Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. december 8., csütörtök

Kim Holden: Bright Side (Bright Side 1.)


Titkok. Mindenkinek van egy.
Némelyik nagyobb, mint a másik.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.
Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.
Mindketten harcolnak ellene.
Mindketten titkolnak valamit.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Calia Read: Fairfax 1-2.

Szétcsúszva 


Naomi Carradine vagyok.
Hat hónapja még boldog voltam.
Egy hónapja diliházba zártak.
Tegnap Lachlan meglátogatott. Megcsókolt. És azt mondta, kezd elmenni az eszem.
Órákkal később Max belopózott a gondolataimba. Emlékeztetett arra, hogy nem vagyok őrült, és hogy szüksége van a segítségemre.
Néhány perce, amikor próbáltam összerakni a múltamat, még távolabb sodródtam a valóságtól.
És most… mindenki azt hiszi, megbolondultam. De tudom, hogy ő létezik, és kellek neki.
Te hiszel nekem?

Elborulva 


Azt mondják, Victoriának hívnak.
Azt mondják, huszonhét éves vagyok.
Azt mondják, hat hónapja vagyok a Fairfaxben.
Azt mondják, a férjem meghalt, és nincs gyerekem.
De hát Wes szinte minden éjjel meglátogat, és Evelynt egész nap a karomban tartom.
Azt mondják… azt mondják… azt mondják…
Én meg azt mondom, itt az ideje, hogy kibogozzam a múltamat és kiderítsem az igazságot.
A nagy sikert aratott Szétcsúszva című regény szerzője, Calia Read ismét a Fairfax egyik lakójának történetét meséli el, a tőle megszokott, rejtélyekkel és feszültséggel teli módon. És a végén itt sem marad el a hihetetlen, mindenre magyarázatot adó fordulat.
Önálló regényként is olvasható.

Noah Hawley: Zuhanás ​előtt


Egy ​​ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Martha’s Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.
Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?
Noah Hawley thrillere napok alatt felkerült a sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. A könyv letehetetlenül izgalmas.
A szerzőt milliók ismerik szerte a világon, Ő a több földrészen is rendkívüli sikert aratott Fargo filmsorozat sokszorosan díjnyertes írója. Díjai közt ott az Emmy és a Golden Globe díjak. A zuhanás előtt filmjogait a Sony Pictures vásárolta meg.

Robyn Schneider: Egy új élet reménye



Mindenkire vár egy fordulat

A ​​fiatal Ezra Faulkner hisz benne, hogy mindenkire vár egy tragikus fordulat – azután történik meg minden, ami igazán fontos. Az ő tragédiája nem sokáig várat magára: egyetlen pillanat, és a fiú mindent elveszít. Egy cserbenhagyó gázoló egy rendkívüli estén törte össze Ezra térdét, a sportkarrierjét és a társasági rangját. Így kerül Ezra a bálkirályjelöltek élmezőnyéből a kirekesztettek asztalához, és így találkozik Cassidy Thorpe-pal, az új lánnyal. 

Cassidy senkihez sem fogható Ezra eddigi ismerősei közül. Irigylésre méltó könnyedséggel veszi az akadályokat, ragyogóan intelligens, és feltartóztathatatlanul repíti magával Ezrát egy végtelen kalandra. Ám miközben Ezra fejest ugrik az új kihívásokba, az új barátságokba és az új szerelembe, megtanulja, hogy a könyvekhez hasonlóan vannak emberek is, akiket félre lehet érteni. Fel kell tennie magának a kérdést: ha már történt egy tragédia, amely olyan sok mindent elrabolt tőle, mit veszíthet, ha még ezzel nincsen vége a balszerencsének? 

A könyv egy lírai, szellemes és szívfájdító történet arról, milyen nehéz eljátszani a szerepet, amelyet mások elvárnak tőlünk, és hogy hirtelen, tragikus befejezésekből is kisarjadhat az új kezdet.

Fejős Éva: Száz ​Éjjel Ügynökség (Száz éjjel vártam 2.)


