Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. augusztus 16., vasárnap

Lylia Bloom: Ellopott életek (Életek trilógia 1.)



Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában… 
 
Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána.
 
Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában… 
 
Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását. 

Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?

C. J. Roberts: Captive in the Dark – Fogoly a sötétben (Fogoly a sötétben 1.)


Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.

Anna Todd: After – Miután (Miután 1.)


EGY SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.

Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.

Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább. 

Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott. 

Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt. 

Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik, mintha egyáltalán nem érdekelné. A nemtörődöm viselkedése és a gorombasága ellenére Tessa úgy érzi, ha sikerül mélyre ásnia, megtalálja az igazi Hardint a hazugságok felszíne alatt. Hardin újra és újra eltaszítja, de csak azért, hogy aztán még közelebb vonja magához. 

Tessának megvan a tökéletes barátja. Miért igyekszik ennyire legyőzni a saját sértett büszkeségét, és Hardin előítéletét a rendes lányok iránt? 

Talán azért, mert ez szerelem?

Anna Todd AFTER című fanfictionjét milliók olvasták a WATTPAD-en, és az egész világon lenyűgözte az olvasóit. Itt az idő, hogy ön is megismerkedjen az internet legtöbbet emlegetett könyvével.

Meg Cabot: A mediátor 1-6.


Suzie és a szerelmes kísértet

 
„Meghaltál. Nincs itt semmi keresnivalód."Suzannah éppen most tett meg néhány ezer kilométert New Yorkból Kaliforniába csak azért, hogy egy rakás lökött fiúval (a mostohatestvéreivel) lakjon egy fedél alatt. Még ki sem pakolt, az anyját máris megríkatta, ráadásul egy kísértet ücsörög a hálószobájában. Szó se róla, Jesse igen vonzó kísértet, de a lényeg nem ez.Az élet az elmúlt tizenhat évben nem volt egyszerű. Hát persze, hogy nem, mert Suzannah mediátor – ő foglalkozik azokkal, akik a talpukat feldobván egy kis khm… "felfordulást” hagynak maguk után. Még szerencse, hogy Jesse nem veszélyes. Heatherrel, a feldúlt kisértetlánnyal ellentétben, aki Suzannah új középiskolájában kísért…
 
 

 

Mondd meg a Vörösnek!

 
„Márpedig kísértetek nem léteznek". Tudományos berkekben legalábbis ez a nézet. Suzannah Simon, a másodéves középiskolás is szeretné ezt hinni. Még csupán két hete él a napfényes Kaliforniában, s máris medencés bulik és új barátok forgószele ragadja magával. Na és az új mostohabátyjai! Ráadásul a hajának is jót tesz a tengeri levegő! Egyszóval minden mesés. Aztán megjelenik egy halott nő kísértete az ágyánál, és sírva arra kéri Suzie-t, találja meg a Vöröst, és közölje vele, nem ő tehet az asszony halaláról. Egy gyilkos felkutatása nem könnyű feladat, különösen azért nem, mert a nyomok Tad Beaumont apjához vezetnek. Tad pedig az iskola legédesebb és legmenőbb sráca ráadásul vele randizik Suzie életében először.
 
 

 

Karambol

 
A kísértetek nem olyanok, mint a kutyák, hogy odajöjjenek az emberhez, ha füttyent nekik. A 16 éves Suzannah mégis azért fohászkodik, hogy Jesse – ez a csudára jóképű szellemlény, aki a legváratlanabb pillanatokban szokott megjelenni a szobájában – lehetőleg azonnal teremjen nála és segítsen rajta. Ugyanis megint veszélyes helyzetbe került: beleütötte az orrát négy újdonsült kísértet dolgába, akik egy végzetes autóbalesetben vesztették életüket, és addig nem nyugodhatnak békében, amíg bosszút nem állnak a halálukért. Mégpedig nemcsak azon, aki okozta, hanem mindenkin, aki a bosszújuk útjában áll.
 
 

 

A legsötétebb óra

 
Suze életének tizenhatodik nyara ez a mostani, ám ahelyett, hogy a tengerparton gondtalanul sütkérezve töltené, egy menő szállodában bébiszitterkedik, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Mindeközben kiderül, hogy a kisfiú, akire vigyáznia kell, „kezdő mediátor”, és az sem mellékes körülmény, hogy a kiskölyök bátyja igencsak szemrevaló fiatalember. De Suze-nak ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia, nevezetesen, hogy medenceépítés közben mostohaapja és mostohabátyja a házuk kertjében egy régi sírra bukkant. Vajon Jessenek, a jóképű kísértetnek a sírjáról van szó, akivel Suze idestova egy éve megosztja a szobáját? Suze eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot. Márpedig ha ő valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.
 
 

 

Veszélyes háromszög

 
A nevem Susannah Simon, és mediátor vagyok, aki kapcsolatot teremt az élők és a halottak között. Emiatt azonban nem mindig élhetek úgy, mint egy normális tizenhat éves lány. Itt van például Jesse, ez a 19. századi szívtipró, aki többnyire az én szobámban tanyázik. De itt van ez a másik srác: aki annál elevenebb, és ugyanazzal a képességgel rendelkezik, mint én. Én Jesset akarom meghódítani, ez a másik pedig engem. Az a baj, hogy ő azt is tudja, hogyan szabadulhat meg a vetélytársától: ha végleg a másvilágra juttatja. Úgyhogy szerintem nyugodtan leszögezhetjük: üldözött vagyok. Azt viszont sose gondoltam volna, hogy nem egy halott lesz az üldözőm.
 
 

 

Virradat

 
Suze már hozzászokott a kísértetekhez, végtére mediátor, akinek, mondhatni, napi munkája, hogy halottakkal társalogjon. Azt persze sosem gondolta volna, hogy az egyikbe – Jessebe, ebbe a XIX. századi vonzó fiatalemberbe – bele is szeret. Amikor rájön, hogy dönthet Jesse sorsáról, vagyis megakadályozhatja, hogy meggyilkolják, válaszút elé kerül: megmentheti a szerelme életét, de akkor sosem találkozhat vele! De mit választana Jesse? Azt, hogy tovább él Suze nélkül, vagy azt, hogy meghal és szeretheti?

