Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. november 5., szombat

Rosie Thomas: A kasmírkendő


„Rosie ​​Thomas csodaszép írása ritka, őszinte és értő szenvedéllyel teli történet a szerelem természetéről.” – The Times
„Magával ragadó érzelmi utazás, melyben nemcsak a szereplők élete változik és fejlődik, de az olvasóra is garantáltan nagy hatással lesznek!”
1941 elején a friss házas Nerys Watkins elhagyja Nagy-Britannia vidéki életét, hogy elkísérje misszionárius férjét a távoli India egzotikus városába, Szrinagárba, missziójuk kijelölt helyszínére. Nerys egy teljesen új világot fedez fel Kasmír szívében, ahol ez idő tájt a háború árnyékában a brit táncestélyek, a flörtölések és a pletykálkodások a fénykorukat élik. Nerys hamarosan azon kapja magát, hogy veszélyes és szenvedélyes viszonyba bonyolódik. Mire újra csatlakozik hozzá a férje, Nerys már teljesen más asszonnyá válik.
Évekkel később Nerys unokája, Mair Ellis egy csodálatos színekben pompázó, különleges pasminakendőre bukkan a családi házban. A kendő valamikor Mair nagymamájáé volt, ezért elhatározza, hogy megfejti, hogyan került a rendkívül értékes darab a misszionárius feleségéhez. Nagyszülei nyomdokait követve elutazik Indiába, és izgalmas nyomozása során nemcsak Kasmírig jut el, hanem keresése időközben olyan küldetéssé is válik, mely a saját életét is örökre megváltoztatja.
A kasmírkendő elsöprő, lebilincselő történet, mely a házasságról, az elszigeteltségről és szerelemkeresésről szól egy varázslatos helyszínbe ágyazva. 

„Ezt a történetet újra és újra el akarjuk majd olvasni. Elvarázsol, tanít, gondolkodásra késztet. Valóságos érzelmi utazás.” – Daily Express

Chris Kuzneski: A ​titkos korona


A ​​bestsellerszerző Chris Kuzneski legújabb thrillerében Jonathon Payne és David Jones, a Különleges Erők leszerelt kommandósai megtanulják, hogy léteznek titkok, amelyeket jobb nem bolygatni. Uralkodása huszonkét évében II. Lajos, a bogaras bajor király a valóságtól elrugaszkodott kastélyokat építtetett, és olyan különc módon viselkedett, hogy uralkodásra alkalmatlan őrültnek nyilvánították. Trónfosztásának másnapján meghalt. Halálát véletlen balesetnek tulajdonították, ennek ellenére sokan máig azt hiszik, hogy Lajos királyt meggyilkolták. 

A legenda szerint hatalmas vagyont halmozott fel a halálát megelőző években. A töméntelen aranyból és drágakőből akarta megépíttetni minden idők legnagyszerűbb palotáját. Ám 1886-ban bekövetkezett halála óta semmiféle bizonyíték sem került elő, amely alátámasztotta volna a titkos kincs létezését. Mindmostanáig! Egy véletlenül felfedezett II. világháborús bunkerből olyan dokumentumok kerülnek elő, amelyek a fekete hattyút, az őrült király pecsétjét viselik. 

Az amerikai hadsereg volt géhás őrmestere, a feketepiac mogulja tudomást szerez a bunkerről, és arra kéri bizalmas üzletfeleit, Jonathon Payne-t és David Jonest, nézzenek utána a dolognak. Payne és Jones addig hatol egyre beljebb a talányok útvesztőjében, amíg élet-halál harcban nem találják magukat. Csakugyan meggyilkolták Lajost? És létezhet-e a titokzatos kincs?

Audrey Niffenegger: Hollókisasszony


Szellemes, fanyar humorú, gótikus stílusú, gyönyörűen illusztrált könyv egy lányról, aki a holló és a postás szerelméből fogant, és akinek idővel szűkös lesz az emberi test, ezért szárnyakat szeretne. 

