Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. február 15., hétfő

Anne Stuart: A Szégyentelen (A Rohan-ház 4.)


Benedick Rohan vikomt elhatározza, hogy harmadszor is megnősül. Előző házasságai szerencsétlenül végződtek, két felesége is fiatalon halt meg, és egyikük sem ajándékozta meg örökössel, akire pedig már nagyon vágyik. Harmadik feleségének ezért egy fiatal és egészséges nőt szemel ki, aki fiút szülhet neki. Az érzéki örömöket természetesen a jövőben sem tagadja majd meg magától, csak éppen a hitvesi ágyon kívül fogja keresni őket. Vágyai ugyanis olyan buják, hogy kielégítésükre tisztességes nő sohasem vállalkozna. A vikomt alig lát azonban hozzá tervei megvalósításához, amikor a korán megözvegyült Lady Melisande Carstairs egy szélvihar erejével beront az életébe, s hamar fel is forgatja fenekestül…

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák (Hokisok 4.)


ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK
Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!
MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY
Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai a hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.
HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM
Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a buta ex-playmate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne!

Erik Axl Sund: Victoria Bergman-trilógia 1-2-3.


Bomlás


Stockholm, napjainkban. Két nő, egy bűnügyi felügyelő és egy pszichoterapeuta útja keresztezi egymást. 

Sofia Zetterlund pszichoterapeuta kezeli a Sierra Leone-i gyerekkatonát, Samuel Bait és egy középkorú nőt, Victoria Bergmant, aki fájó sebet hordoz gyerekkora óta. Csak egy a közös bennük: mindketten a multiplex személyiségzavar jeleit mutatják. 

Jeanette Kihlberg bűnügyi felügyelő eközben új eseten dolgozik: egy fiatal srác szörnyű sérülésekkel borított holttestére bukkantak az egyik stockholmi parkban. Ki lehet ez a fiú? Talán megkínozták? És hogy lehet, hogy senkinek sem hiányzik? A felügyelő a bántalmazási ügyekben járatos pszichoterapeuta segítségét kéri. 

Jeanette Kihlberg és Sofia Zetterlund ugyanazt kérdezik maguktól: mennyi szenvedésnek tud egy ember kitenni valakit, mielőtt emberi mivoltát levetkőzve szörnyeteggé válik? 

Jeanette és Sofia az ügy megoldását keresik, miközben Victoria Bergman a gyermekkorában megtapasztalt erőszak kínzó emlékével próbál leszámolni. 

A felügyelő és a pszichoterapueta egyre közelebb kerül egymáshoz – a paranoia, a csalás, a megdöbbentő titkok és az árulás ereje még a kertvárosi idillt is veszélybe sodorja.

A Victoria Bergman-trilógia első része – hátborzongató thriller az árulás személyiség(de)formáló erejéről. „Az új Millenium-trilógia" – Le Parisien Az Erik Axl Sund írói álnév egy svéd írópárost takar: Jerker Eriksson és Hakan Axlander Sundquist sötét hangulatú regényei már több országban sikert arattak, a Victoria Bergmant középpontba állító trilógiáért 2012-ben különdíjat kaptak a Svéd Krimiírók Akadémiájától.


Éhség


Amikor Stockholmban egy sikeres vállalatvezető rituális gyilkosság áldozata lesz, Jeanette Kihlberg rendőrfelügyelőnek félbe kell szakítania a halott bevándorló fiúk ügyében folytatott nyomozást. Több különös részlet bosszúra utal – de vajon mi állhat az eset hátterében? 

Sofia Zetterlund pszichológusnőt kérik fel, hogy segítsen elkészíteni a tettes profilját. Ám két nő közt kialakulóban lévő szerelmi viszony megnehezíti a közös munkát. Jeanette eközben az eltűnt Victoria Bergman után is tovább kutat. 

A nyomok egy sigtunai internátushoz majd Dániába vezetik, és lassan feltárulnak előtte a múlt mélyre temetett titkai. Sofia eközben kétségbeesetten próbál visszatalálni a valódi énjéhez.


Tisztulás


Victoria Bergman az önterápia útjára lépve próbálja kezelni a benne lakozó személyiségeket, amelyek közül végül a legerősebb győzedelmeskedik. Eközben azonban fontos múltbéli események is más megvilágításba kerülnek…
Victoria állapotának javulásával Sofia Zetterlund egyre hasznosabb tanácsokkal tud szolgálni szerelme, Jeanette Kihlberg számára, aki könyörtelen hajtóvadászatba kezd: meg kell találnia azokat a férfiakat, akik életre szóló sérüléseket okoztak nemcsak Victoriának, hanem lányának, Madeleine-nek is.
A Tisztulás a Victoria Bergman-trilógia befejező része, amelyben a Bomlás és az Éhség összekuszált szálai és megoldatlan ügyei is a helyükre kerülnek. Az igazság pedig kegyetlen, és minden képzeletet felülmúl.

Spirit Bliss: Démoni érintés 1-2-3.


A múlt árnyai 


A Nap fénye elhalványult,
a Földre örök sötétség borult,
a korábban mítosznak hitt démonok pedig előbújtak rejtekhelyeikről.
Minden vámpírok atyja, Véreskezű Casimir irányításával a vérszívók átvették az uralmat a világunk felett. Az emberek többségére azonnali halál várt, akik életben maradtak, azok vagy a vámpírokat szolgálják, vagy űzött vadként élnek a csatornákban.
Az emberi lázadók vezetője őrült tervet eszelt ki. Hogy megmentse a világot, hosszú évek munkája során feltalált egy időgépet. A küldetés célja: visszautazni a középkorba, felkutatni Véreskezű Casimirt, mielőtt vámpírrá változott volna, és még emberként végezni vele.
A végzetnek köszönhetően Katherine Glanville lesz a szerencsétlen kiválasztott. Visszaküldik őt a múltba, ahol férfiruhája és furcsa viselkedése miatt azonnal el is könyvelik boszorkánynak. Csak a véletlenen múlik, hogy megmenekül végül, mivel összekeverik Casimir úrfi sosem látott unokahúgával, Roderica Galahaddel.
A feladat végrehajtása innentől egyszerűnek tűnik, csak kettesben kell maradnia a férfival, hogy egy óvatlan pillanatban megölhesse. De mi van, ha az emberi Casimir kedves, önfeláldozó és jó lélek? Ha a valódi gonosz egy az egyházon belül működő szekta, a Vérző Rózsa Rend? Vagy ez csak a látszat? Katherine-nek rá kell jönnie, hogy egy ember életét elvenni még a jövő ismeretében sem olyan egyszerű, mint azt gondolta…
Izgalom, fordulatok, titkok és szerelem… 
A démon érintése téged is megborzongat!


