Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. március 3., péntek

Jacob Grey: Vadak (Vadak 1.)

Jacob Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit.
„Az idegen kopogtat, majd elfordítja a fejét. Egyenesen Krára néz. Most a varjak is elmentek, és a világon senki nincs itt, csak Kra és az idegen.
A fiú egy aranygyűrűt pillant meg a férfi mutatóujján. Az ékszer ovális felületére valamilyen képet véstek. Egy pók potrohának és nyolc lábának éles vonalait.
A férfi alig mozgó ajkakkal suttogja:
– Érted jöttem!"

Nicolas Barreau: Egy ​este Párizsban

A Cinéma Paradis rejtélye

Alain Bonnard, egy kis párizsi művészmozi tulajdonosa, javíthatatlan álmodozó. Feltűnik neki, hogy szerdánként az esti vetítésen gyakran ott ül egy csinos, piros kabátos fiatal nő, aki a 17. sornak mindig ugyanarra a helyére vesz jegyet. Alainnek megtetszik a lány, és meghívja vacsorára. Csodálatos estét töltenek el, ám a szépséges idegent ekkor látja utoljára. Hova tűnhetett? Alain mindent elkövet, hogy a nyomára bukkanjon, s közben filmbe illő kalandokban lesz része.

Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.)

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak. 
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát. 

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják. 
Szexi, akciódús sorozat első kötete.

Marci Jefferson: Szerelem ​a korona árnyékában

Regény a Napkirály udvarából

Az ​itáliai származású Marie Mancini születésekor a csillagok azt jövendölik, hogy egy nap szégyent hoz a családjára. Anyja halála után nagybátyja, a nagy hatalmú, gyűlölt Mazarin bíboros gyámsága alá kerül, aki nem törődve a sötét jóslattal, bevezeti unokahúgát XIV. Lajos francia király intrikával teli, fényűző udvarába. 
Mazarin az évek során mesés vagyonra és komoly politikai befolyásra tett szert a Napkirály főminisztereként, és ifjú unokahúgait, a Mazarinette-eket is felhasználja a saját céljaihoz. Marie nővérét, Olympiát a király kegyencnőjévé teszi, így tartva meg az irányítást a fiatal uralkodó felett. 
A szabad szellemű Marie csillaga felível, amikor találkozik XIV. Lajossal, és a királyt elvarázsolja a fiatal lány bája és műveltsége. Felismerve a kedvező alkalmat hatalmának megszilárdítására, Mazarin egymás ellen fordítja a nővéreket, és Marie-t gyémántokkal és selyemmel halmozza el, hogy a saját nagyratörő tervei érdekében a király ágyába vezesse. 
A bíboros könyörtelenségétől megundorodva, Marie fellázad, nagybátyja ellen fordul, és mindent elkövet, hogy leleplezze Mazarin sötét mesterkedéseit. Amikor már a király szerelme sem védi meg Marie-t, mindent feláldoz, hogy megoltalmazza a családját, megóvja Franciaországot, és segítsen XIV. Lajosnak beteljesíteni a végzetét.

Johanna Lindsey: Dacolva ​tomboló széllel / A szenvedély hatalma / Kalózszerelem

Dacolva ​tomboló széllel

Jessie ​Blair hazája a zord, vad szépségű Sziklás-hegység alja. Tizennyolc évesen a tulajdonos tekintélyével igazgatja néhai apja farmját, szót ért az indiánokkal, amit ez idő tájt, a Vadnyugat hőskorában kevesen mondhatnak el magukról. Élete azonban nem boldog, hiszen hiába gyönyörű, nincs tisztában saját értékeivel. Nem is csoda. Apja fiúnevet adott neki, és arra nevelte, hogy megvesse, gyűlölje szülőanyját, Rachelt, akit végakaratában végül megtett a lány gyámjául. Az önállóságra szoktatott, zabolátlan lány a délceg Chase Summersen tölti ki minden bosszúját, azon a férfin, akit Rachel tehetetlenségében hívott a farmra, hogy legyen, aki megvédi őket. No és felügyeljen a fékezhetetlen Jessie-re. 
A lány nem rejti véka alá kirendelt őrangyala iránti ellenszenvét, és az sem bánik kesztyűs kézzel védencével. Ám aminek meg kell történnie, az előbb-utóbb megtörténik. A két fiatal között egyszer csak felszikrázik az ellenállhatatlan érzéki szenvedély. Hiába küzdenek ellene, hiába acsarkodnak egymásra, annál vadabbul lángol bennük a szerelem. A kedves Olvasó azonban tudja, hogy minden jó, ha a vége jó, és Johanna Lindsey nem hagyja cserben hőseit. Kalandok és viszontagságok útvesztőjében ezúttal is eljuttatja őket a boldog végkifejletig.

