Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. március 22., kedd

Liz Tuccillo: Hogyan legyünk szinglik


Julie egy New York-i könyvkiadóban végzi unalmas munkáját, a hétvégéi sem túl szórakoztatóak, és egy rémesen sikerült pasizós buli után úgy határoz, itt az idő tisztába tenni a magánéletét. Mivel kap egy szuper lehetőséget, végigutazza a világot, és megnézi, hogyan élnek máshol a párkereső nők, hogy élményeiből könyvet írjon. Négy szingli barátnője otthon asszisztál a projekthez, és istápolják egymást a világutazó Julie helyett is.

A barátnők hétköznapi, negyven év körüli nők – a lombikbébiprogrammal kacérkodó Ruby, az éppen önmegtartóztató életre esküdő Serena, a tökéletes pasit kereső Alice és a kétgyerekes Georgia, akit otthagyott a férje – viccesen-komolyan próbálják visszaterelni életüket a „rendes" kerékvágásba.

Szerelem Balin, romantika Rióban, szex egy kolostorban, randik, szakítások-békülések, egy válás, a barátság ereje, kis és nagy szerelmek, és az örök kérdés: hol az igazi boldogság?

Amber Leigh: Elcserélt feleségek


Markot és Anne-t azóta foglalkoztatja a párcsere gondolata, amióta első alkalommal megosztották egymással szexuális fantáziáikat. Elszántak, kíváncsiak, és erős kapcsolatban élnek. Nem hiányzik más, csupán egy pár, akikkel cserélhetnének. Ez az aprócska akadály azonban elhárul előlük, amikor új házba költöznek, Johnny és Lisa szomszédjába. Újdonsült ismerőseik szexisek és izgatóak, ugyanakkor aktív párcserélők, akik épp a szezon legnagyobb cserepartiját szervezik.

Mark és Anne megteszik első, bátortalan lépéseiket a párcsere útján, s csaknem azonnal egy csodás világba ragadják el őket az új tapasztalatok. Nem marad más hátra, el kell dönteniük, mennyit bír ki a kapcsolatuk.

Susan Mallery: Született játékos (A csodálatos Titan lányok 1.)


Jed Titan három lányának nem sok szeretetben volt része gyerekkorában. Most, felnőtt nőként is harcba kell szállniuk a családi vagyonért – no meg az apjuk elismeréséért. Mindent vagy semmit! – ez Jed jelszava, amelynek értelmében a legrátermettebb testvér kapja meg a teljes örökséget.

Lexi jó eséllyel indul a versenyben, de ha három héten belül nem tudja visszafizetni a kétmillió dolláros kölcsönt, amelyet egy titokzatos befektetőtől kapott, hogy a szépségszalonját kibővíthesse, akkor búcsút mondhat mindennek, ami eddig fontos volt számára. Már épp elsiratná az álmait, amikor Cruz Rodriguez – aki az első férfi volt az életében, és aki az elmúlt tíz évben gazdag üzletemberré küzdötte fel magát – váratlanul mentőövet dob neki.

De vajon ki az a névtelenségbe burkolózó férfi, aki el akarja venni Lexi üzletét, és aki borsot tör minden családtag orra alá? És ki lehet az a különös nő a közeli állatkereskedésben, aki rejtélyes képességei révén pontosan tudja, mi fog történni Lexivel?

Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve (Silber-trilógia 1.)


Ez vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.

Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Cynthia Harrod-Eagles: Kirov saga 1-2-3.

Anna


Szeretni.
Egy férfit, aki nem lehet a tiéd.
Egy országot, amely nem lehet a hazád.

Miközben Párizs – ha lassan is, de – kezd magához térni az 1803-as év viharos politikai megrázkódtatásaiból, Anne Peters, a fiatal, szegény, otthontalan nevelőnő, egy angol tengernagy árván maradt lánya tétován keresi a talpon maradás lehetőségét az új életre kelt, de még ezernyi bizonytalansággal teli városban.

És mivel Franciaország újabb háborúkra készül, elfogadja a váratlanul útjába kerülő menekülési lehetőséget, és vállalja, hogy új életet kezd az ellenállhatatlan Nyikolaj Kirov gróf szolgálatában. Ezzel új otthonra és családra lel a csillogó orosz fővárosban, és új nevet is kap: Anna Petrovna lesz belőle.

