Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. május 16., hétfő

Sara Rattaro: Tökéletlen szerelem


Létezik egy család a csend fogságában, egy látszólag átlagos olasz família. 

Alberto a negyvenes éveiben járó tisztes édesapa és odaadó férj. Sandra immár húsz éve hűséges társa, gyermekeit foggal-körömmel védelmező anyatigris. Alice szépséges, a szárnyait bontogató kamaszlány. Matteo pedig, a legkisebb családtag, sakkzseni. És hallássérült. 

Sara Rattaro második regényében lírai érzékenységgel mutatja be, milyen az, amikor egy gyermek különleges figyelmet igényel, s amikor egy fogyatékosság nem csupán korlát, hanem ajándék is. 

Amikor egy szerelemből eltéphetetlen kötelék lesz, négy emberből pedig egy egész. 

De mi történik akkor, ha valamelyikük kitörni vágyik az önként vállalt édes börtönből? Ha egy soha be nem teljesült első szerelem kísértés formájában bekopogtat az ajtón? 

A Tökéletlen szerelem az emberi természet legmélyére hatol és az örök kérdést boncolgatja: a választás a tiéd.

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében


A legismertebb nyuszilány vallomása egy bizarr és zárt elit világról
Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.
Az oregoni kisvárosból származó Holly Sue Cullent egy huszonegy éves korában meghozott spontán döntés változtatta Holly Madisonná, Hugh Hefner első számú barátnőjévé. De miután beveti magát a nyuszi üregébe, Alice Csodaországához hasonlóan a Playboy-villa kívülről tündérmeseszerűnek tűnő életéről beleértve a leghíresebb sztárokkal rendezett bulikat és a saját négy évig tartó valóságshow-ját is gyorsan kiderül, hogy ez a világ nem más, mint a szigorú szabályok, a manipuláció és az ambiciózus, álnok nyuszilányokkal folytatott csaták színtere. Az élet a hírhedt villában messze nem álom, inkább rémálom. És miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban.
De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi.
Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.
Nem véletlenül szerepelt a The New York Times, az Amazon és szinte minden más sikerlista élén, hónapokon át, és adtak el belőle több millió példányt.
kevesebb

Rosalie Ham: A ruhakészítő


A szerelem, a gyűlölet és az haute couture felejthetetlen regénye
Még csak tízéves volt, amikor a kis Myrtle „Tilly” Dunnage-ot elüldözték szülővárosából. Húsz év elteltével, miután a legnevesebb párizsi divatházaknál kitanulta a ruhatervező és -készítő szakma minden csínját-bínját, hazatér. Eredetileg csak egy rövid látogatást tervezett, ám aztán úgy dönt, otthon marad, hogy gondoskodhasson beteg anyjáról. 

Ám Dungatar, ez a poros, isten háta mögötti ausztrál városka nem felejt: itt nem csak a bűnök, az emlékek és a vádaskodások árnyéka is messzire nyúlik. Tilly szinte számkivetettként tengeti a napjait, egyedül Farrat őrmester, a ruha- és divatbolond rendőr hajlandó szóba állni vele – és mindenki nagy döbbenetére Teddy, az ünnepelt futballsztár. 

A lány saját tervezésű, extravagáns ruhái eleinte csak irigységet váltanak ki a nőkből, ám aztán megtörik a jég: Tilly egyre több megrendelést kap, és a Dungatarba tévedő utazó nem győz csodálkozni a legfrissebb divatkreációkban páváskodó kisvárosi háziasszonyok láttán. Egy tragikus baleset azonban ismét Tilly ellen fordítja a lakókat, aki ezt az igazságtalanságot már nem tűrheti, és elhatározza, hogy bosszút áll… 

A történet mozifilmen is megtekinthető Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth és Hugo Weaving főszereplésével.

Anna Lyndsey: Lány a sötétben


Anna normális életet élt: az ambiciózus brit lány keményen dolgozott köztisztviselőként, épp lakást vásárolt és szerelembe esett, amikor is nyomasztó tüneteket kezdett észlelni magán. Ahányszor csak bekapcsolta a komputerét, az arca égni kezdett, idővel pedig már semmilyen mesterséges fényt nem viselt el a szervezete, sőt a napfényre is allergiássá vált.
Most, kilenc évvel az első szimptómák jelentkezése után, Anna – ha rosszabbodik az állapota – egy befüggönyözött lakásban él teljes sötétségben, és csak szürkületkor és hajnalban merészkedik az utcára. Hogy ez az ingerszegény élet milyen is valójában, arról vall az igaz történet alapján született Lány a sötétben.
Az írói álnév mögött megnyilvánuló elbeszélő saját tapasztalatait osztja meg velünk, és miközben sötét gondolatait sem titkolja el előlünk, együtt fedezhetjük fel vele a színeket is ebben a kietlennek tetsző világban. Mi több, megláthatjuk a fényt is, hiszen a könyv nem csupán életrajzi regény, de egy csodás szerelem története is.

