Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 19., szerda

Irène Némirovsky: Francia szvit


1940 ​​júliusa: a megszálló Wehrmacht csapatai elől menekülnek a franciák. Milliók lepik el az országutakat, szállják meg a vidéki városokat, a falvakat. Az összeomlás teljes: állam, egyház, társadalmi és emberi értékek – minden összekuszálódik. Együtt menekül a túlélésért nagypolgár, művész, „úri" prostituált táncosnő, munkáscsalád, cseléd, aggok és kisgyerekek, sőt a házimacska…
A tragikus történelmi helyzetben a hétköznapok emberi drámái és kicsinyességei mellett a hősiesség és az önfeláldozás megrázó képsorai vonulnak el a szemünk előtt.
Az egy évvel később, 1941-ben játszódó második rész egy idilli kisváros németek megszállta világába vezet minket. Hogyan éltek együtt a francia falusiak a német katonákkal? Hogyan is működött a kollaboráció, és kezdődött valami halvány ellenállás? Lehetségesek-e emberi kapcsolatok az ellenséges nemzetek között? Beleszerethet-e egy francia nő a nála elszállásolt német tisztbe?
Irene Némirovsky (Kijev, 1903-Auschwitz, 1942) orosz származású, francia írónő. Az 1930-as években több nagysikerű regénye jelent meg. A Suite française (Francia szvit) egy ötkötetesre tervezett regényfolyam első két tétele. A folytatásból csak jegyzetek maradtak fenn, mert a francia csendőrség a zsidó származású írónőt 1942. július 13-án sok társával együtt útnak indította Auschwitz felé, ahonnan ő sem tért vissza.
A könyv alapján készült film előzetese itt látható!

Albert Sánchez Piñol: Hideg ​bőr


Van ​​egy kis sziget valahol az Atlanti-óceán déli részén, közel az Antarktiszhoz: egy L alakú földdarab, egyik végétől a másikig mindössze másfél kilométer. Ide, a világ végére érkezik meg az új időjárás-megfigyelő tiszt, hogy leváltsa elődjét – csakhogy őt nem találják sehol. Nincs más a szigeten, csak a világítótorony őre: egy mogorva, szótlan ember, aki bizonyára beleőrült a magányba.
Minden megérzés, minden előérzet azt súgná, hogy menekülni kell innen: vissza a civilizációba, az emberek közé. De ha valaki épp a civilizációból menekült, mert csalódott az eszményeiben, annak talán ez a tökéletes hely, hogy egyezségre jusson a múltjával: a háborítatlan természet, a világvégi csend és nyugalom, a tömérdek idő, hogy olvasson, gondolkozzon… s hogy minél távolabb legyen mindattól, amit meggyűlölt.
A hajó elmegy, s hősünk, az egykori ír szabadságharcos ott marad a szigeten, ahol egyetlen társa Batís Caffó, a világítótorony-őr – ha egyáltalán lehet emberi szót váltani vele. Majd leereszkedik az éjszaka, s a sötétséggel együtt elkezdődik a rémálom: a harc a túlélésért – egy olyan ellenséggel szemben, melyet nem lehet kiirtani.
A Hideg bőr szenvedélyes kalandregény: harc, izgalom, kegyetlenség, erotika… és végül talán a szerelem regénye is; s egyúttal keserű látlelet az emberről, aki csak akkor fedezi fel az idegenben, a furcsában, a különösben a szépséget és értelmet, amikor már mindent elpusztított maga körül…
Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965) katalán író és antropológus első regénye, a 2002-ben megjelent Hideg bőr az elmúlt évek egyik legnagyobb világsikere: több mint húsz nyelven jelent meg, és David Slade rendezésében film is készül belőle.

Colleen McCullough: Carmine Delmonico 1-3.

