Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. június 21., szerda

Penny Vincenzi: Boldog ​idők

Egy ​átlagos, forró nyári napon Londontól nem messze egy teherautó sodródik le az útról, és borzalmas tömegbalesetet okoz. Rengeteg a sérült, a környéken eluralkodik a káosz, és a tragikus események néhány ember életét örökre megváltoztatják.
Vajon mi lesz fontosabb a sikeres orvosnak; hogy segítsen a sérülteken, vagy hogy elrejtse szeretőjét a kíváncsi tekintetek elől? Sikerül-e az idős asszonynak időben odaérnie a régen várt találkozóra hajdani kedvesével? Megakadályozhatják-e a történtek a fiatal férfit abban, hogy elvegye menyasszonyát? És ami a legfontosabb: előkerül-e a rejtélyes stoppos, az egyetlen szemtanú, aki tudja, mi történt az autópályán abban a végzetes pillanatban?
Penny Vincenzi a tőle megszokott sodró lendülettel és fordulatos cselekményszövéssel gondoskodik arról, hogy legújabb könyvét kezünkbe véve egyetlen percig se unatkozzunk.
„A Boldog idők valódi báját az adja, hogy emlékeztet minket arra: az életben minden okkal történik, és még a legszomorúbb helyzetek is tartogathatnak kellemes meglepetéseket.” (Las Vegas Review-Journal)
„Lenyűgöző és szívbemarkoló.” (The Daily Mirror)
„Izgalmas és üdítő olvasmány.” (Woman&Home)

Stephen Chbosky: Egy ​különc srác feljegyzései

Az ​"Egy különc srác feljegyzései" című könyv elbeszélője egy tizenöt éves középiskolás srác, Charlie. Furcsának és magányosnak érzi magát, mintha a pálya széléről, kívülállóként figyelné a körülötte zajló eseményeket. Egy nap elhatározza, hogy leveleket ír egy ismeretlennek, aki akár a barátja is lehetne. Ezekből a levelekből aztán szép lassan – olykor mulatságosan, olykor meghatóan – egy cseppet sem átlagos tinédzsert ismerhetünk meg. Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok… Chbosky regénye a lélek legmélyebb rezdüléseit tükrözi, miközben felidézi az olvasóban a felnőtté válás nehéz, semmi mással össze nem hasonlítható éveit.
A kötet megjelenése óta több mint 1 000 000 példányban kelt el és hatalmas vitákat gerjesztett, miközben a tinédzserek megkerülhetetlen kultuszregényévé vált világszerte. Ellentmondásos módon egyszerre tiltott könyv és kötelező olvasmány az amerikai középiskolákban. Ez a regény ugyanazt jelenti a 21. századi tinédzsereknek, mint amit a „Zabhegyező” jelentett a szüleik generációinak.

Fern Michaels: Kesztyűs ​kézzel (Sisterhood 1.)

A ​szórakoztatóan izgalmas sorozat első darabja egy csapat különleges nő nyomába ered, akik elhatározzák, hogy lépésről lépésre kivívják a maguk igazát. Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szereleme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie. A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg, sőt, készen állnak rá, hogy felvegyék a harcot a sorsukkal, és elégtételt vegyenek a bűnösökön. 
Elsőként Kathryn, a kamionsofőr ügyét veszik kézbe. Kathrynt sok éve megerőszakolta három motoros egy autópálya menti parkolóban, miközben mozgásképtelen férje tehetetlenül végignézte a kamionból. A szövetségbe tömörülő nők kidolgozzák a bosszút, de mivel a széthúzás is felüti köztük a fejét, megjósolhatatlan, hogy működni fog-e terv – mígnem elérkezik az igazság pillanata.

