Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. február 1., szerda

Anne C. Voorhoeve: Liverpool ​Street

„Ha ​Mamu engem egyedül akarna Angliába küldeni, megszöknék, és addig bujdosnék, amíg el nem megy a vonat nélkülem! Semmiképpen sem utaznék a szüleim nélkül…”
1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is. Hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.
Anne C. Voorhoeve izgalmas, lebilincselő regénye azokról a zsidó gyerekekről szól, akiket a náci uralom alatt a szüleik nélkül „transzportáltak” Angliába, nevelőszülőkhöz. A szerző rendkívüli beleérzéssel veti papírra Ziska Mangold történetét, aki eleinte nem is tudja igazán felfogni, mit jelent zsidónak lenni.
Szokatlan látásmód, megindító történet a megmenekült gyermekek sorsáról.
„A történet felkavaró, de még ha könnyeket csal is a szemünkbe, fontos megismerkednünk ezzel a témával, amelyet az írónő egy kifinomult érzékkel megírt történetbe ágyazott, a középpontban Ziskával. Együtt sírunk és nevetünk vele. Betekintést nyerhetünk az érzéseibe, a félelmeibe és a reményeibe.” – Heike Rau, leselupe.de

Demet Altınyeleklioğlu: Hürrem

Hürrem, ​Szulejmán ágyasa

Szulejmán, és a szépségéről, intrikáiról hírhedt Hürrem szultána szenvedélyes kapcsolatán keresztül megismerhetjük az Oszmán Birodalom fénykorát és a szultáni hárem birodalomformáló szerepét. Kettejük szerelme mellett bepillantást nyerünk a háremhölgyek, az agák és a nagyvezír hatalmi harcába, és a szultáni család szenvedéllyel, gyűlölettel és cselszövéssel átitatott mindennapjaiba.
A regény egy lány, Alekszandra Anastasia Lisowska történetével kezdődik, akinek a faluját egy éjjel megtámadják a tatárok és őt elrabolják. Elrablója, Tacsam Nojan azonban megkedveli a lányt és a szárnyai alá veszi.  Krími Palotába küldi, ahol a krími kán családja befogadja őt és szárnyai alá  veszik A kán édesanyja Szulejmán szultán palotájába küldi.Miközben elviszik a Szultánhoz az Oszmán Palotába, Alexandra rugdos és sikítozik, majd megfogadja, hogy egy napon ő lesz az Oszmán Birodalom úrnője.
A szultán háremében Alekszandra elképesztő küzdelmeinek lehetünk tanúi, ahogyan fokozatosan megtanulja mit is jelent a szerelem, a hatalom, az álnokság. A háremben több segítőre talál: a tatár lány Merzuka, akit Krímből küldtek vele együtt; a szőke orosz ágyas Ekaterina; a hárem aga Szümbül, akit egy sötét titok kényszerít az együttműködésre; a szultán anya Hafsza szultána, és végül Szulejmán szultán, akit teljesen elbűvöl a kékeszöld szemű, vörös hajú, szókimondó szépség. Új nevét is ő adja, átnevezi Hürremmé, hogy neve tükrözze meleg mosolyát és gyönyörű szemeit.
Ellenségekre is gyorsan szert tesz köztük a szultán kedvenc ágyasa és egyetlen fiának édesanyja Gülbahar, illetve a szultán legfőbb bizalmasa, Ibrahim személyében.


