Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. július 18., kedd

Jane Corry: A ​férjem felesége

Mi van, ha az egész életed hazugságra épült?
Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja.
De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez.
A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak.
A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd…
De valóban ártatlan?
És ki ő, hogy megítélje?
Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regényének megírásakor hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, hogy tanulmányozza a foglyok viselkedését.
A férjem felesége fordulatos pszichológiai thriller, amely gyorsan nemzetközi bestseller lett.

Jane Stubbs: Thornfield ​Hall lángokban

Ami a Jane Eyre-ből kimaradt
Az ​érem másik oldala: a házvezetőnő, Mrs. Fairfax elmeséli, mi történt valójában Thornfield Hallban…
Charlotte Brontë Jane Eyre című regényének lelkes olvasói minden bizonnyal jól emlékeznek a porig égett épületre, a halálba ugró tébolyult nőre, és az őt megmenteni igyekvő, közben súlyosan megsebesülő Mr. Rochesterre – de fel tudják-e vajon idézni az idős házvezetőnő alakját?
Az angol írónő, Jane Stubbs Mrs. Fairfaxet teszi meg narrátornak – az ő szemszögéből élhetjük át újra a sötét titkokkal teli regényt. Biztos, hogy minden úgy történt, ahogy a fiatal és a világ dolgaiban járatlan Jane leírta? Nem lehet, hogy az orránál fogva vezették – és nem csak azt titkolták el előle, hogy a ház urának már van felesége?
Továbbá: biztosan annyira elvadult és bomlott elméjű az emeletre zárt első feleség, Bertha, mint a Brontë-szöveg alapján hisszük? És ha igen, vajon mi juttatta őt ebbe az állapotba? Mr. Rochester valóban ártatlan áldozat – vagy csak a naiv és fülig szerelmes nevelőnő hiszi annak? És tényleg úgy gyulladt ki az épület, ahogyan a lódító kocsmáros a meggazdagodva visszatérő Jane-nek elmesélte?
E könyvből választ kaphatunk mindezen kérdésekre, egyben kiderül, hogy a házvezetőnő mégsem olyan együgyű és jelentéktelen, ahogyan a Jane Eyre alapján tűnt, és az emeletre zárt asszony rejtélyes gondozójával, Grace Poole-lal szövetkezve sokkal nagyobb szerepet játszott a kibontakozó eseményekben, mint ahogyan azt elsőre gondoltuk.

J. R. Johansson: Éjjeljárók 1-2.

Álmatlanság

A lány szemei megmentették az életét.
A lány álmai szabadjára engedték a sötétségét.
Négyévnyi teljes alvásmegvonás után a gimnazista Parker Chipp úgy érzi, már nem bírja sokáig. Éjjelente alvás helyett belép azon személy álmaiba, akivel aznap utoljára teremtett szemkontaktust. Parker tudja: ha nem sikerül záros határidőn belül aludnia, meg fog halni.
Azután találkozik Miával, akinek békés, csodásan egyszerű álmai végre lehetővé teszik számára a nyugodt pihenést. Ám ami véletlenszerű, megváltó találkozásnak indult, rövidesen megszállottsággá fajul: Parker tomboló vágya az után, hogy mindennap sikerüljön Mia szemébe néznie, egyre szélsőségesebb és bizarrabb tettekre sarkalja. Az iskolában mindenki azt hiszi róla, hogy teljesen bekattant, még a legjobb barátai is. Amikor pedig Miát fenyegetni kezdi egy igazi perverz kukkoló, mindenki meg van róla győződve, hogy Parker az, ráadásul különös emlékezetkiesései miatt már ő maga is kezdi komolyan megkérdőjelezni a saját ártatlanságát…

Paranoia

Parker ​Chipp – az események utóhatásaként, amelyek csaknem végeztek vele – igyekszik egyre jobban megbirkózni Álomlátóként élt életével. A jelek szerint működik is a dolog… egészen addig, amíg egy reggel a börtönben tér magához kínzó másnapossággal, és tizenkét órányi kiesett idővel. A Sötétség valahogy átvette felette az irányítást, és Parkernek fogalma sincs, hogyan fékezhetné meg. 
Valószínűtlen és váratlan szövetségesre lel Jack, a rejtélyes motoros dzsekis srác személyében, aki felajánlja Parkernek, hogy segít mesteri szintre fejleszteni Álomlátó képességeit. Ám miközben Parker gyakorol és fejlődik, a benne rejtőző Sötétség is egyre erősebbé válik, egészen odáig, hogy átveszi Parker teste felett az uralmat, és minden tőle telhetőt elkövet, hogy tönkretegye az életét. 
Amikor Jack felfedi előtte, hogy léteznek másfajta Éjjeljárók is, az úgynevezett Orzók, Parker töprengeni kezd, hogy vajon az Oakville-ben zajló különös dolgok nem többek-e puszta véletlen egybeesésnél. Végtére is, a helybéliek nem csupán alvajáróként viselkednek, annál jóval többről van szó. Kiürítik a takarékbetét-számláikat, anélkül, hogy emlékeznének rá, a város különös részein kóborolnak, eltünedeznek, sőt: akár még gyilkolnak is – mindezt álmukban. Ha Parker ki akarja deríteni, mi folyik itt, és szeretne még bármi reményt arra, hogy viszontláthassa az apját, szembe kell szállnia Jackkel, és a saját életét is kockára kell tennie… Mert minél többet tud meg ezekről a másféle Éjjeljárókról, annál bizonyosabbá válik számára, hogy itt már nem csak az ő élete a tét.