Kerry Drewery: 7. ​cella

Egy ​olyan világba csöppenünk, ahol az igazságról és a gyilkossággal vádolt foglyok sorsáról nem kijelölt bírák vagy esküdtszék dönt, hanem a közemberek. Egy televíziós show keretein belül bárki szavazhat, hogy a vádlott ártatlan vagy bűnös. Az ítélet pedig élet vagy halál. A szavazás 7 napig tart, ezalatt a rabok egyre kisebb és egyre szűkebb cellákban várják az ítéletet. Ha eljön a 7.nap és a 7. cella, szembesülnek a sorsukkal. Jackson Paige-et, az egykori TV-reality népszerű sztárját meggyilkolták. A tizenhat éves Martha önként tett vallomást, hogy megölte őt. Az ítélet egyértelműnek tűnik. De vajon valóban ő tette? Ha mégsem, miért vállalta magára a gyilkosságot? Talán az önfeláldozásával akarja leleplezni a romlott és kegyetlen rendszert? Vagy valaki mást próbál védelmezni? Az igazságot csak kevesen ismerik, és csak egyetlen embernek van elég hatalma, hogy nyilvánosságra hozza. Ő Martha szerelme, Isaac Paige… 

13.000.000 néző 
7 nap, hogy kiderüljön: bűnös vagy ártatlan 
1 ember, aki harcol az igazságért 
Élet vagy halál? Légy te a bíró!

Weina Dai Randel: Hold ​a palotában

A ​palotában élő ágyas hamar megtanulja, hogy a császár figyelmét sokféleképpen fel lehet kelteni. Sokan fehérre festik az arcukat, vörösre az ajkukat és vonzó frizurát készítenek maguknak, hogy a szépségükkel elkábítsák a birodalom leghatalmasabb emberét. Mások jádefüggőt vagy kalligráfiával díszített tekercseket adnak neki ajándékba, hogy lenyűgözzék. A legtöbben pedig a csábításról szerzett tudásukra hagyatkoznak. Az ifjú Mej azonban semmit sem tud ezekről a női praktikákról, mégis felejthetetlen ajándékkal szolgál a császárnak.
Mej intelligenciája és kíváncsisága kissé különccé teszi őt az ágyasok között, azonban a császárt lenyűgözi. Mikor végre abba a helyzetbe kerül, hogy elcsábíthatná Kína legbefolyásosabb emberét, az udvarban hatalmi harcok alakulnak ki, melynek közepette a lány élete is veszélybe kerül.
Hold a palotában című történetben a szerző életteli képet fest az ősi Kínáról, ahol a szerelem és az ambíció érdekében gondolkodás nélkül áldoztak fel ártatlan életeket.

Mira Sabo: Amíg ​kijutunk a fényre (Birtoklás-trilógia 2.)

Mira Sabo legújabb bestsellerében minden adott egy valódi élet-halál harchoz, amit az izgatóan sármos, gátlástalanul hatalommániás, vad és féktelen milliárdos, Tamássy Áron szít.
A férfi mindent megpróbál kézben tartani – a politikai életet, az üzleteit –, de legfőképp gyönyörű feleségét, Szófiát, akik ő és a bátyja, a talán még nála is veszélyesebb Zsolt, valamint a Tamássy család sötét titkai megmásíthatatlanul átformálnak.
Pusztító szenvedélyek örvénylenek hármuk között. A fiatal nő olyan tapasztalatokat szerez a két férfi fizikai és érzelmi fogságában, melyek a szexualitás, a fájdalom és megalázottság legmélyebb bugyraiba vetik alá.
Szófia azonban nem adja meg magát, és veleszületett küzdőképességével megpróbálja a Tamássy testvérektől tanultakat a visszájára fordítani.
Vajon képes lesz felvenni a harcot a testvérekkel?
Egyáltalán túléli?

Maya Banks: Utolsó ​lélegzetig (Slow Burn 4.)

