Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. május 2., kedd

Saroo Brierley: Oroszlán

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?
Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről.
A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

Dina Nayeri: Közöttünk ​a tenger

Az iráni írónő első regénye máris 14 nyelven jelent meg világszerte. 
A történet az iszlám forradalom utáni Iránban játszódik, ahol egy nő csak fejkendőben léphet ki az utcára, és bűnnek számít, ha valaki amerikai zenét hallgat. Egy kis iráni faluban nevelkedik a kis Szába és ikertestvére, Mahtab. Szába élete egy csapásra megváltozik, amikor anyja és testvére számára felfoghatatlanul eltűnnek az életéből. A kislány meg van győződve róla, hogy Amerikába emigráltak nélküle.

Gilly Macmillan: Kilenc ​nap

Rachel ​Jenner csak egy pillanatra engedett, csak egy pillanatra fordult el, és ennyi elég volt, hogy nyolcéves fia, Ben eltűnjön.
Vajon mi történhetett azon a szürke, esős délutánon ott az erdőben, ahova csak a szokásos kutyasétáltatásra mentek.
Végzetes hibát vétett Rachel? Vagy bárkivel megeshetett volna? Az anya legrettenetesebb rémálmát éli át, és még a közvélemény is ellene fordul. Nem bízhat meg sem a volt férjében, sem a nővérében, sem a barátnőjében.
Egyedül maradt. Nincs kivel megossza gondolatait, kétségeit, egyre erősödő félelmét, vajon hol lehet Ben, mi lehet vele, egyáltalán él-e még.
A rendőrség nyomoz, de ott is emberek dolgoznak… Az óra pedig ketyeg…
„Ebben a regényben semmi és senki nem az, mint aminek hiszed. Akaratlanul is elgondolkodsz: talán te sem? Szívbemarkoló, letehetetlenül izgalmas regény, téged sem hagy majd nyugodni a gondolat, mi lett a kisfiúval.”
Fejős Éva
A regény Gilly Macmillan első regénye és rögtön a The New York Times bestsellere lett. A szerző egyébként főállású háromgyerekes családanya.

Lesley Pearse: Titkok ​utcája

Bár szülei mélységesen ellenzik, hogy az egyszerű származású Dannel randevúzzon, a huszonkét éves Fifi Brown a szívére hallgat, és néhány hónapnyi felhőtlen boldogság után titokban feleségül megy szerelméhez. A jobb élet reményében az ifjú pár Londonba költözik, ám fizetésükből kezdetben csupán egy rozzant albérletre futja Kennington hajdan szebb napokat látott, kétes hírű negyedében.
A Dale Street lakói igencsak sokfélék, ám egyvalamiben mindnyájan egyetértenek: Muckle-éknál borzalmasabb szomszédokat senki sem kívánhat magának. Minél több szörnyűséget tud meg róluk, Fifit annál inkább érdekli az utca túloldalán élő, zajos família, ám nem sokkal azután, hogy összebarátkozik a család legifjabb tagjával, rémálomszerű események egész sorozata rázza fel a környékbeliek életét.
Vajon fény derülhet az elkövetők kilétére? Az utcában valóban csak Muckle-éknak van takargatnivalójuk? És ami a legfontosabb: lehet még a Dale Streetből igazi otthon és menedék az ott élők számára?

Paola Zannoner: Célvonal

Ez a mi második születésünk

Leo focista. Hideg és ködös reggeleken is hat óra negyvenkor kel, magára kapja a melegítőjét, belebújik az edzőcipőjébe, és végigfut az utcákon a park felé, majd a folyópartra. A suli nem érdekli, a lányokat unja, egész élete a délutáni fociedzések körül forog. Egy nap játékosmegfigyelő érkezik a meccsre. Leo úgy érzi, eljött a nagy lehetőség, hogy komoly csapathoz igazoljon. Ez a nap azonban egészen mást tartogat a fiú számára, olyan fordulatot, amely végül elhozza a barátok elismerését, a sportsikert és a szerelmet, ám mégsem úgy, ahogyan várta.

