Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. április 13., szerda

Paul Finch: Ne sikíts! (DS Heckenburg 1.)


Elég, ha megnevezed a nőt, akit akarsz. Mi leszállítjuk neked.
38 nő tűnt el nyomtalanul. Mark Heckenburg nyomozó még nem szembesült ilyen szövevényes és ördögi esettel. Útja London elegáns lakosztályaiból egyenesen Manchester kies ipari negyedébe vezet, a csillogásból a mocsokba. 
Cégvezetők, iparmágnások, nagyhatalmú politikusok és korrupt tisztviselők, akiket kibogozhatatlan szálak kötnek össze egy alvilági szervezettel. A „klub", amelynek nevét nem sokan merik kimondani fényes nappal, amelynek létezésében illik kételkedni, amely élő szexuális játékszereket szállít rendelésre, teljes diszkréció mellett…
A Ne sikíts! a thriller műfa egyik legjobbja; benne a Scotland Yard legalja és legjava, pörgős cselekmény, vérfagyasztó fordulatok, és egy nyomozó, aki többet tud a kelleténél.

Rosemary Sutcliff: A Sas


Az elveszett kilencedik légió rejtélye

A kilencedik légió bevonul Észak-Britannia ködébe, és soha többé nem látják őket. Négyezer ember tűnik el nyomtalanul, és a Sas-hadijelvény elvész. Ez a rejtély megoldatlan maradt mind a mai napig… 

Marcusnak kell kiderítenie, hogy mi történt az apjával, aki a légiót vezette. Így hát nekivág az ismeretlennek, és olyan veszélyes küldetésre indul, ahonnan senki sem várja vissza élve. 

A Sas a 20. század egyik legkiemelkedőbb ifjúsági sorozatának első kötete, mely világszerte több mint egymillió példányban talált gazdára. A Római Birodalom korában játszódó történetből Kevin Macdonald forgatott filmet, melyet a hazai mozik is műsorukra tűztek.
Channing Tatum, Jamie Bell, és Donald Sutherland főszereplésével.

Shelly Crane: Significance – Bizonyosság (Significance 1.)


Maggie tizenhét éves. Nehéz évet tudhat maga mögött: épphogy átcsúszott az érettségin, az anyja elhagyta, az apja depressziós, a barátja pedig három év után szakított vele egy főiskolai futballösztöndíj miatt. Maggie úgy érzi, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok, de minden erejével megpróbál a felszínen maradni.
Aztán találkozik Calebbel. 

Megmenti a fiú életét, és azonnal érzi, hogy van benne valami veszélyesen vonzó, ráadásul Maggie-nek éppen randija lenne, méghozzá Caleb unokatestvérével. Ám a dolgok váratlan fordulatot vesznek, amint egymáshoz érnek. Szó szerint szikrázik közöttük a levegő. Bevésődnek egymás iránt, és a lány szeme előtt lepereg a közös életük. Ráébred, hogy ő a fiú lelki társa, ezért érzi annak szívverését a saját mellkasában. 
Caleb oldalán egy olyan, különleges adottságokkal és képességekkel rendelkező emberekkel teli világ tárul fel előtte, amelynek létezéséről eddig nem is tudott. Ő maga is természetfeletti, eddig soha nem tapasztalt változásokat észlel magán, például szüksége van a fiú érintésére az életben maradáshoz. 
Azonban kapcsolatuk nem mentes a nehézségektől: egyrészt Maggie apja végre kilábal a depresszióból, és megpróbál igazi apaként viselkedni a maga idegesítő módján, másrészt Maggie-nek Caleb ellenségeivel is meg kell küzdenie, akik tudomást szereznek a kapcsolatukról. 
Az ismeretlenek üldözőbe veszik Maggiet, hogy elszakítsák őt Calebtől, így megakadályozhatják a fiatalokat abban, hogy elnyerjék a képességeiket. 
Vajon Caleb képes lesz-e megmenteni a lányt, vagy örökre elszakadnak egymástól pont akkor, amikor végre egymásra találtak?

