Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. szeptember 19., szombat

Elin Hilderbrand: A sziget


Azt hitték, ez az a hely, ahol semmi sem forgathatja fel az életüket.

A Tate családnak generációk óta van nyaralója a vadregényes szigeten, Tuckernuckon. Több mint egy évtizede üresen áll, de most Birdie szeretne egy hetet együtt tölteni Chess-szel, mielőtt a lánya hozzámegy Michael Morganhez.

Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: a tökéletes Chess (gyönyörű, gazdag, jól nevelt, sikeres gasztrorovat-szerkesztő) szakít a hasonlóan tökéletes vőlegényével. Aztán otthagyja az állását és a New York-i lakását – mindezt magyarázat nélkül. Majd a helyzet tovább bonyolódik, amikor Michael hegymászás közben meghal, és Chess önmagát hibáztatja a történtekért.

Birdie meghívja fiatalabb lányát, Tate-et (a csinos és naiv komputerzsenit) és a saját bohém kurátor húgát (akinek híres szobrász férje évekkel korábban öngyilkos lett), hogy csatlakozzon hozzájuk júliusra a szigetre, és hármuk egyesített erejével átsegítsék Chesst a lelki válságon.

Az ellátásukról az egykori gondnokuk fia, Barrett Lee gondoskodik, hiszen a szigeten se meleg víz, se telefon, se komp. A jóképű fiatalember mindig is Chesshez vonzódott, ám most felébreszti a Tate-ben lánykora óta szunnyadó szerelmet.

Bármennyire is háborítatlan a sziget, a négy nő élete újabb és újabb fordulatokat hoz: Tate és bimbózó kapcsolata Barrett-tel, India és az akadémiáján festőhallgató Lula Simpson viszonya, Birdie, akit meglep a volt férje hirtelen feltámadt gyengédsége, és végül Chess, aki a naplójában felfedi minden titkát, a szomorú szakítását a normális élettel és Michael halálát.

Veronica Rossi: Végtelen ég alatt (Végtelen ég alatt 1.)


A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá.

Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat.

A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki.

Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.

A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Éhezők viadala trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került.

Judith McNaught: Paradise 1-5.


Édenkert 1-2


Meredith Bancroft gazdag chicagói kereskedődinasztia sarja, és leghőbb vágya, hogy egy napon, az évszázados hagyományt követve, édesapja örökébe lépjen, és maga irányítsa az országos áruházláncot.  A tehetséges, életvidám, öntudatos lány dolga azonban cseppet sem könnyű: lépten-nyomon meg kell felelnie szigorú, kritikus, zsarnok apja elvárásainak.

Meredith a felnőtté válás küszöbén ismerkedik meg a tanult, intelligens, de szegény sorból származó Matthew Farrell-lel. Első látásra egymásba szeretnek, és az együtt töltött gyönyörű éjszaka után a lány felelősségteljes döntést hoz: apja akaratának ellenszegülve megtartja gyermekét, és titokban férjhez megy Matthez.

Néhány boldogságban együtt töltött nap után azonban a férfinak Venezuelába kell utaznia, ahová kétéves munkaszerződése szólítja. A közös jövőről szőtt boldog álmukat egy idő után kikezdi a távolság, majd végképp szertefoszlik, amikor tragikus körülmények között elveszítik a magzatot.

Matt tizenegy év elteltével gazdag iparmágnásként költözik Chicagóba, és a vélt sérelmek miatt elégtételt akar venni Meredithen.

Miközben a két fiatal ádáz harcot folytat, találkozásuk elkerülhetetlen, így annyi év után szembe kell hogy nézzenek egymással, a közös tragédiával, a temetetlen múlttal és mindazzal az ármánnyal, amelyről hosszú évekkel korábban mit sem sejtettek.


 

Összetört idill 1-2


Az árván maradt Zack Benedictet tizennyolc éves korában a nagyanyja elüldözi a jómódú családi házból. Ettől kezdve egyedül kell érvényesülnie, és ez látszólag könnyedén megy neki: egy filmstúdióban köt ki mint díszletmunkás, hamarosan azonban már ünnepelt filmcsillagként tűnik fel a mozivásznon. Vagyonát nem csak színészként, hanem ügyes befektetőként is növeli, és hamarosan az amerikai filmipar egyik legszebb színésznője a felesége. Élete csupa pompa, ünneplés, ám mindez egy csapásra véget ér, amikor felesége egy pisztolylövés következtében holtan esik össze egy forgatáson, és a gyilkosságra, úgy tűnik, egyedül Zacknek van indoka…

Julie Smith élete sokkal nehezebb körülmények közül indul: vér szerinti szülei elhagyták, és ettől kezdve sorsa bővelkedik a hányattatásokban: az örökbe fogadó családok sora és a nevelőintézetek is különlegesen problémás gyerekként kezelik. Tizenegy éves, amikor egy lehetőséget kap az élettől: szerető családba, megértő nevelőszülők védőszárnyai alá kerül. Julie gyönyörű, határozott és együtt érző nővé válik, aki egy nap éppen karitatív célú útra indul, egyedül vezetve autóját, amikor egy különös fickóba botlik, aki nem más, mint Zack Benedict, aki épp akkor szökött meg a közeli börtönből, ahol negyvenöt éves büntetését tölti… 


Szerelmes éjszakák


Sloan Reynolds harminc év után találkozik először apjával, akinek betegsége újra összehozná a családot, de lánya csak akkor tudja sérelmeit végleg félretenni, amikor egy FBI-nyomozás során apja is gyanúba kerül. Hogy segítségére siessen, Sloan Floridába utazik, ahol nemcsak a bűnügy, hanem egy tökéletesnek tűnő szerelem is várja.

