Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. február 28., szerda

Federico Axat: Öld ​meg őt is!

Ördögi ​cselekmény. Ez több mint Hitchcock és több mint P. D. James: elhomályosítja a többi thrillert. (New York Journal of Books)
Tednek pénze is van, családja boldogan él a kertvárosi házban, két kislány édesapja. Vajon mi oka lehet rá, hogy a halántékához szorítsa a fegyvert? Már épp meghúzná a ravaszt, amikor csöngetnek. Ted beengedi és meghallgatja az ismeretlen férfit, aki vérfagyasztó alkut vázol fel… – így indul a regény, hogy aztán szédítő sebességgel kövessék egymást benne a gyilkosságok, újabb és újabb rejtélyek, üldözések és egyéb hátborzongató kalandok.
– A bíróság már ítéletet hirdetett. Blaine-t ártatlannak találták. Nem az igazságszolgáltatás rendszerét hibáztatjuk; szeretjük inkább azt gondolni, hogy néhány rohadék átcsúszik a repedéseken. Néha sajnos az ellenkezője is megesik, de ezt most hagyjuk.
Ted eleget hallott.
– Azt akarod, hogy megöljem Blaine-t, ugye?
Lynch kivillantotta tökéletes fogsorát.
– Mondtam én, hogy értelmes fickó maga.
Az argentin Federico Axat fordulatos akcióthrillere kaleidoszkópszerű mélylélektani regény és egy sokkoló trauma feltárása egyben. Harminc nyelvre fordították le, és méltatói minden országban egyetértenek abban, hogy az „Öld meg őt is” az utóbbi évek legizgalmasabb könyvcsemegéje, amely Dél-Amerikából érkezett.

Norman Ohler: Totális ​kábulat

A ​náci Harmadik Birodalom vezetői, és maga az antialkoholista, vegetariánus Hitler látszólag esküdt ellenségei voltak a „tiszta” árja népre a kábítószer formájában leselkedő veszélynek. Amikor viszont Norman Ohler, a Totális kábulat szerzője elkezdte kutatni a nácik és a kábítószerek kapcsolatát, lassan rádöbbent arra, hogy a Harmadik Birodalom története elválaszthatatlan az erős tudatmódosító szerek, elsősorban a ma „kristálymet” néven közismert metamfetamin történetétől. Németek milliói már a háború kitörése előtt elképesztő mennyiségben fogyasztották a teljesítményüket megsokszorozó, hangulatukat feljavító, ám súlyos függőséget okozó és testi-lelki leépüléshez vezető szert, a háború pedig csak tovább rontott a helyzeten. 

Ohler szerint a fél Európa leigázásához vezető villámháború sikerei is nagyrészt a hadseregben a tábornokoktól a közkatonákig mindenkinek kiosztott „varázslatos” tablettákra vezethetők vissza. Az eufóriát azonban hamar követte a kijózanodás, a hadszíntereken is – de a drogokat változatlan mennyiségben, felsőbb jóváhagyással tömték magukba a végsőkig való kitartásra felszólított katonák. És mi van a népéért fáradhatatlanul dolgozó, aszketikus Vezérrel? Ohler fáradtságos munkával fejtette meg Hitler háziorvosa, a korábban jelentéktelen figurának tartott dr. Morell feljegyzéseit és arra jutott, hogy a Führer a háború második felére már súlyos kábítószerfüggőségben szenvedett. A diktátor fokozatosan és teljesen elszakadt az egyre elviselhetetlenebbnek látszó valóságtól, birodalmának összeomlását pedig teljes bódultságban, a saját maga teremtette, kábítószer fűtötte álomvilágban töltötte. 

Katonái viszont milliószámra áldozták életüket ennek az álomnak az oltárán, ahogy milliószámra pusztultak el a birodalom végvonaglásai közben a meghódított területeken élő zsidók és más kisebbségek tagjai is. Lehet, hogy a Harmadik Birodalom történetét egyfajta drogos kábulatban elkövetett ámokfutásként kéne kezelnünk? Hitler őrült döntései, pusztító dührohamai és végzetes parancsai pedig legalább részben a szervezetét lassan teljes uralmuk alá hajtó vegyi anyagok következményei voltak? 

