Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2018. február 22., csütörtök

Katie McGarry: Breaking ​the Rules – Szabályszegők (Feszülő húr 1,5)

Amikor ​a frissen érettségizett Echo Emerson nyári autós túrára indul a fiújával, szeretne kikapcsolódni, egy időre elfelejteni, hogy ő mitől annyira… más, mint a többiek. A kiruccanás során királyabbnál királyabb látnivalók várják, plusz az útba eső galériákban árulhatja az alkotásait. Na persze mindezt übereli, hogy majdnem három teljes hónapot kettesben tölthet Noah Hutchinsszal, a dögös, agyas, hányatott lelkű sráccal, aki mindig megérti őt. Echo és Noah mindent megosztanak egymással – kivéve egyvalamit, amire Echo egyelőre nem bírja rászánni magát.
Csakhogy amikor lidércnyomásainak okozója újból megjelenik az életében, a lánynak komoly döntéseket kell meghoznia, ráadásul legfőbb ideje, hogy rájöjjön, mit is akar igazából. Mindeközben a nevelőszülőknél felnőtt Noah még élő rokonai után folytatott kutatása arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek az élet, a szerelem és saját egyéniségük nyomasztó igazságaival.
Most, hogy már csak egy hét maradt hátra az egyetemi orientáció, a diákmunka és a nagybetűs élet kezdetéig, Echónak dűlőre kell jutnia magával: vajon Noah nem csak egy izgalmas rosszfiú, és ez az egész nem csak egy felelőtlen kaland, amitől mindenki óva intette? A fantasztikus túra utolsó állomásán nagyon is komolyra fordul a történet.

Rebecca Yarros: Full ​Measures – Tiéd vagyok (Tiéd vagyok 1.)

„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”
Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.
Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.

Tim Severin: A ​száműzött (Sigwulf 1.)

FRANKHON, ​KR. U. 780
Sigwulf, a jelentéktelen szász herceg családját lemészárolja Offa, Mercia királya. Az Ördög jegyét viselő – felemás színű a szeme – Sigwulfot azonban nem merik megölni, inkább Károly frank király, a későbbi Nagy Károly udvarába száműzik. A fiatal herceg itt csak saját magára számíthat, miközben egyre nyomasztóbb jósálmaival is igyekszik megbirkózni.
Elnyeri Hroudland gróf, Károly nagyratörő és hatalmas unokaöccse barátságát – ám közben többször is megpróbálják megölni. Amikor egy véletlen folytán a birtokába került az Álmok könyve, egy az álmok értelmezésével foglalkozó, ritka szöveg, még Károly figyelmét is magára vonja. A könyv azonban csalóka útmutatónak bizonyul az árulások világában. Sigwulfot Hispániába küldik, hogy a szaracénok ellen kémkedjen, de hamarosan döntenie kell: újonnan szerzett szaracén barátaihoz legyen hűséges, vagy Hroudland grófot segítse a dicsőség, az arany, sőt a Szent Grál keresésében.
Sigwulf jóslatai sorra valóra válnak, de gyakran nem úgy, ahogyan számítanak rájuk, és a végső nagy csata felé sodródva egyre tisztábban látszik, kik a valódi ellenségei…

James Ellroy: Hollywood ​noktürn

Dick ​Contino, az ötvenes évek tangóharmonikás sztárja egy csapásra kiesik a közönség kegyeiből, amikor minden követ megmozgat azért, hogy ne kelljen bevonulnia a seregbe. Bármi áron ki akar maradni a javában dúló koreai háborúból. Gyáva, beszari, nyúlszívű – ezek a címkék lemoshatatlan szégyenfoltként tapadnak a nevéhez, míg egy napon zseniálisnak hitt ötlete nem támad…
Kisstílű bűnözők, alvilági gyilkosok, rettenthetetlen és megvesztegethetetlen, vagy éppen korrupt zsaruk, a végzet asszonyai, akiknek meghódításáért semmi nem drága – ők a világhírű krimiszerző, az amerikai irodalom veszett kutyájának számító James Ellroy novelláinak hősei. Csupa derékba tört, kisiklott, két tűz közé került, szakadék szélén tántorgó élet, amelyek mind tökéletesen beilleszthetők Ellroy eddigi műveinek „éjsötét látomásába”. Mind meghökkentő, könyörtelen, cinikus történet, hátborzongató és szívszorító időutazás az ötvenes évek Los Angelesének vér- és alkoholgőzös éjszakáiba és hajnalaiba.
James Ellroy 1948-ban született Los Angelesben. Ma az amerikai bűnügyi irodalom élő klasszikusaként tartják számon. Legendás L. A. Kvartettje (Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas, Fehér jazz) és Underworld U. S. A. című trilógiája számos díjat nyert. Több regényéből nagy sikerű filmet is forgattak.