Hiányzó ​holttestek


Holloman ​​békés kisváros New York tőszomszédságában, elit egyetemének orvosi karán több Nobel-díj-várományos kutató is dolgozik. Egy napon az állatkísérleti laboratóriumban hátborzongató felfedezést tesznek: a kimúlt állatok tárolására szolgáló hűtőben egy fej és végtagok nélküli női törzs hever, amelyet észre sem vettek volna, ha nem támad fel halottaiból egy elpusztultnak hitt majom. Carmine Delmonico rendőr hadnagy csakhamar azt feltételezi, hogy korábban is történhettek hasonló gyilkosságok, és sajnos továbbiak várhatók. Gyanúja rögtön az intézet munkatársaira terelődik, akik mind titkokat és botrányokat rejtegetnek, ám akármilyen irányban indul el, mindegyik zsákutcába viszi. A gyilkos pedig egyre vakmerőbbé, egyre vérszomjasabbá válik.
A „Tövismadarak”, a „Fűkoszorú”, „A gránitember”, a „Fortuna kegyeltjei” és tömérdek más sikerkönyv sokoldalú szerzője ezúttal egészen más műfajban próbálta ki magát: krimit írt, amelyben egy sorozatgyilkos portréját rajzolja meg. Colleen McCullough ezzel a regényével ismét bizonyítja, hogy bármilyen témához nyúl, lebilincselő történetet kerekít ki belőle. A rokonszenves nyomozót, Carmine Delmonicót pedig a jövőben újabb esetek megoldása várja.

Túl ​sok a gyilkosság


1967-et írunk, javában dúl a hidegháború. Egy derűs tavaszi napon a connecticuti Hollomanben Delmonico századosnak fontosabb dolga is akad, mint hogy nevet találjon újszülött fia számára: egyetlen nap leforgása alatt tizenkét gyilkosság történik. 

Delmonico és csapata titkok és hazugságok szövevényes hálójába bonyolódik. Úgy tűnik, megoldhatatlan rejtéllyel kerültek szembe: mindegyik gyilkosság más, és látszólag semmilyen kapcsolat nincs közöttük. Egyetlen gyilkos van, vagy több? Mi köze lehet egy prostituált halálának egy anya és mozgássérült gyermeke meggyilkolásához? És ha ez a tizenkét gyilkosság nem elég, Carmine hamarosan egy kémet is kereshet, aki fegyverkezési titkokat árul az oroszoknak. De talán még ez is összefügg valamiképpen a gyilkosságokkal?


Mezítelen ​valóság


Holloman ​​általában békés kisváros New York tőszomszédságában, elit egyetemének orvosi karán több Nobel-díj-várományos kutató is dolgozik. Most azonban egy őrült tartja rettegésben, aki kegyetlen módon megerőszakolja áldozatait. Miután egyikük fittyet hány a fenyegetésre, és feljelentést tesz a rendőrségen, a következő nőt holtan találják meg. Carmine Delmonico századosnak főhet a feje, mert eközben vandálok pusztítanak egy bevásárlóközpontban, rivális csoportok szítanak zavargásokat, emberrablás történik. Ráadásul a kapitányságon az egyik embere depressziós, a másik hanyagul végzi a munkáját, és a gyönyörű, de kíméletlenül törtető új gyakornok nemhogy könnyítené, inkább nehezíti a dolgukat. Ilyen körülmények között kénytelen minden rendelkezésre álló segítséget igénybe venni, beleértve a Sétáló Úriemberek elnevezésű polgárőrség különösen ügybuzgó egységét…
A Tövismadarak, a Fűkoszorú, A gránitember, a Fortuna kegyeltjei és tömérdek más sikerkönyv sokoldalú szerzője, Colleen McCullough a krimi műfajában is profi, aki bármilyen témához nyúl, lebilincselő történetet kerekít belőle. Kevesen tudják róla, hogy mielőtt írónak állt, neurofiziológusként dolgozott, ez ugyanis az eredeti szakmája. Rokonszenves nyomozóját, Carmine Delmonicót a Hiányzó holttestek és a Túl sok a gyilkosság című regényeiből ismerhetjük.