Graeme Simsion: Don Tillman 1-2.


A Rosie projekt


Ésszerű szerelem

„Egész életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim – mintha ez valami végzetes hiányosság lenne." 

Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára „drótozva", noha szerinte logikusan „nők széles skáláját kellene vonzania". 

Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe… 

A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt. 

Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író megható és ironikus regénye immár több mint 40 országban ejti rabul a humoros kalandokra éhes olvasókat.


Rosie update


Ésszerű házasság

Az évtized legkülönösebb párja visszatért!
A kissé bogaras Don újabb nehézségekkel találja szemben magát, amikor feleségül veszi Rosie-t, akivel nyomban New Yorkba költöznek. 
Egy nap a lány bejelenti, hogy terhes, Don pedig nekilát, hogy kiderítse, miképp kell apának lenni; konzultál szakértőkkel és barátokkal, kikérdez egy terapeutát és kutat az interneten, de végül ismét sikerül magát bajba sodornia. 
Szerteágazó teendői közepette csak egyvalakivel nincs ideje foglalkozni, Rosie-val…

Don Tillman és A Rosie-projekt immár negyven országban hódította meg az olvasók szívét. Graeme Simsion megható és humoros regényéből film készül, amelyben Rosie szerepét az ellenállhatatlan Jennifer Lawrence játssza.

Pittacus Lore: Lorieni Krónikák 1-6.


A negyedik 


Pittacus Lore a Lorieni Bölcsek bölcse. 

Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. 
Tartózkodási helye ismeretlen. 

A Lorienről érkeztünk a Földre. Tizenkét évvel ezelőtt. Úgy nézünk ki, mint ti. Ugyanazt a nyelvet beszéljük. Köztetek élünk. De másmilyenek vagyunk. Olyan hatalommal rendelkezünk, amiről nem is álmodhattok. Elképzelni sem tudjátok, milyen erősek és gyorsak vagyunk. Hozzánk hasonló szuperhősökkel eddig csak filmekben vagy képregényekben találkozhattatok, de mi valóban létezünk.


A Hatok hatalma


A „Hatok hatalma” egy pillanatra sem engedi lankadni az olvasó figyelmét. Egymást követik az izgalmasabbnál izgalmasabb fejezetek: a mogadoriak főhadiszállásának megrohamozása, a Sarah házánál lejátszódó események vagy Kilencedik felbukkanása egyértelműen filmvászonra kívánkozik. Csupa kiválóan megkomponált, gondosan kidolgozott jelenet, amely csak arra vár, hogy Hollywood lecsapjon rá.


Kilencedik titka


„A Negyedik és "A Hatok hatalma” folytatása – a Lorieni Krónikák harmadik könyve. Pittacus Lore a lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen…
Kilencen érkeztünk a Földre. El kellett menekülnünk a Lorienről, mert bolygónkat megtámadták a gyilkos mogadoriak. Érkezéskor elváltunk, és egymástól távol húztuk meg magunkat. Köztetek élünk. Hétköznapi tiniknek nézünk ki. Ugyanazt a nyelvet beszéljük, mint ti. De másmilyenek vagyunk. Olyan hatalommal rendelkezünk, amiről nem is álmodhattok. Elképzelni sem tudjátok, milyen erősek és gyorsak vagyunk.
Míg rá nem bukkantam negyedikre, egyedül menekültem és bujkáltam, egyedül küzdöttem az életben maradásért. Együtt még erősebbek vagyunk, mint külön. Ám hamarosan el kellett válnunk. Spanyolországba utaztam, hogy megkeressen Hetediket. Most pedig vele együtt indulnunk Negyedik után. Meg kell találnunk, mielőtt a mogadoriak kezébe kerül.
Elsővel Malajziában végeztek.
Másodikkal Angliában.
Harmadikat Kenyában ölték meg.
Engem New Yorkban kaptak el – de sikerült megszöknöm.
Hatodik vagyok.
Be akarják fejezni, amit elkezdtek.
De ahhoz le kellene győzniük minket.


Ötödik csapdája


A Negyedik, A Hatok hatalma és a Kilencedik titka folytatása – a Lorieni Krónikák negyedik könyve. 

