Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. január 30., szombat

Hanni Münzer: Az örökség


A fiatal amerikai doktornő, Felicity nagyanyja meghal, az édesanyjának pedig nem sokkal később nyoma vész. A szálak Rómába vezetnek, ahol Felicity egy rejtélyes naplóra akad. Ezzel pedig kezdetét veszi az időutazás, amelynek során a lány előtt feltárul családja végzetes története. A dédnagyanyja, Elisabeth és a lánya, Deborah az emberiség történelmének legsötétebb időszakában, Hitler Harmadik Birodalmában hazugságok és intrikák útvesztőiben tévelyegve igyekezett szembeszállni a gonosszal, ám egy sorsszerű szerelem a hatalom játékszereivé tette őket. Borzalmas titkukat mindketten magukkal vitték a sírba… Ám a múltat nem lehet eltörölni, s árnyékot vet a ma élőkre is.

Az örökség a szerelem és a megszállottság, a bűn és a bűnhődés, az árulás és a bosszú keserédes története.

Helen Bryan: A medál rendje


Egy halászhajó sodródik a dél-amerikai partok mentén. Úgy tűnik, senki sincs a fedélzetén, valahonnan mégis gyermeksírás hangját hozza a szél. Az évszázad talán legpusztítóbb hurrikánját követően a tengerészek egy aprócska kislányt találnak a törött gerendák közé szorulva. Nyakában egyetlen tulajdona, egy fecskét ábrázoló medál lóg…

Évekkel később az immár felnőtt lány, Menina művészettörténetet tanul, amikor felkelti a figyelmét egy tizenhatodik századi spanyol festő, aki a szignója mellé egy fecske képét festette. 
Spanyolországba utazik, hogy megfejtse a festő titkát. Amikor szinte csodával határos módon rábukkan a keresett képekre, a festmények megtisztításával egyidejűleg feltárul előtte öt árvává lett lány története, akik egy krónikában vezetik életük történéseit, és őriznek meg valami igen értékeset…

Meninának kisvártatva számtalan kérdést kell megválaszolnia. Valóban a véletlen sodorta őt spanyol földre? Vajon mi köze a fecskének az öt lányhoz és a titokhoz, amelyet krónikájuk őriz? Talán a rejtély megfejtése segíti őt saját, homályba burkolózó múltjának megismerésében?

Helen Bryan izgalmas, századokon és földrészeken átívelő, nagyszabású regénye hitről, végzetről, szerelemről és egy hosszú évszázadok óta őrzött, egyetemes titokról mesél.

Cormac McCarthy: A jogász


Forgatókönyv

Cormac McCarthy Pulitzer-díjas író eredeti forgatókönyve egy jogász történetét meséli el, akit teljesen rabjává tesz a vágy, hogy meggazdagodjék és elkápráztassa menyasszonyát, így aztán kockázatos drogcsempész ügyletbe keveredik. A nagy tétekben folytatott kokainkereskedelemhez két kapcsolata révén kerül közel: Reiner titokzatos és aligha tisztakezű, szerelme, a csábító Malkina pedig olyannyira nem mindennapi jelenség, hogy házi kedvencként két gepárdot tart. Amikor az események helyszínei között Mexikó is feltűnik, minden komorabbá, erőszakosabbá és züllöttebbé válik. A bűn és az emberi mohóság kockázatáról, következményeiről és a kettő közötti egyensúlyról szóló, sodró lendületű, megdöbbentő és felkavaró történet Cormac McCarthy írói erényeinek legjavát mutatja meg.

A filmváltozatot Ridley Scott rendezte. A főszerepekben Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem és Brad Pit

Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel


Julia semmit nem bíz a véletlenre, köszöni szépen. Pláne nem egy
tanulmányi kirándulást Londonba, ami a hozzá hasonló Shakespeare-rajongóknak az ígéret földje!
Csakhogy a kiszámítható terveknek lőttek, amikor idegesítő osztálytársával, a szabályokat hírből sem ismerő Jasonnel kerül párba az út idejére. Már első este egy vad buliban találják magukat, és másnap Julia flörtölős SMS-eket kap egy ismeretlen számról! A lány persze kíváncsi a rejtélyes imádóra, ezért alkut köt az ördöggel (izé… Jasonnel), aki segít kideríteni, ki küldi az üzeneteket, ha Julia hajlandó végre lazítani egy kicsit. A kalandos hajsza során a lány sok mindent megtanul, ami nem szerepel (kismillió) útikönyvében − például, hogy semmi nem lepi meg annyira az embert, mint az igaz szerelem.

Cat Lavoie: Váratlan nyaralás


Zoey egy kávézót vezet egy amerikai kisvárosban, és nemcsak kávé-, hanem kapcsolatfüggő is. Amikor a szerelme lelép, ráadásul kiderül, hogy egy másik nő gyereket vár tőle, Zoey összeomlik. Ekkor a barátai némi protekcióval elintéznek neki egy mexikói nyaralást. Egy hét a Zen Pillanata Hotelben, nincs is ennél csodásabb ajándék, ő mégis inkább otthon maradna és magában búslakodna. A barátok azonban kiviszik a reptérre… és Zoey a repülőn felfedezi exbarátja hasonmását, akivel ráadásul ugyanaz az úti céljuk. A bejáratnál gyorsan kiderül, hogy a Zen Pillanata Resort nem az, aminek hitték, és amikor a lánytól elveszik a mobiltelefonját, továbbá közlik vele, hogy mostantól se kávé, se koktél, se internet, helyette jóga a tűző napon, sport minden mennyiségben és egészséges ételek módjával – bizony újra összeomlik. Ám ott a ragyogó fehérhomokos tengerpart a pálmafákkal, ott az újonnan megismert fiú és annak habókos barátja, tehát Zoey nincs egyedül a váratlan helyzetben… Mégis visszafordulna a fahéjas latték, a mandulás kapucsínók, a torták és az önsajnálat világába – csakhogy a Zen Pillanata Resort kapuja bezárul mögötte…

Katarina Bivald: Garantált hepiend


A huszonnyolc éves svéd lányban, Sarában és a hatvanöt éves amerikai Amyben az egyetlen közös vonás, hogy mindketten falják a könyveket – és az olvasmányaikról leveleznek egymással. Egyszer Sara meghívást kap Amytől Iowába, és némi hezitálás után ki is mozdul unalmas életéből, amelyben eddig csak a regények nyújtottak izgalmat.