George P. Pelecanos: A ​pokol tornácán


Derek Strange és Terry Quinn nyomozópáros ezúttal azt a megbízást kapja, hogy kutasson fel egy tizennégy éves kamaszlányt, aki elszökött otthonról. Strange és Quinn hamar rájön, hogy a lány prostituáltként dolgozik Washingtonban, a mentőakció azonban már komoly fejtörést okoz számukra. A két egykori zsaru azt hiszi, jól ismerik az őket körülvevő világot, ám semmi sem készítheti fel őket Worldwide Wilsonra, akinek beleköpnek a levesébe, s aki ezért szörnyű bosszút forral…
George P. Pelecanos regényei nem pusztán az izgalmas krimiszál miatt érdemelnek figyelmet, hanem azért is, mert pontos képet adnak az amerikai nagyváros, Washington pokláról. A szerző ezúttal azoknak a hátrányos helyzetű fekete gyerekeknek a sorsán keresztül mutatja be a világ sötét oldalát, akik többet érdemelnének az élettől, de nem emelkedhetnek ki a bűnnel fertőzött gettó szennyéből…

Jane Shemilt: Légszomj


Emma ​​és Adam orvosként valódi szaktekintélynek számítanak. Amikor egy kutatóprogram keretében a férfinak lehetősége nyílik arra, hogy családostul egy évre Botswanába utazzon, úgy döntenek, belevágnak a nagy kalandba. A munka vészhelyzeteiből, taposómalmából és a kettejük közötti állandó versengésből végre kibillentené őket ez a soha vissza nem térő alkalom; és a nyugodtabb, egymásra jobban odafigyelő, boldogabb életről szóló álmuk talán a vadon szomszédságában valóra válhatna. 
Az álomból azonban igazi rémálom lesz: Emma egy nap üresen találja a kisfia ágyát. Afrika földjén, több ezer kilométerre az otthonuktól, valódi segítség híján maradnak. A rendőrség ugyan nyomozásba kezd, a szülők mégis úgy érzik, nekik is a gyermek nyomába kell eredniük, mert ki tudja, milyen szörnyűbbnél szörnyűbb okok állhatnak az eltűnése mögött.
Jane Shemilt – világhírű regényéhez (Lányom) hasonlóan – ebben a könyvben is a gondolatok, az érzések fénytöréseit, a kapcsolatok és az érzelmek ellentmondásosságát járja körül egy olyan történeten keresztül, amely egy percre sem enged.

Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom 1-3,5

Tövisek ​Hercege (1.)


Óvakodj a Tövisek Hercegétől…
Kilencévesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére.
Tizenöt évesen király akar lenni…
Elérkezett az idő, hogy Honorous Jorg Ancrath herceg visszatérjen a várba, amelynek egykor hátat fordított, és elvegye, ami jog szerint őt illeti. Mióta egy tüskebokor tövisein vergődve végig kellett néznie, ahogy Renar gróf emberei lemészárolják anyját és kistestvérét, Jorgot pusztán a harag vezérli. Élet és halál számára csak játszma – és nincs vesztenivalója.
Ám atyja várában ármány leselkedik rá. Ármány és fekete mágia. Bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyőzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget?

Tövisek ​Királya (2.)


A fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt…
Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron.
Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király.
Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt.

Tövisek ​Császára (3.)


