Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. május 9., hétfő

Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?


Audrey hetek óta nem teszi ki a lábát a lakásból. Édesanyja szerint olyan, akár egy törött porcelánváza. A szomszéd srác szerint olyan, akár egy lökött celeb, aki napszemüvegben ül az elsötétített szobában. Linus szerint pedig olyan, akár a rebarbara, ami csak árnyékban érzi jól magát. A pszichológusa szerint… na, azt inkább hagyjuk. 
Audrey szorong és pánikol. Mindentől és mindenkitől. A számítógépes játékokra rágyógyult öccsétől, a női magazinokból nevelődő anyjától, a sportkocsikról álmodozó apjától, de legfőképpen Linustól, akinek olyan a mosolya, akár egy gerezd narancs.
Audrey valahol útközben elvesztette önmagát, és úgy tűnik, minden összeesküdött ellene, de egy váratlan találkozás, egy óvatos séta a Starbucksba és egy szintén különös srác közeledése talán mindent újraírhat a lány életében.

Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak


A tizenhat éves fizikazseni, Aysel az öngyilkosságát tervezi. Minden oka megvan rá. 

Egy anya, aki összerezzen, ha ránéz. Osztálytársak, akik a háta mögött sugdolóznak. Egy apa, akinek erőszakos bűncselekménye megrázta a kisvárost. 

Aysel felkészült, hogy helyzeti energiáját megsemmisítse. 


Csak egy gond van: lesz bátorsága egyedül megtenni? 

Amikor rábukkan egy honlap Öngyilkossági társkereső fórumára, tudja, hogy megtalálta a megoldást. 

A JégRobot néven regisztrált fiú (igazi nevén Roman), akit egy családi tragédia kísért, szintén partnert keres. 

Bár elsőre úgy tűnik, Ayselben és Romanben nincs semmi közös, lassanként mégis kezdik kitölteni az űrt egymás életében. Csakhogy, amint közeledik az időpont, amiben megállapodtak, Aysel egyre kevésbé biztos benne, hogy azt szeretné. 

Végül választania kell: meg akar-e halni, vagy inkább meggyőzni Romant, hogy maradjanak életben, esélyt adva maguknak arra, hogy együtt fedezzék fel a helyzeti energiájukban rejlő lehetőségeket. 

Megrendítő könyv a kapcsolatok mindent átalakító erejéről.

Elin Hilderbrand: Mezítláb


Egy júniusi délutánon három nő érkezik Nantucket repülőterére, kisgyerekekkel, ormótlan szalmakalapokkal és nyilvánvaló érzelmi gondokkal terhelten. 
Vicki, a két kisfiú édesanyja, súlyos betegsége hírét igyekszik feldolgozni. 
A húga, Brenda épp most kényszerült otthagyni a professzori állását, miután fény derült egy vele egykorú diákjával folytatott titkos viszonyára. 
A barátnőjük, Melanie hét sikertelen beültetés után végre teherbe esett, ám közben kiderül, hogy a férjének viszonya van. 
A három nő Nantucketre menekül élvezni a napsütést, és a környék megnyugtató légkörét. Ám a barátságos kis kunyhó, mely már száz éve a család tulajdona, túl kicsi a rajta átsöprő érzelmi viharokhoz. 
A szerző emlékezetes és szórakoztató regényt alkotott, melyben megragadóan ábrázolja a mindent megváltoztató szerelem, s a családi kötelékek erejét.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya



Versenyfutás a szerelemért

Antoine-nak, a lelkes könyvkereskedőnek és meggyőződéses romantikusnak tíz telefonszáma és mindössze huszonnégy órája van, hogy újra megtalálja álmai asszonyát.
Antoine, a harminckét esztendős könyvkereskedő, aki hisz abban, hogy a regények a való életben is megtörténhetnek, kedvenc kávézójában egy nap megpillantja álmai asszonyát, aki mintha csak az égből pottyant volna oda. Antoine hezitál, nem tudja, hogyan szólítsa meg a nőt. Ám ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel Antoine elszalasztotta a lehetőséget. 
Vagy mégsem? 
Kifelé menet az elbűvölő mosolyú, titokzatos nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: „Szívesen találkoznék magával.” Antoine elmondhatatlanul boldog. 
Kisvártatva kétségbe esik. 
A becses telefonszám egy ostoba baleset következtében hiányos lesz. 
Antoine azonban minden nyomon elindul. A szépséges ismeretlen kalandos keresése során a legkülönbözőbb emberekkel találkozik, Párizs legnyüzsgőbb és legcsendesebb pontjain. Az idő Antoine ellen dolgozik. A barátai bolondnak tartják. A szíve nagy szaltókat ugrik, egyiket a másik után. De Antoine nem adja fel…

Daniel Keyes: Érintés


Amikor Barney Stark és felesége, Karen házának kapujában megjelentek a Sugárbiztonsági Szolgálat emberei, hogy mindent és mindenkit átvizsgáljanak, még azt hitték, hogy múló kellemetlenség az egész. 

