Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. május 1., vasárnap

Megjelenések #4 #5 felvonás

Sziasztok!

A bocsánatotokat kérem, amiért elcsúsztam ezzel a bejegyzéssel, de csak most tudtam hozni... Kárpótlásként, a lemaradt korábbi felvonást is felrakom... :$

Dora Sullivan


Libri




Kyra Davis

Csak egy éjszaka '2016.04.30.'


Kasie Fitzgerald egy tanácsadó világcég munkamániás üdvöskéje. Felelősségteljes, megbízható és kiszámítható. Dave, a vőlegénye minden szempontból megfelelő választás, akit Kasie szülei is maximálisan elfogadnak. Minden az elvárásoknak megfelelően alakul, egészen addig, míg egy vad Las Vegas-i éjszaka fel nem nyitja a lány szemét… 

A kaszinóban a játékasztalnál találkoznak. Az ismeretlen férfi ellenállhatatlanul vonzó, szemtelenül kihívó és némileg veszélyesnek is tűnik. Kasie-t egy whiskey után felkapja a forgószél, és hamarosan az idegen hotelszobájában kötnek ki. A férfi nevét sem tudja, de a vele töltött éjszakát soha nem fogja elfelejteni. A szex durva, borzongató és elsöprő… 

Amikor aztán legközelebb Kasie mint a cége egyik új ügyfelével találkozik Vele, az élet kizökken a régi kerékvágásból, és a lány minden szempontból a férfi hatása alá kerül. A gazdag és nagyhatalmú Robert Dade olyan ismeretlen utakra viszi, amelyekről senki nem tudhatja hova vezetnek. Az önmagával és a világgal való szembenézést azonban Kasie sem úszhatja meg…



http://static2.lira.hu/upload/M_28/rek1/792/1196792.jpg



Bella Andre

Csak téged látlak (A Sullivan család 5.) '2016.05.12.'


A regény főszereplői korábban esküvel fogadták, hogy soha nem lesznek szerelmesek. Megtalálhatják-e mégis a szerelmet egymás karjában? 

Zach Sullivan semmit sem akar kevésbé, mint hogy két hétig vigyázzon a testvére kölyökkutyájára – egészen addig, amíg nem találkozik egy kutyákkal foglalkozó, rendkívül vonzó nővel. Heather okos és szép, és találkozásuk óta Zach már csak őrá tud gondolni. Pedig úgy tűnik, hogy ő az egyetlen nő az egész földtekén, aki semmit sem akar tőle. 

Heather Linsey még tizenhét évesen tett fogadalmat, hogy soha nem lesz szerelmes, mert a szerelem nem más, mint hazugságok tömege. Azóta is rendületlenül kitartott a fogadalma mellett, és nem engedett a vonzó férfiak kísértésének. 

Azonban minél visszautasítóbb Heather, Zach annál inkább vágyik a szerelmére. Vajon sikerül-e a szerelmes férfinak elérnie, hogy Heather újra higgyen a szerelemben?







Stephanie Laurens

Henrietta tévedése (A Cynster testvérek 1.) '2016.05.06.'


Ha létezik zavarba ejtőbb jelenség a Cynster család bármely férfi tagjánál, az csakis egy Cynster lány lehet, aki szent meggyőződéssel hiszi, hogy a szerelem nem neki való. 

Az előkelő társaságban csak „eljegyzésbontóként” ismert Henrietta Cynster rejtélyes tehetséggel képes megakadályozni esküvőket – míg ő maga elkerüli Cupido nyilait. 

Egy bizonyos fiatalember döntéseibe azonban túl sokszor ártja bele magát; kötelességének érzi, hogy egyengesse a elbűvölő James Gossup útját, hogy a férfi megtalálja a megfelelő arát, és előnyös érdekházasságot köthessen. 

A dolgot pokolian megnehezíti a James és Henrietta között tomboló tagadhatatlanul heves vonzalom, miközben a lány továbbra is biztos benne, hogy ő soha nem lesz szerelmes.






Jennifer Probst

Keresd a szépet (Keresd... 3.) '2016.06.05.'


Titkos szerelmi gyakorlatok
Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. 
A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. 
Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…
Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?
Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.






Karen Hawkins

A veszély vonzásában (Hurst amulett 3.) '2016.05.10.'


A családi amulett titokzatos története tovább folytatódik…
Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister – vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek… 
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. 
Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?


Alexandra Jamieson

Egy falat kísértés '2016.04.28.'

Kiút az evés rabságából
Alexandra Jamieson nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy segítsen megszabadulni a sokakat érintő, de elsősorban a nőket gúzsba kötő étel utáni sóvárgástól. Megtanít, hogyan köthetünk békét a vágyainkkal, a sóvárgásainkkal, a testünkkel, és megmutatja, hogy mindebben mekkora szerepe van az étkezésnek és az ételhez való viszonyunknak. 
Együttérzéssel és őszinteséggel tárja fel, milyen mélyen gyökerező vágyakat fedhetnek el a sóvárgások. Megmutatja, hogy egyes szokásaink megváltoztatása hogyan szabadíthat fel bennünket. Elmagyarázza, hogy az ételek és étkezési szokások miként segítenek testünk és lelkünk megtisztításában, ami által kiteljesedhet életünk. Rávilágít arra, hogy szexualitásunk elfogadása nagymértékben megerősít, hogy a harmonikus élethez szükségünk van támogató közösségre, hogy bízzunk önmagunkban és a megérzéseinkben. 
A szerző nagy sikerű, átfogó életvezetési és tanácsadó könyve alapmű mindenkinek, aki szeretne végleg megszabadulni a kényszeres evés terhétől.