Sloan Reynolds, a kis floridai közösség szeretetének és elismerésének örvendő rendőrnő életeket ment, és mindig segít a bajbajutottakon. Nem is vágyik más életre, különösen nem olyanra, amilyen a Palm Beach-i felső tízezer körébe tartozó dúsgazdag apjáé és nővéréé. Amikor azonban azt a bizalmas információt kapja az FBI-tól, hogy apját és üzleti partnereit csalással és sikkasztással vádolják, az ügy felderítése érdekében úgy dönt – hogy hivatása elhallgatásával –, meglátogatja évek óta nem látott családját.

Ám a nyomozás váratlan fordulatot tartogat. A lány találkozik az ellenállhatatlan milliárdossal, Noah Maitlanddel, és egymásba szeretnek. Sloan tisztában van vele, milyen veszélyes játékot űz, amikor a férfi őszinte érzelmeit és feltétel nélküli bizalmát valódi énje eltitkolásával viszonozza. Arról azonban sejtelme sincs, hogy ő maga is áldozata ennek a játszmának, s hogy az FBI első számú gyanúsítottja voltaképpen Noah. Egy brutális gyilkosság döbbenti rá arra, hogy itt valójában senki sem egészen az, akinek látszik. Hogy nem bízhat senkiben. Hogy csak magára számíthat, ha ki akarja deríteni az igazságot.


 

Valaki vigyáz rám 1-2



A Broadway-karrierjét építő Leigh Kendall az esti előadás után férjével egy vihar kellős közepén találja magát. Balesetet szenvednek, és a férfi rejtélyes módon eltűnik. Leigh hazugság, titok és veszély kibogozhatatlan hálójában találja magát…

Leigh Manning, a gyönyörű, sikeres színésznő, a Broadway ünnepelt csillaga romantikus hétvégét tervez férjével egy hegyi házikóban. A gyertyafényes estéből azonban nem lesz semmi, mert Leigh kocsijával a kunyhó felé menet hóviharba keveredik és balesetet szenved. A kórházban tér magához, ám szörnyű hírt hall: a férjének nyoma veszett.

A rendőrség nagy erőkkel dolgozik, mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a férfit. A keresésben Leigh is részt vesz, a rejtélyes Michael Valentéval, férje üzlettársával az oldalán, de hiába mozgatnak meg minden követ, Logan Manning nem kerül elő.

A szeretett társ elvesztését követő űrt, elhomályosítja egy sejtelem: Leigh és Michael talán mégsem most találkoztak először. Az ügy egyre szövevényesebbé válik, férfiak és nők viszonya, tanúk, gyanúsítottak és nyomozók életének fonala teljesen összekuszálódik.


 

Örök bizalom




„A társadalmi elit számos tagja a dúsgazdag Cecil Wyatt nyolcvanadik születésnapjára gyűlik össze, hogy az idős embert támogassák nehéz napjaiban: sokáig egyetlennek vélt unokája váratlanul eltűnt. Míg a vendégek sorban érkeznek, a rendőrök a kastély kerítésén kívülről figyelik a házat és a vendégsereget.

A jóképű és dúsgazdag Mitchell Wyatt is a vendégek között van, akit apja, az ünnepelt fia, sohasem ismert el gyermekeként. A fiú ezért különböző bennlakásos intézetekben nőtt fel, és harmincnégy éves, mire megtudja, kik is a valódi szülei. Kevéssel a titok kitudódása után meghal Mitchell apja, majd eltűnik a féltestvére, ezért nem csoda, hogy sokaknak gyanús a hirtelen előkerült családtag…

Nem sokkal később a gyönyörű és intelligens Kate Donovan St. Martin-szigetére utazik barátjával, a jól menő ügyvéddel, akinek azonban egy kényes ügy miatt azonnal el kell utaznia. A fiatal lány egyedül marad, és egy véletlen folytán megismerkedik Mitchell-lel, akivel hamarosan egymásba szeretnek. Kate nem sokat tud a férfiről, de amikor értesül annak zavaros múltjáról és vészterhes jelenéről, megrendül a bizalma… 

Judith McNaught: Sequels 1-2-3.