Eve Ainsworth: 7 nap


Egy hét elég, hogy megforduljon a világ! 
A szép és népszerű lány, Kez tör előre a maga útján, nem érdekli, kit bánt meg, kit tapos el közben, sőt még élvezi is, ha uralkodhat mások felett. A kövérkés, ügyetlen Jess tökéletes célpont. 
De Jess váratlanul szövetségesre talál egy srácban, aki támogatja és kiáll mellette. Akkor mi a probléma? 
Hogy a fiú nem más, mint Kez barátja.
Eve Ainsworth tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. A 7 nap minden szépítés nélkül, de együttérzéssel és mély emberismerettel tárja föl mindkét főszereplő érzéseit és indítékait.

Cassandra Clare · Robin Wasserman: Az elveszett Herondale (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 2.)


A legszörnyűbb bűn, amit egy árnyvadász elkövethet az, ha cserben hagyja a társait. 

A XIX. század elején Tobias Herondale megszökött egy csatából, és hagyta meghalni a többi árnyvadászt. Bűnéért halálra ítélték, azonban soha többé nem tért haza, így a Klávé a felesége életét vette el az övé helyett. 

Simon és a többi diák elborzad a barbár tettről szóló történet hallatán, főleg, miután kiderül, hogy gyermeket várt volt. 

De lehetséges-e, hogy a gyermek életben maradt? Talán ma is él egy elveszett Herondale valahol a világban?

Sophie McKenzie: Mióta meghaltál


Hátborzongató pszichológiai krimi egy gyászoló anyáról, aki megtudja, hogy évek óta halottnak hitt gyermeke él. 

Amikor Geniver Loxley nyolc évvel korábban elveszítette újszülött kislányát, megállt számára a világ, és azóta sem sokat haladt előre. Gent még mindig megviseli, ha babakocsit toló nőt lát; Beth halála előtt három könyve jelent meg, azóta viszont egy sort sem írt. 

Egy délelőtt becsenget hozzá egy ismeretlen, és pontosan azt mondja neki, amit mindig is hallani szeretett volna: a kislánya egészségesen született – de azonnal kivitték a műtőből, és bizonyára odaadták egy másik nőnek. 

Hihetetlen történet, de miért találna ki bárki ilyesmit? Hirtelen rés nyílik Gen biztonságos világának burkán, és tengernyi kérdés zúdul be rajta: Hol van most Beth? Miért nem akar kutatni utána Art? Hogy megkímélje a feleségét az újabb csalódástól? Vagy titkol valamit? Kiben lehet megbízni? 

Gen nyomozni kezd, hogy megtalálja kislányát. Reménye azonban csakhamar félelembe és paranoiába csap át, mert olyan sötét üzelmek sejlenek föl előtte, amelyek titokban tartásáért valakinek a gyilkosság sem túl nagy ár…

Tan Twan Eng: Esőcsináló


1939, Pinang, Malajzia. 

A tizenhat éves Philip Hutton mindig is számkivetettnek érezte magát. Angol édesapja és kínai édesanyja gyermekeként nem tartozott igazán egyik nemzethez sem. Ezen a nyáron azonban véget ér a magány időszaka: megismer egy japán diplomatát, Hayato Endót, aki mestere lesz, és idővel egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk. Philip körbevezeti Endo szant a szigeten, megmutatva mindent, ami fontos és kedves számára, Endo szan pedig bevezeti a fiút a japán kultúra és gondolkodás világába, harcművészetre és a zen buddhizmus világszemléletére tanítja. 

Az újonnan szerzett tudásnak és barátságnak azonban óriási ára van. Endo szant kötelessége a sajátjaihoz fűzi, amire Philip csak akkor döbben rá, amikor a japánok megszállják Malajziát. A fiatalember kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mestere, akinek ő feltétlen hűséget és engedelmességet fogadott, olyan titkokat rejteget, amelyek Philip egész világát romba dönthetik. 
Mindent kockára kell tennie, hogy megmentse azokat, akiket akaratlanul is halálos veszélybe sodort, és hogy fölfedezze, ki is ő valójában, és mire képes.

Ella Barrick: Gyilkosság tánclépésben (Táncparkettkrimi 1.)


