Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. március 18., vasárnap

Leisa Rayven: Starcrossed 1 - 2.

Hitvány ​Rómeó

Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük.
Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt.
Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny.
Akár a Romeo és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.
Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.
Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie.
„Szerelmes vagyok Leisa Rayven történeteibe.” Colleen Hoover, a Reménytelen és a Szívcsapás sorozatok írónője

Megtört ​Júlia

CASSIE Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje ETHAN Holtot, élete legnagyobb szerelmét. 
Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte. 
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t. 
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert. 
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől? 
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak.

Nadia Murad: Az ​utolsó lány

Küzdelmem az Iszlám Állam ellen

Nadia Murad Irakban egy jazídi közösségben nőtt fel, és arról ábrándozott, hogy egy napon szépségszalont nyit. 2014 augusztusában ennek az álomnak az Iszlám Állam katonái vetettek véget: a falu lakóit lemészárolták, a fiatal lányokat pedig – köztük a 21 éves Nadiát – elhurcolták szexrabszolgának. A lebilincselő memoár amellett, hogy bemutatja, kik is a jazídik, és hogyan váltak a radikális iszlám céltáblájává, megrázó képet fest az erőszak pszichológiájáról, és elmeséli Nadia ellenállásának, valamint szökésének történetét. Az Iszlám Állam ugyan megkínozta és rabszolgaságba taszította őt, megtörni és elhallgattatni azonban nem tudták. Nadia Murad nem némult el, sőt a hangja erősebbé vált és messzebbre hallatszik, mint valaha.

Benina: Mindig ​és Soha (A túlélés szabályai 1.)

Te ​talpra tudnál állni a legnagyobb szörnyűségek után? 

Faith Morgan mindent elveszített. 
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is. 
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére. 
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját? 
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott. 
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse. 
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos? Honnan származnak a sebhelyei? 
Faith szeretné meghúzni magát, Bray viszont szeretné megérteni őt. 
Egyikük sem tud szabadulni a másik hatása alól – és talán nem is akarnak. 
Csakhogy Faith vészterhes múltjával nem könnyű szembenézni. 
Vajon mit bír ki a szerelmük? És mit tehetnek, ha a kisvárosban felbukkan a legnagyobb ellenség? 

Egy erős lány és egy különleges fiú története. Merülj el benne!

Joe Abercrombie: Half ​a War – Az ütközet (Szilánkos-tenger 3.)

Skara ​hercegnő országa és benne minden, amit szeretett, a szeme láttára lett vérré és hamuvá. A trónörökös nem menekített onnan mást, csak a szavait, amelyekből azonban – megfelelően használva – a kardnál is veszélyesebb fegyver válhat. Ügyesen kell forgatnia őket, legyőznie félelmeit és élesre köszörülni elméjét, ha vissza akarja szerezni örökségét.
Az agyafúrt Yarvi atya hosszú utat járt be, míg nyomorék rabszolgából a király minisztere lett. Sok szövetségest szerzett, de sok ellenséget is. Majd szemben találta magát a legnagyobb hadsereggel, amit a hátán hordott a föld, mióta az elfek háborúba indultak az istenek ellen. Az ellenséges erőket vezető ember pedig nem imád istent, csak magát a Halált.
Van, aki harcra és hősi halálra született, mint Tüske, a harcos és Raith, a fegyverhordozó, másoknak viszont a fényben lenne a helyük, mint a kovács Brandnek és a fafaragó Kollnak. De amikor Háború Anya kitárja acél szárnyait, az egész Szilánkos-tenger éjbe borul, és a sötét ellen néha csak sötétséggel lehet felvenni a harcot.
„Mint a Trónok harca egy adrenalinlöket után. Ez a regény egyetlen eszeveszett csatakiáltás.” – Daily Mail
A trilógia 1 - 2. részéhez klikk a linkre!

Alan Gratz: Menekültek

„Igazán élethű képet ad a menekülthelyzetről.” commonsensemedia.org 
„Ez 2017 kötelező olvasmánya.” yabookscentral.com 
Vannak érdekes és vannak fontos könyvek. A Menekültek mindkettő. 
1930. A náci Németország. JOSEPH egy zsidó kisfiú, aki hajón szökik a világ másik felére a koncentrációs tábor fenyegetése elől… 
1994. Kuba. ISABEL és családja egy tutajon menekül el a folytonos lázadások és a pestis elől. Remélik, hogy Amerikában békés jövő vár rájuk… 
2015. Szíria. MAHMOUD szülőföldjét erőszak és rombolás pusztítja. Családjával elindul Európa felé… 
Három szívszaggató utazás a megmenekülésért. Elképzelhetetlen veszélyek: cápatámadás, bombázás, árulás… De a holnap reménye sosem vész el. Habár Joseph, Isabel és Mahmoud történetét kontinensek és évtizedek választják el, a regény végén a megdöbbentő valóság az olvasó elé tárul: hármuk története mégiscsak szorosan kapcsolódik egymáshoz. 
Bátorság, küzdés, túlélés. Mindent az otthonért.

