Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. szeptember 2., szerda

Elisa J. Smith: Ultimate Case


Az Utazó

"Cassia Crawford vagyok és boszorkány. A huszonegyedik születésnapom nem csak egy hatalmas bulit tartogat számomra, hanem ezzel egyidejűleg a beavatásomra is készülök, amikor teljes jogú taggá válok abban a boszorkány-közösségben ahová szüleim és barátaim is tartoznak.
De a dolgok nem mennek simán. Ahelyett, hogy szórakozva tölteném el az estét, az Orákulum, a szellemi vezetőnk választás elé állít. Meg kell találnom a leendő társam, aki ráadásul tiszta, tehát fogalma sincs arról, hogy ő is boszorkány. Nem csak hogy fel kell kutatnom, de meg kell védenem azoktól a fekete boszorkányoktól, akik bármit megtennének azért, hogy megtalálják. Ugyanis Alex Fagyasztó. Az Egyetlen. Az egyetlen olyan boszorkány, aki képes megállítani az időt és erre a képességre sokaknak fáj a foga. Vagy ha nem találom meg időben, akkor meghalok."

Képes vagy-e megmenteni a társad, akit még nem is ismersz? Képes lennél-e felforgatni a fél világot, azért hogy megtaláld? Az igazi kérdés az: képes vagy-e saját életed feláldozni, csak, hogy megmentsd őt?

Mert amennyiben nem teszed, te is meghalsz.

Elisa J. Smith fordulatos és váratlan eseményekkel teli fantasy regénye végigkalauzol minket a jó és rossz boszorkányok világában, miközben a főhős rengeteg furcsa szerzettel, mágikus képességekkel rendelkező alakkal találkozik, a végén pedig abban sem lehetünk biztosak, hogy kiben bízhatunk meg. Te kiben bíznál meg, ha az életed forogna kockán?

Donna MacMeans: A szerelem iskolája / Casanova érintése


Emma Brimley rémülten tapasztalja, új munkahelyén azt várják tőle, hogy a gondjaira bízott fiatal lányokat felkészítse a házasság minden helyzetére. Mivel azonban ő maga sosem volt férjnél, kénytelen a vonzó Nicholas Chambers segítségét kérni…


 

Ashton Trewelyn felfedez egy kódolt üzenetet, amely Angliára és a családjára is fenyegető lehet. A rejtély felfedésében Edwina Hargrove siet a segítségére, aki remekül ért a kódok feltöréséhez.

Dianne Thomas: Csalafinta csábítás


Jessie egy igazi kasszasiker-könyvön dolgozik: dédnagynénje, az egykor híres-hírhedt némafilmsztár életrajzán.  A jóhumorú, s ördögien rafinált öreg hölgy cserébe csak annyit kér, hogy Jessie – egy fantasztikus küldetéssel – jusson be valahogy a szívtipró tévé-sztár, Cam Holder rózsakertjébe.

Jessie azonban éppen a megdöbbent házigazda karjaiba pottyan, s kénytelen elismerni, hogy Cam az életben sokkal vonzóbb, mint a képernyőn. Jessie tántoríthatatlan – eleget kell tennie küldetésének –, de egyre kevésbé tudja magán kivonni Cam férfias vonzásának bűvköréből.

Mercedes tanti azonban tovább szövögeti „hálóját” a két fiatal körül, akik némi félreértés és bonyodalom után boldogan kötnek ki egymás karjaiban, s a titkokra is fény derül.

Courtney Summers: This Is Not a Test – Éles helyzet (Éles helyzet 1.)


Hat gimnazista az iskolájában próbálja kibekkelni a világvégét.

Sikerülhet nekik?

Az apokalipszis most van.

Hat diák bevette magát a gimnáziumba, de kevés vigaszt nyújt a menedékhely, ha az élőhalottak folyamatosan püfölik az ajtót.  Egyetlen harapás elég ahhoz, hogy megöljön valakit, aki aztán önmaga rettenetes hasonmásaként tér vissza.

Sloane Price ezzel ki tudna egyezni. Az ő világa már fél éve véget ért, azóta nem nagyon tudja, miért van még életben. Ez az alkalom kapóra jönne a távozásra. Miközben alig várja, hogy az élőhalottak átjussanak a védelmi vonalaikon, kénytelen a világvégét öt társa szemével nézni, akik viszont élni akarnak.

De ahogy a napok vánszorognak, meglepő módon változik az emberek túlélési ösztöne, és a társaság sorsát egyre kevésbé a kinti események határozzák meg, sokkal fontosabbá válnak a benti világ kiszámíthatatlan élet-halál kérdései.