A jövő árnyai


A Gonosz ott van mindenhol. A lábunk alatti csatornákban, elhagyatott házakban, elsötétített ablakú lakásokban.
De hamarosan előbújik.
Te biztonságban érzed magad?
Katherine úgy tért vissza a középkorból 2012-be, hogy a küldetése nem járt sikerrel. A Véreskezű még mindig életben van, és arra készül, hogy amint a Nap fénye kialszik, átveszi az uralmat az emberek világa fölött. Katie azt hiszi, ő az egyetlen, aki megállíthatja, ám rá kell jönnie, nem csak ő munkálkodik a világ megmentésén.
A középkor óta szerveződik egy ellenálló csoport, amely mostanra igazi szervezetté nőtte ki magát. Céljuk, hogy megvédjék Katherine-t a Véreskezűtől, és megmentsék a jövőt a rémuralomtól. Ám ez a cél nagy árat követel Katie-től!
Vajon képes lesz lemondani Casimir szerelméről, csak hogy ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki a biztonságos búvóhely ellenére újra és újra az életére tör? Áruló van az ellenállók között, vagy a Véreskezű valahogyan áttört a tökéletesnek hitt védelmi rendszeren?
Rejtélyek, kaland, szerelem és szenvedély! Sosem tudhatod, mi fog történni, és ki áll a jó oldalon! Nem bízhatsz senkiben, talán még önmagadban sem!
A démon érintése még mindig elkápráztat…


A jelen árnyai


A jó mindig legyőzi a gonoszt, legalább is a mesékben. Ám ez most nem egy mese. Itt a vámpírok tényleg harapnak, a hősök pedig nem golyóállók.
Neked lenne elég bátorságod szembeszállni a Gonosszal? 

A Véreskezű azt hitte, elérte célját, tervébe azonban porszem került. Szüleit kiszabadítják az ellenállók, ám pokoljárásuk ezzel nem ér véget. Az ellenállók bizalma megrendült a vezetésben, félnek, hogy a Katie hasában növekvő magzat elhozza a valódi világvégét. A félelem pedig a legjobb embert is szörnyűségekre veheti rá. 

Katie felkészül, hogy a merényletek folytatódnak ellene, ám legnagyobb meglepetésére valaki más kerül a célpontba. Elképzelni sem tudja, ki és miért akar végezni gyermekei apjával. Mindeközben pedig ő maga is választás elé érkezik. Két férfi, két szerelem, két út és egy nehéz, életre szóló döntés. 

Vajon ki akar ártani Paytonnek? Ő vagy Casimir nyeri el végül Katie szívét? És ami a legfontosabb, a gyermekből valóban a Véreskezű válik, vagy sikerül megváltoztatniuk a jövőt? 

Titkok, merényletek, kalandok és egy anya feltétlen szeretete és bizalma. A méltán fordulatosnak nevezett Démoni érintés trilógia utolsó része téged is elvarázsol majd. Készítsd elő a zsebkendődet, és vigyázz az álladra, nehogy leessen a döbbenettől! 

Hagyd, hogy a démon érintése még egyszer megbabonázzon…

Spirit Bliss: Árnyékvilág 1-2-3.


Árnyékvilág


A regény egy pszichológiai krimiszálakkal átszőtt romantikus történet, de van benne humor, szenvedély, feszültség, akció és erotika is. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi. 

A fiatal színész, Adam Swanson egész életében az árnyék közelében élt, de az egyik pillanatról a másikra kebelezte be őt. Az újságok, a rajongói, de még a környezetében élők nagy része sem ismeri igazán. Adam a paparazzik és a rajongók zaklatását is elég nehezen viseli, de ezt még tetézi az is, hogy elkezd furcsa üzeneteket, ajándékokat és telefonhívásokat kapni. 

A zűrzavar közepén feltűnik egy lány az életében, Camilla Jones, akinek semmi köze az Árnyékvilághoz, mégis bezárkózva, napfény nélkül éli az életét egy múltbeli sérelem miatt. 

Egymást segítik ki a világosságra hosszú és nehéz küzdelmek árán, melyek során önmaguk kétségeivel, bizonytalanságával és a külvilág emberi „démonjaival” kell megküzdeniük.


Kígyók sziszegése


A stúdió már hosszú évtizedek óta gyártja a sikerfilmeket.
Itt megszokott a luxus és a csillogás.
Sokan eladnák a lelküket is, hogy bekerüljenek ebbe a közegbe…
Vagy a gyerekeik lelkét.
Mikor Peter Summers, menedzser rádöbben, hogy a filmstúdió,
amelynek dolgozik, sötét ügyekkel foglalkozik, először nem tudja mit tegyen.
Egy dologban biztos csak: nem fordíthatja félre a fejét!
Bizonyítékokat kell gyűjtenie…
Egy régi álom, amely most valóra válhat.
külföldi koncertkörút, hírnév és pénz.
és egy új, ami veszélybe kerülhet.
Szerelem, házasság, család.
Julie Parker mindig is híres énekesnő szeretett volna lenni.
Aztán megismerkedett Peter Summersszel és beleszeretett.
Most minden, amit szeretne, hogy Peter felesége lehessen.
Izgatottan készülődik élete legboldogabb napjára,
ami hirtelen rémálommá változik.
A vőlegény nem jelenik meg az oltár előtt, másnap pedig feltűnik
a rendőrség a rossz hírrel: Petert lelőtték.
Nyomozz együtt Peterrel és Julie-val,
de vigyázz, mert a kígyók mindenütt ott sziszegnek!


Mennydörgő némaság


A Főnök – fantáziátlan név, ám tökéletes álca a helyi maffia vezetőjének.
Senki sem ismeri az igazi nevét, senki nem látta még az arcát.
Kezében tartja az egész várost.
A rendőrség pedig évek óta tehetetlen.
Caspar Crosley nyomozó új feladata: beépülni a bűnszervezetbe, és elkapni a titokzatos fantomot. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, főleg, ha tégla van még az FBI köreiben is. Üldözőből végül üldözött lesz, a maffia elől pedig szinte lehetetlen elbújni.
Néhány név és titkos kód, amely segíthet megbuktatni a Főnököt.
Egy kíváncsi tinédzser, aki nem ismeri fel a veszélyt.
És egy hároméves kislány hallgatásra kárhoztatva.
A maffia pedig nem szereti azokat, akik túl sokat tudnak.
A tanúvédelmi program Skóciába vezérli a Swanson családot, ahol a gyönyörű tájon, ódon kastélyszállón és kedves helyieken kívül családi problémák, szerelmi csalódások és rejtélyes bűnesetek forgatják fel az életüket. Vajon a maffia keze milyen messzire ér el?
Az Árnyékvilág 3. – Mennydörgő némaságban visszatér minden fontosabb szereplő az első két könyvből, hogy egy fergetegesen izgalmas lezárásban búcsúzzanak el a trilógia olvasóitól.
Nyomozz együtt Crosley nyomozóval és a Swanson családdal, mert az árnyékvilág mennydörgése hozzád is elér!

Simon Scarrow: Vértestvérek (Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 13.)


