Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. március 24., péntek

Laura D.: Szex ​és tandíj

Egy diákprostituált igaz története

Laura ​vagyok, tizenkilenc éves egyetemi hallgató. Prostituált lettem, hogy tanulhassak. Az események különös láncolatában úgy történt meg egyik dolog a másik után, hogy szinte észre sem vettem, mibe sodródtam bele …` Az álnéven író diáklány blogban mesél kettős életéről: nappal lelkiismeretes egyetemista, szülei mintagyermeke, éjszaka alkalmi prostituált, aki 100 euróért árulja a testét; így keresi meg a lakbérre, ennivalóra, jegyzetekre valót. Pedig a beiratkozáskor még azt remélte, hogy élete legszebb időszaka veszi kezdetét. Hogyan jutott idáig? Laura kíméletlen őszinteséggel ír a szüleinek kiagyalt hazugságokról, az internetes szexchatekről, a szolgálatait igénybe vevő perverzekről és lúzerekről, és persze a szexről, ami örömöt nem, de átmeneti anyagi biztonságot kínált neki. A Szex és tandíj az utóbbi idők egyik legnagyobb botránykönyve volt Franciaországban, ahol közel félszáz ezer diák kényszerül alkalmi prostitúcióra. Laura D. egy közülük, akinek szerte a világban vannak sorstársai, így hazánkban is.

Colin Falconer: Izabella / Zendülők ​királysága

Izabella


A francia rettenthetetlen
Mikor Izabella hercegnőt feleségként az angol Eduárd királynak ajánlják, a lány számára ez szerelem első látásra. Ám újdonsült férjének van egy titka, egy titok, amely házasságuk – és Anglia – szétszakításával fenyeget. Miközben Izabella próbál helytállni az udvarban, mely hasonlatos egy tengeri vihar halálos vad forgatagához, csak a leleményességén és báján múlik, hogy mindezt sikerrel tegye. Az ifjú királynénak élete során számtalan nehéz döntést kell meghoznia, s a legfájdalmasabbal örökre megváltoztatja a történelem folyását.
„Csodás történet… nem csupán a történelemkönyvek leporolása, sokkal inkább egy üdítő megjelenítése ennek a leleményes, karizmatikus vezetőnek… egy igazi nő szenvedélyével lüktet.”
– Women's Weekly

Zendülők ​királysága 


„ egy férfi több, mint a pénze és a modora”
Michiel egyszerű katona, a Holland Kelet-indiai Társaság hadseregének őrmestere. Amszterdamból a gyarmatokra tart. Cornelia rangban elérhetetlenül felette áll, sorsuk mégis összefonódik, amikor hajótörést szenvednek, és nagyszerű hajójuk, az Utrecht elsüllyed. Egy isten háta mögötti, lakatlan szigetre vetődnek, mégis a túlélés lesz a legkisebb gondjuk, amikor a körülmények nyomására fokozatosan elszabadul a pokol, és az emberi természet minden árnyoldala felszínre kerül. Miközben mindenre elszánt társaik borzalmas dolgokat követnek el ellenük, az őrmester marad Cornelia egyedüli esélye a túlélésre
A regény alapjául egy XVII. századi tengeri katasztrófa és az azt követő, megrendítő események igaz története szolgált. Az egymástól rangban távol álló szerelmesek elbeszéléséből a gyarmatosítás korának egyik legszörnyűbb tragédiája bontakozik ki, ami az utolsó oldalig magával ragadja az olvasót.

Tom Harper: Titkok ​könyve

A németországi hegyek között, egy hó által elzárt faluban egy fiatal nő rendkívüli titkot fedez fel, majd eltűnik, mielőtt nyilvánosságra hozhatná. Nem marad utána más, csak egy titokzatos középkori kártyalap, amely évszázadok óta zavarba ejti a tudósokat. 
Nick Ash New Yorkban az FBI-nak dolgozik. A barátnője, Gillian hat hónappal korábban lelépett, és összetörte a szívét. Most Nick az egyetlen ember, aki megmentheti a lányt – ha még nem túl késő. Órákkal a lány üzenetének kézhezvétele után Nick már úton is van, és mélyen alámerül a múltban, mielőtt az éri utol őt. 
Nick keresztbe-kasul bejárja Európát, és Gillian nyomát követve egy ötszáz éves kolostorba jut, ámde évszázadokon átnyúló erők szorításában találja magát. Vannak emberek, akik annak szentelték az életüket, hogy megőrizzék a titkot, mindenáron.