Lois Duncan: Tudom, ​mit tettél tavaly nyáron

Baleset volt – ám örökre megváltoztatta az életüket. Tavaly nyáron négy halálra rémült barát kétségbeesett esküt tett, hogy eltemetik szörnyű titkukat. Vannak azonban titkok, amiket nem lehet eltemetni, és valaki megtudta, mi történt aznap. Valaki, aki bosszút akar.
Idén nyáron eljön a rettegés ideje…

Susan Meissner: Híd ​az óceán felett

A ​háború bonyodalmai végzetesen összekötik három teljesen különböző nő életét
1946. február. A második világháború már véget ért, ám a személyes tragédiákból való gyógyulás még csak most kezdődik Annaliese és Simone számára. Annaliese német származású balerina, aki kétségbeesetten menekül a múltja elől, Simone pedig a francia ellenállás egyik kémjének a lánya. A két nő csatlakozik a RMS Queen Mary óceánjáró fedélzetén utazó több száz európai katonafeleséghez, akik az Atlanti-óceánt átszelve ismét együtt szeretnének lenni a férjükkel. Az Annaliese-re és Simone-ra váró új élet Amerikában reményteli és hívogató, egészen addig, míg a féltve őrzött titkaik felszínre nem kerülnek. Mikor az utazás véget ér a New York-i kikötőben, csupán az egyikük hagyja el a hajót…
Napjainkban.
Brette különleges képességgel rendelkezik, amelynek révén érzékeli a szellemek jelenlétét. Egy barátja kérésére ellátogat a mára már múzeumként üzemelő, legendás Queen Maryre. A hajó fedélzetén tapasztaltak arra ösztönzik, hogy egy régi tragédia nyomába eredjen, és közben bepillantást nyer a valaha a hajón utazó katonafeleségek fájdalmaiba és küzdelmeibe. Mindez végül hatással lesz a döntéseire is, hiszen fontolóra kell vennie, mit kell feláldoznia azért, hogy megkaphassa, amire a legjobban vágyik.
„Teljesen lenyűgözött és elszédített ez a kísérteties történet.”
– Jamie Ford, The New York Times bestseller szerző
„Szédítő történetmesélés és a történelem egyik legrejtélyesebb hajójának egyedi bemutatása.”
– Sarah McCoy, The New York Times bestseller szerző
„Szimpatikus karakterek, akiket imádni fog az olvasó. Megható és inspiráló.”
– Kirkus Reviews

Melissa Moretti: Őrülten ​szeretlek

Európában találkoznak ők ketten. A helybeli végzős, egyetemista lány és az egzotikus országból jött fiatalember, aki nem akárki a hazájában. A féktelen szerelem kibontakozása ugyan nyugtalanító jelekkel jár, de az ösztönök egymás karjaiba dobják a szereplőket. A férfi kész feleségül venni a lányt és elviszi hazájába – ahol azonban a szülők ellenállásán megtörni látszik a fiatalember akarata. Vagy ez csak a látszat? Hamarosan tragikus esemény fordít meg mindent és hoz veszélyt a fiatal hölgy életére.

L. S. Hilton: Domina (Judith Rashleigh 2.)

Judith ​Rashleigh, a mindenre elszánt egykori művészettörténet-hallgató egyszer csak rájön, hogy a festményeket nem pusztán a képek szerelmesei kedvelik, de különböző maffia-hálózatok is készek lecsapni rájuk. A lányt férfikollégái semmibe veszik, ezért saját kezébe veszi a sorsát, és megmártózik a bűn mocsarában. 
Később úgy dönt, hogy Elisabeth Teerlinc néven új életet kezd Velencében. Saját galériát nyit, és megpróbálja elfelejteni az egykori gyilkos Judithot. Azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy egy hatalmas játszma mellékszereplőjévé vált, a játékszabályokat pedig nem ő írja. 
De vajon miért pont vele akarja felbecsültetni káprázatos képeit a dúsgazdag műgyűjtő, Jermolov? Vajon miről akarja meggyőzni őt Jermolov felesége, Elena, és miért éppen Velence temetőjében, a San Michele szigeten? Miért kell meghalnia egy ártatlan orosz tanárnőnek? Miért mozdul el napról napra minden Judith szállodai szobájában? 
L. S. Hilton Maestra című regényének izgalmas, erotikában gazdag folytatása egyszerűen lebilincselő. Vigyázat, itt még a halottak sem nyugodhatnak békében!