Kr. u. 52, Róma. Egy férfi a haláltól rettegve láncra verve fekszik egy sötét, nyirkos kamrában. A titok, aminek birtokában van, ezrek életét sodorhatja veszélybe a birodalom legtávolabbi szélén. Vajon képes lesz kibírni a rá váró könyörtelen kínzást?
Britannia. A római csapatok arra készülnek, hogy szemtől szemben csapjanak össze törzsi ellenfeleikkel, akiknek szüntelen rajtaütései az utánpótlás, az emberi életek és a morál terén egyaránt nagy árat követeltek. Cato praefectus és Macro centurio, a legiók legjobb katonái, akik mindig az események sűrűjében vannak, a saját biztonságukkal a legkevésbé sem törődve vezetik embereiket a küzdelembe. A váratlan végkifejlet azonban felbőszíti a parancsnokukat, egyúttal arra enged következtetni, hogy árulás történt. Eközben Róma szövetségesei elkeseredetten próbálják megzabolázni rebellis honfitársaikat, akik lázadásra készülnek.
Ha valóban kém van a hadsereg soraiban, a barbárok lakta, ám stratégiailag fontos sziget meghódítása könnyen elakadhat. Macrónak és Catónak mindenképpen fel kell számolni a fenyegetést. De vajon képesek lesznek időben megtenni?

Margaret Moore: Szívdobbanás


Linda Barrett ápolónőként dolgozik az egyik seattle-i kórház sürgősségi osztályán, harmadéves az orvosi egyetemen és egyedül neveli hétéves fiát, Scottyt, akinek az apja évek óta nem jelentkezett. A fiatalasszony reménytelenül szerelmes Russel Quinseybe, a jóképű rezidensbe, ám tiszteletben tartja, hogy a férfi nős, ezért beéri a barátságával. 

Egy napon Russelt szexuális zaklatással vádolják. A kollégái eltávolodnak tőle, a felesége elhagyja, és magával viszi a kislányukat, Tracyt is. Egyedül Linda hisz az ártatlanságában, olyannyira, hogy a bíróság előtt is kiáll mellette, ahol eskü alatt kell megvallania az érzéseit. Szégyenében rögtön áthelyezteti magát egy másik osztályra. Nem sejti, hogy itt fogja viszontlátni volt férjét, a súlyos beteg Stevent. Linda bármit megtenne, hogy a gyermeke apja felépüljön. 

Russel és Katherine házassága valójában már sokkal korábban tönkrement, ezért a férfi nem tiltakozik a válás ellen. Linda fájó hiánya időközben ráébreszti, hogy többet érez iránta puszta barátságnál. Udvarolni kezd a lánynak, és látva, mennyire aggódik Scotty apjáért, az állását kockáztatva kerít Stevennek egy donort. Úgy tűnik, minden jóra fordul, ám a férfi a saját feleségével képtelen egyezségre jutni a kislányuk láthatását illetően. Scotty elhatározza, hogy besegít a felnőtteknek…

Linn Ullmann: Áldott gyermek / Stella zuhan / Kegyelem / Mielőtt elalszol


1979 nyarán szörnyűség történik a gyönyörű Balti-tengeri szigeten. 

A féltestvérek, Erika, Laura és Molly minden évben itt töltik a nyarat temperamentumos apjuknál, Isak Lövenstadnál. A három fiatal lány gyorsan változó, kiszámíthatatlan viszonyt alakít ki a többi ott nyaraló vendéggel, köztük Ragnarral. A gátlásos fiú mindig fut valaki elől, Isakhoz pedig valamiféle furcsa vonzalom fűzi. 

A tragédia után huszonöt évnek kell eltelnie, hogy a nővérek visszatérjenek a szigetre, és szembenézzenek a múlttal. 

Az Áldott gyermek a bűn, a felelősségtudat és a megbékélés, az emlékezés és a felejtés közti sodródást írja le, miközben a cselekményt a nyers érzékiség és az erőszak hullámai festik alá. Az egyes élettörténetek törékeny közös sorssá fonódnak – ám e közösségben szinte bárki kívülállóvá, kitaszítottá és üldözötté válhat. Az Áldott gyermek három nő életét mutatja be rendkívüli gazdagsággal, emellett pedig szokatlanul szép portrét fest egy édesapáról. 


2000. augusztus 27-én Stella lezuhan egy oslói toronyház tetejéről. Véletlen baleset történt, vagy férje, Martin taszította le? 

A világhírű norvég írónő könyve többek közt erre a kérdésre keresi a választ. A rendhagyó krimiben az olvasó betekintést nyer az Ullmannra olyannyira jellemző varázslatos figurák világába. 
Megismerkedhet az örök életre kárhoztatott, múltjában sötét titkokat rejtegető Axellel, Martinnal, a bútorkereskedővé vedlett strucckirállyal, a sellőhajú Edithtel, aki fává akart változni, egy vízvezeték-szerelővel, aki munkavégzés közben, mintha mi sem lenne természetesebb, beköltözik megbízójához… 
Rajtuk keresztül pillantunk be Stella életébe, vágyaiba és érzéseibe – ami az egyedüli lehetséges út a rejtély kibogozásához.


Linn Ullmann harmadik – és eddigi legsikeresebb – regénye lebilincselő szerelmi történet, amely az élet–szerelem–halál hármasának bonyolult kérdéseit feszegeti. Főhőseink, Johan és Mai számára a szerelem – a szó legmélyebb értelmében – élet-halál kérdése. 

A Kegyelem magával ragadó története antik mintára épül: a két főhős szenvedélyesen szereti egymást, jól tudván, hogy a végső búcsú pillanata közeleg. A házaspár egyezséget köt. Mai megígéri súlyosan beteg férjének, hogy átsegíti a halálba, ha majd eljön az idő. Ám ahogy közeleg a vég, Johan meginog elhatározásában. Amint az élet és a halál közötti határvonal elhalványul, a szerelmespárt cserbenhagyják a szavak. Ki dönti el, mikor jön el az idő? Johan vagy a szerető felesége, Mai? A halál valóban megkönnyebbülést hozhat, de kinek? Mai szerelmi zálogként tett ígérete lehet-e számukra a kegyelem forrása? 

Linn Ullmann hétköznapi könnyedséggel tárja elénk az élet fájdalmas szépségeit, Johan reményekkel, álmokkal, apró titkokkal és jelentéktelen hazugságokkal átszőtt emlékeit, és esetlenségükben is elragadó emberi kapcsolatait. A drámai történetet némi humorral és iróniával teszi felejthetetlen olvasmánnyá a mai norvég irodalom élvonalába tartozó írónő.


A fiatal írónő első műve egyfajta modern családregény, amelyben a valóságot át-átszövi a képzelet, a néhol abszurd ötletek hálója. 

A főhős, Karin Blom családjának mintegy négy generációját ismerhetjük meg. Esküvő, születés, halál – életünk sorsfordító eseményei, miképpen hőseink életének is. Nagyszülők, szülők, gyermekek, unokák mindennapjaiba, örömeibe, de leginkább fájdalmaiba, magányukba pillanthatunk be. 

A történeteket maga Karin meséli el olvasóinak, és közben elcsábítja, megbabonázza őket csakúgy, mint a köré csoportosuló rokonokat, szeretőket. Változnak az idők, változnak a helyszínek, hol New Yorkban, hol Tokióban, de leginkább Norvégiában találjuk magunkat.