Shane Kuhn: Nyírd ​ki a főnököd

John ​Lago bérgyilkos. Elmondja, mik a szakma alapvető szabályai, és aztán egytől egyig megszegi őket.
John Lago rosszfiú, de abban, amit csinál, ő a legjobb. Beférkőzik a legmenőbb cégekhez, és gyakornoknak álcázva kinyírja a romlott főnököket. A gyakornok láthatatlan: ez a HR Rt. titka, amely elit „munkatárs”- közvetítő cég képében juttatja be a hálózatához tartozó bérgyilkosokat a védett célpontok környezetébe. A gyakornok neve megjegyezhetetlen, személye észrevétlen – még ha az ember élete múlik is rajta.
A Nyírd ki a főnököd! részben John Lago utolsó megbízásának krónikája, részben kézikönyv a sikeres bérgyilkos/gyakornok számára. Lago az akció során élete legkeményebb és legszexibb ellenfelével kerül szembe, Alice-szel, az FBI-ügynökkel, aki ugyanarra a célpontra van ráállítva, mint John.
Ritkán esik ilyen jól a gonoszság. Könyörtelen és szórakoztató. (Christopher Brookmyre)
Poénos, mint Tarantino, és idegőrlő, mint egy mexikói golyópárbaj. Okos és mulatságos: egy filmrajongó thriller. (Andrew Pyper)
Shane Kuhn magasan képzett kreatív ügynök, halálos fegyverei: az írás és a film, lassan már húsz éve ül a ravasz mögött a reklám- és a filmiparban.

Jacob Grey: Az ​Éjfél Köve (Vadak 2.)

Jacob Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit.
Hála Krának, a Varjúvadnak, aki végső vereséget mért a Szövőemberre, a város megszabadult a gonosztól.
A béke azonban nem tart sokáig. Feltűnik a félelmetes Légyanya, aki viszályt és káoszt szabadít Blackstone-ra.
Kra és barátai – Lydia, Morzsa és Magonc – ismét szembeszállnak a rettegett árnyakkal. Sötét titkokra derül fény, és az igazak között is árulók ólálkodnak…
A sorozat 1. Vadak részéről bővebben katt a linkre!

Catrin Collier: Az ​utolsó nyár

939-ben a keletporosz Allensteinben Charlotte von Datski szülei káprázatos bált adnak a lányuk tizennyolcadik születésnapja alkalmából, amelyen egyúttal bejelentik Charlotte és egy porosz gróf eljegyzését. Hitler azonban napok múlva háborúba sodorja a világot, s az újdonsült férj, ifjú hitvesének búcsút intve, a frontra indul… A háború végén Charlotte kénytelen elhagyni szeretett szülőföldjét; kisfiával és második férjével Angliában kezd új életet. Charlotte súlyos titkot hordoz, melyből hol erőt merít, hol reménytelenséget szakít. Évekkel később Charlotte unokája a Berlini Irattárban megdöbbentő dokumentumokra lel, s magyarázatot követel a nagyanyjától, aki éppen az ő segítségével indul el Lengyelországba, hogy szembenézzen a múlt kísérteteivel, amelyek több mint fél évszázadon keresztül gyötörték. Az utolsó nyár szívszorító történet a túlélésről és a szerelem erejéről.

James Frey: Millió ​apró darabban / Toborzás (Endgame 1.)

Millió ​apró darabban

Egy repülőgépen térsz magadhoz. Fogalmad sincs, honnan jöttél, vagy merre tartasz. Nincs emléked az elmúlt két hét eseményeiről. Kiverték a metszőfogaid, betörték az orrodat, az arcod feldagadt. Nincs csomagod, nincs pénzed, nincs állásod. A rendőrség három államban köröz. Tíz éve alkoholista, három éve drogos vagy. Most mit lépsz?


Toborzás (Endgame 1.)

Tizenkét fiatal játékos. Ősi nemzetségek leszármazottai. Évezredekkel ezelőtt választották ki őket. Életük minden egyes napján erre a megmérettetésre készültek. Erősek, kegyetlenek, szépek, kedvesek, hűségesek, okosak, lusták és gyávák. Olyanok, mint mi. Jók és rosszak. Ők a Föld örökösei, és rájuk vár a feladat, hogy megoldják a rejtélyt, különben mind elbukunk. A végjátékban egy szabály létezik: hogy nincs szabály.
OLVASD EL A KÖNYVET.
KÖVESD A NYOMOKAT.
OLDD MEG A REJTÉLYT.
A VÉGJÁTÉK ELKEZDŐDÖTT.
Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv. Te magad vagy a főszereplő, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztese is lehetsz. A sorsunk a te kezedben van.
James Frey sikerkönyve több mint negyven országban jelenik meg egy időben, nagyszabású multiplatform játék társul mellé, és filmváltozat is készül belőle!