A Száz éjjel vártam hősnőjének, Andinak a története a mexikóvárosi repülőtéren ért véget. Az őrült száguldás folytatódik: Andiék elhajóznak a Karib-tengeren, de nem a naplementébe, hanem újabb kalandok felé. 

Andi természetesen nem tudja elképzelni az életét Délegyháza nélkül, úgyhogy egy fordulat hatására átteszik a székhelyüket a párjával a karibi szigetvilágból Délegyházára, és Andi létrehozza a Száz Éjjel Ügynökséget. Az igazi kalandok csak ekkor kezdődnek…

A sorozat elsőrészéről itt olvashatsz!

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi


Sokak ​​szerint a tragédia ott kezdődik, amikor nem jelentkezel ki rendesen a leveleződből, és a féltve őrzött titkaid rossz kezekbe kerülnek. A tizenhat éves Simon Spierrel pontosan ez történt. Martin Addison pedig nem rest megzsarolni a fiút, hogy legyen a randiszervező csicskája, ellenkező esetben közszemlére bocsájtja a mailt a sulis Tumblren, ami köztudottan a Creekwood gimi pletykaközpontja. És akkor apu, anyu, a barátok, a tanárok és legfőképpen Blue is megtudja, hogy Simon MELEG.
Hogy kicsoda bluegreen118? Ezt még maga Simon sem tudja, bár több hete leveleznek haverokról, zenéről, oreozabálásról, vágyakról és félelmekről, no meg arról, hogy milyen ciki is ez a coming out-ügy. Blue valódi kiléte azonban teljes rejtély…
Simonnak fel kell vállalnia az érzéseit, még akkor is, ha az egész suli ezzel szekálja majd, vagy ha otthon kitagadják, hiszen Blue létezik, egy srác, aki csak rá vár, akiért érdemes…
Becky Albertalli első regényének hősébe immár 13 országban szerelmesek a lányok, és hát mit tagadjuk, a fiúk is.

Jean-Pierre Montcassen: Meliki


Ferhat, a kiszolgált janicsár a rabszolgapiacon egy koszos rongycsomó alól magyar szavakat hall. Felrémlik előtte régi hazája és nyelve, és önmagát is meglepi azzal, hogy otthonába viszi a haldokló kislányt. 

Boriska a mindene lesz, az egyetlen, aki örömet hoz a napjaiba, és akivel oly' szívesen megy solymászni. De a környezettől óvakodni kell, a véletlenül elejtett magyar szavak veszélybe sodorják őket. 

Kettejük csodaszép barátságának és gyöngéd szerelmének története ez a regény, melyet átitat az ezerhatszázas évek történelme, és az Oszmán Birodalom színes, kavargó világa.

Nora Roberts · Susan Wiggs · Penny Jordan: Boldog ​karácsonyt, drágám!


3 karácsonyi történet

Nora Roberts: Karácsonyi kívánság 
Dan és Don, a hétéves ikerpár már hónapokkal karácsony előtt levelet írt az Északi-sarkra, hogy a Mikulásnak legyen ideje megkeresni számukra a hőn áhított mamát. Abban a pillanatban, amikor meglátják a városka középiskolájának új zenetanárnőjét, rögtön tudják, hogy ő az igazi. Most már csak a papájukat kell erről meggyőzni. Greg Taylor azonban nem arról híres, hogy mestere lenne az udvarlásnak… 
Susan Wiggs: Hamucipő 
A gazdag sajtócézár lánya utoljára rendezi meg apja emlékére a karácsonyi „Dakota-partit”. Udvariasan eltársalog vendégeivel, de közben unatkozik, magányosnak érzi magát, és a kelleténél több pezsgőt iszik. Aztán egy szédítően elegáns, titokzatos idegen táncba viszi, s nem tud ellenállni a férfi erotikus vonzásának. Sőt meghívja a lakására is. Az ismeretlen reggelre eltűnik, csupán egy fél pár cowboycsizma hever az ágy mellett… 
Penny Jordan: Egy jó parti 
Lisa szeretne méltóképpen megjelenni azon a karácsonyi fogadáson, melyet jövendőbelijének családja ad, s egy használtruhaboltban kivételesen szép holmikra bukkan. Amikor nem sokkal ezután egy idegen férfi visszaköveteli tőle a ruhákat, a lány dühösen elzavarja. Csakhogy a vacsorán újra összefut a kellemetlen férfival, aki bosszúból tönkreteszi az estéjét, hogy aztán megmutassa neki, milyen az igazi szerelem ...

