Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. szeptember 22., kedd

Anthony Capella: A kávék költője / A jégkirálynő / A szerelem étke


Kaland, szerelem és rengeteg kávé

London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit.
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és – az események alakulása folytán – tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel.

Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a „Szerelem étke” 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A „Kávék költője” elsöprő, érzéki, két évtizeden és három kontinensen át kanyargó szerelmi történet, egzotikus és feledhetetlen érzékek lakomája. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.


 

A Napkirály fényűző udvarában különös terv készül. XIV. Lajos mind nagyobb hatalomra vágyik, az angolokat szeretné szövetségesének. A cél érdekében semmitől nem riad vissza. A hagyományos diplomáciai eszközökön túl, beveti két „titkos fegyverét”: Carlot, a jégdesszerek mesterét és Louis de Keroulle kisasszonyt, az ellenállhatatlan kurtizánt. Mindketten pontosan tudják, mi a feladatuk II. Károly udvarában…

De mindezeken túl, mi köze lehet majd egymáshoz az első fagylaltkészítő mesternek és a híres szépségnek? És az hogyan lehetséges, hogy az olaszok nevéhez fűződő fagylalt először Angliában bukkan fel?

Anthony Capella újabb történelmi regénye, az írótól már megszokott szellemességgel, mesterien és szórakoztatóan fűzi össze a 17. század történelmi eseményeit a romantikus kalandokkal. Miközben szemünk előtt alakul át Európa történelme azt is megtudhatjuk: hogyan is kezdődött a jeges édesség utáni olthatatlan vágyunk…


 

Rómában vagyunk, ide érkezik Amerikából művészettörténeti ösztöndíjjal a gyönyörű Laura. Egy nap betér Tommaso, a szoborszépségű szívtipró törzshelyére, aki a véletlenül kihallgatott telefonbeszélgetésből megtudja, hogy Laura ezentúl csakis olyan olasz srácokkal kezd, akik tudnak főzni, mert azok a szerelemben is nagymenők.

Pincérként Tommaso sajnos csak a pizzához ért, barátja, a mafla Bruno azonban az egyik legjobb római étterem séfje. És mivel Laurát mindenképpen el kell csábítani, hamarosan kezdetét veszi egy fergeteges bohózat. Tommaso mennyei étkeket tálal Laurának – persze Bruno főztjét, aki leleményesen igyekszik köddé válni a lakásban, hogy ki ne derüljön a turpisság –, és le is veszi a lábáról. Laura halálosan beleszeret Tommasóba, csakhogy Bruno is Laurába. Tommaso viszont egy idő múltán új kalandra vágyik. Vagyis mindenki mást akar. De ahogy a régi mondás tartja, a szerelem mindent legyőz, pláne akkor, ha a szerelem étkei is terítékre kerülnek.

Ez a könyv nemcsak szellemes románc, hanem rendhagyó római útikalauz és kulináris kalandregény is egyben.

Jackie Collins: Szeretők és játékosok / Szegény kis kurva / Végzetes vonzerő / Gyémántszív


A kötet központi figurája Red Diamond, a házsártos, nagy hatalmú, öntörvényű és önkényes médiamogul, akinek négy feleségétől és szeretőitől a világ több pontján vannak gyerekei, akikkel sohasem törődött igazán.
Egy napon magához hívatja három fiát, akiket magukra hagyott korábban, így saját maguknak kellett egzisztenciát teremteni: Max ingatlancsászár, Chris sztárügyvéd, Jett pedig fotómodell lett. Aztán feltűnik az ismeretlenségből Liberty, akiről kiderül, hogy Red Diamond törvénytelen lánya.

A szövevényes történetben megismerhetjük a történet minden szereplőjét, akikkel a család valamilyen kapcsolatban került. Zsarolás, ármánykodás, gyilkosság, gyönyörök mindez megjelenik a regény lapjain.

De vajon kié lesz a busás örökség?

Mindez a történet végére kiderül, de addig számos zűrös esemény átélői lesznek a szereplők: Liberty elindul a karrier útján és rátalál új családjára, Red Diamond megöli fia volt feleségét, aki mellesleg a szeretője volt. 
A manhattani rendőrség hamar fényt derít az ügyre, a bűnvádi eljárás idején Red Diamond meghal, így utódai öröklik nagy vagyonát.

Valamennyien helyre tudják hozni életüket, Liberty pedig befutott sztár lesz.


 

Három gyönyörű fiatal lány napjaink Amerikájának három különböző nagyvárosában – háromféle családi háttér, háromféle jellem, háromféle életút.