Az új munkaadója zsúfolt, eseményekkel teli életébe felkészületlenül belecsöppenő Anne-nek minden tudására, fokozatosan kifejlődő, bölcs asszonyi belátására szüksége van ahhoz, hogy helyt tudjon állni. Az útja Szentpéterváron és a vad, kaukázusi hegyeken át az Oroszország elleni francia támadásig, Borogyinóig és a felperzselt Moszkváig vezet. És miközben Napóleon a végső összecsapásra gyűjti erőit, Anne szívének is meg kell vívnia a maga csatáját.

 

Fleur

 
AMIKOR ÉS AHOL A LEGKEVÉSBÉ VÁRNÁD, RÁD TALÁL A SZERELEM – A HÁBORÚ POKLÁBAN.

London, 1851. – mindenki a világkiállítás lázában ég, amelyen a szép, önálló gondolkodású Fleur Hamilton összetalálkozik a rejtélyes – mint később kiderül, titkos megbízatást teljesítő – Szergej Kirov gróffal.

Amikor évek múltán Szentpéterváron újból találkoznak, rádöbben, hogy a sorsa elválaszthatatlanul összefonódott ezzel a vérpezsdítően érdekes emberével, akit képtelen ugyan kiismerni, de aki mindenki másnál jobban vonzza.

Anglia és Oroszország azonban a háború küszöbén áll, Kirov pedig érdekházasságot köt, s Fleur a szenvedély és a megcsalatottság kínzó gyűrűjében találja magát.

A csodálatos Szentpétervárról az ostromolt Szevasztopolba követi szerelmét, s számos veszélyen és szenvedésen túljutva ismeri meg Kirov titkát, és talál rá élete igaz szerelmére.

 

Emily



Emily mint az angol nemesi család fekete bárányának rangon aluli házasságból született gyermeke, megtűrt, szegény rokonként csak arról ábrándozhat titokban, hogy egy napon majd dolgozó nőként a saját lábára áll, és önálló keresete révén tör ki a vidéki lét bezártságából.

Sorsa azonban váratlan fordulatot vesz, amikor felbukkan az életében Oroszországban élő, különc nagyanyja. Az idős hölgy szárnyai alá veszi, és Emily hamarosan a nyüzsgő Londonban találja magát, majd még messzebb, Szentpéterváron, ahol az előkelő orosz társaság legsármosabb hercegének feleségeként úgy tűnik, minden megadatott neki, amit csak egy magafajta lány kívánhat.

De a szerelmes szívnek nem lehet parancsolni…

A modernizálódó társadalmak, az orosz forradalom kulisszái előtt bontakozik ki Emily izgalmas és romantikus története, abban a korban, amikor az éppen az egyenjogúságukért keményen küzdő nők helytállására, erejére és kitartására az első világháború alatt égető szükség van.

A regény1993-ban elnyerte a rangos Az év romantikus regénye-díjat. A díjazottak között olyan, nálunk is jól ismert nevekkel találkozhatunk, mint Philippa Gregoryé, Rosamund Pilcheré vagy Joanna Trollope-é. 


*'Annyira gyönyörűségesek ezek a borítók... szerintetek is? Manapság, annyira ritka, hogy ilyen gyönyörű borítókba botolhatunk bele, pláne meg történelmi romantikusaknál...'*

Erika Johansen: Tear királynője (Tear királynője 1.)


A tizenkilenc éves Kelsea Glynn pontosan olyan, mint a többi hasonló korú lány: engedetlen, meg van győződve a saját igazáról és mindig mindent jobban tud az idősebbeknél. De tőlük eltérően ő éppen egy királyságot készül megörökölni: egy királyságot, ami korrupt, romlott és veszélyes. Vagy a legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz – minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni.