Elizabeth Adler

Gyilkosság a tengeren '2016.05.25.'

A gyönyörű és fiatal Angie az egyik pillanatban még dúsgazdag vendéglátói kegyeit élvezi a luxusyachton, majd egy jól irányzott ütés a pezsgősüveggel, és máris a tenger sötét hullámai közt találja magát. Ahogy lángvörös haja szétterül a vízen, még látja a fedélzeten álló két alakot; az egyik a barátnője, a másik a szeretője. Nem hitte volna, hogy így ér véget, hiszen minden olyan szépen indult…
Ahmet Ghulbian, a félig görög, félig egyiptomi milliárdos szenvedélyes játékos. A fiatal és romlatlan lányok a gyengéi. Magához édesgeti őket, játszik velük, majd ha már kényelmetlenné válik a jelenlétük, örökre elhallgattatja őket. Bizarr vágyainak tárgyát hű csatlósa, Mehitabel hajtja fel számára, aki Angie Morse sorsát is megpecsételte…
Ahmet hatalmas partit rendez mocsárra épült birtokán, ahová Martha és Lucy is hivatalosak. A kastély toronyszobája azonban szörnyű titkokat rejt, és aki felfedi őket, nagy árat fizet…
Elizabeth Adler, a Toszkánai nyár, a Bűnös gazdagok és számos egyéb bestseller szerzőjének új regénye vérbeli strandolvasmány; kaland, krimi és romantikus regény egyben.


Jessica Knoll

Szerencse lánya '2016.05.13.'

Megláttam, milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk, mint nekik… Úgy döntöttem, hogy csak ezt kell elérnem, és soha többé senki sem bánthat.
Jessica Knoll vezető szerkesztő volt a Cosmopolitan magazinnál. Jelenleg New Yorkban él férjével, és második regényén dolgozik. A szerencse lányából Reese Witherspoon forgat filmet.
2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller!
A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.
DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA!
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?




Dorothea Benton Frank

Magányos nők klubja '2016.05.02.'


Mesés tengerparti világba repíti az olvasót eleven ritmusú, hangulatos regényében a The New York Times sikerszerzője, a romantikus történetek világszerte ismert mestere, a nálunk most bemutatkozó Dorothea Benton Frank.
A történet kezdetén három mit sem sejtő nőt hoz össze egy tragédia és egy rejtély.
Lisa St. Clair csupa szív ápolónő, aki mindenről lemondva nevelte zabolátlan lányát, Marianne-t, miután a férje huszonnégy éve magára hagyta őket, és gyerektartás gyanánt évente egy lottószelvényt küldött. Egy szép napon azonban a volt férj ismét felbukkan, és magával csalja a lányt. 

Így amikor Lisa legkedvesebb betege, Kathy meghal, a magányos Lisa hozzácsapódik Carrie-hez és Suzanne-hoz, volt betegének leghűbb barátaihoz. A három nő élete összefonódik, megosztják egymással problémáikat, de bármilyen eseménydús is így együtt az élet, valahogy mindig visszakanyarodnak Kathy rejtélyéhez. Ki volt ez a nő? Mit jelentett rövid élete? 

Lisa, Carrie és Suzanne lassanként megfejtik a titkot, és terveket kezdenek szőni: hogyan tegyék örömtelibbé saját életüket. Míg végre rádöbbennek, hogy a szingliség nem egyenlő a magánnyal.
Dorothea Benton Frank megmutatja, hogy a barátságnál nincs erősebb kötelék, és a szerelem jóval több, mint rátalálni az igazira. Az olvasót magával ragadja a dél-karolinai tengerpart és Charleston varázsa, mialatt ezekről a remek magányos nőkről olvas, akik előtt még ott az egész élet.


Philippa Gregory

A makrancos királyné (A Tudorok 4.) '2016.05.16.'

Mit tehet egy asszony, ha leendő férje egy sorozatgyilkos uralkodó? 

Parr Katalin, a harmincesztendős asszony titkos szerelmi viszonyt folytat Thomas Seymourral, de nincs választása, amikor VIII. Henrik – aki már négy királynét eltemetett, és korban akár az apja is lehetne –, úgy dönt, hogy elveszi feleségül. 

Katalin független és gondolkodó nő, tudja, milyen veszélyek lesnek rá… 

Henrik azonban eleinte bálványozza az új arát, Katalin pedig kezd megbízni benne, miközben egyesíti a királyi családot, az udvarban létrehoz egy radikális felfogású tudóskört, és régensként még az országot is vezeti. De ő sem menthet meg minden protestánst, amikor Henrik veszedelmes tekintete a királyné felé fordul… 

Philippa Gregory, a királyregények királynője VIII. Henrik utolsó feleségéről írt megindító regényt; egy nőről, aki szenvedély és tudás dolgában is a férje felett állt.

