Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. február 19., vasárnap

Cassandra Clare: Éjfél ​kisasszony (Gonosz fortélyok 1.)

„Igen, ​árnyvadász vagyok. Éles kard, még élesebb nyelv.” 

Főszerepben az árnyvadászok! Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket. Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal, egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza…

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark – akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak – egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat… és ehhez szükségük van az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén másként telik az idő, így Mark alig öregedett, és nem ismeri meg a családját. Vajon valóban sikerülhet visszatérnie közéjük? Tényleg elengedik a tündérek? 

Cassandra Clare új sorozatának szívfacsaró első része telis-tele van csillogással, bűbájjal és persze árnyvadászokkal…

Emily Murdoch: Ha ​megtalálsz

Vannak ​dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni…
Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
 Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.
Emily Murdoch Arizonában él férjével és örökbe fogadott kutyáival. Napjait egy menedékhely üzemeltetésével tölti, ahol vágóhídról megmentett lovakkal és szamarakkal foglalkozik. Éjjelente gyertyafénynél ír, lejegyezve mindent, ami a nap folyamán megihlette. A Ha megtalálsz az első regénye.

Brian Staveley: A ​tűz kegyelme (A Csiszolatlan Trón krónikája 2.)

Háború közeleg, sokasodnak a titkok és árulás les a három testvérre…
Az Annur Birodalom uralkodócsaládjának megdöntésére szőtt összeesküvés egyre mélyül.
Miután Adare rádöbben apja gyilkosának kilétére, elmenekül a palotából, hogy szövetségeseket keressen. Kevesen bíznak azonban benne, amíg egy tűzpróbában meg nem jelöli őt népe istennője.
Miközben Adare Annur egyesítésén fáradozik, belháború készülődik, és barbár hordák fenyegetik a birodalmat. Adare nem tud róla, hogy öccse, Valyn a birodalom határain túl gyülekező sereggel kötött szövetséget. A két testvér döntései elkerülhetetlenné tehetik a háborút.
Öccsük, Kaden, a Csiszolatlan Trón jogos örököse két különös társával oldalán saját csatáit vívja az annuri főváros szívében. Míg a császári hadak a távoli front megvédésére készülnek, Kaden tettein múlik, hogy a császárság fennmarad, vagy megsemmisül.
A sorozat első részéről bővebben itt olvashatsz!

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...