Végtelen szerelem


Victoria Seaton mindössze tizennyolc esztendős, amikor életében először hajóra száll, és keresztülszeli az Atlanti-óceánt. A korán árvaságra jutott, szerény körülmények között, de szerető családban nevelkedett lány sosem látott, dúsgazdag angliai rokonaihoz tart, egy ismeretlen, de előkelő élet felé, maga mögött hagyva az egykori biztonságos otthont és szerelmét, akivel már a közös jövőt tervezgették.

A gyönyörű amerikai lány sugárzó lényével egyetlen szempillantás alatt felforgatja a Wakefieldek ősi nemesi otthonának nyugalmát; őszinte kedvességével, nyíltságával mindenkit meghódít: Charles bácsikáját éppúgy, mint a teljes személyzetet.

Victoria álma és reménye, hogy egyszer még visszatér szülőhazájába szerelméhez, szertefoszlik, amikor rájön, hogy bácsikája, fondorlatos módon, feleségül kívánja őt adni cinikus és arrogáns unokabátyjához, a félelmetes hírű Jason Fieldinghez.

Mert milyen sors várna két fiatalra, ha egyikük sem kívánja a másik oldalán leélni az életét? De vajon szembe lehet szegülni ezzel a kéréssel, ha az egy haldokló végakarata?

Jasonnek és Victoriának azonban sejtelme sincs a háttérben munkáló ármányról…


 

Varázslat


Jordannek, Hawthorne hercegének csupa veszély és kihívás az élete. A számító, erkölcstelen asszonyokból kiábrándult férfi sorsa egy csapásra megváltozik, amikor egy rablótámadás során az ifjú Alexandra megmenti az életét. Jordan, hogy az eset során kompromittált lány jó hírét visszaadja, kötelességtudatból feleségül veszi.

A romantikus lány rögtön beleszeret a cinikus férfiba, akit mélyen megérint Alexandra tiszta lelke, szellemessége és műveltsége. Egy váratlan esemény azonban szinte azonnal el is választja őket. A kényszerű különlét mindkettőjüket átformálja.

Az életunt, kiábrándult férfit az a remény és vágy élteti, hogy egyszer hazajut ahhoz a tiszta lelkű lányhoz, akit feleségül vett. A naiv, szerelmes lány helyett azonban – aki ez idő alatt kénytelen volt szembenézni a fájdalmas valósággal – egy romantikus illúzióitól megfosztott gyönyörű nőt talál.

Vajon képes-e a remény, a vágy és a csekély közös emlék két embert összetartani a kíméletlen valóság ellenében?


Földi mennyország


Az ifjú Elizabeth elszegényedett grófi család utolsó sarja, akire tizenhét évesen rászakad az ősi családi birtok és a kastély fenntartásának minden nehézsége. Nem csoda hát, hogy az árván nevelkedő, gyönyörű lány idejekorán érzékeny, a világ dolgaira fogékony, művelt és büszke nővé érik.

Amikor a társasági életben még járatlan, naiv Elizabethet egy nyáresti bálon rajtakapják, hogy a szerencsejátékos hírében álló Ian Thorntonnal csókolózik, a pletyka azonnal szárnyra kap. Az ifjú grófnő féltestvére, hogy megvédje húga jó hírét, párbajra hívja, majd megsebesíti Thorntont.

Elizabeth majd két évig tartó csendes magányának nagybátyja véget kíván vetni, és megpróbál fondorlatos tervvel férjet fogni unokahúgának. Ian Thornton is horogra akad, mivel titkára tévedésből meghívólevelet küld a lánynak. Amikor Elizabeth megjelenik a férfi skóciai vadászházában, a két büszke fiatal ellentétes érzelmek között vívódik…

Vajon fény derül-e az igazságra: Ian Thornton valóban csak egy szívtelen hozományvadász?

Judith McNaught: Westmoreland 1-2-3.

Álomkirályság


Bár elrabolják a zárdából, az akaratos skót szépség, Jennifer Merrick nem hódol be egykönnyen a lovagnak, aki elrabolta. Ellenségei szívében a Farkas ragadványnéven ismert lovag puszta említése is rettegést kelt. 
A büszke Jennifer azonban nem sokat törődik a félelmetes angol harcossal, aki fogságban tartja őt.

Bátran és szemtelenül száll szembe akaratával… míg a lovag végül erős ölelésébe nem zárja, ellenállhatatlan vágyat ébresztve benne. És Jennifer csapdában találja magát… a büszkeség, a szenvedély, a hűség és a mindent elsöprő szerelem hálójában.


 

Whitney, kedvesem

 
Whitney Stone már a keresztnevével feltűnést keltett a tizenkilencedik század elején Angliában. Földbirtokos apja szántszándékkal adott neki fiúnevet, hogy ezzel is kifejezze csalódottságát. Az eszes, vadóc kislány az apja véleménye szerint túlságosan önálló, és korántsem viselkedik kifogástalan úrikisasszonyként.