Ohler meggyőző bizonyítékainak fényében az mindenesetre biztos, hogy a kábítószerek döntő befolyással voltak a világtörténelem legvéresebb háborújának lefolyására. A Németországban, majd Nagy-Britanniában és Amerikában is nagy port felvert, azóta már 19 nyelvre lefordított Totális kábulatot a téma legnevesebb szakértői, többek közt Ian Kershaw vagy Anthony Beevor is elismerő szavakkal ajánlják az olvasóknak, az azóta elhunyt Hans Mommsen pedig egyenesen a „kirakós hiányzó darabkájának” nevezte.

Camilla Läckberg: A ​boszorkány (Fjällbacka 10.)

A négyéves Linnea eltűnése egy fjällbackai tanyáról mindenkiben fájdalmas emlékeket idéz fel. Harminc évvel ezelőtt ugyanis épp ezen a helyen veszett nyoma egy másik kislánynak, akit később holtan találtak. A meggyilkolásával két tizenhárom éves lányt vádoltak, de mivel kiskorúak voltak, megúszták a börtönbüntetést. Csupán véletlen, hogy Linnea pont akkor tűnt el, amikor egyikük, az azóta világhírűvé vált Marie Wall színésznő visszatért a városba, hogy filmet forgasson? 
Noha Patrik Hedström valószínűtlennek véli, a nyomozócsoport elkezdi kivizsgálni, lehet-e összefüggés a két eset között. Ebben segítségükre van Erica Falck is, aki régóta dolgozik a harminc évvel ezelőtti bűntényről szóló könyvén. Megkezdődik a hajtóvadászat, ám a helyieken eluralkodó félelem többet követel: boszorkányüldözést. Márpedig annak több évszázados hagyományai vannak errefelé…

A sorozat eddigi részeihez klikk a linkre: 1 - 6., 7 - 8. és 9. rész

Marceline Loridan-Ivens: És ​te nem jöttél vissza

„Neked talán sikerül, mert fiatal vagy, én nem fogok visszatérni.”
Marceline Loridan-Ivens édesapjának szavai ezek, amelyeket 1944 tavaszán a franciaországi Drancyban mondott az akkor 16 éves lányának, mielőtt az auschwitzi, illetve a birkenaui haláltáborba deportálták volna őket.
A férfinak igaza lett, lányát pedig azóta is kísértik ezek a szavak. Soha nem tudta feldolgozni, ami történt, így most megírta, egyszerűen, szikár stílusban annak az embernek, akit a világon a legjobban szeretett: haláltáborban meggyilkolt édesapjának.
Loridan-Ivens gyönyőrű vallomása az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi sikere volt.
„Loridan-Ivens az apa-lánya kapcsolat legmélyére hatol. Precíz, visszafogott mestermű…” – Financial Times
„Mély, megragadó, és mégis könnyed. Mintha minden egyes mondat az emberi szenvedés és túlélés gondolatát sugározná.” – Sunday Times
„Hátborzongató és gyönyörű könyv.” – Independent
„Az egyik legremekebb, legkönyörtelenebb könyv, amit valaha írtak.” – Guardian

Donna MacMeans: Szerelmi Őrjárat 1-2.

Casanova ​érintése

Ashton Trewelyn felfedez egy kódolt üzenetet, amely Angliára és a családjára is fenyegető lehet. A rejtély felfedésében Edwina Hargrove siet a segítségére, aki remekül ért a kódok feltöréséhez.