Végtére Barney, a National Motors tervezője nem dolgozik rádioaktív anyaggal, Karen pedig naphosszat otthon van és arról álmodozik, hogy végre gyerekük lesz. 

A National Motorsnál apró baleset történt csak. Egyetlen ember kapott sugárfertőzést: Max Prager, aki Barneyt szokta kocsiján bevinni a Központba. Rajta jelentkeztek először a tünetek. Aztán Barneyn. Aztán Karenen. A házukon. A szomszéd kutyáján. És ki tudja még hol, mi mindenen. 

A fertőzéshez elég egyetlen érintés! 

Michigan város felbolydul. A beteg házaspárt megpróbálják elűzni, ám ők maradnak. A kártérítésre várnak – és a gyerekre, aki épp a baleset előtt fogant. 

A világhírű szerző új regénye hátborzongató hitelességgel mutatja be testek és lelkek roncsolódását. A katasztrófát, amelynek elindítója a sugárzás, továbbvivője azonban a félelem, a gyűlölet. Megszülethet-e ebből egy új élet? S ha igen, ép lesz-e? Vagy csupán szörnyű torzó?

Rachel Ward: Az örökkévaló (Számok 3.)


A Káosz után, 2029-ben 

Adam, Sarah és a kis Mia közös élete nem könnyű. Együtt kell megküzdeniük a hírnév árnyoldalaival. 

Pedig Adam csak egyetlen egyszer szerepelt a tévében, de valószínűleg ez volt az utolsó adás, amit a legtöbb ember látott. Ma már nincs se TV, se számítógép, se telefon. A hálózatok és az átjátszó állomások a földrengés után, a Káosz kezdetén megszűntek működni, és azóta sem indultak újra.

Adam, mint valami utolsó hírnök, megragadt az emberek emlékezetében. A sebhelyes arcú fiú, aki belebámult a kamerába, és a világ végét hirdette. Az egyetlen ember, aki ismeri a számok titkát…

Mert mindenkinek van a szemében egy szám – egy dátum. Életünk utolsó napjának dátuma. És aki ismeri ezeket a számokat, arra előbb-utóbb vadászni kezdenek. 

Ám a Káosz idején valami más is történt. Mia képesnek bizonyult megváltoztatni a szemében levő dátumot. Olyan számra tett szert, amivel sokkal tovább élhet. 

Hirtelen hatalmas és riasztó lehetőségként bukkan fel ez az új képesség. Mert aki erre képes, az az öröklét képességét hordozza magában. Az válik csak igazán célponttá. A kislány rémisztő veszélybe kerül. 

Hiszen mindenki örökké akar élni…

Tom Latimer: A test bűnei


Los Angeles napjainkban. 

A sikeres és gazdag szoftvercézárt, Vincent Devlint holtan találják malibui palotájában. A férfi rituális gyilkosság áldozata lett, egy fűrészfogas pengéjű vadászkéssel, brutális kegyetlenséggel és sebészi pontossággal végeztek vele. 

A váratlan, drasztikus esemény felkavarja az angyalok városának lusta állóvizét, és óriási sajtóvisszhangot vált ki. 

A közvélemény azonnali és mintaszerű megoldást vár az igazságügyi szervektől. 

Loretta McDale, a fiatal, ambiciózus és gyönyörű szép államügyész-helyettes kapja a feladatot, hogy göngyölje fel az ügy szálait, amelyek a kaliforniai elit legfelsőbb köreibe vezetnek. 

A gyanú hamarosan a provokatív és meseszép özvegyre, Virginia Devlinre terelődik, akit perbe fognak a férje meggyilkolásának vádjával. 

Az izgalmas és lebilincselő történet sorsszerűen vezet a halál, a bűn, a kéj és a gátlástalan hazugságok bugyrain keresztül egészen a megrázó és lélegzetelállító végkifejletig

Mary Kay Andrews: Az élet virágos oldala


A szép jövő előtt álló virágkötőnek, Cara Kryziknek minden esélye megvan, hogy sikert arasson egy olyan nagyszabású esküvő virágcsodáival. Ez a megbízás biztosítja majd, hogy ezentúl őt kérjék fel a savannah-i előkelő társaság esküvőinek díszítésére. Közben azonban úgy érzi, hogy minden igyekezete ellenére, az élete összeomlik körülötte. 

Cara szigorú apja folyamatosan megkérdőjelezi lánya üzleti rátermettségét, valaki ellopja Cara kutyáját, az üzlet hűtője elromlik, és tönkremennek a legközelebbi esküvőre rendelt – kisebb vagyont érő – gyönyörű virágai. 

Cara úgy gondolja, hogy minden problémája megoldódik, ha sikerre tudja vinni a fényűző Trapnell-Strayhorn-esküvőt. Csakhogy a hat hét múlva esedékes nász menyasszonya furcsán viselkedik (még egy menyasszonyhoz képest is). 