Erika Johansen regénye klasszikus fantasy elemekből építkezik, de nem szégyell sokszor kegyetlen és erőszakos lenni: a Tear királynője egy fiatal lány történetét meséli el, aki sokáig volt kénytelen száműzetésben élni, hogy végül hűséges testőreivel visszatérjen, és elvegye, ami jogosan jár neki. Fekete mágiával, rejtélyekkel és akciódús jelenetekkel teli történet, amire már Hollywood is lecsapott: várhatóan Emma Watson lesz a készülő film főszereplője és egyben producere is.

Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl (Felföldi krónikák 1.)





 


Egy csábító skót földesúr…

Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…

Egy nő, aki az idő foglya…

A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…

Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.

Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég (Fever World 1.)


Egy évvel az FLU, vagyis A Fal Leomlása után a tündérek szabadon vadásznak, az egész világ háborús övezet, és nem telik el nap békességben.

Dani O'Malley ezekben a vészterhes időkben immár egyedül járja Dublin káosszal teli, sötét utcáit, és egyedül saját szabályát követi: Tedd, amit tenned kell a túlélésért!

Különleges képességek és a Fény Kardjának birtokában, Dani több mint felkészült a feladatra. Sőt, egyike azon ritka embereknek, akik meg tudják védeni magukat az Unseeliekkel szemben.

Mindez mégis kevésnek látszik, hiszen egykori barátja, MacKayla Lane holtan akarja látni, az Unseelie hercegek vérdíjat tűztek ki a fejére, és az emberek vezetője, Jayne felügyelő a fegyverére pályázik. Ráadásul Dublinban az emberek rejtélyes módon halálra fagynak, egy fagypont alatti jégtablót hagyva maguk után.

Amikor Dublin legcsábítóbb klubját is dér borítja el, Dani a klub kegyetlen és halhatatlan tulajdonosának, Ryodannak kiszolgáltatva találja magát, akinek szüksége van a lány eszére, és rendkívüli képességeire, hogy mielőbb kitalálják mi fagyasztja meg az embereket és tündéreket…

Ráadásul Ryodan megtesz bármit, hogy Dani biztosan együttműködjön.

Pisztolygolyókat, agyarakat és öklöket kerülgetve, Daninek áruló alkukat és kétségbeesett szövetségeket kell kötnie ahhoz, hogy megmentse szeretett Dublinját, mielőtt a környéken minden és mindenki megfagyna.

Karen Marie Moning: Tündérkrónikák 1-5.

Keserű ébredés


MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.

A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.

Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele.

Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep.

Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

 

Álom és valóság

 
Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.

Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.

Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is.

A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.

Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.

Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?

 

A hajnalra várva

 
„És mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”


MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér. Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát.

Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is képes a máskülönben halhatatlan lényeket, megérzi a varázserejű tündérrelikviák közelségét, köztük az egymillió éves Sötét Könyvét, a Sinsar Dubh-ét, amelynek tulajdonosa kezében tartja a világ sorsát. Dublinban eluralkodik a káosz, az idő egyre fogy. Közeledik az év világos és sötét felét elválasztó nap, amikor a legkönnyebben lehet közlekedni a világok között. Halloween őrületes éjszakáján Dublinban elszabadul a pokol, Mac pedig ezúttal teljesen magára marad a sötét erőkkel szemben…

 

Rossz hold kelt fel

 
"Ki a fene maga?
Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam.
Egy senki."

Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni.

MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál.

A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt.

Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott.

Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét – hogy megszerezi a Sinsar Dubh-t és megöli testvére gyilkosát –, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen.

Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte?

Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V'lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat?

Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal?

Mindig maradj a fényben!

 

Új nap virrad

 
„Most vesztettem el mindent!” (Rossz hold kelt fel)

MacKayla Lane sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja: minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt addigi életében.

A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önö hibájából elvesztett.

Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!

Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.

Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?

De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

Sabine Durrant: A hátam mögött


„Ma reggel egy holttestre bukkantam. A rendőrség hamarosan letartóztat. Innentől kezdve darabokra hullik az életem.”

Gaby Mortimer televíziós műsorvezetőnő Londonban él a férjével és a kislányával. Sikeres, gazdag, elfoglalt ember, aki egyszerre próbál jó anya, szerető feleség és elismert riporter lenni.