A sorozat 1. Maestra kötetéhez klikk a linkre!

Nora Roberts: O’Dwyer-örökség trilógia

Sötét ​boszorkány

Iona ​Sheehan Amerikában született, de sohasem érezte otthon magát abban az országban, és a szüleivel sem tudott jó kapcsolatot kialakítani. Mindig arra vágyott, hogy szeressék és elfogadják, de mintha rossz helyen kereste volna a boldogságot. Aztán a nagymamájától megtudja, hol teljesedhetne ki az élete. Írországban, egészen pontosan Mayo megyében, a zöld erdők, dús mezők és csillogó tavak vidékén. Mert onnan származik, és nem hétköznapi örökség várja azon a helyen. Ő az egyik Sötét boszorkány a három közül, akiknek a varázsereje nemzedékről nemzedékre öröklődik. A három Sötét boszorkánynak egy időben, egy helyen kell lennie, hogy leszámolhasson ősi ellenségével, a gonosz Cabhan varázslóval. Az első Sötét boszorkány leszármazottai már évszázadok óta készülnek, várakoznak, átadva egymásnak a mesterséget és a tudást. Úgy tűnik, most elérkezett az idő. 
Iona mindent hátrahagyva Írországba utazik, hogy találkozzon az unokatestvéreivel, a másik két Sötét Boszorkánnyal. Végre igazi család veszi körül, és úgy érzi, hazatért. 
Nemsokára sor kerül Cabhan első támadására, és Ionát ez is meggyőzi arról, hogy jól döntött, helyes úton jár. 
Munkát vállal a közeli lovardában, és megismerkedik Boyle McGrath-szal, a lovarda egyik tulajdonosával, aki megtestesíti mindazt, amit Iona vonzónak tart egy férfiban. 
Iona számára elkezdődik egy új élet, tele varázslattal, sötét mágiával, a szerelem tiszta örömével, barátsággal, csalódással, fájdalommal és küzdelemmel.

Árnyékvarázslat

Connor ​O’Dwyer, az ír solymász imádja szűkebb hazáját, az írországi Mayo megyét. Ott él és dolgozik nővérével, Brannával, unokatestvérével, Ionával és gyerekkori barátaival, Boyle-lal, Finn-nel és Mearával. Hatan megtörhetetlen, erős kört alkotnak, de ezt a megszokott helyzetet felborítja egy váratlan esemény, egy régóta esedékes, szenvedélyes csók. 
Meara Quinn és Connor időtlen idők óta barátok. Szinte minden nap találkoznak, mert Connor, a solymász turistákkal járja a környéket, Meara pedig lovastúrákat vezet az erdei ösvényeken. A testi vonzalom eléggé összekuszálja a szálakat, és új kihívásokat jelent mindkettejük számára. Meara fél az érzelmi kötődéstől, és nem akarja veszélyeztetni értékes barátságukat. Connor ágyában már sok nő megfordult, de a szívét még egyik sem ejtette rabul. Mi lesz, ha az ő kapcsolatuk is hasonló sorsra jut? 
Ráadásul a barátokra és rokonokra komoly feladat vár. Az a sorsuk és örökségük, hogy élet-halál harcot vívjanak a sötétség erőivel, ezért mindennél nagyobb szükség van az egységükre. Ez a gonosz erő ködként gomolyogva fojtogatja őket, el akar pusztítani mindent, ami fontos számukra, és amit szeretnek.

