Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. február 3., szombat

Catherine Bybee: Menyasszony ​péntekre (Hétköznapi feleségek 3.)

Menekülés a boldogság felé – bizalom, árulás és szenvedély tökéletes ötvözete ez a szerelmes regény.
Az előkelő brit hercegi családból származó, gyönyörű Gwen Harrison Amerikába költözik, hogy átvegye sógornője társközvetítő cégének irányítását. De csak mert ő lesz a főnök, még nem jelenti azt, hogy ne fantáziálhatna saját kiszemeltjéről, a hozzá tökéletesen passzoló Neil MacBainről, aki történetesen a testőreként dolgozik. 
Vajon a titokzatos, halk szavú férfi, akire titkon oly régóta vágyik, valóban a nagy ő lehet számára? 
Neil, a visszavonult tengerészgyalogos le sem tagadhatná, milyen hatással van harcban edződött, zaklatott lelkére a bájos brit lady. Ám mivel a lány az ügyfele, nem kerülhetnek közel egymáshoz… egészen addig, amíg a férfi sötét múltja kísérteni nem kezd, és Gwen komoly veszélybe kerül. 
Hogy megmentse a lányt, Neilnek mindent kockára kell tennie: a karrierjét, az életét… és a szívét.
Első része: Feleség szerdára , Második része: Házasság hétfőre .

Amy Ewing: A ​fekete kulcs (The Jewel-trilógia 3.)

Violet és a Magányos Város külső köreinek népe túl sokáig élt az Ékkő királyi családjainak szolgálatában. 

Most azonban a Fekete Kulcs nevű titkos társaság a hatalom átvételére készül. 

Bár Violet tisztában van vele, hogy a lázadás kulcsfigurája, magánemberként is sokat kockáztat: a Tó Hercegnője elrabolta a húgát, Hazelt. 

Violet, aki keményen küzdött, hogy elszökjön az Ékkőből, most mindent el kell, hogy kövessen, hogy visszatérjen, és nem csak azért, hogy kiszabadítsa Hazelt, hanem hogy megmentse a Magányos Város jövőjét.

Első rész: Az Ékkő , Második rész: A fehér rózsa

Jennifer Ashley: Az ​elrabolt menyasszony (Mackenzie fivérek 8.)

Edinburgh, ​1745
Stuart Károly skót trónkövetelő a felföldi klánok egy részét maga mellé állítva bevonul Edinburgh-be, hogy a várost az angoloktól visszaszerezve onnan London felé induljon. Ám Cullodennél véres vereséget szenvednek az ún. jakobita felkelés támogatói, s ezzel az önálló skót királyság lehetősége szertefoszlik.
E történelmi esemény színpadára helyezi az írónő a Mackenzie családról szóló regénysorozatának legújabb kötetét, amely visszavezeti az olvasót kedves hőseink múltjába, az Öreg Malcolm néven emlegetett ős életéhez.
Az elrabolt menyasszony című könyvben Malcolm huszonöt éves, kiváló harcos és felderítő, gondos földbirtokos, és övé a legremekebb malátawhisky egész Skóciában. Edingburgh-ben egy estélyen fedezi fel magának egy befolyásos angol politikus György király jobb keze Lord Wilfort lányát. Lady Mary jól nevelt, apja óhajának mindig engedelmeskedő leány, egy angol nemes menyasszonya, bár éppen húga szökését szervezi egy jó nevű angol család legkisebb nem sok vagyonra esélyes fiával.
Ebben a kalandban vállal segítő szerepet Malcolm, aki így reméli elnyerni szíve hölgyének jóindulatát és nem is csalódik. Mary és Mal az időközben fellángoló jakobita felkelés hadszíntereit kerülgetve a Mackenzie család ősi fészkébe, Kilmorgan várába szökik, ahol Mal és négy fivére, valamint megözvegyült, mogorva apjuk, Kilmorgan hercege él. A felkelés elfojtására érkező angol csapatok azonban Mal távollétében felgyújtják Kilmorgant, s a lányt magukkal hurcolják. Malcolm kedvese nyomába ered, megmenti, s örök hűséget esküsznek egymásnak.
A megpróbáltatásoknak azonban itt nincs vége. A nevezetes cullodeni csatában a Mackenzie család tagjai közül is többen elvszenek a krónikák szerint egyedül Malcolm élte túl az összecsapást. Ezt azonban Mary nem tudta, s abban a hitben, hogy szerelme halott, elfogadja egy angol tiszt oltalmát, s hazatér apja házába, Lincolnshire-be.
Egyik éjjel az ablaka alatt megjelenik Malcolm, aki él és virul! A fiatalok újra a szökést választják, ezúttal a cél Párizs, ahol Mary legnagyobb meglepetésére a Mackenzie család több életben maradt tagjával találkoznak.
A sorozat előző részei:
1 -től 5,5-részig itt ,
6. része itt
7. része itt .

Abbi Glines: Te ​vagy nekem a jövő (Sea Breeze 5.)