Meg Cabot: Hívószám 1-800 1-5.


Tudom, hol vagy!

 
Ketten a Harleyn
 
Jessica Mastriani a legjobb barátnője kedvéért, aki le akar fogyni, gyalog indul haza az iskolából két mérföldre lévő otthonába, és egyenesen beleszalad
egy hatalmas viharba, aminek súlyos következményei lesznek. Nem mintha azelőtt nem lettek volna problémái. Élete a szurkolás és a fuvolázás mellett a rögbicsapat nagyágyúival folytatott verekedésekben és az emiatt kirótt büntetésekben merül ki. Még szerencse, hogy ilyenkor a gimi legbelevalóbb végzős tanulója, Rob mellett ülhet. Ez a mostani azonban komoly poblémának ígérkezik. Hazafelé menet ugyanis addig ismeretlen képességre tesz szert. Olyasmire, ami éppúgy felhasználható jóra, mint rosszra.
 
 

 

Fedőneve: Kasszandra

 
A kutatás folytatódik
 
Jess Mastriani – a sajtó által „Villámlánynak” emlegetett leányzó, akiben, miután egy nagy viharban belecsapott a villám, olyan képesség fejlődött ki, hogy megtalálja az elveszett gyermekeket – egyik napról a másikra elveszítette ezt a különleges képességét. Vagy talán mégsem? Jess mindenesetre azt szeretné, ha a média és a kormányzat elhinné, és mindenki békén hagyná, kivéve a szexi Rob Wilkinst, akibe szerelmes… Jess kívánsága azonban szemmel láthatóan nem teljesül – kivált ezen a nyáron nem, amikor munkát kap egy zenei tehetségű gyerekek táborában. Épp ekkor keresi fel egy eltűnt kislány papája, aki könyörögve esdekel Jessnek, hogy találja meg gyermekét. Jess nem tud nemet mondani, ám ettől kezdve újból üldözőbe veszi az FBI, valamint egy komisz nevelőapa, aki csak egyet szeretne: holtan látni a Villámlányt. A történet egy izgalmakban bővelkedő barlangi kutatással folytatódik… és időben megjelenik Rob is, aki… de hiszen kitalálhatjátok!
 
 

 

Veszélyes terepen

 
Mindenhol lesnek rájuk
 
„Nem ő tehetett róla! A tizenhat éves Jessica Mastriani nyaralt, amikor eltűnt az osztálytársnője, Amber Mackey. Hogyan akadályozhatta volna meg – még annak a különleges képességének birtokában is, hogy bárkit és bárhol megtalál –, hogy a szurkoló lány holtan kerüljön elő, ha még azt se tudta, hogy nyoma veszett?” 

A nem tudás azonban, úgy látszik, nen mentség. A gimnázium diákjainak többsége Jesst hibáztatja a brutális gyilkosság miatt. Jess sosem vott különösebben népszerű osztálytársai körében, de azt remélte, hogy az új iskolaévben új életet kezdhet: verekedések helyett izgalmas randik, büntetések helyett szédületes bulik.De amikor egy másik szurkolólány is eltűnik, talán visszaszerezheti a becsületét. Ha megtalálja Heather Montrose-t, mielőtt őt is eltennék láb alól (és az FBI sem szagolja ki, hogy még mindig birtokában van látnoki képességének) talán bekerülhet az iskolai elitbe. Feltéve, ha ennek nem az az ára, hogy őt magát, sőt szeretteit is elteszik láb alól.
 
 

 

Hajsza

 
Ketten a gonoszok ellen
 
A tizenhat éves Jessica Mastriani tudja, hogy nem sikerülhet eltitkolnia különleges pszichikai képességét, melyet az USA kormánya a saját céljaira is fel akar használni. Azt azonban soha nem gondolta volna, hogy Cyrus Krantz, az FBI egyik fejese meggyőzheti arról, hogy az ő elitcsapatában a helye, amely hozzá hasonlóan különleges adottságú emberekből áll. Amikor az erdő mélyén élő bűnözők elrabolnak egy helybeli fiút, kiderül, hogy Jess célja egybevág Krantzéval. Így nem marad más választása, mint hogy összefogjon vele, hogy elejét vegyék egy még súlyosabb bűncselekménynek. Vajon sikerül-e a gyűlölet és félelemkeltés légkörében kettejüknek – és persze Jess szerelmesének, Robnak és barátainak – megmenteniük a kiszemelt áldozat életét a sajátjuk elvesztése nélkül?
 
 

 

Isten veled, Villámlány

 
Hiányzol
 
Jessica Mastriani, aki sokak véleménye szerint erősen problémás tinédzser volt, semmire se vágyott annyira, mint arra, hogy „normális” legyen. Ennek a vágyának azonban búcsút kellett mondania egy viharos délutánon, amikor hazafelé tartott az iskolából. Egyik napról a másikra világhírű lett „Villámlányként”, aki mindenkiről, aki eltűnt – akár él, akár meghalt – tudja, hol kell keresni. Hamarosan az Egyesült Államok kormánya is igénybe veszi különleges képességét. Új munkájának azonban súlyos ára van, s Jess hónapok múltával önmaga árnyékaként tér vissza otthonába…

Karen Hawkins: MacLean átok 1-5.


Kalandor


A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…
Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…
Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.
Karen Hawkins első, magyar nyelven megjelenő romantikus regényének főhősei viszállyal lépnek házasságra, ám a mindent elsöprő szerelem megváltoztatja sorsukat.