Eliza ​Cummings börtönbe juttatta a gonosztevőt, aki még ártatlan tinédzser korában fogságban tartotta és terrorizálta őt. Később munkát vállalt a Devereaux Biztonsági Szolgálatnál, ahol olyan szörnyetegekkel számol le, amilyenné kis híján ő maga is vált. Senki nem tud a legsötétebb, legszégyenletesebb titkáról, még azok sem, akik a legközelebb állnak hozzá. A gyilkos azonban egy jogi kiskapunak köszönhetően hamarosan kiszabadul, és csak idő kérdése, hogy megkeresse Elizát. A lánynak nincs más választása, mint hogy elmeneküljön, és elcsalogassa a szörnyeteget azoknak az embereknek a közeléből, akiket szeret. Wade Sterling mindig is a saját szabályai szerint élt, és senkinek nem tartozott felelősséggel. Sosem állította magáról, hogy jó ember, ráadásul egyáltalán nem olyan, mint amilyenek a hősök lenni szoktak. Wade soha senkit nem enged olyan közel magához, hogy az illető bepillanthasson az áthatolhatatlan maszk mögé – van azonban egy nő, aki fenyegetést jelent a gondosan kordában tartott önuralmára. Wade egy golyó elé ugrott ezért a nőért, és ennek komolyabb következményei lettek a húsába fúródó fémdarabnál. Bármit tesz, képtelen kiverni a fejéből a lányt, aki olyan bátor, mint egy harcos, és gondolkodás nélkül kockára teszi az életét másokért. A halálra rémült Eliza láttán Wade rögtön tudja, hogy nagy a baj, a bolond nőszemély ugyanis nem szokott félni semmitől. Amikor a lány megpróbál elszökni, a férfiban lakozó vadállat kitör a megtévesztően csiszolt máz alól, és éktelen haragra gerjed. Eliza az övé, akkor is, ha a lány ezt még nem tudja. Eliza ezúttal nem a védelmező szerepét fogja játszani, hanem őt fogják megvédeni, mert amíg Wade él és mozog, addig senki sem bánthatja azt, aki az övé.

Nora Roberts: A ​Sors csillagai (Őrzők-trilógia 1.)

Az ​új királynő tiszteletére a Hold három istennője három csillagot teremtett, egyet tűzből, egyet jégből, egyet vízből. A csillagok azonban lehulltak az égről, és ezáltal veszélybe került a világok sorsa. Könyvünkben három nő és három férfi egyesült erővel keresi a csillagokat…
Sasha Riggs visszavonultan élő festőművész, az őt gyötrő rémálmokat rendkívüli festményeken örökíti meg. Látomásai Korfu szigetére vezérlik, ahol találkozik öt emberrel, akik a Tűz csillagát keresik. Sasha felismeri mindnyájukat, hiszen már korábban megfestette őket: a bűvészt, a régészt, az utazót, a harcost és a magányost. Mindnyájuknak küldetése van, és mindnyájuk körül valami titok lappang.
Sasha, a látó kovácsolja eggyé a csapatot, és rájön, hogy Bran Killian, a bűvész hatalmas erővel és beleérző képességgel bír. Sasha küszködik ritka adottságával, de Bran mellette áll, hogy támogassa, felrázza kishitűségéből, és higgyen benne.
Sasha és Bran azonban csak kettő a hatból, akiknek együtt kell működniük, hogy a tenger alatt, a földben rejtőző Tűzcsillagot megtalálják. Bizalmukat, egységüket, szerelmüket beárnyékolja egy sötét erő, amely mindent képes lenne tönkretenni, ami az útjába áll, hogy megkaparintsa a csillagot…

Susan Wiggs: Meg ​van írva a csillagokban (Tóparti történetek 11.)

Üzleti sikerein és vagyonán túl Mason Bellamy remek külsővel és egy gyönyörű barátnővel is büszkélkedhet. A szüleihez azonban nem áll túl közel, és ez egy régi titokra vezethető vissza, amelynek részleteit az apja magával vitte a sírba. A fiú sok mindent kiderített, de soha senkinek nem beszélt erről. Még az anyjának sem, aki egy síbaleset következtében nemrég tolószékbe kényszerült. Masonnek és a testvéreinek meg kell oldaniuk Alice Bellamy ápolását, ami kemény dió, lévén hogy az idős hölgy mindenkit elüldöz maga mellől a tüskés modorával. Az utolsó jelentkezőn azonban nem fog ki: Faith McCallum túl sok megpróbáltatáson ment keresztül ahhoz, hogy megijedjen egy nehéz betegtől. A talpraesett és melegszívű fiatal nő hamar meglágyítja Alice szívét, Mason pedig elbizonytalanodik: talán váratlanul őt magát is megérintette a szerelem? A Juhar-tó vizén tükröződő csillagok tudják a választ…

A sorozat eddigi 1-10. részéhez katt a linkre!