Valerio Evangelisti: Eymerich-ciklus 1-2.


Indulj, inkvizítor!


1352-ben a fiatal Nicolas Eymerich domonkos barátot kinevezik az Aragóniai Királyság főinkvizítorává. Feladata súlyos terheket ró rá, s mindeközben még a hatalmát is meg kell szilárdítania az ellene irányuló intrikák kereszttüzében. És ha ez még nem lenne elég, hírét veszi, hogy Zaragozában és környékén egy pogány kultusz ütötte föl a fejét, melynek szálai talán egészen a királyi udvarig nyúlnak. Az inkvizítor atya nyomozni kezd az eretnekek után, ám azt nem is sejti, kutakodása milyen messzire vezet majd! 

A közeli jövő Amerikájában egy excentrikus fizikus olyan forradalmian új tudományos elmélettel áll elő, amely már-már az ezotéria határát súrolja: űrhajókról beszél, melyeket az emberi gondolat energiája hajt, és a fénysebességnél is gyorsabbak! Szakmai körökben nevetségessé válik, és terveit csak egy szélsőséges elveket valló, feltörekvő politikus támogatja.
A 22. század végére megépülnek az első pszitronikus űrhajók, és egyikük, a Malpertuis, egy nagyszabású, vallásos hátterű expedíció keretében a Gamma Serpentis rendszer felé indul. Útját titkok övezik, de ha megtalálja, amit keres, az átrajzolhatja a világ jövőjét… de akár a múltját is, új irányt szabva egy 14. századi inkvizítor életének. 

Az olasz SF egyik legjelentősebb szerzőjének, a számos díjjal kitüntetett Valerio Evangelistinek Eymerich-sorozata új megvilágításba helyezi történelmünket, évekre elég gondolkodnivalót ad, és hozzá még izgalmas kalandnak sem utolsó. Köteteit már több nyelvre lefordították, képregénnyé, sőt számítógépes játékká adaptálták.


Örökké élj, inkvizítor!


Nicolas Eymerich, Aragónia főinkvizítora 1365-ben száműzetését tölti Avignonban, V. Orbán pápa azonban különös küldetést bíz rá: föl kell kutatnia egy száz éve rejtőzködő katar eretnek szektát. A gyülekezet búvóhelye felé közeledve Eymerich csapata mind több kiméraszerű lénybe botlik, és a barátságos francia vidékre egyszeriben sötét titkok homálya borul. 

Vajon hogyan maradhatott fenn ennyi időn át egy ilyen nyíltan tevékenykedő eretnek szekta, és mi módon csúfolhatja meg látványosan a Teremtést? A szálak kibogozása közben a történet igen messzire vezet, a náci emberkísérletektől kezdve a Ceauşescut megbuktató román forradalmon át a guatemalai nyomornegyedekig és a londoni skinheadek világáig.
Az inkvizítor visszatér a díjnyertes Valerio Evangelisti új regényében. A szerző történelmi leckéje ismét annyi kalandot és meglepetést tartogat, hogy a legfásultabb olvasót is képes fölrázni, találgatásra bírni. Persze a végkifejletet úgysem lehet előre sejteni…

Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek


Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől…

Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.



*Nem tudom, hogy ki, hogy van az ilyen típusú könyvekkel és filmekkel egyaránt, de én azt tuti, hogy ilyenkor egy-egy ilyen hasonló, tipikus történet, megrázó hatással van rám... ezért is inkább bírom jobban megnézni filmekben, mint így elolvasni könyvekben... Bár, ott is ugyanúgy elérzékenyülök, egy-egy ilyen kortörténeten. De mivel, ezt még nem filmesítették meg (igaz, nem tudom, hogy lesz -e belőle film, vagy sem), mindenképpen olvasni fogom, amilyen hamar csak lehet, és utána, ha sikerül majd összeszednem magam, meg is írom róla nektek a sajátos véleményemet...* - Dora Sullivan

Ka Hancock: Üvegszilánkon táncolni


„Lucy, minden házasság tánchoz hasonló; időnként bonyolult, máskor csodás, ám az idő túlnyomó részében igencsak eseménytelen. Mickey-vel viszont lesznek idők, amikor üvegszilánkokon táncoltok majd. Fájni fog. Két lehetőséged van: vagy elmenekülsz ez elől a fájdalom elől, vagy szorosan összekapaszkodtok, és együtt táncoltok át a következő biztos helyre.”
Lucy Houstonnak és Mickey Chandlernek nem lett volna szabad egymásba szeretniük, még kevésbé összeházasodniuk. Mindkettejüket hibás génekkel sújtotta ugyanis a sors: a férfi bipoláris személyiségzavarral küzd, a nő családjában a mellrák szedi áldozatait. Ám amikor Lucy huszonegyedik születésnapján útjaik összetalálkoznak, fellángol a szikra, és többé le sem tagadhatják az egymás iránti vonzalmukat.
Eltökélten és megfontoltan küzdenek azért, hogy a kapcsolatuk működhessen, ezért írásba foglalják az ígéreteiket. Mickey szedi a gyógyszereit. Lucy nem hibáztatja azért, ami felett nincs hatalma. A férfi őszinteséget fogad. A nő türelmet. Mint bármely házasságban, nekik is vannak jó, rossz és néha nagyon rossz napjaik. Annak érdekében, hogy megbirkózhassanak az egyedülálló kihívásokkal, szívszaggató döntést hoznak: nem vállalnak gyermeket.
Amikor azonban Lucy megjelenik egy rutin orvosi vizsgálaton, olyan meglepetés éri, ami mindent megváltoztat. Mindent. Egy pillanat alatt értelmüket vesztik a szabályok, és ők ketten kénytelenek újradefiniálni a szerelem valódi lényegét.

Susan Eloise Hinton: Kívülállók


A Kívülállók A Pál utcai fiúk modern változata. 

Két külvárosi banda harcol egymás ellen, a „pubik” és a „zselések”. Alapvetően ugyanazt csinálják – moziba járnak, kocsival száguldoznak és összecsapnak, de a pubik – legalábbis a zselések úgy érzik – jó családi kapcsolataik és viszonylag biztonságos anyagi helyzetük miatt mindent megúsznak, ráadásul állandóan éreztetik a zselésekkel felsőbbrendűségüket. 

A regény megírásakor tizenhat éves írónő éppoly érzékletesen ábrázolja a szereplőket, s a köztük feszülő konfliktusokat, mint annak idején Molnár Ferenc. A Kívülállók azonban a mi világunkban, a mi körülményeink között játszódik, az egymásnak rontó pubik és zselések igazi késekkel hadonásznak, pisztolyt hordanak és szükség esetén a használatuktól sem riadnak vissza. 

Drasztikuma ellenére sokszor lírai hangvételű ez a regény. Az ellentétek pubik és zselések, szülő és gyerek, nagytestvér és kistestvér között megoldódnak – már azok esetében, akik életben maradnak. 