Felnőtteknek írt történet a kirekesztettségről, a szabadság utáni örök vágyról, a határtalan szerelemről és a szeretet erejéről, mindez a világszerte népszerű Az időutazó felesége írónőjétől. Igazi irodalmi és képzőművészeti csemege, féltve őrzött, életünket végigkísérő meséink polcán a helye.

Lacey Baker: Sweetlandi történetek 1-3.

Hazatérés 


Dr. Quinn Cantrell nagyanyja halála után visszatér festői szülővárosába, amely több meglepetést is tartogat számára. Nagyanyja egy csintalan kölyökkutyát hagyott rá, a családi vállalkozást pedig egy gyönyörű nővé cseperedett régi ismerős vezeti…


Mint ​a mennyországban 


Preston ​​Cantrell sikeres védőügyvéd Baltimore-ban. A charme-os nőcsábász nagyanyja halála után visszatér a szülővárosába, hogy testvéreivel együtt gondjaiba vegye az örökséget: Cocót, a játékos labradorkölyköt és a családi panziót, amelyet közös erővel szeretnének a város legjobb vendégváró helyévé varázsolni. Preston azonban nem akar változtatni az életén, visszamenne a nagyvárosba, jól menő praxisához, ám egy nap, amikor éppen ajtót nyit, a karjába zuhan egy fiatal nő. Ettől a perctől fogva a férfi megszokott élete kifordul a négy sarkából. Ahogy a bájos nőé is. Heaven Montgomery egy szörnyű trauma után érkezik a kisvárosba, régi életétől, szorongató családi kötelékeitől szabadulna. A fenyegető múlt azonban itt is utoléri, nemcsak az ő sorsát, de a körötte élők mindennapjait is felforgatva. 

A Hazatérés című regény után itt az újabb kötet, amely a hat testvér közül Preston Cantrell életének sorsfordító pillanatait örökíti meg. Egy regény, amely szívhezszólóan mesél az önállóság megtalálásáról, a vágyról, a test és a lélek elköteleződéséről.


Telihold 


Parker ​​Cantrell, a jóképű, futó kalandjairól hírhedt baltimore-i nyomozó a nagyanyja halála után visszatér Sweetlandbe, a szülővárosába. Eltelik egy hét, eltelik kettő, és neki nem igazán akaródzik folytatnia megszokott életét; tovább marad, mintha nem csak szomorú kötelességének tenne eleget. Mi állhat a döntése hátterében? Talán a legutolsó ügye, amely miatt belső vizsgálat zajlik ellene, vagy a motoros balesete, amelyből csak nehezen épül fel? Esetleg egy sweetlandi görbe éjszaka, amelynek nem lett folytatása? 

Drew Sidney, a sweetlandi virágbolt tulajdonosa a harmadik hónapban járhat, amikor úgy dönt, hogy már nem húzhatja tovább, beszélnie kell leendő gyermeke apjával. Parkerrel egyetlen éjszakát töltöttek együtt, és ő azóta nem adott lehetőséget a férfinak sem a magyarázkodásra, sem egy újabb randevúra. Tisztában van Parker nőcsábász múltjával, és az eddigi rosszabbnál rosszabb tapasztalatai alapján cseppet sem bízik benne, inkább egyedül nevelné fel a gyermekét. Félő azonban, hogy újra elcsábul, hiszen a kettejük között vibráló vonzalom minden eddiginél erősebb. Mit tegyen? Haladjon a megszokott útján, vagy talán esélyt adhat Parkernek és saját magának is egy új, teljesebb életre?