Amikor a frigy létrejötte is veszélybe kerül, Carának kell megmentenie a helyzetet, és végig kell gondolnia, hogy valójában miben is hisz. A szerelemben? A saját erejében? És egyáltalán érdemes-e megpróbálni menteni a reménytelen dolgokat? 

Az élet virágos oldala végül mindenki számára több jelentést kap. Mary Kay Andrews sajátos szellemességgel és a részletekre kiterjedő éleslátásával megírt regénye nem maradhat ki az olvasmányai közül.

Arturo Pérez-Reverte: A Dél Királynője / A Dumas-klub / Dobpergés Sevillában



Központi Bűnügyi Hivatal Azonosítási főosztály Nyilvántartási szám: 8653690PA/42 Név: Teresa Mendoza Chávez; Beceneve: Mexikói Személyleírás: Szeme: fekete; haja: fekete; különös ismertetőjele: nincs; testmagassága: 1,65 cm; sovány testalkatú. Bűnügyi leírás: Született: Culiacán, Sinaloa, Mexikó. Apja spanyol, anyja mexikói. Élettársi viszony a Juárez klánnal kapcsolatban álló Raimundo Dávila Parra (Gringó Dávilá) pilótával. Spanyolországba menekül. Melilla. Kapcsolat az éjszakai bártulajdonos Dris Larbival. Algeciras. Gibraltár. Kapcsolat a vitorlázó repülő Santiago López Piesterrával. Cigaretta- és kábítószer-kereskedelem. A határőrség által őrizetbe véve. Átszállítva az El Puerto de Santa Maria fogházba. 

Arturo Pérez-Reverte: Spanyol újságíró, író. 1951-ben született Cartagenában. Huszonegy éven keresztül haditudósító. Riportokat készít Cipruson, Libanonban, Eritreában, Nicaraguában, Líbiában, Angolában, Szerbiában és Boszniában. Az egyik legnépszerűbb kortárs spanyol prózaíró, számos hazai és nemzetközi irodalmi díj kitüntetettje. 2003-tól a Spanyol Királyi Akadémia tagja. Különös vonzódást érez titokzatos, kalandos történelmi események, dokumentumok iránt, s nem egy könyvében a rejtélyek nyomába ered. Regényeit a krimibe illő fordulatos cselekményszövés és a rendkívül érzékletes környezetrajz tette világszerte közkedveltté. Műveit 23 nyelvre lefordították, négyből filmet forgattak. Magyarul két regénye jelent meg: A flamand tábla rejtélye (1996); A vívómester (2003). Legújabb munkája A Dél Királynője.


Lucas Corso, a magányos farkas, aki könyvgyűjtők felbérelt zsoldosaként kutat kőim ritkaságok után, kettős feladatot kap. Meg kell állapítania A három testőr egy kéziratának valódiságát, s ezzel egy időben egy dúsgazdag gyűjtő egy különös könyv példányainak felkutatásával bízza meg.

A Könyv Az Árnyak Birodalmának Kilenc Kapujáról legendákkal övezett, baljós mű: Aristide Torchiát, a nyomdászt, aki kinyomtatta, 1667-ben az inkvizíció, az ördöggel való cimborálás vádjával, máglyán égette meg. A könyvet kilenc rejtélyes metszet illusztrálja. 

Lucas Corso, a gyűjtő példányával kezében, a másik két példány nyomába ered. Útját baljóslatú jelek kísérik, valakik a könyvre vadásznak s titokzatos halálesetek követik egymást, beteljesítve a könyv metszeteinek jövendöléseit. 

Ráadásul mintha az idősebb Alexandre Dumas regényének hősei is üldözőbe vennék a könyvvadászt: minduntalan felbukkan a közelében egy sebhelyes arcú férfi, aki mintha csak Rochefort volna A három testőrből, s a szépséges és gonosz Milady szakasztott mása is megkörnyékezi. 

Még szerencse, hogy egy gyönyörű fiatal lány a védelmébe veszi; irányítja Corso lépteit, sőt szükség esetén üldözőit is alaposan helyben hagyja. Hogy kicsoda ő, azt az olvasó éppoly meglepetéssel veszi tudomásul, mint a főhős; az biztos, hogy őrangyalnak semmiképpen sem nevezhető. 

Arturo Pérez-Revcrte újabb, meglepetésekkel teli regényét tartja kezében az olvasó, amelyből Roman Polanski A kilencedik kapu címmel nagy sikerű filmet rendezett Johnny Deppel és Lena Olinnal a főszerepben.