Cage ​Yorknak végre mindene megvan, amire valaha vágyott, Eva pedig csak a hab a tortán: ő a tökéletes lány, gyönyörű és tüzes. Viszont a baseballösztöndíj mindig is az álma volt. Így amikor Cage eléri ezt, Evával túl kell élniük a távkapcsolat nehézségeit – és az összes veszélyesen csábító helyzetet, ami ezzel jár. Olyanokat, amelyeknek nem biztos, hogy az egykori rosszfiú, Cage York ellen tud állni. 

A fiatalok megbeszélik, hogy együtt költöznek Tennesseebe, ám Eva édesapja beteg lesz, így a lány nem tarthat Cage-dzsel. A távolság lassan bizalmatlanságot szül, és amikor olyan fotók látnak napvilágot, amik bebizonyítják, hogy Cage nem volt hűséges, egy csapásra minden rosszra fordul. 

De Cage vajon tényleg ilyen könnyen lemondana a szerelméről?

Eva őrülten vonzó szomszédja és gyermekkori barátja, Jeremy karjaiban lel vigaszra, aki megígéri, hogy úgy fog vigyázni rá, ahogy Cage sosem tudna. Ez pedig egy olyan ígéret, ami túl jó ahhoz, hogy Eva elutasítsa. 

A baseball és álmai nője között őrlődve Cage-nek bizonyítania kell, hogy megérdemli Eva szerelmét, vagy azzal kell számolnia, hogy örökre elveszíti őt.

A sorozat első és második része itt, a harmadik itt és a negyedik része pedig itt található.

Carly Phillips: Forró Zóna 1-4.

Forró ​szerelem

Annabelle, ​Sophie és Micki – három árván maradt nővér, három regény, majd egy újabb lány a negyedik kötetben. 
Mindannyian a nővérek gyámjának, Yank nagybácsinak a sportügynökségénél dolgoznak reklámszakemberként. Sorsuk nem csupán a családi és munkahelyi kötődéseik, hanem hasonló szerelmi kapcsolataik révén is összefonódik. 

Annabelle Jordan a legidősebb lány. Ő a férfias férfiakat kedveli. Az izzadságszagú férfias futballistákat, akiknek a társaságában a nők nőnek érzik magukat a sportoló mérete, súlya és szaga ellenére – vagy talán éppen azért. 
Számos csalódás után Annabelle-nek a hajdan ünnepelt futballista, Brandon Vaughn vállalkozását kell profi módon rendbe tennie. Csakhogy Brandon épp az a típus, akiről Annabelle számára egyértelműen kiderül, hogy a férfi akár a végzetét is jelenthetné. Annabelle érthetően fél egy újabb csalódástól, de kénytelen elköltözni a kisvárosba, Brandon szülővárosába, ahol hihetetlen zavaros állapotok fogadják.
Szakma és mindent elsöprő szerelem. Hogyan sikerül Annabelle-nek megoldania a megoldhatatlannak látszó konfliktusokat? 
Ez az alapkérdése ennek a rendkívül olvasmányosan megírt, letehetetlenül érdekes, izgalmas és főként forró könyvnek. A szereplők között természetesen ott szerepel a következő kötet főhőse, Micki Jordan is, akinek sorsa nem kevésbé lesz érdekes, mint Annabelle Jordané.

Forró ​szívek


Micki ​Jordan. Aki olvasta Carly Phillips sorozatának első kötetét, pontosan tudja, kiről van szó, hiszen megismerhettük már a Forró szerelem szereplőinek egyikeként. Micki az első regény főhősének, Annabelle-nek a kishúga, ez pedig az ő története.
Micki kissé mindig kilógott a családból, bombázó nővéreihez képest inkább fiús alkat volt, a nevét is ezért változtatta Michelle-ről Mickire. Ő reklámszakemberként leginkább a nehézatlétákra utazott, otthonosan mozgott az öltözőikben, a nagytestű fiúk pedig imádták az egyébként rendkívül tehetséges Mickit.
Most azonban nagy szerelem kísértésében kell döntenie. Hogyan tudná megtartani magának Damian Fullert, a baseball sztárt? Úgy gondolja, fiús lányból – a nővéreihez hasonlóan – neki is bombanővé kell átalakulnia. Sikerül-e ez a kísérlete? Sikerül-e megtartania a nehéz természetű férfit? Hogyan alakul a kapcsolatuk?
Az első kötetben megismert szereplők természetesen ismét visszatérnek – miként majd a harmadikban is – és ugyanazon erények jellemzik az írónőt, mint korábban: érdekfeszítő, fordulatos és szexi, forró könyvet írt. Ha még valamit kiemelhetünk, az a humor. Micki humoros, mondjuk ki nyugodtan, nagypofájú figura, ezért ettől még érdekesebb ez a nagyszerűen megírt könyv.