A Kívülállók nem véletlenül szerepel az Egyesült Államokban legjobban fogyó könyvek listáján, sőt nem véletlenül évek óta kötelező olvasmány a gimnáziumokban. Idehaza is nagy érdeklődésre számíthat, nemcsak az érintett és a potenciálisan érintett kamaszok, de a szülők és mindazon városlakók körében is, akik épp ezek miatt a gyerekek miatt már nálunk se szívesen mennek ki esténként az utcára.

Carola Dunn: Daisy Dalrymple 1-2-3.


Daisy és a jégbe fagyott Don Juan 


Daisy Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. 

Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. 

A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. 

A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is. 

Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.


Daisy és a télikert rejtélye


A századelő Angliájában, egészen pontosan 1923-ban Daisy Dalrymple, egy vikomt leánya olyan lépésre szánja el magát, amely összhangban van az idők szelével, ám társadalmi osztálya körében megbotránkozást kelt. Elhatározza, hogy írással keresi meg a kenyerét. A vidéki kastélyokról írt cikksorozata hatalmas sikert arat, így Occles Hallba utazik, hogy újabb kastélyt térképezzen fel. 

A kastély úrnője a nagy igényeket támasztó, mogorva Lady Valeria. A Lady kedélyének cseppet sem tesz jót, amikor a télikertben megtalálják egy várandós szobalány elásott holttestét. A helyi rendőrség letartóztatja a meggyilkolt lány szerelmét, a walesi kertészsegédet. 
Daisy biztos a fiú ártatlanságában, és gyanítja, hogy az ügyet a szőnyeg alá akarják söpörni. Meggyőzi Alec Fletchert, a Scotland Yard főfelügyelőjét, hogy derítse fel a gyilkosságot, amely sokkal bonyolultabb és rettenetesebb, mint bárki gondolta volna.


Daisy és a megmérgezett díva


A Scotland Yard fess nyomozójának oldalán Daisy Dalrymple épp Verdi Requiemjének pompás előadását élvezi a Royal Albert Hallban. Az előadás sztárja a szomszédjában lakó szürke egér, Muriel Westlea ünnepelt nővére, Bettina. De amikor a szerencsétlen díva torkából csodás mezzoszoprán-ária helyett halálhörgés tör elő, Daisy gyorsan rájön, hogy a hírhedten szeszélyes operacsillagnak számos ellensége volt, köztük egy önelégült nőcsábász tenor, egy tagbaszakadt orosz basszus, sőt, a saját hangképzéstanára is, aki egyben a férje is, és akivel a házassága aligha volt harmonikus. 
Vajon közöttük van a gyilkos, aki halálos mérget kevert a szóban forgó mezzoszoprán italába? Vagy valaki más tette? 
Valaki, aki eltökélte magát, hogy Daisy nyomozása ugyanolyan keserű véget érjen, mint Bettina utolsó fellépése…

M. C. Beaton: Hamish Macbeth 1-9.


Hamish Macbeth és a nagy lazacfogás


Amikor a legyezőhorgász-tanfolyamhoz csatlakozik egy munkáspárti főrend özvegye, Lady Jane Winters, aki mellesleg vitriolos tollú bulvárújságíró, rögtön felborzolódnak a kedélyek. Éles nyelve és nyers modora nem kíméli Hamish Macbethet, a helyi rendőrt sem, ám az még neki sem fordul meg a fejében, hogy valaki örökre el fogja hallgattatni a tolakodó hölgyet. 

Miután Lady Jane holttestét kihorgásszák a folyóból, Hamish a gyönyörű Priscilla Halburton-Smythe segítségével próbálja felkutatni a gyilkost. Ehhez először is az áldozat életét kell felgöngyölíteni. A rengeteg gyanúsítottat nem könnyű szóra bírni, a szószátyár áldozat viszont sajnos már nem beszél. Hamish tudja, hogy a titkok veszélyesek, a tudás hatalommal jár, és a gyilkosok rendszerint ismét lecsapnak… 

Az Agatha Raisin-könyvek népszerű írónőjének Hamish Macbeth-sorozata olyannyira sikeres, hogy turisták özönlenek Észak-Skóciába, ahogyan régen Sherlock Holmes „szülővárosába”. Eddig 28 kötet jelent meg, és a regényekből a BBC televíziós sorozatot készített, amelyben Robert Carlyle személyesítette meg Hamisht.


Hamish Macbeth és az eljegyzési vendég


A langaléta Macbeth őrmester első ránézésre kissé bambának tűnik, ám helyén van az esze és szíve. Mindkettőre szüksége is van, amikor újabb bűntény történik békés skót-felföldi falujában, pontosabban abban a kastélyban, ahol éppen Priscilla eljegyzését tartják. 

Az őrmester titokban már régóta szerelmes a lányba, de amikor az egyik vendéget -egy jóképű nőcsábászt- holtan találnak, a falusi rendőrt érzelmei nem akadályozzák meg abban, hogy elfogulatlan nyomozásba fogjon. A tettes felderítése azonban nem könnyű feladat, sokan haragudtak a „szépfiúra”. Ki tehette? Melyik megbántott, megcsalt, félrevezetett hölgy? Vagy egy még jobban megbántott, felszarvazott férj? A helyzet csak bonyolódik, amikor az egyik vendég magára vállalja a gyilkosságot. 

Macbeth őrmester ezúttal is remekel, és a bűntett megoldása mindenki számára meglepetést tartogat.


Hamish Macbeth és a kannibál homárok


Hamish Macbeth, a langaléta őrmester újra színre lép. Legnagyobb sajnálatára ezúttal nem szeretett Lochdubh-jában és viszonzatlanul imádott Priscillája közelében, hanem egy másik skót kisvárosban, Cnothanban, ahová az ottani rendőr helyettesítésére hívja a kötelesség. Az új hely nem lopja be magát a szívébe – itt nem kedvelik az idegeneket. Az angolokat aztán végképp nem.

Ezért is lesz közellenség Mr. Mainwaring, aki nemrégiben érkezett Cnothanba, és rövid idő alatt számos ellenséget szerzett magának. Így aztán nem csoda, hogy amikor egy homárokkal teli medencében egy csontig lecsupaszított holttestet találnak, az áldozatban mindenki Mainwaringet véli felfedezni. 

Valóban ő-e a felismerhetetlen hulla? De ki a sok ellensége közül az elkövető? A homártenyésztő Jamie Ross vagy az alkoholista Sandy Carmichael? Jenny Lovelace, a festőnő? Mi a helyzet a lelkésszel és a feleségével? 

Mindenkinek oka volt gyűlölni az említett urat. 

Közben színre lép Blair főfelügyelő, aki sosem volt híres sem az eszéről, sem arról, hogy kedvelné Hamisht. Közben két újabb haláleset is történik, és az őrmesternek mintegy titokban kell nyomoznia – ezúttal is sikerrel. 

A bugyutának kinéző, ámde zseniális Hamish Macbeth újra lerántja a leplet minden titokról.