Viharos szerelem


Venetia határozott és öntudatos ifjú hölgy, aki segítő szándékkal bármikor szívesen beleavatkozik a körülötte élők életébe. Amikor azonban egy hozományvadász csellel ráveszi, hogy megszökjön vele, nagy bajba kerül, és úgy tűnik, most ő szorul segítségre. Egy váratlan hóvihar miatt egy fedél alá kényszerülnek, kockára téve Venetia jóhírét. A fogadó, ahol megszállnak, időközben megtelik vendégekkel, akik nem hagynák szó nélkül azt, hogy egy ifjú hajadon idegen férfi társaságában utazgat. A szorult helyzetben lévő lány segítségére siet gyerekkori barátja, Gregor MacLean, aki egy ügyes hazugsággal elejét veszi a gyanúsítgatásnak.
Ám a valódi kalandok még csak most kezdődnek: a hó miatt még napokra a fogadóban rekednek, összezárva egy úti társasággal.
Miközben azon igyekeznek, hogy fenntartsák a látszatot, McLeannek saját viharos természetével is meg kell küzdenie, Venetia pedig rájön, hogy amit Gregor iránt érez, sokkal több egyszerű barátságnál, és hiába próbálja megőrizni józanságát, menthetetlenül beleszeret a férfiba.




Kockázatos szerelem

 
Amikor apja eljátssza a családi vagyont, amely így a sötét és veszélyes Lord Dougal MacLean kezébe kerül, Sophia MacFarlane-nek a ravaszságát kell használnia, hogy visszaszerezze: legnagyobb értékét, erkölcsi tisztaságát kell kockára tennie.
 
 

 

Határtalan szerelem

 
A londoni társasági évad közepén a meggondolatlan és csélcsap ifjú hölgy, Caitlyn Hurst komoly zűrzavarba keveredik: csapdát akar állítani a vagyonos és jóképű Alexander MacLane-nek, hogy a férfinek feleségül kelljen kérnie őt. Tervéről azonban értesül ikertestvére, Caitriona, valamint Alexander öccse, Hugh MacLane is, és egymásról mit sem sejtve, mindketten próbálják megakadályozni a tervet. A sors fintora, hogy végül ők keverednek botrányba, amelynek vége kényszerű házasságkötésük lesz. A gyors londoni esküvőt követően Triona és Hugh a férfi skóciai birtokán kezdi meg titkokkal és nehézségekkel teljes közös életét. Vajon sikerül-e érzelmileg is közel kerülniük egymáshoz? Elég erős lesz-e a szerelmük, hogy megtörjön a MacLeaneket évtizedek óta sújtó átok? Vajon Triona elszántsága rábírja-e Hugh-t, hogy teljes mértékig bevonja a lányt az életébe, és megossza vele minden titkát?
 
 

 

Szerelmi alku

 
Caitlyn Hurst az egész társaság előtt alázza meg Alexander MacLeant, aki bosszúból elhatározza, hogy tönkreteszi a lányt. Ám Caitlyn bája és eszessége meghiúsítja a férfi terveit…

Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból 1-4.


Lányok a kastélyból

 
A gazdasági válság az Angliából hazatért Arlene Harris vállalkozását sem kíméli. A lány ezért kénytelen rég nem látott, dúsgazdag nevelőapjához fordulni, aki furcsa feltételeket szab ahhoz, hogy a lányok – Arlene és két féltestvére – hozzájussanak pénzéhez. 

A feladat emberpróbáló, s valahányszor Arlene bajba kerül, gyermekkori szerelme, Leon mindig ott terem, hogy gúnyolódjék a „kis bajkeverőn”. 

Milyen csodákat és titkokat rejt a Márai-kastély? Hogyan boldogulnak a korábban gyűlölködő mostohatestvérek a nehéz időkben? És mi történik Arlene-nel és Leonnal? Folytatható-e a gyermekkori szerelem?
 
 

 

Nászajándék Salzburgból

 
A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. 
 
Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog. 
 
A Nászajándék Salzburgból Dália regénye, egyben folytatása a Lányok a kastélyból című kötetnek, melyről egyik méltatója azt írta, hogy „ez a könyv üde, mint egy csokor virág”. Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.
 
 

 

Malom a tóparton

 
Az éjszaka kellős közepén hangosan dörömbölnek a Márai kastély kapuján. 

A csendháborítót Vikor Annának hívják. A középső Márai lánynak, Izadórának a legjobb barátnője volt, mielőtt az élet elválasztotta volna egymástól a kastélyban élő elkényeztetett kisasszonyt és három évvel fiatalabb rajongóját. A család elköltözése után Anna a kilátástalan nyomorból menekült egy rossz házasságba, melynek most drámai körülmények között véget kellett vetnie. 

A szép Izadórát emlékek sokasága rohanja meg, s közülük van egy, melynek akár örülhetne is, ha merne: annak idején egy családi katasztrófa nemcsak Annát száműzte a Kristályhegyről a távoli Velencei-tó partjára, hanem Vikor Dávidot, a lány lobogó hajú és lobogó lelkű szőke fivérét is, az egyetlen fiút Izadóra életében, aki iránt sosem tudott olyan közömbös lenni, mint ahogy annak idején mutatta…
 
 

 

Kicsi Betti a nagyvárosban

 
Gyarmati Bernadett huszonhét évesen már túl van egy nehéz váláson. Élete legnagyobb kihívásán, a Márai-kastély parkjának megépítésén is sikerrel jutott túl, mégis kiégettnek érzi magát. Főleg miután ő marad a kastély egyetlen állandó lakója, hiszen a többiek már mind megtalálták párjukat. Bár világéletében Kristályhegyen élt, mostanra úgy érzi, hogy megfullad, ezért úgy dönt, nem maradhat itt tovább. 

Egy multinacionális vállalat szállodaláncot építtet Budapest szívében és kertépítők referenciamunkáit várja, hogy kiválaszthassa a legalkalmasabb jelöltet. Betti elküldi pályázatát, el is nyeri a megbízást, és elköltözik egy számára teljesen idegen világba, a fővárosba, ahol semmi nem úgy alakul, ahogy szeretné. Új főnöke egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy munkatársként és majdnem egyenrangúként kell kezelnie egy aprócska, bizalmatlan, parancsolgató, mi több, a Föld összes férfiját gyűlölő nőszemélyt. 