Joseph D'Lacey: Hús

A Hús a horrorműfaj egyik gyöngyszeme, nem véletlen, hogy maga STEPHEN KING is nagy rajongója lett a szerzőnek… „Joseph D’Lacey kőkemény!” – Stephen King Az vagy, amit megeszel! A városlakók éhesek. A városlakókat etetni kell. A vallási és világi erők lappangó ellenségeskedése rabszolgaságban tartja a pusztaság közepén álló Abyrne városát – aki ura a húsellátásnak, ura mindennek. Vannak azonban, akik gyanítják, hogy a szenteskedés ellenére Abyrne valójában velejéig gonosz és romlott város, egy modern kori Gomorra. Ők készek mindent feláldozni az igazságért, de vajon mi vár rájuk, ha belépnek az üzembe, ahonnan a hús jön? A városban élők asztalára egyre szokatlanabb ízű hús kerül… Joseph D’Lacey az interneten publikálta novelláit, amelyek hamarosan olyan sikeresek lettek, hogy a szerzőre felfigyelt egy neves brit kiadó is, és azonnal szerződtette. A Hús a horrorműfaj egyik gyöngyszeme, nem véletlen, hogy maga STEPHEN KING is nagy rajongója lett a szerzőnek.

Jennifer Clement: Elveszett ​lányok országa

Mexikó déli részén, Guerrero állam dzsungel borította vidékein, ahol a mákföldeket, marihuánaültetvényeket és a lakosságot helikopterről permetezik gyomirtóval, minden lány „fiúnak születik” – nehogy elrabolják a drogbárók lelketlen pribékjei. Még biztosabb üregeket ásni, és oda rejtőzni, ha a távolban felzúgnak a luxusterepjárók… ám a legtöbbjük így is a kartellek fogságában végzi.
Ladydi, az Elveszett lányok országának tizenhat éves főszereplője „megússza”. Legalábbis túléli, és elmeséli, hogyan telt a veszélyes idő a hegyi faluban, ahonnan minden férfi elmenekült, hogy átszökve a határon, az Egyesült Államokba keressen magának elviselhető életet. Elmeséli, hogyan került ártatlanul Mexikóváros legnagyobb női börtönébe, és milyen sorsokat cipelnek az ott élő fiatal nők.
Jennifer Clement lehengerlő regényében a szépirodalom erejével mutatja meg, hogy a drogbárók uralta vadonban is létezik barátság, van szolidaritás, és hogy az emberi szeretet feltárhatja a remény útjait.

Dustin Thomason: 12.21

Egy szent kódex. Egy ősi prófécia. Versenyfutás a világ megmentéséért.

Egy ​ősi prófécia megjövendöli a világ végét, amely 2012. december 21-én jön el…
Közép-Amerika erdőségeinek mélyén egy bennszülött kincsvadász páratlan és felbecsülhetetlen értékű kincsre bukkan – egy csodálatos, képes kódexre, amely évszázadokat vészelt át egy fel nem fedezett, ősi maja város romjai között. Tudja, hogy a ritka műtárgy milliókat érhet, ezért titokban az Egyesült Államokba csempészi – de még ő maga sincs tisztában vele, hogy ezzel egy ősi, halálos titkot is átjuttat a határon.
2012 decemberének első hetében a kódex Chel Manu, a Getty Múzeum antik műkincsekkel foglalkozó kurátorának, az ősi maja feliratok világhírű szakértőjének a kezébe kerül. A nőnek döntenie kell, hogy kötelessége szerint értesítse a hatóságokat, vagy kihasználja az életben csak egyszer adódó lehetőséget, hogy maga lefordíthassa a kódex szövegét.
Időközben az egyik Los Angeles-i kórházban egy személyazonosság nélküli férfi ritka és súlyosan fertőző betegségben haldoklik. Amikor behívják hozzá dr. Gabriel Stantont, az orvos számára nyilvánvaló, hogy ez nem szokványos fertőzés, és megállíthatatlanul fog terjedni…
Úgy tűnik, hogy napokon belül az egész világ felbolydul, és száguld a jövendölésekben leírt apokalipszis felé. Az emberiség számára az egyedüli remény, ha a kódex szövegét sikerül megfejteni.
A 12.21 egy lebilincselően izgalmas regény a világ megmentésére tett hősies küzdelemről, a végzetes dátum közeledtével minden olvasó erről beszél majd…