Mibe lehet kapaszkodni, ha már minden elveszett?

Hilari Bell: Kobolderdő


Makenna, az ifjú boszorkány anyját szomszédjai megölik, pedig tudásával mindig segítette őket.  A lány a faluból az erdőbe menekül. Az ott élő koboldokban sorstársakra lel, akiket ugyancsak fenyeget az összes mágikus lény elpusztítására törő uralkodó.
Makenna vakmerő kobold csapata élén ravasz támadásokat indít a közös ellenség ellen. Az uralkodó egy ifjú lovagot küld a lány tőrbecsalására.

Ebben a fantasztikus mesében olykor csalóka a fehér és a fekete mágia közti különbség, s a testvériség és a barátság mágikus ereje is megmutatkozik.

Belinda Alexandra: Vadlevendula / Toszkán Rózsa / Fehér gardénia


EMLÉKEZETES, AKÁR A LEVENDULA ILLATA…

A Vad levendula elkábítja az érzékeket, a hatását az emlékezetünk még jóval a könyv letétele után is őrizni fogja.

A tizennégy éves Simone Fleurier-t kiszakítják az otthonából, a provence-i levendulaültetvényről, hogy Marseille-be küldjék. A városban az élet nehéz, sőt nyomorúságos, ám miután felfedezi a varieték világát, már arról álmodik, hogy egy nap híres énekesnő és táncos lesz.

A háború azonban közbeszól, Simone pedig rendkívül veszélyes döntést hoz – melyből az is kiderül, hogy a szerelem, akár a vad levendula, a legvalószínűtlenebb helyeken is kivirágzik¬…

A szerelemről és bátorságról szóló történet Marseille sikátoraitól a pompás párizsi pódiumokig, Provence földjeitől Berlin háború előtti dekadenciáján át New York dzsesszkorszakáig repíti az olvasót.


 

A titokzatos idegen, akit csak a „Farkasként” ismernek, egy csecsemőt hagy a Santo Spirito zárda apácáinál.
A kisded ruhái között apró ezüstkulcs rejtőzik, ami származásának egyedüli bizonyítéka…

Rosának az apácák jelentik a családját, akik felnevelték. Tizenöt évesen el kell hagynia őket, hogy nevelőnőként munkába álljon egy arisztokrata család előkelő, ámde elátkozott kastélyában. Rosát a sors különös képességgel ruházta fel – képes „látni” a dolgok eredetét. Tehetségét latba vetve megpróbálja kideríteni a ház ijesztő úrnője, valamint saját származása rejtélyét.

Miközben az eszelős Mussolini háborúba sodorja Olaszországot, Rosa élete óriási fordulatokat vesz, elképzelhetetlen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, melyek során az intelligenciája, az intuíciói és az eltökéltsége lesznek a segítségére.


 

Elsöprő, epikus és történelmi részletekben gazdag regény kitartásról, bátorságról, szerelemről, tragédiákról és a diadalról.
A valós történeten alapuló lebilincselő családregény hiteles, érzelmekben gazdag karakterei hitelesen tárják elénk, hogyan hatnak a megrázó történelmi események az emberek életére és személyiségére. 


A Fehér gardénia kulturákon és kontinenseken kalauzol Sanghaj csillogó éjszakai mulatóitól az 1960-as évek hidegháborús Szovjetuniójáig, egy elhagyatott csendes-óceáni szigettől a háború utáni Ausztrália új világáig.

Harbin város egyik kerületében, ami a bolsevik forradalom elől menekülő fehérorosz családok menedéke, Alina Kozlovának szívet tépő döntést kell meghoznia, hogy egyetlen gyermeke, Ánya túlélje a második világháború végső napjait.

Lánynak is, anyának is áldozatot kell hoznia, de vajon nem lesz-e túl magas az ár? S ami a legfontosabb, vajon viszontláthatják-e valaha egymást?

A Fehér gardénia egy erőteljes írótehetség bemutatkozása.

Bartus Petra: Örökre Nélküled


Az Örökre Nélküled egy könyv a megsemmisíthetetlen, már-már tragikusan felemésztő szerelemről, tele játékos szenvedéllyel, egy csipetnyi szexiséggel, rejtéllyel, izgalommal, megfűszerezve egy kis sötétséggel.  Könyv, egy mélyreható kapcsolatról, mi garantáltan könnyeket csalogat elő. 