John, a Negyedik azt remélte, hogy miután a lorieni Védők megtalálták egymást, nem kell többé menekülniük. Megküzdhetnek végre ősi ellenségeikkel a mogadoriakkal, és legyőzhetik őket. Ám tévedett. Örülhettek, hogy ép bőrrel megúszták az összecsapást. 
A csapat tagjai Kilencedik chicagói búvóhelyén meghúzódva igyekeznek kigondolni, mi legyen a következő lépésük. Megerősödtek ugyan, az erejük mégis kevésnek bizonyult egy egész hadsereggel szemben. Hogy felülkerekedhessenek a mogokon, teljes mértékben el kell sajátítaniuk különleges képességeiket, a tálentumokat, és meg kell tanulniuk csapatban harcolni. És ami még ennél is fontosabb: meg kell tudniuk, pontosan milyen szerepet szántak nekik a Lorien Bölcsei. 
Felcsillan a remény, amikor egyszer csak titkos jelet kapnak Ötödiktől – de vajon nem ismét a mogadoriak csapdája vár rájuk? Sürgeti őket az idő: ha a jelet valóban Ötödik küldte, mindenképp meg kell találniuk, mielőtt a mogok csapnának le rá.


Hetedik bosszúja 


ÁRULÓ FÉRKŐZÖTT KÖZÉNK. TETTÉÉRT BŰNHŐDNIE KELL… 

Azt hitték, a legrosszabbon már túl vannak. Egy bő évtized elteltével végre megtalálták egymást. Sorra tárultak fel a múlt titkai. Gyakoroltak, napról napra erősebbek lettek. Már-már boldogok voltak együtt. Legszörnyűbb rémálmukban sem képzelték volna, hogy ellenségeik egyiküket ellenük fordíthatják. 
A Védőket súlyos veszteség érte, amikor Ötödik elárulta őket. Elveszítették Nyolcadikat, Ella pedig a mogadoriak fogságába esett. A csapat bármit megtenne, hogy Nyolcadik ismét velük legyen, de hiába. Így aztán minden erejüket arra fordítják, hogy leszámoljanak a mogokkal, akik elől egész életükben bujkálniuk kellett. Ennek most vége. 
John Chicagóban meglepő szövetségesre tett szert, akinek révén feltárulhatnak az ellenség gyengéi. Ám hamarosan félelmetes titokra derítenek fényt. Mindeközben a többiek bosszúra szomjazva üldözik az árulót, Ella pedig különös rejtély nyomára bukkan a mogadori hajón. 
A Védők csapata szétszóródott, de legyőzni nem sikerült őket. Amíg akár csak egy is él közülük, a Földért folytatott küzdelem még nem vesztett csata! 

Talán éppen most sétálunk el melletted.
Talán ebben a pillanatban is figyelünk.
Talán veled egy városban lakunk.
Köztetek élünk.
Eljött a nap, amikor egymásra találtunk.
Szembeszálltunk közös ellenségünkkel.
Áruló férkőzött közénk, de megmenekültünk.
Ha elbuktunk volna, mindennek vége lenne.
Továbbra is vadásznak ránk.
Újra megküzdünk velük.
Kíméletlenül bosszút állunk.


Tizedik küldetése


A világszerte nagy sikert aratott sorozat folytatódik! 
A Lorieni Krónikák hatodik kötete. 

A Védők évekig titokban harcoltak a mogadoriakkal. Most mindez egyik napról a másikra megváltozott: elkezdődött az invázió. 
John, a Negyedik beleveti magát a New Yorkban dúló csatába. Váratlan segítség számára, hogy legjobb barátja, Sam meghökkentő módon felfedezi, hogy kifejlődött egy tálentuma. Miközben a két fiú próbál Ötödik és Kilencedik nyomára bukkanni a megszállás zűrzavarában, kiderül, hogy nem Sam az egyetlen ember, aki immár olyan képességgel bír, amilyennel korábban csak a Védők.
De vajon a többiek barátok vagy ellenségek? 
Mindeközben Hatodik, Marina és Adam igen szorult helyzetbe kerül Mexikóban. Kemény küzdelem árán elérték a Szentélyt, felébresztették az ott rejlő ősi erőt, ám most nem tudnak kapcsolatba lépni a többiekkel. A mogok pedig seregestül közelednek… 
A Védők szétszóródtak, több fronton harcolnak. Egyetlen esélyük az lehet, ha végleg leszámolnak a mogadoriak vezérével – ám az ő sorsa egybefonódik Elláéval. Ha végeznek Setrákus Rával, a lánynak is vége. Ha viszont nem állítják meg a mogokat, akkor az emberiségre ugyanaz a sors vár, ami a Lorienre: a megsemmisülés. 

A Negyedik, A Hatok hatalma, a Kilencedik titka, az Ötödik csapdája és a Hetedik bosszúja folytatása – a Lorieni Krónikák hatodik könyve.

Katie Françoise: Utolsó. Esély.