Hamish Macbeth és a tökéletes oldalborda


Az álmos észak-skóciai faluban, Lochdubh-ban immár két hete süt a nap, ami nagy szó a borongós, esős nyárhoz szokott felföldieknek. Hamish Macbeth, a helybéli rendőr is roppantul élvezi komótos, eseménytelen júliusi életét. 

Ám új emberek költöznek a faluba: Trixie Thomas, az eszményi háziasszony, és gyámoltalan férje, Paul. Trixi térül-fordul, s máris fölbolydul a falu. A hitvesek megszállottan tökéletesek akarnak lenni, a férjeket viszont az őrületbe kergetik, és valakit – tán többeket is? – gyilkosságba… 

Hamish a maga találékony módján lát hozzá az eset kibogozásához, és ezúttal nem csak az önelégült Blair felügyelőt kell kicseleznie, hanem örök szerelme, Priscilla milliomos londoni lovagját is.


Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni


„Van még élet a vén csajban!” – rikkantja a gazdag nagynéni, akit egy gáláns kézcsók ráz fel szerelmi bánatából, amely elől a Skót Felföld legtávolabbi, álmos falujáig menekült, zsírpárnák és tweed alá rejtve valódi énjét. Három hónappal később, Maggie Baird ismét a régi formáját hozó, gyönyörű bombanő. Meghívja lochdubh-i házába négy, hajdani szeretőjét, hogy férjet válasszon öreg napjaira. 

Amikor Maggie kocsija lángba borul, öten gyanúsíthatók az előre megfontolt gyilkosság elkövetésével: a négy férfi valamint a félszeg unokahúg, akit a rosszéletű nagynéni ki akart semmizni. 

Hamish Macbethnek ezúttal duplán kell latba vetnie kivételesen jó szimatát és emberismeretét, ugyanis első számú gyanúsítottját hamarosan átvágott torokkal találják… 


Hamish Macbeth és a gyilkos vakáció


Hamish Macbeth az önsajnálat szorításában senyved, úgy érzi, a halál mezsgyéjén jár. Értsd: komiszul megfázott. Priscilla egyik barátnője zökkenti ki pocsék hangulatából, amikor meghívja a Hebridákon lévő egészségfarmjára, a Vidám Vándorba. A trendi magazinok pszichoblabláját szajkózó, szexis Jane voltaképp azért viszi magával Hamisht, mert nemrégiben két gyanús baleset érte, és egy jósnő szerint valaki távolból az életére tör. 

Furcsa, nem igazán vidám társaság tölti a karácsonyt a Vidám Vándorban, Jane féltékenykedő exférjét is beleértve. Mikor az egyik vendéget törött nyakkal találják a tengerparton, és a helyi illetékesek balesetnek nyilvánítják az esetet, Hamish fölhívja élete sorscsapását, Blair főfelügyelőt, aki fogcsikorgatva ugyan, de a széljárta szigetre repül – hátha mégis a legkevésbé kedvelt felföldi zsarujának van igaza, és csakugyan gyilkosság történt…


Hamish Macbeth és a pórul járt mókamester


„Mekkora hatalom a pénz! Ha Andrew Trent szegény lett volna, a családja valószínűleg már réges-rég veszélyes őrültnek nyilváníttatja”, morfondírozik Hamish Macbeth, a vörös hajú, langaléta skót rendőr, amikor egy bizarr gyilkosság helyszínére hívják. Az áldozat: az idétlen tréfái miatt közutálatnak örvendő, dúsgazdag bébiételgyáros. A gyanúsítottak: a felföldi udvarházban összegyűlt összes pénzsóvár rokon, az öccse a piszkafa nejével, a két vénkisasszony lánya, az örökbe fogadott fia és annak menyasszonya, a Marilyn Monroe-t utánzó sorozatszínésznő, az atomfizikus unokaöcs és rózsaszín hajú kolléganője, továbbá a spanyol inas meg az erdőkerülő, akivel az öregúr megbocsáthatatlanul gonosz tréfát űzött.
Hamish ezúttal nem engedi át „ingyen” az ügy megoldásának dicsőségét Blairnek. Ebben a fekete humorral fűszerezett krimimben ő az, aki utoljára nevet…


Hamish Macbeth és a torkos társkereső


„Manapság nagyon nehéz randizni, Hamish” – magyarázza a langaléta felföldi rendőrnek élete hajdani szerelme, Priscilla Halburton-Smyth. A férfi ugyanis nem érti, miért fordul épeszű ember társkereső ügynökséghez. A kérdés egyébként azért vetődik fel benne, mert a Tommel-kastélyszálló legújabb vendégei, a Magányos Szívek Klubjának tagjai abból a célból utaztak Londonból a messzi skót Felföldre, hogy az ügynökség közvetítésével találják meg a párjukat. 


A nyolc „szingli” közt van szürke virágbolt-tulajdonos, leányiskolai tanárnő, felkapaszkodni vágyó ifjú bróker, szende jogi titkárnő, gazdag playboy, középkorú áruházlánc-tulajdonos, idős államügyész és infantilis könyvkiadói alkalmazott egyaránt. Egyvalami közös bennük: mindannyian jól szituáltak. 


Maria Worth, a társkereső cég rátermett társtulajdonosa mindent ragyogóan megszervezett, ám egyvalamire nem számított: az üzlettársa megjelenésére. Peta Gore – aki gyönyörű unokahúgát is magával hozta az alkalomra – förtelmes étkezési szokásaival és kacérságával nem csupán a társaság gyűlöletét ébreszti fel, a sorsot is kihívja maga ellen… 



Hamish Macbeth és a tőrbe csalt falu


Különös alakok bukkannak fel a skót faluban, Lochdubh-ban: két utazó, egy lakókocsinak berendezett kiszuperált, öreg busszal. A feltűnően jóképű férfi és a nem épp úri modorú lány néhány nap alatt felforgatják a helybéliek életét, és innentől kezdve mintha mindenki kivetkőzne régi önmagából.
A lelkész házaspár meginog hitében, a doktor puritán felesége őrült költekezésbe kezd, az ártatlanul bájos Currie nővérek váratlanul egy „Eladó" táblát függesztenek ki a házukra.
Hamish Macbeth őrnagy csalhatatlan szimata az első pillanattól jelzi, hogy a csavargó pár körül valami nincs rendben, és az intő jelek sokasodásával végül bekövetkezik a szörnyű bűntény.
Az őrnagy munkáját csak nehezíti, hogy a nyakára ültetnek segédnek egy ifjú rendőrt, a tisztaságmániás Willie Lamontot, aki pedánsabb a legházsártosabb háziasszonynál is. A nyomozói munka iránt teljesen érdektelen Willie-vel nem sokra megy Hamish, ám annál inkább segítségére van a szálak felgöngyölítésében régi barátja, a bájos Priscilla. Hamish nemcsak a nyomozásra nem sajnálja az időt, hanem végre talán komoly elhatározásra jut a lánnyal kapcsolatban is…

M. C. Beaton: Agatha Raisin 1-18.


Agatha Raisin és a végzetes kezdet


Ki hinné, hogy a tűzrőlpattant, határozott, nagyszájú Agatha Raisin, az újságírók és a rendőrök réme valaha egy érzékeny kislány volt? 