A KIRÁLY, AKI MINDENKIN URALKODNI AKAR, MÉG NAGYOBB BIRODALOMRA VÁGYIK. DE EZ A BIRODALOM A PUSZTULÁS SZÉLÉN TÁNCOL…
Jorg Ancrath király immár húszéves és hét ország ura. Apján ezidáig nem sikerült bosszút állnia, és az őt kínzó belső démonok egyre erősödnek. Ám legyen bármilyen gyötrelmes is az útja, ő kitartóan tör előre.
Mert csakis egyfajta hatalmat érdemes birtokolni: a teljhatalmat.
Jorg császár akar lenni. Ezt a méltóságot azonban karddal nem, csak szavazatokkal lehet megszerezni. És emberemlékezet óta nem jutott még többséghez senki a császárválasztó Kongresszuson, a Széthullott Birodalomnak emberemlékezet óta nincs vezetője. Jorgnak feltett szándéka, hogy változtat ezen, és szokás szerint nem válogat a módszerekben. Még több elfeledett technológiát tár fel a múltból, és nem habozik használni azokat.
Csakhogy a megszerzendő birodalmat egy még nála is jobban rettegett és gyűlölt, misztikus alak fenyegeti: a Holt Király.

Úti ​testvérek (3,5.)


Térj vissza Mark Lawrence-szel a hatalmas sikerű Széthullott Birodalom világába! Ez a tíz elbeszélést tartalmazó kötet még jobban kibontja a regényekben felvetett témákat, és egyúttal megmutatja Jorg Ancrath herceg és úti testvérei kevésbé ismert oldalát is.
Emellett mélyebb bepillantást nyújt a letűnt Építők által hátrahagyott rengeteg tárgyi emlék hátterébe, és megmutatja, mit kezd egy barbárabb kor egy valaha volt világ legkifinomultabb eszközeivel.
Mélyülj el jobban a Széthullott Birodalom és Jorg bandájának kegyetlen világában, ki ne hagyd ezeket a csattanós, akciódús elbeszéléseket a trilógia elolvasása után!
Ez az exkluzív kiadvány a világon először jelenik meg nyomtatásban.

Christophe Ono-Dit-Biot: A ​burmai nő


César, megelégelve eseménytelen életét, barátnőjével, Héléne-nel délkelet-ázsiai körutazásra indul. A földi paradicsomot keresik, de helyette csak zsúfolt tengerpartot, az olcsó kábítószertől és a még olcsóbb szextől bódult nyugati turistákat találnak. Útjaik elválnak, César Burmába indul, ahol megismerkedik Julie-vel, ezzel a gyönyörű, titokzatos teremtéssel. 

César szenvedélyesen beleszeret a lányba, ám közben egyre erősödik benne az érzés, hogy Julie nem az, akinek mutatja magát. A lány váratlanul eltűnik, majd hetek múlva ismét felbukkan, de csak azért, hogy egy roppant veszélyes küldetésre vegye rá Césart. A fiúnak a dzsungel közepén felépített kaszinóvárosba kell elmennie, hogy megszerezzen egy roppant értékes rubintot, majd eljuttassa a lázadó gerilláknak… 

A burmai nő rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal teli regény Délkelet-Ázsia egyik legkülönösebb és legérzékibb országáról.

Kevin Brooks: Lucas


Történet szerelemről és gyűlületről

A szigeten váratlanul felbukkant Lucasnak nincs vezetékneve, múltja, barátai, családja. 

Vajon miért bízik meg benne mégis a tizenöt éves Caitlin, és miért gyűlöli a többi szigetlakó? 

Ez a valószerűtlenül valóságos, egyszerre lélekmelengető és vérfagyasztó történet a szerelem, a gyűlölet és a tisztaság magával ragadó regénye, melyet az olvasó jóval a meghökkentő befejezés után is magával visz.

Christie Golden: Sötét ​tanítvány


A ​​Köztársaság és a szeparatisták közt dúló háború lassan darabokra szaggatja a galaxist. Dooku gróf, az árulóvá lett Jedi mester egyre brutálisabb taktikákhoz folyamodik, ezért hiába a Jedi lovagok elszántsága, a konfliktus egyre több áldozatot követel. Amikor Dooku utasítására a szeparatisták megsemmisítenek egy menekülteket szállító flottát, a Jedi Tanács úgy dönt, elérkezett az idő, hogy leszámoljanak a gróffal. 