Nora rögeszmés viselkedéskutatás mániájának köszönhetően rossz helyre kerül, rossz időpontban. Vagy inkább rossz kihallgatásra. Miután hazugsággal vádolta a magas, tetkós, rossz fiús Ascher Dominiket, minden a feje tetejére fordul. Többek közt felismeri benne az egyetlen személyt, akiben megbízik, Deniszt, Dominik ikertestvérét.

Dominik maga mellett akarja tudni a szemtelen  lányt a fennmaradó idejében, szórakoztatásképp.

Nora szerint nincs szerelem, Dominik szerint hiányzik belőle a remény. Nora képtelen megbízni bárkiben, Dominik csókot harcol ki belőle.

Egy dolgot érdemes tudni az Ascherekről: Sosem hátrálnak meg. Sem a fenyegető üzenetek, sem Nora lépten-nyomon meglapuló múltja nem állhat az útjába.

Főhősnőnk azon kapja magát, hogy bármit megtenne a testvérek biztonságáért. Akár a múltjával is szembeszállna. Még ha már lassan az őrületbe is kergeti őt. Még jó, hogy útközben megízleli a legyőzhetetlen szerelmet és talán még a várva várt őrangyalával is találkozhat.

Barbara Delinsky: Drágakő / Köztünk marad


Hillary Cox írónő egy tv-showból értesül róla, hogy a dúsgazdag turmalinbánya-tulajdonos, John St. George, aki 27 éve a szeretője, egy másik nőt vesz feleségül. Bosszúból Hillary úgy dönt, hogy könyvet ír, melyben a nyilvánosság elé tárja John sötét titkokkal, galádságokkal teli múltját.

John húga, Pamela St. George szintén bosszút forral a férfi ellen, így akarja megtorolni a gyermekkora óta elszenvedett sorozatos sérelmeket.

A három évtizedet átfogó családi dráma, akárcsak egy drágakő, számos életsorsot tükröz vissza. A történetből egy gonosz, önző, ember jelleme rajzolódik ki, aki gátlástalanul gázolt át családtagjain, szerelmein, kőkeményen ragaszkodva saját elképzeléseihez az üzleti és magánéletben egyaránt.


 

Ezt az anya-lánya köteléket semmi sem tépheti szét. Még az igazság sem. Deborah Monroe és lánya, Grace egy buliról hazafelé tartva autójukkal elgázolnak egy férfit, aki a sötétben fut. Grace ült a volánnál, Deborah azonban még a rendőrség kiérkezése előtt hazaküldi őt, hogy magára vállalja a felelősséget a balesetért.

A később csalásnak minősülő döntés később önálló életre kel, és veszélybe sodorja anya és lánya kivételesen erős kötelékét.

A Köztünk marad felejthetetlen történet a jó szándékból hozott rossz döntésekről és egy félresikerült hazugság szörnyű következményeiről.

Barbara Delinsky: Dacszövetség / Februári vihar / Ígéret / Vakmerő nyár


Susan megdöbben, amikor tizenhét éves lánya, Lily bejelenti, hogy terhes. Egyedülálló anyaként keményen megküzdött azért, hogy mindent helyesen csináljon. Lánya terhességét felfoghatatlan tragédiának tartja mind Lily, mind önmaga számára.

Aztán híre kél, hogy még két lány állapotos, akik történetesen Lily barátnői, és egy gimnáziumba járnak vele. Mint kiderül, a három lány véd- és dacszövetséget kötve előre eltervezte a terhességét. Amint megindult a másikra mutogatás, a leghevesebb bírálatok Susant érik. A gimnázium igazgatójaként mindig is úgy tekintettek rá, mint példaképre. Ellenfelei most azzal vádolják, hogy rossz anya, és talán arra sem méltó, hogy a befolyásolható tanulókat pásztorolja. Mialatt Susan Lily terhességének következményei ellen harcol, veszélybe kerül az állása, az anyagi függetlensége és régen dédelgetett álmai is.

Az anya és lánya között lévő kötelék a pattanásig feszül és elszakadással fenyeget ebben a szeretetről és megbocsátásról szóló, érzelmileg mélyen felkavaró történetben.

Barbara Delinsky újabb lenyűgöző művel ajándékozta meg olvasóit, melyben minden egyetlen kérdés körül forog: mi teszi az embert jó anyává?


 

Heather Malone a legutóbbi tizennégy évben Lake Henryben talált otthonra,ott él egy özvegyember, Micah Smith oldalán. Amikor az FBI őrizetbe veszi azzal a vaddal,hogy egy Kaliforniában elkövetett emberölés után megszökött a felelősségre vonás elől,a város döbbent hitetlenkedéssel fogadja a hírt. Ám amikor a Heatherhöz legközelebb állok visszagondolnak,ráeszmélnek,hogy korábbi életéről gyakorlatilag semmit sem tudnak.