Lawrence Hill: Valaki ​ismeri a nevemet

Ezek ​a felszabadítók azt mondják, azért hoztak engem Angliába, hogy segítsek megváltoztatni a történelem menetét. Nos, ezt majd meglátjuk. De ha ilyen sokáig éltem, kell, hogy legyen valami oka.
Miután még gyerekként elrabolták Afrikából, hogy rabszolgaként Dél-Karolinában dolgozzon, Aminata Diallo csak a szabadulására tudott gondolni és arra, hogyan juthatna vissza szülőfalujába. Először egy indigó-kereskedőhöz került, aki felismerte a fiatal lány páratlan intelligenciáját. Később, már felnőtt nőként, elszakadt férjétől és gyermekétől és a Függetlenségi Háború káoszában találta magát.
Manhattan-ben Aminata segít a „Négerek könyvét” megírni, amely azon feketék nevének listája, akiknek szolgálataikért az angol király szabad elvonulást ígért Új-Skóciába. Amikor a brit rabszolga-felszabadítók új „kalandokat” keresve eljutnak Sierra Leone-ba, Aminata közreműködik abban, hogy 1200 új-skóciai fekete költözhessen vissza Afrikába. Aminata tevékenysége felnyitja a brit közvélemény szemét, ami nagyban segíti a felszabadítási törekvéseket.
Ez a magával ragadó történet egy figyelemre méltó nő életéről hat évtizedet és három kontinenst ölel át és a történelem egy kegyetlen fejezetét eleveníti fel.

Samantha Hayes: Míg ​enyém leszel (Lorraine Fisher 1.)

Egyedül vagy.
Sebezhető vagy.
És van valamid, amit valaki meg akar szerezni.
Bármi áron…
Úgy tűnik, Claudia Morgan-Brown élete végre révbe ér: övé a majdnem tökéletes álomférj két édes négyévessel, szépen alakul a karrierje is, és számtalan fájdalmas vetélés után végre saját babáját várja.
Férje gyakori távolléte miatt hirdetést adnak fel, hogy megfelelő dadust találjanak, aki segít Claudiának. Zoéra esik a választás, aki szinte maga a tökély: a gyerekek imádják, képzett és tapasztalt, a referenciái is jók. Claudiát az ösztöne mégis óvatosságra inti.
Vajon mit titkol Zoe? Van oka félni Claudiának? Vajon milyen messzire képes elmenni egy nő azért, hogy saját gyermeke lehessen?

Kathryn Taylor: A ​visszatérés (Daringham Hall 3.)

A várva várt visszatérés, egy nagy szerelem és egy utolsó remény…
Ben Sterling valójában mindent egészen másként képzelt el. Mióta átvette Daringham Hall irányítását, mindenki csak megnehezíti az életét. Tervében – hogy rendbe hozza az ősi birtok megroppant anyagi helyzetét és visszaállítja az ősi udvarház régi fényét – sem a Camden család tagjai, sem a falubeliek nem hisznek. Nap mint nap újabb bosszúsággal és rosszmájú pletykákkal kell megküzdenie. Egyedül abból a szerelemből merít erőt, amelyet a csinos állatorvos, Kate Huckley iránt érez. Amikor azonban egy minden korábbinál gonoszabb híresztelés kap szárnyra, és még Kate is azt veti a szemére, hogy hazudott neki, Ben radikális lépésre határozza el magát.
A visszatérés a Daringham Hall-trilógia lebilincselő befejező része.
A sorozat 1. Az örökös és 2. A döntés c. részéhez klikk a linkekre!