Mámoros ​ölelés


Claire ​Starke nem táplál hiú reményeket a jövőjével kapcsolatban. A külseje és a hozománya egyaránt szerény, így végleg letett arról, hogy egyszer megismeri az igaz szerelmet, és férjhez megy. Ehelyett két, egészen más jellegű szenvedély tölti ki az életét: az alkohol elleni elszánt küzdelem és az, hogy megóvja az ártatlan ifjú hölgyeket a tisztességtelen szándékú férfiaktól. Így hát amikor az egyik barátnője váratlanul elutazik Skóciába, hogy válaszoljon egy whiskyfőző
földesúr gyanús házassági hirdetésére, Claire úgy érzi, meg kell mentenie a lányt a feltehetőleg iszákos és buja gazembertől. Arra azonban egyáltalán nem számít, hogy harcias viselkedése felkelti a skót uraság figyelmét, őt pedig annyira elbűvöli a férfi, hogy minden elvét hajlandó sutba dobni miatta.
Vajon létezhet-e szerelem két ennyire különböző személyiség között, vagy a köztük felizzó szenvedély csupán az ellentétek vonzásának köszönhető? Donna MacMeans bájos humorral és csipetnyi erotikával fűszerezett regénye élvezetes olvasmány lehet mindazoknak, akik erre a kérdésre keresik a választ.

Gena Showalter: Az alvilág urai 0 - 3,5 - 4,5 - 5 - 6.

Éjsötét tűz (0.)


Geryon a Pokol őrzője, és inkább szörny, mint férfi. Kadence az Elnyomás istennője, és inkább angyal, mint nő. Együtt lépnek be a lángok közé, hogy megküzdjenek a démonok egy veszélyes
hordájával... és hogy olyan szenvedélyt tapasztaljanak meg, ami semmi máshoz sem fogható.

Az Éjsötét Tűz az Alvilág Urai sorozat előzménynovellája, elektronikus könyvként jelent meg, majd nyomtatásban az Into The Dark c. kötetben két másik novellával együtt (The Darkest Prison –
szintén az Alvilág Urai sorozathoz tartozik, The Amazon’s Curse – az Atlantisz sorozat darabja).
Az előzménynovellában megismerkedhetünk a démonokkal, mielőtt azok Pandora szelencéjébe kerültek volna, Luciferrel, valamint kiderül az is, hogyan, és miért hozták létre a szelencét.

Éjsötét börtön (3,5)


Egykor Atlasz, az Erő titán istene a görög istennő, Niké rabszolgája volt. Most fordult a kocka. És hamarosan az egymást elpusztítani szándékozó esküdt ellenségek rákényszerülnek, hogy mindent kockára tegyenek a szerelemért...

Az Éjsötét Börtön című novella elektronikus könyvként jelent meg, majd nyomtatásban az Into The Dark c. kötetben az Éjsötét Tűz és az Amazon átka (Atlantisz sorozat része) című novellákkal együtt
A történet időbeliségét tekintve Reyes és Sabin könyve közé tehető. Nem kapcsolódik szervesen a kötetek fő szálához, de hosszabb rövidebb időre felbukkannak benne korábban megismert alakok és újak is, akiknek a későbbi könyvekben szerepük lesz.

Éjsötét angyal (4,5)


A vasakaratú démon bérgyilkos, Lysander sohasem ismerte a vágyat – legalábbis míg Biankával nem talákozott. Lucifer vérvonalának ivadékaként a gyönyörű, de halálos hárpia, Bianka eltökélt célja, hogy a tiszta-szívű Lysandert kísértésbe ejtse.

Showalter The Darkest Angel c. novellája a Heart of Darkness című kötetben jelent meg. Az írónő ebben mutatja be elsőként az angyalokat, akiknek az ezt követő könyvekben nagyobb szerepük is lesz. Olyannyira, hogy egy spin-off sorozat is készül az angyalok főszereplésével, melynek első kötete angolul várhatóan 2012 nyarán fog megjelenni, és főszereplője Zacharel lesz.

A hivatalos olvasási sorrend alapján az Éjsötét angyal az Éjsötét hangok (Sabin története), valamint az Éjsötét Szenvedély (Aeron története) között található, története az említett két könyv között
játszódik.