Christopher Golden: Kemény ​motorosok: Bratva

A ​mérföldkőnek számító Sons of Anarchy – Kemény motorosok című televíziós
sorozat negyedik évadja után játszódó történetét Kurt Sutter, a széria vezető
producere találta ki.
A klubtagság fele éppen hogy csak kiszabadult a Stockton állami börtönből, de a
Galindo drogkartell máris a nyakukban liheg, így nem unatkoznak a motorosok. Jax
Teller, a SAMCRO alelnöke mégis kénytelen egy másik problémával foglalkozni,
amikor megtudja, hogy ír féltestvére, Trinity már hónapok óta az Egyesült
Államokban tartózkodik – és az orosz Bratva-gengszterekkel lóg. Most azonban
eltűnt, és Jax biztos abban, hogy ehhez az életét fenyegető maffiaháborúnak van köze.
Jax, Chibs és Opie társaságában Nevadába utazik, hogy megkeresse, és hazavigye.
Trinity ugyan félig ír, félig viszont Teller, és ahol a Tellerek megjelennek, ott kő
kövön nem marad.
"A Maffiózók óta nem uralta így a tévéképernyőt egy csapat izzadt, erőszakos
vadállat…" – Rolling Stone
„Első osztályú… A mai napig az egyik legjobb tévésorozat.” – Newsday
„Az egyik legjobb dráma a tévében.” – Time
„Öt csillagból négy. . . A Sons csúcsra járatja a drámát.” – New York Daily News

J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre

Kori élete fordulóponthoz érkezik. 
Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte. 
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget? 
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja. 
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük. 
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?
J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.

Colleen Hoover · Tarryn Fisher: Never ​Never - Soha, de soha (Never Never 2.)

Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts! 

Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak összekuszálódni látszanak. 

Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. 

Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. 

Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk.

Az első részről itt olvashatsz!

Catherine Bybee: Házasság ​hétfőre (Hétköznapi feleségek 2.)

Carter ​Billings bármelyik nőt megkaphatná: befolyásos, gazdag, és nem utolsósorban legalább olyan vonzó, mint egy hollywoodi filmsztár. Csakhogy Carternek más tervei vannak – Kalifornia kormányzói címéért indul.

Amikor azonban az Alliance társközvetítő cég ügynöke, Eliza Havens és annak barátnője, Gwen Harrison védelmében verekedésbe keveredik egy texasi bár parkolójában, és felkerülnek az internetre a felvételek, úgy tűnik, elbúcsúzhat a politikai karriertől. 

Kézenfekvő a megoldás: a lehető leggyorsabban feleséget kell találnia, hogy feledtesse szavazóival apró kihágását, és ki is lehetne alkalmasabb a feleségszerepre, mint a gyönyörű, éles elméjű, és a verekedés óta óriási bűntudattal küzdő Eliza Havens. 

Egy probléma van csak: Eliza hallani sem akar Carterről, és a sajtónyilvánosságtól is zavarba jön. A parkolóbeli incidens után a rájuk irányuló reflektorfény mégis közelebb hozza őket egymáshoz. 

Eliza nem tagadja tovább, hogy mindennél jobban vonzza a férfi, és Carter számára is kiderül Eliza tragikus gyermekkorának – és hányattatott jelenének – minden részlete. A házasságból mindketten profitálnának, de ha mégis balul sül el a terv, az Eliza életébe is kerülhet…

A sorozat első része itt található!

K. A. Tucker: In ​Her Wake – Sodrás (Tíz apró lélegzet 0,5)

Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített. 

Mikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak. 

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a hónapok, és Cole-on egyre jobban elhatalmasodik a bűntudat és a magány, a fiú markából kezd minden kicsúszni, ami valaha is fontos volt a számára: az egyetem, a barátnője, a jövője. Az élete. Ám Cole-nak előbb le kell érnie a gödör legaljára, hogy rájöjjön, van még kiút személyes poklából: a megbocsátás. 

És csakis egyetlen személy van, aki megadhatja ezt neki…

A sorozat első része itt található!

Lisa Kleypas: Rafe ​karácsonya (Wallflowers 6.)