Vérmágia

Branna ​O’Dwyer Írországban, Mayo megyében él, ahol a múlt legendái szorosan összefonódnak a jelennel. A boltjában árulja a saját készítésű krémeket, balzsamokat, gyertyákat. Nem csoda, hogy a portékája népszerű a helybéliek és a turisták körében, mert Branna a különleges képességeit is felhasználja munkájában. Ő Mayo egyik Sötét boszorkánya, akit az öröksége és a sorsa arra kötelez, hogy elpusztítsa Cabhant, a sötét varázslót. Branna hűséges barátai szoros kört alkotva harcolnak vele a sötét erők ellen. Nehéz dolguk van, mert nemcsak Cabhant kell megsemmisíteniük, hanem a benne lakozó démont is. 
Branna életéből csak egyetlen dolog hiányzik: a szerelem. Fiatal korában odaadta a szívét Fin Burke-nek, az ifjú férfi boszorkánynak, és akkor úgy tűnt, hogy a viszonzott szerelem boldogsága vár rá. Annál nagyobb volt a csalódása és az elkeseredése, amikor a szerelmén megjelent Cabhan jele, és kiderült, hogy Fin a gonosz varázsló leszármazottja. 
Branna nem tudta túltenni magát ezen, és szakított a fiúval. Fin azóta a világot járja, boszorkányként és emberként próbálja kitalálni, hogyan szabadulhatna meg a jeltől. Ő nem Cabhan vérének érzi magát, hanem Branna köréhez tartozónak. 
Amikor eljön az idő, és a három Sötét boszorkány a végső leszámolásra készül, Fin visszatér Írországba, hogy mellettük harcoljon. Nehéz legyőznie Branna gyanakvását, és sokáig nem tudja elnyerni a bizalmát. Az első két csatát nem tudták megnyerni, de most rájöttek, hogy egy démonnal van dolguk, és különleges mágiára lesz szükségük.

Jill Alexander: Essbaum A ​jó feleség

Anna Benz amerikai, a negyven felé közeledik, és bankár férjével, Brunóval és három gyermekükkel Zürich egyik gazdag negyedében él. Annának látszólag mindene megvan, amire csak vágyhat, mégis úgy érzi, hogy hiányzik valami az életéből. Új élményekkel próbálja felrázni magát: németnyelv-órákkal, jungi analízissel és számtalan szexuális kalanddal, amelyekbe olyan könnyedén megy bele, hogy az még őt magát is meglepi. Rá kell jönnie azonban, hogy kilépni belőlük már sokkal nehezebb. Életében egyre több a stressz, hazugságai lassan maguk alá temetik. Miután átlépett egy erkölcsi határt, nincs visszaút. 
Jill Alexander Essbaum átütő erejű első könyve felejthetetlen történet házasságról, hűségről, szexről, erkölcsről és legfőképpen az énről. Anna Karenina, Bovaryné, A lány a vonaton – valahogyan mind szerepelnek ebben a történetben.

Nicolas Barreau: Párizs ​mindig jó ötlet

A kék tigris rejtélye
Újabb varázslatos történet A nő mosolya szerzőjétől
Rosalie egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa a párizsi Saint Germainben. Imád rajzolni, és kedvenc színe a kék. Amikor a híres gyermekkönyvíró éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie repes az örömtől. Nem sokkal később egy izgatott New York-i irodalomprofesszor ront be az üzletbe, és magából kikelve plágiummal vádolja meg a könyv szerzőjét. Rosalie felháborodottan utasítja vissza a képtelen vádat. De ahogy múlik az idő, sejteni kezdi, hogy ez a mese valami titkot rejt…

Ursula K. Le Guin: Valós és valótlan 1-2.

Valós ​és valótlan I.

Valahol a Földön

Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye kihagyhatatlan. Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak. Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak.
A legjobb kortárs novellisták egyikének tartott szerző szatirikus, éles hangú írásai gyönyörködtetnek, provokálnak, elgondolkodtatnak. A Valahol a Földön Le Guin evilági novellái közül válogat oregoni kisvárosoktól kezdve Európa szívéig.

Valós ​és valótlan II.

Az űr odakint, a világ idebent
Az űr odakint, a világ idebent Le Guin leghíresebb fantasztikus novelláit tartalmazza, amelyek számos olvasó és szerző világképére hatottak. Le Guin hangot ad a némáknak, reményt a kívülállóknak, és mindenekfelett az igazságról ír, miközben mindvégig megőrzi függetlenségét és humorérzékét

Joshua Levine: Dunkirk

A mozifilm történelmi háttere

1940-ben, a franciaországi Dunkerque kikötővárosában több mint 300000 csapdába esett szövetséges katonát mentett ki a náci Németország karmaiból egy rendkívüli tengeri evakuációs hadművelet. A kilenc napig tartó csatában részt vevő katonák, tengerészek, pilóták és civilek igaz története az évek során legendává vált. A Winston Churchill által „csoda”-ként emlegetett mentőakciót most a több bestsellert is jegyző történész, Joshua Levine tárja fel, beavatva az olvasókat az események hátterébe, kiegészítve az áttekintést veteránokkal és túlélőkkel készített friss interjúkkal.

