Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. január 6., péntek

Stephen King: Agykontroll (Bill Hodges 3.)

Amikor egy sokszoros gyilkos ráébred, hogy a szellemnek hatalma van az anyag fölött.
Bill Hodges, a nyugdíjas zsaru és társa, Holly Gibney egy öngyilkosság ügyében nyomoznak, amelyhez köze lehet Brady Hartsfieldnek, az ördögi Mercedeses Gyilkosnak.
Igaz, Brady öt évvel azelőtt, amikor többször is fejbe vágták a zsúfolt koncertcsarnokban, amelyet fel akart robbantani, olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy azóta is kórházban van, csak üresen bambul, és az orvosok szerint reménye sincs a gyógyulásra. Ám a 217-es szobában, ahol az ártalmatlannak tartott gyilkos vegetál, egy titokzatos, gonosz erő ébred, amely hozzásegítheti Bradyt, hogy bosszút álljon ellenségein – sőt az egész városon….
A Mr. Mercedes és az Aki kapja, marja után itt a Bill Hodges-trilógia csattanós fináléja, amelyben a hősöknek immár egy természetfölötti képességgel rendelkező, sátáni alakkal kell megküzdeniük életre-halálra.
Bill Hodges 1. Mr. Mercedes és 2. Aki kapja, marja részéhez klikk a linkre! 

Jon Sprunk: Árnyorgyilkos-trilógia

Az ​Árny fia


Othir szent városában ármány és korrupció uralkodik, így eszményi hely a független és gátlástalan bérgyilkosok számára. Caim az egyik legjobb közülük, ám egy félresikerült megbízást követően rá kell döbbennie, hogy fondorlatos összeesküvésbe keveredett. A törvény tisztességtelen őrei, a rivális orgyilkosok és az Odaátról származó mágia ellenében csupán utolsó célpontjának előkelő leányára számíthat, és Kitre, az oltalmazó szellemre, aki mások számára láthatatlan. Amikor az életéért és az igazságért folytatott küzdelem Othir veszélyes sikátoraiból a hatalom fényűző folyosóira vezeti, Caim pengéi és ösztönei már kevésnek bizonyulnak. Ahhoz, hogy a birodalom központjából szőtt összeesküvést leleplezhesse, az Árny elsőszülött fiának fel kell vállalnia súlyos örökségét …
Az Árny fia igazi dark fantasy: politikai cselszövés, sodró cselekmény, sötét és metsző él, biztos kézzel megírt részletgazdag, letehetetlen bemutatkozó regény.

Az ​Árny csábítása

A KÍMÉLETLEN ÉSZAKI PUSZTASÁG HATÁRÁN…
Az egykori páratlan orgyilkos, az othiri éjszaka ragadozó, sötét árnya Caim, veszélyes játszmába kezdett, amikor egy trónját követelő császárnő segítségére sietett. Ám titokzatos múltjának elfeledett öröksége ismét csalogatni kezdi.
Miközben szülei eltűnésének és meggyilkolásának körülményeiről igyekszik kideríteni az igazságot, Caim tudomást szerez egy országról, amelyet az Árny a rabigájába hajtott. Az Odaát mágikus kísértésétől űzött harcos olyan háborúba keveredik, amelyben semmi kedve sincs küzdeni.
De senki sem állhat ellen az Árny csábításának.
“Ez a könyv csupa akció… Az író mindvégig a szöveg ritmusára, a cselekmény orientált meseszövésre és a tökéletesen eltalált jellemekre összpontosít, míg azok mesteri dark fantasy regénnyé állnak össze… Mi bármikor szívesen olvassuk Jon Sprunk letehetetlen történeteit.” – ELITIST BOOK REVIEWS