Betti regényében RGM arról mesél, milyen benyomások és tapasztalatok várják a vidéki lányt a csillogó és idegen nagyvárosban. Hogyan próbálja – természetesen a Márai-lányok segítségével – felvenni az új fordulatszámot, levetkezni előítéleteit, és begyógyítani a magával hozott lelki sérüléseket.

Salla Simukka: Hófehér-trilógia 1-2.


Vérvörös

 
A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jeges Medve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig… Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.
 
 

 

Hófehér

 
Hófehérke mindig és mindenütt belecsöppen valami elvadult kaland közepébe. Váratlanul. Kéretlenül. Most éppen Prágába vezeti a jó (vagy a rossz?) sorsa a bátor és találékony finn tinédzsert. Aki végigizgulta Salla Simukka írónő krimitrilógiájának páratlanul fordulatos és körömrágcsálósan izgalmas első kötetét, a Vérvöröst, az már tudja: ahol a Lumikki (magyarul Hófehérke) névre hallgató különös leányzó megjelenik, ott egyszerűen elszabadul a pokol. És erről ő általában a legkevésbé sem tehet… Ezúttal a média világának sötét manipulációja és egy veszélyes szekta lesz a főhősnő ellenfele, akit egy vérfagyasztó bérgyilkos űz erdőn-mezőn, metrószerelvényeken és turistahegyeken át. Ráadásul egy „áltestvérrel" és saját homályos gyerekkori élményeivel is meg kell birkóznia. Az akciófilmbe illő jelenetekben bővelkedő, mozgalmas krimi még hagy jó néhány megoldatlan rejtélyt a következő kötetre is. Várjuk csak meg a végét!

Simon Scarrow: Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 1-12.


A sas árnyékában

 
Kr. u. 42. Quintus Licinius Cato épp csak megérkezik Germániába, a római hadsereg legkeményebb alakulatának, a II. legiónak az újoncaként. A könyveket bújó fiatalember nehezen alkalmazkodik a katonaélet szigorához, és mindennek tetejébe még társai ellenszenvével is meg kell küzdenie, mikor azok megtudják, hogy kapcsolatai révén a felettesükké nevezik ki. Macro, a félelmet nem ismerő és számos csata nyomát magán viselő centurio helyetteseként Catónak mindenkinél többet kell bizonyítania az előttük álló kalandok során.
A helyi germán törzzsel vívott véres összecsapás alatt Catónak lehetősége adódik megmutatni, hogy több egy tapasztalatlan ifjoncnál. Ám ezután a katonák megtudják, hogy a hadsereg következő hadjárata egy messzi, barbár földre viszi őket: Britanniába. A nyugat felé tartó hosszú menetelés után Cato és Macro különleges küldetésre indulnak, mely egy olyan összeesküvésbe keveri őket, ami magát a császárt is megdöntheti…
 
 

 

A sas hóditása

 
Mikor Lucius Cornelius Macro centurio Kr. u. 43 nyarán, Claudius császár szolgálatában megérkezik Britannia partjaihoz, jól tudja, hogy hosszú, csatákkal teli hivatása legkeményebb hadjárata vár rá. Ám a briton harcosok rendíthetetlen bátorságára és vad könyörtelenségére semmi sem készíthette fel. A II. legiónak a sas hadijelvénye alatt vívott véres csatái során Macrónak és ifjú beosztottjának, Cato optiónak, valamint a túlerővel szembenéző római hadseregnek le kell győznie az ellenséget, mielőtt az elég erőssé válna ahhoz, hogy eltiporja őket. De nem a britonok jelentik az egyetlen veszélyt, mellyel Macrónak és Catónak szembe kell néznie. Egy sokkal kegyetlenebb ellenség is összeesküvést sző ellenük. Mikor Claudius dicsőséges győzelme láthatóan kezd szerencsétlenségbe torkollni, tudják, hogy gyorsan kell cselekedniük. Az idő azonban egyre fogy…
 
 

 

A sas vadászata


Vajon a megingathatatlan, bátor római hadsereg méltó ellenfele-e a barbár, könyörtelen briton törzseknek?
Kr. u. 44 zord telén a Britanniában állomásozó római csapatok türelmetlenül várják a tavasz beköszöntét, hogy folytatódhasson a sziget elfoglalására indított hadjárat. Ám a britonok egyre ravaszabb módszerekkel szállnak szembe velük, és állandóan a hatalmas római hadsereg sarkában járnak.
Mikor a legkönyörtelenebb bennszülöttek, a Sötét Hold druidái foglyul ejtik Plautius tábornok hajótörést szenvedett feleségét és gyermekeit, a rómaiaknak azonnal cselekedniük kell. A megviselt II. legio két önkéntesének veszedelmes küldetésre kell indulnia az ellenség uralta területre, hogy megpróbálják kiszabadítani a foglyokat. De vajon sikerül-e Macro centuriónak és optiójának, Catónak megtalálnia a tábornok családtagjait, mielőtt a druidák feláldoznák őket sötét isteneiknek?





