Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. június 13., kedd

Rosanna Ley: A ​villa

A ​VISSZATÉRÉS BURMÁBA című nagy sikerű könyv szerzőjének felejthetetlen bestsellere.
Lenyűgöző történet, mely Szicília napsütötte partjáról indulva ragyogja be az olvasók szívét.
Tess megdöbben, mikor kap egy hivatalos levelet, melyben értesítik, hogy örökölt egy villát Szicíliában. Az egyetlen kapcsolata, mely a szigethez köti, az anyja, Flavia – aki ott élt, de elhagyta szülőföldjét a második világháború alatt –, ő viszont soha nem mesélt neki a múltjáról. Tess elutazik Szicíliába, s miközben felfedezi örökségét, próbálja megérteni, hogy édesanyja miért zárkózik el ettől a lenyűgöző helytől és a gyökereitől. Eközben Flavia egy naplót ír a lányának, melyben elmeséli életének eddig eltitkolt részleteit: szerelmét, családi viszályokat, fájdalmait és megtalált boldogságát, s nagy örömünkre mindezt kiegészíti a csodálatos szicíliai ételek ellenállhatatlan receptjeivel is.
Érdekfeszítő, kalandos és ízekkel teli olvasmány.
„Lenyűgöző, vibráló történet. Tökéletes kaland!” – Closer
„Szívhez szóló, szenvedélyes könyv, mely legalább olyan csábító, mint Szicília felejthetetlen tájai, ízei és illatai.” – Kate Furnivall
„Nem ritka, hogy az olvasó talál egy könyvet, mely kalandot, romantikát és reményt kínál, de Rosanna Ley-nek sikerült ezek tökéletes ötvözetét papírra vetni.” – Star Magazin

Erica Spindler: A ​gyilkos mindent visz

Stacy Killian új életet kezdett, mert elege lett abból a sok szörnyűségből, amellyel rendőrnyomozóként találkoznia kellett. A múltja azonban utoléri, amikor megölik egyik barátnőjét. Úgy érzi, tartozik annyival az emlékének, hogy megtalálja a gyilkosát. Az eset kiderítésével megbízott nyomozó, Spencer Malone ugyan nem kér a közreműködéséből, ő azonban nem hagyja lerázni magát. Nyomozásuk során eljutnak egy Fehér Nyúlnak nevezett internetes szerepjátékhoz, amelyről kiderül, hogy minden más játéknál erőszakosabb, kegyetlenebb, s aki kapcsolatba kerül vele, az függővé válik tőle. A városban sorra halnak meg az emberek, és minden jel arra vall, hogy a szerepjátékból valóság lett…

K. D. Niki: Szerelmem ​a tanárom

Két éves koromtól Londonban éltem. Tizenöt év után, amikor a bátyámmal visszaköltöztünk Budapestre, nem tudtam, mire számíthatok a jövőmet illetően, de nem is kifejezetten érdekelt. Egészen addig, amíg nem találkoztam a szomszédomban élő, Herczeg Kristóffal! 
Attól a perctől kezdve megváltozott minden… Őrülten egymásba szerettünk. 
Viszont, az élet ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, mert kiderült, hogy ősi ellenségben állnak a családjaink, ráadásul az is kiderült, hogy a „Szerelmem a tanárom…” 
De, ekkor már késő volt, mert elkövettem életem legnagyobb hibáját… Beleszerettem egy olyan férfiba, aki csak bántani, és bosszút állni akart rajtam… 
Vajon túléli a szerelmük az akadályokat, vagy marad a tanár- diák viszony, ami egyenlő a felemésztő érzések kavalkádjával?