Guillermo del Toro · Daniel Kraus: A ​víz érintése

Richard ​Strickland egy küldetéssel van megbízva, a Dél-Amerikai esőerdők sűrűjében kell megtalálni egy titokzatos „Lényt”, amiről a helyi törzsek legendái és mondái is rettegéssel beszélnek. Strickland missziója nem egyszerű és nem veszélytelen. Kitartó erőfeszítések árán rátalálnak a dzsungel mélyén a „Teremtményre”, amit korábban még elképzelni sem tudtak.
A kétéltű lényt a baltimore-i Occam Űrkutató Központba szállítják, ahol kísérleteknek vetik alá. Ekkor a történet nem várt fordulatot vesz. A lény és az intézet egyik női alkalmazottja között romantikus szerelem bontakozik ki. Furcsa kettősük románcát még inkább megnehezíti, hogy Elisa némasága miatt jelnyelven tudnak kommunikálni.
Számtalan akció követi egymást, és ahogy a nem mindennapi történet szálai bonyolódnak, azt vesszük észre, hogy annyira szívünkbe zártuk az Amazonas mélyéről származó földöntúli élőlényt, hogy az ő sorsáért izgulunk.
„Az utolsó percig káprázatos.” – The Daily Beast
„Egy vizuálisan és érzelmileg elragadó történet, amely meleg ölelésre találhat egy fantáziadús kalandra éhes közönség karjaiban.” – The Hollywood Reporter
A Guillermo del Toro és Daniel Kraus története alapján készült film 2018 januárjában hét jelölést követően két Golden Globe-díjat kapott.

Danielle Girard: Kihantolt ​múlt (Dr. Schwartzman 1.)

Egy rémálmot már túlélt.
Vajon győzedelmeskedhet-e egy mániákus gyilkos felett is?
Dr. Annabelle Schwartzman végre megtalálta a helyét. A San Franciscó-i Rendőrkapitányság halottkémjeként együtt dolgozik Hal Harris nyomozóval, és kideríti azt, amit a halottak már képtelenek elmondani az utolsó pillanataikról. A munkája célt ad az életének – és egyúttal menedéket is jelent számára a zsarnokoskodó férje mellett töltött korábbi élete elől. Bár már hét éve kiszabadult a rosszul sikerült házasságból, fél szemmel még mindig azt figyeli, követi-e valaki.
Schwartzman legújabb esete igencsak aggasztó: az áldozat kísértetiesen hasonlít rá. Ráadásul egy döbbenetes bizonyíték azt sugallja, hogy a gyilkos még egyáltalán nem végzett – és hogy Schwartzman élete veszélyben foroghat.
A díjnyertes Danielle Girard vérfagyasztó thrillerében egy doktornő szembenéz a legrosszabb rémálmával, hogy elkapjon egy gyilkost.

Alyssa Palombo: A ​velencei hegedűs

Antonio Vivaldi története
„""Lenyűgöző ​történelmi regény. Olvasása közben ellenállhatatlan vágyat érez az ember, hogy a maestro szépséges muzsikáját hallgassa."” – The Historical Novel Society
Adriana d'Amatót, a tehetséges hegedűtanoncot zsarnok apja eltiltja a zenéléstől. A fiatal lány azonban nem hajlandó lemondani szenvedélyéről: egy este elszökik otthonról, hogy tanárául kérje fel a Piet? éppen kegyvesztett oktatóját, a hegedűvirtuózt és neves komponistát, Antonio Vivaldit.
Miközben apja egy jómódú arisztokrata férj oldalán látná legszívesebben lányát, Adriana az éjszaka, titokban vett hegedűleckék során menthetetlenül beleszeret oktatójába. Érzései viszonzásra találnak, azonban szerelmüket nem vállalhatják fel: a hajadon lány iránt Velence egyik legbefolyásosabb családjának fia érdeklődik, Vivaldi pedig felszentelt pap – bukása a társadalom szemében egyben zenei pályafutása végét is jelentené.
Mindketten tudják, hogy boldogságuk Adriana esküvőjéig tarthat, amikor örökre el kell búcsúzniuk egymástól. Ám hiába válik a lányból felnőtt nő, feleség és anya, útjuk újra és újra keresztezi egymást – hiszen összeköti őket a muzsika, mely Adriana szívében is csak elhalkult, amikor elszakították szerelmétől, de örökre nem hallgathatott el.
„"Gyönyörű történet, felemelő, mégis életszerű… Zene árad minden sorából. "” – Roberta Rich, A velencei bába című könyv szerzője

Jason Matthews: Vörös ​veréb (Vörös veréb 1.)