A sas és a farkasok


Mikor a római seregek betörtek Britanniába, valószínűtlennek tartották, hogy a sziget egymással viszálykodó barbár törzsei sokáig ellenállnak nekik. Ám Kr. u. 44 nyarán a makacs bennszülöttek állandó rajtaütései aláássák a római előrenyomulást. Még a névleg szövetséges atrebátok, az idős Verica vezette déli törzs is a nyílt lázadás szélén áll.
Macro és Cato centuriókra vár a feladat, hogy sereget verbuváljanak Vericának, majd az újoncokat kiképezve olyan haderőt kovácsoljanak, mely képes megvédeni a királyt, megszilárdítani hatalmát és legyőzni ellenségeit. De mielőtt megállítanák az ellenséget, Macrónak és Catónak el kell nyerniük az elégedetlenkedő újoncok bizalmát. A hadviselésben járatlan újoncok csapatával meg kell találniuk és elpusztítaniuk a fortélyos ellenséget, mielőtt Vericát letaszítanák a trónról, s a római hadsereg még nagyobb veszélybe kerülne. Vajon túlélik-e az összeesküvők tervezte veszedelmeket, melyek nem csupán kettejüket, hanem a sasokat szolgáló bajtársaikat is fenyegetik?
Ebben az állandóan változó, kiszámíthatatlan helyzetben Macro és Cato nem hibázhatnak, mivel csak rajtuk áll Róma győzelme vagy véres veresége.





A sas prédája


Már több mint egy éve, hogy a hatalmas római hadsereg, kevés ellenállásra számítva, Britannia partjaira lépett. A barbár fővezér, Caratacus elszánt harcosai mégis tovább gyötrik a legiókat. Most azonban Claudius császárnak győzelemre van szüksége, hogy biztosítsa helyét a trónon, ezért eljött az ideje, hogy végleg eltiporják az ellenséget.
Amint a római csapatok csatához gyülekeznek, Cato és Macro centuriók osztoznak bajtársaik magabiztosságában. Holnap egy utolsó, döntő csapással biztosan elpusztítják Caratacust.
Ám a csata nem a terv szerint alakul, a felelősséget pedig egyre lejjebb hárítják a parancsnoki láncon. Az ismert világ legkönyörtelenebb hadserege épp azokra készül félelmetes büntetést mérni, akik elhozhatnák a hosszúra nyúló britanniai hadjárat győzelmét.




A sas próféciája

 
Mikor a kalózok gúnyt űznek a császári flottából, két centuriónak kétségbeejtő kihívással kell szembenézni.
Kr. u. 45. Macro és Cato centuriók, a hatalmas római hadsereg tisztjei Rómában vesztegelve várják, hogy vizsgálatot folytassanak ellenük, mert gyanúba keveredtek egyik tiszttársuk halálának ügyében. De nem csak az ő jövőjük forog kockán…
Egy könyörtelen kalózcsapat megszerez néhány tekercset, melyek létfontosságúak a császár biztonságára nézve. Tudva, hogy csak Macróban és Catóban van meg a kellő bátorság és találékonyság a tekercsek visszaszerzéséhez, a császár körmönfont titkára olyan ajánlatot tesz a két centuriónak – ráadásul mindehhez az alattomos Vitellius segítségét is felhasználva –, amit nem utasíthatnak vissza. A tisztek kihajóznak a birodalmi flottával, ám a kalózokat valaki figyelmezteti, és a rómaiak nagy árat fizetnek.
A túlerő és a Vitellius becsvágya miatti veszély közepette Macro és Cato attól tartanak, nem tudják teljesíteni a küldetést. Ám a zűrzavarban egyvalami biztos: ha kudarcot vallanak, akkor a birodalom elbukik.
 
 

 

Sas a sivatagban


A Római Birodalom keleti határvidékén nagy baj készül. A katonák állapota szánalmas, a főtisztek korrupt viselkedése pedig aláássa a hadsereg hatalmát a térségben.
Hogy egy fontos erőd katonái képesek legyenek megvédeni a helyőrségüket, Rómából két tapasztalt centuriót küldenek Júdeába.
Macro és Cato megérkezésükkor rájönnek, hogy egy sokkal komolyabb gonddal is szembe kell nézniük. Bannus, a helyi törzsfő lázadást szít a tizenhét évvel korábban Jeruzsálemben keresztre feszített Józsua követői között, és arra próbálja rávenni a szektát, hogy erőszakkal lépjen fel Róma ellen.
Miközben a lázadás egyre nagyobb méreteket ölt, Róma régi ellensége, Párthia támadásra készül. Macrónak és Catónak fel kell számolni a cohorson belüli korrupciót, és fel kell készíteni a katonákat, hogy legyőzzék Bannust, mielőtt a birodalom végleg elveszíti a keleti provinciákat…




A Centurio

 
A két hatalmas birodalom, Róma és Párthia között fekszik Palmüra apró sivatagi királysága. Párthia már régóta igyekszik uralma alá hajtani Palmürát, hogy támadást indíthasson ellensége, Róma provinciái ellen. Hogy megvédjék a birodalmat, a Macro praefectus és Cato centurio vezette II. illír cohorsnak fel kell készülnie a hadjáratra.
Ám Palmüra királyi udvarában nyílt lázadás tör ki, ezért Macrót és Catót egy kis harci különítménnyel elküldik, hogy védjék meg az uralkodót és őrizzék a határokat. Amikor azonban Párthia hírét veszi a római katonai jelenlétnek, háborúra készülve összegyűjti seregeit. Miután a párthusok megtámadnak néhány előretolt római hadállást, Macro cohorsának nem marad más választása, mint üldözőbe venni az ellenséget a távoli és alattomos vidéken.
De nem Párthia az egyetlen ellenség, amivel a rómaiaknak szembe kell nézniük, Macro és Cato egy régről ismert árulóval is szembekerül. A béke megőrzése még sosem volt ilyen nehéz és veszélyes, a cohorsnak pedig minden erejét össze kell szednie, hogy a végsőkig harcoljon.
 