Dooku azonban halálos ellenfél még a legtapasztaltabb fejvadászok számára is, ezért a Tanács kétségbeesett lépésre szánja el magát: Quinlan Vos Jedi mestert és a hírhedt Sith bérgyilkost, Asajj Ventresst bízzák meg a feladattal, hogy elpusztítsák a grófot. Noha a Jedik nem bíznak Dooku egykori tanítványában, Ventress gyűlölete olyan erős korábbi mestere iránt, hogy még legősibb ellenségeivel is készségesen szövetkezik, hogy végezhessen vele. 

Kezdetben úgy tűnik, hogy ők a legalkalmasabbak erre az akcióra, ám kettejük ellentmondásos kapcsolata hamarosan veszélybe sodorja az egész küldetés sikerét…

Robyn Young: Felkelés (Felkelés-trilógia 1.)


A. D. 1286. Skócia emberemlékezet óta a legkeményebb tél szorításában vergődik. Egyesek azt állítják, eljött a végítélet napja.
Skócia királya a viharos sötétségben kilovagol Edinburgh-ból. Útközben saját embere gyilkolja meg, így a trón öröklése nyitott kérdéssé válik. A király halálával mintha követ dobtak volna egy tóba, a hullámok messzire terjednek. Polgárháború fenyeget, a legbefolyásosabb skót családok küzdenek a hatalomért, mit sem tudva arról, hogy Edward, Anglia királya közben saját tervét is mozgásba hozta.
Edward majdnem két évtizeden át dédelgette a hódítás tervét, egy ősi próféciából táplálkozó álmot, ami örökre megváltoztathatja Britanniát.
Ám a sors nem úgy akarta, hogy Edward könnyedén sikerrel járjon. A háború hamvaiból, vérbosszún és megosztott hűségen át egy ifjú fegyvernök bukkan fel, hogy ellenálljon Anglia leghatalmasabb királyának. A neve Robert Bruce. Az ő történetének kezdetét meséli el a Felkelés.

Robyn Young: Testvériség-trilógia

A ​Testvériség


Szíria ​​izzó pusztáitól Párizs és London mocskos sikátoráig – A Testvériség Will Campbell történetét beszéli el, aki az ármány, a szenvedély, a politika és a háború korában vált felnőtté. 

Willt kisgyerekkorától kezdve a nagy hatalmú Templomos Lovagrend szokásai szerint nevelték. Múltjának tragédiája beárnyékolja jövőjét is. Hosszú, kemény tanulóévek várnak rá a mogorva tudós, Everard szárnyai alatt, mielőtt egyáltalán esélye nyílna rá, hogy lovag legyen. Miközben megpróbál megfelelni a Templom szigorú előírásainak, Willnek sok mindent meg kell értenie: a saját múltját, az Everardot övező veszélyes rejtélyt, és zavaros érzéseit Elwen, az erős akaratú fiatal nő iránt, akinek az útjai valahogy mindig keresztezik az övét. 

Mindeközben új csillag kél Keleten. A könyörtelen harcos és zseniális hadvezér, az egykori rabszolga, Bajbarsz kora egyik legnagyobb tábornoka és uralkodója lett. Saját sorsától űzetve azt a célt tűzte ki maga elé, hogy felszabadítja népét hazája európai hódítóinak rabságából. 

A Tesvériség feszültsége és izgalmas akciói zseniálisan idézik fel azt a civilizációk közötti összecsapást, amit Nyugaton keresztes háborúknak neveznek. Robyn Young számos szereplőt felvonultatva mutatja be a mindkét oldalon fellelhető kapzsiságot, nagyravágyást és vallási fanatizmust, illetve bátorságot, szeretetet és hitet.


A ​hadjárat


1274-et ​​írunk. Akkon megerősített városában, a keresztesek legutolsó nagyobb, palesztinai erődjében epikus konfliktus kezd kibontakozni. Will Campbell templomos lovagot harcra képezték ki, ám a Testvériség néven ismert rejtélyes csoport tagjaként a béke embere is. Az évek óta tartó vérontás után a Testvériség segített megkötni a fegyverszünetet a keresztények és a muszlimok között. Will azonban attól tart, hogy elárulták őket. Edward angol király – egykori patrónusuk – ígéretet tett a pápának egy új keresztes hadjárat indítására, míg Akkonban még nagyobb fenyegetés kezd kibontakozni. 

