Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. április 24., hétfő

Kim Harrison: Bárhogyan, csak holtan ne (Hollows 3.)

Néhanapján egyszerűen nem győzhetsz.
Rachel Morgan a boszorkány és ex-fejvadász sikeresen meglépett a korrupt vállalat elől, aminek dolgozott, túlélte, hogy összeköltözött egy vámpírral, hogy beindította a saját nyomozóirodáját, és szembeszállt egy vámpírmesterrel.
De lakótársa, Ivy visszaeső vérivó; a pasija, Nick határozatlan időre elhagyta a várost, és úgy tűnik, nem siet vissza; az eszméletlenül vonzó vámpír srác, Kisten pedig állandóan kísértésbe ejti, közben pedig Cincinnati alvilágában dúl a hatalmi háború.
És egy nagyobb gonosz is éledezik. Hogy megmentse a családját, és rács mögé dugja a vámpírmestert, Piscaryt, Rachel rossz alkut kötött, és most elszabadul a pokol – szó szerint. Mert, ha Rachel nem állítja meg Algaliareptet, a fődémont, akkor az lerántja őt a mágikus örökkévalóba, és szolgává teszi a lelkét. Örök időkre.
A sorozat 1-2. részéről bővebben klikk a linkre!

Leila Meacham: Titánok

1900-ban Texas lakói jobbára még lóháton közlekednek, legtöbbjük alig ismeri a telefont, ám a kőolajmezők feltárása hihetetlen gazdasági növekedést hoz magával, alapjaiban változtatja meg számos család életét. E történelemformáló időben találkozik a két főhős, akiknek a sorsa végérvényesen összefonódik: Samantha Gordon az egyik legnagyobb texasi állattenyésztő kiváltságos életet élő, imádatig szeretett lánya, Nathan Holloway egy békés természetű, jóképű fiatalember, aki éjt nappallá téve dolgozik a családi farmon. Ahogy a változások szele végigsöpör a vidéken, az ő életük is száznyolcvan fokos fordulatot vesz.
Leila Meacham ismét szívbe markoló, nagy ívű családregényt írt, ezúttal szülői szeretetről és gyűlöletről, reményről és megbékélésről.
„Legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a Rózsák. Minden benne van, amit az olvasó csak kívánhat. Aki belekezd, le sem akarja majd tenni… [Meacham] maga is egy titán.” – The Huffington Post

Kathryn Croft: A ​lány akinek nincs múltja

Évek óta menekülsz a múltad elől. Ma utolér.
Leah Mills úgy él, mint aki örökösen menekül egy borzasztó nap üldözi a múltjából. Magányos, társaságba nem jár, barátai nincsenek. Aztán egy napon, mert oly nagyon vágyik már kapcsolatra, megismerkedik Juliannel. Most először meri elhinni, hogy normális életet élhet.
Ám annak a bizonyos napnak a tizennegyedik évfordulóján kap egy üdvözlőlapot. Valaki tudja az igazat, tudja, mi történt. És nem fog leállni, amíg szét nem rombolja az életet, amit a fiatal nő felépített.
De Leah valóban az, akinek látszik? Vagy megérdemli mindazt, amit rámérnek?
Mindenkinek vannak titkai. Némelyik azonban halálos.

Konkoly Zsófia · Tóth Klaudia: Lacrimosa

Damien ​Porter sikeres és tehetséges pszichiáter, akinek minden tekintetben tökéletes az élete. Ebbe az idillbe toppan be váratlanul egy titokzatos, gyilkos hajlamú festőnő és egy kiismerhetetlen, ezerarcú írónő, akik fenekestül felforgatják az orvos életét. Damien kezeli a súlyosan elmebeteg nőket, eközben egyre több titokra, fájdalomra derül fény. Az orvos hamarosan nyugtatókat szed, hallucinálni kezd, és úgy érzi, olyasmibe keveredett, amiből nem fog tudni kimászni…
London szegénynegyedében Trixie, egy heroinista prostituált szeretne kitörni a nyomorból. Egyik állandó kuncsaftja, Adam lecsúszott rendőr, aki kudarcba fulladt házassága elől menekülve egyre mélyebbre süllyed az italozásban és a saját, sötét perverziójában. Trixie találkozik egy titokzatos idegennel, aki munkát ajánl neki, és lehetőséget, hogy ott hagyhassa az utcát…
Mindeközben titokzatos sorozatgyilkos szedi áldozatait, Adam is a nyomozó csapat tagja lesz. A gyilkos rituálisan megkínozza és megcsonkítja az áldozatait. Betegesen áhított célja, hogy megtisztítsa a világot a gonosztól…
Romantika, szexualitás, tabukat döntögető, szókimondó naturalizmus – mesteri pszichothriller
A szerzők a főiskolán ismerték meg egymást. Mindig is foglalkoztatta őket a pszichológia és a belső lelki folyamatok. Az írás pedig mindkettejük szenvedélye volt már a kezdetek óta. Így született meg az ötlet, hogy közösen írjanak egy könyvet, amely az emberi elme útvesztőibe kalauzol el. A Lacrimosa egy részletét az Ulpius-ház pályázatára küldték be. Már dolgoznak következő regényükön, amely még mélyebbre ás a gyilkos elmék lelki világában.

Sarah Pinborough: Ne ​higgy a szemének!

