy kicsit abból, hogy Laurel min megy keresztül.

Laurel nemsokára egyre több halottnak ír levelet – Janis Joplinnak, Heath Ledgernek, River Phoenixnek, Amelia Earhartnek, szinte abba sem bírja hagyni. Megírja nekik, mi történik az új középiskolában, és hogyan hullott szét May halála után a családja.

De akármennyit segítenek is neki a levelek, nem tarthatja örökre távol magától az igazi életet. Múltjának kísértetei nem férnek bele az írott sorokba, és Laurelnek szembe kell néznie a gyermekkor lezárulásával, az imádott testvér elvesztésének fájdalmával és a felismeréssel, hogy egyedül mi formálhatjuk a sorsunkat.

Maria Messina: Lágyan ringass el


A Lágyan ringass el főhőse Altina, harmincas éveiben járó művészettörténész asszony, aki most válik férjétől. Egy távoli hegyi faluba megy felejteni, ahol felfigyel a falakon megjelenő különös graffitikre, festményekre.

Valami azt súgja neki, hogy aki azokat titokban odafesti, nagy művész lehet. Nem is sejti, hogy egy tizenkét éves kisfiú a „művész”. Amint ez kiderül, az események egészen más fordulatot vesznek és a gyermektelen, meddő asszonynak igazi családot adnak. Ámde az odavezető út veszélyes, kanyargós és néha a lélegzetelállító fordulatok sem hiányoznak…

Vass Virág: Krásznájá Moszkva / Sokszor csókol, India! / Szoknya-blues



Európa legnagyobb városában, ahol a Pravda helyett a Prada dívik, és a lidérces múlt a jövő neonfényű ígéreteivel találkozik, már a szerelem törvényeit sem tartja be senki.

A frissen elvált Lili egy alföldi kisváros fojtogató légköréből érkezik Moszkvába, hogy megpróbálja az életét rendbe tenni. Az elegáns partik és elhagyatott lakótelepi lakása között ingázva találkozik Kátyával, a Bolsoj Színház balerinájával, akinek a karrierje dúsgazdag barátjától függ, noha a lány legszívesebben az egész kapcsolatból kitáncolna. Nonita, az indiai újságírónő egy elrendezett házasság romjai közül menekült a távoli északra.

Ők hárman, gyönyörűek, tehetségesek, harmincasok. Az orosz művészvilág, alvilág, a szenvedélyes szláv lélek, a szibériai és indiai hagyomány életbölcsességei közt egy nagyon is aktuális kérdésre keresik a választ: összeegyeztethető a női odaadás, vonzerő azzal, hogy pontosan azt az életet élem, amire mindig is vágytam? És vajon van remény az újrakezdésre, ahogy Moszkvában mondják: a „balzaci életkorban”?


 

Török Szonja, a kedves, bár néha kicsit elveszett tévés újságírónő négy kudarcba fulladt szerelem és majdnem esküvő után a klímakutató Hargitai Zoltán oldalán – úgy tűnik – megtalálja végre a boldogságot. Vagy mégsem?

Egy hihetetlen kaland várja: egy dokumentumfilm forgatására Indiába utazik, és meglátogatja Bombayben Nonitát, az ottani tévé „arcát”.

India, a titokzatos, azonban nem adja magát könnyen: a mérhetetlen szegénység és az európai szemmel felfoghatatlan luxus, a nagycsalád, a női alárendeltség és kiszolgáltatottság témáit feltáró Szonja életét is fenekestül felforgatja. Veszélybe sodorja a kapcsolatát Hargitaival, egy új szerelmet ígérve, és kikezdi Nonitával való barátságát is.

Az elkészült dokumentumfilm pedig fordulópontot jelent a tévés karrierjében. Szonján múlik, hogy mennyit hajlandó kockáztatni azokért, akiket szeret, és mennyit a szakmai elvekért, amikben hisz.



Amikor Bölcsházy Anni kedves, jóképű vőlegénye – és gyerekkori szerelme – balesetet szenved néhány héttel az esküvőjük előtt, a várandós menyasszony számára megáll az élet. Leendő férje egy másik nő mellett ült az autóban a végzetes éjszakán… de vajon mi volt köztük?