Számítógépes kalóz férkőzik a Vatikán informatikai rendszerébe. Sevillában egy barokk templom embereket öl, hogy a lebontás ellen védekezzen. Három furcsa figura arról ábrándozik, hogy új életre kelti a spanyol zenei hagyományt. Feltűnik egy gyönyörű andalúz arisztokrata hölgy, no meg egy jóképű nyomozó pap, aki piszkos ügyek felderítésére szakosodott. Továbbá egy féltékeny bankár és játékfüggő titkára. És egy kólát kortyolgató hetvenéves nénike. Egy képeslap, amelyet száz éve írt egy rég halott nő. Egy nyaklánc, amelyet az utolsó spanyol kalóz, Xaloc kapitány adott oda valakinek, mielőtt 1898-ban, Kuba partjainál életét vesztette.
Arturo Pérez-Reverte ötletes, bonyolult, lenyűgöző regényt alkotott a fenti elemekből. A Dél királynője és A Dumas-klub írója áradó fantáziával, látványos mesefűző technikával dolgozik, és mesterien ötvözi a krimi, a misztikum, a történelmi regény stílusát a romantikus, kalandos lektűrrel. Az olvasó nem vonhatja ki magát a rejtély hatása alól, amelynek kulcsát a Guadalquivir partján találjuk. Sevillában, ahol bizonyos teliholdas éjszakákon még ma is meglibben egy fehér kendő, és egy árnyalak búcsúztatja az Antillákra induló kísértethajó vitorláit.

Kazuo Ishiguro: Ne engedj el…


Különös körülmények között nevelkednek a világtól elzárt magániskola, Hailsham növendékei. Noha minden szempontból kitűnő nevelést kapnak, tanáraik mintha egyszerre tartanának tőlük és szánnák őket. A diákok megtanulják, hogy különlegesnek számítanak, és hogy kiváló egészségük megőrzése nem csupán önmaguk érdeke, hanem a társadalomé is. Ám furcsa módon a külvilágról, melyet majdan szolgálniuk kell, szinte semmit nem tudnak. S ahogy múlnak az évek, az idillinek tetsző elszigeteltségben lassan ráébrednek, hogy az egyre gyakrabban megtapasztalt félreértések, zavaró ellentmondások hátterében sötét titok bújik meg. 

Az egykori diák, Kathy, harmincas évei elején idézi fel hailshami emlékeit, amikor felbukkan az életében két régi iskolai barátja, Ruth és Tommy. Miközben megújul és megerősödik barátsága Ruthszal, parázsló tinivonzalma Tommy iránt pedig szerelemmé kezd érni, az elfojtott emlékek nyugtalanítóan a felszínre törnek, s a visszatekintés felismerései következtében a barátoknak újra szembe kell nézniük a gyermekkoruk hátterében rejtőző igazsággal, mely egész életüket meghatározza. Ám a drámai őszinteségű szembesülés talán túl későn érkezik el mindhármójuk számára, kapcsolatuk szövevényének szálait már nem bogozhatja szét megnyugtatóan. 

A „Napok romjai” szerzőjének megtévesztő egyszerűséggel kibontakozó remekműve rendkívüli érzékenységgel tárja elénk a remény és az elfogadás, beletörődés időtlen drámáját. A visszafogott nyelvezet csalóka látszata mögött páratlan érzelmi mélység rejlik, melyet kiaknázva Ishiguro merészen újszerű megközelítésben vizsgálja egy napjainkban igen aktuális társadalmi kérdés erkölcsi szempontjait.
A regény számos nyelven óriási sikert aratott, 2005-ös megjelenését követően rövid időn belül több jelentős irodalmi díjat is elnyert, és a Time magazin beválogatta a száz legjobb angol nyelvű regény közé.

Kij Johnson: Kicune


A 11. századi Japán. 

Egy nagybirtok gazdája a fővárosban töltött évek után feleségével és kisfiával visszaköltözik vidéki uradalmára, miután semmilyen tisztséget sem kapott a császári udvarnál az újévi kinevezésekkor. 

A család első ránézésre unalmasnak tűnik: a férj elpuhult hivatalnok, a feleség kifogástalanul viselkedő udvarhölgy, a fiú átlagos kisgyerek. De távol a főváros nyüzsgésétől, a hósipkás hegyek árnyékában, a lilaakácok ezüst holdfényben fürdő ágai alatt egyre nehezebb elbújni a múlt és az álmok elől. 

Ahol a varázslat igazi, az istenek élnek, az illúzió valósággá válhat, és a rókáknak lelkük van, bármi megtörténhet – még az is, hogy egy rókalány emberré válik, hogy meghódítsa a szeretett férfi szívét. 

Crawford-díjas, zseniálisan megírt mese az álmokról és a boldogság kereséséről.

Helene Wecker: A gólem és a dzsinn


Chavát egy kabbalista mágiát űző rabbi keltette életre a tizenkilencedik század végén egy férfi kívánságára, aki feleségre vágyott – ebbe az agyaggólembe azonban szokatlan módon emberi kíváncsiságot plántáltak. Miután Chava gazdája meghal a tengeren, a gólem egyedül érkezik meg New Yorkba, ahol útmutatás nélkül, önmagának kell boldogulnia.
Ahmad dzsinn, a tűz teremtménye, aki az ősi szír sivatagban született. Évszázados rabságából egy manhattani bádogos szabadítja ki, Ahmadot azonban egy törhetetlen vaspánt továbbra is ehhez a világhoz láncolja.
A gólem és a dzsinn a helyüket keresik az Újvilágba özönlő emigránsok között. Hiába ellentétes a természetük, egy véletlen találkozást követően barátságot kötnek. Hamarosan ráeszmélnek, hogy egy óvilági hatalom a nyomukba eredt – és ez a létüket fenyegető sötétség fontos döntés elé állítja őket.