Álomgyár




Bálint Szabina

Péntek? Csajok! '2016.05.05.'

Karrier vagy anyaság?
Petra 28 évesen elmondhatja: ő egy sikeres nő. Megvan mindene: álmai munkája, férje az álmai pasija.
Egy napon azonban hirtelen minden a feje tetejére állt. Így felmerül benne a kérdés: mi a siker? Tényleg csak az anyaság és a karrier teheti teljessé egy nő életét?
Tartós kapcsolat vagy szingli élet?
Angelika és látszólag tökéletes vőlegénye lázasan készülődnek az esküvőjükre. Úgy tűnik, ők a következő „Brangelina”. De kiderül, hogy Miki nemcsak hogy egy „megszelídített playboy”, de menyasszonya ambícióit sem támogatja kellőképpen. Szabad-e Angelikának kompromisszumot kötnie? A szingliségtől való félelem belehajszolhatja egy házasságba?
Csillogás vagy gyermekkori álom?
A megrögzött szingli, Virág modellkarrierje szárnyal, élete legboldogabb időszakát éli. Nemcsak a legjobb pasik, hanem a modellügynökségek is kapkodnak utána. Egy ballépés miatt elveszíti azt, ami mindennél fontosabb számára. Vajon elég a csillogás és a népszerűség a boldogságához? Valójában mit ér a vágyott siker, ha oda van, ami igazán fontos az életében?
Bálint Szabina életszagú könyve könnyed stílusban próbálja megfejteni, hogy mi kell a csajoknak a boldogsághoz. A véletlenek összjátéka kapcsán pedig felmerül bennünk az örök kérdés: vajon vannak egyáltalán véletlenek?




Borsa Brown

Az Arab lánya (Az Arab 3.) '2016.10.14.'


Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak
Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?
A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.




R. Kelényi Angelika

Szulejmán és a magyar udvarhölgy '2016.05.15.'


Izgalom és romantika Szulejmán udvarában. 

Szulejmán 1541. augusztus 29-én elfoglalja Buda várát. Ezen a napon nemcsak a magyar történelem, hanem egy fiatal lány élete is hatalmas fordulatot vesz, amikor uralkodói utasítására ő kíséri a gyermek János Zsigmond királyt a szultán táborába. 

A húszéves Illésházy Anna csak külsőleg tűnik egyszerű nemes lánynak, valójában egy különleges udvarhölgy, rendkívüli tudással és kemény feladattal, mellyel Izabella királyné és a király gyámja, a furfangos diplomáciai zseni, Fráter György bízta meg. Mindent megtesz, hogy maradéktalanul teljesítse a megbízatását, ezért kalandos úton beépül a szultán háremébe. 

A bátor magyar lányt nap mint nap új feladatok elé állítja a sors, és döntenie kell, hogy a rá rótt kötelesség, vagy az igazság és a szerelme fontosabb-e számára. 

A Szulejmán és a magyar udvarhölgy R. Kelényi Angelika első történelmi eseményeken alapuló romantikus kalandregénye. Hazugság, gyilkosságok, nőrablás, intrika és halálos szerelem a török félhold árnyékában, a magyar történelem vérzivataros időszakában.


Maxim





Amy Kathleen Ryan

Láng (Ragyogás 3.) '2016.05.10.'


Waverly és az Empyrean legénységének többi tagja elszakadtak egymástól, az otthonukat jelentő űrhajó pedig felrobbant. A szüleik kiszabadítására indított küldetés kudarcba fulladt, és most minden eddiginél reménytelenebb helyzetben találják magukat. 

Anne Mather a szárnyai alá veszi Kierant, de vajon tényleg az a célja, hogy a két hajó legénysége békében éljen együtt az Új Látóhatáron, vagy a fiút csupán saját hatalmának megerősítésére akarja felhasználni? 

Seth helyzete még ennél is kilátástalanabb. Ő a többiektől külön, egyedül menekül el az Empyreanról, hogy aztán az Új Látóhatárra érkezve szökevényként kelljen bujkálnia. Helyzetét az is nehezíti, hogy sérülései, melyeket még az Empyreanon szerzett, egyre jobban elfertőződnek, és a fiú állapota napról napra romlik.





Amy Ewing


Az Ékkő (Az Ékkő 1.) '2016.05.10.


Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot. 

Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. 

A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni.




Jamie McGuire

Varázslatos szerelem (Véletlen 3.) '2016.05.26.'


Légy óvatos azzal, mit is kívánsz! Lehet, hogy minden valóra válik… 

Most, hogy Erin megtudta az igazságot a lányokról, akik kiközösítették, és a fiúról, akit szeret, úgy érzi, az érettségi előtti idő egyre gyorsabban fogy. Amíg egykor még a nyári szünet előtti napokat számolták vissza, most már ténylegesen az utolsó napjaikat töltik Blackwellben. Szülei, Sam és Julianne attól félnek, hogy most, hogy végre megtalálták Erint, mégis el kell engedniük őt, a feszültség pedig csak egyre nő azóta, hogy Erin rájött, ki is ő valójában. 