Soha ne add fel az álmaid!
Vajon az ember mindig képes elfogadni a sorsát?
Catherina kiegyensúlyozottnak tűnő házasságban él férjével, Ryannel. Boldog életüket egyedül a gyermektelenség árnyékolja be.
Fel tudja-e dolgozni egy nő azt, ha nem lehet gyermeke?
Katie fájó szívvel ugyan, de elválik férjétől, hogy ne kösse őt egy gyermektelen élethez, és magányos önsajnálatba burkolózik. Ekkor találkozik Calebbel, akivel lassan új szerelem alakul ki.
Vajon az új érzelem elég erőt ad Katie-nek, hogy bele merjen vágni újra a babaprogramba?
A férfi zűrös múltja miatt útjaik sokszor szétválnak, mégis megpróbálják a beültetést, ami ezúttal sikerrel jár. Mielőtt azonban élvezhetnék a gyermekvárással járó örömöket, egy baleset talán örökre elválasztja a párt egymástól.
Katie-nek meg kell birkóznia a tudattal, hogy minden, amiben hitt, csak a képzelete játéka volt. Vagy talán mégsem minden?
Katie Francoise második könyvében személyes tapasztalatait felhasználva ír arról, mennyi áldozatot képes meghozni egy nő, hogy elérje a célját, és saját gyermeke lehessen.

Natasha Solomons: A Tyneford-ház / A Hartgrove-ház


A Downton Abbey rajongóinak – a New York Times bestsellere 

EGY VISZONY ELKEZDŐDIK, EGY KORSZAK VÉGET ÉR…

Akik szívesen olvasták Kate Mortontól Az elfeledett kertet, és szeretik a Downton Abbey hangulatát, azok rajongani fognak a New York Times bestselleréért, amely lebilincselő történetet mesél el szerelemről és bánatról. 1938 tavaszán járunk, amikor is a zsidóknak már nem biztonságos Bécsben élniük. 
A fiatal lánynak, Elise Landaunak fel kell cserélnie fényűző, estélyekkel és pezsgővel teli életét az angliai szobalányok egyhangú mindennapjaival. Lakóhelye ezentúl Tyneford lesz, az öbölnél álló hatalmas ház, ahol a cselédek folyvást ezüstöt fényesítenek, és frissítőket szolgálnak fel a teraszon. 
De a háború fenyegetően közeleg, a világ nagy változások előtt áll. Amikor Tyneford urának ifjú örököse, Kit hazatér, a két fiatal között szokatlan barátság szövődik, amely átformálja Tynefordot és Elisét is – visszavonhatatlanul.

Szörnyű dolog a bátyád feleségét szeretni….
Szilveszter estéje, Dorset, Anglia, 1946. 
Gyertyák lángja világítja be a nagytermet, gramofon sistereg, a vendégek pedig táncolnak, és pezsgőt kortyolgatnak. Ezen az éjszakán a Hartgrove-ház felidézi régmúlt dicsőségének napjait. Mikor a Fox-Talbot család fiai visszatérnek a háborúból, elhatározzák, hogy megmentik az ősi családi birtokot a biztos csődtől. Azonban a gyönyörű énekesnő, Edie Rose érkezése összekuszálja a szíveket és a családi kapcsolatokat, s ez végzetes áruláshoz vezet.
Ötven évvel később, az elismert zeneszerző, Harry Fox-Talbot emlékezik vissza életére, s próbálja enyhíteni nemrég elhunyt felesége miatt érzett gyászát. Négyéves unokájáról kiderül, hogy kivételes zenei tehetség, ezért egyre több időt töltenek együtt. Az új élmények, tapasztalatok, melyeket a kisfiú közelsége által kap, arra sarkallja őt, hogy végre szembenézzen a múltjával is. Páratlan regény szerelemről és árulásról, és arról, hogy sosem késő a megbocsátást keresni.

Milly Johnson: Nyári flört / Őszi románc / Itt jönnek a csajok / Fehér esküvők


Amikor a csupa élet Christie forgószélként beviharzik hozzájuk az irodába, hogy átvegye a részlegük vezetését, öt nagyon különböző nőnek kell csapattá kovácsolódnia.
A 39 éves Anna képtelen feldolgozni, hogy a vőlegénye elhagyta őt egy fiatalabb nőért. Az ötvenes Grace egy szerelem nélküli házasság foglya, aki annak idején azért ment hozzá a férjéhez, mert beleszeretett annak gyerekeibe. A tinédzserként árvaságra jutott 33 éves Dawn egy iszákos menyasszonya, aki talán ugyanazt a hibát készül elkövetni, mint Grace.
Mindnyájuk közül a 28 éves Raychel lehetne a legboldogabb, hisz szerető férjével kettecskén éldegél édes otthonukban. Ám a tökéletesség leple mögött sötét titkok rejtőznek.
Christie gondoskodó irányítása alatt az öt nő ráeszmél, hogy súlyos döntések várnak rájuk. És közben azt is megértik, milyen nagy szükségük volt már a nevetésre, az igaz barátságra, és a női összetartásra.