Forró ​találkozás


Három ​nővér sorsát ismerhetjük meg Carly Phillips regényeinek lapjain. A testvérek még kislány korukban elvesztették a szüleiket, akiknek a repülőgépe lezuhant az Andokban. A lányok gyámja a nagybátyjuk lett. A kicsapongó életet élő agglegény nagybácsi egy jól menő sportügynökség és PR-cég tulajdonosa, ezért végül a felnőtt lányok is nála dolgoznak. Lehetőségük van megismerkedni élvonalbeli sportolókkal, hajdani és jelenlegi ünnepelt sztárokkal, s az ismeretségekből forró szerelmi kapcsolatok szövődnek. Mindegyik lány más-más egyéniség, ezért más-más szerelmeket és más-más konfliktusokat kell átélniük, s ezek mindegyikét felfokozott szexuális izgalmak és heves érzelmi viharok jellemzik.
A Forró a szerelem a legidősebb lány, Annabelle története. Az írónő eredetileg három regényt tervezett a három lányról, de a rendkívüli siker hatására megírt egy negyedik kötetet is a nagybácsi üzlettársának unokahúgáról, aki természetesen szintén a cégnél dolgozik. A négy könyv mindegyike önálló történet, csupán az állandó szereplők kapcsolják össze őket.
A szerelmes, szexi, érzelmes, ám ugyanakkor meglepő és izgalmas fordulatokkal teli történetek kedvelőinek felejthetetlen élmény Carly Phillips rendkívül olvasmányos, letehetetlen regénye.

Forró ​viszony


Egy szezonnal ezelőtt, John Roper a bajnoki liga középkülsős játékosának mindene megvolt: a jó megjelenése - és a személyes életében - a sport hőse és a közösség imádata. 
De kifogyott a szerencse szériájából. 
A World Series katasztrófája után a rajongók szétszedik, az atléták célkeresztjébe kerül és a rosszul működő családja a pénzen vitatkozik vele, amit ő nem tud nélkülözni. 
Nos ez csak rajta áll, és Amy Stone PR ügynökön a Hot Zonenál, hogy visszakapja az életét. Amy szerint könnyebb mondani, mint megtenni. 
Az őrült családja állandó közbeavatkozása mellett, egy őrült rajongóval és ráadásul még Roper sem foglalkozik a saját dolgaival, ezért a lány elkezd gondolkozni, hogy talán az élet a másik oldalon nem a legjobb mint hitte. 
De amikor ketten elvonulnak mindenkitől egy eldugott helyre, a szexi középkülsős Amy-nek egy csavart labdát dob - amit a lány nem is vett észre, hogy jön...

Charity Norman: Luke ​Livingstone titkos élete

Csak ​hazugságban lehet tisztességesen élni? 
A lányunk férje bestseller szerzőjének legújabb regénye. 
Luke Livingstone szerencsés ember: nagyszerű férj, gondos családapa, sikeres ügyvéd, a társadalom megbecsült tagja. Házassága irigylésre méltóan szép és a Londonhoz közeli családi háza maga a nyugalom szigete.
Pedig Luke hatalmas titkot rejteget. Az évek múlásával egyre képtelenebb elviselni a terhet, és egy napon úgy dönt, bevallja a családjának: amióta az eszét tudja, mindig nőnek érezte magát. A hátralevő éveit nem szeretné továbbra is úgy élni, ahogy azt mások elvárják tőle.
Lehet-e eltemetni valakit, ha nem halt meg, csak ezután másképp él köztünk? Mit szól Luke átváltozásához a feleség, a gyerekek, a kollégák? Ki marad mellette és ki fordul el tőle?

Carole Matthews: Nyári ​ábrándok

Mi van akkor, ha világéletedben többről álmodtál…? 

Nell McNamara élete boldog: biztos állása van a helyi falatozóban, kedvese, Olly, imádja, négyéves kislányuk, Petal pedig tündéri, körülötte forog az egész világ. 

A falatozó renoválásra szorul, Nell pedig azonnal kapva kap az alkalmon, hogy kreativitását kiélje. 

Az eredményen felbuzdulva, na meg legdrágább barátainak az unszolására Nell elhatározza, hogy saját vállalkozásba fog.

 Tüneményes kézitáskákat gyárt, amelyek rövidesen igen-igen kapósak lesznek. 

Úgy fest, hogy Nell álmai egy csapásra valóra válnak! 

Azonban a sikernek ára van, és Nell hamarosan ráébred: rengeteg nehézséggel jár, hogy mindent megtarthasson… 

Carole Matthews a Sunday Times bestseller írónője. Tizenkilenc könyve jelent meg eddig. Munkáit húsz nyelvre lefordították, a filmes jogokat Hollywood vette meg 

Csupa móka, kacagás és szeretet. Szívd magadba a napsütést a Nyári ábrándokkal!

Lorraine Heath: A ​vikomt asszonya (A havishami ördögfiókák 3.)

