Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. február 13., kedd

Aurora Rose Reynolds: Trevor ​előtt (Előtt 2.)

Trevor Mayson élete meg volt tervezve – sikeressé tenni a családi vállalkozást, és még néhány évig élvezni az életet, mielőtt megállapodna. 
Aztán meglátta Őt. 
Liz Hayes gyönyörű, félénk és minden volt, amit valaha akart … de nem illett a terveibe. Miután Trevor fájdalmasan visszautasítja, Liz végre tovább lép, de Trevornak nehezére esik, hogy valóban elengedje. 
Úgy tűnik, minél inkább megpróbál távol maradni, annál intenzívebbekké válnak az érzései a lány iránt. Mint egy kifeszített gumiszalag, csak annyit tehet, hogy utána kap, mielőtt elpattanna.
Liz Hayes kész volt Trevorra várni, és nem érdekelte, hogy a férfi újra összetöri a szívét, de Trevor megnehezíti, hogy elfelejtse őt, amikor visszafurakodik az életébe.
Vajon Trevor be tudja bizonyítani a lánynak, hogy érdemes újra beleszeretnie, és készen áll arra, hogy megváltoztassa az eltervezett életét, hogy beengedje Lizt a szívébe?






Az 1. November előtt részhez klikk a linkre!

Milly Johnson: Teaház ​a sarkon

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.

Ralf Rothmann: Tavasszal ​meghalni

A tizenhét éves Walter – az elbeszélő apja – egy uradalomban dolgozik fejőként. 1945 márciusában besorozzák a Waffen-SS kötelékébe a legjobb barátjával együtt. Míg a barátja, Friedrich egy harcoló alakulathoz kerül, Walter sofőr lesz a hadtápnál. Mindketten Magyarországon teljesítenek szolgálatot. Walter tanúja lesz a háború borzalmainak, és egy eltávozáson, amelyet bátorságával érdemel ki, megpróbálja megkeresni apja sírját, aki Székesfehérvár környékén esett el. Az egységéhez visszatérve megtudja, hogy a barátja dezertálni akart, elkapták, ki fogják végezni, és ő is tagja lesz a kivégzőosztagnak.
Ralf Rothmann 1953-ban született, író, költő, drámaíró. Könyvei világszerte népszerűek, ezt a regényét több mint húsz nyelvre fordították le. A Tavasszal meghalni hősei a korábbi háborús regényekben negatív hősök lettek volna. Rothmann új szempontot hozott a háború művészi feldolgozásának világába, amely nemcsak hazájában, de egész Európában új gondolatokat ébresztett.

Margaux Fragoso: Csak ​ha te is akarod

Egy 7 éves lány és egy 51 éves férfi szerelmének története

Margaux ​Fragoso torokszorítóan őszinte visszaemlékezésében elmeséli, hogyan hálózta be kisgyerekként egy férfi, és hogyan tartotta a markában 15 éven keresztül. 7 éves korában, egy uszodában találkozott először Peter Currannel. A férfi, aki ekkor 51 éves volt, nagyon kedvesen bánt vele, és meghívta a kislányt édesanyjával együtt a házába. Ezzel vette kezdetét viszonyuk, aminek végül a férfi öngyilkossága vetett véget. A kislány számára a férfi otthona egy egzotikus állatokkal teli mesebirodalomnak tűnt, ahol menedékre lelt az otthoni pokol elől: anyja szinte állandóan pszichiátriai kezelés alatt állt, apja pedig alkoholista volt. A szexuális visszaélések csak egy idő után kezdődtek, míg végül eljutottak a születésnapi ajándéknak nevezett aktusig. Curran elrabolta a lány fél életét. Az elszakadás iránti vágy végig tetten érhető Fragoso elemi erejű könyvében. Saját naplója és a férfi hátrahagyott levelei, fényképei és feljegyzései segítségével zavarba ejtő részletességgel, mégis lírai hangvételben idézi fel az átélt szexuális és pszichikai visszaéléseket. Margaux Fragoso nemrég szerezte meg PhD fokozatát a Binghamton Egyetemen angol irodalomból. Már számos verse és novellája jelent meg különböző irodalmi lapokban, többek között a The Literary Review és a Barrow Street hasábjain. Első könyve, a Csak ha te is akarod eddig 23 országban jelent meg és mindenhol óriási vihart kavart.