A ​szenvedély hatalma



Alana ​Farmer különc gyámja, Leonard Farmer a napóleoni háborúk elől Angliába menekült a védencével, hogy Londonban kezdjen új életet. Alana gyermekkorában egy nemes lány gondtalan életét élte, és olyan nevelésben részesült, amit egy királynő is megirigyelhetne. Most elérte a nagykorúságot, és készen áll arra, hogy előkelő ifjú hölgyként belépjen a londoni társasági életbe. Ám a nagy napon értesül a származása megdöbbentő titkáról. Tényleg ő Lubínia elveszett hercegnője és egyetlen trónörököse, akit csecsemőkorában meg akartak gyilkolni, és ezért kellett titokban elhagynia Angliát? A gyámja rábeszéli, hogy térjenek vissza a hegyek között fekvő, elszigetelt európai királyságba, mert csak Alana felbukkanása veheti elejét egy véres lázadásnak. A fiatal lány egy idegen országban találja magát, ahol még mindig veszély fenyegeti.

A gyönyörű jövevény felbukkanása alaposan próbára teszi Christoph Becker állhatatosságát és kötelességtudatát. A palotaőrök kapitánya letartóztatja Alanát, mert alapos oka van azt feltételezni, hogy egy csalóval vagy egy kémmel áll szemben. Nem ő az első személy, aki az elveszett hercegnőnek adja ki magát, de valójában a lázadókkal meg a király trónfosztásán munkálkodó, sötét erőkkel áll kapcsolatban. A hatalom megszerzéséért küzdő összeesküvők értesülnek a trónörökös visszatéréséről, és Alana életét csak a fogva tartója tudja megóvni tőlük. De vajon hisz neki? A szenvedély le tudja győzni a gyanakvást és az intrikát?


Kalózszerelem 

A gyönyörű Bettina Verlaine hajóra száll, hogy egy karib-tengeri kis szigeten, apja akaratát beteljesítve férjhez menjen a gazdag ültetvényeshez, De Lampert grófhoz. A sors azonban más jövőt szánt neki… 
Tristan, a hatalmas termetű, jóképű, szőke kalózkapitány életét egyetlen érzelem irányítja, a bosszúvágy, míg meg nem pillantja Bettinát, aki iránt csillapíthatatlan szenvedélyre gyúl. A tüzes és megtörhetetlen Bettina úgy érzi, teste elárulja őt, akaratával azonban mindent elkövet, hogy szabaduljon elrablójától, de szökése minden alkalommal csak még nagyobb bajba sodorja. Számtalan megpróbáltatáson kell keresztülmennie, míg belátja, hogy nem harcolhat saját érzései és sorsa ellen, és a Karib-tenger egy egzotikus, csodálatos szigetén végül mégis megismeri a legnagyobb boldogságot.