Marina Fiorato: Beatrice

„Érezni ​fogja Olaszország illatait, szenvedélyét és lendületét.” (Booklist)
1588-ban a tizenkilenc Beatrice della Scalát az apja a szicíliai Messinába küldi, hogy társa és nevelője legyen a nála valamivel fiatalabb unokatestvérének, Herónak, a nyájas nagybátyja, Leonato udvarában. Azon a sorsdöntő nyáron Don Pedro spanyol herceg is a szigetre látogat, és egy hónapra megszáll Messinában a kíséretével, melynek a padovai Benedetto is a tagja.
Beatrice és Benedetto vidám szópárbajjal titkolják sokkal mélyebb érzéseiket, és hamarosan fülig szerelmesek lesznek egymásba, azonban egy szerencsétlen félreértés némi rosszindulattal fűszerezve közéjük áll.
A két szerelmest nemsokára tengerek, háborúk, rágalmak választják el egymástól.
Szicília napos déli udvaraitól a lenyűgöző északi reneszánsz városokba vezető utazása alatt Beatrice és Benedetto elmesélik történetüket.
Shakespeare legnépszerűbb vígjátéka, a Sok hűhó semmiért szövegében szerepel néhány elejtett utalás, melyek izgalmas háttértörténetet sejtetnek.
Vajon hogyan találkozott az élesnyelvű Beatrice és Benedetto, aki között romantikus kapcsolat szövődött, mely azonban először keserű véget ért. Vajon miért kellett elválniuk, mielőtt egymáséi lehettek volna?"
Azt akartam, amit az a nő kapott. A mórra vágytam, az én saját móromra, vagy bármilyen színű férfira. Valakire, aki úgy tekint rám, mintha én volnék az egyetlen nő a világon."

Syndie Maison: Jéggé ​dermedt szenvedély

Úgy ​tűnik, Karen tudja már, mit kell tennie, hogy betegesen zsarnok, agresszív férje szorításából végre kikerüljön és gyermekének nyugodt életet biztosítson. Úgy tűnik, a válás véget vet megalázó szerepének, karriert építhet, hiszen mindenkinek birtokában van, amitől sikeres és kiegyensúlyozott lehet. 
Esze, értelme, szépsége megbűvöli munkahelyén – a neves nemzetközi trösztnél – főnökeit, munkatársai imádják, újra bekerül a pezsgő lüktetésbe. 
Ám ez nem tart sokáig. A szépség és eszesség együtt kettős élű fegyver. Egyre feljebb kerül a ranglétrán, és naivul hiszi, hogy csak munkájának köszönhetően. Elhessegeti magától a vágy, a szerelmi tűz démonait, mikor a cég első emberének közeledésében felfedezi azokat. Nyugalmat akar, harmóniát, de rég elfojtott ösztönei csúnyán elbánnak vele. A kérdés: örök háttérbe szorulva, zsarolva, bűntudatban élje le életét, vagy eszére hallgatva fogadja el a másik férfi féltő szerelmét? 
Karen örvénybe került falevélként egyre kuszább mélységben gyötrődik. Föl tud-e jönni onnan, hogy végre szabadon szerethessen? Ki mutat utat, ha egyszer csak kiderül, hogy nem az az ellenség, akit annak gondolt? És hány háromszög fél egy szerelembe?

Jonathan Franzen: Szabadság

Patty ​és Walter Berglund régebben St. Paul városának dzsentrifikálói közé tartoztak – ők voltak a lerobbant belvárosi lakónegyed első csinosítói, a leggondosabb szülők, a bionemzedék úttörői. Patty eszményi szomszéd volt: mindig meg tudta mondani, hol kell leadni a kimerült elemeket, hogyan lehet rávenni a rendőröket, hogy tegyék a dolgukat. Irigylésre méltóan tökéletes anya volt, férje álmainak asszonya. Walterral, a környezetvédő jogásszal, a biciklin munkába járóval, az elkötelezett családapával kivették a maguk szerény részét abból, hogy jobbá legyen a világ.
Ám most, az új évezredben Berglundékat hirtelen csupa rejtély övezi. Miért költözött át tinédzser fiuk az agresszíven republikánus melós szomszédékhoz? Miért vállalt állást Walter a természeti rekultivációval álcázott külszíni szénfejtésnél? Hogy kerül már megint a képbe Richard Katz, a bogaras rocker, Walter hajdani évfolyamtársa és legjobb barátja? És főleg: mi történt Pattyvel? Miért lett a Barrier Street legfényesebb csillagából egyszeriben egészen másfajta, kellemetlen szomszéd, dühöngő fúria, aki szinte a kandi utca szeme láttára esik szét?
A „Szabadság” hatalmas, poszt-updike-i amerikai családregény modern szerelmekről és házasságokról, egyszerre komikus és tragikus feltérképezése a szabadság fogalmával és gyakorlatával együtt járó kísértéseknek és terheknek: a tinédzserszex mámorának és izgalmainak, a középkorúság hirtelen megbillenő kompromisszumainak, városi létnek és pusztuló természetnek, a birodalomépítés nyomasztó súlyának. Hogyan éljünk, szeressünk, boldoguljunk egyre zavarosabb világunkban: az amerikai nagyregények örök kérdései, új, nyersebb megvilágításban.
Jonathan Franzen 2010-ben megjelent, tíz évig készült műve hatalmas sikert aratott világszerte, s a 21. század meghatározó amerikai regényévé vált, korábbi, 2001-es, The Corrections című könyvével együtt – amelynek fordítása hamarosan szintén megjelenik az Európa Könyvkiadónál.

