Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. december 12., szombat

Mary Higgins Clark: A te sírod az én sírom is


Emily sikeres védőügyvéd, gazdag nő, de az ő életének is van árnyékos oldala.  Túl van egy rossz házasságon, egy keserű csalódáson, s most úgy érzi, végre igazi otthonra talál az idilli üdülővároskában visszavásárolt házban, amely egykor családja tulajdona volt. Még el sem rendezkedhet, amikor a hátsó kert bokrai alól egy fiatal nő maradványai kerülnek elő, s velük egy sokkal régebben élt ember ujjcsontja is.

Spring Lake jó szándékú lakóinak élete ismét felbolydul, hiszen még senki sem heverte ki a több mint négy évvel ezelőtt eltűnt fiatal lány, Martha elvesztését. Az orvos szakértői vizsgálatból kiderül, hogy Emily kertjében ő feküdt eltemetve, és gyilkosság áldozata lett.  A markában összezárva tartott ujjcsont Madeline-é, egy másik fiatal lányé, Emily dédanyjának nővéréé, akinek száztíz évvel ezelőtt veszett nyoma.

Emily személyes ügyének érzi, hogy kiderítse, mi a kapcsolat az évszázadnyi különbséggel elkövetett sorozatgyilkosságok között, hiszen nem sokáig maradhat titokban, hogy akkoriban még másik két fiatal nő is eltűnt a viktoriánus derűt árasztó kisvárosból.

Mary Higgins Clark · Carol Higgins Clark: A gonosztól megmentettél


Végy egy határozottan bosszantó végrendeletet, egy vastag bukszájú temetkezési vállalkozót, egy belevaló, minden lében kanál lottónyertes öreglányt, egy kedélyes áruházi Mikulást, egy szakmai hiúságában sértett szobafestőt, egy gyönyörű Puerto Ricó-i sofőrnőt, egy szerelmes ifjú rendőrt, egy rátermett és érzelmileg szintén érintett főfelügyelőt és végül – de nem utolsósorban – egy igen híres, ám épp könnyű balesetet szenvedett krimiírónőt, meg a vele mindenben egy húron pendülő lányát, aki mellesleg elismert magánnyomozó. Akinek ennyi jó kevés…

Nos, mégsem fergeteges komédiát tart a kezében az olvasó, hanem – komikus, tragikus és tragikomikus elemekkel átszőtt, többször megcsavart – vérbő krimit, mely még a finisben is új meglepetést kínál. Közben szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek, és persze az emberrablók lelepleződnek.

Mindez lezajlik három nap alatt, hogy mire eljön a karácsony, minden visszazökkenhessen a régi kerékvágásba. Azaz, inkább újba, hiszen valamennyi szereplőnek – kinek jobban, kinek kevésbé – megváltozik az élete. És ezt senki más nem bánja, csak az emberrablók…

Mary Higgins Clark: A leselkedő / Halálos tánc


"Folyton erről álmodik, mindig ugyanazt az álmot arról az éjszakáról. A vonatjával játszik odafenn a szobájában. Anyu odalenn van a konyhában, s a vásárolt holmit rakosgatja el. Odakinn épp akkor kezd sötétedni. Az egyik vonat kisiklik és ő kikapcsolja az áramot.
Ekkor hallja azt a különös hangot: mintha sikoltás lenne, de nem hangos sikoltás. Lerohan. A nappali szoba majdnem egészen sötét, de látja anyut. Karjával megpróbál eltolni magától valakit. Szörnyűséges, fulladozó hangokat hall. A férfi a nyaka köré szorít valamit.
Neil megáll a lépcsőpihenőn. Segíteni akar anyunak, de mozdulni sem tud. Segítségért akar kiabálni, de nem jön hang a torkán. Ugyanúgy kezd zihálni, mint anyu, furcsa, fulladozó neszekkel, azután megroggyan a térde. A férfi, amikor meghallja őt, megfordul, és anyu a padlóra hanyatlik.
Neil is összeesik. Érzi, hogy zuhan, zuhan. Azután kivilágosodik a szoba. Anyu a padlón hever, Nyelve kilóg, arca kék, szeme kimered. A férfi most is ott térdel mellette; keze továbbra is anyu nyakán. Fölnéz Neilre, felugrik, elszaladf, de Neil világosan látja az arcát. Csupa veríték és rémület."


 

Darcy médiasztár, sikeres tévéproducer. Szenzációs show-műsorában a telefonos társkeresés a téma. Legjobb barátnőjét kéri meg, hogy randevúzzon a jelentkezőkkel.  A lány belemegy a játékba, de pár futó kaland után váratlanul és nyomtalanul eltűnik.

Darcy eszeveszett keresésbe fog, és ahogy egyre több furcsa részletre derül fény barátnőjével kapcsolatban, a játék is egyre veszedelmesebb lesz. Darcy új show-t indít, amire egy hidegvérű gyilkos is felfigyel…

Gárdos Péter: Hajnali láz


Meghalni most? Amikor az élet elkezdődhet végre? Amikor a szerelem beköszönhet?

Svédország, 1945.

Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A huszonöt éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós élni akar. Levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, s most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza elkezdheti az életét.
Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa, kedves Sára, kedves Szeréna, kedves Ágnes, kedves Giza, kedves Baba, kedves Katalin… Reggeltől estig ír – levelet, verset, cikket –, fordít, a hazai híreket lesi és várja a gyógyulást. És hamarosan rátalál az igazira. Mint aki megtáltosodott, úgy sodorja magával a tizenkilenc éves Lilit, hogy legyőzve szorongásait és kísértő álmait, nekiinduljon ő is új életük, az igazi élet felépítésének.

A regény szerelmük szárba szökkenését meséli el, miközben az erőfeszítések, az árulások, az igaz és hamis barátságok szövevényei az olvasót is végleg magukkal ragadják.

A Hajnali láz – nagy szeretettel, feszes mondatokban és erős képekben megírt igaz történet – az élet szerelmes regénye.
Gárdos Péter színház- és filmrendező 1948-ban született Budapesten. Legemlékezetesebb alkotásai az Uramisten, a Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire, A porcelánbaba és a legutóbbi, a Tréfa. Filmjei számos díjat nyertek a legjelentősebb hazai és külföldi fesztiválokon. A Hajnali láz az első regénye.

Debora Geary: Modern boszorkány (Modern boszorkány 1.)


Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.

Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt.

Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek.

A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...