Egy nyugati kereskedőkből álló titkos társaság, ami vagyonokat keres a rabszolga- és fegyverkereskedelemből, borzalmas tervet eszelt ki az ellenségeskedés ismételt felszítására Palesztinában. Időközben Bajbarsz szultán Egyiptomban hatalmi harcokba bonyolódik. Legidősebb fia, a trónörökös belekeveredik a szultán jövendőmondója, Khadir ármánykodásaiba. Míg Bajbarsz a Mongol Birodalmat akarja egyszer és mindenkorra szétzúzni, addig Khadir és mások a keresztényekkel szeretnének végezni. Most, hogy a szultán fia is a saját családja ellen szövetkezik, feltépődnek a keresztes háborúk okozta régi sebek, és hamar újak is keletkeznek. 

A közelgő háború árnyékában Will kétségbeesetten vívódik templomos esküje, a Testvériségben titokban betöltött szerepe és az Elwennel – a lánnyal, akit szeret, de nem vehet feleségül – szembeni kötelessége között. Amikor Edward király küldetésével régi barátja és ellensége, Garin de Lyons a Szentföldre érkezik, Will élete megállíthatatlanul kezd sodródni a káosz és pusztulás felé. A hadjárat bámulatos leíróerejű, merész és feszített tempójú, felejthetetlen szereplőket vonultat fel Keletről és Nyugatról, a társadalom legalsó és legfelső rétegeiből, akik mind a történelem legdrámaibb pillanatai felé törtetnek.


Rekviem


Ármány, szenvedély és harc a keresztes hadjáratok korában

Will ​​Campbell templomos parancsnok Párizsba visszatérve válaszút elé kerül. Felesküdött, hogy életben tartja az Anima Templi, a renden belüli titkos testvériség elveit, és igyekszik megőrizni a békét – ám a béke még sohasem tűnt ilyen távolinak. 
A templomos rend szövetséget kötött Will ellenségével, Edward angol királlyal, és vállalta, hogy segíti a Skócia ellen vívott harcában. Will hitét és a templomosok iránti hűségét megrendíti a szülőföldje ellen kötött paktum. Egyre jobban elhidegül lányától, Rose-tól, aki veszélyes viszonyba keveredik a párizsi udvarban. 

Will nehéz döntés elé kerül: vagy a templomos rendben marad és ismét olyan háborúba vonul, amiben nem hisz, vagy megszegi az összes esküjét, és a saját útján próbálja elérni a békét, még ha ez az út is harccal jár – de a skótok oldalán. 

Will hamarosan a véres összecsapás kellős közepén találja magát, nem tudva róla, hogy mindent, ami valaha fontos volt számára, a háborúnál is nagyobb veszedelem fenyeget. Franciaország trónján harcos király ül, akinek hatalomvágya nem ismer határokat, s akit semmi sem gátolhat meg céljai elérésében.

Mindee Arnett: A Rémálom-dilemma (Akkordél Akadémia 2.)


Porka ​​Evergím talán meg tudja jósolni a jövőt szerelme, Eli Booker álmai által, de ettől az élete távolról sem lesz egyszerű. Mikor egyik sellő barátnőjét gonosz támadás éri, és halálos sérülésekkel magára hagyják, ráadásul az iskola tréfamesterét, Lance Rathbone-t vádolják a bűnténnyel, Porka ugyanúgy megdöbben, mint mindenki más. Lance-nak szüksége van Porkára, hogy az igazi támadót megtalálva bizonyítsa az ártatlanságát, de a kérését nem olyan könnyű teljesíteni. Eli álmai sem segítenek: inkább rémálmok, mint jóslatok. 