Poppy Blake Heather legjobb barátnője. Születésétől fogva Lake Henry-i lakos,mindkét lábára megbénult egy motorosszán-balesetben,amelyben az udvarlója meghalt. Azóta keményen dolgozik,hogy újjáalakítsa életét. Az elszántan önállóságra törekvő nő nem hagyja,hogy mozgáskorlátozottsága elfojtsa a szellemét. Ám a múlt hibái miatti bűntudata a jelenlegi rokkantságánál is inkább akadályozza abban,hogy olyan jövőt találjon,amelyben férj és család is helyet kap.

Griffin Hughes író eredetileg egy Poppy nővérét, Lily Blake-et érintő országos horderejű sajtótudósítás kedvéért utazott Lake Henrybe. Poppy iránti vonzalma csábítja vissza a városba. Egy elejtett megjegyzése azonban Heather nyomára vezeti FBi-ügynök bátyját. Hogy ezt jóvátegye,meg kell fejtenie Heather múltjának rejtélyét.



Sabrina Stone egy kívülálló számára elegáns és gondtalan társasági hölgynek tűnhet, ám agykárosult kisfia ápolása súlyos terhet jelent számára a mindennapokban. Amikor Derek McGill televíziós újságíró felkeresi, hogy interjút készítsen vele a fogyatékos gyermekekről szóló riportműsorához, a néhány perces beszélgetés is elegendő ahhoz, hogy Sabrinában rokonszenv ébredjen a férfi iránt.

Nem sokkal ezután Derek McGillt emberölés vádjával börtönbüntetésre ítélik. Sabrina egy hirtelen jött sugallatnak engedve meglátogatja, s tudtára adja, hogy ő hisz az ártatlanságában.

A börtönbéli találkozások rendszeressé válnak, s bár a férfit megkeményítik a börtönévek, hallgat a szívére: Derek és Sabrina egymásba szeretnek.

Időközben a nő elválik a férjétől, és most már szabadon küzdhet a szerelméért. Azonban az örömbe üröm vegyül, mivel a férfit szabadulása után a bosszúvágy hajtja, és a Sabrinával kötött boldog házassága ellenére mindenáron tönkre akarja tenni azt az embert, aki éveket vett el az életéből…


 

Megváltoztathatja-e örökre egy pillanat az ember életét? S, ha igen, mi következhet azután?  Ez az a kérdés, amely nem hagyja nyugodni Juliát, egy kilenc ember életét követelő hajóbaleset egyik túlélőjét.

Engedelmes feleség és anya volt egész addigi életében, de miután megérinti a halál közelsége, rádöbben, hogy lénye és a körülötte lévő világ sokkal többet rejt, mint valaha is hitte. Úgy érzi, különös kapcsolat fűzi az életben maradt emberekhez, s lassanként felfedezi a csendes sziget,

Big Sawyer nyújtotta egyedülálló lehetőségeket, miközben mind ama dolgok, amelyek valaha fontosnak tűntek, elveszítik jelentőségüket. Egy belső erőre támaszkodva, amelynek létezéséről korábban nem volt tudomása, Julia szenvedélyesen ébred rá egy új világra, s félelem nélkül fogadja el a bizonytalant is, amit korábban elképzelni sem tudott.

Barbara Delinsky: Indián nyár / Családi viszonyok / Zsákutca / TisztaKék



Amikor a hetvenhat éves Natalie Seebring megözvegyül, és elhatározza, hogy feleségül megy csodás tengerparti szőlőskertjének egyik alkalmazottjához, gyermekei ugyancsak megbotránkoznak. Az energikus és még mindig vonzó Natalie erre úgy dönt, magyarázatképpen megírja emlékiratait. Olivia Jonest bízza meg, hogy segítsen neki.

A magányos fiatal nő, aki egyedül neveli kislányát, kapva kap az alkalmon, azt reméli, végre bekerül egy családba, ráadásul a busás honoráriumból taníttathatja diszlexiás gyermekét. Csakhogy semmi sem olyan, mint amilyennek elképzelte.

Simon Burke, a szőlőgazdaság vezetője például igen ellenségesen fogadja, pedig igazán jóképű fiatalember.

A ház asszonya viszont annál jobban ragaszkodik Oliviához, minél több titkot tár fel előtte a saját életéből. Csakhogy lassan kész az emlékirat, s Oliviának mennie kell.

Lesz-e, aki marasztalja? Natalie? És a jóképű Simon, aki már rég feladta ellenérzéseit, vajon elengedi-e?