Noha a fő kötetek érthetőek a novella elolvasása nélkül is, a jobb megértés miatt ajánlott Aeron könyve előtt olvasni, mivel az egyik főszereplő, Lysander nagy szerepet játszik majd a férfi sorsának
alakulásában, illetve ebben a novellában találkozhatunk először Olíviával is.

Éjsötét ​szenvedély (5.)

Az Alvilág Urai és a Vadászok közti harc nem ért véget… 
Aeron, a harag démonának őrzője sosem látott még ilyen gyönyörű orvgyilkost. Olivia megesküszik, hogy nem démoni erő lakozik benne, hanem egy bukott angyal, aki azért vesztette el a szárnyait, mert nem volt képes teljesíteni gyilkos küldetését. A gyönyörű halandó felkorbácsolja a halhatatlan harcos szenvedélyét, de kettőjük szerelme nem csak rájuk hozhat pusztulást, de az ártatlanokat is örök kárhozatra ítélheti. 
Aeronnak dönteni kell; kötelességének vagy vágyainak engedelmeskedjen. Hűséges kísérője és tanácsadója Olivia vesztét akarja, miközben egy mindegyiküknél veszélyesebb ellenség szegődik a nyomukba, hogy elvégezze a feladatot, amire a lány képtelen volt… 
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.


Éjsötét ​lelkek (6.)

Jéghideg fém és forró bőr, ínycsiklandó páros Gideon a tökéletes rossz fiú. Makacs, vad és kemény de még neki is akad egy gyenge pontja. Ha csak egyszer is igazat mond, a kínok kínját éli át. Felismer minden hazugságot, egészen addig, amíg rabul nem ejti Scarletet, a megszállott halhatatlant, aki az ő rég elvesztett feleségének mondja magát. A parázslóan fekete szemű, vérvörös ajkú nő nem idéz fel emlékeket benne, de felkorbácsolja a szenvedélyét. 
Csakhogy Scarlet, aki a Lidércnyomás őrzője, túl veszedelmes ahhoz, hogy szabadon engedjék. Különösen miután Gideon esküdt ellenségei egyre közelednek Vajon képes legyőzni a fájdalmat, és megtalálni az igazságot, vagy elveszti a nőt, és mindent, amit szeretett? 
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

A sorozat 1 - 4. részéhez klikk a linkre!

Sütő Enikő: A ​szerelmed kincs (Sötét mennyország 2.)

"Minden vonzott benne, a külseje, a hangja a bűnre csábító sötét tekintete. Egy cél vezérelt csupán, hogy megtartsam őt bármi áron.” Az érzéki szerelmi történet folytatódik. Aiden veszélyes, akár a kábítószer. Szenvedélyt kelt, és függőséget okoz. A szerelméért nagy árat kell fizetni. Vajon mennyit lehet kibírni? Celina úgy gondolta, soha többet nem lesz szerelmes, amíg meg nem ismerkedett a jóképű, és szexi Aidennel. A férfi, akinek megadta magát, mert mindent megtestesített, amire valaha vágyott. A közös jövőjük tele volt ígéretekkel, amíg a múlt rejtve maradt. De a sötét titok felszínre tőrt, és elpusztítani készül az életüket. Hamarosan ráébrednek, hogy a szeretet azt jelenti, mindent kockára kell tenni. Mert az összeomló életük lehetőséget ad arra, hogy kijavítsák a hibáikat… vagy örökre elveszítsék a másikat. Egy nő, aki megadta magát a szerelemnek. Egy férfi, aki bármi áron megvédené a nőt. Két élet, melyet hamarosan át kell vizsgálni… és az utolsó titokig lemezteleníteni.

Az 1. Törékeny szerelem c. kötethez klikk a linkre!

