Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. május 31., szerda

Scott Stambach: Ivan ​Iszajenko láthatatlan élete

Ivan ​Iszajenko tizenhét éves, és tisztában van azzal, hogy egész hátralevő életét azon a kórházi osztályon fogja tölteni, ahol születése óta fekszik. Ennek a belarusz gyermekkórháznak minden ápoltja ugyanolyan súlyos beteg, mint Ivan: a legtöbben a csernobili katasztrófa kései áldozatai.
Ivan ebben a szörnyű környezetben – egyfajta túlélési stratégiaként –, amennyire csak lehet, leválasztja magát a valós eseményekről, és fantáziajátékokba menekül. Egészen addig, amíg fel nem bukkan egy különleges, szép lány, Polina. Az ő jelenléte teljesen kizökkenti Ivant a korábbi rutinjából.
A fiút felkavarja Polina viselkedése, aztán hamarosan vonzalom ébred benne. A Polinához fűződő romantikus kapcsolat révén minden álma valóra válik; Ivan eközben feladja minden távolságtartását, és már csak egyvalamit akar: hogy Polina életben maradjon.
„Csodálatos debütálás” (Kirkus)
Scott Stambach fizikát és csillagászatot tanít egy San Diegó-i főiskolán. Ez az első regénye, amelynek fordítása Lengyelországban, Hollandiában, Törökországban, Dániában és Olaszországban is napvilágot látott.

Arthur Madsen: Five 1-2.

Az ​új generáció

Évezredekkel ezelőtt Ehnaton fáraó udvari alkimistáival egy medált készíttetett, amely képes volt befolyásolni a bolygók mozgását.
Az emberiség nem tudja, hogy létezik egy másik világ, egy ismeretlen birodalom, amelynek királynője mindenáron meg akarja kaparintani magának a legnagyobb hatalmat.
Öt gyerek élete változik meg örökre, amikor valaki ellopja a medált, és ezzel együtt a fény is eltűnik a Földről.
Az árvaházban nevelkedő Yeni, Jauns, és Nuwe, valamit a jómódú családból származó Berria és Baru csak egymásra támaszkodhatnak, ha sikerrel akarnak járni.
GYEREKEK ÉS FELNŐTTEK HARCA EGY IDEGEN VILÁGBAN. A BÁTORSÁG, A BARÁTSÁG ÉS A HŰSÉG PRÓBÁJA A VILÁG SORSA AZ Ő KEZÜKBEN VAN.

Shamala ​bosszúja

Újra egy varázslatos kaland veszi kezdetét, amelyben harcok, cselszövések, titkok és árulások kísérik hőseink útját, de vajon a barátságok elég erősek ahhoz, hogy minden próbát kiálljanak?
A FIVE 2 egy csodálatos mese egy másik világról, ahol csak egy dolog biztos, és ezt a gyerekek is tudják: a sorsuk végérvényesen eldőlt, és már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen.

T. C. Lang: A ​Lámpás nyomában

Egy ​halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól.
Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?
Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.
Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.
Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…
Egy angyalt szeretni még sosem volt ilyen kockázatos!

Gerda Green: Fény ​és förtelem

A ​Fény és förtelem Gerda Green krimiíró első regénye. Olga és Herold a fiatal nyomozópáros, akik kis és nagyvárosi ügyek iránt egyaránt érdeklődnek. Ismeretségi körük kiterjedt és szeretnek elmerülni a bűnüldözés világában, amiben nagymértékben segíti őket Olga álomvilága és intuitív személyiségjegyei, Herold racionális gondolkodásmódja és csipkelődő, olykor gúnyos humora és az a sok-sok barát, akikre munkájuk során szert tesznek. Többek között Jánossy Alfréd hadnagy, aki kezdetben kétkedve, majd örömmel fogadja munkájukat. 
Első nagyobb közös ügyük, amit az olvasó elé tárunk, a CÉG-ben folytatott nyomozásuk, amellyel fényt derítenek a vállalatot üzemeltető bűnbandára és az ott dolgozó, olykor önhibájukon kívül az események közepébe sodródott személyek sorsára. Egyúttal bepillantást nyerünk a nagyvárosi partyk csillogó világába és a sokak által utált munkatárs Lajos Egon magányos életébe is. 
A Fény és förtelem a minden emberben megbúvó kettős személyiséget tükrözi, melynek lényege, hogy senki sem születésétől kezdve jó, vagy velejéig romlott, hanem az olykor kedvesnek látszó személyek is lehetnek elvetemültek, ahogy az ellenszenvesek is végül szimpatikusak. A kötetet Bölecz Lilla fiatal és tehetséges grafikusművész nagyszerű illusztrációi és borítója díszítik, akinek 2010-ben nyílt először kiállítása. Azóta számos megbízást készített, ügynökségnek dolgozik és riportok is készültek vele.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...