Csakhogy Whitneyt Párizsban élő nagybátyja és annak szerető felesége felkarolják. Bevezetik az úri társaságba, és gondoskodnak róla, hogy rendkívüli bája, értelme kibontakozhasson, s ámulhasson rajta ország-világ. Hanem ez még mindig kevés a boldogsághoz, amelyért a lánynak kemény küzdelmet kell vívnia.

Apja ugyanis elherdálja Whitney hozományát, mi több, a háta mögött eljegyzi Westmoreland hercegével, a kéjenc főrenddel, aki szemet vetett rá, és százezer fontot sem sajnál érte. Mit bánja Martin Stone, hogy a lánya mást szeret!

Vajon a szerelem ereje elegendőnek bizonyul, hogy a sors szeszélye állította akadályokon túljutva a gyönyörű leány végre révbe jusson?


Míg el nem jöttél


A zabolátlan és kissé hóbortos Sheridan Bromleigh kamaszlányból intelligens, kötelességtudó, ifjú hölggyé válik. Szabad idejében különös világot teremt maga köré: romantikus történeteket olvas, és közben arról ábrándozik, hogy mindez a varázslat vele is megtörténik.

Egy nap azonban váratlan ajánlatot kap: egy dúsgazdag lányt, Charise Lancastert kell elkísérnie hajón Londonba, a vőlegényéhez.

Az út azonban nem alakul egyszerűen: Charise eltűnik, és Sheridannek nincs más választása, oda kell állnia a vőlegény elé, és be kell számolnia a történtekről. Miközben a hajót elhagyva Sheridan a vőlegényt keresi, olyan baleset éri, aminek következtében elveszti emlékezőtehetségét. Sherry sorsa ekkor vesz fordulatot, megelevenedni látszik mindaz, amit addig csak romantikus történetekben olvasott.

De vajon valósággá lehet-e mindaz, amiről Sherry egész életében csak álmodozott? Valóság maradhat mindaz a boldogság, amelyben része van, ha egyszer visszatér az emlékezete?

Tara Monti: La mattanza – Sorsforduló / Innuendo – Ellenszélben


Mindhármuknak mást jelent.

A fiú menekül előle, mert önnön sorsát látta meg a véres tengervízben.
A lány elébe megy, mert meg akarja érteni.
A férfi? Számára a barbárnak tetsző rítus a halálból fakadó élet szimbóluma. De mindhármuk élete gyökeresen megváltozik tőle.

A borítékban volt néhány fénykép. Az egyiken az öreg Ris mutatta a Blendének nyár végén megszületett tizedik unokáját, a másikon lelkesen integettek neki cserzett arcú férfiak. Kétségkívül az ő kedvéért készült a csoportkép. Valaki hiányzott róla. Kimondatlan, le nem írt kérdésére Mario rossz helyesírással körmölt levele válaszolt kéretlenül is: Sano már nincs a Szigeten…


 

Mindenkinek megvan a maga útja.

Nolan Rianonnak, a sokat látott haditudósítónak esze ágában sincs visszatérni gyerekkora színhelyére.

Finn Cormack, a festőnő (és mellesleg az FBI által jegyzett hacker) is abban a hiszemben járja saját, néha nem éppen törvényes útját, hogy örökre hátat fordított a városnak.

Valaha egy dal sodorta össze őket, a két örökös kívülállót. Egy haláleset azonban mindent megváltoztat. Az utak újra keresztezik egymást – és nem csupán kettejükét.

Titkok, hazugságok, barátok.

Már semmi sem olyan, mint régen.  Már semmi sem az, aminek látszik.

Nolan és Finn válaszok után kutat gyermekkoruk regéi és szilánkjai között, ám egymással is meg kell küzdeniük. Aztán egy újabb gyilkosság után már versenyt futnak az idővel. Kiben bízhatnak ők, akik a fél világon át menekültek a sorsuk és zűrzavaros érzéseik elől, és felégettek maguk mögött minden hidat?

Ne félj! A szárnyakat a szél teremti!

Tami Hoag: Tűz és víz


Katie Quaid soha nem állt ellen semmilyen kihívásnak. Ez tette őt világklasszis lovassá, és emiatt készül megismerkedni Briarwood ellenállhatatlanul sármos új lakójával.

Nick Leone, aki a híresztelések szerint CIA-ügynök, férfimodell és számkivetett volt, újabb kihívással állítja szembe a lányt: újra képesnek kell lennie a szerelemre.

Sylvia B. Knizner: Sana a látólány


Sana egy hatéves kislány, akinek úgy, mint az édesapjának, látomásai vannak. De nem csupán ez a különleges benne, hiszen ennél jóval többre született. Ő az, akit megjósolt az orákulum, hogy különleges képességeivel harcol majd a gonoszok, démonok ellen. Mikor az apja meghal, egy olyan személyt kér meg a kislány felügyeletére, tanítására, aki maga is különleges, hiszen egy varázslat által jóvá tett vámpír. De van úgy, hogy maga a védelmező fordul a védence ellen, és mikor rájön hatalmas hibájára, kénytelen maga mögött hagyni mindent…

Miután Sana tinédzserré serdül, a nagyapjához költözik, és megpróbál normális életet élni. De mindez nem tarthat sokáig, hiszen ő nem erre született. Hamarosan eljön az idő, hogy bosszút álljon apja gyilkosain, és legyőzze a Herceget. De mindezt nem egyedül teszi, mert mellette vannak a barátai, azok, akik az életüket is feláldoznák a Látólányért. Ám a végén éppen azt veszíti el, aki a legfontosabb számára.