A ​szerelem néha őrületet szül. Locksley vikomtja legalábbis erre a következtetésre jutott, miután az apja megháborodott imádott hitvese halálát követően. Ám amikor az idős férfi feleségül akarja venni a lángvörös hajú, szerencsevadász Portia Gadstone-t, Locke drasztikus lépésre szánja el magát, és nőül kéri a lányt. Egy kölcsönös előnyökön alapuló házasság tényleg kényelmes lehet… amíg semmiféle zavarba ejtő érzelem nincs a képben.
Portia csak kétségbeesésében egyezett bele, hogy hozzámenjen egy őrülthöz, a megállapodás ugyanis védelmet biztosított volna a számára. Legalábbis ő ebben bízott, amíg a márki jóvágású fia el nem olvasta a megállapodást, és át nem vette az apja helyét. Ennyit a nyugodt – és ami még fontosabb, biztonságos – házaséletről, amelyre Portia számított.
Miközben a lány kezd beleszeretni vonzó férjébe, a múlt sötét titkai a felszínre törnek, és azzal fenyegetnek, hogy mindkettőjüket tönkreteszik – hacsak Locke nem tesz kockára mindent, és nem nyitja meg a szívét a szerelem előtt…
A sorozat első része: A herceg szeretője, második része: Mindent egy lapra.

Sharon Bolton: Egyikünk ​hazudik

Lecter ​Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. 

Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre. 

Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet. 

Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét. 
Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. 

De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?

Kristan Higgins: Esküvő ​újratöltve

Miután ​az oltár előtt faképnél hagyta a vőlegénye, Faith Holland úgy döntött, egy másik városban kezd új életet.

Néhány év múlva, immár idősebben – és egy kicsit bölcsebben is – elhatározza, hogy itt az ideje visszatérni a New York állambeli Manningsportba, ahol a családi szőlőbirtok és borászat, a Kék Gém Pincészet is található. 

Végre készen áll, hogy – egy pohár vörösbor mellett – szembenézzen a múltja kísérteteivel, amelyek közül az egyik Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök – Faith szomszédja, valamint az egykori vőlegényének a legjobb barátja. 

Noha a nő egyre több dolgot vesz észre vele kapcsolatban- és nem csak a gyönyörű zöld szemét –, ami eddig nem tűnt fel neki, azt mégis nehezére esik elfelejteni, hogy a férfi kulcsszerepet játszott az esküvője meghiúsulásában. 

Faithnek persze nemcsak a férfival kell megvívnia a maga csatáit, hanem a saját családjával is. 

Ha a rengeteg családi dráma nem tereli el a figyelmét, még az is meglehet, hogy valami rendkívül értékesre bukkan, és az élete olyan fordulatot vesz, amelyben ez idáig reménykedni sem mert.

Louise O'Neill: Te ​kerested a bajt

Emma O'Donovan egy kisvárosban nőtt fel, ahol mindenki ismer mindenkit. 

Emma más, mint a többi tinilány. 

Ő a kiválasztott, a gyönyörű, a népszerű. Aki bármit megtesz, hogy ez így is maradjon. 

Mígnem egy buliban minden megváltozik.

Másnap reggel a házuk teraszán ébred. Fogalma sincs, hogyan került oda. Nem tudja, miért fáj minden porcikája. 

De rajta kívül mindenki más igen. 

És elszabadul a pokol.

Sarah J. Maas: Empire ​of Storms – Viharok birodalma (Üvegtrón 5.)

A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.
Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.
Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.
A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.
A sorozat 0,1-től a 3-része itt, 4-része itt.

Adam Silvera: Inkább ​boldog

A tizenhat éves Aaron Soto igyekszik újra magára találni egy családi tragédiát követő nyáron. 

A barátnője, Genevieve segítségével lassanként emlékezni kezd, milyen lehet a boldogság, ám amint összebarátkozik Thomasszal, minden összezavarodik, amit a múltjáról és a jövőjéről gondolt. 

Aaron és Thomas egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Aaron önmaga előtt sem tagadhatja le többé az érzelmeit. 

A Leteo Intézet memóriatörlési eljárása lehet a megoldás, hogy újra a régi legyen. 

Ám ezzel együtt az igazi önmagát is elveszítheti.

K. Bromberg: Vágy (Szükség-trilógia 2.)

Mi történik, ha foggal-körömmel kell harcolnod azért, hogy megtartsd az életedbe váratlanul berobbant igazit? 

Colton elrabolta a szívemet. Nem akarta, és bizton állíthatom, hogy én sem, de így alakult. Betoppant az életembe, és rég halottnak hitt érzéseket gyújtott bennem lángra. Olyan vágyat ébresztett bennem, amelynek a létezéséről eddig fogalmam sem volt. 

Rylee egyenesen a tárolóból toppant be az életembe. Úgy érzem, hogy sose leszek már ugyanaz, aki voltam. Rylee szemtanúja volt annak, ahogy a bennem élő sötétség időnként a felszínre tör, mégsem tágít mellőlem. Harcol értem. Kétség sem fér hozzá, hogy ő egy szent, én pedig a bűnös. 

HOGY LEHET, HOGY PONT AZ A SORSFORDÍTÓ ÉJSZAKA – AMIT EGYIKÜNK SEM AKART – AD ERŐT AHHOZ, HOGY MINDENÁRON KÜZDJÜNK A MÁSIKÉRT? 