Holly Smale: Geek girl 1-2.


A lány, akit soha senki nem vett észre 


Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. 

Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. 

Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. 

Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. 

Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. 

Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?


A lány, aki mindig mindent félreért


Harriet Manners sok mindent tud. 

* Az embernek általában 70 000 gondolat fordul meg a fejében naponta. 

* A pillangónak négyezer izma van. 

* Egy átlagos ember egy tonna ételt fogyaszt el egy év leforgása alatt. 

* Strébernek lenni + modellnek = a cuccaidon újabb és újabb graffitik jelennek meg. 

A fiúkról viszont egyértelmű, hogy semmit nem tud. Pedig fergeteges tokiói modellútja alatt minden eddig összegyűjtött tudását becserélné, ha csak halványan sejthetné, mit is kezdjen egy bizonyos sráccal…

Stephen King: Rémálmok bazára


Harmincöt évvel az Éjszakai műszak című novelláskötete után a hátborzongató történetek nagymestere új elbeszélésgyűjteménnyel lepte meg Hűséges Olvasóit. 

A Rémálmok bazára húsz, kötetben korábban nem közölt történetet tartalmaz, s King mindegyikhez rövid bevezetőt írt, amelyben feltárja az írások születésének körülményeit és a maga személyes motivációit. 

A történetek között izgalmas kapcsolatok, közös vonások fedezhetők fel: erkölcs, utóélet, bűntudat, mit tennénk másként, ha a jövőbe látnánk vagy éppen kijavíthatnánk a múltban elkövetett hibáinkat. Némelyik novella szereplője az élete végéhez közeledve felidézi bűneit és vétkeit; mások ráébrednek, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek; és vannak, akik vesztükre egyenesen az ördöggel paktálnak. 

King kirakodóvásárában igazán változatos a kínálat egy autónak látszó szörny (à la Christine), egy ember, aki gyászjelentésekkel gyilkol, egy e-könyv-olvasó, amely párhuzamos világokra nyit ablakot, és persze az örök favorit, az emberiség végpusztulása… 

Minden olvasó megtalálhatja itt a maga kedvencét de a szerző figyelmeztet, hogy a portékáját óvatosan kell kezelni, mert a legjobbaknak foguk van.

Jennifer A. Nielsen: Hatalom-trilógia 1-2.


The False Prince – A hamis herceg 


Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút. 

Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti. 

Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból. 

Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat. 

Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal. Az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót.


The Runaway King – A szökött király


A királyság a pusztulás szélén áll. A király eltűnt. Ki éli túl? 

Alig pár héttel az után, hogy elfoglalta a trónt, egy gyilkossági kísérlet veszélyes helyzetbe kényszeríti Jaront. A készülődő háborúról szóló pletykák beszivárognak a kastély falain belülre, Jaron pedig érzi a Carthyára lassan rátelepedő feszültséget. Hamarosan rá kell jönnie, csak akkor mentheti meg királyságát, ha lemond a trónról. 

De minél távolabb kényszeríti a sors a palotától, annál többet gondol arra, hogy vajon nem megy-e túl messzire? 

Visszatérhet-e valaha? 

Vagy fel kell áldoznia saját életét, hogy megmentse országát? 

Hatalom-trilógia második része igazi hullámvasút, tele árulással és gyilkossággal, izgalommal és veszéllyel. 

Kövesd a hős királyt!

Elizabeth Little: Amíg a lányod voltam


Janie Jenkins szexi, okos, és nemrég szabadult a sittről. Évekkel ezelőtt a lányt az évtized perében elítélték anyja meggyilkolásáért. Ártatlanul ült, vagy mégsem? Az anyja gyönyörű volt, gazdag és elviselhetetlen. Úgy játszott a férfiakkal, ahogy macska az egérrel. Valaki brutálisan végzett vele, és Janie nevét írta fel vérrel a holttest mellé. Szabadulása után a lány megfogadja, megtalálja anyja valódi gyilkosát… 

A nyomok egy Dakota állambeli porfészekbe vezetnek, ahol mindennek és mindenkinek története van. Egy kifakult fotó, egy elhagyott ház, egy gyűrött napló – mindösszesen ennyi maradt a lányra az anyai örökségből, ám ez is éppen elég ahhoz, hogy mindent összezavarjon. 

Janie egy dologban biztos: gyűlölte az anyját. De hogy megölte volna? 