Vajon a Látólány ereje elég ahhoz, hogy feltámassza, visszahozza a szerelmét? És tovább tud élni egy vámpír, ha erő híján emberként kénytelen újra kezdeni?

Rita Haowart: Megbűvölve


Az ártatlan és gyönyörű Helen szeme megakad a divatbemutatón kék szemű hódolóján. Ismeretlen érzéseket ébreszt föl benne, a szerelemről álmodozva elfogadja a férfi őszintének tűnő barátságát. 
Ám kiderül, hogy Brad nem az, akinek mondja magát, és saját csapdájába esik bele. Helen képtelen kikerülni a férfi bűvköréből, de ekkor megjelenik az oly régóta várt „szőke herceg fehér lovon”, hogy megmentse.

Rachel Vincent: Sikoltók 1-2-3.

Lélektolvajok

Első sikoly

Valami nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint.

Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga.

Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…

„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a tornatermet áttetsző szmogfelhő takarta volna. És a valamik továbbra is a látóhatárom peremén mozogtak, hol az egyik irányba rántva a tekintetemet, hol a másikba.
Abban a pillanatban bármit megadtam volna, hogy képes legyek megszólalni, nem csak azért, hogy figyelmeztethessem Emmát – mert ez természetesen vitatható tett lett volna –, hanem hogy megkérdezzem Nasht, mi a fene történik. Ő is látja, amit én? És ami még fontosabb, ők is látnak már minket?”




Lélekmentők

Második sikoly

Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik.

No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…



„ – Nem lenne jó, ha a lelked nélkül halnál meg. Ezt hidd el nekem.
Addy lélegzetvétele kapkodóvá vált. Ütőere kiemelkedett a nyakából, és vadul verdesett a félelemtől és az értetlenségtől. Akadozva suttogta el a kérdést: – És erről honnan tudtok, srácok?
– Ugyanonnan, ahonnan arról, hogy Eden meghalt. – Tod magához húzta Addyt, és szinte közvetlenül a fülébe beszélt, csendes, a félelemtől érdes hangon. – Addison, ha meghalsz úgy, hogy a lelked annál a pokolfajzatnál van, ő alakot ad neked majd az alvilágban, és te örökre a tulajdonában maradsz. Örökre, Addy. A fájdalmadból fog táplálkozni. Felhasít téged, és hagyja, hogy kivérezz.”


 

Lélekőrzők


Kaylee Cavanaugh csak egyetlen dologra van rákattanva: őrülten szexi és hihetetlenül népszerű fiújára, Nash Hudsonra, aki – mivel ugyanolyan lúdvérc, mint Kaylee – jobban megérti őt bárki másnál. Semmi nem állhat közéjük. Vagy valami mégis?

A Démonlehelet… Nem az a fajtája, mint amikor reggel elfelejt az ember fogat mosni. Hanem az alvilági kábítószer, amelybe akár bele is lehet halni. Ennek a rendkívül addiktív vegyületnek valahogy sikerült átjutnia az emberek világába.

De hogyan?

Kaylee és Nash mindent elkövet, hogy felszámolják a forrását, és megvédjék tőle a barátaikat – akik közül az egyik már függővé is vált. És valaki más is…

Rachel Vincent: Shifters 1-6.

http://moly.hu/system/covers/big/covers_177151.jpg?1395414994

Stray – Kóborok


Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet.

Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet.

Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!


 

Rogue – Latrok


Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra.

Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni.

Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha – bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam.

Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem…


 

Pride – Falka

NAGYON REMÉLEM, HOGY A MACSKÁKNAK TÉNYLEG KILENC ÉLETE VAN

Eljárás alatt állok, a tét az életem. Tévesen, de azzal vádolnak, hogy megfertőztem egykori ember barátomat, majd megöltem, hogy eltüntessem a bizonyítékot. Embert megfertőzni a három főbenjáró bűn egyike. A másik kettő a gyilkosság, és a titkaink kifecsegése.

Háromból kettő. Nekem végem.

És ráadásul a hegyekben egy vad kóbor garázdálkodik: egy riadt, tizenéves nőstény macskát kerget. Nekünk kell először megtalálnunk, mielőtt a nyakunkra hozza az embereket. A szerelmem, Marc segítségével, úgy hiszem, meg tudom menteni a sebezhető lányt a nagyratörő kóbortól, és a Területek Tanácsának játszmáitól is.