Az ​Árny ura

A TITOKZATOS ÉSZAKI PUSZTASÁG…
a halál és az árnyak földje, ahol csupán a legerősebbek maradnak életben. Caimnak mégis e vidék mélyére kell utaznia, hogy felfejtse az életét övező rejtélyt. Támaszt kizárólag pengéitől és hű társaitól várhat, amikor beleveti magát az örök éjszakába, amerre a Napot sohasem látni , és mindenki az ellensége.
Caim korábban már némi békességre lelt, amikor eltemette atyja kardját, ám a messzi északon valamiféle kifürkészhetetlen erő lakozik, amely csak rá vár. Ha sikerrel akar járni, nem elegendő pusztán életben maradnia. Szembe kell szállnia az Árny Urával.
Jon Sprunk ezzel a mesteri regénnyel zárja le cselekménydús, nagy ívű trilógiáját.
“Az ármány, az akció és a minden korábbinál árnyaltabban megrajzolt jellemek mesterien szövődnek egybe ebben a letehetetlen könyvben… Összességében elsőrangú, izgalmas szereplőkkel teli, pergő tempójú dark fantasy történetet vehetünk kézbe.” BOOKLIST

Peter V. Brett: Démon-ciklus

A ​Rovásember (1.)

Ahogy ​​napnyugta után beköszönt a sötétség, megjelennek a magványok: természetfeletti erővel bíró démonok, akik izzó gyűlöletet táplálnak az emberiség iránt. Évszázadokon át uralták az éjszakát és az emberekre vadásztak, akik mágikus rovások mögött kerestek menedéket.
E hatalommal bíró jelek eredete elveszett a legendákban, védőerejük pedig rémisztően törékeny. Mindez nem volt mindig így. Egykor a nők és férfiak egyenrangú ellenfelei voltak a magványoknak, de azok az idők már elmúltak. A démonok éjről éjre erősödnek, míg az emberek csoportjai egyre csak fogyatkoznak a kíméletlen öldöklésben.
Most, hogy a jövőbe vetett remény múlóban van, három fiatal, akik túlélték a démonok vérengzését, megpróbálják véghezvinni a lehetetlent. Elhagyják a rovások hanyatló védelmét, hogy egy elkeseredett küldetésben tegyenek kockára mindent a múlt rejtélyeinek felkutatásáért. Együtt szállnak szembe az éjszakával.
„Nagyszerű, akcióval és feszültséggel teli történet.” – Terry Brooks
"Pörgős, rendkívül élvezetes sötét fantasy regény.” – The Miami Herald
„Abszolút mestermunka… Szó szerint nem tudtam letenni a kötetet, kiemelkedő helyet érdemel a sötét fantasy műfajában.” – HorrorScope (Woodvale, Ausztrália)

A ​Nagy Bazár / Brayan Aranya és más történetek (1,5)

Az ​​emberiség kis híján kihalt, miután háromszáz éve éhes démonok támadásainak van kitéve. Maroknyi bátor fullajtár merészkedik csak ki az éjszakába, hogy védelmező rovásaik mögött keresve menedéket megőrizzék az összeköttetést az egyre elszigeteltebb települések között. Bálás Arlen bármire hajlandó és bárhová elutazik, hogy megmenthesse a világot. Talán Abban, aki a legkülönfélébb árukkal kereskedik a kráziai nagy bazárban, a segítségére lehet.
A Brayan Aranyába tett út lehetőséget kínál Arlennek, hogy végleg megszabaduljon a Félkarútól – feltéve, hogy hajlandó kockára tenni az életét…

A 17 éves Bálás Arlen felölti új páncélját, majd még inasként első útjára indul egy gyakorlott fullajtárral. Az eredeti tervek szerint egyetlen éjszakát kell a szabad ég alatt töltenie, ehelyett azonban egy hófödte hegyoldalon találja magát. Veszélyes szállítmánnyal igyekszik Brayan gróf aranybányájába, a hercegség egyik legtávolabbi pontjára, miközben Egykarú, a hatalmas kődémon, továbbra is a nyomában van.