A ​nagyszabású kémregény
A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.
A lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.
Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe.

Susan Mallery: A ​három nővér (Szeder-sziget 2.)

Miután Andi Gordont faképnél hagyták az oltár előtt, gondol egy merészet, megvásárolja Szeder-szigeten a híres Három Nővér egyikét, és büszke tulajdonosa lesz a meglehetősen viharvert háznak. Az épületre ugyanúgy ráfér a tatarozás, akárcsak a saját életére. Amikor Deanny Phillips kérdőre vonja férjét a feltételezett viszonya miatt, kinyitja a boldogtalanság Pandóra-szelencéjét. Mindent elkövet, hogy tökéletes feleség legyen, és közben elveszíti önmagát… Sőt elveszítheti az egész családját is, ha nem történik valami változás. A szomszédban lakó művész, Boston King azt hiszi, hogy a házassága örök életre szól. Ám egy váratlan tragédiát követően minden bizonytalanná válik. Úgy érzi, itt az ideje, hogy továbblépjen a férjével együtt – vagy nélküle.A véletlen szeszélye folytán egymás mellé vetődött három nő szoros barátságot köt, sokat nevetnek, néha sírnak is, és közösen felfedezik, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben…

A sorozat 1. Sorsdöntő nyár részéhez klikk a linkre!

Krencz Nóra: A ​követ (Megszámlálhatatlan)

Mi a közös egy gyűrött, szakadt papírfecniben és egy méregdrága fülbevalóban? Azt gondolnád, semmi, de ne legyél ebben olyan biztos!
Livly csupán néhány hónapja költözött el az intézetből. Egyedül tengeti napjait és alkalmi munkával igyekszik fenntartani magát. Mindennél jobban szereti a történelmet és egészséges kíváncsiságának hála, elég jártas is benne. Továbbtanulni ugyan nem tud, de mindenáron pénzt akar keresni, hogy ezt megtehesse.
Az életébe egy idegen hozza el a fordulatot, aki egy álláshirdetés szórólapját nyomja a kezébe. Livly úgy érzi, nincs esélye rá, hogy felvegyék tárlatvezetőnek a fővárosi palotába. A véleménye akkor változik meg, amikor kézhez kap egy csomagot, benne egy fülbevalóval. Az ékszer mellett egy üzenetet is talál:
„Új életed kulcsa. Nagyon vigyázz rá!”

Sarah Pinborough: Ne ​higgy a szemének! / 13 perc

Ne higgy a szemének!


Tisztelt ​Olvasó! A Ne higgy a szemének! a szerelem sötét oldaláról szól. Arról, hogy megpróbálunk rájönni: ki lehet a másik ember, a szenvedély, a szépség, a szavak mögött. Mert vajon melyikünk őszinte mindenben és mindig, mindenkihez? Főleg ahhoz, akit a legjobban szeret? – Sarah Pinborough
Ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik.
Louise, a fiatal titkárnő talán élete férfijával találkozik egy bárban, de a csók korainak bizonyul, különösen, miután hétfőn a munkahelyén megpillantja új főnökét, Davidet – aki persze nem más, mint a férfi a bárból. És naná, hogy felesége van.
Ami ezután történik, az minden, csak nem megjósolható. Hiába kombinál az olvasó, előbb-utóbb leesik neki, hogy ebben a szokványosnak látszó szerelmi háromszögben igazából semmi sem szokványos. És felesleges lenne arra intenünk, hogy inkább ne kedveljen meg egyetlen szereplőt sem – úgyis képtelen lesz ellenállni. Mígnem egy ponton, amikor a legjobban aggódik majd az illető sorsa miatt, ráébred: nem is őt kellett volna féltenie!
Sarah Pinborough regénye nem egy szerelmes történet, egy krimi és egy thriller szimpla keveréke.
Sokkal félelmetesebb annál. Mert Pinborough regénye elkísér. És nem hagy nyugodni.
Ne higgy ennek a könyvnek!
Ne higgy a szereplőknek!
Ne higgy saját magadnak se!
És történjen bármi, senkinek se áruld el a végét!
Sarah Pinborough az Egyesült Királyság egyik méltán népszerű, sokszoros díjnyertes romantikustörténet- és krimiírója, akinek neve az egész világon ismert. Ne higgy a szemének! című regényét 19 nyelvre fordítják le, s a magyar kiadást már hetekkel az angliai bemutató után kezükbe vehetik az olvasók.

