Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. június 7., szerda

Elin Hilderbrand: Hajótöröttek

A ​MacAvoy házaspár titka az összes barátjuk lába alól kirántja a talajt… 

A nantucketi házaspár, Greg és Tess MacAvoy fontos szerepet tölt be barátaik és a sziget életében, ahol élnek, ám a házasságukat próbára teszik a hűtlenségről szóló pletykák. 

Mielőtt elkezdődhetne az újabb gondtalan tengerparti nyár, a pár a házassági évfordulójukat ünnepelve kihajózik a tengerre. 

A vitorlás azonban felborul, és ők vízbe fulladnak. A barátok mélyen gyászolnak, és semmi nem készítheti fel őket mindazokra a titkokra, melyekre fény derül. Rengeteg elfojtott érzés tör felszínre, miközben valamennyien arra a kérdésre keresik a választ: Mi történt Greggel és Tess-szel? 

A Hajótöröttek a barátság és megbocsátás határait feszegeti, miközben izgalmasan mesél a szenvedélyről, árulásról és kétségekről, teletűzdelve a sziget nyarának tökéletes részleteivel, mely Elin Hilderbrand regényeit széles körben kedvelt bestsellerekké tette.

Karine Giébel: Csak ​egy árnyék

Erősnek ​hitted magad. Legyőzhetetlennek. 
Piedesztálod magasából azt képzelted, irányíthatod a világot. 
Manipuláltál – préda leszel. 
Uralkodtál – rabszolga leszel. 

Normális életet élsz, sőt, inkább irigylésre méltót. 
Sikerült elismerést kivívnod, megtalálnod a helyed a világban. 
És akkor egy napon… 
Egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot. 
Attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul. 
Csak egy árnyék. 
Nincs arca, nincs neve. Nincs megfogható indítéka. 
Követ az utcán, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád. 
Megfigyel még a legintimebb pillanataidban is. 
A rendőröknek hiába szólsz: pszichiáterhez küldenek. 
A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled. 
Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked. 
Egyedül vagy. 
Nem: a félelem folyton veled van. 
Ahogy az árnyék is. 
Ott van a hátad mögött, az életedben. 
Vagy csak a fejedben…? 
Mire megérted, már túl késő. 

Parancsoltál? Tanulj engedelmességet. 
Megvetettél? Tanulj tiszteletet. 
Élni akarsz? Halj meg csendben…

Angie Thomas: The ​Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál

A ​tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi.

A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent. 

A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.

Santa Montefiore: A ​francia kertész

Tom Missing fényképe.Nem sokkal azután, hogy a Claybournes család Londonból Dorsetbe költözik, Mirandát sötét gondolatok kezdik gyötörni.

A férje szinte soha nincs otthon, a gyerekek állandóan unatkoznak, ő pedig nem tudja rendben tartani a teljesen elburjánzott kertet.

Így amikor egy jóképű, idősödő francia férfi felajánlja a segítségét, Miranda örömmel elfogadja, pedig akkor még nem sejti, hogy mennyire megváltoztatja majd az életüket Jean-Paul, akinek a kerthez kapcsolódó múltjára is fény derül.

Kathleen Tessaro: Ritka ​kincsek

Vágyak, ambíciók, hazugságok

A ​parfüm titka című The New York Times-bestseller szerzőjének új könyve! 

Boston, 1930-as évek. 

Mi keresnivalója lenne a gazdagok fényes világában az ír bevándorlóktól született, szegénységben felnövő Maeve Fanningnek? 

Nyilvánvalóan semmi. 

De mi történik, ha holnaptól Mayre változtatja a nevét, szőkére festi az eredetileg vörös haját, és állást kap egy különleges régiségkereskedésben? 

Miután May kiszállít egy értékes ókori vázát az üzlet exkluzív vevőköréhez tartozó, dúsgazdag Van der Laar családnak, bekerül a bostoni elitbe. Okos lány, hamar tanul, és gyorsan rájön: nem csupán neki vannak titkai, hanem a tehetőseknek is, sőt ezek mélyebbre lettek temetve és jóval veszélyesebbek. 

Például miért tűnik olyan ismerősnek az excentrikus és rejtélyes Diane Van der Laar, pedig ők ketten sosem találkoztak eddig? 

Vagy mégis? 

És mi lesz, ha James Van der Laar, a család férfi örököse a felszínes flörtölésnél többet szeretne elérni az egyre rafináltabb Maynél? 

Ambíciók, vágyak, remények és csalódások – a szédítő magassághoz néha a poklon keresztül vezet az út. 

Iny Lorentz: Vörös ​égbolt (Gisela & Walther 4.)

1860: ​Texasban vihar előtti csend honol. 

Észak és Dél között napról napra növekszik az ellentét, az indulat pedig egyre csak gyűlik az emberekben. 

Walther Fitchner is úgy érzi, ez már nem az az ország, amelyért egész életében küzdött, és a nagyra becsült szenátor hangot is ad ebbéli véleményének. Ezt kihasználva az ellenségei árulónak akarják kikiáltani, hogy így megkaparinthassák a földjeit. A férfi mindent megtesz, hogy megvédje a szeretteit, amikor azonban kitör a polgárháború, egy minden korábbinál nagyobb kihívással kell szembenéznie.

Az ország kettészakadása ugyanis nem kíméli őket sem: két fia közül Waldemar az Unió seregébe lép be, bátyja, Josef azonban igazi texasi hazafiként a déli Konföderáció oldalán indul hadba. 

Mit tehet Walther, hogy összetartsa a családját, és vajon meg tud-e küzdeni a rosszakaróival? 

Iny Lorentz sorozatának befejező kötetében folytatódik a telepesek kalandokban bővelkedő története. Szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek, közben pedig dúl a háború, amely vérvörösre festi az eget Amerika felett.

A sorozat első részéről itt, a második és harmadik részéről pedig itt olvashattok!

Lisa Heathfield: Papírpillangók

Törött szárnnyal tudnál-e repülni?

June otthona az apjával, a mostohaanyjával és a mostohatestvérével sötét titkokat rejt. Csapdába esett, mint a hálóban rekedt pillangó. 

De aztán June megismeri Blistert, a fiút az erdőből. És benne felfedezi a remény aprócska sugarát, amely képes őt elrepíteni messze az otthonától. Képes őt szabaddá tenni. Mert a világon minden lény megérdemli a szabadságot. 

A kérdés csak az, milyen áron.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...