Amennyiben a saját peremet túlélem…


 

Prey – Préda


Néha a macska-egér játék nem játék egyáltalán…

Játék? Naná. A falkám össztűz alatt áll, apám hatalma inog, a szerelmemet száműzték. Vagyis már hónapok óta nem láttam Marc szépséges arcát. Azonfelül, egy kismamával és egy mindentudó tizenévessel a nyakamon, nem is nagyon álmodozhatok róla, hogy hamarosan újra látom.

És a rég várt találkozást is tönkreteszi, amikor vad kóborok ütnek rajtunk. Most a csoportunkat fenyegetik, Marc eltűnt, és igazán minden eszemre és ügyességemre szükségem lesz, hogy megakadályozzam a családom végleges szétszakítását.


 

Shift – Változás


Nem könnyű az első női vérmacska-végrehajtó élete. Gyűlnek a hegek, gyűlnek a tapasztalatok.

A magánéletem? Bonyolult. A testvérem halála és az apám elleni eljárás óta legfeljebb a további vérontást akadályozhatom meg. A falkánkat azonban egy seregnyi dühös mennydörgőmadár támadja meg – és talán csak úgy kerekedhetünk régi ellenségünk fölé, ha ki tudjuk csikarni a békét az új ellenféltől.

Egyre több halál, egyre több árulás. Az ösztöneim óvatosságra intenek. De néha nincs más út, mint elrugaszkodni a szakadék széléről…


Alpha – Alfa


A Tanács új, gátlástalan feje határsértéssel, emberrablással, gyilkossággal és árulással vádolt meg engem, Jace-t és Marcot. Hát igen, elfoglaltak voltunk mostanában. Most azonban ideje, hogy a saját kezünkbe vegyük az igazságszolgáltatást, megbosszuljuk a bátyám halálát és kivágjuk a Tanács szívében terjedő rothadást.

Nem lesz könnyű. A veszteségek elkerülhetetlenek, de megesküdtem, hogy mindenáron megvédelmezem a falkámat. Marckal az oldalamon – és célkereszttel a hátamon – haladok előre a végső leszámolás felé, amely mindent végleg megváltoztat majd.

Maria Brown: Áldatlan örökség


Ha két ember ugyanazt akarja, ám szinte törvényszerűen mindig másképp, elkerülhetetlenek az összetűzések. Legyen az elérendő cél akár egy örökség, vagy éppen a másik személye.

Kathleen McNamara álmában sem gondolta volna, hogy valaha örököl. A hirtelen jött szerencsével kezdetben nem tud mit kezdeni. Habozik birtokba venni jogos tulajdonát, és fogalma sincs róla, hogy késlekedése végzetes következményekkel jár. Például egy izgága alakkal, aki fenekestől felforgatja az életét…

Maria Brown: A bizalmas / A hitszegő / Angyali játszma


Emilia Finch különös bűnügybe keveredik. Minden esélye meg van rá, hogy élete hátralévő részét börtönben töltse. Ismerve a londoni igazságszolgáltatás tekervényes útvesztőit, helyzetét kilátástalannak véli. Kénytelen mindent megtenni, hogy tisztára mossa magát. Attól sem riad vissza, hogy a nagyhatalmú Lord Thornwall segítségét kérje, aki veszélyes ember hírében áll.

Daniel Stone figyelmét első pillantásra felkeltette a kitartó nőszemély, aki fittyet hány minden intelemre. Nyakassága, mely arra irányul, hogy hatékonyan részt vegyen a nyomozás legapróbb részletében is, számtalanszor kihozza a sodrából.

Mégis, valami ellenállhatatlan erő sodorja egymás felé a két magányos embert, aminek beláthatatlan következményei lesznek.


 

II. Henrik, angol király uralkodása idején minden nemesnek és főúrnak vigyáznia kellett, mit mond. Az erős királyság megteremtéséhez igen kemény harcot kellett folytatni az önkényeskedő nemesek rovására.

Ebben az időszakban sem volt ritka, hogy koholt vádak alapján emberek ezrei essenek áldozatul a kialakuló hatalomnak.

Rowenna Longwood szeretett apja miatt indul útnak, hogy segítséget szerezzen. Kész megküzdeni bárkivel, hogy ártatlanságát bizonyítsa.

Robert Blackhurst, a bujkálni kényszerülő nemes szintén az igazát keresi.

A sors úgy hozza, hogy útjaik keresztezik egymást, s különös kapcsolat alakul ki közöttük.


 

Mit tegyen az ember, ha olyan döntésre kényszerül, ami a későbbiek folyamán az egész életét megváltoztathatja? Mire képes egy nő, hogy megvédje a szeretteit?

Angela Colin mindent megtesz, hogy tisztességesen felnevelje az unokaöccsét. Ha a sors úgy hozza, akár hazugságok árán, némi csalással is eléri a célját. Mindezek ellenére akad egy olyan férfi, aki átlát mesterkedésein, és nem hagyja nyugodni a lány különös viselkedése.

Benjamin Winters Grayt a határozott, sikeres üzletembert nem lehet egykönnyen becsapni. Noha keményen küzd az előítéleteivel, segít a lánynak. Azonban nem számol a veszéllyel, ami a döntésével jár.