13 ​perc

13 percig halott voltam. 
Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de valamiben biztos vagyok – nem baleset történt és nem akartam megölni magamat. 
Azt mondják, tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig még közelebb. De egy tinédzser lány nehezen tesz különbséget a kettő között… 
A 13 perc megragadó YA pszichológiai thriller Sarah Pinboroughtól – emberekről, félelmekről, manipulációról és az igazság erejéről. A könyv szerzőjét a magyar közönség a Ne higgy a szemének! című pszichológiai thriller kapcsán ismerhette meg. 
A könyv filmes jogai már elkeltek, a regényből készült sorozatot a Netflixen láthatják majd a nézők. 
„Megható és egészen magával ragadó. Nem tudtam letenni.” – Stephen King

Mary Higgins Clark · Alafair Burke: A ​Csipkerózsika-gyilkosság (A gyanú árnyékában 4.)

Íme, ​A gyanú árnyékában sorozat negyedik epizódja a New York Times bestseller szerzője, a „feszültségteremtés királynője”, Mary Higgins Clark és a napjainkban önálló íróként is sikeres Alafair Burke tollából!
A televíziós producer, Laurie Moran ezúttal egy olyan nőnek próbál segíteni, akit szerinte jogtalanul ítéltek el.
Tizenöt éve annak, hogy Casey Cartert bebörtönözték a vőlegénye meggyilkolásáért, ám a magát mindvégig ártatlannak valló nő elszántan küzd azért, hogy tisztára mossa a nevét. Úgy látja, ártatlansága bebizonyításának egyetlen módja, ha a megtörtént eseteket feldolgozó sorozat, A gyanú árnyékában következő epizódja az ő történetét meséli el…
A műsor producere, Laurie Moran hisz Casey ártatlanságában, és szeretne neki segíteni. De mivel társa, Alex Buckley szünetelteti a televíziós tevékenységét, a sorozat új házigazdát kap a Harvardon végzett, nagymenő jogász, Ryan Nichols személyében. A nagyképű Ryan átveszi a műsor irányítását, sőt, megpróbálja lebeszélni Laurie-t Casey ügyéről, mivel ő biztos a nő bűnösségében.
Laurie-nak egyszerre kell megküzdenie az öntelt, egocentrikus újonccal, egy könyörtelen pletykarovat-szerzővel és Casey rossz hírnevével, hogy végleg bebizonyítsa Casey ártatlanságát.
Már, ha valóban nem ő követte el a gyilkosságot…
A gyanú árnyékában sorozat korábbi részei Téged nem lehet elfelejteni, A Hamupipőke-gyilkosság és Míg a halál el nem választ címmel jelentek meg.
A sorozat 1. Téged nem lehet elfelejteni és 2 - 3. részeihez klikk a linkekre!

Trisha Ashley: Karácsonyi ​szerelem

Közeleg a karácsony
A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Simon X. Rost: Aki ​sosem alszik

Tom Sawyer visszatér
„Azok ​a személyek, akik ebben a könyvben szerepelnek, mind élnek, boldogok, és jól megy soruk. Egyszer talán érdemes lesz elmondani a fiatalabbjának történetét, akkor majd meglátjuk, milyen férfiak és asszonyok lettek ezekből a gyerekekből.”
Mark Twain búcsúzott el ezekkel a szavakkal Tom Sawyertől és barátaitól – Simon X. Rost német író pedig nagy elődje szavain felbuzdulva közel másfél évszázaddal később újra életre keltette Tomot, Huckleberry Finnt, Beckyt, és az eredeti regénysorozat sok más jól ismert szereplőjét egy fordulatokkal teli, izgalmas történelmi krimiben.
Abraham Lincoln elnök meggyilkolása olyan súllyal nehezedik egykori testőre, Tom Sawyer lelkére, hogy azóta sem tud aludni, rémképek gyötrik, s nem tud szabadulni a lelkiismeret-furdalástól, amiért nem sikerült megakadályoznia az elnök elleni merényletet. Kínlódása közepette éppen jókor érkezik a féltestvére, Sidney esküvőjére szóló meghívás haza, St. Petersburgbe. Tom kikapcsolódást és újrakezdést remél a hazatéréstől, St. Petersburgbe visszaérkezve azonban mindjárt egy rémálom kellős közepén találja magát: Polly nénit meggyilkolták, a gyanúsított pedig, akire az egész város vadászik, nem más, mint Tom egykori jóbarátja, Huckleberry Finn…