A birminghami nyomornegyedben felnőtt fiatal Agatha mindent megtesz, hogy begyógyuljanak hányatott múltja sebei, és becsvágytól hajtva titkárnőként igyekszik megállni a helyét egy PR-ügynökségnél. Csakhogy a munka messze alulmúlja képességeit. A megalázó helyzetnek egy váratlan fordulat vet véget: Agathát a főnöke egy nap futárként küldi el Sir Bryce Tellerhez, a nagy hírű és dúsgazdag bankárhoz. A férfit gyilkossággal vádolják, ám a házába megérkezve működésbe lép Agatha később oly híressé lett intuíciója, és azonnal biztos benne, hogy Sir Bryce nem lehet gyilkos. Kutakodni kezd hát, és megdöbbentő felfedezésekre jut. 

A novella a saját PR-irodához elvezető első lépések kalandos történetét beszéli el: hogyan lett a visszahúzódó, pénztelen, bizonytalan lányból a Félelmetes Agatha Raisin. 


Agatha Raisin és a spenótos halálpite


Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…


Agatha Raisin és a parázna lódoktor


Agatha Raisin felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. A kellemes falucska ugyan kissé unalmas hely Agatha ízléséhez képest, de az új állatorvos megérkezése egészen felvillanyozza. Abban reménykedik, hogy véget érnek a férfiínséges évek. Ám még mielőtt bármi történhetne, a jóképű Dr. Paul Bladen egy véletlen balesetben meghal. 
De valóban baleset történt? A körülmények határozottan gyanúsak. Agatha hamarosan rájön, nem ő volt az egyetlen, aki a vonzó állatorvos szerelmét áhította. Kiderül, jó néhány falubeli hölgy táplált hasonló reményeket – miközben sokat szenvedett volt felesége nem győzött örülni, hogy végre-valahára megszabadult a doktortól. 

Agatha érdeklődése újra a szomszédja, James Lacey felé fordul, akit korábban sikertelenül próbált meghódítani. Azt reméli, közös nyomozásuk majd összehozza őket. A falubeliek azonban úgy gondolják, jobban tennék, ha felhagynának a detektívesdivel, mielőtt újabb tragédia történik.


Agatha Raisin és az elültetett kertész


Vakációjáról visszatérve Agatha Raisin döbbenten tapasztalja, hogy új jövevény tűnt fel a faluban, egy nő, aki mindjárt be is férkőzött a vonzó agglegény, James Lacey kegyeibe. 

A szépséges Mary Fortune minden tekintetben különb Agathánál, a kertben pedig egyenesen verhetetlen, és Carsely kertészeti kiállításának közeledtével Agathát ez egyre inkább nyomasztja. 

Így amikor Maryt holtan, virágcserépbe ültetve találják, Agatha megragadja a lehetőséget, hogy gyökerestül kiássa a falubeliek titkait, és besározza a szerencsétlen áldozatot. Ám Agathának is megvan a maga piszkos kis titka… 


Agatha Raisin és az elkóborolt túrázó


Rövid távollét után Agatha Raisin visszatér Carselyba, hőn szeretett cotswoldi falvába, és persze jóképű szomszédjához, James Lacey-hez. Igaz, James nem repes az örömtől, hogy viszontláthatja, de Agatha figyelmét hamarosan leköti egy szenzációs gyilkosság. Az áldozat, akire egy mezőn találnak rá, egy Jessica Tartinck nevű fiatal túrázó, aki azzal tört borsot a helyi földbirtokosok orra alá, hogy ragaszkodott a rég feledésbe merült szolgalmi utak használati jogához. 

Agatha lelkében ismét feltámad a szerelem lehetőségébe vetett remény, amikor bevonja a nyomozásba a vonakodó Jamest. Bőven akad követnivaló szál, mivel a földbirtokosokon kívül Jessica túrázó társai is mind elkövethették a gyilkosságot. 


Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő 


Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők, hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. 

Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani. A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. 

Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét?


Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista


Agatha Raisin otthagyja álmos cotswoldi faluját, Carselyt, hogy üldözőbe vegye a szerelmet – és egy gyilkosra bukkan. 

Miután faképnél hagyták az oltár előtt, követi menekülő vőlegényét, James Laceyt Észak-Ciprusra, ahol ahelyett, hogy élveznék az eltervezett nászutat, egy diszkóban tanúi lesznek egy tenyérbe mászó turista meggyilkolásának. 

Ármány és gyilkosságok sorozata veszi körül a valószínűtlen párost, s Agatha most sem hazudtolja meg kotnyeles természetét: szívós nyomozásba fog…


Agatha Raisin és a vizes viszály


Ancombe békés, nyugodt kis falu, talán még békésebb, mint ahol Agatha Raisin lakik, de mikor feltűnik a színen az új palackozó vállalat, hogy kiaknázza a helyi forrásvizet, felbolydul a falu, és a községtanács is két kibékíthetetlen pártra szakad. 

A véletlen – vagy a sors? – úgy hozza, hogy egy baljós éjszaka éppen Agatha találja holtan a községtanács elnökét a forrásnál. Lehet, hogy az egyik bosszúálló tanácstag takarította el az útból? 
És a gyilkos hamarosan másodszor is lecsap! A bűnügy megoldása megint csak Agathára hárul, aki még mindig szerelmi bánatából lábadozik. 


Agatha Raisin és a boszorkányos borbély


Miután csúfos kudarcot vall a házi hajfestéssel, Agatha Raisin, a házsártossága dacára is szeretni való amatőr detektív a közeli Eveshamben működő híres-nevezetes borbélyhoz fordul segítségért. 

Az elbűvölő Mr. John nem csupán Agatha frizuráját varázsolja újjá, de a szívét is rabul ejti. Ám Mr. John korántsem az, akinek látszik: a szóbeszéd szerint korábbi hölgyvendégei közül néhányan egyenesen rettegnek tőle. 

Lehetséges, hogy Mr. John csakugyan gátlástalan zsaroló? Amikor gyilkosság történik a fodrászszalonban, ismét Agathának kell fényt derítenie az igazságra és lelepleznie a tettest, mielőtt még nem késő.