Az álmos kisváros sötét titkokat őriz, és a médiával, a rendőrséggel és egy nem akármilyen rosszakaróval a nyomában Janie kénytelen időben leleplezni magát, ha nem akarja újra ő elvinni a balhét…

Katie Fforde: Tökéletes esküvő


Hunyd le a szemed, és képzeld magad elé egy meseszép vidéki falu aprócska templomát, finoman elegáns menyasszonyi ruhákat, rózsacsokrokat, kecses pezsgőspoharakat. Egyszóval, képzeld magad elé a nagy betűs Romantikát… 

Ezt a képet látja maga előtt álmaiban Beth, Rachel és Lindy, akik mindhárman válaszúthoz érkeztek, készen arra, hogy végre azt tegyék, amit a szívük diktál. 

A három grácia véd és dacszövetségbe lép, és együtt indítják el álmaik vállalkozását: hamisíthatatlanul stílusos vidéki esküvők szervezését, megfizethető áron. 

Hamarosan ott találják magukat a helyiek szerelmi életének kellős közepén, és miközben megtanulnak tortát díszíteni vagy éppen a dédmama esküvői ruháját a csinos menyasszonyra szabni, óhatatlanul is slamasztikába keverednek. Hiszen ha a szerelem bajjal jár, az esküvő csak tetézi a bajt… 

Vajon kibírja-e a barátság a sok megpróbáltatást? És mi lesz, ha a nagybetűs Szerelem közbeszól? 


A Francia kaland, a Szerelmes levelek és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Mary Kay Andrews: A nyaraló


„Nem számít, milyen régóta ismersz valakit. Az emberek változnak. Vagy nem is ismerted őket olyan jól, mint hitted.” 

NÉHA, MIKOR AZ EMBERNEK VÁLTOZTATNIA KELL AZ ÉLETÉN, AZ ÁR VALAHOGY MINDIG JÓ IRÁNYBA SODORJA…
A regény öt olyan emberről szól, akik mindent megkérdőjeleznek, amit az életről gondolnak. Mindnyájuknak komoly döntéseket kell hozniuk, s itt az idő amikor elkerülhetetlen, hogy megváltoztassák az életüket. Közös utazásuk során kiderülnek a titkaik, ők pedig a megbocsátás útjára lépnek. 

Ellis magányos és a munka megszállottja, Julia gyönyörű modell, de nem tudja értékelni az életét és az őt imádó férfit, Dorie-t pedig épp most árulta el a férfi, akivel szerette volna leélni az életét. 
A három nő még az általános iskolában barátkozott össze, és most, a harmincas éveik közepén mindnyájukat válaszút elé állítja az élet. Egy teljes hónapon keresztül csak kikapcsolódni szeretnének az óceán parti nyaralóhelyen, Out Banksen. Kibérelnek egy régi házat és megkezdődik életük újabb, izgalmas szakasza. 

A nyaraló tulajdonosa, a jóképű Ty Bazemore – akit egy hajszál választ el attól, hogy elveszítse az öreg tengerparti házát –, és az egyik nő között mély vonzalom alakul ki. 
A negyedik nő, Maryn Shackleford csak pár dolgot szeretne az élettől: egy jó rejtekhelyet, új személyazonosságot, és hogy ne tegyenek fel neki kérdéseket. Ellis, Julia és Dorie megadhatja neki azt, amit kér, de vajon azt is, amire szüksége van?
A Library Journal 2011-ben A nyaralót a legjobb női regények közé sorolta.

Debbie Macomber: Rózsakikötő 1-2-3.


A szív titkai 


Jo Marie, aki nemrég vesztette el a férjét, elhatározza, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét, hátha így feledtetheti bánatát. Seattle-t a háta mögött hagyva egy családias kisvárosba, Cédrusligetbe költözik, ahol vásárol egy panziót, a Rózsakikötőt. Szép lassan elkezd beilleszkedni a kisváros színes közösségébe, miközben megérkeznek a panzió első vendégei is. 

Mindketten hosszú évek után térnek vissza gyermekkoruk helyszínére, hogy szembenézzenek múltjukkal. Abby életére egy végzetes baleset vet árnyékot, míg Joshnak haldokló mostohaapjával kell tisztáznia kapcsolatát. 

Magányukat – legalábbis eleinte – csak az otthonos panzió és annak kedves háziasszonya oldja. 
Ám a Rózsakikötő többnek bizonyul egyszerű szálláshelynél. Igazi menedékké válik a lelki terheiket cipelő hősök számára, akik végül egészen más emberként távoznak, mint ahogy ideérkeztek. 

A közkedvelt írónő, Debbie Macomber új sorozatának első kötete ez a regény, amelyben egy fiatal nő lassú lelki gyógyulását követheti nyomon az olvasó. 
A New York Times bestsellerszerzőjének jövőre további kötetei jelennek meg kiadónk gondozásában.



Rózsalugas 


A szív titkai című könyvből már megismert fiatal özvegy, Jo Marie és cédrusligeti kis panziójának, a Rózsakikötőnek életét kísérhetjük figyelemmel a Rózsakikötő sorozat második kötetében. 