Leif G. W. Persson: Bäckström-trilógia 1-2.

A ​Linda-gyilkosság

Svédországban ​szokatlanul perzselő a nyár. Május óta tart a kánikula, egy csepp eső sem esik, szellő sem rezdül. Aki csak teheti, a nyaralójában hűsöl. A forró napok egyikén brutális gyilkosság kavarja fel Växjö kisvárosának hétköznapjait. Az áldozat egy fiatal lány, aki ráadásul a helyi rendőrfőiskola hallgatója. Senki nem látott semmit, senki nem tud semmit, a fél város nyaral. A melegben mintha a szabadságukra várakozó rendőrök még a szokásosnál is tehetetlenebbnek tűnnének. Ezért a stockholmi Bűnüldözési Intézet nagyfőnöke a fővárosból rendel a helyszínre egy csoportot. A nyomozás vezetését pedig Bäckström főfelügyelőre bízza. Bäckström öreg róka, jártas a rendőrség belügyeiben, a bürokráciában, ügyesen manipulálja a munkatársait, szereti a hasát, és persze az italt sem veti meg. Hogy a växjői és a stockholmi rendőrök kezdettől fogva párhuzamosan nyomoznak, hogy egyik zsákutcából a másikba jutnak, hogy a sajtó egyre türelmetlenebb, míg a nyomozás egy helyben topog, az mintha senkit nem érdekelne. A dolgok majd megoldódnak valahogy…
Az igazság végül mégis kiderül. De vajon Bäckström és társai csakugyan igazságot szolgáltattak?
Leif G. W.Persson regényében minden másképpen van, mint ahogy megszokhatták az olvasók. A skandináv krimik új sztárja által teremtett Evert Bäckström személyében a műfaj vérbeli antihősét ismerhetjük meg: öntelt, hiú, mégis elhanyagolt fickó, akit komolyabb érzelmek csakis az aranyhalához és a whiskysüveghez fűznek.
A Bäckström-trilógia első kötete, A Linda-gyilkosság 2014-ben elnyerte az év legjobb skandináv krimijének járó Petrona-díjat.

A ​sárkányölő

A ​Linda-gyilkosságban megismert Bäckström felügyelőt újabb rejtélyes emberölés foglalkoztatja, melyet a stockholmi repülőtér közelében követtek el. Mindemellett Bäckström életét az orvosa is igencsak megnehezíti, aki szigorúan figyelmeztette, hogy ha nem hagy fel egészségtelen életmódjával, annak nagyon hamar igen rossz vége lesz. Miközben folyik a nyomozás az első ügyben, különös gyilkossági esetet bíznak Bäckströmre, aki kezdettől fogva gyanúsnak találja a körülményeket. A vizsgálatok előrehaladtával gyanúja megalapozottnak bizonyul, és kiderül, hogy a két gyilkosság között egyértelmű összefüggés van. A felügyelő komoly kockázatot vállalva váratlan irányba tereli az ügy felderítését célzó nyomozást. 
Evert Bäckström a szerző szeretetteljes leírása szerint alacsony, kövér és közönséges, lusta, piás és falánk. Persson regényében minden másképpen van, mint ahogy az olvasók megszokhatták. A skandináv krimik sztárja által teremtett Bäckström személyében a műfaj vérbeli antihősét ismerhetjük meg: öntelt, hiú, mégis elhanyagolt fickó, akit komolyabb érzelmek csakis az aranyhalához és a whiskysüveghez fűznek. 
Leif G. W. Persson alaposan ismeri sikerregényei tárgyát, a svéd bűnözést és bűnüldözést, merthogy jó néhány évig a svéd rendőrség kriminológus szakértője volt. Írásai betekintést kínálnak a svéd bűnüldözés titkos zugaiba, ahol – mint a legtöbb hétköznapi munkahelyen – mindennapos a korrupció, a fegyelmezetlenség és sok egyéb emberi gyarlóság. 
Bäckström főfelügyelő személyében igazi antihőst bocsátott útjára a szerző. A krimisorozat előbb Svédországban, majd szerte a világon óriási sikert aratott: több millió példány kelt el belőle. A sok szuperhős után kimondottan üdítő egy ilyen ellenszenves, ám igen szórakoztató fickóról olvasni, mint Bäckström.