HAJT MINKET A SZÜKSÉG, A TESTÜNK IZZIK A VÁGYTÓL, DE ELÉG EZ AHHOZ, AMIT ÚGY HÍVNAK: SZERELEM?

A trilógia első része: Szükség.

Paolo Bacigalupi: A ​felhúzhatós lány / Hajóbontók

A ​felhúzhatós lány


Az olajválság utáni jövőben a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszinttől gátrendszerekkel védik, pusztító genetikai járványoktól retteg mindenki, és óriás lendrugókban tárolják az energiát, amelyeket tíztonnás óriáselefátok, megodontok erejével húznak fel… 

Anderson Lake az AgriGen kalóriatársaság Bangkokba küldött ügynöke álcája szerint egy lendrugókat gyártó cég menedzsere, valójában azonban a független Thaiföld felbecsülhetetlen értékű, rejtett magbankját keresi. 

Emikó genetikai tervezéssel létrehozott különleges teremtmény, „új ember”. Bőre sima, mint a porcelán, mozgása a genetikusok jóvoltából darabos, akár egy felhúzhatós játéké. 

Egyszerre kutyaszerű engedelmességre kódolt szolga és szexjáték, aki azonban ki akar törni kiszolgáltatottságából. 

Kettejük találkozása hamarosan egész Thaiföldet megrengeti.



Hajóbontók


Húsbavágóan kegyetlen kaland a jövő világában, ahol az olaj ritka kincs, ám a hűség még annál is ritkább. 

A Mexikói-öböl partján megfeneklett olajszállító tartályhajókat bontanak alkotóelemeikre az elkeseredett szegények. 

Egy kamaszfiú, Vézna a könnyű brigádban dolgozik, és rézkábelek után kutat a roncsok gyomrában, hogy teljesíthesse a kvótát. 

Amikor azonban egy hurrikánt követően a szerencse egy léket kapott luxushajót vet az útjába, 

Vézna élete legfontosabb döntése elé kerül: fossza ki a hajót, vagy mentse meg az egyetlen túlélőt, egy gyönyörű és dúsgazdag lányt, aki talán egy jobb élethez vezetheti el… ha sikerül megmenekülniük az üldözőik elől. 

A Hajóbontók 2011-ben elnyerte a Michael L. Printz-díjat és a legjobb ifjúsági regénynek járó Locus-díjat, valamint 2010-ben jelölték az Andre Norton-díjra.

Tomor Anita: Nyolc ​éjszaka

Trishnek ​elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan.
Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.
Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton?
Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi" tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot. Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre?
Tomor Anita, az Álmodtam már rólad és a Helló újra, kedves exem! című nagysikerű regények szerzője új romantikus történettel kápráztat el minket. Ahogy azt már megszokhattuk tőle ez a könyve is tele van szerelemmel, játékkal és szenvedéllyel. Letehetetlen és magával ragadó, csak úgy, mint az előzőek is.

Molly Bloom: Elit ​játszma

Egy 26 éves nő igaz története, aki a világ legexkluzívabb, illegális pókerbirodalmát építette fel
A ​könyv, amelyből Aaron Sorkin írt és rendezett filmet. A Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner és Michael Cera főszereplésével készült alkotás „Hollywood pókerhercegnőjének” igaz történetét dolgozza fel, aki kockára tett mindent, hatalmas vagyont szerzett, majd az utolsó fillérig elveszítette.
Az Elit játszmában Molly Bloom részletesen felfedi, hogyan építette fel a világ egyik legexkluzívabb, illegális pókerbirodalmát, ahol óriási tétekben folyt a játék. Sztorija bennfentes beszámoló a mértéktelenségről és a veszélyek vállalásáról, a csillogásról és a mohóságról.
A 2000-es évek végén Molly Bloom, ez a csinos, húszas éveit taposó, barna hajú fiatal nő futtatta Hollywood legmagasabb beugrójú, legfelkapottabb pókercsatáit. Egy személyben ő volt a játék házigazdája, oroszlánszelídítője, ügynöke és éltető oxigénje. Mindenki be akart jutni hozzá, de csak keveseknek adatott meg, hogy belépjenek a szentélyébe.
Több százmillió dollár cserélt gazdát az asztalánál, volt, aki elképesztő összegeket nyert, és volt, aki bukott. Molly játéka a hírességek játéka lett: celebeké, üzleti moguloké, milliomosoké. A kártyacsatákat fényűző, pompás kilátással rendelkező, ízlésesen berendezett lakosztályokban szervezte meg. Magánrepülőgépen utazgatott, elegáns éttermekben vacsorázott, hollywoodi filmstúdiók vezetőivel barátkozott, jóképű, befolyásos férfiak csapták neki a szelet, tudomással bírt a legkényesebb pletykákról, míg aztán össze nem omlott körülötte minden.
Az Elit játszma betekintést nyújt a póker csillogó és izgalmas világának színfalai mögé, abba az életbe, amelyet Molly magának teremtett, majd elveszített – és megismerhetjük mindazt, amit eközben saját kárán megtanult.