Elizabeth Chadwick: A ​legnagyobb lovag / Az ​oroszlános címer

A ​legnagyobb lovag 


William ​​Marshall, a kevés kilátással rendelkező, nincstelen lovag kilép az ismeretlenség homályából, amikor megmenti Aquitániai Eleonóra, II. Henrik király félelmetes feleségének az életét. A királynő hálából kinevezi a trónörökös tanítójává. De a királyi kegy nem csak hírnevet és jutalmat hoz, hanem konfliktusokba sodorja és irigyeket szül. William befolyása a szeszélyes és ingatag Henrik hercegre és ifjú feleségére kiváltja a kevésbé kegyben álló udvaroncok neheztelését, akik szövetkeznek ellene, hogy megbuktassák.
Elizabeth Chadwick a történelmi tények és a fantázia szülte regényesség lebilincselő elegyével kelti életre Anglia legnagyobb hőseinek egyikét, jogos helyére állítja a középkor delelőjén, és rajta keresztül a nyolcszáz év alatt mit sem változó politikai zűrzavarokat, győzelmeket, botrányokat és hatalmi harcokat tükrözi.
„A középkori témájú regények jelenleg legjobb alkotója” – Historical Novel Review
„Olyan regényíró, aki ragyogóan kelti életre a történelmet” – The Times
„Elizabeth Chadwick tökéletesen tisztában van azzal, hogyan írjon meggyőző és impozáns történelmi regényt” – Marina Oliver

Az ​oroszlános címer 


Ebben ​​a lenyűgöző regényben az olvasó a szereplőkkel kézen fogva végigsétál a kora-középkori Anglia történelmén.
William Marshal lovag hűsége és vitézsége elnyeri méltó jutalmát: a királyi család engedélyt ad neki, hogy feleségül vegye a gyönyörű és gazdag örökösnőt, Isabelle de Clare-t.
Richard király halálával azonban vége a házaspár idilli életének. János, a király öccse lép trónra, aki elkobozza Marshal földjeit és túszul ejti fiait. A viszontagságok keservesen próbára teszik William és Isabelle házasságát. Hogyan döntsön William? Maradjon hű az uralkodóhoz és esküjéhez, vagy lázadjon fel?
Az események sodrásában egyre nehezebb helyzetekben találja magát, ám Isabelle, a bátor, éles elméjű asszony végig férje mellett áll, és osztozik sorsában. Együtt néznek szembe mindazzal, amit a jövő tartogat családjuk számára.
Az oroszlános címer a második regény, ami Pembroke Grófjának, Anglia régensének, William Marshalnak a sorsáról szól. A két regény külön is olvasható és élvezhető.

Elizabeth Chadwick: Az első lovag


Arthur király és a kerekasztal lovagjainak legendáriumához. De ez a feldolgozás három személy köré szövődik: Arthur király (Sean Connery), Lancelot (Richard Gere) és Guinevra (Julia Ormond) szerelmi hármasának bonyodalmait részletezi. 

A film a még fiatal lány Guinevrát mutatja meg: megtudhatjuk, hogy nem afféle félős úri leányka volt, hanem lovagolni, fegyvert forgatni képes amazon. És Angliáért feleségül ment Arthurhoz, akit tisztelt, becsült és szeretett. De egy vitézségi próbán feltűnt egy ifjú, akit senki nem tudott legyőzni. Akaratuk ellenére egymásba szerettek, és szenvedtek, mert mindketten hű alattvalói voltak a királynak. Mit tehetett ebben a helyzetben Arthur, aki igazságosságáról is híres volt?

Ben Kane: Út Rómába (Elfeledett légió 3.)


ÁRULÁS
Rómáért harcoltak az Elfeledett légióban és bekényszerítették őket Caesar légióiba Alexandriában. Romulus, a volt gladiátor, és Tarquinius, az etruszk jós azonban szökött rabszolgák is egyben – amiért keresztre feszítés a büntetés. Kiben bízhatnak, aki nem árulja el őket a harc forgatagában?
ÖSSZEESKÜVÉS 
Eközben Rómában Fabiola, Romulus ikertestvére hatalmas veszéllyel néz szembe. Noha Brutus szeretője, a férfi halálos ellensége, Marcus Antonius is udvarol neki. Mindez a Caesar megölésére szőtt összeesküvés háttere előtt zajlik: a diktátor sorsa a tét, akit Fabiola a saját, gyűlölt apjának hisz.
GYILKOSSÁG
Az események március idusa felé tartanak, a végzetes nap felé, amikor Róma törvényt nem ismerő utcáin könyörtelen számvetés vár mindhárom főszereplőre.
Az Elfeledett légió trilógia 1-2. kötetéről itt olvashatsz!