 

 

A gladiátor


Macro és Cato centuriók egy fárasztó hadjárat után Róma felé tartanak. Épp Kréta szigetének déli
partjai mellett hajóznak, amikor útjukat váratlanul földrengés zavarja meg. Hajójuk súlyosan megsérül, ezért kénytelenek partra szállni Matala kikötőjében.
Matala romokban hever, a provinciában pedig teljes a zűrzavar. Ami még rosszabb, hogy a rabszolgák a helyzetet kihasználva fellázadnak. A rosszul felszerelt lázadóknak egy erős legio ellen nem sok esélyük lenne, ám a helyőrségi csapatok meglehetősen gyengék, és már régóta nincsenek tényleges szolgálatban. Ahogy a rómaiak egyre több embert és fegyvert veszítenek, az erőegyensúly kezd veszedelmesen felbillenni.
Macróra és Catóra vár a feladat, hogy véget vessenek annak a felkelésnek, ami az egész birodalomban felszíthatja a lázadás tüzét. Ellenfelüket, Ajaxot, a gladiátort, aki nap mint nap vakmerően néz szembe a halállal, politikai és személyes bosszúvágy hevíti. Meglehet, a centurióknak olyan erővel kell szembenézni, ami túl nagy ahhoz, hogy Róma legyűrhesse…




A Legio

 
Amikor Egyiptomban egy lázadó gladiátor a Római Birodalom biztonságát fenyegeti, Cato címzetes praefectus és Macro centurio tudja, hogy meg kell állítani. Ajax és emberei, rómaiaknak adva ki magukat, hadikikötőket, kereskedelmi hajókat és falvakat támadnak meg az egyiptomi partok mentén, feltüzelve a Róma-ellenes érzelmeket. Mivel eközben a núbiaiak áttörnek a déli határon, Egyiptom helyzete veszedelmessé válik. Egyiptom helytartójának megbízásából Cato és Macro Ajax nyomába ered, hogy megkeresse a renegátot, és végezzen vele, mielőtt a helyzet még súlyosabbra fordul. A XXII. legio soraihoz csatlakozva elszántan indulnak az ellenség elpusztítására. Lehetséges, hogy a halálra szánt gladiátor és a hódító núbiaiak erőiket egyesítve végül legyőzik a római harcosokat?
 
 

 

A praetorianusok


Róma városa Kr. u. 51-ben még Claudius császár számára is veszedelmes hely. Minden sarokban árulók lapulnak, a „Felszabadítók” köztársasági érzelmű mozgalma pedig egyre kiterjedtebbé válik. Félő, hogy a legújabb keletű összeesküvés gyökerei egészen a praetorianus gárda sorai közé nyúlnak, melynek tagjai szabad bejárással rendelkeznek a császárhoz, és köztudottan könnyen megvesztegethetőek. Mivel nem tudja, kiben bízzon, Narcissus, a császár titkára Rómába hív két bátor embert, akiknek hűségéhez kétség sem férhet: Cato praefectust és Macro centuriót, a hadsereg veterán katonáit.
Ám amellett, hogy be kell jutniuk a gárda soraiba, meg kell találniuk Róma eltűnt gabonakészletét is, mielőtt az éhező tömeg haragja elszabadulna. A kutatás előrehaladtával lassan világossá válik, hogy nem csupán egyetlen összeesküvést szőnek az árulóktól körülvett Claudius ellen. Amint veszedelmes versenyfutásba kezdenek az idővel, hogy megmentsék a császárt, az esélyek csakhamar Cato és Macro ellen fordulnak. Lehetséges, hogy e küldetés túl veszedelmesnek bizonyul, ezért végül nem tudják sikerrel végrehajtani?



Vérhollók

 
A Római Birodalom közel tíz éve harcol fáradhatatlanul a Britannia feletti uralomért. A küzdelem egyre elkeseredettebb, az ellenséges bennszülött törzsek ellenállása pedig mindjobban kifárasztja a légiók katonáit.
A tapasztalatukról és megingathatatlan hűségükről elhíresült két katonát, Cato
praefectust és Macro centuriót elküldik Rómából, hogy segédkezzenek a hadjáratban. Egy, a walesi hegyek mélyén épült előretolt hadállás parancsnokaiként azt a feladatot kapják, hogy számolják fel az ellenállást, méghozzá bármilyen szükséges eszközzel.
De nemcsak a szilur törzs vad harcosait és fanatikus druida vezetőiket kell legyőzniük, hanem meg kell küzdeniük a trák lovascohors vezetéséért is, melynek parancsnoka, Quertus centurio sokat szenvedett az ellenség kezétől, ezért könyörtelen háborút vív, veszélybe sodorva mindenkit, aki követi.
Kezdetét veszi a végsőkig tartó, ádáz küzdelem, ha Catónak és Macrónak sikerül győzelemre vezetni az embereiket, Britanniára talán béke köszönthet.

Simon Scarrow · T. J. Andrews: Aréna


Kr. u. 41, Róma. A birodalom vészterhes időket él. A polgárok ki vannak szolgáltatva az újonnan megválasztott császárnak, aki elhatározta, hogy megszilárdítja a hatalmát.
Macro, a II. legio optiója épp arra készül, hogy visszatérjen a cohorsához, miután kitüntették egy sikeres rajtaütésért. Ám a császár tanácsadó testülete azzal a feladattal bízza meg, hogy képezzen ki egy újonc gladiátort, az ifjú Marcus Valerius Pavót.
Bár a vakmerő Pavo korábban már nemegyszer harcolt az életéért, még rengeteget kell tanulnia, és az ókori Rómában semmit sem lehet biztosra venni. Ráadásul a feltörekvő ifjút olyan cél vezeti, amely a saját életénél is fontosabb: meg akarja bosszulni az apja halálát, akivel egy gladiátorbajnok végzett. Vajon életben marad addig, hogy szembeszállhasson a nemezisével?

Anne Fortier: Júlia


Amikor Julie Jacobs egy kulcsot örököl egy páncéldobozhoz, amelyért Sienába kell mennie, megtudja, hogy a kulcs birtokában régi családi kincshez juthat. Hamarosan kanyargós és veszélye útra indul őse Giulietta élettörténetében, akinek egy Rómeó nevű ifjú iránti legendás szerelme alapjaiban rengette meg a középkori Sienát. Miközben sorra megismerkedik azoknak a családoknak a leszármazottaival, akik között véres viszály dúl Shakespeare drámájában, fokozatosan ráébred, hogy az átok -"Pusztuljon mindkét család!"- továbbra is él, s hogy ő a következő célpont. Balsorsától egyvalaki mentheti meg Julie-t, mégpedig Rómeó – de hol van Ő?