Volker Kutscher: Gereon Rath 1-2.

Tisztázatlan ​bűnügy


Berlin, ​1929. 

Egy baljós árnyakkal teli város. Egy kegyetlenül megkínzott férfi holttest. Egy bukott felügyelő, aki a saját szakállára nyomozni kezd… 

Gereon Rath felügyelő új a városban, nemrég helyezték át Berlinbe. Félreállították, holott korábban gyilkossági nyomozóként dolgozott. Egyik éjjel egy vadidegen orosz férfi dörömböl az ajtaján. 

Amikor pár nappal később az ismeretlen oroszt holtan halásszák ki a csatornából, a felügyelő úgy dönt, maga próbálja felgöngyölíteni az ügyet. A férfi kopott fényképével a zsebében beleveti magát a nyüzsgő berlini éjszakába. 

Ekkor még nem sejti, hogy darázsfészekbe nyúlt, és minden sarkon egy újabb rejtélybe botlik majd. 



Csendes ​halál


Gereon ​Rath újra nyomoz!
Berlin, 1930. 
Betty Winter, az ünnepelt színésznő halálos balesetet szenved egy filmforgatás alatt. Rázuhan egy fényszóró, színész kollégája pedig kétségbeesésében egy vödör vizet önt az összeégett nőre, aki az áramütés miatt azonnal életét veszti. 
Az ügy kivizsgálására az önfejű Rath felügyelőt jelölik ki, aki hamar rájön, hogy a filmsztár halála nem a véletlen műve. 
Amikor beleveti magát a nyomozásba, a filmek világának sötét oldalán találja magát: rivalizáló producerek, derékba tört karrierek, megcsalt szerelmesek közt. 
Időközben színésznők tűnnek el, majd bukkannak fel elhagyatott mozik színpadán – holtan, kisminkelve, a hangszalagjaik kivágva: egy sorozatgyilkos garázdálkodik Berlin utcáin. 
Rathnak nemcsak az alvilág árnyaival kell felvennie a harcot, hanem a saját démonaival is: indulatai és konoksága miatt kiesik a pikszisből főnökeinél, egykori szerelme újra feltűnik a színen, és korábbi ballépéseinek emlékei is kísértik.

Victoria Fox: Csábítások ​szigete

Üdvözlünk a Paradicsomban! Csak a gazdagok kapnak meghívót, és csak a legerősebbek élik túl…
Vajon a földi mennyország ez, vagy az ördög játszótere?
Hírnév.
Pénz.
Siker.
Lori akarja, Aurorát tönkreteszi, Stevie pedig mindezeket a legjobb barátai kárára birtokolja.
Az igazát kereső három nő akaratlanul a Csábítások szigetén köt ki, ahol olyan döbbenetes és kegyetlen titkokat tárnak fel, amelyek mindannyiukat sokkolják. És nincs visszaút.
Készen állsz rá, hogy elmeséljük a történetet? A sziget az egyetlen dolgot ígéri, amelyet nem lehet pénzzel megvenni – ám a csillogó víztükör sötét titkokat rejt, amelyeknek bizony pusztító erejük van, és amelyek feltárásáért nagy árat kell fizetni.

Katerina Diamond: A ​titok (Imogen Grey 2.)

Amikor ​Bridget Reid egy bezárt szobában tér magához, bódultságában szörnyű emlékképek kezdik gyötörni – mindenütt vért, fájdalmat és félelmet lát. A fogvatartója, úgy tűnik, mindent tud róla, olyasmiket is, amiket korábban soha senkinek nem mondott el. Vajon hogyan szabadulhatna ki innen, ha ez az alak a legapróbb titkait is ismeri? És mi ez a hely, ahol fogva tartja? Talán nem ő az első áldozata?
Amikor Imogen Grey és Adrian Miles nyomozók az eltűnt Bridget nyomába erednek, még csak nem is sejtik, mire bukkannak majd: egy olyan bűnszervezetre, amelynek a tagjai semmitől sem riadnak vissza, hogy elérjék a céljukat. Az ügy kapcsán Imogent a múltja is kísérti. A két évvel korábban történt tragédia, amelyet mindenáron feledni akar, most elemi erővel csap le rá, hogy aztán egy pillanatra se eressze a nyomozót, aki mindenkinél jobban tudja: épp azok képesek a legnagyobb fájdalmat okozni, akik a legközelebb állnak hozzánk.
Katerina Diamond (A tanár) legújabb, hátborzongató thrillerében a nyomozópáros
ismét a bűn nyomába szegődik, de ezúttal olyasmivel találják szembe magukat, ami egyiküket sem kíméli. Sőt, talán az életük is múlhat rajta…

Nora Roberts: A Calhoun család 1-2-3-4-5.

A ​smaragd nyakék legendája (1-2.)


A kötet a két fiatalabb Calhoun lány, Catherine és Amanda kalandjait foglalja magába. 

Az autószerelő Catherine Calhoun első pillanattól ellenszenvesnek találja a piperkőc szállodalánc-tulajdonost, III. Trenton St. Jamest. 