Juliet Miller egy viharos válás után új lakásba költözik, és hirdetésben keres társbérlőt. Túl a harmincon nem nagyon bízik benne, hogy talál megfelelő lakótársat. Már feladná a reményt, amikor megjelenik Floz, a szabadúszó reklámszövegíró, és a két nő azonnal összebarátkozik.

Amikor Juliet ikerbátyja, Guy, a félénk, szelíd óriás megismeri Flozt, rögvest fülig belehabarodik. De hiába igyekszik, hogy vonzalmat ébresszen benne, valahogy mindig minden rosszul sül el… 

Guy legjobb barátja, Steve már régóta titokban szerelmes Julietbe. Egy átborozott éjszakán az ágyban kötnek ki – ám Steve érzelmekre vágyik. És bonyolítja a dolgot, hogy Julietre felfigyel álmai férfija, Piers… 

Ahogy Floz és Juliet barátsága mélyül, Floz a Miller család tagjává válik. Hogyan tudná a javára fordítani ezt a kedvező helyzetet Guy, hogy a nő ne csak a barátot lássa benne, hanem felfedezze az érte lángoló férfit is? 

Bonyodalom bonyodalom hátán…


Ven, Roz, Olive és Frankie iskoláskoruk óta barátok. Kislányokként fantasztikus jövőről álmodoztak; gazdagságról, romantikáról és mesés állásokról. Azt hitték, a világ egy ínycsiklandóan finom osztriga. 

Huszonöt év elteltével azonban be kellett látniuk, hogy mégsem az. Olive másokhoz jár takarítani, hogy lusta, munkanélküli férjét és betegeskedő anyósát eltarthassa. Roz képtelen kimutatni a szerelmét kedves, gondoskodó partnere iránt, mert volt férje, az önző, nőhajhász Ian a bizalom utolsó csíráját is kiirtotta benne. Ráadásul Frankie-vel is sikerült összerúgnia a port.
Ven azonban elhatározza, hogy iskoláskori álmukat megvalósítva ismét összehozza a barátnőit. 
Akkor megfogadták, hogy negyvenéves korukban hajóra szállnak. És mire észbe kapnának, valóban ott vannak egy csodálatos hajó fedélzetén, távol az otthonuktól, a tenger közepén. De feledtetni tudja-e a kék ég, a tűző nap és a tizenhat napnyi luxus a feszültséget és a magányt, ami odahaza vár rájuk, ha ismét kiköt velük a hajó? 

Mindezt megtudhatjuk a Nyári flört szerzőjének meleg hangú, üdítően friss regényéből, és ehhez nem kell mást tennünk, csak a négy hősnővel együtt jegyet kell váltanunk a romantikus Szerelemhajóra. 

Erre a napra vártak.
Ez lesz-e a nap, amelyen valóra válnak álmaik?
Bel, egy csokoládédinasztia örökösnője az álomesküvőjét tervezgeti élete szerelmével, Richarddal, amikor bekövetkezik a katasztrófa, és az addig hibátlannak hitt világ darabokra hullik körülötte.
A fagylaltszalon-tulajdonos Violet arra készül, hogy örök hűséget fogadjon Glynnek, akit már réges-rég nem szeret, ám mégsem képes kimondani a rövidke mondatot: „már nem akarok a feleséged lenni.”
A mindent önerőből elérő üzletasszony, Max úgy tervezi, hogy a házasságkötő teremben mondja ki a boldogító igent jóképű vőlegényének, Stuartnak, de ahogy közeleg a nagy nap, egyre jobban magával ragadja a régi ábránd: a bazi nagy lagzi és annak mesébe illő kellékei.
Mindhárom nő a Fehér Esküvő menyasszonyiruha-szalonban keresi a tökéletes alkalomhoz leginkább illő, megfelelő kellékeket. A szalon tulajdonosa, Freya a garancia arra, hogy a kiválasztott ruha meghozza majd nekik az áhított boldogságot, bár közel sem biztos, hogy úgy, ahogy eredetileg eltervezték…

Milly Johnson: Yorkshire puding Klub / Madarak és méhek / Tavaszi affér


Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz.
A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba.
Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak.
Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.
A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg.


Stevie Honeywellt, a romantikus regényírót és egyedülálló anyát alig pár hét választja el a menyegzőjétől, amikor Matthew, a vőlegénye kereket old Jo MacLeannel, Stevie igéző barátnőjével. Stevie azonban érti a módját, miként szerezze vissza elcsábult szerelmét. Őrült edzésbe és fogyókúrába fog, s kétsége sincs a felől, hogy kapcsolatuk hamarosan ismét édes lesz, mint a méz.
Adam MacLean ugyancsak eltökéli, hogy visszahódítja szíve hölgyét. Csupán rá kell vennie Stevie-t, szövetkezzen vele furfangos tervében. Bár e kilátás egyiküket sem villanyozza fel igazán – mindketten a másikat okolják partnerük elvesztéséért –, Stevie szükség törvényt bont alapon kötélnek áll, amikor önfejlesztési stratégiája csúnyán csődöt mond.
Így esik, hogy a két párocska, mint valami skót néptáncban, párt cserél. A nagy kérdés csak az, kivel ropják majd éppen, amikor a zene elhallgat.