Molly McAdams: Taking Chances – Kétesélyes szerelem


A tizennyolc éves Harper egész életét tengerészgyalogos apja szigorú felügyelete alatt töltötte, most azonban elérkezett az idő, amikor végre a saját életét élheti, és olyan tapasztalatokra tehet szert, amelyekről korábban csak az apja egységében szolgáló újoncoktól hallott. Harper hatalmas reményekkel kezdi meg első évét a San Diego-i Állami Egyetemen.
Új lakótársának köszönhetően Harper hamar belecsöppen a bulik, a helyes pasik, a családi élet és a mindent elsöprő érzelmi viharok világába. A szíve csaknem kettészakad, amikor egyszerre szeret bele új barátjába, Brandonba és szobatársa bátyjába, Chase-be. Kemény külsejük és viharos múltjuk ellenére a fiúk imádják Harpert, és bármit megtennének érte – ha kell, félreállnak, csak hogy ő boldog legyen.

Virginia Henley: A holló és a rózsa / A sárkány kincse


A holló és a rózsa

 
Virginia Henley könyvében a 15. századba, IV. Edward angol király udvarába kalauzol el bennünket. A káprázatosan szép, fiatal és vadóc Roseanna meglehetősen drámai körülmények között döbben rá, hogy édesapja nem a hőn szeretett Neville Castlemaine, hanem maga a király…
 
 

 

A sárkány kincse

 
Végzetes találkozás a tizenharmadik századi Angliában. A káprázatosan szép, ártatlanul megözvegyült ifjú hercegnő és a Sárkánynak is nevezett, bátorságáról híres, rettegett normann fővezér heves szenvedélye. Kapcsolatuk nyomában árulás, botrány, vér fakad… és emésztő szerelem, mely mindent megperzsel maga körül. 

A történelmi románc koronázatlan királynője, Virginia Henley most mutatkozik be először a magyar olvasóknak Simon de Monfort és Eleanor Plantageneth felejthetetlen és valóban megesett szerelmének fordulatos, megható és kendőzetlenül erotikus meséjével.

Dan Wells: John Cleaver 1-2-3.


Nem vagyok sorozatgyilkos


John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…
Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.

Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.



Szörnyeteg úr

 
Nem vagyok sorozatgyilkosban John Wayne Cleaver megmentette a városát egy olyan hidegvérű mészárostól, aki még az általa bálványozott sorozatgyilkosoknál is rettenetesebb tetteket vitt végbe.
De úgy tűnik, a démon nem volt egyedül, és az eltűnése egy új fenevadat hozott Clayton megyébe. Lassan újra gyűlni kezdenek az áldozatok a hullaházban, és John egy új rejtéllyel találja szemben magát, amely megoldásra vár. 

John azonban már megízlelte a gyilkolás ízét, és lehet, hogy a sötétebbik oldala, amit eddig fegyverként használt a harcban – az a rémisztő alteregó, akit csak Szörnyeteg úrként emleget – most átveszi az uralmat. 

Claytonban senki nincs biztonságban, amíg John le nem győzi két legádázabb ellenfelét: az ismeretlen démont, akit meg kell ölnie, és a belső démonját, aki elől nem menekülhet.
 
 

 

Nem akarlak megölni

 
Ha még egyszer így nevezel – nevetett fel -,akkor olyan gyorsan keresek másik kísérőt az évnyitó bálra, hogy csak pislogsz. Öt srácot dobtam miattad. Emlékezz erre! Ötöt! 
– Ötöt – ismételtem. De miért pont azt választottad, aki arról álmodozik, hogy megöl? 

Dan Wells hátborzongató regényeiből már jól ismert John Wayne Cleaver élete legkomolyabb kihívásával néz szembe.

A Nem vagyok sorozatgyilkosban szárnyait bontogató szociopataként követhettük nyomon, aki megszegte az összes saját maga által felállított szabályt, hogy megmenthesse szülővárosát a gonosztól. A Szörnyeteg úrban lélegzetvisszafojtva figyeltük, ahogy őrült küzdelmet folytat önmagával. John időközben tökélyre fejlesztette beteges képességeit, és felvállalta a gyilkosok gyilkosának szerepét ­ ám rá kell döbbennie, hogy egy természetfeletti képességekkel rendelkező lénnyel folytatott macska-egér játékban mindig az ember kényszerül az egér szerepébe.

Dan Wells: Részlegesek 1-2-3.


Partials – Részben ember


Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel – az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel – folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immunis csecsemő.

Kira, egy tizenhat éves orvostanhallgató a saját bőrén tapasztalja meg, ahogy az RM miatt az emberiség maradéka lassan kipusztul, miközben a kötelező terhességi törvény a polgárháború szélére sodorja őket. Kira nem hajlandó tétlenül nézni az eseményeket, mindent elkövet, hogy megtalálja a vírus gyógymódját. Erőfeszítései közben döbben rá: mind az emberiség, mind a Részlegesek túlélése azon múlik, sikerül-e felfednie a két faj közötti kapcsolatot – amelyet az emberiség vagy elfelejtett, vagy soha nem is tudott róla.




Fragments – Töredékek

 
Kira Walker megtalálta az RM vírus gyógymódját, de az emberek és a Részlegesek túléléséért vívott küzdelem még csak a kezdeténél tart. East Meadow-t elhagyván Kira kétségbeesetten próbálja kideríteni, hogy kicsoda is ő valójában. Nem lehet véletlen egybeesés, hogy az RM gyógymódja maguknak a Részlegeseknek a vérében található – ez nyilván valami nagyobb terv része, amelyben Kirának is szerepet szántak, és amely mindkét fajt megmenthetné.
 