Egyik reggel egy női holttestet talál futás közben a parkban, és kihívja a rendőrséget. Nem telik el sok idő, és teljesen váratlanul őt kezdik el gyanúsítani a gyilkossággal.

Vajon ki az ismeretlen áldozat? Miért van a megölt nő lakásán egy olyan számla, amelyet a műsorvezetőnő bankkártyájával fizettek ki? Véletlen vagy szándékos, hogy a meggyilkolt nő a fiatalkori Gabyra hasonlít? Mit titkol előtte a bébiszitter? És miért kell Gaby férjének hirtelen távoli üzleti útra utaznia ahelyett, hogy a felesége mellett maradna?

A nyomok egyre inkább a műsorvezetőnő ellen szólnak, és Gabynak rá kell jönnie: híres emberként ugyanúgy pillanatok alatt összeomolhat az élete, mint bárki másnak.

Sabine Durrant izgalmas regénye okosan és nagyon csavarosan megírt krimi. Minden adott benne, hogy az olvasó megfejtse, ki volt a tettes, de mégsem jön rá. Megjelenése után szinte azonnal bestseller lett Angliában, és pár hónapon belül kiadták az Egyesült Államokban, Kanadában, Norvégiában, Oroszországban, Hollandiában, Törökországban és Izraelben.

Janet Evanovich · Lee Goldberg: Fox és O’Hare 1-2.


A nagy zsákmány


Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni.

A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni.

Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként.

A Fox és O'Hare sorozat első kötete

 

A nagy hajsza

 
A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos Nicolas Fox alaposan kidolgozott szökéseiről és merész átveréseiről ismert. A legnagyobb átverése nem más, mint hogy meggyőzte az FBI-t, hogy hadd álljon össze az egyetlen emberrel, aki valaha elkapta őt, azzal az egyetlen nővel, aki igazán felkeltette az érdeklődését: Kate O'Hare-rel.

Együtt fognak álcát ölteni, csalni és hazudni annak érdekében, hogy elkapják a legjobban keresett bűnözőket. 
Legújabb célpontjuk Carter Grove, aki a Fehér Házban dolgozott szakácsként, és aki egyben egy titkos biztonsági ügynökség szívtelen vezetője is.

A halálos hajsza Washington D.C.-től kezdve, Sanghai-on és Skócia felvidékein keresztül egészen Montreal belsejéig űzi Nicket és Kate-et. Viszont ahhoz, hogy valaki túljárjon Fox és O'Hare eszén, több kell, mint halálos fenyegetések, képzett bérencek, átvirrasztott éjszakák és egy dinasztia megfizethetetlen családi ékszerének sorsa feletti aggódás.


*'Összehasonlítási alapként, "A nagy svindli" sorozatként emlegetik, Evanovich 'új' és Goldberg közös sorozatát. Amelyben, Matt Bomer alakítja Neal Caffrey-t, és Tim DeKay pedig Peter Burke-ot(akinek a könyvbéli megfelelője/karaktere: Kate O'Hare).'*

 

Jayne Ann Krentz: River Road


Lucy Sheridan tizenhárom év múltán visszatér tinédzserkora vakációinak színhelyére, Sara nagynénje házába. Annak idején váratlanul kellett távoznia a kisvárosból, miután egy helyi srác, Mason Flecher egy drogos, vad buliról hazarángatta…

Sok minden történt azóta, Lucy gyönyörű nővé érett, most családfakutatóként dolgozik, míg Mason egy biztonsági céget vezet – a szakmájukban mindketten sikeresek, de az igazi szerelmet nem találták meg. A város is megváltozott, az álmos kis porfészek időközben a kaliforniai borvidék pezsgő életű, vonzó központjává vált.

A kisváros felbolydul a lány visszaérkezésének hírére, ki irigységgel vegyes haraggal, ki sunyi gyanakvással, ki hiú várakozással tekint Lucyra, lesi minden lépését. Ugyanis nem csupán egy helyi borászati cég sorsát eldöntő részvényeket örökölt, hanem még a Sara néni kandallójába befalazott Strigulás Gyilkos tetemét is.