Amikor Lou Winter, hogy a fogorvosi rendelő várójában elviselhetővé tegye a várakozást, felkap egy szamárfüles magazint, és felfedez benne egy tavaszi nagytakarításról szóló cikket, még nem is sejti, hogy az írás gyökeresen megváltoztatja az életét. Az, ami egyszerű és nagyon időszerű rendrakásnak indul, hamarosan mániává duzzad, és kicsúszik a keze közül.

Minél több szeméttől szabadítja meg Lou az otthonát, és minél több szekrényt és fiókot rak rendbe, annál több fényhez és levegőhöz jutnak az agyában és szívében szorosan bezárt, rejtett zugok is. Ettől kezdve új megvilágításban kezdi látni önmagát és a környezetét, és képes szembenézni azokkal az érzésekkel, amelyeket a soha meg nem született gyermeke iránti vágyakozás, a férje hűtlensége és a legjobb barátnőjének a hiánya váltott ki belőle.

Lázas ténykedése közepette egyre gyakrabban körvonalazódik emlékezetében annak a merész, félelmet nem ismerő lánynak az alakja, aki valaha ő maga volt. Eszébe jutnak a vad álmok, amelyeket a barátnőjével, Debbel szövögetett, és amelyekről a megvalósítás küszöbén kényszerült lemondani hűtlen és képmutató férje, Phil miatt.

Azt a Lou Wintert, akivé a házassága alatt vált, nemcsak a férje használja ki gátlástalanul, hanem örökké elégedetlen anyja, extrém kívánságokkal előálló húga és erotikus vágyainak kielégítését hajhászó új barátnője is. Részmunkaidős könyvelői állása sem visz színt az életébe. Gátlástalan, erkölcsi normákat nem ismerő, szakmai hiányosságait mások sárba tiprásával ellensúlyozni akaró, irigy főnöke tovább nehezíti az életét. Bizalmatlanná válik mindenkivel, így nem csoda, ha a nagytakarításhoz konténereket szállító, jóképű és tisztességes Tom Broomnak is csak nagy nehézségek árán sikerül áttörnie a Lou által maga köré emelt, magas és vastag falakon.

De lesz-e ereje Lou Winternek ahhoz, hogy addigi élete látszatbiztonságát maga mögött hagyja? El tudja-e hinni, hogy az új tavasz új reményei felpattintják személyisége jelképes fiókjain a zárakat, és némi bátorsággal képes lesz rendet tenni a saját életében is?

A kérdésekre még maga Lou sem tudja a választ, mindazonáltal senki sem tarthatja vissza attól, hogy a küldetését teljesítse. 

A 150 centi magas Milly Johnson regényeket és üdvözlőkártyákat ír. Amikor éppen nem ír, akkor olasz nyelvet tanul, olvas vagy iskolai egyenruhákat vasal. Két fiával és számos kerge háziállattal Barnsley-ben, Dél-Yorkshire-ban él.

Barbara Vine: A születésnapi meglepetés


Szex, botrány és politika – mindez együtt van ebben a világszerte nagy sikert aratott, Angliában pedig nagy port kavart történetben!
Margaret Thatcher kormányzása idején üstökösként robban be a politikai életbe a konzervatív politikus, Ivor Tasham, akinek szexuális téren szokatlan ízlése van. Vágyainak kiélésére méltó partnerre talál a házasságán kívüli örömöket kereső, vadítóan szép Hebe Furnal személyében.
Ivor egy fergeteges pásztorórát tervez Hebe születésnapja alkalmából. A vakmerő szexuális kalandhoz különleges kíséretet szervez a lánynak. A légyotthoz kölcsönkér egy alkalomnak illő vityillót, behűti a pezsgőt… 

Hebe szintén lázasan készül a féktelen éjszakára: combközépig érő lakkcsizmát, szuperszexi, fekete fűzőt és egy vadonatúj bilincset szerez be – merthogy a képviselő úr gyengéje a szado-mazo szex. Azonban a veszélyes játéknak ára és beláthatatlan következményei vannak. Borzasztó haláleset történik, a botrány bármelyik pillanatban kipattanhat… 

Barbara Vine izgalmas könyve élethű képet fest a Vaslady konzervatív kormányzata idején tevékenykedő toryk kapzsi és önkényes világáról. Az írónő mesteri módon szövi a szálakat ebben a hamisítatlan angol krimiben, amely egyszerre bűnügyi és történelmi regény, hiszen megismerhetjük belőle az IRA támadásaitól illetve a Közel-Keleten történő zavargásoktól feszült Nagy-Britannia politikai életét is.