Addig csipkelődik vele, míg a férfi meg nem csókolja – ő pedig szenvedélyesen viszonozza a csókot. 


Amanda, Catherine nővére két lábbal áll a földön. 

Eleinte majd megőrül a természetéből fakadóan fesztelen Sloan O'Rileytól – később pedig érte…




A ​smaragd nyakék felragyog (3-4.)


Max Quartermain professzornak minden oklevelével együtt bőven van még mit elsajátítania a szerelem tudományából, az érzéki Lilah pedig éppen az a nő, aki megtaníthatja erre. 


Az egykori zsaru, Holt Bradford szúrós, mint a tüskebokor, amíg Suzanna gyöngéd érintése a szerelem virágát nem fakasztja a szívében. 


Mindannyiuknak össze kell fogniuk, hogy megfejthessék a felbecsülhetetlen értékű, elveszett nyakék és egy örök szerelem évtizedek óta lappangó titkát…





A ​smaragd nyakék hatalma


A tenger fölé magasodó sziklaszirten régi fényében tündöklik a Calhounok vendégházzá alakított, hatalmas kúriája. 

A családi szárnyban mozgalmas élet zajlik, hiszen a négy szépséges Calhoun lány nemcsak igazi párjára talált már rá, de utódokkal is benépesítette a valaha oly komor családi fészket. 

A szerencsétlen sorsú dédanya emlékét változatlan szeretettel őrzik, s Bianca jótékony szelleme az újabb megpróbáltatásokban is segítőkésznek mutatkozik. 

Ebben a házban lel új otthonra kisfiával együtt Megan O'Riley, az egyik Calhoun lány sógornője. A fiatalasszony, aki annak idején egy lelkiismeretes csábító könnyű prédája volt, megfogadta, hogy soha többé nem engedi elrabolni a szívét…

Leiner Laura: Ég ​veled (Iskolák versenye 1.)

Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. 
Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. 
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá. 
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.
Az Ég Veled az Iskolák versenye trilógia első része.

Piotr Weresniak: Kedden ​öltek meg

Maciek Szumannak azonban mégis sikerült életben maradnia. 

De ki ez az alak, akire rálőttek egy varsói szupermarket előtt?

A nyomozás azonnal megindul. 

Egyre több dologra derül fény, az olvasó azonban egy percre sem nyugodhat meg, hiszen minden megvilágosodó vonatkozás újabb és újabb kérdőjeleket hoz magával. 

Piotr Weresniak a fiatal lengyel forgatókönyvíró nemzedék kiemelkedő képviselője. Ez a filmes szemléletmód teszi izgalmassá a regényt is. Rövid fejezetekben, szinte követhetetlenül gyors tempóban pörögnek az események. A jelen idejű narráció pedig még tovább fokozza a feszültséget. A háttérben kibontakozik a mai Varsó, amiről talán keveset tudunk, ám az események valahogy mégis olyan ismerősnek tűnnek.

Riley Sager: Három ​lány

Először ​hárman voltak. 
A sajtó elnevezte őket Túlélő Lányoknak. 
Quincy, Sam és Lisa – a három lány olyan csapatba tartozott, amelynek senki sem szeretett volna a tagja lenni. 
Ők voltak az egyetlen túlélői három, egymástól független tömegmészárlásnak.
Aztán ketten lesznek. 
Amikor Lisa rejtélyes körülmények között meghal, Sam pedig váratlanul felbukkan Quincy lakásán, fordul a kocka. 
Quincy hamar rájön: igazából semmit sem tud a másik két Túlélő Lányról. 
Miért kereshette őt Lisa a halála előtt? 
És mit akar tőle valójában Sam? 
Csak egy marad? 
Quincy egyre biztosabb benne: ő lesz a következő áldozat.

Matthew Pearl: A ​Dante-kör

A ​Dante-kör 1865-ben jött létre Bostonban azzal a céllal, hogy méltó módon fordítsák le angol nyelvre, és adják ki Amerikában az Isteni színjátékot. 

Ám sokan nagyon hevesen ellenezték ezt az elképzelést, mivel meggyőződésük szerint erkölcsi romlást okozhatna, ha Dante műve helyet kapna az amerikai otthonok könyvespolcain. 
A Dante-kör tagjai kemény küzdelemre kényszerülnek, hogy elérjék szent céljukat. 

Különös kegyetlenséggel és aprólékos műgonddal végrehajtott gyilkosságok zavarják meg a bostoni és cambridge-i polgárok nyugalmát. 

Csak a dantei mű fordításán dolgozó, az olasz zseniért foggal-körömmel harcoló úriemberek, a kör tagjai ismerik fel Dantét a gyilkosságokban: minden egyes hátborzongató öldöklés Dante Poklának büntetéseit idézi. 

A rendőrség tanácstalan, emberéletek forognak veszélyben, Dante irodalmi jövője is kockán forog, és a Dante-kör tagjai arra kényszerülnek, hogy feladják addigi életüket: rájuk vár a feladat, hogy megállítsák a gyilkost. 