Weston egyre rosszabbul érzi magát, ahogyan telnek a nyári napok, hiszen a lány, akit gyerekkora óta szeret, más főiskolára megy, mint ő. A legnagyobb félelme, hogy ez azt jelenti, elválnak útjaik. Miközben próbálja a legjobbat kihozni a maradék időből, és elérni, hogy minden maradandó emlékük legyen, folyamatosan kétségek között őrlődik. Rájön, hogy a remény olyan, mint a folyós homok: minél jobban szenved ő, annál gyorsabban süllyed Erin.




David Levithan

Egy újabb nap (Nap nap után 2.) '2016.06.01.'


Minden nap ugyanolyan Rhiannonnak. Már elfogadta az életét, meggyőzte magát: megérdemli távolságtartó, temperamentumos pasiját, Justint, és még bizonyos útmutatásokat is írt magának: Ne számíts túl sokra. Kerüld el a feldühítését. Sose add fel a reményeidet. 

Mindez addig a bizonyos reggelig működött is, amikor minden megváltozott. Úgy tűnt, Justin végre meglátja őt, és ez volt az első alkalom, hogy igazán vele akart lenni, így hát eltöltöttek együtt egy tökéletes, csodás napot, amiből Justin másnap reggel egy percre sem emlékszik. 

Rhiannon összezavarodik, mindent kérdőre von, és mindezek felett kétségbeesetten vágyik egy újabb csodás napra. Nem sokkal később egy idegen megszólítja, és elmondja neki, hogy az a Justin, akivel azt a napot eltöltötte, aki elérte, hogy igazi, életteli embernek érezze magát, az a valaki nem is Justin volt.

Ulpius Kiadó







Lora Leigh

Buja fortélyok (Buja fiúk 5.) '2016.07.15.'


Caitlyn Rogue Walker otthagyja bostoni életét, hogy tanár legyen egy Kentucky állambeli kisvárosban. Ám minden álma darabokra törik, amikor belekeverik egy szexbotrányba. Caitlyn nem hajlandó elhagyni a várost, személyazonosságot cserél, és Rogue lesz. 

Zeke Mayes serif tudja, hogy több van a lányban, mint ami első pillantásra látszik. Hosszú küzdelemre készül, hogy Rogue feladja az ellenállását, és átadja magát a vágynak. Zeke kisvártatva halálos játékba keveredik, ami a lányt is magával sodorja, s amikor minden élet és halál kérdése, nincs miért habozni többé…




Gold_Boock





J. D. Robb 'Nora Roberts' 


Halálos kötődés (Eve Dallas 41.) '2016.05.10.'



Új év köszönt New York Cityre, és két rossz csillagzat alatt született szerető épp most fedezte fel csillapíthatatlan étvágyát… a gyilkolásra.
Eve Dallas hadnagy több rettenetes bűncselekményt is látott már a szolgálati ideje alatt és tudja, milyen sötét dolgokat rejtegetnek az utcák. Ám miután holtan találnak egy közkedvelt zenészt, Eve hamarosan rádöbben, hogy ez nem más, mint az országon átívelő, borzalmas ámokfutás következő epizódja.
Az elkövetők végül elértek New Yorkba, ahol új áldozatot találtak maguknak. Eve tudja, hogy csak néhány napja maradt megmenteni egy fiatal lány életét és megfékezni a gyilkosokat, mielőtt még mélyebbre hajszolnák magukat szadista játszadozásukba. Eve-et figyelemreméltó erőforrásaival a férje, Roarke is segíti a tettesek felkutatásában, de hiába jutnak hozzájuk egyre közelebb, vészesen fogy az idejük…


Harlequin Magyarország



Alyson Noel

Unrivaled - Riválisok (Beautiful Idols 1.) '2016.05.10.'

Mindenki valaki akar lenni. 

Layla Harrison a kényelmes, tengerparti élet helyett a riporteri szakma izgalmaira vágyik; Aster Amirpour el akarja küldeni melegebb éghajlatra a következő rendezőt, aki azt mondja neki egy szereplőválogatáson, hogy „kisebbségi származású lányra van szükségünk, de egy másik kisebbségből”; Tommy Phillips pedig arról álmodik, hogy vesz egy tizenkét húros gitárt, amelynek segítségével bejátszhatja magát híres, ámde eddig soha nem látott apja életébe. 

Madison Brooks viszont már rég a maga kezébe vette a sorsának irányítását.
Ő Hollywood legragyogóbb üdvöskéje, mindenki róla beszél, ám az idáig vezető út nem jelent többet a számára, mint egy csillagot a járdán, a Louboutin cipője sarka alatt. 

Legalábbis addig, amíg Layla, Aster és Tommy be nem nevez egy nagy tétekre menő játékba, amelyben Madison a fő célpont.