Vigyázat, ez a történet lesodorja a lábáról!
Amikor Stacy Graysin rajtakapja vőlegényét és táncpartnerét, Rafe-et, hogy az ágyban mambózik egy szambakirálynővel, azonnal felbontja az eljegyzésüket. Ám továbbra is közös tánciskolájuk társtulajdonosai maradnak. Rafe azzal akarja nyereségesebbé tenni a stúdiót, hogy hiphop- és szteppórákkal bővítené a kínálatot, de Stacy inkább leborotválná szőke fürtjeit, semhogy ilyen zenére táncoljon. 

Amikor Stacy felfedezi Rafe holttestét a tánciskolában, nem tud magához térni a döbbenettől, amikor pedig a rendőrség őt nevezi meg első számú gyanúsítottként, úgy dönt, nyomozásba kezd, mert semmi kedve a cellatársaknak börtönrockot tanítani. 

Mindenki arra számít, hogy Stacy lesz a stúdió kizárólagos tulajdonosa, Rafe azonban megváltoztatta a végakaratát. Az így hirtelen képbe került rokon készen áll arra, hogy eladja a részét annak, aki a legtöbbet ígéri érte… aki, nem kizárt, hogy maga a gyilkos.

Jim Butcher: Pusztító vihar (Dresden akták 1.)


Harry Dresden – Varázsló
Elveszett dolgok felkutatása.
Paranormális nyomozás.
Konzultáció. Tanácsadás. Méltányos árak.
Semmi szerelmi bájital,
feneketlen erszény, parti,
vagy egyéb szórakoztató tevékenység.
Harry Dresden a legjobb abban, amit csinál. Nos, valójában ő az egyetlen, aki ezt csinálja. Így amikor a chicagói rendőrség olyan üggyel találja szembe magát, ami felülmúlja az emberi képességeket és kreativitást, nála keresik a válaszokat. A hétköznapi élet tele van furcsa és mágikus dologgal, és többségük nem kedvez az embereknek. Itt jön a képbe Harry. Vegyünk egy varázslót, hogy elkapjunk egy… akármit.
Csak egy gond van. Valami finoman szólva is bűzlik. A rendőrség Harryt bízza meg egy hátborzongató kettős gyilkossági üggyel – melyet fekete mágiával követtek el – s ő pénzt lát a dologban. Azonban sötét varázslat mögött mindig sötét mágus áll. Akinek most Harry a célpontja. és innetől válik a hajsza… pusztítóvá.
Mágia. Könnyen halálos lehet.

Augusten Burroughs: Kiszáradva / Farkas az asztalnál


Mit tehet az ember, ha egy nap közlik vele a munkahelyén, hogy ha azonnal nem vonul be egy alkoholelvonóra, akkor búcsút mondhat az állásának? Kihez fordulhat, ha a szüleivel nincsen beszélő viszonyban, a barátai egytől egyig alkoholisták, a szerelme pedig halálos beteg?

„A reklámszakmában néha előfordul, hogy az ember kap egy terméket, ami egy kalap szar, és úgy kell tennie, mintha egy fantasztikus, a minőségi élethez nélkülözhetetlen valamivel lenne dolga. Egyszer például egy hajkondicionálóhoz kellett reklámot készítenem. A stratégia a következő volt: Érezhető puhaság, látható tartás. Valójában vi­szont a termék elég silány volt. Összeragadt tőle az ember haja, a nők pedig rühellték a fókuszcsoport felmérésekben. Ráadásul büdös is volt. Olyan szaga lett tőle a hajnak, mintha rágógumival és hipóval kenték volna be. Nekem azonban valahogy azt kellett elhitetnem az emberekkel, hogy ez a legjobb hajkondicionáló, amelyet valaha gyártottak. El kellett hitetnem velük, hogy egy­szerre gyönyörű és szexi. Elérhető és kívánatos. 
A reklámszakmában minden jobbnak látszik, mint amilyen valójában. És pont ezért ez a tökéletes hivatás számomra. Egy iparág, amely arra épül, hogy hamis várakozásokat kelt az emberekben. Kevesen vannak, akik olyan jók benne, mint én, és ezt annak köszönhetem, hogy évek óta alkalmazom ezt a módszert a saját életemben is. 
Tizenhárom éves koromban elmebeteg anyám odaadott az agybajos pszichiáterének, aki örökbefogadott. Fertőben éltem, pedofilokkal és korlátlan mennyiségű pirulával egy fedél alatt, miközben nem jártam iskolába. Amikor végre kiszabadultam onnan, jelentkeztem egy reklámügynökségnél mint autodidakta, enyhén különc fiatal tehetség, aki tele van szenvedéllyel és ötletekkel. Azt kihagytam az önéletrajzomból, hogy nem tudok helyesen írni, és hogy tizenhárom éves korom óta rendszeresen leszopok másokat.”

