Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. február 2., csütörtök

Robin Pilcher: Hosszú ​az út hazáig

Claire ​Barclay boldogan él New Yorkban férjével és kislányával. Az éttermük népszerű, nincsenek különösebb gondjaik. Egy nap telefonhívás érkezik Skóciából: nevelőapját szélütés érte. Claire-nek Leo az egyetlen rokona, tulajdon gyermekei pedig ritkán látogatják az öregurat. Így hát Claire és férje, Art Skóciába utazik a nyárra, hogy Leóval tölthessenek néhány hetet. Kiderül, hogy Leót nem lehet magára hagyni, ő azonban ragaszkodik otthonához, az ódon házhoz. Artnak remek ötlete támad: megvásárolják a birtokot, az épületet pedig konferencia-központtá alakítanák át, és egy kisebb házat építenének a nevelőapának. 
Ám a helyzet nem ilyen egyszerű. Claire fiatalkori szerelme, Jonas Fairweather időközben Leo gondnokává és bizalmasává vált. Jonas és Claire barátsága annak idején kurtán-furcsán megszakadt, most is kerülik egymást, s Claire gyanakszik, hogy Jonas valami rosszban sántikál. A házzal kapcsolatos nehézségeket bonyolítják Claire mostohatestvéreinek mesterkedései. Sosem szerették Claire-t, s a gyerekkori ellenszenv az idő múltán sem csökkent. A jóságos Leo végül, Jonas tanácsára, merész lépésre szánja rá magát: árverésre bocsátja a birtokot. 
Vajon sikerül-e megmenteni a családi fészket? Képes-e végre leülni és tisztázni a hajdani félreértést Claire és Jonas? Hogyan lehet kivédeni a nyereségvágytól hajtott mostohatestvérek ármánykodásait?

Renée Carlino: Sweet ​Thing – Te édes (Te édes 1.)

Mia ​Kelly elit egyetemen végzett diplomás, klasszikus képzésben részesült zongorista, egy gyakorlatias gondolkozású anya és egy különc apa lánya. A diploma megszerzése után nem találja a helyét. Azon őrlődik, hogy üzleti végzettségével kezdjen-e valamit, vagy a zenében mélyedjen el, amit szenvedélyesen szeret.
Amikor édesapja váratlanul meghal, úgy határoz, hogy amíg ki nem találja, mihez kezdjen a saját életével, addig az apjáét folytatja. Ann Arbort New York Cityre cseréli, és átveszi apja kávézójának vezetését. A népszerű találkozóhely törzsközönségét fel nem fedezett helyi zenészek, művészek alkotják. Mia eddig távol tartotta magát az izgalmas és kiszámíthatatlan művészléttől, de a váratlan találkozás Will-lel, az édes, helyes, elragadó gitárossal, bepillantást enged neki ebbe a világba. Amikor a srác a barátja, majd a lakótársa lesz, Mia minden tőle telhetőt elkövet, hogy elnyomja a lelkében dúló szenvedélyt, amit iránta és a zene iránt érez, de apja öröksége lassanként megnyitja a szívét.

Lisa Kleypas: Karácsonyéj ​a Péntek kikötőben

EGY ​KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE
Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.
EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE
Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.
NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK…
Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.
HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK
Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.

Ruta Sepetys: Tengerbe ​veszett könnyek

A ​háború a végéhez közeledik Kelet-Poroszországban. Több ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… 
Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét, és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak. De ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. 
Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít sem nemzetiségi hovatartozás, sem kultúra, sem rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek – felnőtteknek, gyerekeknek – ugyanazért kell harcolni: a túlélésért.

Anthony Horowitz: Az Ötök ereje 1-2.

Hollókapu

Mindig tudta, hogy kilóg a sorból. Először jöttek az álmok. Aztán a halálesetek… Matt Freeman bajba keveredett, amiből rendőrségi ügy is lett. Ezután küldték nevelőszülőkhöz a tizennégy éves fiút. Ám csakhamar éreznie kell, hogy valami nincs rendben a nevelőivel, de az egész falu sem százas… Azután Matt tudomást szerez az Ötök rejtélyes társaságáról, és azt is kezdi megérteni, hogy miben más ő, mint a többiek. A szerző ezzel a könyvével új sorozatot indít, hajmeresztő izgalmakkal, s természetfölötti kalandokkal. Nincs bizonyosság. Nincsen logika. Csak a kapu…

Égi ​háború

Matt szívesen élné újra a tinik megszokott életét, miután sikerült megakadályoznia az Öregek visszatértét a Földre, ami katasztrófát hozott volna az emberiségre. A harc azonban korántsem ért véget. A Hollókapu után – ezúttal valahol Peruban – újabb kapu készül kinyílni… Mint kiderül, Mattet már várják ott. És nem csak a barátai… Egy ősi titok Egy tizenéves hős, akin a világ sorsa múlik A Hollókapu folyatása „Arra gondoltam, vajon lehetséges volna-e valami olyasmit írni, mint mondjuk A Gyűrűk Ura, csak itt és most, a való világban játszódó cselekménnyel. Miért kell a fantasynak olyan távolinak lennie? Nem volna izgalmasabb elképzelni, hogy a mágikus erők nagy csatái itt zajlanak a közvetlen közeledben, csak éppen nem veszed észre?” Anthony Horowitz


Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...