Lauren Groff: Vágy ​és végzet

Lotto ​és Mathilde gyönyörűek, fiatalok, tehetségesek. Megismerkedésük után két héttel titokban házasodnak össze. Nem sokat várat magára Lotto dúsgazdag anyjának válasza, aki kitagadja a fiát. Az ifjú házasok kénytelenek egy New York-i szuterénben nyomorogni, ám barátaik támogatása és beteljesült szerelmük mégis boldoggá teszi őket. 
Alig telik el egy évtized, Lotto már ünnepelt drámaíró, akinek karrierjét Mathilde nyíltan és titokban is segíti. Ahogy végigkísérjük közös életük több mint húsz évét, lassan feltárulnak kapcsolatuk rejtett dimenziói is: a félelmek, hazugságok, és a játszmák, amikkel életben tartják a házasságot. 
Groff regényében finoman, már-már pókhálószerűen szövődnek egybe két ember világának szálai, és fokozatosan ismerjük meg egy nem mindennapi kötelék valódi mozgatórugóit.

Jodi Picoult: Magányos ​farkas

Az igazi kérdés nem is az, miért vonultam ki a világból.
Sokkal inkább az, hogy mi vett rá a visszatérésre.
A tizenhét éves Cara és neves farkasszakértő édesapja autóbalesetet szenved. A férfi kómába esik, a család élete örökre megváltozik. A fekete bárányként kezelt Edward is kénytelen hazatérni önkéntes száműzetéséből, hogy egyedüli nagykorú családtagként rendezze apja hátrahagyott ügyeit. A volt feleség időközben új családot alapított, de most neki is szembe kell néznie a múlt elvarratlan szálaival.
Hármuknak kell meghozni a végső döntést, de van-e joguk istent játszani egy olyan időben, amit hosszú évek sérelmei árnyékolnak be? Hűtlenség, hazugságok, magány és kirekesztettség, ezekkel kell szembesülniük Jodi Picoult hőseinek, mielőtt határoznak életről és halálról…

Brad Meltzer: Culper-kör

A ​belső kör


Feltárul ​az amerikai elnökség legjobban őrzött titka.
„Vannak történetek, amelyeket senki sem ismer. Eltitkolt történetek. Én szeretem az ilyen történeteket. És amióta a Nemzeti Levéltárban dolgozom, abból élek, hogy felkutassam őket.”
Beecher White, a fiatal levéltáros az amerikai kormányzat legfontosabb irataival dolgozik. De mindig csak őrizte más emberek történeteit, ő nem vett részt bennük…
Mostanáig.
Amikor Clementine Kaye, Beecher első, diákkori szerelme segítséget kér rég eltűnt apja felkutatásához, Beecher el akarja kápráztatni, ezért megmutatja neki a különlegesen védett szobát, ahol az Egyesült Államok elnöke személyesen szokta tanulmányozni a titkosított dokumentumokat. Miután véletlenül rábukkannak az íróasztalhoz tartozó szék alá rejtett, felbecsülhetetlen értékű tárgyra – egy kétszáz éves szótárra, amely egykor George Washingtoné volt –, Beecher és Clementine egyszeriben csalások, összeesküvések és gyilkosságok hálójában találja magát.
Beecher versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot erről a rejtélyes nemzeti kincsről. Kutatásai egy zseniálisan kódolt kirakós játékhoz vezetik el, amely felkavaró titkot rejt az állam alapításáról.
„Meltzer kiérdemelte, hogy John Grisham, Scott Turow és David Baldacci mellé soroljuk.” (People)

Az ​ötödik merénylő

Az Amerikai Egyesült Államok történelme során tizennégy merényletkísérlet történt a hivatalban lévő elnök ellen. 
Négy merénylőnek sikerült véghezvinni tervét. 
Ám most Beecher White, a The Inner Circle (A belső kör) főhőse rájön, hogy Washingtonban valaki az elnökgyilkosságokat másolja. 
A történészek magányos farkasnak tartják az elnökök merénylőit. De mi van, ha tévedtek? Beecher szörnyű titkot fedez fel: azt, hogy száz év időtartamában mind a négy merénylőt ugyanaz a titkos cél vezette. Kinek dolgoztak valójában? Mit akartak elérni a merénylettel? És ma miért akarja valaki megölni az elnököt? 
Beecher ki akarja deríteni. Az egészben az a legfélelmetesebb, hogy találkoznia kell az ötödik merénylővel.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...