Helen Halstead: Mr. ​és Mrs. Darcy

A ​Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre Elizabeth Bennet és Fitzwilliam Darcy kettősével. Azok közül, akik olvasták történetüket, talán nem is akad olyan, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Austen abbahagyta. Megörökíti egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, amikor is Mrs. Darcy hirtelen a londoni társasági élet középpontjában találja magát. Ez erőteljes váltásnak bizonyul a nyugalmas vidéki élethez képest, ám Elizabeth éles esze, természetes bája és üdítő szellemessége saját jogon is népszerűvé teszi őt a legmagasabb körökben. Tekintélyes barátnőre tesz szert Englebury márkiné személyében, de őladységének köre féltékenyen figyeli, így Elizabeth egy olyan érdekcsoport tagja lesz, akik számára az intrika az élet elengedhetetlen része, és a vetélkedés a mozgató erő. Idővel mindez feszültséget teremt közte és a férje között, veszélyeztetve boldogságukat. A büszkeség és a balítélet ismételt hibájába esnek, de felül tudnak-e ezeken kerekedni ezúttal is?
A szerző a Darcy házaspár mellett új szereplőket is bemutat, ugyanakkor nem feledkezik meg a már megismertekről sem, így értesülhetünk például Georgina Darcy és Kitty Bennet boldogságkereséséről, vagy épp Anne de Bourgh és Caroline Bingley sorsának alakulásáról. A fordulatokkal teli, szellemes és szórakoztató regény nem nélkülözi a szatirikus humort, a mulatságos kalandokat, de a drámát sem.
A legfőbb kérdés pedig az, vajon az őket körülvevő kavalkádban erős tud-e maradni Mr. és Mrs. Darcy szerelme?

Elena Ferrante: Briliáns ​barátnőm (Nápolyi regények 1.)

Ferrante-láz ​(Ferrante fever) – így nevezték a jelenséget, amely pár éve a „Nápolyi regények” megjelenésekor végigsöpört a világon. A híradások szinte mindegyike megemlítette a szerző személyét körüllengő homályt, ugyanis az Elena Ferrante írói álnév. A mai napig nem tudni, hogy kit takar, bár a tetralógia sikerének köszönhetően a találgatások megszaporodtak. Olyannyira, hogy a napokban bejárta a nemzetközi és a hazai sajtót Claudio Gatti oknyomozó újságíró cikke, amelyben számos adattal alátámasztva felfedni véli a szerző kilétét. 
Elena Ferrante nagy fába vágja a fejszét, a mozgalmas egyéni történetek után ezúttal két nápolyi lány, Lila Cerullo és Elena Greco évtizedeken át tartó barátságáról mesél, az ötvenes évektől napjainkig. 

A tetralógia Első Könyve, a Briliáns barátnőm a két főszereplő kislány- és kamaszkorát, valamint számos mellékszereplő életét írja le Nápoly egyik szegény lakótelepén. 
A szerző lépésről lépésre követi a két lány nővé érését, személyiségfejlődését, egymásra gyakorolt hatását, szövetségük és rivalizálásuk történetét, a jó és rossz érzéseket, melyek évtizedeken át alakítják szoros barátságukat. Bemutatja továbbá több mint ötven év kulturális és szociális változásait, melyek hatásai átalakítják a városrészt, Nápolyt, Olaszországot és kettejük viszonyát. Mindezt a szerzőtől megszokott lendülettel és könyörtelen alapossággal, ugyanakkor különleges, egyszerre mély és könnyed, olvasmányos stílusban. 