Augusten Burroughsnak eddig öt önéletrajzi könyve jelent meg. Rend­szeresen tart előadásokat egyetemeken és főiskolákon az alkoholizmusról. Az Entertainment Weekly eddig kétszer választotta be Amerika 25 legviccesebb embere közé. A szer­ző második magyarul megjelenő regénye még sokkolóbb, mint a nagy sikerű Farkas az asztalnál. Lefegy­verző humorral, mégis torokszorítóan meséli el alkoholizmusa és tragikus szerelme történetét.


Gyermekkorában Augusten Burroughs számára az apja csak egy árny volt: egy alak a lépcső tetején, egy köhintés a földszintről, egy némán cigarettázó figura a sötétben. Ahogy Augusten idősebb lett, úgy bontakozott ki előtte apjának sötét és fenyegető személyisége. Valami gonosz, titokzatos, megnevezhetetlen borzalom. Egyik szörnyű csalódás követte a másikat, és Augusten gyermekkora hamarosan véget ért. Az apa, akiről mindig álmodozott, nem létezett. Az ő apja egy távoli, közönyös figura volt, akit nem érdekelt a fia. És akkor kezdetét vette a „játék”.
A regényben Augusten Borroughs egy eddig fel nem derített területre lép, a kimondhatatlan érzelmek birodalmába. Kendőzetlenül beszél szeretetről és gyűlöletről, ami apa és fia kapcsolatának minden egyes pillanatát átjárja. Sokkoló őszinteséggel és döbbenetes éleslátással megírt regénye ajánlott olvasmány mindenki számára, aki tudja, mit jelent egy szülő feltétel nélküli szeretete után sóvárogni. A szívszaggató és helyenként brutális történetben mégis van valami felemelő és irracionális életigenlés. 

A Farkas az asztalnál egy emlékirat, egy könyörtelen nyíltsággal megírt visszaemlékezés a kegyetlenségről és a remény megváltó erejéről.

Morgan Rice: A Sárkányok Felemelkedés



Az első számú bestseller!

A tizenöt éves Kyra leghőbb vágya, hogy olyan híres harcossá váljon mint az apja, habár ő az egyetlen lány egy férfiakkal teli erődben. Küzdelmei során ráébred, különleges képességére, egy varázslatos erőre és rájön, hogy különbözik mindenki mástól. A születése körülményeit és a róla szóló próféciát titokban tartják, bizonytalanságban tartva őt valódi kilétét illetően.
Mikor Kyra nagykorúvá válik a Kormányzó eljön érte, és az apja megpróbálja megmenteni a kényszerházasságtól. A lány megtagadja a “kötelességét” és elmenekül a veszélyes vadonba ahol találkozik egy sebesült sárkánnyal és elindít egy eseményláncolatot, ami örökre megváltoztatja a királyságot.

Morgan Rice: A hősök küldetése (A varázsló gyűrűje 1.)


Varázslatos történet egy 14 éves, nem mindennapi fiú felnőtté válásáról, aki egy kis faluban él, valahol a Gyűrű Királyságának végvidékén. 
Thorgrin érzi, hogy más, mint a többiek, rejtélyes és érthetetlen erők lakoznak benne, különleges adottsága van és különös sorsra rendeltetett. Arról ábrándozik, hogy híres harcos lesz, a király lovagja, és megvédi hazáját a Szakadék túloldaláról támadó hordáktól. Amikor eléri a megfelelő kort, bár az apja megtiltja, hogy beálljon a király légiójába, ő nem engedelmeskedik: világgá megy, hogy utat törjön magának a király udvarába és elérje, hogy komolyan vegyék. 
Noha semmi esélye sincs, beleszeret a király lányába, de mire tiltott kapcsolatuk kibontakozna, fölfedezi, hogy hatalmas ellenségei vannak. 
A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és sárkányokról, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Mese a becsületről, bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról.