Jo Marie nagy eseményre készül, először tart nyílt napot a panzióban, de a tervezett rózsalugas nehezen akar elkészülni, elsősorban a kicsit mogorva ezermesterrel, Markkal folytatott huzavona miatt. 

Közben a panzió lassan megtelik vendégekkel: itt van az ötvenedik házassági évfordulóját ünneplő Shivers házaspár, az eseményt szervező, a saját szerelmi életét azonban elhanyagoló Annie unokájuk, és az őt korábban folyton bosszantó, ám rendkívül vonzó és segítőkész szomszéd srác. Rajtuk kívül a panzióban száll meg a rákbeteg Mary Smith is, akit egy régi szerelem emléke és egy titok hoz vissza e helyre. 

Jo Marie kedélye, szívélyessége, finom süteményei és elmaradhatatlan társa, Vándor nevű kutyája átsegítik a szereplőket az olykor nehéz pillanatokon, drámai helyzeteken is. 

A népszerű írónő, Debbie Macomber új regényében a tőle megszokott mély emberismerettel, együttérzéssel és olykor finom humorral mutat be különböző élethelyzeteket, és megerősíti olvasóját abban, hogy a barátság, a szeretet mindig megoldást kínál.


Szerelmes sorok


A melegszívű panziótulajdonos, Jo Marie egy verőfényes nyári hétvégére két szobát készít elő a Rózsakikötőben. Az egyiket Ellie Reynolds veszi ki, a bájos fiatal lány, aki tele van bizonytalansággal. Többször is lemondta a foglalását, most mégis itt van, hogy találkozzon azzal a fiúval, akivel az interneten ismerkedett össze. A másik szoba Maggie és Roy Porterre vár, akik egy romantikus hétvégét szeretnének eltöltetni a csodálatos kisvárosban. A házaspár azonban, Jo Marie legnagyobb megdöbbenésére, nem éppen örömteli hangulatban parkol le a Rózsakikötő előtt. 

Az érzelmi viharok, az útkeresések nemcsak a vendégei napjait alakítják akár óráról órára váratlan meglepetésekkel, de Jo Marie életét sem kímélik, aki ugyanúgy szembesülni kényszerül a múltjával és a jelenével. 

A világhírű szerző, Debbie Macomber (A szív titkai, Rózsalugas) újabb kötete a bizalom könyve, az elmúlt szerelemé, az újé és a megújhodóé.

Eneri A. T.: Az óriások titka


Az Óriások a kezdetektől velünk vannak. Most pedig fény derül a titkaikra. 

Egy történet az elnemmondottakról, arról, mit senki nem mer hangosan kimondani, arról, mit csak néma szavakként kellnek életre a sötétben, a titokról Róla, az Óriásokról. Arról, hogyan bújnak meg mindennapjainkban, arról, hogyan szólnak hozzánk, és hogyan figyelnek minket… 

Kedves olvasó, most egy olyan utazáson indulsz el velem, mi kicsit megváltoztaja a világnézeted, kicsit másként tekintesz majd a történelemre… 

Hidd el, nem rossz értelemben… 

Imé, egy történet az ősi harcról, Róla, a Valóról, a Voltról, és a Jövendőről… Az Emberről…

Allison Brennan: Viharfelhő (Maxine Revere 2.)


Maxine Revere, az ellenállhatatlanul okos és vonzó bűnügyi újságírónő a fejébe vette, hogy az öt ember megölésével vádolt Adam Bachman bűnlajstroma ennél hosszabb, például megérzése szerint egy régóta eltűnt idős házaspár meggyilkolása is a nevéhez köthető. És bár a házaspárt továbbra sem találják – se élve, se holtan –, a pernek Maxine kivételével mindenki a végére akar érni. 

A vádlottal készített exkluzív interjú során a gyanúja csak erősödik, és az is kiderül, hogy Adam Bachman jóval többet tud Maxine múltjáról, mint az komfortos lenne… Sőt a riporter úgy véli, az elmebeteg gyilkos nem dolgozott egyedül, és a társa továbbra is szabadon mászkál. 

Max tovább nyomoz, bár szinte mindenki akadályozni próbálja, és a sötét fellegek csak egyre gyűlnek és gyűlnek, ahogy többet megtud az esetekről, és ahogy egyre inkább összefonódnak vele is a szálak. Még nem sejti, hogy egy szociopata őrült csak azt figyeli, hogy egyetlen hibát vétsen – és ő akkor majd ott vár rá…

Virginia C. Andrews: Dollanganger saga 1-5.


Virágok a padláson


A szerző első öt könyve – Anya és lánya, Sötét angyal, Kárhozottak, Az éden kapuja – megérdemelt sikert aratott Magyarországon is. S most elkezdjük a világhírnevét megalapozó – ugyancsak öt regényt felölelő – Dollanganger család történetét, melynek minden egyes kötete páratlanul sikeres bestsellerré vált az Amerikai Egyesült Államokban. 

Olvasók milliói követték végig megbabonázva a Dollanganger gyerekek szívszorító történetét – a gyerekkortól a felnőttéválásig – hogy megtudják mi volt az a szörnyű titok, amely a család szenvedéseit s borzalmas tragédiáját okozta.