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy valaha egyetlen közös cél érdekében szövetkezett. Hogy rátaláljanak az igaz szerelemre. Most valamennyien boldog feleségek, ám ismét összejönnek, hogy a világ egyik legmegátalkodottabb csirkefogóját rávezessék, talán épp a fagyöngy alatt vár rá a boldogság… 

London a karácsonyra készül. 

Rafe Bowman megérkezik Amerikából, hogy megismerje a szülei által kiválasztott jövendőbelijét, Natalie Blandfordot, Lord és Lady Blandford roppant illemtudó és gyönyörű leányát. Ördögi jóképűsége és lenyűgöző fizikuma kétségtelenül biztosítaná számára a hölgy kezét, ha szörnyű amerikai modora és még szörnyűbb hírneve nem riasztaná el. Rafe rájön, hogy mielőtt udvarolni kezdene, el kell sajátítania a londoni társaság szabályait. 

De amikor a négy, valahai férjvadász is beleüti az orrát a házasságszervezésbe, senki sem tudhatja, mi lesz a vége. Ráadásul a kiszemelt hölgy kegyeit elnyerni nehezebb feladatnak bizonyul, mint Rafe Bowman várta, különösen, hogy eddig ahhoz szokott, hogy mindent megkap, amit akar. 

A karácsony azonban a legváratlanabb módon hat az emberekre, romantikust varázsolva a cinikusból, és a legfélénkebb szívben is felszítva a szenvedélyt.

A sorozat további részeiről itt olvashatsz!
 1. Nem múló varázs, 2. Egy nyáréjszaka titkai3. Ősszel történt és 4. Az ördög télen részéhez klikk a linkekre!

Kathryn Croft: A ​nő, aki máshol ébredt

Arra ébredsz, hogy a férfi melletted halott.
De aki mellett fekszel, az nem a saját férjed. És az ágy nem a saját ágyad.

Tara Logan imádja tökéletes kis családját: a férjét, Noaht és két tizenéves gyermekét, Rosie-t és Spencert.

Boldogsága azonban darabjaira hullik, mikor a szomszédban ébred, Lee Jacob ágyában, de fogalma sincs, hogyan került oda, vagy hogy mi történt kettejük között. A legrémesebb, hogy a férfit leszúrták.

Tara lánya egyre kezelhetetlenebbé válik, férje egyre hűvösebb vele, s a nőben felmerül a gyanú, hogy valaki a közelében tudja, mi történt azon az éjszakán. Mikor a rendőrség látókörébe kerül, rádöbben: ezt neki kell kiderítenie.

De mibe kerül Tarának az események feltárása, és túlélhető-e az igazság?

Tegnap még a tiéd volt a tökéletes élet. Ma rá kell döbbenned, hogy az egész csak hazugság.

Hátborzongatóan lebilincselő, fordulatos pszichológiai thriller A lány a vonaton és a Holtodiglan rajongóinak, amely hónapokig állt a bestseller listák élén.

Nora Roberts: Sóhajok ​vizén (Őrzők-trilógia 2.)

Új ​királynőjük megünneplésére a Hold három istennője három csillagot teremtett, egyet tűzből, egyet jégből, egyet pedig vízből. A csillagok azonban alázuhantak az égboltról, veszélybe sodorva így az összes világot. Három férfi és három nő egyesült erővel a csillagok keresésére indul… 

Annika, a sellőlány a tenger szülötte, és a tengerbe kell visszatérnie majd, ha megtalálták valamennyi csillagot. Annika új ebben a világban, döbbenetes tisztasága és szépsége, kecses mozgása már a Tűz csillagának keresése során elkápráztatja öt barátját. 

Sawyer King, az utazó időn és téren át repítette az őrzőket Capri szigetére, ott rejtőzik ugyanis a Víz csillaga. Sawyert lenyűgözi a lány a maga valódi elemében, de tudja, ha beengedi Annikát a szívébe, nincs az az iránytű, ami visszavezetné oda, ahol biztos talaj van a lába alatt. 

Ellenségük a sötétben forralja vérszomjas tervét. Egy csillagot már elveszített, de ő vérre szomjazik, a sellőlányéra a vízben, az utazóéra a szárazföldön. Veszélyes új fegyvert kovácsol hát, halálosat és kiszámíthatatlant. Azaz emberit.

Az első részről itt olvashatsz!

Alexa Riley: Mindent ​bele

Mi történik, ha egy erős, birtokló férfi rátalál álmai asszonyára?
Mallory Sullivan készen áll rá, hogy elkezdje új életét. Osztályelsőként érettségizett, majd megkapta az Egyesült Államok leginkább sóvárgott ösztöndíját. Kemény munka és eltökéltség juttatta el addig a pillanatig, hogy azt az életet élje, amelyről szülők nélkül nélkül csak álmodozni tudott.
Sosem számított rá, hogy Oz lesz álmai netovábbja. Olykor azonban a sors dönti el, kibe szeretsz bele. Ki miatt veszíted el az önuralmadat? Kié a lelked?
Ám aztán rájössz, hogy egyáltalán nem a sors keze volt…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...