Kirához útja során többen csatlakoznak, köztük Samm, a Részleges is. De vajon megbízhat-e bennük? Ezalatt Long Islanden az emberiség utolsó képviselői felkészülnek a Részlegesek elleni háborúra, és Marcus tudja, az egyetlen reményük, hogy kitartsanak Kira visszatéréséig. Ám a lány útja hosszadalmas a posztapokaliptikus Amerika pusztaságán keresztül, és közben mindkettejük számára fokozatosan kiderül, hogy legnagyobb ellenségük létezéséről eddig nem is tudtak. 
 
A lélegzetelállító Részlegesek trilógia második része az emberiség utolsó előtti órájának krónikája. Utazás az ismeretlenbe, amely során fel kell fedeznünk hogyan élhetjük túl – és ami még fontosabb, hogy mi indokolná megmaradásunkat a Földön.
 
 

 

Ruins – Romok


A legjobb döntést a legnehezebb meghozni.

Ahogy a Részlegesek végső lejárati ideje vészesen közeledik, a túlélők sorsát eldöntő háború immár elkerülhetetlennek látszik. Mindkét fél elszánta magát a végső pusztításra, abban a biztos tudatban, hogy birtokában van a fegyver, amellyel megsemmisítheti a másikat.

Samm és Kira Walker a két háborúban álló fél között ragadt, egymástól ezer mérföldnyi távolságra. Samm a kontinens túlsó végén az amerikai közép-nyugat hatalmas mérgező pusztaságain túl, Kira pedig dr. Morgan markában, akinek eltökélt szándéka megmenteni a még megmaradt Részlegeseket, akár Kira élete árán is. Ekkor egy rejtélyes lény bukkan fel, sem ember, sem Részleges, és komoran figyelmezteti a harcoló feleket egy újabb apokalipszisre.

Kirának egyetlen esélye van, hogy megmentse mindkét fajt és velük együtt a világot. De lehet, hogy ez az életébe kerül…

A Részlegesek sorozat befejező része epikus izgalmakat ígér, amelyben a bolygó utolsó megmaradt értelmes lényei összecsapnak egymással, hogy meghatározzák a jövőt.

Ann Aguirre: Razorland-trilógia 1-2-3.


Menedék


A második világégéskor születtem. Legendák szóltak egy olyan korról, amikor az emberek hosszú ideig éltek. Én dajkamesének tartottam. Az én világomban senki sem érte meg a negyven évet. Egy enklávéban éltem, ahol a legidősebb közülünk huszonöt éves volt. Némelyek azt suttogták, megváltás lenne számára a halál, de igazából csak nem akarták a saját maguk jövendőjét látni.

Pikk amióta csak az eszét tudja, vadásznő szeretett volna lenni. A vadászok feladata élelmet szerezni a közösségnek a föld alatti menedéket körülölelő, életveszélyes alagútrendszerből, amelyben örök sötétség honol, miközben igyekeznek elkerülni a Korcsokat, ezeket a zombiszerű, vérszomjas szörnyetegeket. Amikor az örök kívülálló, Fakó nevű vadászt osztják be mellé társul, aki titokzatos körülmények között került az enklávéba, a lányt tiltott érzelmek kerítik hatalmukba.

Fakóval hamarosan rádöbbennek, hogy a Korcsok egyre szervezettebben lépnek fel ellenük, ám az idősek nem hallgatnak figyelmeztetésükre. Megszokott kis világuk szertefoszlik, így rákényszerülnek, hogy szembenézzenek az ismeretlennel.

Köszöntünk az apokalipszisben!



Helyőrség

 
Pikk egy új világban találja magát. Míg odalent a társai felnőttként, a közösség teljes jogú tagjaként kezelték, a városkában csak egy gyerek a sok közül, akinek az iskolapadban a helye. Pikk képtelen megtagadni magát, hiába igyekszik beilleszkedni a kisváros életébe, makacssága újabb és újabb konfliktusokba sodorja. 

Ráadásul Fakó is hűvösen és távolságtartóan viselkedik vele, míg Kósza többet akar a puszta barátságnál. Az új környezetben a barátok egyre jobban eltávolodnak egymástól. Pikk nem tehet mást: a maga útját kell járnia, bármilyen fájdalmas és magányos legyen is az. 

A tanév végén Pikk őrszolgálatra jelentkezik, hogy a kiválasztottakkal együtt megvédhesse a földműveseket a korcsok egyre hevesebb és kegyetlenebb támadásaitól. Az eseménytelenül induló küldetés azonban váratlan fordulatot vesz. A városlakók által alábecsült korcsok figyelik az embereket. Terveket szőnek és várnak. El akarják pusztítani Megváltás városát, és a végső katasztrófát csak Pikk látja előre…
 
 

Horda


A horda megérkezett.

Pikk élete örökös harcból állt, amíg Megváltásban be nem fogadták. A várost azonban körülzárták a mutáns korcsok, és félő, hogy a lány máris elveszíti a nem rég megszerzett biztonságot, új, szerető családját.

Barátaival, Fakóval, Kószával és Tegannal ezért lehetetlen küldetést vállal: titokban elhagyja a települést, hogy segítséget szerezzen és megmentse azokat, akiknek új életét köszönheti. Amikor útnak indulnak, Pikk még nem is sejti, hogy a mindent eldöntő csata felé száguld. A korcsok már nem azok az értelem nélküli szörnyek, amiket az Enklávéban megismert: uralják a vadont, emberek városait rohanják le, felderítőket küldenek ki. Véres háború közeleg, olyan küzdelem, amilyenre évszázadok óta nem volt példa. De az emberiség már elfeledte, hogyan álljon ki magáért.

Csak egy valaki képes összefogni őket: Pikk.

A tét ezúttal nem csupán egy enkláve, egy helyőrség, vagy egy városka. Az egykori vadásznő most a teljes emberi faj túléléséért kénytelen fegyvert rántani, noha ő maga sem tudja, egyetlen lány és maroknyi barát megállíthatja-e a pusztítás hordáját…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...