A mozgalmas, fordulatokban és váratlan eseményekben gazdag regény finom megfigyeléseivel, árnyalt lélekábrázolásával, lenyűgöző meseszövésével Barbara Delinsky legjobb művei közé tartozik, s mindazok számára élményt nyújt, akik szívesen olvassák Nora Roberts műveit.


 

Dana Clarke mindig szilárd hátteret adó otthon és család után sóvárgott, hogy kompenzálja saját nehéz gyermekkorát. Most boldog házasságban él egy előkelő családból származó férfival, és első gyermeküket várják. De azon a napon, amely élete legboldogabbja lehetne, egész addigi világa darabokra hullik.  Gyönyörű és egészséges kislányt szül, aki azonban afroamerikai vonásokat hordoz.

Dana férje az asszony legnagyobb megdöbbenésére aggódni kezd, hogy az emberek esetleg azt gondolják majd, Dana félrelépett.  Csak úgy menthetik meg a helyzetet, ha Dana felkutatja az apját, akiről semmit sem tud, és kinyomozza az esetleges afroamerikai örökséget a családjában.

Dana elszántsága, hogy kiderítsék az igazságot, szívszorító utazásra viszi őket mindkettőjük családjának múltjába, miközben előítéletekben és félelmekben gyökerező súlyos titkokra derül fény.



Egy connecticuti villanegyed bájos kis zsákutcájában három házaspár éli harmonikus életét mindaddig, amíg az egy éve megözvegyült, és attól kezdve egyedülálló, fiatal és gyönyörű szomszédasszonyukról ki nem derül, hogy állapotos.

Ki az apa? Lehet, hogy a három férj egyike?

Mindhárom házasságot megmérgezi a kételkedés és a féltékenység.

Legyőzhető-e egy ilyen érzelmi válsághelyzet? Melyikük kapcsolata elég erős ehhez?

Barbara Delinsky új könyve meglepetésekben és váratlan fordulatokban gazdag. A feltétlen bizalom és igaz szerelem regénye.


 

Annie Barnes hazatérésével Middle Riverbe régi titkok tárulnak fel. Annie tisztában van vele, hogy haza kell utaznia, ha választ szeretne kapni az anyja halálának körülményei kapcsán felmerült nyugtalanító kérdéseire.

Amikor a városka lakói meghallják, hogy Annie hosszabb szabadságra a városba érkezik, mindenki – még saját nővérei is – azt hiszi, hogy róluk akar regényt írni. Annie kérdezősködése felborzolja a kedélyeket.

Közellenséggé válik, amikor sikerül kiderítenie, hogy a helyi papírgyár mérgező anyagokat bocsát ki – s kezdi azt hinni, hogy ezeknek köze lehetett édesanyja betegségéhez, amely a halálát előidézte. Mivel a papírgyár a városka legjelentősebb munkaadója, mindenki attól fél, mi lesz, ha Anni mélyebbre ás. Félelmeik lassan rosszindulattá sűrűsödnek.

Barbara Delinsky: Ki szeret a végén?


A New York Times sikerlistás, nálunk is közkedvelt szerzőjének ez a már-már klasszikusnak számító regénye egy férfi és egy nő történetét mondja el, és a szerelem izgalmas játékát mutatja be.

Antonia Philips, a csinos, fiatal újságírónő azt a feladatot kapja a magazintól, amelynek dolgozik, hogy készítsen riportsorozatot a keleti partvidék öt legérdekesebb, legvonzóbb agglegényéről. Nem fűlik a foga ehhez a munkához, előítéletei támadnak leendő riportalanyaival kapcsolatban. Arra azonban egyáltalán nem számít, hogy lesz közöttük valaki, akivel nem egykönnyen boldogul.

Daniel Strahan, a bostoni profi kosárlabdacsapat vezetőedzője egyértelműen visszautasítja az interjút, de szemlátomást különös hatással van rá Antonia intellektusa és szépsége. Az újságírónő is szeretné közelebbről megismerni ezt a talányos férfiút, pedig tisztában van vele, hogy egy örökösen úton lévő ember nem megfelelő partner az ő számára. Már csak azért sem, mert korábbi házassága éppen a kosárlabda miatt ment tönkre, s ezt a megrázkódtatást még mindig nem heverte ki. Azt azonban már megszokta, hogy önálló nőként maga irányítja az életét.

Igen ám, de valamiről teljesen megfeledkezik. Arról, hogy a szerelem nincs tekintettel semmiféle előítéletre, szabályra vagy tilalomra. Különösen, ha igazi és kölcsönös…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...