Többet nem szeretnénk elárulni, hogy ne rontsuk el az olvasás örömét. 
Bárcsak sose érne véget, kívánja az olvasó. És nem is ér véget. Jobban mondva amikor ez a kötet befejeződik, ahogyan Lila és Elena gyermek- és kamaszkora, újabb nagy változások küszöbén állunk, melyek összekuszálják a két szívbéli barátnő életét. Az elkövetkező időket, a fiatalságtól egészen az időskorig, további három regény mutatja be. A megszállott olvasónak ez is élvezetet nyújt: a várakozás, a vágyakozás a folytatás után, a reménykedés, egy kis öröm a közeli jövőben napjaink megannyi keserűsége között. 

Elena Ferrante a Tékozló szeretet és az Amikor elhagytak szerzője, mindkét könyvéből film készült, Mario Martone, valamint Roberto Faenza rendezésében. La Frantumaglia (Gondolatgomolygások) című műhelynaplója saját írói tapasztalatairól beszél. 2006-ban jelent meg Nő a sötétben című regénye, 2007-ben pedig a gyerekeknek szóló La spiaggia di notte (Éjjeli strand).

Kristin Hannah: Titkok ​tava / Maroknyi ​mennyország

Titkok ​tava

A világszerte népszerű és igen sikeres amerikai írónő első magyarul megjelent regényét veheti kezébe az olvasó.Kristin Hannah romantikus történetét olyan, már nálunk is jól ismert és kedvelt regényírók, mint Luanne Rice (Érzelmek viharában, Naptánc, Égi szerelem, Suttogás a múltból) és Susan E. Phillips (Törékeny szív, Latin szerető) ajánlják az önök figyelmébe."A Titkok tava egy csodálatos regény, szívhez szóló, érzelmes. Hannah rendkívül hitelesen ír a szerelemről, és a hősei annyira valóságosak, hogy úgy érezzük, a történetnek nincs vége az utolsó oldalon, és a szereplők a regény befejezése után is tovább élnek." (Luanne Rice)


Maroknyi ​mennyország

Devon felmosolygott rá, s a férfinak elakadt a lélegzete, amikor az arcára kiült vágyakozást megpillantotta. Lehajtotta a fejét, hogy megcsókolhassa. Devon közelítette hozzá az arcát, s ajkuk félúton találkozott. A férfi szája birtoklóan érintette Devonét. Stone Man lassan, nagyon gyöngéden kopogtatott Devon ajkának kapuján, míg az félénken meg nem nyílt előtte. A szavak nélküli biztatásra a férfi szíve vadul dörömbölni kezdett a mellkasában. A magányosan eltelt oly sok év után olyan jólesett valakit megcsókolni, a karjában lenni, s érezni, hogy az a valaki igazán törődik vele. Riadtan lehunyta a szemét, s imádkozni kezdett magában. Életében először valami igazra talált.

Lugosi Viktória: Dafke

Egy ember, aki nincs. 
És két másik, aki érte küzd. 
Várhatnak-e segítséget? Orvostól? Természettől? Istentől? 
Egy regény a reményről, az elvérzésről, a beletörődésről és a föl nem adásról. 
Egy család, hat együtt töltött év. 
Egy történet a szeretetről. 
A nagy sikerű Ajvé írónője új regényében a mai napig tabutémának számító meddőségről ír, amely elemi erővel dúlja fel egy család életét. 
Humoros és torokszorító pillanatképek egy letehetetlen könyvben.

Susan Hill: A ​fekete ruhás nő

Arthur ​Kippst, a fiatal ügyvédet főnöke egy isten háta mögötti angol városkába küldi, hogy rendezzen egy hagyatéki ügyet. Arthur a halott ügyfél, a néhai Alice Drablow házába költözik be, hogy minden családi iratot feldolgozhasson. Nemsokára kiderül, hogy a kastély sötét és tragikus titkokkal van tele, a helyiek pedig a babonák világában élik mindennapjaikat. Arthur akkor ijed meg igazán, amikor Mrs. Drablow temetésén a gyászolók között felfigyel egy fekete ruhát viselő, sápadt és beteges női alakra, akiről kiderül, hogy maga is rég halott. Valaha szép lehetett, ma már csak valami erős negatív érzelem lehel némi életet az arcába. Az a hiedelem járja a helyiek között, ahol megjelenik, ott hamarosan meghal egy gyermek. Érthetetlen és fájdalmas események veszik kezdetüket. 
A mesélő, Arthur Kipps, vajon függetlenítheti-e magát a fekete ruhás nő hatásától? 