Lisa Renee Jones: Ha ​én lennék te (Kívül-belül 1.)

Amikor ​Sara McMillan beleolvas egy raktárban talált naplóba, teljesen megdöbbenti, ugyanakkor magával is ragadja a szerzője szexuális élete. Képtelen elszakadni az írástól, és a bejegyzéseket olvasva ő is átéli Rebeccának, a napló írójának sötét erotikával átszőtt életét – majd jön a talányos utolsó bejegyzés
Sara biztos benne, hogy valami borzalmas történt Rebeccával, ezért úgy dönt, utánajár a dolognak, csakhogy közben egyre inkább belebonyolódik a nő életébe. Hamarosan azon kapja magát, hogy ugyanabban a galériában dolgozik és ugyanazokkal az emberekkel barátkozik, mint Rebecca. Vonzódik két veszélyesen jóképű férfihoz – a galéria tulajdonosához és egy híres művészhez –, és rádöbben, hogy pontosan azon az úton halad, ami Rebecca eltűnéséhez vezetett. Mindemellett beindul saját erotikus fantáziája, melyet egy bizonyos magabiztos, jóképű, mindent kézben tartani kívánó férfi tud csupán kielégíteni. Nem sok idő kell, és úgy tűnik, az egyre többet követelő vágyon kívül már semmi sem számít…

Marie Ferrarella / Carla Cassidy: Intrika 1-2.

Beépített ​szerető / Társak az ágyban (Intrika 1.)

Beépített szerető 
Hawk Bledsoe különleges ügynök alig ismer rá szülővárosára, amikor tíz év után visszatér. Az utcákon csak hibátlan emberek járnak örökös mosollyal az arcukon, és mintha nem lennének képesek önállóan gondolkodni, annyira átmosta agyukat a település vezetője, Samuel Grayson. Az ügynöknek szüksége van egy beépített emberre, aki segít kideríteni néhány gyilkosságot, mely a férfihoz köthető. Nem is gondolná, hogy ez a valaki pont az a lány lesz, aki miatt tíz évvel ezelőtt búcsút mondott a városnak…

Társak az ágyban 
Riley McIntyre-t megrendítette rendőrtársa elvesztése. Hogy ismét magára találjon, áthelyezik a rablási csoporthoz, pont egykori évfolyamtársa, Sam Wyatt mellé. Együtt nyomoznak egy betörőpáros ügyében, de munkaidőn túl is találkoznak. A férfinak ugyanis nagy szüksége van Riley segítségére váratlanul felbukkant kislánya miatt. Az esti mese után pedig…



Agglegények ​éjszakája / Pokoli nászút (Intrika 2.)


Agglegények éjszakája
Bachelor Moon legendája szerint amelyik agglegény teliholdkor a főtéren áll, fél éven belül megházasodik. Sam Connelly, az FBI-profilozó sosem akart családot, csak azért érkezett a városkába, hogy elszakadjon a munkájától. Ám a panzió tulajdonosa, Daniella felkelti az érdeklődését, ahogyan a telkén talált hulla is…

Pokoli nászút
Black Creek lakói kitalálják, hogy a nászutasok paradicsomává teszik városkájukat, és átneveztetik Honeymoon Havenné. Valakinek azonban ez nem tetszhet, mivel kettő házaspárt is megöl. Az FBI odaküldi két ügynökét, játsszák el a nászutasok, vagyis a csali szerepét. De Cassie és Mick korábban már együtt töltött egy szenvedélyes éjszakát. Mi lesz, ha megint egy ágyon kell osztozniuk?

Stephanie Laurens: Karácsony ​a Cynster-kastélyban (Cynster-történetek 1.)

