Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. január 12., csütörtök

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. 
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? 

A sorozat első két részéről bővebben itt!

Kyra Davis: Csak ​egy éjszaka (Csak egy éjszaka 1.)

Kasie ​​Fitzgerald egy tanácsadó világcég munkamániás üdvöskéje. Felelősségteljes, megbízható és kiszámítható. Dave, a vőlegénye minden szempontból megfelelő választás, akit Kasie szülei is maximálisan elfogadnak. Minden az elvárásoknak megfelelően alakul, egészen addig, míg egy vad Las Vegas-i éjszaka fel nem nyitja a lány szemét… 
A kaszinóban a játékasztalnál találkoznak. Az ismeretlen férfi ellenállhatatlanul vonzó, szemtelenül kihívó és némileg veszélyesnek is tűnik. Kasie-t egy whiskey után felkapja a forgószél, és hamarosan az idegen hotelszobájában kötnek ki. A férfi nevét sem tudja, de a vele töltött éjszakát soha nem fogja elfelejteni. A szex durva, borzongató és elsöprő… 
Amikor aztán legközelebb Kasie mint a cége egyik új ügyfelével találkozik Vele, az élet kizökken a régi kerékvágásból, és a lány minden szempontból a férfi hatása alá kerül. A gazdag és nagyhatalmú Robert Dade olyan ismeretlen utakra viszi, amelyekről senki nem tudhatja hova vezetnek. Az önmagával és a világgal való szembenézést azonban Kasie sem úszhatja meg…

Robin Sloan: Penumbra ​úr nonstop könyvesboltja

A ​​Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást. 
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki” az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv? 
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek.

Elsebeth Egholm: Rejtett ​hibák

A korábbi életétől megcsömörlött, frissen elvált Dicte Svendsen diákkora helyszínén, a jütlandi Aarhusban kezd új életet. A 40. születésnapját két barátnője társaságában ünneplő újságírónő a várost átszelő patakban kosárba rejtett, halott újszülöttet talál. A kisfiú mellett a Korán egy lapját fedezik fel… Dicte mellett a két barátnő is félelmetes eseményekkel szembesül. Anne, az ázsiai származású szülésznő a kórházban az egyik csecsemő homlokán a „halál” feliratot fedezi fel, míg a várandós, félig svéd Ida Marie gyermekét a szülés után egyszerűen ellopják. Összefüggnek-e az események? Mi áll a háttérben? A főszereplők a nyomozás során saját múltjukkal is kénytelenek szembenézni.

Massimo Gramellini: Álmodj ​szépeket

Az ​​intuíciónk folyamatosan tudatja velünk, kik vagyunk. De nem halljuk meg az istenek hangját, mert gondolataink kattogása, érzelmeink dübörgése elnyomja. Inkább nem veszünk tudomást az igazságról. Hogy ne szenvedjünk. Hogy ne gyógyuljunk meg. Mert különben olyanná válnánk, amilyenek félünk lenni. Minden porcikánkban elevenné.
Az Álmodj szépeket megindító történet egy kilencéves kisfiúról, akinek szilveszter éjjelén váratlanul eltűnik az édesanyja. Jó ideig nem merik neki megmondani, hogy meghalt, amikor pedig kiderül az igazság, nem tudja elfogadni. Először önmagát vádolja, aztán számtalan formában visszavárja, újraalkotja magában, végül beletörődik, de feldolgozni felnőtt fejjel sem tudja. Egész élete a hiány jegyében telik, meghatározza fiatal-, majd érett felnőtt korát, félresiklott kapcsolatait, megvalósulatlan terveit, szűnni nem akaró erőfeszítéseit, hogy felfedezze önmagát, hogy megfejtse, mi állhatott édesanyja szeretetlenségének hátterében. Miért vagyunk itt, kik vagyunk, mit jelent az, hogy szeretni, és lehet-e hazugságban élni? – kérdezi egy életen át.