Morgan Rice: Átváltozva (Vámpírfüzetek 1.)


„Az ÁTVÁLTOZVA egy könyv, amely az Alkonyatnak és a Vámpírnaplóknak kíván vetélytársa lenni, és amit majd a legutolsó oldalig el akarsz olvasni. Ha szereted a kalandokat, a szerelmet és a vámpírokat, akkor ez a könyv neked szól!”
A 18 éves Caitlin Paine kiszakítva találja magát a szép külvárosi környezetéből – amikor az anyja újra költözik – és rákényszerül,hogy egy veszélyes New York City-i középiskola diákja legyen. Az egyetlen reménysugár az új környezetében Jonah, az új osztálytárs, aki rögtön megkedveli őt.
Mielőtt még a szerelmük kibontakozik, Caitlin hirtelen változásokat tapasztal önmagán. Egy olyan természetfeletti erő lesz rajta úrrá, ami fényérzékenységgel, és táplálkozási vággyal párosul - melyeket még önmaga sem ért. Amíg válaszokat keres a kérdéseire, addig a vágyakozása következtében rossz helyen lesz rossz időben. A szeme előtt egy rejtett világ nyílik meg, amely a talpa alatt helyezkedik el, épp a virágzó nagyváros, New York City alatt. Caitlin két veszélyes klán között találja magát, épp egy vámpírháború közepében.

Colin Falconer: Anasztázia / A selyemút


Sanghaj, 1921. 

Az amerikai újságíró, Michael Sheridan beugrik a Huangpu folyóba, hogy kimentsen egy fehérorosz menekült lányt, akivel Sanghaj egyik lokáljában ismerkedett meg. Anasztázia Romanov rendkívüli módon emlékeztet az azonos nevet viselő nagyhercegnőre, akiről azt rebesgetik, hogy túlélte, amikor a bolsevik forradalmárok brutális kegyetlenséggel meggyilkolták a családját. Az orosz cár legkisebb lányának sorsa a korszak egyik legtöbbször emlegetett rejtélyévé vált. Michael Anasztáziája azonban amnéziában szenved, és csak élete legutóbbi egy-két évére képes visszaemlékezni. 

A lány múltját és személyazonosságát övező rejtély kibogozása Sanghaj utcáiról a húszas évek Berlinjébe és Londonjába, a bolsevik Oroszországból a Wall Street-i tőzsdekrach előtt álló New Yorkba sodorja el Michaelt és Anasztáziát. Michael az egyetlen férfi, aki úgy segít Anasztáziának, hogy semmit sem kér cserébe – de vajon a lány le tud-e mondani az igaz szerelem kedvéért a lehetőségről, hogy hercegnő legyen?
„Némelyik férfi nem szerelmes lesz, hanem egyszerűen elvész. Én is abban a pillanatban elvesztem, amikor azon az estén megpillantottam a lokálban Anasztázia Romanovot…”
A nemzetközi hírű bestseller író, Colin Falconer gyilkosságról és árulásról, királyi botrányról és pénzügyi fondorlatról szövi a húszas évek viharos és romantikus évtizedén átívelő meséjét – és a valaha elbeszélt szerelmi történetek egyik legremekebbjét tárja elénk.