Tracey Garvis Graves: Kötelék

Amikor ​a harmincéves tanárnőnek, Anna Emersonnak nyári munkát ajánl a Callahan család, hogy tanítsa a fiukat a Maldív-szigeteken bérelt nyaralójukban, gondolkodás nélkül rábólint a trópusi munkanyaralásra. T.J. Callahannek viszont semmi kedve elutazni. Már majdnem tizenhét éves, és ha a súlyos betegsége nem lett volna elég, az első tünetmentes nyarát a szüleivel és rengeteg tanulnivalóval kell töltenie. 
Anna és T.J. egy hidroplánon közelítenek az úti céljuk felé, hogy csatlakozzanak a szülőkhöz, amikor a pilóta végzetes szívrohamot kap, ők pedig az Indiai-óceánba zuhannak. Szerencséjükre, kisodródnak egy sziget partjára. De bármennyire is idillikusnak tűnik a hely, gyorsan kiderül, hogy lakatlan, nincs ivóvíz és élelem, sem menedék. Csupán egyetlen céljuk lehet, hogy életben maradjanak, amíg megmentik őket. 
A napokból azonban hónapok, sőt évek lesznek, s miközben megtanulják, hogyan gondoskodjanak magukról, Anna rájön, bármilyen veszélyek leselkednek is rájuk a szigeten, az a legnagyobb, hogy T.J. időközben kamaszból férfivá érett.

Zsarnai Beáta: Fordított ​szék

Te hiszel a sorsban? Lauren Hope, fiatal, gyönyörű, céltudatos és nagyvilági nő hisz benne. Két dologra vágyik igazán: írói karrierre és igaz szerelemre. Egy nap messzire utazik, és egy váratlan találkozás egy titokzatos idegennel alapjaiban változtatja meg az életét. Dylan Duprés, a biztonságot sugárzó férfi, Lauren álmainak lehetséges megvalósítója, egyben minden probléma forrása. Vajon milyen hatással lesz Lauren életére ennek a rejtélyes férfinek a felbukkanása? Elképzelhető, hogy mindkét álma valóra válik? És ha választania kell…? 
Zsarnai Beáta – a Nők Lapjához tartozó Cafeblog kiemelt bloggerének – első regénye a sors hatalmáról.

Imre Viktória Anna: Az ​Őrült Hold alatt / Kísértés ​Rt.

Az ​Őrült Hold alatt

Milyen ​lehet az állandósult káoszban élni? 
Mia hosszan mesélhetne erről, elvégre egész életét az éjszakánként átalakuló Nioba városában töltötte. Barátokat, családokat szakít el egymástól ez a különös, önálló akarattal bíró hely, és titkát még senkinek nem sikerült megfejtenie – legalábbis eddig. 
Amikor Mia véletlenül belebotlik a mogorva, embergyűlölő tudósba, Lancasterbe, merész döntést hoz: az ismeretlent választja a férfi oldalán. Éppen csak arra nem számít, hogy az izgalmasnak ígérkező kutatás egy számára új, sötét világba vezet, amelyben a tudomány szorosan összefonódik a mágiával, az égitestek pedig nem egészen azok, aminek látszanak. 

„Az Őrült Hold alatt már az egyetem alatt született, amikor is az ELTE bölcsészkarán angolt és latint tanultam. Szerencsére a két tevékenység – az írás és az előadók padjainak koptatása – megfért egymás mellett, így jelenleg mesterképzés keretében foglalkozom angol irodalommal. 
Bár egy-két novella erejéig szívesen kalandozom a horror vagy a sci-fi világába, legközelebb a fantasy műfaja áll hozzám… Amikor pedig elkezdenek összefolyni előttem a betűk, papírért nyúlok, és lerajzolom, ami a fejemben maradt” – mutatkozik be a fiatal írónő, aki maga illusztrálja könyveit.