Laura Barnett: Variációk ​egy párra

„Tizenkilenc ​​éves koromban sétáltál be az életembe. Te voltál az egyetlen férfi, akit valaha szerettem – reményem sincs, hogy egyszer mást szeressek. Elvettél mindent, amit együtt csináltunk, mindent, amit egymásnak jelentettünk, és porig égetted, megsemmisítetted: nem maradt belőle más, csak hamufelhő.”
Laura Barnett 1982-ben született. Író, újságíró, színikritikus. A The Guardian és a Daily Telegraph egykori belső munkatársa, jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozik. A Variációk egy párra az első regénye.
Eva és Jim 19 évesek, a cambridge-i egyetemre járnak, amikor 1958-ban útjaik keresztezik egymást. Jim sétál. Eva biciklizik. És kis híján összeütköznek. Ami ezután történik, meghatározza a jövőjüket. Életútjuk három különböző variációját kísérhetjük végig egészen napjainkig, együtt és külön, ahogyan szerelmük története más-más fordulatot vesz. A Variációk egy párra nagyszerű regény arról, hogy döntéseink függvényében hányféle irányt vehet az életünk.
„Átgondolt, higgadt megközelítése annak az izgalmas kérdésnek, milyen szerepet játszik a véletlen és a végzet az életünkben.”
– Sunday Telegraph
„Városokon, országokon, évtizedeken átívelő, finoman kidolgozott, magával ragadó regény, mely a szerelem témáját nem pusztán a romantika felől közelíti meg.”
– The Bookseller
„Laura Barnett regénye azon kevés irodalmi művek közé tartozik, mely komolyan elgondolkodtatja olvasóját arról, hogy a siker milyen hatással van a szerelemre és a házasságra.”
– Observer

Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók 1-10.

Ébredés (1.)


HALÁLOS SZERELMI HÁROMSZÖG 
Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar. 
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől. 
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte. 
Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük. 
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban! 
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…


Küzdelem (2.)


Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány. 
Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának. 
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát… és megtörténhet a tragédia! 
Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról. 
Küzdelem után árad a Harag. 
Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?

Tombolás (3.)


Elena: átváltozott, az iskola üdvöskéje azzá vált, amitől egykor rettegett, és amire egyben vágyott is.
Stefan pokoli kínokat élt át Elena elvesztése miatt, és elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra leszámol a bátyjával, Damonnel – kerüljön bármibe. De lassan kezd ráébredni, hogy talán nem a testvére az egyetlen és a legfőbb ellensége.
Damon végre megkaparintotta Elenát. De megkeseríti-e a győzelmét az öccse iránt táplált bosszúszomj? Vagy sikerül szövetséget kötniük egy utolsó, nagy csata erejéig? Mindez kiderült a Vámpírnaplók harmadik kötetéből, ami a két vámpírtestvérről és a köztük őrlődő lányról szól.


Sötét ​szövetség (4.)


Bonnie és Elena többi barátja, továbbá a szerelméért vetélkedő vámpírfivérek egyedül találják magukat Elena halála után. De az elhunyt kedvesük szeretett városát nagy veszély fenyegeti, olyan, ami akár a holtakat is felébreszti. Erősebbnek bizonyul-e vajon Elena akarata a halálnál, és a több évszázados harc után kibékül-e Damon Stefannal? Mindez kiderül a Vámpírnaplók negyedi részéből, ami nem kevésbé izgalmas és fordulatos az előző köteteknél.

A ​visszatérés – Leszáll az éj (5.)



Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből, a vonzó, nagy hatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik.



A ​visszatérés – Árnyéklelkek (6.)



Stefant, a vámpírt fogságba ejtette és egy nem evilág börtönbe zárta két rókadémon, akik ezzel egy időben Fell’s Church városát is feldúlják. Elena meg akarja találni őt, és ezért az életét Stefan bátyjának a kezébe adja. Damonéba, a jóképű, de halálosan veszélyes vámpíréba, aki Elenát akarja testestül-lelkestül. 
Elena mindenáron meg akarja menteni a szerelmét, de minden egyes nap során csak egyre jobban vonzza Damon, akivel folyvást nő köztük a feszültség és Elenának egy rettenetesen nehéz döntést kel meghoznia: melyik testvért akarja ő igazából? 
Mindeközben Bonnie és Meredith a várost a hatalmába kerítő gonoszt próbálják kiismerni. A kutatásuk során komoly felfedezésekre jutnak, és nemsokára ők is csatlakoznak Elena eddigi legveszedelmesebb kalandjához. Otthonuktól távol egy idegen, bíborvörös, démonok lakta világban kell helytállniuk és az ellenségükkel szövetkezve megmenteniük a barátjukat. 
Sötét csáberők! Merre vezet a szív?


A ​visszatérés – Éjfél (7.)