Pam Godwin: Vágyakra ​hangolva

***New ​York Times és USA Today bestseller szerző***
„Mondhatod, hogy könnyűvérű vagyok. Talán igazad is van. Néha csinálok olyan dolgokat, amiket megbánok. Néha a férfiak csinálják ezt velem, kérdezés nélkül. Mi van nekem? A zene. Egy évem van hátra a középiskolából és van egy tervem. Egy céllal. Emeric Marceaux. Ő az, aki megmondja, mit akarok, átveszi az uralmat felettem, és vágyakra hangol. Amikor játékra parancsol, mindenemet neki adnám. Térdelek a büntetésért, remegek egy érintéséért. Mindent feladnék egy titkos közös pillanatért. Ő az én rögeszmém, a mesterem, a zeném. És a tanárom.”
Pam Godwin New York Times és USA Today bestseller szerző romantikus-erotikus regénye egy titkolt tanár-diák kapcsolatba repíti el az olvasót. Az első oldaltól lebilincsel…
„Annyira szerettem…” Dirty Girl Romance
„Rég nem olvasta ilyen jó romantikus-erotikus regényt.” Booklovers for life
„… nem lehet letenni.” Totally Booked
„Nem tudom elmondani, mennyire élveztem…” The Crazy World of a Booklover
„Nyers, sötét, mégis gyengéd…” Anna Zaires, New York Times bestseller szerző

Meghan March: Vágy trilógia

Vágy ​és hatalom

Tömött ​a pénztárcám és jó nagy a férfiasságom. Ennyit az önéletrajzomról. Azt hiszem, nem is kell többet mondanom, a nők 99 százalékának ennyi elég, hogy megkapjam őket.
Hogy seggfej vagyok?
Hát igen.
És tudod, mit? Jól is érzem így magam.
Vagyis jól éreztem…
Amíg nem találkoztam Vele.
A könyvekben szikrákról meg kémiáról szoktak írni. Faszság. Kettőnk közt inkább tűzijáték volt, sőt tűzhányó. Vagy atombomba.
Csakhogy van egy kis baj.
Nem tudom a nevét, nem adta meg a telefonszámát, csak úgy lelépett a szállodából életem legforróbb kibaszott éjszakája után. Megkóstoltam a világon a legédesebb, legkülönlegesebb kis pinát… ritka, mint az unikornis, és újra akarom!
Mit tehet ilyenkor egy ilyen seggfej, mint én?
Utcára vittem a problémát. Olyan nincs, hogy nem kapom meg.
És hogy mi lesz, ha megtalálom? Megtartom!
Meghan March erős, érzéki nőkről ír és mocskos szájú alfahímekről, akiket térdre kényszerítenek. Impulzív és kedélyes, és senkitől nem kér bocsánatot, amiért imád pikáns dolgokat írni. Erotikus regényei Amerikában hatalmas sikert aratnak, és minden bizonnyal a hazai olvasók kedvence is lesz.

Vágy ​és kétség

Sikerült. Feleségül mentem egy milliárdoshoz.
Megvolt rá az okom, de arra nem számítottam, hogy azt fogom érezni, a tulajdona vagyok.
Házassági fogadalom ide vagy oda, akkor is önmagam akarok lenni.
A szabályai vasmarokkal szorítanak, de nem olyan lány vagyok, aki hagyja magát.
Viszont van egy kis gond: azt hiszem, kezdek beleszeretni…
Fogalmam sincs, mi lesz ebből a házasságból, de életem legnagyobb kalandja, hogy megmaradjak olyannak, amilyen lenni akarok, miközben átadom magam a mocskos kis élvezeteknek, ahogy ő akarja.
A Vágy és kétség a Vágy-trilógia második része.
Meghan March erős, érzéki nőkről ír és mocskos szájú alfahímekről, akiket térdre kényszerítenek. Impulzív és kedélyes, és senkitől nem kér bocsánatot, amiért imád pikáns dolgokat írni. Erotikus regényei Amerikában hatalmas sikert aratnak, és minden bizonnyal a hazai olvasók kedvence is lesz.