Szerencsére őrangyala, a komoly, sármos Mason Flecher, aki még mindig felelősséget érez Lucy iránt, most is mellette áll, hogy segítsen kideríteni, kinek az érdeke, hogy gyújtogatással, gyilkossággal nyomokat tüntessen el, s netán őt is, mint a hippi nagynénit, eltegye láb alól…

Csakhogy a lány nem akarja, hogy megmentse, úgy érzi, ez most már az ő játszmája…


*'Jayne Ann Krentznek, az alábbi két néven is jelent már meg regénye: Amanda Quick és Stephanie James. Az utóbbin, Tiffany 'Harlequin' regényei íródtak. (Ha esetleg valaki nem tudná... )'*

Betty Forester: Ébredő napfény


Egy felejthetetlen nyár és szerelem.

Szandra Carter a tizenéves lányok elégedettségével éli az életét Magyarországon, amikor a New Yorkban élő édesapja és bátyja elhívja, hogy töltse velük a nyarat. A találkozás a bátyja legjobb barátjával, az indián származású Sonnyval, kitörölhetetlen nyomot hagy benne. Nem várt élményekben lesz része a csodálatos indián rezervátumban, az Amerikát átszelő, kalandos utazáson pedig megismerheti önmagát a jóképű, zárkózott huron fiú oldalán.

Túlléphet-e Szandra élete nagy szerelmén? Van-e jövője a szerelmüknek, hiszen mindketten tudják, később az óceán választja el őket? Érdemes-e engedni az érzelmeknek a közelgő búcsú tudatában?

Egy gyönyörű, romantikus történet bontakozik ki, és betekintést nyerhetünk egy méltatlanul feledésbe merülő kultúrába.

Dorothy Koomson: Az utolsó csepp / Csokoládéfutam / Barátnőm kislánya


Egy ártatlan rajongás örökre megpecsételte a sorsukat.

Két tizenéves lány, akiket azzal vádoltak, hogy megöltek egy tanárt. De csak egyikük került börtönbe a gyilkosságért, a másik szabadon élhetett.

Két tizenéves lány, akik akár barátnők is lehettek volna. De ugyanazért a férfiért rajongtak, és emiatt örökre megváltozott az életük.

Húsz év elteltével kiszabadul a gyilkosságért elítélt Poppy. Még mindig állítja, hogy ártatlanul került börtönbe, és feltett szándéka, hogy megkeresi Serenát. Szembe kell nézniük egymással és a közös, sötét múlttal. Mi történt valójában? Jól ítélt-e a bíró? Melyik lány volt a gyilkos? És mit tett a tanár a két tapasztalatlan tinédzserrel, amiért az életével fizetett?

Dorothy Koomson lebilincselően feszes regényéből A fagyis lányok címmel 2013-ban angol tévésorozat készült. Felkavaró és hazánkban is aktuális témája miatt csak felnőtt olvasóknak ajánljuk.

 

NEM AKARTAM. KOMOLYAN MONDOM, NEM AKARTAM. EGYSZERŰEN CSAK MEGTÖRTÉNT."

Amber Salpone nem akar folyton a barátja, Greg Walterson ágyában kikötni, de képtelen uralkodni magán. Miután több alkalommal is „csak megtörténik”, titkos viszonyuk egyre inkább valódi kapcsolattá válik, ami komoly gondot jelent, ha a férfi szoknyavadász, a nő pedig betegesen ragaszkodik a függetlenségéhez.

 

Kamryn és Adele szívbéli jó barátnők voltak, míg egy nap Adele meggondolatlanul oda nem adta magát Nate-nek, Kamryn vőlegényének, akitől ráadásul teherbe is esett.

Évekkel később Kamryn levelet kap a halálos beteg Adele-től, aki arra kéri, vegye magához a kislányát, Tegant. Kamryn úgy érzi, egy cseppet sincs szüksége arra, hogy egy ötéves mindent a feje tetejére állítson. Különösen egy olyan ötéves, aki Nate-re emlékezteti. De nincs más, aki a gondjaiba venné Tegant, Adele állapota pedig rohamosan romlik. Kamryn elindul hát azon a viszontagságos úton, amely során rengeteget tanul a megbocsátásról, a szeretetről, a felelősségről és nem utolsó sorban önmagáról.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...