Kísértés ​Rt.

Az ​Új Lenyomat és a Magyar Író Akadémia szépirodalmi pályázatának különdíjas regénye
Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög?
Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött.
Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe.
A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani, és tovább ölni embereket pénzért. Idegesítik a lépten-nyomon felbukkanó angyalok, démonlányok… de leginkább a Halál sakálvigyorú női megtestesítője kezdi ki türelmét.
Miközben újabb és újabb gyanútlan halandók keverednek bele a Londonban folyó hatalmi harcba, szép lassan Serene is elveszíti önmagát – s hogy védtelenül maradt lelkéért végül melyik fél nyúl gyorsabban, az csak a szerencsén és kifinomult taktikázáson múlik.
„A történet zseniális… A cselekmény szálait az írónő úgy tekerte csavarta, hogy bizony teljes figyelmet érdemelt a könyv az első betűtől az utolsóig. Olvasás közben nem volt bambulás meg lazulás, csak a tömény élvezet és szórakozás.” (szilvamagolvas.blogspot.com)
„A történet legnagyobb vonzereje a humora és a változatos szófordulatai; olyan szerepelt fog betölteni, mint például Durell korfui élményei, azaz, ha eltörik a mécses, ő lesz a «bömbirongyi» – nem, nem fújom bele az orromat, hanem felvidulás céljából óhajtom szorongatni.” (amadea.freeblog.hu)

Tahereh Mafi: Illaberek

A tizenkét éves Dámamezey Alíz Alexandrának csupán három dolog számít: Anya, aki folyton ostorozza; a mágia és a szín, amelyek messziről kerülik; és Apa, aki mindig is szerette. Apa egy szál vonalzóval a kezében tűnik el Fenyérhátról, és három évvel később Alíz még mindig nem adja fel a reményt, hogy egyszer megtalálja. Apát ugyanis még a kalandoknál is jobban szereti, és hajlandó elindulni élete legnagyobb utazására, hogy a nyomára bukkanjon.
Kedvenc gyerekkori olvasmányai, például a Titkos kert és a Narnia Krónikái ihlették a népszerű Tahereh Mafit eme új világ megalkotására, ahol a szín fizetőeszköznek számít, a kaland elkerülhetetlen, a barátságra pedig a legváratlanabb helyeken talál rá az ember.
A nagysikerű Ne érints trilógia szerzője ezúttal a képzelet határain segít átlendülni az olvasóknak ebben a lebilincselő, modernkori tündérmesében.

Sylvia Day: One ​With You (Crossfire 5.)

Gideon Cross. Beleszeretni a legegyszerűbb dolog volt, amit valaha is csináltam. Ez azonnal megtörtént. Teljesen. Visszavonhatatlanul.
Hozzámenni egy álom vált valóra vele. Házasságban maradni vele az életem harca. A szerelem átalakul. A miénk egy menedék a viharból és ezek a legerőszakosabb viharok.
Két sérült lélek egybeolvadt.
Megosztottuk egymással a legmélyebb, legrondább titkainkat. Gideon a tükör, ami minden hibámat tükröz... és a szépséget, amit nem tudtam meglátni. Mindent megadott
nekem. Most, bizonyítanom kell, hogy tudok szikla lenni, menedéke neki lenni, amiért ő is az enyém. Együtt, mi meg tudunk állni azok ellen, akik oly borzalmasan dolgoznak,
hogy közénk álljanak.
De a legnagyobb csatánk befekhet a nagy fogadalmaink közé, ami erőt adtak nekünk. A szerelem elkötelezettsége csak a kezdett volt. A küzdelem vagy megszabadít minket...
vagy szétszakít.
Szívszaggató és csábítóan izgalmas, a One with you a lélegzet visszatartva várva Crossfire saga fináléja, a szeszélyes szerelmi történet, amely világszerte több millió olvasót lenyűgözött.

A sorozat 1-4. részeihez katt a linkre!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...