Kathryn Hughes: A ​levél

1939-ben ​a huszonegy éves Billy Stirling táncolni indul barátjával, és az este folyamán megismerkedik az elragadóan bájos Chrissie Skinnerrel. A két fiatal egymásba szeret, és egy felhőtlenül boldog nyarat töltenek együtt. Billy teljes szívéből szereti Chrissie-t, de amikor szeptemberben kitör a háború, és még ugyanazon a napon a fiú megtudja, hogy kedvese kisbabát vár, inába száll a bátorsága. Később megbánja, hogy olyan csúnyán cserben hagyta a lányt, és érzéseit egy levélben vallja meg neki. A levelet azonban soha nem adja fel. Vajon miért gondolta meg magát Billy? Egymásra talált végül a két szerelmes? Tina Craig is ezekre a kérdésekre kutatja a választ, miután a hetvenes évek elején egy használt öltöny zsebében véletlenül megtalálja Billy levelét. Hogy elterelje a figyelmét saját boldogtalan házasságáról, elhatározza, hogy kideríti, mi történt a hajdani szerelmespárral, nem is sejtve, hogy ez a nyomozás az ő életét is fenekestül felforgatja majd.
Kathryn Hughes első regénye lebilincselően izgalmas, szívbemarkoló olvasmány, valódi csemege a romantikus történetek kedvelőinek.

Margaret Atwood: A ​szolgálólány meséje

A ​regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ…
A regényt 1986-ban Nebula-díjra és Booker-díjra jelölték, 1987-ben pedig megnyerte az első Arthur C. Clarke-díjat.
A Booker- és Arthur C. Clarke-díjas kanadai írónő kultuszregényéből – a világhírű Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter segítségével – szokatlan gondolati mélységeket feltáró film is készült.

Bleeding Bride: Fekete ​Fivérek

Lehunyt szemekkel, kitárt szívvel hallgatni a kopjafák történetét érzelmek kavalkádját váltja ki, a szánalom, a düh, a gyönyör és büszkeség csokrában eltűnik a halál gondolata, a múlt jelenné válik, a jövő pedig nem más, csak egy lidércnyomás. Sötét sorozat apró részletei, csillogó sikerekre boruló árnyékok, legjobb emberek gonosz oldala, fagyasztó hideg a legnagyobb hőségben. Kopjafák írott krónikája, patyolat lelkek memoárja, melynek minden rejtett sarka oly fekete, mint az éj.
„Bleeding Bride gyönyörű nyelvezettel, különleges képeket festve ír. Egyszerűen varázslatos a stílusa, mellyel még ezt komor történetet is felejthetetlenné teszi.”
Vivien Holloway, a Végtelen horizont szerzője

Dianne Duvall: Halhatatlan Őrzők 3 - 3,5

Fantom árnyak (3.)

Dr. Melanie Lipton előtt nem ismeretlenek a természetfeletti dolgok. Jobban ismeri a Halhatatlanokat, e, hogy Melanie ne álljon ellen a vágy egyre erősödő hullámainak... mint ők magukat, egészen makacs kis génjeikig. És bár úgy tűnik, hogy minden társa gyanúsnak találja a vad, jóképű Halhatatlant, Melanie-t mégis izgatja Sebastien Newcomb. A múltja meglehetősen kanyargós, a sebhelyei lenyűgözőek, az ötletei merészek. De az egyáltalán nem az ő ötlet Bastien a született rosszfiú. Igazából nem is emlékszik rá, mikor volt utoljára olyan szövetségese, akiben megbízhatott volna. De Melanie más. Higgadt, professzionális külseje alatt Bastien akkora szenvedélyt érez benne, amit létezése két évszázada alatt sem tapasztalt. Nem kérdéses, hogy ellent kell állnia a kísértésnek, nem veszélyeztetheti őt. Csakhogy Melanie-nak erről esze ágában sincs megkérdezni őt...


Maradj a sötétben (3,5.)

Richart d’Alençon nem először ment meg emberi életet az örök kárhozattól. Általában névtelen marad, eltűnik az éjszakában, akár egy szellem. De ezúttal úgy látszik, képtelen elfelejteni a nőt, aki csókkal jutalmazta, miután megmentette őt a vámpírok karmai közül. És bár Richart jól tudja, hogy a halandó iránt érzett szerelem csak bajt hozhat rájuk, a tiltott vágy íze túlságosan csábító ahhoz, hogy ellenállhasson neki. Jenna nem képzeleghet túl sokat, egyedülálló anya, aki rengeteget túlórázik, hogy iskoláztathassa a fiát. De egyszer csak mégis álmodozáson kapja magát, amikor egy pusztítóan jóképű francia megpróbálja levenni a lábáról. És amikor a magas, sötét hajú, jóképű fickó ezt mindenre elszántan meg is teszi, az orvosa közli Jennával, hogy nem sokáig él már. Richart viszont éppen az ellenkezőjét mondja. Mindössze annyit kell tennie, hogy maga mögött hagyja ember mivoltát.

A sorozat 1-2. részének leírásához klikk a linkre!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...