Tisztelt ​Olvasó! A Ne higgy a szemének! a szerelem sötét oldaláról szól. Arról, hogy megpróbálunk rájönni: ki lehet a másik ember, a szenvedély, a szépség, a szavak mögött. Mert vajon melyikünk őszinte mindenben és mindig, mindenkihez? Főleg ahhoz, akit a legjobban szeret? – Sarah Pinborough
Ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik.
Louise, a fiatal titkárnő talán élete férfijával találkozik egy bárban, de a csók korainak bizonyul, különösen, miután hétfőn a munkahelyén megpillantja új főnökét, Davidet – aki persze nem más, mint a férfi a bárból. És naná, hogy felesége van.
Ami ezután történik, az minden, csak nem megjósolható. Hiába kombinál az olvasó, előbb-utóbb leesik neki, hogy ebben a szokványosnak látszó szerelmi háromszögben igazából semmi sem szokványos. És felesleges lenne arra intenünk, hogy inkább ne kedveljen meg egyetlen szereplőt sem – úgyis képtelen lesz ellenállni. Mígnem egy ponton, amikor a legjobban aggódik majd az illető sorsa miatt, ráébred: nem is őt kellett volna féltenie!
Sarah Pinborough regénye nem egy szerelmes történet, egy krimi és egy thriller szimpla keveréke.
Sokkal félelmetesebb annál. Mert Pinborough regénye elkísér. És nem hagy nyugodni.
Ne higgy ennek a könyvnek!
Ne higgy a szereplőknek!
Ne higgy saját magadnak se!
És történjen bármi, senkinek se áruld el a végét!
Sarah Pinborough az Egyesült Királyság egyik méltán népszerű, sokszoros díjnyertes romantikustörténet- és krimiírója, akinek neve az egész világon ismert. Ne higgy a szemének! című regényét 19 nyelvre fordítják le, s a magyar kiadást már hetekkel az angliai bemutató után kezükbe vehetik az olvasók.

Alice Munro: Nyílt ​titkok

Ebben ​a meglepetésekkel teli nyolc történetben Alice Munro, a novella műfajának élő klasszikusa lélegzetelállítóan biztos kézzel örökíti meg azokat a pillanatokat, amikor valaki lerázza magáról a konvenciókat, a múltat, a végzetet. 
A Nyílt titkok megszállottan levelező, rejtélyes és nyughatatlan hősnői minduntalan azzal szembesülnek, milyen megsemmisítő erővel lobbanhat fel újra meg újra a régi szerelem. Alice Munro a tőle megszokott humorral, bölcsességgel és szomorúsággal mesél az élet furcsaságairól: eltűnt iskolás lányokról, a kanadai határvidékre kiközvetített árvaházi menyasszonyról, egy magányosan élő, különc nőről, aki egy felülmúlhatatlanul furcsa vacsoravendégség során egy Ausztráliából érkezett, gazdag, egzotikus kérőre tesz szert, holott ez egyáltalán nem állt szándékában. Ki gondolná, hogy egy, a Balkánon fogságba esett nő romantikus története milyen felszabadító hatással lehet egy másik nőre, aki a férje és a szeretője elől menekül napjaink Kanadájában? Vagy hogy milyen elfojtott traumák vezethetnek egy fiatal házaspár vandalizmusához? 
Alice Munro szokatlan sorsú szereplői különös helyet foglalnak el maguknak az olvasó emlékezetében, ugyanolyan nehéz őket száműzni onnan, mint a gyerekkorból ismerős hóbortos, arccsipkedő rokonokat.

Kate Morton: A ​tóparti ház

„Ilyen ​az élet. A lehetőség ajtaja meg-megnyílik és le-lezárul, ahogy az ember vakon tapogatózik az útján.”
1933 nyara: az Edevane család ragyogó vidéki háza, Loeanneth készen áll a várva várt Szent Iván-éji estélyre. A tizenhat éves Alice, a szárnyait bontogató író talán mindenki másnál izgatottabb. Nemcsak mert végre kiötölte, mi legyen a váratlan csavar első regényében, hanem azért is, mert reménytelenül beleszeretett valakibe, akibe nem lett volna szabad. Ám mire Loeanneth órái elütik az éjfélt, amikor a tűzijáték csillogó fénye beragyogja az éjszakát, a családot súlyos veszteség éri, melynek hatására örökre elhagyják a birtokot.
Hetven év múltán Sadie Sparrow nyomozó kényszerű szabadságát tölti Cornwallban egy kínos munkahelyi vizsgálat miatt, amelynek lezárultával talán még elbocsátás is várhat rá. Nagyapja vidéki házában unatkozik, igyekszik zavaros ügyeiről elterelni a figyelmét, amikor egy nap elhagyott házra bukkan, ahol mintha megállt volna az idő. Sadie megtudja, hogy a birtok története sötét tragédiával terhes, és hogy a lakók a szomorú esetet követően végleg elköltöztek.
Elegáns londoni otthona dolgozószobájában az idős Alice Edevane éppoly precízen eltervezett életet él, mint amilyen történeteket rendkívül sikeres krimijeiben megír. Mígnem egy nap felbukkan egy fiatal rendőrnyomozó, aki kutakodni kezd a családja múltjában, hogy kibogozza mindazokat a szövevényes titkokat, melyeket Alice egész életében igyekezett mélyen magába zárni.
Legújabb regényében, A tóparti házban Kate Morton ismét lenyűgöző mozaikkal kápráztatja el olvasóit. Letagadott és kilesett titkok, hűség és halálig megtartott ígéretek, a háború következményei mind-mind súlyosan nehezednek egy család életére, és előbb-utóbb tönkreteszik a látszólagos idillt. Vajon a hallgatás megtörése, a rejtélyek feltárása megoldáshoz, megnyugváshoz vezet?

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...