Démonok foglalták el Fell's Churchöt, és szállják meg szinte az összes lakosát. Az emberré változott Damon bármit megtenne, hogy visszaváltozhasson vámpír-önmagává, de ehhez vissza kell térnie a Sötét Dimenzióba, ahova egy véletlen baleset folytán Bonnie is vele tart. 
Mindeközben Elenát nem csak a két fivér iránt érzett vonzalma szaggatja ketté, hanem azt is nehezen tudja eldönteni, hogy szeretett városát védelmezze, vagy Bonnie és Damon után menjen, hogy visszahozza őket. Amikor az utóbbi mellett dönt, szó szerint meg kell járnia a poklot és a mennyeket is a kiszabadításuk végett. 
A kötet végére kiderül, hogy ki áll a gonosz rókadémon-ikrek mögött, megmenekülhet-e Fell's Church városa, milyen sötét titkot rejteget Meredith családja, és melyik fivért választja Elena a küldetésük után, ahova négyen indulnak, de ahonnan csak hárman térnek vissza.


A ​vadászok – Fantom (8.)




Kísért a múlt… Elena Gilbert és barátai megmentették Fell's Churchöt az elpusztítására törő ördögi szellemektől, a város felszabadítása azonban nagy árat követelt: Damon Salvatore életét. Damon halála mindent megváltoztat. A vámpírtestvérek, Damon és öccse, Stefan sokáig ádáz küzdelmet vívtak Elena szerelméért. Most, hogy Damon halott, Stefan és Elena végre egymáséi lehetnek. De miért álmodik Elena mégis folyton Damonról? Miközben Damon iránti érzelmei egyre mélyülnek, Fell's Churchben újabb sötét erő ébred. Elena megjárta már a poklok poklát, de ez a démon semmihez sem fogható, amivel eddig szembesült. A gonosz egyetlen célja, hogy megölje őt és minden szerettét.


A ​vadászok – Holdének (9.)



A gonosz sosem pusztul el. Miután megmenekültek a Sötét Dimenzió borzalmaitól, Elena és barátai alig várják, hogy megkezdhessék tanulmányaikat a Dalcrest Egyetem gyönyörű, borostyánnal futtatott falai közt, ahol annak idején a lány szülei megismerték egymást. Elena élete Stefannal szebb, mint valaha, s tudja, hogy legjobb barátaival, Bonnie-val, Meredithszel és Matt-tel az oldalán biztosan ez lesz az eddigi legjobb évük. Damon pedig úgy tűnik, tényleg megváltozott, végre jól kijön mindenkivel. Azonban Elena hiába költözik el Fells Churchből, a sötét múltat nem hagyhatja maga mögött. Miután több diák is eltűnik az egyetemről, hirtelen minden új ismerős potenciális ellenséggé válik. Hamar elterjed a pánik, és a barátok küszködve igyekeznek megvédeni egymást. Aztán Elena leleplez egy régóta őrzött titkot, amely végtelenül megrendíti, és rádöbben, hogy a tragédia talán elkerülhetetlen. Képes lesz elmenekülni a sorsa elől? És ha kudarc fenyegeti, vajon Stefan vagy Damon lesz a támasza?


A ​vadászok – A végzet hatalma (10.)


Végzetük a veszély…
Elena számtalan megpróbáltatással nézett már szembe: elmenekült a Sötét Dimenzióból, legyőzött egy fantomot, megtudta, hogy Őr. De ahhoz semmi sem fogható, hogy választania kell élete két szerelme, Stefan és Damon Salvatore között. Elena és Stefan ismét egymásra találtak, a kikosarazott és megbántott Damon pedig komor és kiszámíthatatlan lett.
Elena most azon vívódik, Damon lelkét mentse meg vagy Stefanhoz maradjon hű.
Ám mielőtt Elena eldönthetné, kihez húzza a szíve, a Dalcrest Egyetem kampuszát vámpírok özönlik el, elszántan mesterkedve gonosz ősük, Klaus feltámasztásán, aki bármit megtesz, hogy végezzen Elenával… és mindenkivel, aki közel áll a lányhoz.
Miközben Elena egyre többet tud meg a végzetéről a földet a gonosztól megvédő Őrként, rádöbben, hogy mielőtt legyőzhetné Klaust, fel kell áldoznia egy szerettét. El kell döntenie, mennyiről – és kiről – hajlandó lemondani, mielőtt még késő lenne…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...