Öt évvel a történtek után Anni még mindig a válaszokat keresve éli a hétköznapokat kisfiával, zsarnokoskodó anyja védőszárnyai alatt. Képtelen túllépni egykori szerelme emlékén, nem lát mást a világból, csak az ő arcát, nem hall mást, csak az ő ki nem mondott mondatait. Pedig a postafiókja tele van nyugtalanító üzenetekkel, amelyek előre megjósolják, mi történik az egyedülálló anyuka látszólag eseménytelen mindennapjaiban.

Ki üzen Anninak? Kik azok a Fűevők, és honnan szerzik a titkos tudást, amellyel nőket manipulálnak? Hogyan válik fanatikussá egy hétköznapi ember?

A Szoknya-blues a blues-zene egyenletes lüktetésével adagolja a feszültséget, de több mint krimi, pontos látlelet a XXI. századi Férfi és Nő bonyolult viszonyáról, amelyben sokszor senki sem az, akinek mutatja magát.

Vass Virág, legutóbbi sikerkönyvei a Sohanő és Sohaférfi után új műfajt hódít meg. A Szoknya-blues az eddigi legfordulatosabb és legmeglepőbb regénye.

Vass Virág: Vulévu / Franciadrazsé / Sohaférfi / Sohanő


Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön.

Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől.

Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön…

Vass Virág, akit az olvasók a Nők Lapja újságírójaként, majd az Elle alapító-főszerkesztőjeként is megismerhettek, most új szerepben lép elénk. Őszinte és hiteles regényt írt a női barátságról, kis és nagy szerelemről, sorsfordító utazásról, a média- és divatvilágról és nem utolsó sorban az önismeretről. A Vulévu valós és álomszerű, kacagtató és felkavaró, miközben az örök kérdésre keresi a választ: Akarod?


 

Charlotte-ban volt valami fölényes elegancia. Réka alaposan megfigyelte. Tudta, hogyha ez a nő egy nap elveszíti a szépségét, elveszíti a hatalmát, és elveszíti a férfit, akit szeret, és mégis… Ez a nő újra és újra fölékerekedik.

Réka, az ambíciózus, huszonéves lány egy pályázatnak köszönhetően Európa legnagyobb médiabirodalmában tölti szakmai gyakorlatát, ahol azonnal belehabarodik a művelt, bohém és sármos művészeti vezetőbe.

A férfit azonban egy negyvenes éveiben járó párizsi anyuka tartja érzelmi fogságban, miközben a fiatal magyar gyakornoknak sem tud ellenállni.

Riválisa lehet-e egy érett nő egy huszonéves lánynak? Mennyi igazság rejlik a közhelyek által felhabosított francia szexepilben? Miért éppen Párizsban derül ki, mit jelent Jin módra gondolkodni és Jang módra élni?


 

„Különleges nőt keresek. Olyat, aki talán sohasem válaszolna erre a hirdetésre. Ízig-vérig nőt, aki attraktív, intelligens, gondoskodó, érzékeny és őszinte. Keresek egy lányt, aki egyedül is boldog és sikeres, érzelmileg felnőtt. Úgy 27 és 37 közötti, és alig várja, hogy végre megtapasztalja, milyen egy érzéki, intellektuális, harmonikus párkapcsolatban élni.”

Ezzel a pár sorral indul Ádám, a Sohaférfi története.

A Sohaférfival már mindannyian találkoztunk. Pontosan tudjuk, mi fán terem, még sincsen rá rendes szavunk. Így kénytelen voltam egy regényben megírni. A Sohaférfi egy jelet keres, de sajnos mindeddig hiába. Nem a szerelemtől fél, hanem attól, hogy nem múlik. Talán ez a legnehezebb számára, megszokni az érzéseit. Olyan őrült súllyal nehezedik rá a magány, hogy néha maga is csodálkozik, hogy képes felemelni a lábát a földről.

Ádám a Kígyó utcai legénylakásában éli felhőtlen vadászéletét, míg egyszer csak betoppan Éva. Minden történetben meg szokott érkezni. Csakhogy ebben a regényben nem önszántából teszi. Évának esze ágában sincs elcsábítani Ádámot.