Affinity Konar: Mischling

Mischling ​- a nürnbergi törvények így határozzák meg a részben árja, részben zsidó származású személyeket. Stasia és Gyöngy Zagorski számára bélyeg ez, mely örökre megpecsételi a sorsukat. A tizenkét éves kislányok 1944-ben az édesanyjukkal és nagyapjukkal érkeznek az auschwitzi koncentrációs táborba. Egypetéjű ikrek, így Josef Mengele kísérleti laboratóriumába kerülnek.
Az elkövetkező hónapok számukra arról szólnak, miként lehetséges túlélni a kíméletlen emberkísérleteket, melyek napról napra a legkegyetlenebb eszközökkel őrlik fel testi és lelki épségüket. És ha túl is élik a borzalmakat, képesek lesznek-e egymástól elválasztva létezni, és viszontlátják-e egymást valaha?
Affinity Konar megrázó regénye egy embertelen kor kíméletlen történéseiben is a humánumot keresi: a zsigeri szeretet és összetartozás rezdüléseit vizsgálja szinte mikroszkopikus aprólékossággal a lengyel testvérpár, Stasia és Gyöngy belső világán keresztül.
Affinity Konar lengyel zsidó felmenők leszármazottjaként 1978-ban született Kaliforniában. Mischling című második regényét 2016-ban az Amazon és a Publishers Weekly is az év legjobb könyvének választotta.

Emy Dust: A ​kezdet (Összetört jövő 1.)

Lili kislányként megtapasztalhatta, milyen egyedül maradni. Csak egy valaki volt az életében, aki a legjobb barát és család szerepet is betöltötte. De létezik barátság férfi és nő között? És mi történik ha megjelenik egy másik férfi? Tudta, hogy megérkezett oda ahova mindig is vágyott, de az élet közbeszól és elvesz mindent. Mégis fel kell állnia, nem tehet mást, mert ő itt maradt. Bele kell törődnie a magányba. De van kiút a legmélyebbről? Hány tragédiát vagyunk képesek elviselni? És ha a sors visszaadja amit elvett, de nem úgy, mint amilyen volt? Beletörődik a boldogtalanságba, vagy kockáztat?

Greg Keyes: Hangakirály (A tövis és a csont országai 1.)

Kétezer ​év telt el azóta, hogy a Született Királynő legyőzte az utolsó szkaszloi nagyurat. A küzdelem során felszabadította az emberiséget. Azt a fajt, melyet valamikor az idők kezdetén kiragadtak távoli otthonából és arra kényszeríttettek, hogy a rabszolgaság súlyos jármát vegye a vállára. E nagy csatával veszi kezdetét a háború és az erény, a varázslat és az árulás hatalmas léptékű története…
Crotheny királyságban két ifjú hölgy bújócskázik a halottak szent városának egyik elhanyagolt kertjében. Amikor megnyílik alattuk a föld, váratlanul egy legendás ősük, a hatalmas királynő elfelejtett kriptájában találják magukat.
A könyörtelen ősvadon szívében egy ártatlan család lemészárlásának ügyét akarja kivizsgálni Fehér Aspar, a király berkésze. Amikor átküzdi magát az ősöreg fűzfák útvesztőin, váratlanul találkozik a népmesék és rémálmok egyik iszonyatos szörnyetegével.
Közben a közeli országúton haladó fiatal, tudós papnövendék hirtelen az élet iskolájának kellős közepébe cseppen, és a saját bőrén tapasztalja meg, hogy a látszólag békés országban milyen gyilkos, gonosz indulatok rejtőzködnek a felszín alatt.
Halálos veszély leselkedik a királyi családra is. Csakis varázslattal lehet megmagyarázni leghűségesebb szolgájuk árulását. Életveszélyes kalandok várnak a három gyönyörű nővérre, egy fiatalemberre, akit csak nemrég emeltek lovagi rangra és arra a halálmegvető bátorságú ifjú nőre, aki beleszeret egy zord kalandorba.
A lassan mindent megmérgező, rosszindulatú erő mintha arra készülne, hogy elpusztítsa mindazt, ami meghitt és jó volt számukra. Mert bizony felébredt szendergéséből a halálhozó Hangakirály.
Elképesztő kalandokkal és szenvedéllyel teli, magával ragadó, hatalmas léptékű, izgalmas történet.