Agatha Raisin és a balszerencsés boszorka


Agatha mostanában rájár a szerelmi bájitalra…
Egy korábbi nyomozása alkalmával az elvetemült gyilkos rosszindulatú machinációinak köszönhetően foltokban kopaszodó Agatha a tengerparti Wyckhaddenben keres menedéket, amíg visszanöveszti a fürtjeit. A helyi boszorkánytól vásárolt hajszesznek köszönhetően a tincsei ismét lobogni kezdenek, csakhogy a boszorkányt váratlanul agyonütik.
Agatha elegánsan kopottas szállodájának különös idős vendégei eleinte ártalmatlannak tűnnek, de amint Agatha mélyebbre ás, olyan titkokat fedez fel, amiket jobb lenne elfeledni, és olyan erős indítékok nyomára bukkan, amelyek valakit bosszúra sarkallhatnak. Jimmy Jessop rendőrfelügyelő a szerelmével üldözi, miközben a gyilkost keresve Agatha egyre ingoványosabb területekre téved, s végül tanácstalanságában kénytelen lesz maga is varázslathoz folyamodni…



Agatha Raisin és a tünékeny tündérek


James már megint felültette Agathát, aki haragjában egy javasasszony tanácsát követve az igaz szerelem nyomában Fryfam tündéri falvában bérel magának házikót.
Ám a faluban zajló furcsa történések sorozata egy csapásra szétzilálja a romantikus ábrándokat. Rejtélyes fények jelennek meg Agatha hátsó kertjében, majd értelmezhetetlen események sorozata veszi kezdetét. Mindennek tetejébe még Agatha hőn szeretett macskáinak is nyoma vész.
Aztán holtan találják a helyi földesurat.


Agatha Raisin és a sziszifuszi szerelem


Agatha Raisin számára nincs holtomiglan-holtodiglan. Alig ment hozzá a szomszédjához, James Laceyhez, és máris rá kell döbbennie, hogy a szerelem bizony nem fenékig tejfel. A friss házasok hamarosan különköltöznek, miközben mindketten a másikat vádolják hűtlenséggel. 
Aztán egy kocsmai összezördülést követően James nyomtalanul eltűnik, csupán egy vérfolt marad utána.
Természetesen Agatha lesz a fő gyanúsított, aki elhatározza, hogy tisztázza a nevét, és a férje keresésére indul, csakhogy már a nyomozás kezdetén egy meggyilkolt szeretőre bukkan…


Agatha Raisin és az áradás napja


Hogy begyógyítsa sebzett szívét, miután férje, James elhagyta, Agatha repülőre pattan, és irány a Robinson Crusoe-sziget. Ott találkozik egy nászutas párral, és a sors úgy hozza, hogy az ifjú feleség tragikus módon vízbe fullad. 
Újra otthon. 
Agatha nyomban gyanakodni kezd, amikor egy menyasszonyi ruhába öltöztetett fiatal lány holttestét halásszák ki a megáradt Avon folyóból. A rendőrség szerint a lány öngyilkosságot követett el, Agatha azonban a szigeten történtek és saját katasztrofális házasságának fényében eltökéli, hogy utánajár az igazságnak.



Agatha Raisin és a kívánatos káplán 


Agatha éppen férfigyűlölő korszakát éli, így eleinte hidegen hagyják az új káplán lenyűgöző szépségéről szóló pletykák. Elég azonban egyetlen személyes találkozás az aranyhajú, kék szemű Tristan Delonnal, s a férfi máris rabul ejti őt, miként a falu összes többi nőnemű egyedét is. 
Agatha majd kiugrik a bőréből, amikor a káplán vacsorázni hívja, de a másnap ezúttal minden macskajajnál kijózanítóbb: a kívánatos káplánt ugyanis meggyilkolták. 


Agatha Raisin és a kísértetház


A kísértetjárta ház híre felébreszti Agatha nyomozókedvét, míg ki nem derül, hogy csak egy közutálatnak örvendő vén szipirtyóval járatja bolondját az ismeretlen tettes. 
Aztán az öregasszonyt meggyilkolják, és Agatha Raisin magától értetődően sokkalta otthonosabban mozog a bűnügyek felderítésében, mint szellemirtóként. 
Botladozásaiból ezúttal sem maradhatnak ki a falubeliek meg a rend helyi őrei, ahogy természetesen a jóvágású szomszéd sem.


Agatha Raisin és a halálos tánc


Gyilkossági gyorstalpaló
Agatha megnyitja hőn áhított nyomozóirodáját, ám be kell látnia, a Cotswoldsban a magándetektíveknek nincs könnyű dolguk. Hamarosan ráébred, hogy az életben nem megy minden olyan simán, mint a regényekben. 
Egy szép napon besétál hozzá az elvált Mrs. Laggat-Brown, akinek a bőre alatt is pénz van, és beindul az üzlet. 
Halálos fenyegetések sora, és zsarolás veszi kezdetét, Agatha pedig ismét beleveti magát a nyomozásba, hogy barátoknak és ellenségeknek egyaránt megmutassa, mire képes a Raisin Nyomozóiroda.


Agatha Raisin és a feddhetetlen feleség


Agatha Raisin köszöni szépen, nem kér többet az izgalmakból, miután előbb egy bérgyilkos, majd a saját titkárnője kis híján megöli. 
Így amikor Robert Smedley azzal keresi meg a Raisin Nyomozóirodát, hogy bizonyságot akar szerezni neje félrelépéseiről, Agatha rendkívül örül a lehetőségnek, hogy végre unatkozhat egy kicsit. Ám sajnálatos módon Mabel Smedley tökéletes feleség: fiatal, mutatós, és buzgón jár templomba. Agatha már éppen feladná, amikor Smedley-t gyomirtóval meggyilkolják, és természetesen Mabel lesz az első számú gyanúsított. 
A megbízó nélkül maradt Agatha ejteni kényszerül az ügyet, de minden megváltozik, amikor feltűnik a színen a régi barát, Sir Charles Fraith, s ezzel újabb közös nyomozás veszi kezdetét. 


Szesz, szerelem, szemfényvesztés

Agatha Raisin megint magányos, így először repes örömében, amikor volt férje, James Lacey újra feltűnik az életében, és vakációzni invitálja, ám lelkesedése alábbhagy, mikor azzal szembesül, hogy az ezredes elképzelései az idilli üdülőhelyről bizony eltérnek az övéitől. 
Agathának a napfényes olasz tengerpart helyett az isten háta mögötti Snoth-on-Sea-ben kell sínylődnie, ráadásul a legvacakabb szállodában és kiállhatatlan alakok társaságában.
A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor az egyik szállóvendéget meggyilkolják, és ő lesz a fő gyanúsított…


Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók 


Agatha Raisin lázasan tervezgeti karácsonyát, amelyet ezúttal igazi mesebeli ünnepként szeretne megülni. Titokban reménykedik volt férje, James Lacey felbukkanásában is. Várakozása közben különös levelet kap egy eldugott falu gazdag birtokosnőjétől, aki arra gyanakszik, hogy a családjából valaki meg akarja ölni.
Agatha boldogan hagyja ott unalmas eseteit, és egykori kollégájával, Roy-jal elautózik az ódon udvarház tulajdonosához. Kapóra jön segítségként egy új gyakornoklány, Toni, akit nemcsak a szerencse kedvel különösképpen, de a szimata is páratlan. Agathát elfogja a féltékenység, mert úgy tűnik, felbukkant a színen egy nála is ígéretesebb tehetség, aki ráadásul rendkívül csinos is… 

A titkokkal teli udvarházban összegyűlik a család, és hamarosan bekövetkezik a gyilkosság. Nem egyszerű megfejteni a rejtélyt, mert a rokonokon kívül a faluban mindenki gyanús, aki él, hiszen az áldozat szinte tálcán kínálta magát, hogy végezzenek vele.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...