Hürrem, ​Szulejmán asszonya

A ​lebilincselő első kötet, Hürrem, Szulejmán ágyasa után végre itt van az izgalmas folytatás, melyben rendkívül felgyorsulnak az események. Ezúttal a visszaemlékezések helyett a cselekményekre helyeződik a hangsúly, s ahogyan az alcím is sugallja, valóban veszedelmes évek következnek.
Hürrem, aki teljesen elcsavarta Szulejmán szultán fejét, továbbra sem nyugodhat meg, hiszen valaki mindig veszélyezteti a saját vagy családja életét, s még egy gyermekkori románc is a feje tetejére állítja a helyzetet. Családja pedig napról napra gyarapszik, több fiúnak és egy lánynak is életet ad időközben. Ezáltal is igyekszik megtartani és lehetőleg megerősíteni a befolyását a palotában. Ennek érdekében mindenre képes, a sejhüliszlám manipulálását is beleértve, amivel eléri, hogy muszlimmá válhasson. Így Szulejmánnak sem hagy más választást, minthogy feleségül vegye őt.
Több korábbi szereplővel is újra találkozhatunk. Ibrahim, aki szadrazamként és a szultán húgának, Hatidzsének férjeként Szulejmán után a birodalom leghatalmasabb férfijává válik, nem adja fel a harcot egykönnyen. Hürrem eszén azonban még ő sem képes túljárni… Hürrem Iszkender pasával szövetkezik Ibrahim ellen, akit cselszövéseik révén sikeresen távol tudnak tartani a palotától.
Gülbaharról sem szabad megfeledkezni, aki Hürremhez hasonlóan fiát igyekszik a trónra ültetni. Hürrem visszahívatja őt Isztambulba, hogy Szulejmán összes fiát körülmetéltesse, ez azonban váratlan gondokat zúdíthat még a fejére…
Természetesen segítségből sincsen hiány. Tacsam Nojan ismét visszatér Hürrem mellé, ezúttal kémként. Dzsáfer, aki felnőve a rejtélyes Tacsam erejével is vetekszik már, Hürremért még az életét is feláldozná.
Mindezek mellett tanúi lehetünk a következő generáció örökösödési harcainak, több külföldi hadjáratnak, számtalan tragédiának és örömteli eseménynek egyaránt. Hogyan végződik majd Hürrem sorsa, amit többen is megjósolni véltek? Eléri-e azt, amire mindennél, még az életénél is jobban vágyik? Ezekre választ kapva nem csupán a népszerű TV sorozat rajongóit, hanem minden olvasót biztosan elámít majd Hürrem küzdelme a hatalomért és a családja túléléséért.

Ibrahim ​és Hatidzse

Egy ​sorscsapások után újjászülető hercegnő és egy nagyravágyástól elvakult szadrazam. A végzet egymás karjaiba sodorja őket.
Egyikőjük az egyetlen leánya Javuz Szelim szultánnak, kinek haragja élesebb a kardnál s dühe felér ezer halállal; és Hafsza szultánának, kinek bölcs tanácsai segítik a túlélést a veszélyekkel teli palotában. Ő a leendő szultán, Szulejmán húga. Hatidzse szultána. Álmaiban azonban ő az ókori Iránt uraló Tomirisz királynő.
Másikuk egy nagyra törő ábrándokat dédelgető rabszolga, akit gyermekkorában kalózok szakítottak el a családjától. Képességeinek és szerencséjének köszönhetően egy özvegy szeretőjéből és borászatának igazgatójából csakhamar Szulejmán legbizalmasabb barátjává válik. S egyúttal a szultán ágyasaként a trónra áhítozó Hürrem legádázabb riválisává lesz. Pargali Ibrahim. Képzeletében pedig ő a makedón hódító, Nagy Sándor.
Az élet szörnyű megpróbáltatási csak az ellenszenv tüzét hagyják lángra lobbanni szívükben. Hatidzse a lelkében tátongó űrt igyekszik kitölteni, melyet egy sose volt boldog fiatalság és egy elveszett románc fájdalma okoz. Ibrahim egy rettenetes titkot hordozva egy csodáért fohászkodik, hogy beteljesíthesse bosszúját.
S egy napon találkozott az ösvényük. Ám a szikra, melyről úgy hitték, hamar kialszik, hatalmas lángokkal égett, s bár szívüket hamuvá porlasztotta, megváltoztatták a birodalom történelmének menetét.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...