Agnes Ledig: Egy lépés a boldogság


Julie ​​jó ideje nem hisz már a tündérmesékben. Egy szupermarketben pénztáros, és egyedül neveli kisfiát, az óvodás Lulut, aki az egyetlen fénysugár az életében. Egy szürke, borongós napon aztán nagyot fordul vele a világ: a jómódú, középkorú Paul aki nemrég vetett véget kiüresedett házasságának nagylelkűen meghívja őt kisfiával együtt tengerparti házába, Bretagne-ba. Velük tart Paul fia, Jérôme is, a kissé kiégett orvos, akinek a felesége pár héttel korábban lett öngyilkos. A kis Lulunek köszönhetően a három felnőtt életébe lassan visszatér a vidámság és az optimizmus. Hazafelé azonban beléjük rohan egy autó. Agnès Ledig történeteinek legdrámaibb epizódjaiba is képes reményt és humort csempészni. Az Egy lépés a boldogság hol könnyeket csal az ember szemébe, hol nevetésre, az élettel való megbékélésre késztet.
Agnès Ledig (1972) francia író, végzettsége szerint szülésznő. Regényírással akkor kezdett foglalkozni, amikor három gyermeke közül az egyik leukémiában meghalt. Második könyve, az Egy lépés a boldogság 2013-ban elnyerte a Prix Maison de la Presse-t. A szerző családjával egy kis elzászi faluban él. Magyarul ez a regénye olvasható először.

John Grisham: A vádlott (Theodore Boone 3.)


„Nagyon izgalmas … Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki szereti a jó krimit. Azt hiszem, Theodore Boone mindenkit el fog bűvülni.” Scholastic News
Theodore Boone nagy nagy bajban van. Miközben Strattenburg város polgárai a hírhedt vádlott, Pete Duffy gyilkossági ügyének új tárgyalására várnak, a kölyökügyvédnek a saját problémáival kell megbirkóznia. Rablás történt, és Theo a vádlott. A jó híre forog kockán, s miközben gyűlnek ellene a terhelő bizonyítékok, egyre több veszélyes fenyegetést kap. Theo bármit megtesz, hogy bizonyítsa az ártatlanságát, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy meg kell szegnie bizonyos szabályokat
„Klasszikus Grisham.” Los Angeles Times
„Remekül megírt, izgalmas regény." USA Today

A sorozat 1-2. részéről itt olvashatsz!

Anna Banks: Neptun (Szirénia öröksége 3.)


A félig ember, félig szirén Emmának és szirén szerelmének, Galennek együtt töltött időre lenne szükségük. Egyedül, csak ők. Messze Poszeidón és Triton királyságától. Emma nagyapja, a Poszeidón király azt javasolja nekik, látogassanak egy Neptune nevű kisvárosba. 

Neptune otthont ad mind sziréneknek, mind félvéreknek, hozzájuk hasonlóknak. Azonban sem Emma, sem Galen nem számított arra, hogy nekik kell békét teremteni az óceáni, a földlakó és az édesvízi szirének között. Arra sem készültek fel, hogy találkoznak a csábos félvérrel, Reeddel, aki nem igazán palástolja érzéseit Emma iránt. Amire pedig végképp nem számítottak, az egy hatalmi harcba való belecsöppenés, amivel nemcsak szerelmük, hanem óceáni királyságaik is veszélybe kerülnek.

A sorozat 1. Poszeidón és 2. Triton részéről bővebben klikk a linkekre!

Dan Wells: John Cleaver 4-5.