Vágy ​és szerelem

Imádom ezeket a szavakat.
Ő az enyém, és ha azt hiszi, hagyni fogom, hogy elszaladjon, és nem találom meg, hogy visszahozzam oda, ahová tartozik – hozzám – akkor bizony nagyon téved.
Mert én övön alul is ütök, ha arról van szó, hogy boldogan éljünk, amíg meg nem halunk.
A Vágy és szerelem a Vágy-trilógia befejező része, a Vágy és hatalom és a Vágy és kétség után érdemes olvasni.
Meghan March erős, érzéki nőkről ír és mocskos szájú alfahímekről, akiket térdre kényszerítenek. Impulzív és kedélyes, és senkitől nem kér bocsánatot, amiért imád pikáns dolgokat írni. Erotikus regényei Amerikában hatalmas sikert aratnak, és minden bizonnyal a hazai olvasók kedvence is lesz.

Dan Brown: Robert Langdon 1 - 5.

Angyalok ​és démonok

Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.
Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.


A ​Da Vinci-kód

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.

Az ​elveszett jelkép

Megkerült, ​ami elveszett…
Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét.
Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is.
Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz.
Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsómozott szőttese; intelligens, vllámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen – miként azt Robert Langdon felfedezi – nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt…

Inferno

A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel…

Eredet

Robert ​Langdon, a szimbolika és a vallási ikonológia harvardi professzora a bilbaói Guggenheim Múzeumba érkezik, hogy részt vegyen egy felfedezés bemutatásán, amely „mindörökre megváltoztatja a tudományokat”. Az esemény házigazdája Langdon barátja és egykori tanítványa, Edmond Kirsch, a negyvenéves tech-mágnás, akit káprázatos találmányai és merész előrejelzései az egész világon vitatott figurává tettek. A mai este sem kivétel: azt állítja, hogy egy megdöbbentő áttörést jelent be, amelynek messzeható következményei lesznek.
Ám Langdon és a több száz vendég legnagyobb döbbenetére, az esemény még azelőtt tragikus véget ér, hogy igazán elkezdődhetne. Langdon kétségbeesett menekülésre kényszerül a múzeum igazgatónőjével, Ambra Vidallal. Barcelonába szöknek, és veszélyes kutatásba kezdenek egy jelszó után, amely megnyitja Kirsch titkát.
Langdonnak és Vidalnak meg kell találnia az utat a város labirintusszerű átjáróiban egy olyan ellenséggel szemben, amely minden fordulónál egy lépéssel előttük jár. A nyomot, amelyet követnek, csak rejtélyes szimbólumok és többértelmű modern művek jelölik, de Langdon és Vidal sorra megfejti a nyomravezetőket, és végül szemtől szembe kerülnek egy világrengető igazsággal, amely rejtve maradt – egészen mostanáig.

E. L. James: Sötét (Árnyalat 5.)

A sötét ötven árnyalata Christian Grey szerint.
E L James most új szemszögből közelít a Szürke ötven árnyalatának világához. Az eredeti romantikus történet világszerte több millió olvasót vett le a lábáról.
A perzselően érzéki affér szívszakadással és vádaskodással ér véget, de Christian Grey sehogy sem tudja kiverni a fejéből Anastasia Steele-t. Elhatározza, hogy visszaszerzi, ezért igyekszik elnyomni magában a sötét vágyakat és az uralkodási kényszert, és úgy szeretni Anát, ahogy a nő megkívánja.
Ám a gyerekkorában átélt szörnyűségek még mindig kísértik, Jack Hyde – a simlis főnök – pedig magának akarja megkaparintani Anát. Segíthet-e Dr. Flynn – Christian pszichológusa, egyben bizalmasa –, hogy legyőzze a múlt démonjait? Vagy a csábító Elena és a megszállottan ragaszkodó Leila nyer a végén?
És ha Christian mégis felülkerekedik, és visszaszerzi Anát? Vajon a férfinak, aki ennyire súlyos lelki sérült, lesz-e esélye őt megtartani?
A sorozat eddigi köteteihez klikk ide!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...