„A világon senki el nem tudott volna tántorítani ezektől a novelláktól. A lehetőség, hogy időzzek még egy kicsit a magúrok és a kereskedelem csodálatos világában, igazi gyönyörűséggel töltött el.” – The Speculative Scotsman

„A novellákat olvasva ismét feltűnik, milyen lenyűgöző Brett stílusa. Egyszerűen kötelező elolvasni őket a következő regényre várva.” – Byron Smith

A ​Sivatag Lándzsája (2.)

Az ​​éjszakát vérengző démonok uralják, akik a világ egyre fogyatkozó népességére vadásznak. Az emberek kénytelenek már-már feledésbe merült mágikus jelek védelmébe húzódni. A legendák szerint élt egyszer egy Szabadító, egy nagy tábornok, akinek sikerült az egész emberiséget egyetlen sereggé kovácsolnia, és így legyőzni a démonokat.
Vajon a Szabadító visszatérte is csak egy legenda volna? Talán nem. Ahmann Jardirnak, a sivatag harcosának sikerült Krázia törzseit egy démonölő sereggé egyesítenie. A férfi Shar’Dama Kának, azaz Szabadítónak kiáltotta ki magát, és két ősi kincs, egy lándzsa és egy korona is a birtokában van, amik alátámasztják a hatalmát.
északi népek viszont a saját Szabadítójukban hisznek: a Rovásemberben, egy sötét, félelmetes idegenben. Egykor a Shar’Dama Ka és a Rovásember barátok voltak, most viszont halálos ellenségek. Miközben a régi szövetségek próbatétel elé kerülnek, és új barátságok jönnek létre, mindenki előtt rejtve marad egy új démonfaj érkezése, ami sokkal ravaszabb és halálosabb, mint bármi, amivel az emberek mindeddig találkoztak.
„A legjelentősebb, legfilmszerűbb fantasy történet A Gyűrűk Ura óta. Képzeletgazdag, érdekfeszítő és magával ragadó.” – Paul W. S. Anderson, A kaptár – Túlvilág rendezője

„A George R. R. Martin műveit kedvelő fantasy-rajongóknak öröm és különleges élmény lesz ez az új, lebilincselő a többrészes fantasy történet.”
– Library Journal
„Pörgős, rendkívül élvezetes, sötét fantasy regény.” – The Miami Herald

Napháború (3.)

Újhold ​​éjjelén tömegével emelkednek fel a démonok a föld alól, hogy elpusztítsák azt a két embert, akik idővel a legendák Szabadítójává válhatnak – azokká, aki a próféciák szerint egyesítik az emberiség maradékát, hogy egyszer és mindenkorra elpusztíthassák a Mag démonait.
Bálás Arlen valaha hétköznapi ember volt, mostanra azonban sokkal több lett annál – a testére tetovált rovások révén bármelyik démonnal felveszi a versenyt. Sok követője akad, Arlen útja azonban talán egy olyan sötét helyre vezet, ahová csak egyedül mehet.
Ahmann Jardir ütőképes démonpusztító hadsereggé kovácsolta Krázia sivatagi törzseit. Ősi fegyverekre tett szert – egy lándzsára meg egy koronára –, és máris hatalmas területeket hódított meg a Zöldvidékből.
Arlen és Jardir valaha szinte testvérek voltak, időközben azonban halálos ellenségekké váltak. Csakis ők ketten lehetnek képesek legyőzni az emberiség ellenségeit, mégis közéjük áll a létező legpusztítóbb démon – az, amelyik az emberek szívében lakozik.
„A szerző eddigi legjobb könyve. Figyelemre méltó eleganciával kezeli korunk egyik legnagyobb regényfolyamának kiterjedt világát. Élvezetes olvasmány!” – Brent Weeks
„Peter V. Brett megint nagyot alkotott. Erősen ajánlom mindenkinek.” – Tor.com
„Brett megerősítette a helyét a fantasy nagyjainak panteonjában.” – Fantasy Book Critic

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...