Julie Orringer: Légzőgyakorlat ​fuldoklóknak

A kötet kamasz hősnői nincsenek könnyű helyzetben: alá kell merülniük a világ kezdete óta korosztályukat sújtó, megúszhatatlan problémák mélyére. Csak magukra hagyatkozhatnak. Vagy mert nincsenek szüleik, vagy mert súlyosan beteg az édesanyjuk, vagy mert az imádott-gyűlölt testvérük nehezíti az életüket. Esetleg az iskolai közösség veszedelmes viszonyai közt kell helytállniuk. Nem csoda, ha úgy érzik: fuldokolnak. 
Julie Orringer számos díjjal kitüntettet könyvének lebilincselő történetei kamasz tragédiákon és komédiákon, győzelmeken és megaláztatásokon vezetik keresztül olvasójukat. 
Julie Orringer 1973-ban született Miamiban. Magyar nagyszülei élményeit feldolgozó első regénye Láthatatlan híd címmel jelent meg a Libri Kiadónál. 
„Ma este életemben először megtapasztalom, amit a halaim egész életükben tudtak: hogyan kell lélegezni víz alatt."

Nate Jackson: Kelj ​fel és járj!

Túlélni az NFL-t a rakás alján
Minden ​idők legjobb NFL-memoárja! – írja a Rolling Stone magazin, a New York Times szerint pedig „ott van benne mindaz, amit egy jó sportkönyvtől vársz (és mégis csak nagyon ritkán kapsz meg): egyszerre vicces, mocskos, bensőséges, őszinte és emberi”.
Mi lesz abból, ha egy okos és érzékeny fiatal srác elhatározza, hogy a világ egyik legbrutálisabb sportját, az amerikaifutballt a legmagasabb szinten akarja játszani? Jó esetben egy olyan letehetetlen könyv, mint a Kelj fel és járj!
Nate Jackson az esélytelenek nyugalmával indult neki, hogy megpróbáljon bekerülni az NFL-be, és töltött el aztán hat évet (az átlagos ottani játékoskarrier idejének pont a dupláját) a Denver Broncos, a San Francisco 49ers és a Cleveland Browns játékosaként.
Milliós fizetésű sztárokkal játszott együtt, miközben folyton rettegett a kirúgást jelentő telefonhívástól, de végül a kezdőcsapatba verekedte magát. Fanyar humorral és kendőzetlen őszinteséggel megírt könyve erről a hihetetlen utazásról szól.
Sérülések, fájdalomcsillapító-függőség, pénz, barátságok, mindenre kapható csajok, öngyűlölet, depresszió és persze a csodálatos, mindenek felett álló amerikaifutball: az NFL alulnézetből.
A kritikákból:
Ott van benne mindaz, amit egy jó sportkönyvtől vársz (és mégis csak nagyon ritkán kapsz meg): egyszerre vicces, mocskos, bensőséges, őszinte és emberi. (The New York Times)
„A legjobb könyv az összes közül, amit az NFL mindennapjairól egykori játékosok írtak. Sőt, valószínűleg szimplán a legjobb könyv, amit az NFL mindennapjairól valaha is írtak.” (Stefan Fatsis, az A Few Seconds Of Panic című sportkönyv szerzője)
„Nate Jackson kitűnő kötete ledönti a profi amerikaifutballt övező mítoszokat, lebilincselő őszinteséggel mesél az NFL-ről és a játékosokról, akik közül sokan az egészségüket és életüket is kockára teszik a karrierért, ami gyakrabban ér véget halk pukkanással, mint nagy durranással. A csillogás mellett az árnyoldalakról is mindent megtudunk, anélkül, hogy mindez panaszkodásba és önsajnálatba csapna át. Tényleg jó a könyv – ez a srác nagyon tud írni.” (Ben Fountain, a Billy Lynn’s Long Halftime Walk című könyv szerzője)
„A Kelj fel és járj! a teljes igazságot tárja elénk az NFL-ről. Fájdalmasan őszinte és mégis nagyon szórakoztató, az utóbbi idők messze legjobb könyve a profi futballról.” (Scott Raab, a The Whore Of Akron című könyv szerzője)

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...