Egyikük sem akar rabja lenni az érzéseinek. Nincs is annál fordulatosabb krimi, mint amikor az elfojtott érzések lelepleznek valakit. Hepiend lesz? Igen. Lehetséges. A huszonegyedik századi élet tökéletes dramaturgiával rendez minden egyes jelenetet, a szerzőnek több hozzáfűznivalója nincs.


 

ZSÓFI a harminc és a többi éves cégvezető krónikus álmatlanságban szenved. Pedig legalább éjszakánként szívesen elszökne abból a világból, ahol a határidők, ovulációs naptárak, lépés- és kalóriaszámlálók diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik Zsomborral, és bár minden orvos biztatja, csak nem jön a baba.
Az alvásterapeutája szerint vissza kellene találnia saját belső ritmusához. Ez nem is olyan egyszerű egy csőd szélén álló cégnél, ahol lehetetlen határidőket kell betartatni és kollégákat elbocsátani.

RÓZA, alias Mrs. LIPSTICK, a jó humorú, titokzatos újságíró nem annyira írói, inkább életstílusával arat sikereket a 20-as évek Amerikájában. Iszik, dohányzik, és esténként sokáig kimarad. Megdolgozik a pénzéért, és nem szabadkozik az élete miatt. Fekete bubifrizurájával, porcelánbőrével, sötétre rúzsozott ajkával ő lehetne a dzsesszkorszak reklámarca.

Most hunyjuk le a szemünket. Mikor újra kinyitjuk, egy olyan világban találjuk magunkat, ahol nincsenek okostelefonok, lombikprogramok és céges tréningek. Senki sem hallott még Mark Zuckerbergről és Angelina Jolie-ról. 1929 decemberét írjuk. Miközben mindketten vissza akarnak találni a szerelmükhöz, Zsófi és Mrs. Lipstick, New York legmodernebb asszonya farkasszemet néz egymással…

„Ebben a duplafenekű szerelmi történetben magam is riporter lettem újra. Kicsit másképp, megbillentve, a kordokumentumokat és a fantázia világát összemosva tudósítok a Sohanőről, aki az egészet akarja, így saját magát szorítja korlátok közé. Legnagyobb ellensége az idő, de ebben a regényben cinkosok lesznek. ”
 

Doranna Durgin: A bosszú (Szellemekkel suttogó)


Egy hűvös, tavaszi éjszakán Grandview városkájában Gordon Reese, a nehézfiú fejébe vette: végleg szakít addigi életével, és búcsút int cimboráinak a Whetstone bárban. Arról, hogy fogadalmát soha ne szeghesse meg, ádáz gyilkosa gondoskodott. Ekkor kezdődött minden.

Mert Gordon a halála pillanatában visszatért erőszakos gyökereihez, és megkeseredett lelke gyorsan megtalálta a módját, hogyan vezesse le tomboló dühét, ami emésztette. Craig Lusakot, az utolsó embert, akivel életében találkozott, kísérteni és terrorizálni kezdte. Nem ismert kegyelmet: a bosszú, a harag és hajthatatlan vérszomj fűtötte.

A gond csak az, hogy Gordon nem a megfelelő embert vette célba…

Mikor Melinda Gordon, a szellemekkel suttogó hozzálát az ügy felgöngyölítéséhez, rábukkan Lusakra, aki félelemben éli napjait, rettegve tűri a szellem kínzásait. Azonban hamar kisül az is, a férfi titkol valamit Gordon halálával kapcsolatban. Melinda közbelépése a gyilkost arra készteti, hogy a nő nyomába eredjen. Ő a következő célpontja. Amíg a gyilkosság megoldatlan, Lusak minden egyes perccel gyengébb lesz, Melindára egyre nagyobb veszély leselkedik.

De vajon a jó és rossz között hányódó Gordon Reese-nek sikerül elűznie belső démonait és megmentenie Melindát az alattomos gyilkostól, vagy csillapíthatatlan bosszúvágya tragédiába torkollik?

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1-6.


Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat.

Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító.

A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia – arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is.

A „Hűvösvölgyi suli” tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nem szólok hozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség.