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem (Hundred Oaks)


Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant!
A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…)

Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.

A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Michael Grant: Köddé váltak (Köddé váltak 1.)


Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.

Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.

Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.

Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.

Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár…



„Elizabeth a nevem, de senki sem szólít így. Mikor megszülettem, és az apám rám nézett, biztos arra gondolt, hogy olyan méltóságteljes, szomorú képem van, mint egy középkori királynőnek vagy egy halottnak. Később kiderült, hogy átlagos vagyok, nincs bennem semmi különös. Még az életem is tök átlagos volt eddig. Ez egy Daisy élete, nem egy Elizabethé.”

„Azon a nyáron, amikor elmentem Angliába az unokatestvéreimhez, minden megváltozott. Valamennyire a háború miatt is, hisz az állítólag nagyon sok mindent felborított, de mivel nem sokra emlékszem a háború előtti életből, az nem is igazán fontos most ebben a könyvben.”

„Leginkább Edmond miatt változott meg minden körülöttem. Elmondom, mi történt. Itt és most – az én könyvemben.”

Daisyt, míg apja rémes, új felesége gyereket vár, lepasszolják nyaralni a vidéki rokonokhoz. Egyik ámulatból a másikba esik: sosem hitte volna, hogy vannak tizennégy éves srácok, akik cigiznek, autót vezetnek, és egyáltalán: olyan szabadok, mint bármelyik felnőtt.

Daisyt elvarázsolja a szabad élet, na meg az unokatestvére, Edmond. Főleg az után, hogy felügyelet nélkül maradnak, mert kitört a háború. A háború, amelynek méreteit és súlyát képtelenek felfogni egészen addig, amíg be nem kopogtat hozzájuk egy rokonszenvesnek távolról sem nevezhető alak személyében…

Mary Jane Clark: Közel hozzád


Eliza Blake híres médiasztár alig heverte ki férje elvesztését, amikor újabb traumával kell megbirkóznia. Egy országos tévécsatornán folyó népszerű műsorával kapcsolatban rengeteg levelet és telefonhívást kap, melyek között mindig akad egy-egy beteg lelkű néző fenyegető üzenete is. Mivel azonban ezek a tévécsatorna belső ellenőrzésén rendre fennakadnak, a biztonsági főnök jónak látja, ha figyelmezteti Elizát a veszélyre, aki maga is aggódni kezd az egyre gyakoribbá váló zaklatások miatt.

Eliza frissen kibontakozó új kapcsolata rövidesen zátonyra fut, így ismét egyedül marad, ami fokozott óvatosságra inti. Habár volt szerelme helyére sokan pályáznak, Eliza egyre kevésbé tudja, hogy kiben bízhat meg és kiben nem. Életének problémáit megoldandó, kislányával elköltözik egy New Yorktól távolabb eső, idilli, csendes kisvárosba. Látszólag rendeződik körülötte minden, amikor egyszer csak gyanús alakok tűnnek fel a házuk körül…

Az izgalmas, fordulatos történet mellett Eliza és kislánya kapcsolatának meghatóan szép pillanatai is magával ragadják az olvasót. A szerző – lévén maga is televíziós személyiség – bepillantást enged a műsorkészítés kulisszatitkaiba is.

Margo Maguire: A csodás ereklye / Kelta menyasszony


A keresztes háborúból visszatérő Alex minden vágya, hogy pappá szenteljék, ám előbb kénytelen eleget tenni halott barátja utolsó kívánságának, aki egy ereklyét akar eljuttatni Yorkshire-ben léő bátyjának.
Alex útját nem várt esemény keresztezi. Haramiák támadnak meg három apácát, s a harcedzett lovagnak sikerül megmentenie egyikük életét.
Kiderül, hogy bár Lucy régóta kolostorban nevelkedik, valójában még nem tett fogadalmat, s kibontott hajjal, hétköznapi ruhában a létező legnagyobb kísértést jelenti a férfi számára…


 

Ősellenségük elől menekült el Írországból immár négy éve Keelin O'Shea öreg nagybátyjával és nemzetsége fennmaradásának letéteményesével, a szent lándzsával. A látnoki képességekkel megáldott – vagy megvert – lány Anglia távoli vidékén összetalálkozik Marcus de Granttal, aki ugyanabban az erdei kunyhóban keres menedéket, mint ő.
A csapatát ért orvtámadásban az angol lovag egyik rokona is megsebesül, és Marcus valóságos csodatevőt lát Keelinben, miután kiderül róla, hogy ért a gyógyításhoz. A szőke ifjú szívét még egyetlen nő sem hódította meg, Keelin azonban forró vágyat ébreszt benne.
Mindketten érzik, hogy egymásnak rendelte őket a sors, ám a lány addig nem gondolhat szerelemre, amíg vissza nem viszi Írországba a szent lándzsát…

Maggie Stiefvater: Tündérdallam 1-2.


Lament – A Látó szerelme


Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.

Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar.

Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.

Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.


 

Ballada – A holtak éneke


James Morgan szinte nem is evilági muzikális érzékkel rendelkezik. Tehetsége felkeltette a lélekrabló tündérmúzsa, Nuala figyelmét is, aki felébreszti, majd kiszipolyozza a kivételes halandók kreatív energiáit. Míg végül meg nem halnak.

Jamesnek éppen elég oka van rá, hogy tartson a tündérektől, ám miközben Nualával egy közös zenei szerzemény megalkotásán dolgoznak, a srác egyszer csak rádöbben, hogy egyre mélyebb érzelmeket táplál Nuala iránt.

A tündérnép többsége azonban korántsem ilyen ártalmatlan és jó indulatú. Mindenszentek éjszakájának – a halottak napjának – közeledtével Jamesnek meg kell küzdenie a tündérkirálynővel és a holtak királyával, hogy megmentse Nuala életét. És a saját lelkét.

Maggie Stiefvater: Hollófiúk 1-2.

The Raven Boys – A hollófiúk


Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szereleme… vagy te ölted meg őt.

Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket: ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt.
A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Holló Fiúkként ismert banda csak bajt hozna rá. De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt.

A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Holló Fiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél.

Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Holló Fiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában.


 http://moly.hu/system/covers/big/covers_269594.jpg?1423357050

The Dream Thieves – Álomrablók



A varázslat és a romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt!

Most, hogy Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam élete gyökeres fordulatot vesz.

Ronan, például, egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmok is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba.

Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey is…

Maggie Stiefvater: Mercy Falls farkasai 1-2-3.

Shiver – Borzongás


Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…

Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…

Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!
Szeretni fogod.


 

Linger – Várunk


A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét.

Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az esőáztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik.

A tudott dolgok súlya, a kimondatlanoké.


Forever – Örökké

akkor…

Amikor Sam megismerte Grace-t, ő farkas volt, Grace pedig ember. Sam végül megtudta, hogyan lehet ember, szerelmük a különös távolságtartásból a közös élet intenzív közelségévé változott.

most…

Itt véget is érhetne a történetük. De Grace nem maradhat ember. Ezúttal ő a farkas. És Mercy Falls farkasait egy végzetes, különös vadászat fenyegeti.

örökké…

Sam bármit megtenne Grace-ért. De képes-e egyetlen fiú és egy szerelem megváltoztatni az ellenséges, veszett világot? A múlt, a jelen és a jövő összeomlani készül, egyetlen pillanatban – élet és halál pillanatában. A búcsú vagy az öröklét pillanatában.

Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta


A Skorpió Vágtát november elején rendezik. A lovasok mindent elkövetnek, hogy megzabolázzák tengeri lovaikat, és célba jussanak.

Van, aki túléli.
Van, aki belehal.

Idén a tizenkilenc éves Sean Kendrick a címvédő bajnok. Nem a szavak embere, és ha fél is, mélyen hallgat róla.

Puck Connolly más. Soha nem gondolta, hogy egyszer majd indulni fog a Skorpió Vágtán. De a sors úgy hozza, hogy kénytelen benevezni a versenyre – egyedüli lányként. Sejtelme sincs, mi vár rá.

A nagysikerű Shiver-trilógia szerzője, Maggie Stiefvater, megint megmutatja, milyen az, amikor a szerelem és az élet komoly akadályokba ütközik, és csak az marad életben, akinek a helyén van a szíve. A Skorpió Vágta minden olvasó számára felejthetetlen élményt nyújt.

Lola Franck: Capri hold


Gina, a nemrég elvált búvárrégész megbízást kap, hogy derítse fel, valóban Tiberius császár egykori hajójára bukkantak-e Capri partjainál. Ugyanekkor érkezik a luxusszigetre Párizsból Paulo, aki egy nagy kábítószer-szállítmány után nyomoz. Célpontja a harmadik főszereplő, Orsini márki, aki rangja és vagyona dacára gyaníthatóan alvilági körökkel tart kapcsolatot.

Az izgalmas nyomozás mellett a regény fontos témája a már harmincas éveiben járó nő ingadozása az előkelő, vagyonos, vonzó márki, és a néha tenyérbe mászó modorú, ám melegszívű zsaru között.

A két férfi közt is kibontakozik a harc, és a nőért folytatott versenyfutás közben a régészeti szenzáció feltárása és a bűnügy megoldása is váratlan fordulatot vesz.

Linda Lael Miller: A vad Charlotte


Charlotte még sokáig fogja emlegetni azt a napot, amikor az intő példák ellenére barátnőjével kimerészkedik az egzotikus arab sziget piacterére, ahonnan kalózok rabolják el.

Örökké csillapíthatatlan kalandéhsége vajon valóban ilyen izgalmakra vágyott?

Így találkozhat viszont a jóképű Trevarren kapitánnyal, akiről már kislány kora óta ábrándozik, s akinek közelsége most váratlanul olyan érzelmi vihart ígér, mely józanságát alaposan próbára teszi.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...