Az ​ördög egyetlen barátja 


John ​​Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…
…csakhogy a szörnyetegek rájöttek, hogy üldözik őket, és a csendes macska-egér játék totális természetfeletti háborúvá készül kirobbanni.
Johnnak nem tetszik ez az életmód. Nem akar az FBI bábja lenni, nem akarja, hogy egyetlen barátját egy elmegyógyintézeti szárnyba zárják, nem akar szembenézni a magát A Vadásznak nevező, rettenetes kannibállal és legfőként nem akar embereket ölni. De ahogy a mondás tartja, nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz. Ezt a saját kárán tanulta meg, ahogy azt a ruháján egyre csak szaporodó vérfoltok is bizonyítják.
Amikor John ismét szembeszáll a gonosszal, tudni fogja, mit kell tennie.
Az ördög egyetlen barátja a New York Times bestseller-szerző Dan Wells új John Wayne Cleaver-trilógiájának első darabja.

Csak ​a holttesteden át 


Miután John és Brooke magára maradt, városról városra stoppolva vadásznak Amerika közép-nyugati részén a még megmaradt utolsó Sorvadtakra. Csakhogy a Sorvadtak is vadásznak rájuk, ráadásul az FBI is a nyomukban van. Minden újabb várossal, minden újabb kamionos pihenővel, minden újabb autópályával egyre közelebb kerülnek egy olyan kegyetlen gyilkoshoz, akire John semmilyen jól bejáratott analitikus és előrejelző módszere nem alkalmazható. 

Közben Brooke meghasadt pszichéje az elméjén osztozó több százezer halott személyiségtől túlterhelve tántorog az összeomlás peremén. Hol birtokában van szellemi képességeinek, hol nem, és minden nap új nevek, gondolatok és emlékek törnek felszínre benne, mígnem felbukkan az a személyiség, akire John végképp nem számított: Senki utolsó áldozata, csapdába esve John egyetlen megmaradt barátjának testében.

A sorozat 1-3. részéről itt olvashatsz!

Borsa Brown: Az Arab lánya (Az Arab 3.)


Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak
Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?
A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.
A sorozat első - Az Arab, s második - Az Arab szeretőjéről a linkekre kattintva olvashatsz bővebben!

Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja


Mesés ​​tengerparti világba repíti az olvasót eleven ritmusú, hangulatos regényében a The New York Times sikerszerzője, a romantikus történetek világszerte ismert mestere, a nálunk most bemutatkozó Dorothea Benton Frank.
A történet kezdetén három mit sem sejtő nőt hoz össze egy tragédia és egy rejtély.
Lisa St. Clair csupa szív ápolónő, aki mindenről lemondva nevelte zabolátlan lányát, Marianne-t, miután a férje huszonnégy éve magára hagyta őket, és gyerektartás gyanánt évente egy lottószelvényt küldött. Egy szép napon azonban a volt férj ismét felbukkan, és magával csalja a lányt.
Így amikor Lisa legkedvesebb betege, Kathy meghal, a magányos Lisa hozzácsapódik Carrie-hez és Suzanne-hoz, volt betegének leghűbb barátaihoz. A három nő élete összefonódik, megosztják egymással problémáikat, de bármilyen eseménydús is így együtt az élet, valahogy mindig visszakanyarodnak Kathy rejtélyéhez. Ki volt ez a nő? Mit jelentett rövid élete?
Lisa, Carrie és Suzanne lassanként megfejtik a titkot, és terveket kezdenek szőni: hogyan tegyék örömtelibbé saját életüket. Míg végre rádöbbennek, hogy a szingliség nem egyenlő a magánnyal.
Dorothea Benton Frank megmutatja, hogy a barátságnál nincs erősebb kötelék, és a szerelem jóval több, mint rátalálni az igazira. Az olvasót magával ragadja a dél-karolinai tengerpart és Charleston varázsa, mialatt ezekről a remek magányos nőkről olvas, akik előtt még ott az egész élet.

Lylia Bloom: Visszaszerzett életek (Életek trilógia 2.)