Az első meglepetés érkezéskor éri: senki sem várja őt, Amy ugyanis váratlanul meghalt.

A zárkózott lány nehezen találja fel magát a számára idegen környezetben, a furcsa iowai emberek között. Hazamenne, hiszen a barátkozás eddig sem ment neki túl könnyen…

Végül mégis úgy határoz, ott marad egy kis időre Amy hazájában. Felfedezi levelezőtársa könyvespolcát, majd próbaképpen nyit egy kis könyvesboltot. Mivel a helyieknek nem erősségük az olvasás, Sara nagy kihívás elé néz.

Ám személyiségének köszönhetően a néha faragatlan, máskor inkább elfoglalt és egymással nem törődő helyiek lassan igazi közösséget alkotnak.

Már csak az a kérdés, hogy csupán a könyvesbolt polcain sorakozó regényekben, vagy Sara életében is bekövetkezhet-e garantált hepiend?

Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt / Az analfabéta, aki tudott számolni / Gyilkos-Anders és barátai (meg akik nem azok)


Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni – el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést?

Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy teljesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén.

Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd´ nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelenik meg harminc nyelven szerte a világon.


 

Hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája? Ráadásul úgy, hogy erről csak egyetlen svéd tud, Holger. Aki tulajdonképpen nem is létezik, csak az ikertestvére, akit szintén Holgernek hívnak.

Egymásra talál-e a nem létező svéd férfi és a dél-afrikai fekete nő, aki tíz kiló antilophús helyett jut a tömegpusztító fegyverhez, véletlenül? Mit csinál eközben a Moszad két ügynöke? Mitől retteg a fazekasműhelyben a kiugrott CIA-s? Miért veri fejbe leghűségesebb alattvalóját V. Gusztáv király? Nyer-e a választásokon az „Úgy szar, ahogy van" nevű párt? És eljut-e a három kínai nővér Svájcba egy lopott mikrobusszal, hamis rendszámmal, mindenféle papírok nélkül? Ja, és megmenekül-e a világ a rendhagyó nukleáris fenyegetéstől?

2011-ben azt mondtuk Jonasson előző regényére, hogy az év legviccesebb könyve. Most, két évvel később, nyugodtan megismételhetjük ezt az állítást. A szerző magasra tette a lécet, és gond nélkül, röhögve átugorja.


 

Gyilkos-Anders, egy recepciós és egy kiugrott lelkésznő találkozása a boncasztalon… vagyis nem, egyelőre nem a boncasztalon, hanem egy motelnek álcázott kuplerájban a keresztény egyháztörténelemnek és a svéd kriminalisztika menetének teljesen új irányt szab.

A regényben „nem szokványos" pénzkereseti lehetőségek után kutat első (és második) pillantásra jelentéktelennek tűnő fiatal portás, egy nagydumás istentagadó lelkészcsaj és egy reménytelenül fafejű verőember. Először céges szintre emelik a verési-pénzbehajtási szolgáltatást, utána bibliai alapokon nyugvó, borban tocsogó egyházat alapítanak, végül újrafazonírozzák a Mikulást, s közben – ahogy azt Jonasson korábbi hőseitől, a százéves embertől és a remekül számoló analfabétától megszokhattuk – folyton menekülnek valakik elől, közben milliókat veszítenek, hogy aztán újra nyerjenek, s közben Jonasson egy pillanatra sem áll le a sziporkáival.

Vagyis ismét itt az év legviccesebb könyve!

Jennifer Lee Carrell: A Shakespeare-titok


Egy modern sorozatgyilkos az ősi titkot akarja

A Globe épp színpadra készül állítani a Hamletet, amikor a rendező és Shakespeare-kutató Kate Stanley különc mestere egy rejtélyes dobozkával állít be, amely állítása szerint páratlan felfedezéshez vezet. Mielőtt Kate mentora többet is elárulhatna, a sötét titkokkal teli múlt megismétli önmagát: a Globe leég, és romjai között egy halottra bukkannak, akit éppen úgy gyilkoltak meg, mint Hamlet atyját. Miután felnyitja a dobozt, Kate ráakad a shakespeare-i kirakójáték legelső darabkájára, és kezdetét veszi a kincsvadászat, amely Angliából Spanyolországon át egészen Amerikáig vezet.

Az okkult shakespeare-i tanok szakértőjeként Kate mindenkinél jobban tudja, mennyi titok és féligazság, rejtély és átok övezi a Bárd életét és munkásságát. Amint hozzáfog, hogy kibogozza a négyszáz éves rejtélyt szálait, hamarosan rádöbben, hogy a tét nem kisebb, mint a történelem egyik legjobban leplezett titkának megfejtése.

Csakhogy a titok nem egyedül Kate-et érdekli, és az eltemetett igazság azzal fenyeget, hogy elpusztít mindenkit, aki fényt kíván deríteni rá…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...