Jack McDevitt: Ősi partok


Az észak-dakotai farmer, Tom Lasker és fia ásás közben fura tárgyat talál. Amikor megpróbálják kiszabadítani a földből, kiderül, hogy jóval nagyobb, mint gondolták. Végül egy hajó kerül elő a mélyből, méghozzá egy futurisztikus jacht. Még csak hasonlót sem láttak soha ami nem is csoda, hiszen a környéken közel-távol semmi hajózható víz nincs. 

A jacht vadonatújnak tűnik, de vajon hogyan és mikor kerülhetett a föld alá? A vidéken legutóbb tízezer évvel ezelőtt hullámzott egy beltenger vize, ám ha azóta itt hevert volna a hajó, sokkal viharvertebbnek kellene lennie. A rejtély megoldásához egy újabb rejtély visz közelebb: a szomszédos sziú rezervátum területén előkerül egy hasonlóan futurisztikus anyagból készült építmény, amely mintha átjáró lenne más világokba. És benne ott egy kikötőhely, pontosan a jachthoz méretezve. 

A leletek hamarosan fölkeltik a hatóságok figyelmét is, s ádáz küzdelem kezdődik a rezervátum lakói és a nemzetbiztonsági szervek között a hirtelen értékesebbé vált földterületért. De vajon mit számít néhány négyzetkilométernyi sziklás hegyvidék, ha az emberi történelem legnagyobb felfedezése a tét?

Az amerikai szerző Nebula-díjra jelölt regénye igazi nagyszabású tudományos-fantasztikus kaland, Heinlein, Clarke és Simak legjobbjait idézi. Ambiciózus és izgalmas, nem fél nagy kérdéseket feltenni és nem marad adós a nagy válaszokkal sem.

Rebecca Shaw: Turnham Malpas 1-2.


Az új lelkész


Turnham Malpas újdonsült lelkésze fiatal, energikus és roppant jóképű. A neve Peter Harris. 
A helyi gyülekezet tagjait megismerve Peter ráébred, hogy a faluban sokkal mozgalmasabb az élet, mint amire számított. 

A lakóknak éppen a csökönyös Sharon okoz fejfájást, de gyógyítóan hat rájuk a Charter-Plackett család, akik csinos kis delikát üzletet rendeztek be a régi, szakadt kisbolt helyén. 

Feltűnik még a tragikus sorsú Suzy Meadows is, aki három gyereket nevel férje öngyilkossága után. Gyászában Suzy Petertől kér támogatást, az új lelkész pedig komoly dilemmába kerül.
 
Mindeközben a falut megrázza egy ijesztő végkifejlettel záruló zaklatássorozat és egy rejtélyes gyilkosság. 

Peter lelkészi szerepe válságosabb helyzetbe jut, mint valaha, de ennek ellenére legyőzi démonait – az események viszont még így is romba dönthetik az életét. 



Ördögi pletyka


A falu izzik a pletykától, és Turnham Malpasban semmi sem az, aminek látszik. 

A Királyi Tölgyben a szokásos évődés elkeseredett perpatvarrá válik, amikor Caroline konfliktust okoz egy ősi hagyomány miatt. 

És mi a helyzet a férjével, Peterrel, a falu plébánosával? Igaz, amit róla és a rámenős, új jövevényről, Venetia Mayerről beszélnek? 

Még az idősebb lakók sem menekülnek a pletyka elől, amikor a Baxter nővérek különc életmódja kegyetlen találgatások tárgyává válik. 

És milyen gonoszság ólálkodik az ablakok mögött, amely majdnem egy gyermek életét követeli? 

Peternek muszáj félretennie a saját gondjait, és minden befolyását latba kell vetnie, hogy egyesítse a falu lakóit – amíg rá nem jön, hogy éppen az elhallgatott titkok okoznak babonát, őrületet és tragédiát. 

Rebecca Shaw nagy sikerű sorozata Turnham Malpas nevű angliai falvacskáról és lakosairól szól. A magával ragadó történetek hihetetlen izgalmakkal teli olvasási élményt ígérnek. 
Ha tetszettek Agatha Raisin és Hamish Macbeth történetei, ne hagyd ki ezt a sorozatot sem!

Various Artists: Egy őrült történet


Négy fiatal – egy megfásult sebészrezidens, egy dögös plázacica, egy lázadó vadóc és egy félénk kiskamasz – összetalálkozik egy hétköznapi parkolóban. Akkor még nem sejtik, hogy egy óriási hatalom fog lecsapni rájuk. Érdekes utasításokat és hátborzongató jeleket követve vágnak neki az ésszerűtlen megpróbáltatásoknak. Miközben furcsánál furcsább helyekre sodródnak Amerikán át Mexikóig, a rendőrség nagy erőkkel indul a keresésükre. Egyiküket elrabolják, míg a többiek útját keresztezi egy titokzatos indián és egy nyugalmazott hadnagy… Idővel ráébrednek, hogy különös kalandjukban csakis egymásban bízhatnak. 