KÉT VILÁG TALÁLKOZÁSA… 

Krisztus után 1260. Josseran Sarrazini meghasonlott önmagával. A keresztény templomos lovagot szégyenteljes múlt kísérti, és a feloldozás reményében veszélyes küldetést vállal: elindul Palesztinából a világ végére, hogy a szaracénok ellen szövetségest találjon Kubiláj kán legendás udvarában, a Mongol Birodalom központjában. Ám útközben egy pogány törzs harcos-hercegnője személyében maga is vigaszra lel. A gyönyörű és vad Kutulun a sztyeppei nomád tatárok sámánja. Bár vonzalmukat senki nem nézi jó szemmel, Josseranban a lány is felfedez valamit, amit a saját fajtájában nem. 
Tikkasztó sivatagi szelek perzselik, ellenséges hordák űzik, és még saját szenvedélye is gyötri, aminek képtelen parancsolni. Josserannak mégis muszáj elhagynia Kutulunt, ha teljesíteni akarja a küldetését, és meg akarja menteni a lelkét. Útitársa, az ijesztően hitbuzgó Domonkos-rendi szerzetes, William csak tetézi a bajt, de Josseran felesküdött az oltalmazására. Ráadásul mire Sangtuba érkezik, az emberiség történelmének legnagyobb birodalmában kitör a polgárháború.
Palesztina síkján és a Hindukus magas hegyei közt barangolva, a Takla-Makán kietlen pusztaságától a kínai aranypalotákig kalandozva A SELYEMÚT lélegzetelállító történetet mesél a bűnről, az emésztő vágyról, a viszálykodásról és az emberi esendőségről a középkori Kelet kegyetlen és felemelő világában.
COLIN FALCONER Londonban született, majd huszonévesen kivándorolt Ausztráliába. Mielőtt beállt egy reklámügynökség csapatába dolgozni, taxisofőrként és gitárosként kereste a kenyerét. 1984-ben Sydney-be költözött, hogy írói karrierjét egyengesse. 1990 óta csak az írásnak él, de előtte szabadúszó újságíróként számos magazinnak dolgozott, valamint rádió- és televízió-csatornáknak írt forgatókönyvet. Néhai feleségével két leánygyermeket neveltek fel. Rendszeresen utazik, hogy a regényeihez anyagot gyűjtsön.

Mireille Calmel: Az elátkozott szoba (A farkasok bálja 1.)


1500 decemberét írjuk. 

A montguerlhe-i erőd falainak tövében egy fiatal lány hever: Isabeau. Hosszú haja sáros, a teste véres. Eszméletlen. Mivel feltűnően szép volt, és vissza merte utasítani a környék hűbérurát, aki a menyegző utáni első éjszakát követelte tőle, a nagyúr a fiatal férjet felakasztatta, őt megerőszakolta, megverte, és tüzes vassal megbélyegezte. Aztán kidobatta az éhes farkasok elé. De a farkasok nem tépik szét a meggyalázott lányt. Mert közülük való. Akárcsak a húga, aki szintén beszéli a nyelvüket, és telihold idején maga is farkassá változik… 

Isabeau-t mindenki halottnak hiszik, pedig túléli a borzalmat. Az erdőben rejtőzik, egy farkasfalkával él, és csak a bosszúra gondol. Isabeau-t a megpróbáltatások megkeményítik, de a szíve nemes marad. Története a titokzatos erődítmény föld alatti folyosóiból és barlangi életéből a Csodák Kertjébe, a Louvre báltermeibe vezet minket, de egy különleges jóstehetséggel megáldott gyermekkel is találkozunk, akit később Nostradamus néven ismer meg a világ…

Rebecca Ann Collins: Pemberley-krónikák 1-4.


Pemberley-krónikák 


A menyegzőnek vége, szedelőzködnek a vendégek. Két boldog ifjú pár búcsúztatja őket: 
Elizabeth & Mr. Darcy 
Jane & Mr. Bingley 

Jane Austen világhírű Büszkeség és balítélet című könyvének történetét gondolta tovább Rebecca Ann Collins. Az ismert és szeretett szereplők közös élete még csak most kezdődik. Szerelem és házasság, pénz és gyerekek – személyes történetük összefonódik a korabeli Anglia politikai és társadalmi változásaival, melyek Pemberley-t sem kerülik el.


Pemberley asszonyai 


Minden idők egyik legsikeresebb regényének, Jane Austen Büszkeség és balítélet-ének főhősei élik tovább életüket e bájos és szellemesen megírt történet lapjain. 

Öt fiatal nő – az Elizabeth Bennetet és Mr. Darcyt követő új generáció – élete bontakozik ki a kötet lapjain, némelyikük még Jane Austen, mások viszont már Miss Collins képzeletéből léptek elő. Az izgalmas történések egy mozgalmas időszakba ágyazódnak: az ipari forradalom utáni időszak érájából kiindulva egészen a viktoriánus kor kezdetéig. 