Alafair Burke: Az ​ex

A lány a parkban
Manipuláció. ​Bosszú. Szenvedély. Jack Harris évek nem randizott, amióta a felesége tömeggyilkosság áldozata lett. Mindez megváltozik, amikor egy hajnali kocogás közben megpillant egy gyönyörű nőt a parkban. Miért hasonlít a nő ennyire az elhunyt feleségére?
Jack egyik barátja közzéteszi a furcsa, hajnali találkozást egy népszerű internetoldalon. Az ismeretlen nő néhány nap múlva jelentkezik. A férfi élete ettől kezdve darabokra hullik.
Olivia Randall a legkiválóbb védőügyvéd New Yorkban. Amikor tudomására jut, hogy Jack Harrist, a hajdani vőlegényét letartóztatták háromszoros emberölésért, elvállalja a védelmét. Kétsége sincs a férfi ártatlanságában. De tényleg olyan jól ismeri Jacket?
Lebilincselő pszichothriller a Holtodiglan és A lány a vonaton rajongóinak. A szerzőt 2016-ban Edgar Allen Poe díjra jelölték. Ezzel olyan táborhoz csatlakozott, amelynek Stephen King, Diana Gabaldon és Ian Rankin a tagjai. Ráadásul a krimiirodalom nagyágyúi is odavannak a regényért:
„Ha tökéletes krimit keresel, ezt olvasd el." Gillian Flynn
„Elképesztően csavaros történet." Michael Connelly
„Hatalmas tehetséggel megírt pszichothriller." Harlan Coben

Melina Marchetta: Jellicoe ​Road

Ebben a lírai, lebilincselő, díjnyertes regényben semmi sem az, aminek látszik, és minden nyom újabb kérdésekhez vezet. 

Taylor Markhamet tizenegy éves korában elhagyja az édesanyja. Tizennégy évesen megszökik a bentlakásos iskolából, ám egy rejtélyes idegen a keresésére indul, és visszaviszi. Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni. Ráadásul Hannah, az egyetlen felnőtt, akiben Taylor megbízik, váratlanul eltűnik. Ha Taylor össze tudja rakni a Hannah által hátrahagyott nyomokat„ a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad választ, de a jövőjét is megváltoztatja.

Ann Kelly: Szenvedélyes ​viszonyok

Mikor a gyűlölet szerelembe csap át…
Amikor Tatum Milano először találkozott Jace Bentonnal, be akarta verni a srác orrát! Most is őrülten dühös rá. Mit képzel magáról ez az alak? Tatum összes barátját az ellenőrzése alatt tartja, és mindig mindegyikben talál valami hibát!
Jace már évekkel ezelőtt Tatum védőszentjének nevezte ki magát, és még most is úgy gondolja, hogy az ő feladata megóvni a lányt a bajoktól. De mi lesz most, amikor a lány elvállalt egy olyan munkát, ahol állandóan pisztolyt kell magával hurcolnia?! Jace-t a hideg is kirázza e gondolatra.
Amit persze egyikőjük sem vesz észre, az az, hogy a legnagyobb ellenségek néha könnyen szenvedélyes szerelmesekké válhatnak… Amikor Tatum rájön, hogy ő valójában Jace-t akarja, a srác problémái akkor kezdődnek el igazán!

Alex Flinn: A ​Kiss in Time – Csók, pont jókor

Taliát ​egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus…
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel.
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel!
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!
Képzeld el, hogy párkapcsolati gondjaid vannak. Aztán zárd az ajkad egy kábultan szunyókáló egyénéhez, akiről aztán kiderül, hogy idestova 316 éves az illető. Vajon egy csók átsegíthet mindenen – akár az időn is?

Kiera Cass: A ​szirén

A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.
Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.
Kiera a Radford Egyetem diákja volt, jelenleg a Virginia állambeli Christiansburgben él a családjával. Életének első tizenkilenc évét az óceán mellett töltötte, ami sosem próbálta elpusztítani őt. A www.kieracass.com weboldalon többet is megtudhattok a könyveiről, YouTube-videóiról, és a sütemények iránti szeretetéről, valamint a Twitteren is követhetjük @kieracass néven.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...