 

Kamasznak, ráadásul szerelmes kamasznak lenni továbbra sem könnyű. Mert ugye ott vannak azok a bosszantó kérdések, mint például mikortól kezdve jelenthetjük ki, hogy akkor mi most járunk? Az első kézfogástól? Az első csóktól? És egyáltalán meg kell ezt beszélni vagy vannak egyértelmű jelei a „járásnak”? És mi van akkor, ha úgy tűnik, a másik már nem is akarja annyira a dolgot? A válaszok megtalálásában természetesen nélkülözhetetlen a Facebook, na és a legjobb barátnők – illetve egy olykor idegesítő, de alapvetően rajongásig szeretett ikertesó – véleménye, és néha bizony beavatkozása is…

A Hűvösvölgyi suli ikrei betöltik a tizenötöt, és ezzel együtt a kamaszkor egy újabb lépcsőjéhez érkeznek: ezen a szinten már valódi szerelem és végtelenül összegubancolódott szálak várják őket, amiket néha nehezebb kibogozni, mint gondolnák.


 

Szerelmes kamaszként belevágni a nyárba… kell ennél több? Úgy tűnik, igen. Ugyanis számos tényező bezavarhat az idillbe: például egy gyanús telefoncsörgés, vagy egy még gyanúsabb fotó a Facebookon. Vagy egy félrepuszi. Vagy egy tévés tehetségkutató. Vagy egy váratlan külföldi kiküldetés. Kinek mi.

Az események sodrásában és a „mi az igazán fontos” eldöntésében a biztos kapaszkodót még mindig a barátnők jelentik, na és persze az ikertesó, aki ha kell, falaz, ha kell, vigasztal, ha pedig úgy adódik, akár a szigorú biztonsági őrrel is szembeszáll.

A HŰVÖSVÖLGYI SULI ikrei nem unatkoztak a nyáron. Miközben rájöttek, hogy a szerelem a „járás” fázisában is bonyolult dolog, olyasmikről is tapasztalatokat szereztek, mint például a showbiznisz, vagy az a fránya önbarnító. 


 

Bár a kamaszsors eddig sem volt kifejezetten egyszerű, a tizenhatodik születésnap felé közeledve újabb megválaszolandó kérdések bukkannak fel. Olyanok, mint például: mi érdekli valójában a fiúkat? A szoknya hossza? A kivasalt haj? A tökéletes smink? Esetleg a humorérzék vagy az érett gondolkodás? Netán az a megmagyarázhatatlan „kisugárzás”?

Akármelyik is, mindenesetre úgy tűnik, a lányok sincsenek irigylésre méltó helyzetben. Akkor sem, ha túl sok szép mosolyú fiú van a láthatáron, és akkor sem, ha nincs belőlük egy se. Jó lenne néha kikapcsolni azokat a nyughatatlan „pasi-csápokat”, kár, hogy lehetetlen…

A Hűvösvölgyi suli ikrei persze továbbra is bízhatnak egymásban, így azt is megoldják, ha véletlenül két helyen kell lenniük egyszerre, egy időben.


 

Szép dolog a szerelem, különösen akkor, ha kölcsönös, és semmi sem zavar be a képbe. Úgy tűnik viszont, hogy a zavaró tényezők mindig lesben állnak. És ilyenkor nem marad más, mint levonni azt a következtetést, hogy a szívügyek tök bonyolultak! Meddig kell harcolni valamiért, ami már nem is annyira tuti? Kell-e szólni a legjobb barátnőnknek, ha a szívét megdobogtató fiúról nem épp kedvező dolgokat tudtunk meg? Hol van a határ rajongás és önmagunk feladása között?

A Hűvösvölgyi suli ikrei visszavonhatatlanul elérkeztek a felnőtté válás ama bizonyos küszöbéhez, ahol már olyan komoly kérdésekkel találják szemben magukat, mint a közelgő továbbtanulás, az előítéletek veszélyes mivolta, vagy épp az érzelmek és a logika összeegyeztethetetlensége.


 

Két hónap nem túl hosszú idő, mégis elegendő lehet egy megfejthetetlen érzés kifejlődéséhez, egy régi barátság megingásához, vagy épp egy szilárdnak hitt kapcsolat szétrobbantásához.