A három fiatal már éppen kezdi megtalálni a számítását a Los Angeles-i klubok csillogó-villogó, de kőkemény világában, amikor Madison eltűnik, az ő ébredező reményeiket pedig elhomályosítja a hazugságaik köde.


Európa



Trumam Capote

Álom luxuskivitelben / A fűhárfa '2016.05.15.'

A Fűhárfa egy árva fiú története, aki hóbortos öregkisasszony – rokonai, a bíró, a seriff, a tiszteletes, a pék: az amerikai kisvárosok tipikus figurái között éli át a csak gyerekkorban érzékelhető, álomszerűen fülleteg kisvárosi létet, amely gyújtópontjában egy, a fatetőről vívott harc áll… Ott, a fa tetején mondja a bíró: „aki nem álmodik, az éppen olyan, mint aki nem verejtékezik: a mérgező anyagok benn rekednek a szervezetében.” 

A másik történetben kevesebb a stílromantika. „Szívem, maga eltévesztette a házszámot, én nem vagyok lókórházi kedvesnővér” – így utasítja el a férfiakat Cily Hebrentch, a naiv és rafinált New York-i prostituált, aki „hebrentch”-ségében és jószívűségében amennyire amerikai, ugyanannyira a mi század eleji perditáink rokona is. A mi perditáink többnyire költők múzsái voltak – Miss Cily mellé pedig egy fiatal író szegődik, hogy végignézze tündöklését és bukását a New York-i alvilágban, ahol az álmok mindig „luxuskivitelben” jelennek meg.


Móra



Marni Bates

Gyilkos a vonal végén '2016.05.15.'

Emmy álma egy öt regényre szóló kiadói szerződés, romantikus vacsora a legjobb barátjával (aki végre bevallja iránta érzett halhatatlan szerelmét) és sok-sok csokitorta. Happy End. Ehelyett valami őrült öregember a Starbucksban összevissza zagyvál neki a sosem látott apjáról, a zsebébe csúsztat egy hipermodern telefont, aztán… meghal. Ennél csak az sokkolóbb, hogy az ismeretlent megölték, és a valódi célpont Emmy volt. 
Felbukkan a halott férfi arrogáns unokája, aki állítja, hogy a nagyapja él (miért van az, hogy a szexi srácok mind taplók és/vagy zakkantak?), és ráveszi a lányt, hogy iratkozzon át az ő szuperbiztonságos elitiskolájába, amíg meg nem oldják a rejtélyt. 
Emmynek semmi kedve Sebastian sznob sulijába járni, de minél hamarabb derül ki az igazság, annál kisebb a veszélye, hogy megfojtja a srácot egy kanál vízben. Vagy megcsókolja. Mindkét lehetőség egyformán csábító…

Park



Alex Miller

Mrs. Laing utolsó csábítása '2016.05.16.'

Mind halottak, én meg vén vagyok, és csontsovány. Itt kezdődött az egész. Itt, ahol most állok ezen a fojtogató januári délutánon, az árnyékban, a régi kocsiszín mellett, amelynek lécei megvetemedtek, és néhol foghíjasok. Harminckét éves voltam akkoriban.
Akkoriban, amikor a magabiztos és művelt Autumn Laing elcsábítja Pat Donlont gyöngyházfényű combjával és művészet iránti rajongásával. Akkoriban, amikor nemcsak a házasságát sodorja veszélybe, hanem ellopja a jövőt Pat fiatal és tehetséges feleségétől, Edithtől, valamint születendő gyermeküktől.
Ötvenhárom év múltán azonban a megzabolázhatatlan, nyolcvanöt éves Autumn rádöbben, hogy megváltásra vágyik, feloldozásra fiatalkori bűneiért. Mert aki feloldozást nyer, megszabadul. Elmeséli hát egy árulás hátborzongató történetét.
A Mrs. Laing utolsó csábítása nem csupán egy szerelmi háromszög és egy rendkívüli, szenvedélyes asszony merész portréja, hanem egy művészközösség törekvő és tehetséges tagjainak galériája is. Miközben szerelemről, gyűlöletről, függésről és csalódásról szól a mese, felsejlik az ausztrál kultúra egy rendkívül izgalmas időszaka is.


Könyvmolyképző



Diana Gabaldon

Az utazó (Outlander 3.) '2016.05.20.'

Kétszáz évvel korábban történt szenvedélyes találkozásuk után a halálra szánt Jamie Fraser lovagiasan visszaküldte a gyermekével várandós Claire-t a saját idejébe, mert meggyőződése volt, hogy el fog esni az 1746-os véres cullodeni csatában. 

Mostanra felnőtt a lányuk, és Claire rádöbben, hogy Jamie életben maradt. Visszavágyik hát az idő szakadékán keresztül, hogy újra megkeresse a férfit, akit soha nem tudott elfelejteni, és a sorsot, amit soha nem tudott figyelmen kívül hagyni…


Kim Harrison

The Good, the Bad, and the Undead - A Jó, a rossz és az élőhalott (Rachel  Morgan 2.) '2016.05.20.'

Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.
Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.
Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.


Amie Kaufman és Meagan Spooner

These Broke Stars - Lehullott csillagok (Lehullott csillagok 1.) '2016.05.20.'

Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. És egyszer katasztrófa történik: a hatalmas, luxusűrhajó valami kirántja a hiperűrből, és a jármű a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen élik túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nem él az égitesten. 

Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver ugyanakkor nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. Mivel csak egymásra számíthatnak, együtt kell működniük, hogy átjussanak a kísértetés vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek. 

És egyszer csak, a körülmények dacára, Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód volt valami haszna is annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a valódi világukban nem lehet közös jövőjük, így azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre itt maradni?
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásnak. Lilac és Tarver talán elhagyja ezt a bolygót, de azt biztos, hogy már nem ugyanazok, akik korábban ide érkeztek.


Julie Kagawa

A halhatatlanság szabályai (Az Édenkert gyermekei 1.) '2016. tavasza'

Ha életben akarsz maradni ebben a pusztuló világban, fel kell venned a harcot az ellenséggel…
Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a Peremben él. 
Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot.
Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. 
Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé válik.


Jessica Shirvington

Entice - Csábítás (Violet Eden krónikák 2.) '2016. tavasza'

Violet Eden a Grigori tagja – részben angyal, részben emberi lény. Arra a sorsra született, hogy megvédelmezze az emberiséget a száműzött angyalok bosszújától.
Életbevágóan fontos, hogy Violet pontosan tudja, kiben bízhat meg, ám amikor megérkezik az erősítés a Grigoritól, hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy mindenkinek van titkolnivalója. Még Lincolnnak is. Egy tényt azonban Violet már biztosan tud… hogy Phoenix hatalma, amellyel a markában tartja, egyre nagyobb veszedelmet rejt számára.
A verseny, hogy megszerezzék az egyetlen dolgot, ami akár örökre kibillentheti a hatalom ősi egyensúlyát, mindnyájukat a Jordán szent hegyei közé vezeti, és a végsőkig próbára teszi Violet képességeit. S lelepleződik a legszörnyűbb árulás.


Gail Carriger

Heartless - Szívtelen (Napernyő Protektorátus 4.) '2016. tavasza'

A lélektelen Lady Alexia Maccon ismét alaposan benne van… ezúttal azonban a baj nem a saját hibájából szakadt rá. Amikor egy őrült kísértet megfenyegeti a királynőt, Alexia veszi kezébe az ügyet -- és a nyomok a férje sötét múltjába vezetnek. 
Mindezt megtetézi a húga (döbbenetes!) csatlakozása a szüfrazsett-mozgalomhoz, Madame Lefoux legújabb találmánya és tarajos zombisülök áradata -- Alexiának arra sem marad ideje, hogy saját előrehaladott terhességével foglalkozzék. 

Sikerül rájönnie, ki akarja megölni Viktória királynőt, mielőtt túl késő lenne? Megint a vámpírok szervezkednek, vagy az áruló ezúttal farkasbundát visel? És egészen pontosan micsoda fészkelte meg magát Lord Akeldama második legjobb szekrényébe??

Manó könyvek



Nova Weerman

Legyen, ahogy akarod! - Pálya vagy dráma (Te döntesz 2.) '2016.05.25.'

Ha netballról van szó, Edie Thomas őstehetség, ám eddig csak hobbiból játszott, és hogy együtt lehessen legjobb barátnőjével, Tess-szel. Amikor viszont bekerül az állami csapatba, hirtelen a kézilabda lesz az élete középpontjában… 

Edie-nek lehetősége nyílik szerepelni az iskolai Rómeó és Júlia-musicalben, méghozzá Freddy partnereként, akiért ezer éve odavan, így viszont lőttek a helyének az állami csapatban. De vajon valóban a musical-e Edie igazi álma, és megbocsát-e neki Tess, amiért elszúrja élete legnagyobb dobását? 

Vagy pedig Edie úgy dönt, irány a csapat, és minden figyelmét a játéknak szenteli, míg csak képbe nem kerül a szexi sportoló, Finn, aki totál elvarázsolja a lányt. Képes lesz-e Edie a pályán tartani a szemét, vagy teljesen a fiú hatása alá kerül?


General Press



Barbara Claypole White

Félútón '2016.05.31.'

Will sikeres bestselleríró. Magánélete azonban romokban hever. Magányosan él New York-i loftlakásában, távol tartja magát az érzelmektől, fél az elköteleződéstől, bezárkózva éli világát. Mikor kisfia, Freddy egy autóbalesetben életét veszti, az utolsó emberi kapcsolata is megszűnik. Mikor édesapjának rossz magaviselet miatt kiteszik a szűrét az idősek otthonából, Will válaszút elé kerül: vigye magával édesapját New Yorkba, vagy keressen neki egy idősek otthonát az apja által kedvelt hegy közelében. 
Hannah állatorvos. Elvált, a gyerekei elköltöztek otthonról. A munkája az élete, ha kell, éjfélkor is elmegy a pácienseihez, és kóbor állatokat fogad be az otthonába. Mindenkin segít, akin tud, de a hozzá legközelebb állókat nem tudja megmenteni. Mikor a sors az útjába sodorja Willt és az apját, Hannah úgy dönt, befogadja őket üresen álló vendégházába, és megpróbál segíteni nekik. Akkor még nem sejti, hogy ez a döntés életét gyökeresen felforgatja. Ahogy életük összefonódik, egyre jobban érzik, együtt megtalálhatják az utat a boldogsághoz. 