Virágszirmok a szélben


A Dollanganger gyerekek élete rendbe jön, boldogságuk mégsem lehet teljes. Carrie egész életében, tragikus haláláig viseli a szörnyű rabság következményeit. Chris nem tud lemondani a padláson született álmáról, és a testvérszeretet ellen lázadó Cathy is hiába vágyakozik arra, hogy békés révbe érjen. 

A szerző Virágok a padláson című regényének hősei – már felnőtt fejjel – kétségbeesetten keresik helyüket az életben. Mindhármójukban ott munkál a keserű emlék, nyomasztja őket Foxworth Hall baljós árnya, megállíthatatlanul sodródnak a tragédiájukat okozó, anyjukkal való végső drámai találkozás felé.


Ha szúr a tövis 


Cathy és Chris, a Virágok a padláson és a Virágszirmok a szélben hősei úgy hiszi, maguk mögött hagyták a múltat, sikerült lerázniuk annak terheit, zavartalanul élhetik gyerekeikkel, Joryval, Barttal, és az örökbe fogadott Cindyvel nehezen kiküszködött új életüket. 

Kaliforniában költöznek, ahol senki sem ismeri őket, senki sem tud súlyos titkukról, s nyugodt otthont teremtenek maguknak. A békesség azonban átmeneti. Titokzatos, örökké lefátyolozott hölgy költözik a szomszédjukba , s vele egy különös viselkedésű öregember, akiknek a felbukkanása földúlja a család életét. A kisebbik fiú, Bart viselkedése egyre különösebbé, napról napra ijesztőbbé válik, mintha dédnagyapjának Malcolmnak pusztító szelleme támadt volna föl benne, tönkretéve nemcsak környezetét, hanem önmagát is. 

MI idézte elő a változást, kik a szomszédban lakó különös idegenek, mi a magyarázata annak a rejtélyes, ijesztő eseményeknek, megmenekülnek-e Cathy és Chris az újabb veszélytől? Ezekre a kérdésekre válaszol az öt regényből álló sorozatának újabb mély pszichológiai ismerettel megírt kötetében a világhírű amerikai írónő.


A tegnap magvai


Annyi rémséggel és örömökkel teli év után Cathy és Chris élete – úgy tűnik – révbe ér. Az ötvenes éveikben járnak, gyerekeik felnőttek, végre megnyugodhatnának. Ám ekkor felbukkan egy rég halottnak hitt nagybácsi, aki életre kelti a múltat.

Egy szörnyű tragédia derékba töri Jory balettáncosi pályafutását. Bart nem tud szabadulni a lelkét mardosó sötét árnyaktól. 

Mi lesz velük? Sikerül-e megannyi testi és lelki szenvedés árán magukra találniuk?


Árnyak kertje


A Dollanganger család története csak látszólag ért véget, mert miután minden lezárulni látszott, itt van a dráma kezdete, a szigorú és kegyetlen nagymama története, amelyből kiderül, hogy mi okozta Christopher és Cathy szenvedéseit. 

Olivia ugyanolyan fiatal lány, mint a többi, huszas éveiben járó társnője. Szerelemre, boldogságra, meghitt családi életre vágyik, s úgy érzi, Malcolm Foxworth révén mindezt meg is találja. Boldogan mond igent a vonzó, jóképű és gazdag fiatalembernek, s követi őt a családi birtokra, Foxworth Hallba. A rózsaszín álmok azonban gyorsan szertefoszlanak, s Oliviának rá kell jönnie, hogy amire vágyott, az soha nem lehet az övé. Férje be nem teljesülő álmok rabja, soha el nem múló gyermekkori sérüléseket hordoz magában. 

Bármilyen keserű is a csalódás, Olivia már-már megbékülne vele, mikor felbukkan Garland, az apósa, s vele igézően szép felesége Alicia. És elkezdődik a Dollanganger család szenvedéseit elindító tragédia…

Rick Yancey: Végtelen tenger (Az ötödik hullám 2.)


Az első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt.
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek… 

Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő – életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést. 

Rick Yanceynek több népszerű, díjnyertes sorozat megírása után a 2013-ban megjelent Az ötödik hullám hozta el a világsikert. A kötet kiadási joga néhány hónap alatt közel negyven országban kelt el, és rövid időn belül elkészült a regény filmváltozata.
Bestsellere világát a kultikus népszerűségű Stephen Hawking ihlette. Műfaját a szerző ironikusan „popkultúra-ellenes földönkívüli-megszállásos” sci-finek nevezte, és a besoroláshoz hozzátette: „Írásnál a robbantgatás mindig remek móka. Na meg a csók. A csókolózást nem szabad kihagyni.”
Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik Az ötödik hullám-trilógia 2016-ban megjelenő harmadik kötetén.

W. W. Hallway: A bíbor lakosztály


A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill.
A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály?

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...