Susan Hill ma az egyik legismertebb misztikus krimi- és detektívregény-író Angliában. A fekete ruhás nő című regénye gótikus stílusú kísértettörténet, melyet Edgar Allan Poe is megirigyelhetne. A történetből az 1983-es első megjelenés után nem sokkal színdarab és tévéjáték is készült. A könyv utóélete rekordhosszúságúra nyúlt, a színpadi verziót Angliában és a világ más színpadain ma is játsszák. Kultikus kísértethistóriáról van tehát szó, melyből Daniel Radcliffe főszereplésével készült új filmváltozat.

Kathleen Tessaro: A ​parfüm titka

Egy váratlan örökség izgalmas története

Egy levél és egy váratlan örökség – az illatok rejtélyes világa Párizsban. Gyönyörűen megírt, különleges regény vágyakról, titkokról, emlékekről, szenvedélyről.
Egy francia ügyvédi iroda levélben értesíti a Londonban élő Grace Munroe-t, hogy a módos parfümmúzsa, Madame Eva d'Orsey ráhagyta a vagyonát. Csak egy probléma van: Grace sosem ismerte az örökhagyót. Innentől kezdetét veszi a kalandos és fordulatos utazás, amely során Grace felfedezi, ki lehetett a jótevője, aki megbabonázta a párizsi és a New York-i felső tízezer életét az 1920-as évektől kezdve. Ki volt valójában Eva d'Orsey, aki mindent önmagától ért el, csakis a saját tehetségéből, és végül milyen árat fizetett a sikerért? Mire kiderül az igazság, Grace Munroe élete örökre megváltozik. Nemcsak arra jön rá, miért éppen ő örökölte a vagyont, hanem tanulva Eva d'Orsey sorsából, döntenie kell: azt az életet éli-e tovább, amelyet mások elvárnak tőle, vagy azt, amelyet a szíve diktál..

Jonathan Franzen: Erős ​rengés / A ​huszonhetedik város

Erős ​rengés

A Szabadság és a Javítások szerzőjének második regénye egy földrengéssorozat körül bonyolódik, amely megrázza Amerika északi partvidékét, és sajnálatos módon megöli a főszereplő, Louis Holland nagyanyját. A haláleset nyomán Holland édesanyja nagy vagyont örököl a Sweeting-Aldren nevű vegyi üzem részvényeinek formájában. Holland szerelembe esik egy szeizmológus lánnyal, aki szép lassan beavatja az elméletébe: a földmozgások kiváltó oka emberi eredetű, és a Sweeting-Aldren vegyi üzem titkos környezetszennyező tevékenysége áll a hátterében. Jonathan Franzen korai, kevésbé ismert, ám sokak szerint legjobb regénye az Erős rengés.


A ​huszonhetedik város


Mivé ​lesz egy város, melyre senki élő nem emlékszik már, s mivé lesz egy kor, melynek elmúlását senki élő nem gyászolja többé? Csak St. Louis tudja a választ. Magában hordta végzetét, és tragédiáját, mely csak neki volt tragédia.

A Missouri állambeli St. Louis városa, amely fénykorában az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városa volt, 1984 táján már jóformán haldoklik. Pang a gazdaság, romlik a közbiztonság, nő az elvándorlás, és csökkennek az adóbevételek. Amikor új rendőrfőnök lép hivatalba, S. Dzsammu, egy karizmatikus fiatal nő az indiai Bombayból, felcsillan a remény, hogy a bűnözés visszaszorítása új esélyt teremthet St. Louisnak. De nem így történik, sőt a város vezető személyiségei csakhamar egy mindent átszövő politikai összeesküvés hálójába gabalyodnak, a metropolis kifordul sarkaiból, eluralkodik a terrorizmus, a titkos lehallgatás és megfigyelés, a paranoia és az egykor volt Amerikai Álom rettegésbe és fekete komédiába fullad.
A huszonhetedik város szándékosan túlhajtott, hihetetlen jeleneteivel és radikális társadalomkritikájával Thomas Pynchon, Don DeLillo, Robert Coover hetvenes évekbeli felforgató fikciójára emlékeztet. Szertelen, becsvágyó első regény egy különleges tehetségtől, aki napjainkra az egyik legjelentősebb kortárs íróvá vált, s akinek immár teljes szépírói életműve hozzáférhető magyarul.