1837 decemberében a Cynster család fiatal tagjai a hóborította Casphairn Manorban töltik a karácsonyt. Ám ahol ők összejönnek, ott mindig megjelenik a szerelem is. Az ünnepi alkalom összehozza Danielt, Lucifer Cynster fiainak tanítóját és Claire-t, Gabriel Cynster lányának nevelőnőjét. Claire, aki egyszer már megégette magát, nem hiszi, hogy része lehet még a boldogságban. Daniel azonban – a házigazdák segítségével, akik egytől egyig született házasságszerzők – mindent elkövet, hogy meggyőzze a hölgyet őszinte szerelméről… 
Eközben az ifjú Cynsterek kilovagolnak karácsonyeste, és segélykiáltást hallanak. Lucillát nehéz szüléshez hívják, a többiek pedig vele tartanak. A pusztító vihar elvágja őket a külvilágtól, és a fiatalok szembesülnek életük első komoly megpróbáltatásával…

M. C. Beaton: Agatha Raisin 19-21.

Agatha ​Raisin és a gyilkos lekvár


Agatha ​Raisin már épp unatkozni kezdene, amikor az egyik szomszédos falu lelkésze nyaggatni kezdi: legyen sajtósa és közönségszervezője jótékonysági ünnepségüknek, melynek bevételét templomuk felújítására fordítanák. Hogy végül Agatha kötélnek áll, abban nem kis szerepet játszik az elbűvölő külsejű és gyanúsan zöld szemű George Selby, a fesztivál helyi szervezője és a lelkész barátja. A szabadtéri mulatság azonban szörnyű fordulatot vesz: ketten levetik magukat a templomtoronyból, és újabb két emberrel szívroham végez. A nyomok a lekvárkóstoló sátorhoz vezetnek, ahová, nem kétséges, valaki besurrant és az egyik bödönbe kábítószert csempészett. Agatha és fiatal segítőtársa, Toni akcióba lendülnek, ám ahogy nyomozni kezdenek, újabb csontvázak dőlnek ki a múlt szekrényéből. 
Hogy a bűntény felderítését még magánéleti események is bonyolítsák, mindannyiunk kedvenc nyomozója randevúzni kezd Selbyvel, akiről hamar kiderül, bizony neki is vannak titkai, és talán jobb lenne, ha nem derülne rájuk fény.

Agatha ​Raisin és a páratlan vőlegény


Agatha ​Raisin bánatában, hogy csökkentse volt férje eljegyzése okozta fájdalmát, ismét egy vonzó férfi után vetődik, ám a sármos francia úriember körül egyre gyanúsabb események történnek. Nem elég, hogy a menyasszonyt, akit ő hozott össze Agatha exével, az esküvő napján holtan találják, de gyors tempóban két újabb hulla bukkan fel a színen – és természetesen mindkettőbe Agatha botlik bele. Ezzel ő maga is jókora slamasztikába kerül, hiszen féltékenysége okán kézenfekvőnek látszik az indítéka a menyasszonygyilkossághoz. Ám amikor a lányától megfosztott anya felbéreli, hogy találja meg a gyilkost, az elszánt nyomozó élete is veszélybe kerül, nem számít ugyanis arra, hogy a sármos álomférfi elképesztően ravasz fogásokkal próbálja csapdába csalni. Ráadásul megbízható detektívösztöne többször is csődöt mond, és Agatha hűséges barátainak és kollégáinak – de legfőképp a szárnya alá vett ifjú Toni Gilmournak – köszönheti, hogy ép bőrrel megússza a kalandokat. Az amúgy rettenthetetlen magándetektív levonja a végső következtetést: kiöregedett és eltompult, ideje visszavonulnia.

Agatha ​Raisin és a hivatalnok hullája


Egy kellemetlenkedő és fontoskodó közegészségügyis szakembert eltettek láb alól a faluban. Bár közutálatnak örvendett, mégis nagyon fontos, hogy mielőbb kiderüljön, ki volt a tettes…

A sorozat előző, 1-18. részéhez klikk a linkre!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...