Előkerül egy lány a budapesti éjszakából… 

Alexa testileg és lelkileg is megtört, mire a húga rátalált. A fizikai nyomok elhalványulnak ugyan, de véglegesen eltűnni sosem fognak. A rémálmok és a rettegés emléke viszont nem akar múlni, és a lány félelme talán nem is alaptalan. 

Felbukkan egy fiú a kis faluban… 

Bence besokall a buliktól és a nagyvilági élettől, egy kis pihenésre vágyik. Ismeri Alexa és Emma történetét, a személyes beszélgetés mégis mélyebben érinti, mint gondolta volna. 
A segítség onnan érkezik, ahonnan Alexa a legkevésbé várta. Vajon képes feldolgozni a vele történteket, vagy Emma titka romba dönt mindent?

A sorozat első részéről itt olvashatsz!

Louisa Reid: A fájdalom helye


Volt néhány probléma… kipécézték… a tűz…
„Az összeomlás szélén áll… dühkitörései is vannak"
„Nincs más, aki harcolna érte, csak én."
A tizenhat éves Audrey mindössze csak normális szeretne lenni.
Megpróbál beilleszkedni.
De mi van akkor, ha a hozzád legközelebb álló személy megfojt a szeretetével?
Akkor mit lehet tenni?
Megindító, magával ragadó történet. – The Sun
Érzelmes, mégis meghökkentő regény. – Sunday Times
Egyszerűen csodálatos. – Guardian
Elképesztő, megrázó, szomorú és hihetetlenül megindító. Az a könyv, amelyet egyhuzamban elolvasol, majd azonnal kölcsön kell adnod valakinek. – LoveReading

Stephane Servant: Tűzkeresztség


Az ellenség bennünk van

Fréderic bandája és a telepi fiúk folyton háborúznak. Verekedések és gyújtogatások követik egymást, a szupermarket parkolója állóháború színterévé válik. Sakál és Kobra úgy gondolja, eljött az idő a nagy dobásra, hogy minden jöttment megtudja, hol a helye. Fréderick egy különös telefonhívás miatt nem tud a bandával tartani, s a brutális akció alatt Andalúzia felé robog egy vonaton. Ősei földjén találkozik a valódi ellenséggel, az életére rátelepedett fantomokkal, a dühvel és félelemmel, amelyet apja halála óta érez. És itt, a Guadalquivir folyó torkolatánál, az eszmék, amelyekben eddig hitt, már egészen távolinak tűnnek.

Barbara Wood: Tökéletes harmónia


Tökéletes ​​Harmónia – így, nagy kezdőbetűkkel – egy különleges, nehéz sorsú, nehéz múltú, erős kínai asszony beszélő neve, olyan beszélő név, amely a kínai névadás sajátja. Az ő neve után a Harmónia nevet kapja az általa alapított vállalat, a kaliforniai Harmónia Biotechnika. A magas szintű kínai orvoslás legjobb hagyományait átvevő, virágzó gyógynövénygyártó cégnél, melyet napjainkra már Charlotte, Tökéletes Harmónia félig amerikai unokája vezet, bajok vannak: termékeik három asszony halálát okozzák. A nagy múltú cég hírneve veszélyben… Charlotte maga is merénylet céltáblája… Egy zsaroló további bűntények elkövetésével fenyegetőzik… 

Hogy lehet megállítani a gyilkost? Ki áll a háttérben? Ipari kémkedés? A rivális vállalatok szabotázsa? Vagy talán a kiterjedt kínai-amerikai család valamelyik tagja a tettes? De hiszen még az sem bizonyos, ki tartozik a híres és gazdag amerikai Barclay famíliához, s ki eredeti, kínai Lee. A jó krimi minden izgalmát a családregény hagyományaival ötvöző könyv négy nemzedék sorsán át mutatja be az Amerikába a 20. század elején betelepülő kínaiak nehéz sorsát, a beilleszkedés akadályait, ugyanakkor azt az amerikai álmot, mely a mai napig hirdeti: bármit elérhetsz, ha nagyon akarod és megküzdesz érte.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...