Barbara Claypole White regényében két olyan ember találkozásáról olvashatunk, akik megrekedtek az életükben, nem találják az utat a boldogsághoz.


Athenaeum



Kati Hiekkapelto

Védtelenül (Fekete Anna 2.) '2016.06.07.'

Vérfagyasztó, irtózatos és rémisztően valóságos – egy rendkívüli thriller a krimi műfajának egyik legizgalmasabb új írójától.
Amikor egy idős férfit holtan találnak az út szélén – látszólag egy magyar bébiszitter ütötte el –, Fekete Anna nyomozó biztos benne, hogy többről van szó, mint egyszerű balesetről. Ahogy elkezdi felderíteni az egyre összetettebb ügyet, a nyomok az illegális bevándorlás szervezőihez, a drogkereskedőkhöz, gyilkosokhoz vezetnek. Amivel szembesül, az nemcsak a hitét fenyegeti, hanem az életét is.
Anna társa, Esko egy másik, de hasonlóan veszélyes nyomozásba keveredik egy bevándorló banda tevékenysége kapcsán, amely közben a kitoloncolási parancsok és razziák egyre növekvő feszültséget keltenek, és kétségbeesett cselekvésre késztetik a bandatagokat – illetve magát a rendőrséget is. Majd miután a hóban egy véres késre bukkannak, a két ügy úgy fonódik össze, ahogy arra senki sem számít. Egyre nő a feszültség, és nyilvánvalóvá válik, hogy Annáékon már nem segíthet az, hogy a törvény az ő oldalukon áll.


Makai Rita

Határtalan szerelem Párizsban '2016.06.03.'

Volt egyszer egy lány, aki a karrierjét, a családját, a barátait és a teljes addigi életét hátrahagyva úgy döntött, hogy belevág a nagy kalandba és Párizsba költözik, mert ott várt rá a szerelem. 

Egy lány, aki kezdetleges nyelvtudással (ami nagyjából arra volt elég, hogy rendeljen egy italt, és még azt sem értették a kiejtése miatt) összepakolt és repülőre szállt. 

Egy lány, aki ahelyett, hogy „munkanélküli vagyok” (je suis au chômage), olykor azt találta mondani, hogy „fűtés vagyok” (je suis un chauffage). 

Egy lány, aki sokszor sírta magát álomba, mert minden önbecsülését elvesztette, és úgy érezte, nem tud majd boldogulni, hiányzott neki a család és a barátok támogatása, egy ölelés, egy jó (magyar) szó. 

De ez a lány nem adta fel, tanult és küzdött, mert volt valami, ami minden pillanatban erőt adott neki: egy kedves arc, egy meleg barna szempár, és a hit, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat határt. 

Ez a történet két különleges emberről szól, és arról, hogy ha kinyitjuk a szívünket a világ felé és elhisszük, hogy kivételesek vagyunk, akkor mindent megváltoztathatunk. Különösen a szerelem városában.


Colleen Oakley

Nem hagylak egyedül '2016.06.20.'

Daisy Richmond gyerekkora óta tudja, hogyan szervezze életét, és még a rák sem zökkentheti ki. 
Tennivalói listájára a heti bevásárlás, valamint a szakdolgozat megírása mellé újabb tétel kerül: új feleséget keresni férje, Jack számára – hogy a tehetséges állatorvos, de az élet gyakorlati dolgaiban gyermekien tehetetlen férfi boldogsága biztosítva legyen. 
Persze ez korántsem olyan egyszerű, és a húszas évei végén járó nő kénytelen újragondolni, mit is jelent az elengedés, és kinek a boldogsága a (leg)fontosabb. Versenyt fut az idővel: ultrahatékony személyiségének megfelelően, határidő előtt próbál teljesíteni egy lehetetlen feladatot.


Szukits



Christie Golden

Kezdetek (Warcraft 1.) '2016.06.08.'

Azeroth-ra, a békés birodalomra a háború réme leselkedik. Lakói félelmetes
betolakodókkal kerülnek szembe: ork harcosokkal, akik menekülnek pusztuló földjükről, hogy megszálljanak egy másikat. 
Mialatt mindkét fajt a megsemmisülés veszélye fenyegeti, megnyílik egy átjáró, ami összeköti a világaikat. 
Mindkét oldalon felbukkan egy hős, aki meg fogja határozni családja, otthona és népe sorsát. Így kezdődik a hatalomról és önfeláldozásról szóló saga, amelyben a háborúnak sok arca van, és amelyben mindenki küzd valamiért…
A Blizzard Entertainment világhírű játéka alapján a Legendary Pictures és az Universal Pictures készítette el a 2016-ban mozikba kerülő Warcraft filmet. Ezt az epikus történetet dolgozza fel a Warcraft: A kezdetek hivatalos regényváltozata.


