Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 28., péntek

Vélemény #34




Anne Eliot
Toplistás szerelem



Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek… 
De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája, imád vele lógni, és folyton pasiszerző tippekért nyaggatja. Vagyis a tinilányok millióinak bálványa pillanatok alatt a barát zónában találja magát. Na ehhez azért neki is lesz egy-két szava!




LOL! – és – Wow!
Ezek az első igazi reakcióim erről a könyvről. Megvallom sokáig csak szemeztem vele, és őszintén tartottam is tőle, hogy nem azt fogom kapni, amire vártam volna… és hogy csalódni fogok benne. (Megjegyzem, ez már előfordult nálam Lol-os könyvnél…) De boldogan mondom azt, hogy kellemes csalódást okozott nekem e könyv minden egyes sora, oldala.
Olyan… azt tudnám rá mondani, hogy aranyos és jópofa történet volt ez. Egy olyan fiú főkarakterrel, akiről azt hittem, hogy egy beképzelt, arrogáns, nyomulós popsztárocska. De kellemes csalódásként tudom elkönyvelni, azt, hogy mennyire örülök annak, hogy nem azt kaptam általa amire számítottam. Hanem annál sokkal többet. Aranyos volt. És tetszett az, ahogyan Vere miatt, és mellette megtudta mutatni az igazi ön magát. Azt, hogy ki is és ki is lehetne valójában, ha ön maga lesz.
Vere pedig, tényleg az a lány, akire ha akarnánk se tudnánk haragudni. Legalábbis én nem tudtam. Nem mert azt hiszem, hogy sikerült át látnom és megélnem úgy ezt a történet, és a cselekmények történését, folyását ahogyan azt Anne elképzelte. S konkrétan ezt éreztem végig is nála. Mármint Anne-nél. :)
Aranyos volt, Hunter 'szemszögéből' nézve, meg még inkább véltem annak.
De hogy megjegyezzek egy-két mellékszereplőt is akiket szintén sikerült megszeretnem, ahogyan Vere-t és Hunter-t, az nem más volt mint Jenna és Charlie. – Az utóbbira a végén konkrétan rossz szemmel néztem… igazán seggfejként viselkedett. – De az, hogy a húgát akarta védeni, s megbosszulni, az lágyított a szívemen. – De azt meg kell hagyni, hogy Jenna-val halálos párost alkotnak, az egyszer már biztos. Akit egyébként nagyon bírtam. A stílusát, a viselkedését… na meg abszolút, hogy a dumáit. :D
S muszáj vagyok megjegyezni így a végére, hogy külön a vége okozott nekem igazán kellemes csalódást. Másra számítottam, rosszabbra… de ahogyan ezt Anne megoldotta, hatalmas LOL-os felkiáltás neki érte.
Örültem, hogy nem csúszott bele abba a hibába, amire számítottam, s amit már tapasztaltam hasonló átmeneti szálú könyveknél. És hogy végül megérdemelten lett a vége is egy aranyos, happy end. :)

Rob Thurman: Cal Leandros 1-2.


Éjvilág 


Szörnyek ​​járnak közöttünk. Mindig is itt voltak és itt is lesznek mindörökké. Azóta tisztában vagyok ezzel, amióta az eszemet tudom, ahogy azzal is,hogy én is egy vagyok közülük… 

Részben, legalábbis. 

Üdv New Yorkban! Ahol egy troll lakik a Brooklyn híd alatt, egy kobold a Central Parkban, és egy gyönyörű vámpír az Upper East Side egyik manzárdjában – és ez csupán a kezdet. Persze a legtöbb halandó ember tökéletesen vak marad a természetfelettiek éjszakai életére, de Cal Leandros csak félig ember. Apja sötét vérvonala rémmesékbe illő – és most ő és az egész másvilági fajtája Cal nyomában lohol. 

Vajon miért? 

Cal eddig nem igazán akart annyi ideig egy helyben maradni, hogy megtudja a választ. Féltestvérével együtt idáig sikerült egy lépéssel az üldözőik előtt maradniuk, de most Cal apja ismét rájuk bukkant. Cal számára most végre kiderül, hogy mit akarnak, mit akartak tőle mindig is. Ő a kulcsa ördögi tervüknek, hogy a Földön elszabadítsák a Poklot. 