A. M. Aranth: Oculus


Mit ​​tennél, ha tudnád, hogy egy napon elveszíted a nevedet, a családodat, a barátaidat, a jogaidat és jó pénzért egy vak Idős tudós mellé adnak oculusnak, hogy helyette láss és a nap harminckét órájából huszonhatban neki bámulj mikroszkópba?
Itt, Avalonon így megy. Akkor is, ha emiatt őrült szektások megpróbálnak felrobbantani, megutál a legjobb barátod, elszaporodnak a vágások a csuklódon… mert itt ez a rend.
A nevem Truth Dunn volt. Most már nem vagyok ember. Nem vagyok személy. Csak oculus.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy a legjobb barátod, egy lány, akit mindennél jobban szeretsz, rabszolga lesz? Végig tudnád nézni, ahogy tönkremegy? Hogy lassan megfojtja a rendszer? Mit éreznél, látva a híradóban egy robbantás helyszínén, mint szerencsés túlélőt?
Az én válaszom egyszerű. Én megpróbálnám kiszabadítani. Akkor is, ha nem akarja. Akkor is, ha nyakig véres leszek közben. Akármit is kelljen tennem.
A nevem Aoi Kane. És én nem fogadom el, hogy itt ez a rend.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy az Ellenséged, az, akinek a levadászására mindent feltettél, ott van az orrod előtt? Hogy még csak nem is tudja, hogy a világon vagy? Hogy elképzelni is képtelen, hogy mérgezett nyílvesszőként rohansz felé?
Én nem várok. Lecsapok rá, és eltaposom, ahogy érdemli. Bele sem gondolok, hogy mit ránt magával a semmibe.
A nevem nem számít. De mától én vagyok itt a rend.

Jennifer Probst: Keresd ​mindörökké (Keresd... 4.)


Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.
Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket?
A Keresd... sorozat első, második és harmadik részének leírásához klikk a linkekre!

Kylie Scott: Lead ​– Szóló (Stage Dive 3.)


Megszelídítheti a szerelem a rock n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét? 

A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen. 
Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse?

A sorozat első és második kötetéről bővebben a linkekre kattintva olvashatsz!

Anne L. Green: Viharos érzelmek


Szenvedély ​​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át.
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás.
Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában?
Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje, a váratlan fordulatokban bővelkedő legújabb romantikus-erotikus regényében válaszokat keres a sokakat izgató kérdésekre.

Julie Kagawa: A ​halhatatlanság szabályai (Éden-trilógia 1.)


Megmentheted az emberiséget, ám válj érte azzá, amitől a legjobban rettegtél. Te mit tennél?
Ha életben akarsz maradni e pusztuló világban, át kell adnod magad a sötétségnek…
Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a peremen él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé változik.
Bár maga mögött hagyja a várost, titkolnia kell új énjét. Továbbra is embernek adva ki magát csatlakozik egy elcsigázott felmentőcsapathoz. Allie válaszút elé kerül, és döntenie kell, hogy miért – és legfőképpen kiért – éri meg feláldoznia halhatatlanságát.

Sarah Morgan: Talán ​majd karácsonykor (O'Neil testvérek 3.)


Tyler O'Neil sílesiklásban verhetetlen, de apaként elég messze van még az aranyéremtől. Hogy bebizonyítsa kamasz lányának, Jessnek, mennyire szereti, a világ legszebb karácsonyát szeretné megrendezni neki. A Snow Crystal Sí- és Üdülőközpont, az O'Neilek családi vállalkozása pompás keretet biztosít az ünnepnek, de a részletek kidolgozásában Tyler segítségre szorul. És ki más segíthetne neki, mint Brenna, a gyerekkori jó barát, aki a síterepek mellett az ünnepi dekorációk útvesztőjében is remekül eligazodik. Mindhárman -Tyler, Brenna és Jess – titkon szívből vágynak szeretetre, szerelemre, igazi családra, s talán karácsonykor valóra válnak az álmok…

A sorozat első és második részéről bővebben a linkekre kattintva olvashatsz!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...