Twister Media



Amy Harmon

Arctalan szerelem '2016.06.08.'

Ambrose Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.
Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is.


Agave_Könyvek



Christopher Moore

A velencei sárkány '2016.06.09.

Egy zsidó, egy néger meg egy angol ül a gondolában…

A tizenharmadik század végén járunk, és Velence pont olyan, mint ma: olasz és vizes. Cordelia ide küldte Tarsolyt, hogy a nevében is ellenezze a készülő keresztes hadjáratot. Csakhogy bizonyos kalmárok és katonák érdeke nagyon is a háború felé húz, és jaj annak, aki az útjukban áll.
Tarsoly ezúttal idegen földön idegen szokások között próbálja megállni a helyét, s miután ádázul életére törnek, bosszút forral, felhasználva mindent, ami keze ügyébe kerül: pénzt, fekáliát és még egy titokzatos vízi lényt is, melynek kéj- és étvágya kielégíthetetlen. Szerencsére akadnak segítői is a szép Jessica, az uzsorás Shylock lánya, és Othello, a vitéz mór személyében, így miközben folyik a vér, azért szerencsére jócskán folyik a bor is, és a testrészek mellett a poénok is folyamatosan repkednek.

Christopher Moore a Bolond után folytatja a Shakespeare-kánon felforgatását. Fenekestül. A velencei kalmárt és az Othellót ötvözve fergeteges regényt rittyentett kapzsiságról, bosszúról, árulásról és egy félelmetes, fatális, ám feminin tengeri szörnyről.


Laurell K. Hamilton

Jason (Anita Blake, vámpírvadász 23.) '2016.06.09.'

Anita érzelmi élete egyre bonyolultabb, mert újabban már női szeretője is van a fekete tigris Jade törékeny személyében. Ráadásul az ágyban nem megy minden gördülékenyen, ezért Anitának segítségre lesz szüksége. Itt lép be a képbe J.J., a gyönyörű new york-i balerina, aki Anita legjobb barátjának és kedvenc vérfarkasának, Jasonnek a szerelme.
Azonban J.J.-nek is vannak megoldásra váró problémái, melyeken pont Anita tudna segíteni. A rettegett vámpírvadász beadja a derekát, a végeredmény pedig egy olyan élmény lesz, amit sem ők, sem az olvasó nem fog elfelejteni.
Jason egy szó szerint lebilincselő, fülledten erotikus fejezet a rettegett vámpírvadász amúgy sem szokványos életéből.


N. K. Jemisin

Az ötödik évszak '2016.06.09.'

Így ér véget a világ… utoljára.
Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze ― az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik ― összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.
Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.
N. K. Jemisin az utóbbi években hívta fel magára a figyelmet az epikus fantasy olvasók körében különleges világaival és szereplőivel. Kegyelmet nem ismerő történetmesélésével pedig a műfaj rettenhetetlen férfi szerzőit is nem egyszer megszégyenítette. Az ötödik évszak című regénye az eddigi legjobb műve: gyilkosság, árulás és feltépett sebek egy olyan lélegzetelállítóan idegen, de mégis ismerős világban, ahol fegyverként lehet használni a föld erejét, és ahol a halál mindenkit utolér.


Fumax



Kathy Reichs

Szent csontok (Temperance Brennan 8.) '2016.06.14.'

Az egy hete oszladozó, macskáktól kikezdett tetem vizsgálata rutinmunkának ígérkezik Dr. Temperance Brennan számára. Az áldozat ezúttal egy ortodox zsidó vállalkozó, akit holtan találnak saját cége tároló helyiségében. Miután gondosan megvizsgálja a koponyát, hogy a lövedék röppályáját azonosítsa, hamar kiderül, nem öngyilkosságról van szó, sőt, inkább kivégzésről beszélhetünk. 

A boncolás előtt egy idegen váratlanul csontvázat ábrázoló fotót csúsztat Tempe kezébe, a bűntény magyarázataként. A rejtély azonban nemhogy megoldódna, hanem egyre tovább bonyolódik.
Tempe hatalmas horderejű régészeti felfedezés nyomára bukkan, amelyet annak idején azért hallgathattak el kollégái, mert megkérdőjelezné kétezer év vallási dogmáit. Hamarosan rájön, a csontváz egy izraeli ásatásról származik. Engedve a kaland csábításának, a terepre utazik a sármos Ryan nyomozóval. 

Minden szál középpontjában a rejtélyes csontváz áll. Ki ő? Krisztus, aki mégsem halt meg a kereszten? Vagy egy kora keresztény hívő, aki nagyon nem illik Maszada egykori, hős védői közé?
A válaszért Tempe szokása szerint még a föld mélyére is alászáll, ezúttal csetlő-botló, megszállott régészkollégája nyomán egy sírba, amely talán Jézus családi kriptája volt. Csakhogy sokaknak nem áll érdekében a gyilkos leleplezése, és az ősi, még az Újszövetség idejéből származó rejtély megfejtése. Legszívesebben visszatemetnék a leleteket a föld alá, az utánuk kutakodókkal együtt…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...