Hét író, egy történet, temérdek meglepetés és még több kérdés. A válaszokat pedig a sorokban találod!

Lauren Rowe: A Klub (A klub 1.)


Létezik egy exkluzív társkereső klub, amely borsos tagsági díj ellenében garantálja, hogy bárki számára megtalálják a tökéletes partnert. Nagy reményekkel ide jelentkezik Jonas Faraday, a jóképű, sikeres üzletember és szexmániás nőbűvölő, aki azt tekinti legfőbb küldetésének, hogy minden nőt, akit ágyba visz, eljuttasson a csúcsra. Kisvártatva üzenet kap a Klub egyik munkatársától, aki elárulja, hogy még sosem volt része a teljes gyönyörben. Jonas megszállottan keresni kezdi, és mindent megadna, hogy bizonyíthasson.
Sarah: Amikor elolvastam Jonas Faraday brutálisan őszinte önvallomását, kis híján elélveztem ott, az íróasztal mellett. Őrültségnek tűnhet, hogy képes voltam kockára tenni az állásomat, de képtelen voltam ellenállni a kísértésnek, hogy kapcsolatba lépjek vele. Tudtam, hogy a vallomásommal elhúzom a mézesmadzagot az orra előtt, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy hajtóvadászatot indít utánam. Jonas: Szóhoz sem jutottam a megdöbbenéstől, amikor megkaptam a felvételi ügynököm e-mailjét. A megjegyzéseimet puszta szeszélyből fűztem hozzá a jelentkezésemhez, nem számítottam rá, hogy választ kapok rájuk, méghozzá ilyen elképesztő választ. Az üzenet olyan csábító, olyan ellenállhatatlan, hogy attól a perctől fogva csak egy dolog érdekelt: megtalálni azt, aki küldte. Mi a neve? Hogy néz ki? Találkoznom kell vele, mindenáron!
A Klub, ahol ártatlan szórakozást keresett, a zabolátlan szenvedély, az emésztő vágy és a szerelmi bánat terepévé válik hősünk számára.
Üdvözöljük a Klubban, ahol minden álma valóra válhat!

Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom (Hollófiúk 3.)


Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.
Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.
A szerencsével azonban van egy óriási baj, tudniillik forgandó.
A barátaid elárulhatnak.
Anyukád eltűnhet.
A látomásaid megtéveszthetnek.
A magabiztosságod meginoghat.
A The Bulletin így nyilatkozott az Álomrablókról, a Hollófiúk-sorozat előző kötetéről: „mágikus fondorlatok és idegborzoló események bonyolult szövedéke.” A folytatásban ez a szövedék, ha lehet, még áthatolhatatlanabbá válik, egyik ámulatból a másikba ejtve az olvasót.

Elizabeth Richards: Szárnyak (A Fekete Város krónikái 3.)


Ash, a kevertvérű sötétfajzat és menyasszonya, a félvér szívű Natalie elszakadnak egymástól. Mindkettejüknek szembe kell nézni saját démonaival, és megtalálni a kiutat és egymást.
Ash, az Ember az Egységért polgári kampány jelképe, hazamegy Fekete Városba, hogy rendezze sorait. Közös célpontjuk a Tizedik, az a koncentrációs tábor, ahova Tiszta Rózsa a vámpír sötétfajzatokat és a velük szimpatizálókat börtönözte be. Emberi és nem emberi szövetségeseikkel ott találkoznak újra. Ash-nek rejtőzködnie kell, de nem hajlandó lemondani Natalie-ról, sem arról, hogy megdöntse Tiszta Rózsa borzalmas uralmát, és lerombolja a falakat, amelyek mögé a népét zárták.
Eközben Natalie váratlanul ismét találkozik a szüleivel, akik kulcsfigurái az őrök Tiszta Rózsa elleni lázadásának. Velük, valamint egy barátjával, Elijah-val bujkál a lázadók föld alatti főhadiszállásán. Bár biztonságban és kényelemben él, Natalie másra sem vágyik, mint hogy megkeresse Ash-t, de az őt túlzottan óvó szülei nem hajlandóak kockára tenni a biztonságukat. De Natalie megesküszik, hogy felkutatja a fiút.
És a történéseket már nemcsak Ash és Natalie szemszögéből látjuk, hanem bekapcsolódik egy harmadik elbeszélő is: egy mélyen elrejtett, sötét titokkal élő, magányos fiú, Edmund, aki egy személyben ellenség és áldozat. A története harminc évvel ezelőttre nyúlik vissza a múltba, még a Tiszta Rózsa előtti időkbe… 

A Fekete Város krónikái című trilógia befejező kötete.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...