Hogy még rosszabb legyen a helyzet, Porka ex-barátját éppen felmentik az összeesküvés vádja alól, és mikor újra feltűnik az iskolában, Porkába bevillan, miért zúgott bele annak idején. A Mágusok Szenátusának szüksége van Porkára, hogy Paul közelébe kerüljön, és feltárja valódi motivációját. De ez a parancs dühíti Elit, aki már maga is kampányt indított Porka szívéért. 

Porka mindkét ügyet magára vállalja, és hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nagyobb szabású dologgal állnak összefüggésben. Komoly baj van Eli álmaival is, a jelek sötétebb tervekre vallanak, mint amit hőseink valaha képzelni tudtak volna.

A sorozat első részéről itt olvashatsz!

Sylvia Day: Crossfire 1-4.

Hozzád ​kötve


NEW YORK TIMES BESTSELLER 

Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám… 

Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon… 

Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat… 

Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól… 

„Day erőteljes története felizgatja s magával ragadja az olvasót…”


Melléd ​láncolva


„Istenem… Sosem tudtam hozzászokni ehhez az archoz. Mindig hatott rám. A finoman metszett járomcsont, a sötét szemöldök, a sűrű pillájú kék szempár, és az a száj… Tökéletes vonalú, egyszerre érzéki és gonosz. Szerettem, amikor szexre csábítva mosolygott, és reszkettem, amikor vonallá keskenyedett. És amikor a testemhez ért, lángot vetettem.”
Gideon és Eva lebilincselő, vad kilengésekkel teli története folytatódik. Kapcsolatuk igazi „se veled, se nélküled” – bár szenvedélyesen szeretik egymást, a régről magukkal cipelt lelki sérülések és az egymás kizárólagos birtoklására törekvő elemi ösztönök minduntalan közéjük állnak.
Kísért a szörnyű múlt, a sebek túl mélyek… Elég egyetlen hibás döntés, és a szakítás immár végleges lehet.

Egymásba ​fonódva


Eva és Gideon nem menekülhet a múlt démonai elől – viselniük kell birtoklási vágyuk következményeit. 

Megismertem Gideon Crosst, és abban a pillanatban éreztem, hogy van benne valami, amire szomjazom, aminek képtelen vagyok ellenállni. Veszélyt jelent, jól tudom, és hozzám hasonlóan az ő lelke is sérült. Ám ellenállhatatlanul vonz, s az élet nélküle elképzelhetetlen számomra. 
Senki nem tudja, mi mindent kockáztatott értem. 

Ijesztő, hogy múltunk sötét árnyai elől nincs menekvés – felfalhatnak minket. Súlyos titkainktól nem szabadulhatunk, mégis megpróbáltunk dacolni a sorssal, és megadtuk magunkat leküzdhetetlen vágyunk elsöprő erejének.


Elragadva tőled


Gideon Angyalkának hív, az én életemben pedig ő a csoda. Az én csodálatos és sebzett harcosom, olyan elszántan küzd a démonaimmal, hogy közben a sajátjairól nem vesz tudomást.

Egymásnak tett fogadalmunknak erősebbé kellett volna tennie minket. Ehelyett régi sebeket nyitott fel, végtelen fájdalmat, bizonytalanságot hozott, és elkeseredett ellenségeket hívott elő az árnyákból. Éreztem, ahogy Gideon kicsúszik a kezeim közül. A legnagyobb félelmem vált valóra, mikor a szerelmem olyan módon tett próbára, amiben nem voltam biztos, hogy kibírom.

A sötétség a múltjából, életünk legcsodálatosabb időszakában fenyegette azt, amiért olyan keményen dolgoztunk. Szörnyű helyzettel szembesültünk, választanunk kellett: régi életünk ismerős biztonsága, egymás nélkül, vagy harcolunk a jövőnkért, ami hirtelen lehetetlennek és reménytelennek tűnt...

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...