Cal életének legkeményebb küzdelmében a tét az egész emberiség sorsa…




Holdvilág 


Szörnyetegnek születtem. Bár az igazat megvallva csak félig vagyok az. Anyám ember volt, apám valami… más. Persze most már semmit sem számít. Nekem is megvannak a magam gyengéi, mint bárki másnak. 

ÉS ÉPPEN MOST NÉZEK SZEMBE AZ EGYIKKEL. 

Miután megmentette a világot családja pokoli ágától, Cal Leandros és rettenthetetlen bátyja Niko New Yorkban telepedtek le és még új munkát is találtak. Nyomoznak, és testőrködnek, ha kell. És a Nagy Almában, ahol hemzsegnek a természetfölötti figurák, jól megy az üzlet. 

Legújabb megbízásuk miatt be kell épülniük a Falkába, a vérfarkas maffiába. Egy kispályás Falka főnök attól tart, hogy egyik riválisa el akarja tenni láb alól, és bizonyítékot akar szerezni erről. Az ügy a Holdvilág bár hátsó, nem emberek számára fenntartott pókerbarlangjában veszi kezdetét. Cal szerint ez is csak egy lesz a temérdek sok munkájuk közül, de fogalma sincs, mekkorát téved. 

MERT CALT ÉS NIKÓT IS KEMÉNYEN HINTÁBA ÜLTETIK . ÉS AZOK, AKIK A HÁTTÉRBŐL A SZÁLAKAT MOZGATJÁK, ÚGY UGATNAK, HOGY KÖZBEN HARAPNAK IS.

Mia Sheridan: Leo ​esélye (A szerelem csillagjegyében 2.)


Megérdemel-e mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?
Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk a saját vesztünket?
Mi mindent követnél el azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet?
Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Most adjunk egy esélyt Leónak!

M. C. Beaton: Hamish ​Macbeth és a szívek háborúja (Hamish Macbeth 10.)


Hamish Macbeth őrmesternek felhívják a figyelmét egy különös jövevényre, aki a szomszéd faluba költözött be. 

Az elbűvölően jóképű, gazdag fiatalember jócskán ki is használja természet adta adottságait: sorra csábítja el a középkorú nőket, akik a hegyek között megbújó, világvégi faluban boldogan omlanak az angol Adonisz karjaiba. A férfi azonban nem számol azzal, hogy a skót Felföld mocsaras kis szegletében milyen könnyen elszabadulnak az indulatok, és hogy játékának súlyos következményei lehetnek. 

Hamish Macbeth bűntényt szimatol a levegőben, s bár a felbőszült férjek és egymásra féltékenykedő asszonyok kavalkádja nem segíti a tisztánlátását, az események végül megérzéseit igazolják. 

Miközben a szépséges idegen Hamish menyasszonyával, Priscillával is kikezd, az őrmester egyre inkább megcsömörlik a lány tisztaságmániájától, örökös rendezkedésétől, na meg tartózkodásától, ami megkeseríti a kapcsolatukat. Hamish végül határozott lépésre szánja el magát…

A sorozat 1-9. kötetéről itt olvashatsz!

Molly McAdams: From ​Ashes – Főnix (Főnix 1.)


Cassidy ​​Jameson, miután hatéves korában elvesztette apját, egyetlen férfiban képes megbízni: legjobb barátjában, Tylerben. Nem csoda, hogy amikor a fiú más városba megy egyetemre, Cassi vele tart. Azt azonban álmában sem gondolja, hogy beleszeret új szobatársukba, Gage-be, az észveszejtően helyes texasi srácba. Hogy hol itt a bökkenő? Tyler és Gage unokatestvérek. 

Gage Carson alig várja, hogy összeköltözzön unokatestvérével, Tylerrel. Azt sem bánja, hogy Ty nem egyedül szeretne beköltözni, hanem a titokzatos barátjával, akiről Gage számtalan történetet hallott… egészen addig, amíg a világ leggyönyörűbb lánya ki nem pattan az unokatestvére Jeepjéből. Van valami Cassiben, ami olyan hatást gyakorol Gage-re, hogy úgy érzi, mindenét odaadná neki. A gond csak az, hogy Tyler figyelmezteti: még ránézni se nagyon merjen Cassire. 

Bár nem lenne szabad, egy tánc során Cassi és Gage milliméterekre kerül az érintéstől, amire mindketten vágynak. Cassi azonban egy súlyos csapás után Tyler karjaiba menekül, és hamarosan választásra kényszerül: szembenéz múltja démonjaival… vagy felégeti a hidat, amely a Gage-dzsel közös jövő felé vezet.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...