Annabelle New Yorkban tölti cseppet sem átlagosnak mondható napjait, igaz, nem éppen hétköznapi lány: két fantasztikus filmsztár egyetlen gyermeke. Mit keres mégis távol a filmvilág fővárosától? Miből telik neki nemcsak fényűző pompára, de barátja költséges szenvedélyére, a kokainra is? New Yorkban nem sokan tudják. Vagy mégis?

Denver, a csupa élet, barna szépség viszont látványosan dolgozik meg a sikerért: a kislányos külső éles eszű ügyvédet takar, aki sorra nyeri a pereket, bár ez nem meglepő, ha valaki Los Angelesben él, és egy menő ügyvédi iroda elkötelezett munkatársa – talán ezért is szingli éppen.

Carolyn egy köztiszteletben álló szenátor személyi asszisztense Washingtonban, és halálosan szerelmes a főnökébe, akivel évek óta viszonya van. A szenátor úr azonban sajnos nős, ráadásul karrierjét éppen hitvese befolyásos és dúsgazdag családjának köszönheti, no és persze a szülők sem örülnének, ha megtudnák, hogy egyetlen lányuk nős férfi szeretője.

A három szép, fiatal lány – hajdan egy osztályba jártak, és mindhárman ugyanazért a fiúért rajongtak – útjai most egy borzalmas gyilkosság miatt ismét összefutnak. Kísért a múlt – de a jelen sem mentes a kísértésektől…

Szépség, szex, sztárok, fényűzés, titkok, erőszak és vér a Santangelo Saga újabb folytatásában.


 

Madison Castelli, a Collins-regényekből már ismert gyönyörű nagyvárosi hősnő ezúttal kétségekkel, veszélyekkel teli, vibráló regény lapjain lép elénk. Madison szerelmi élete kátyúba jutott, volt kedvese, aki csúful elhagyta, megpróbálja visszakönyörögni magát. Új szerelme miatt is nehéz napokat él át, apjáról pedig kiderül, halálos titkok tudója.


 

A Gyémántszív két főszereplője gazdag ember.

Nico Constanitine, az Omar Shariffra emlékeztető megjelenésű férfi egy híres énekesnő vagyonát örökölte; Fontaine Khaled pedig egy arab olajsejk elvált felesége. Mindkettejüknek van mit aprítaniuk a tejbe. Mindenből csak a legjobbat hajlandók elfogadni. A szerelemben is. Egyetlen dolog érdekli őket az életben: saját boldogulásuk.

Mi történik, ha két ilyen embernek hirtelen egymással szemben kell érvényesítenie charme-ját és akaratát? Mi történik, ha két ilyen embert megfosztanak legfőbb támaszától, a pénztől? Mit csinál két ilyen gyémántszívű ember, ha úgyszólván egyik pillanatról a másikra pénzt kell előteremteniük?

Erről szól Jackie Collins több kiadást megért könyve, a Gyémántszív.

Susan Salina: Fénymarék, Drakónia boszorkánya (Fénymarék 1.)


Fénymarék, az ifjú lápi boszorkány gondtalanul éli életét Drakónia délnyugati csücskében, az egymással marakodó kiorg sárkányurak területén, Crymhoonban. Ám egy napon félelmetes madárszörnyek érkeznek, melyek feldúlják és lerombolják otthonát, s a nyugodt lét ezzel véget ér. A lány egy titokzatos küzdelem kellős közepén találja magát, amely, úgy tűnik, épp körülötte kavarog. Az egyik leghatalmasabb kiorg készül kitörni börtönéből, s hogy emberi testben jelenhessen meg. Fénymarékot szemelte ki áldozatul…

E. Lockhart: A hazudósok


Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.

A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye. 

Olvasd el! 


És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!

Whitney Gracia Williams: Jogos Kétség 2.


Hazudott nekem.
Visszaélt azzal az egyetlen szabállyal, amellyel kapcsolatban teljes mértékben és kib*szottul hajthatatlan vagyok: ez az őszinteség.
Igazán azt kívánom, bárcsak ő valaki más lenne, valaki, aki nem képes érzéseket kiváltani belőlem, valaki, akit könnyedén elhagyhatok, mint azt a rengeteg nőt, akikkel előtte randiztam.
De ő nem valaki más.
Vonzódom hozzá, soha nem vonzódtam még annyira nőhöz, mint hozzá… Teljesen elvarázsolt.
De sajnos a múltamat látva, amit lassan az egész világ megismer, módot kell találnom arra, hogy elengedjem.
Soha nem lehet az enyém.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...