Na és persze mindezek mellett olyan életbevágóan fontos tanulságok elsajátítása is belefér, mint például hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, hogy a bőrfeszesítés alapos körültekintést igényel, csakúgy, mint teaivásban fogadni, vagy hogy – bár ez igen meglepő – a legrettegettebb tanár is emberből van.

A HŰVÖSVÖLGYI SULI immár tizenhét éves ikrei gőzerővel haladnak az énekesi, illetve írói pálya felé vezető rögös úton, melyet titkok, félreértések, szerelmi háromszögek, valamint felelősségteljes döntések öveznek.  

Sarah Lotz A Hármak


Az évtized legfeketébb könyve. Négy repülőgép-katasztrófa. Három túlélő gyerek. Egy üzenet, amely örökre megváltoztatja a világot.

Stephen King így fogalmaz a könyvről: A Hármak tényleg csodálatos. Elsöprően izgalmas és lebilincselő. Eddig 19 országban jelent meg, hamarosan tévésorozat készül belőle. 
 
Fekete csütörtök: ezt a napot senki sem felejti el. Négy utasszállító repülőgép szinte egyszerre zuhan le a világ négy különböző pontján.

Csupán négy túlélő van. Három közülük gyerek, akik szinte sértetlenül megmenekülnek. De egyre furcsábban viselkednek.

A negyedik túlélő egy amerikai háziasszony, aki nem sokkal a tragédia után meghal. Ám előtte fontos üzenetet küld a telefonjáról a lelkipásztorának.

Az üzenet örökre megváltoztatja az emberek sorsát.

Isteni gondviselés vagy ördögi cselszövés?

Cynthia Rogerson: Szeretlek, ég veled!


Ania házassági tanácsadó, és azt hiszi, mindent tud a szerelemről és a tökéletes házasság titkairól – aztán találkozik egy férfival, és egyszeriben minden felborul az életében. Miközben válaszokat keres a kérdéseire, házassági tanácsokat ad a pácienseinek, többek közt Rose-nak és Henrynek, akiknél a válás vagy az együttmaradás a tét.

Az irodalmi díjas skót-amerikai írónő jellegzetes humorral és mély empátiával megírt története olyan, ami bármelyikünkkel megeshet. Szerethető szereplőivel együtt száguldunk végig a szerelemről, hűségről és hűtlenségről szóló, sziporkázóan szellemes regényen.

Adrian Barnes: Álmatlanok


Egy nap Vancouver lakossága azt tapasztalja, hogy senki, vagyis szinte senki nem aludt előző éjjel. Másnap ugyanez történik. Harmadnap megint. Kiderül, hogy az egész világ ugyanabban a bajban szenved. Csupán néhányan maradnak az alvás képességének birtokában, ráadásul mind ugyanarról álmodnak: egy furcsa, aranyszínű fényről.

Hat napnyi teljes alvásmegvonás után bekövetkezik az alvásdeprivációs pszichózis. Négy hét után a test belehal. A két időpont között pedig elszabadul a pánik és a pokol. Egy bizarr új világ jön létre, amelyben azok veszik át a vezetést, akik korábban a társadalom peremére szorultak, és az új hatalom egészben nyeli le a régit.

Adrian Barnes bemutatkozó regénye a legvadabb posztapokaliptikus rémálom – nem véletlenül jelölték érte az Arthur C. Clarke-díjra, és tekintik a kortárs sci-fi egyik legizgalmasabb és egyben legfélelmetesebb új hangjának.

Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány


A Sparrow család asszonyai nemzedékek óta rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek.

Valamennyien március havában születtek, és mire betöltötték tizenharmadik életévüket, különleges képességük mágikus erővel tőrt rájuk.

Elinor, a nagymama szó szerint megérzi a hazugságot. Jenny, a lánya ismeri mások álmait, Stella, az unokája – aki éppen a tizenharmadik születésnapját ünnepli – döbbenten ismeri fel, hogy előre látja mások halálát.