A Dante-kör című könyvvel az amerikai Matthew Pearl szinte berobbant a krimi irodalmába. A fiatal szerző, aki korábban azzal dicsekedhetett, hogy elnyerte az amerikai Dante Társaság szakmai körökben tekintélyesnek számító Dante-díját, már azt is elmondhatja, hogy első könyvét alig egy év leforgása alatt a világ harminc nyelvére lefordították.

Susan Cooper: Ébredő ​sötétség

Tizenegyedik születésnapján Will Stanton felfedezi, hogy különleges képességek birtokosa – ő az utolsó a Vének sorában, akik korszakokon át védelmezik a Földet a Sötétség erőitől. 

Azonnal a hat varázslatos Jel keresésére indul, amik egy napon segíteni fogják a végső küzdelemben. 

A Sötétség ébredésének idején Will, bár élete külsőleg a szokott mederben folyik tovább, csodálatos kalandokba keveredik. 

Útja során a félelemben és az örömben, a bukásban, az árulásban és a győzelemben egyaránt részesül, míg megtanulja, hogyan nézzen szembe bátran a Sötétséggel.

Radosztina A. Angelova: Bécsi ​lakás

„Sajnos ​minden lányt kiskorától arra nevelnek, hogy jó lány, jó feleség, jó anya, sőt jó nagymama legyen, aztán amikor az is lesz belőle, a férfiak körülötte bosszankodnak: miért olyan szófogadó kislánya a szüleinek, miért gondol folyton csak a gyerekeire, miért szenteli magát annyira a férjének, miért ájuldozik az unokái láttán… De ha nem ilyen, akkor meg nem jólnevelt, nem gondoskodó, nem odaadó… Hiába, lehetetlen megfelelni ebben a férfi világban.”
Radosztina A. Angelova írónő regénye az utóbbi évek kortárs bolgár irodalmának egyik kiemelkedő alkotása. A Bécsi lakás nem csupán a császárvárosba kalauzolja el olvasóját, egyúttal a főszereplő, Bianka gondolatain és reflexióin keresztül korunk aktuális társadalmi problémáit is feszegeti. Miközben egyfelől Bécs hétköznapjainak forgatagába vezet el bennünket Angelova, másfelől a női szerepek sokféleségével szembesülő Bianka alakjának megformálásával azt a nőt állítja elénk, aki nem akar választani a sztereotip szerepek közül: néhol szerető, édesanya, lány, vagy éppen kolléganő és ősanya egyszerre. A Bécsi lakás emellett nem utolsó sorban egy kelet-közép-európai szerelmi történet is, annak minden meghittségével és kihívásaival együtt.

P. G. Wodehouse: Pupák ​Csodaországban

Pupák, a Parazita klub törzsvendége épp Amerikában tengődik recepciósként, amikor húszezer fontot örököl, és kissé furcsa körülmények között találkozik a nagy „ő”˗vel: felgyújtja a kalapját. 

Egy jóslat és a rámenős filmsztár, Mervyn Potter erőszakosságának hatására fél vagyonát egy kétes színházi előadásba fekteti, csak hogy szerelme közelében lehessen. 


P. G. Wodehouse ezúttal a színházi világ kulisszái mögé enged bepillantást. Mivel Wodehouse könyvét tartjuk a kezünkben, biztosak lehetünk a happy endben és a fergeteges poénokban.

Simone Elkeles: How ​to Ruin a Summer Vacation – Tönkretett vakáció (Hogyan tegyük tönkre 1.)

Forró nyár. 

Amikor Amynek az egész nyári szünetet az otthonától távol kell töltenie, minden vakációs terve kútba esik. 

Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű és kemény kötésű tizennyolc éves Avival – az egyetlen sráccal, akinek talán nem tud ellenállni. 

Gyorsan felforrósodik a hangulat közöttük, de mi van, ha Avi csak egy nyári kalandot akar, Amy pedig többet?

Szurovecz Kitti: A ​sokszívű

Annabellának ​két élete van: két lakhelye, két állása, két baráti köre és nem utolsósorban: két szerelme. 
Az évek során mesterien megtanulta különválasztani a világait és elrejteni kínzó lelkifurdalását, ám egy nap megtudja, hogy gyermeket vár, és onnantól minden megváltozik… 
Szeretne őszintén élni, de képtelen megtenni az első lépést. 
Amikor az interneten rátalál a Sokszívűek Társaságára – akik épp úgy élnek, ahogy ő, csak mindezt etikusan, az összes szerelmi partnerüket beavatva teszik –, úgy érzi, új családra lelt… 
Vajon képes lesz ebben a kívülről szürreálisnak tűnő világban boldogságra találni?
A poliamoria, azaz az etikus többszerelműség ma már Magyarországon is egyre nagyobb teret hódító párkapcsolati forma.
Lehetünk-e boldogok egy párkapcsolatban, ahol többen vagyunk kettőnél? Milyen egy ilyen élet a társadalom tükrében, és miként győzik le a poliamorok a gyilkos féltékenységet?

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...