Ezek az asszonyok más Jane Austen-hősnőkhöz hasonlóan mind erős, független egyéniségek, kiknek történetét az egymáshoz és a Pemberley-hez fűződő viszony köti össze. A központi téma természetesen továbbra is a szerelem, barátság, házasság és a kötelességtudat, valamint mindezek mellett a kor legnagyobb politikai és szociális kihívásai.


Visszatérés Netherfield Parkba


Szerelem. Árulás. Halál.
A Darcy és a Bingley család három generációjának története folytatódik a közép-viktoriánus kor politikai és társadalmi színpadán
Jonathan Bingley sok éve lemondott politikai karrierjéről – a családi béke kedvéért. Ám a rosingsi uradalom intézőjeként végzett munka nem elégíti ki, így kapva-kap a lehetőségen, amikor pártja aktívabb szerepvállalásra kéri fel. Szinte ezzel egy időben értesül róla, hogy Netherfield Park ismét eladó. Úgy érzi, szülei egykori otthonánál ideálisabb helyet keresve sem találna arra, hogy meleg családi fészket teremtsen szerettei számára. 

Ám legnagyobb megdöbbenésére felesége mindkét döntését heves tiltakozással fogadja. Vitáik olyan torzsalkodássá fajulnak, amely már-már a házasságuk felbomlásával fenyeget. Aztán egy végzetes, tragédiával végződő éjjelt követően megkezdődik az egymásra mutogatás, a másik hibáztatása. 

Úgy tűnik, Netherfield Park hiába várja új lakóit.


A longbourni hölgyek


A PEMBERLEY-KRÓNIKÁK sorozatban folytatódik Darcyék és Bingley-ék története:
Anne-Marie Bradshaw, Jonathan Bingley legidősebb lánya fiatalon megözvegyül, és mély gyászba borul. Édesapja felesége, Anna próbál a bizalmába férkőzni, és megtudja, hogy nem megboldogult férje halálát gyászolja – mivel házassága érzelmektől mentes és rendkívül boldogtalan volt –, hanem hihetetlen megkönnyebbülést érez. 

Életében hamarosan újabb férfi tűnik fel, Netherfield új képviselője, Mr. Colin Elliott személyében, aki maradi pártjával szembefordulva támogatja az oktatásügyi és egészségügyi reformokat, és akinek a segítségével Anne-Marie közelebb kerül álma megvalósításához: egy szegény családok számára is elérhető gyermekkórház létrehozásához. 

Miközben a kórházért kampányolnak, Anne-Marie végre újból kivirul, és – korábbi borzalmas tapasztalatai ellenére – talán készen áll egy új, boldog kapcsolatra…

Jennifer Blake: Tiltott vágyak 1-2.


Tiltott vágyak


Lorna kiálthatott volna, megüthette volna a férfit, vagy kitéphette volna magát a karjából. Ehelyett bódultan bámult az idegenre, és önkéntelenül is közelgő nászéjszakájára gondolt, arra a férfira, aki majd az ágyában fog feküdni. Eszébe jutott szívből jövő esküje, amit nem olyan régen tett, hogy inkább odaadja magát egy másik férfinak. Bárki másnak. 
A férfi egy pillanat múlva már Lorna mellett ült. Levette és félrelökte róla a vizes kabátot, majd izmos keble melegére vonta., A lány fázott, de nem ezért remegett meg, amikor megérezte a férfi ölelésének izzó forróságát. Elbódította az a merészség, hogy egy úriember így viselkedik egy gondos nevelésben részesített nővel, ezért néhány pillanatig mozdulatlan maradt. Egy ideig így nézték egymást némán, mintha számukra megállt volna az idő. A férfi nem tudott tovább ellenállni a kísértésnek, s Lorna ajkához érintette az ajkát. 
Villám hasított át az égen, fehér fénnyel árasztva el a szobát. Vibráló feszültsége megvadította Lorna érzékeit. Didergő teste felforrósodott, s ő elvesztette uralmát az akarata felett…



Vallomás a holdfényben


A bölcsesség, a büszkeség és az erkölcsi felfogás, amiben Lorna felnevelkedett, azt mondatta vele, hogy hagyja el Ramont, és soha többé ne találkozzon vele. De Lorna nem akart sem bölcs, sem büszke, sem erkölcsös lenni. Ő egyszerűen csak azzal a férfival akart élni, akit szeretett….

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...