Miközben Stella újonnan megismert képességével igyekszik megbirkózni, csaknem végzetes félreértés történik: látomása gyilkosság vádjával börtönbe juttatja az apját….

A nemzedékek titkait, emlékeit, talizmánjait őrző családi mese igazi irodalmi csemege.

John Knittel: Via Mala


Fűrészmalom a Jeffben, a graubündeni hegyek eldugott zugában, a szilajon zúgó Yzolla partján. Innen menekül el a kétségbeesés és borzalom éjszakáján Silvelie Lauretz, a szépség és tisztaság e kivételes megtestesítője, hogy új életet kezdjen, megszabaduljon az emberi mivoltából kivetkőzött apa árnyától s egy szörnyű bűntett kísértetétől.

Vajon sikerül-e a szegény pincérlánynak – aki gazdag örökösnő is egyben – feledést és megnyugvást találnia Andi, a hozzá mindenben méltó férfi oldalán? Elég erős-e a kettejüket összekapcsoló szenvedély, a mély lelki vonzalom, hogy kibírja annak a bizonyos éjszakának a terhét?

A Via Mala 1934-ben látott napvilágot, s azóta nemzedékről nemzedékre rendre meghódítja olvasóit. Magyarul 1993-ban jelent meg utoljára. Régi rajongói most újra felidézhetik, az ifjabb generációhoz tartozók pedig megismerhetik a történetet, s egyúttal valamennyien bepillanthatnak a két világháború közötti Svájc csak messziről oly mintaszerű és békés életébe.

Aria Brighton: Vérvörös rabság


A múlt elől senki nem menekülhet

Új esély mindenkinek jár. Vagy mégsem?

Star Meadow egy kellemes, átlagos, nyugodt amerikai város. Legalábbis annak akar látszani.

Victoria, a vámpír lány, egy távoli országból, reményvesztetten érkezik ide, mindent maga mögött hagyva. Akarata ellenére kénytelen elfogadni új életét, hiszen máshol nincs biztonságban.

Itt találkozik a vámpírok vezetőjével, Logannel. A vad, állatias, és veszélyesen vonzó férfi az első pillanattól kezdve hűvösen viselkedik vele. Az idő múlásával azonban mégis egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz.

De titkokat rejtő múltjuk elől ők sem menekülhetnek – még akkor sem, ha új barátokra, új otthonra lelnek.

Vajon Victoria végre megtalálja a nyugalmat, vagy a múlt sötét árnyai rátalálnak és magukkal rántják?

ARIA BRIGHTON sikergyanús első könyve egyszerre izgalmas, kalandos és romantikus. A regény olyan világba repít, ahol bármi megtörténhet: szerelem, új barátságok, csalódás és árulás.

Kate Alcott: A varrónő


A szolgálóként dolgozó fiatal Tess egyetlen vágya, hogy azzal foglalkozhasson, amihez ért: ruhák tervezésével és varrásával. Álma, úgy tűnik, valóra válik, amikor a világhírű divattervező, Lady Lucile Duff Gordon felfogadja, hogy komornaként kísérje el a tengerentúlra a Titanic fedélzetén. A hajón a lány egy egészen új világba csöppen, és lassan kezdi elhinni, hogy tényleg egy új, boldogabb élet vár rá Amerikában, ekkor azonban bekövetkezik a katasztrófa…

Miután az életben maradottak megérkeznek New Yorkba, egyre több és több pletyka kap szárnyra arról, mi is történ valójában azon a végzetes éjszakán. Miközben az amerikai szenátus által kezdeményezett vizsgálat újra felszakítja a sebeket, és a túlélőknek szembe kell nézniük saját döntéseikkel, Tess is választás elé kerül. Kitarthat-e munkaadója mellett, aki képes valóra váltani álmait és biztosítani a jövőjét, ha igazak a híresztelések, és Lady Duff Gordon tényleg mások élete árán menekült meg? Dolgozhat-e neki tovább, ha azért, hogy megtartsa titkát, képes tönkretenni egy férfi életét, valakiét, aki iránt Tess egyre mélyebb érzelmeket táplál…?

Kate Alcott nagysikerű regényében egy fiatal lány keresi a boldogság útját egy szörnyű tragédia árnyékában.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...