Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. október 23., péntek

Mary Nichols: Az ékszer / A szökőkút


Egy kicsi lány értetlen félelemmel figyeli, ahogy szülei álruhába bújtatják, és egy szolgálóra bízzák testvérével együtt, hogy később már családostul menekülhessenek kaotikussá váló hazájukból, a vörösök és fehérek dúlta Oroszországból. A terv nem sikerül, tragédiát tragédia követ, és a négyéves grófnő élete is veszélybe kerül. Angol hajók érkeznek a menekülőkért, hogy nyugatra juttassák az elesetteket, és a véletlen úgy hozza, hogy a kislányt a brit konzul szánja meg.

Az orosz grófnőnek egyetlen emléke marad a múltjából, a nagymamától örökölt értékes gyémántmedál, a Kirilov-csillag. Ez az ékszer kamaszként és fiatal felnőttként sem hagyja nyugodni. A kérdés újra és újra ott motoszkál a fejében: vajon apja és anyja túlélte a véres polgárháborút, valahol ma is ott vannak a sztálini Szovjetunióban? És az élet úgy hozza, hogy a fiatal nő egy férfit követve szülőhazájába indul, hogy felfedezze a múltját, de amit talál, az nem más, mint egy lepusztult otthon, nélkülözések, árulás és egy következő háború, amely megint menekülésre kényszeríti. Ám ekkor egy olyan szép szerelmet hagy maga mögött, amelyet új hazájában sem tud elfelejteni.


 


A festőtehetséggel megáldott egyetemista lány, Barbara fiatalon elveszíti az édesanyját, akinek a halálát sosem tudja teljesen feldolgozni. Épp a szemeszter végi szünidőt tölti barátaival, amikor rádöbben, hogy özvegy édesapja egy nála jóval fiatalabb nő mellett keresi a boldogságot. Mindenáron szabadulna a fojtogató légkörből, így kapóra jön neki George, a feltörekvő iparos házassági ajánlata.

De vajon jól döntött, amikor igent mondott a frigyre? Erkölcsös-e elfogadnia férjétől az anyagi biztonságot, ha tisztában van azzal, hogy a férfi közben becstelenül érvényesül? Helyesen teszi-e, ha nem utasítja vissza a közeledését, holott tudja, hogy hites ura a testi élvezetek terén mással is meglehetősen bőkezű? És legfőképp: maradjon-e George mellett, ha a férfinak a házasság csupán eszköz céljai elérésében?

Barbara fuldoklik a magányban, gyermekei és a festészet jelentik számára az egyedüli menedéket. Hősiesen küzd a házasságáért, hogy elfojtsa a benne erősödő balsejtelmet: talán nem is élete nagy szerelméhez ment feleségül. Az őt emésztő kételyekre végül egy tragikus kimenetelű esemény adja meg a választ.

Mary Moody: Az utolsó tangó Toulouse-ban



Mary Moody félévre dél-Franciaországba költözik egyedül egy eldugott kis faluba. Miután hazatér, felismeri, hogy már nem élheti azt az életet, amelyben korábban boldog volt. Hiába veszi körül szerető család, hiába sikeres a munkájában, Mary képtelen lenyugodni. Más utat keres és választ. Feladja tévés, újságírói munkáját, vásárol egy házat a szívéhez nőtt francia falucskában, rábeszéli a férjét, hogy adják el az otthonukat, ahol huszonöt évig éltek együtt, s kezdjenek teljesen más életet.

Mindezek mögött sokkal mélyebb belső változások húzódnak, amelyek könnyen megingathatják harminc év stabilitását. Mary maga is meglepődik, amikor rádöbben, hogy szeretett férjén kívül más férfi is tud hatni rá. Viaskodik önmagával, két dolgot akar egyszerre: megtapasztalni a váratlanul jött új szerelem perzselését és megőrizni a biztonságot adó régi kapcsolatot.

Érzelmes és szenvedélyes, olykor humoros és önironikus, de elsősorban őszinte új könyvével Mary Moody azt üzeni az olvasónak, hogy az élet nem áll meg, ha valaki elmúlt ötven, sőt, akkor kezdődik csak igazán.

Peggy Hanchar: Aranygalamb / Indián álom


Kansas McKay régen eltemetett szenvedélyét felkavarja Cole Slater vágya. De nem tudja elfelejteni a fájdalmat és a megaláztatást, amit a várostól és azoktól a férfiaktól kapott, akik mindig egy kurva lányának tekintették.

Virginia Citiben ahová elmenekült, hogy új életet kezdjen, kedvessége, jelleme és 22-es kis pisztolya az otthonát, a Kansas Palotát, a Sziklás-hegység túloldalán fekvő leghírhedtebb város legnagyobb játékkaszinójává teszi. Szépségével és nagylelkűségével kivívja a nevadai bányászváros szeretetét és tiszteletét.

Arra vágyik, hogy tisztességes hölgy legyen annak a férfinak a szemében, akit szeret.

Aztán új serif érkezik a városba: Cole Slater. Egy férfi, aki elég kemény ahhoz, hogy megszelídítse ezt a felfordult féktelen várost… és elég gyengéd ahhoz, hogy elnyerje Kansas McKay szerelmét…


 

Davey atyának nagy álma volt, hogy elvezeti gyülekezetét az Oregon vidékére, ahol új életet kezdhetnek, és sokkal könnyebben boldogulhatnak majd. Colly szülei azonban útközben a kolera áldozatául esnek, így a lánynak döntenie kell, hogy folytatja-e egyedül a küzdelmet az életben maradásért, vagy feladja. Egy indián törzs fogadja be, ahol kemény próbákkal kell szembenéznie…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...