Debbie Macomber: Édes ​holnap

A ​Rózsakikötő Panzió tulajdonosa, Jo Marie nem találja a helyét a festői Pudget-öbölbeli kisvárosban, amióta Mark Taylor szerelmet vallott neki. A férfi szereti őt, mégis elhagyja, a vallomás után pár héttel meg is hirdeti a házát, és örökre köddé válik. Legalábbis úgy tűnik. Mert később egy telefonhívás, egy rejtélyes képeslap megmagyarázza Mark hirtelen távozását, és új reményekkel kecsegteti Jo Marie-t. De vajon bízhat-e az ígéretekben, vajon kiteheti-e a szívét megint annak, hogy egy olyan férfira várjon, aki talán sosem tér vissza hozzá?
Miközben Jo Marie az érzelmei között próbál rendet tenni, egy összetört szívű nő érkezik Cédrusligetbe, aki nem pusztán egy hétvégét vagy egy pihentető hetet töltene a panzióban, hanem hosszú távra bérel szobát. Emily Gaffney itt kezdene új életet, lemondva egykori ábrándjairól, bízva abban, hogy számára a Rózsakikötő Panzió lehet a megfelelő hely: itt erőre kaphat. Egy váratlan találkozás azonban összezavarja, a megtalált nyugalmát szétzilálja, és talán arra sarkallja, hogy mégis higgyen az álmaiban és a feltétel nélküli szeretet erejében.
A sztárszerző (A szív titkai, Rózsalugas, Szerelmes sorok, Hétköznapi csodák) újabb regényében két nő küzdelmét kísérhetjük nyomon, ahogy magukért, az álmaikért, a szerelemért harcolnak.

Corina Bomann: Holdfénykert

Lilly ​Kaiser beletörődött abba, hogy a férje halála után magányos, bonyodalommentes élet vár rá, így amikor egy idegen besétál a berlini régiségboltjába egy antik hegedűvel, és azt állítja, hogy a hangszer Lillyé, a nő teljesen összezavarodik. Hiszen hogyan is örökölhetne egy ilyen kivételes zeneszerszámot?
A legjobb barátjával, Ellennel és a zenetörténész Gabriellel Lilly a hegedű titkainak nyomába ered. Az egyre rejtélyesebb jeleket követve Angliából először Olaszországba, majd Indonéziába viszi az útja, miközben szép lassan felfejti a hangszer történetét. Tudomást szerez az egzotikus szépségű, tehetséges Rose Gallway-ről, aki száz évvel korábban a hegedűjátékával elvarázsolta a fél világot – amíg egy nap váratlanul el nem tűnt.
Miközben Lilly újabb és újabb titkokkal szembesül, lassan a saját életét is új szemszögből látja. És ahogy minden egyes felfedezés közelebb viszi Gabrielhez, úgy éled fel benne a remény, hogy talán sikerülhet kitörnie a magányból, amely ez idáig bilincsbe zárta őt és a szívét.

Amanda Quick: Míg a halál el nem választ

Calista Langley jól menő társkereső ügynökséget vezet a Viktória korabeli Londonban, amely magányosan élő, tisztes hölgyek és urak számára nyújt szolgáltatásokat. Ám a sikeres vállalkozás veszélybe kerül, amikor egy ismeretlen zaklató gyászolóknak szánt apró tárgyakat, úgynevezett memento mori ajándékokat kezd küldözgetni Calistának. És a tárgyak mindegyikébe a lány monogramját vésték. 
Calista úgy érzi, a rendőrségre nem számíthat, ezért kétségbeesésében a népszerű bűnügyi regényeket író, ám a világtól elvonultan élő Trent Hastings segítségét kéri. A férfi kezdetben elutasítóan viselkedik, de egyre erősödő vonzalma Calista iránt megingatja elhatározásában, így végül együtt látnak neki a nyomozásnak. 
Ám minél mélyebbre ássák magukat az ügyben, annál egyértelműbbé válik, hogy a zaklatónak köze van Calista gondosan eltitkolt múltjához, és hogy az illető nem éri be kevesebbel, mint Calista halálával…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...