Jeff Giles: A ​mindenség peremén

Megrázó időszakon van túl a tizenhét éves Zoe édesapja hirtelen halála és a közelben élő idős házaspár eltűnése után. Egy rémisztő, viharos éjszakán öccsével együtt támadás éri őket a befagyott tó partján, és váratlanul egy rejtélyes fejvadász siet a segítségükre, akit Zoe X-nek nevez el. X nem átlagos fejvadász. Alsóvilágból érkezett, hogy begyűjtse az olyan elvetemült lelkeket, mint Zoe támadója. Minden szabályt megszeg azzal, hogy felfedi kilétét Zoe előtt, és ahogy egyre többet tudnak meg egymás világáról, faggatni kezdik a múltat, a sorsukat és a közös jövőt. 
Alsóvilág kötelékeit elszakítani azonban egyet jelenthet azzal, hogy mindketten feláldozzák magukat.

Böszörményi Gyula: Nász ​és téboly (Ambrózy báró esetei IV.)

1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak. 
1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel? 
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el. 
A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

A sorozat eddigi részei: 1. Leányrablás Budapesten, 2 - 2,5 - 3., 3,5 Bitó és borostyán

Lutz Seiler: Krúzó

Miután ​megtörténik a baj, Edgar Bendler kereket old. Az életéből szökik ki, mosogató lesz a Keleti-tenger Hiddensee nevű legendás szigetén, túl az időn és a híreken. Itt ismerkedik össze Alexander Krusowitschcsal, azaz Krúzóval. Nehéz és meghitt barátság veszi kezdetét. Krúzó, a sziget mestere és tótumfaktuma bevezeti Edet az idénymunkás-rítusokba és a szexuális beavatást is hozó éjszaka törvényeibe. A szigetközösség motorja a Krúzó-féle utópia, mely a keletnémet szárazföld (és az élet) hajótöröttjeit azzal kecsegteti, hogy három éjszaka múltán a szabadság gyökeréig juthatnak. 1989 ősze azonban alapjaiban rázza meg a szigetet. A vége: élet-halál harc – és egy ígéret. 
„Robinzonád” és egy rendkívüli barátság története: a hajdani NDK-ban íróvá érett Lutz Seiler régen várt regénye – mely 2014-ben a legnagyobb német irodalmi elismerést jelentő Német Könyvdíjat is elnyerte – 1989 nyarától a jelenig ível. A rendkívüli atmoszférájú, torokszorító történetet a Keleti-tengerbe fulladt NDK-s menekültek nyomába eredő, igen alapos kutatás teszi hitelessé, melynek szálai egészen Koppenhágáig, a dán államrendőrség katakombáinak mélyéig vezetnek.

Bella Andre: Te ​vagy az egyetlen (A Sullivan család 7.)

Bella André az erotikus romantikus családregények műfajának nagysikerű írónője, a New York Times bestseller szerzője. Érzékenyen megírt történeteit már több mint tíz országban olvashatják rajongói.
Smith Sullivan, a híres filmsztár nem képes kiverni a fejéből filmbéli partnere gyönyörű nővérét, Valentina Landont, és a tüzet, amelyet a lány hűvös kisugárzása mögött sejt.
Valentina nem utasítja el az érzékiséget vagy az igaz szerelem gondolatát. Hollywoodi menedzserként azonban túl sokszor nézte már végig, hogyan veszítik el a fejüket egyébként okos nők férfi színészek miatt, hogy aztán darabokra törjön a szívük.
Ám amikor a forgatás hetei során a Smith és Valentina közti vonzalom egyre szenvedélyesebbé válik, a férfi tudja: meg kell győznie a nőt, hogy engedje közelebb magához…
A sorozat eddigi részeihez klikk a linkre: 1 - 2 - 3., 4. örökké a tiéd, 5. Csak téged látlak, 6. Hadd legyek az Igazi

Markus Zusak: Az ​üzenet

Ed Kennedy minden, csak nem hős.
Átlagos fiatal srác Sydney-ben, aki jobb híján taxizik.
És szerelmes Audrey-ba, amióta az eszét tudja.
Audrey viszont haverral nem randizik.
Ed nem hős, és mégis ő az, aki megakadályoz egy bankrablást mondjuk, véletlenül.
Csak mert a haverjai nem tudják befogni a szájukat.
Élete nagy kalandja után még nagyobb kalandok következnek.
Ed ugyanis titokzatos kártyalapokat kap. Üzeneteket!
És egy küldetést kell végrehajtania.
Aztán még egyet.
Ed lassanként megtanulja, hogy vannak apró, talán hősies tettek, amiket ő is megtehet, és amiktől egy kicsit jobb lesz a világ.
Hogy közülünk bárki, akár egy pénztelen, külvárosi gyerek is megteheti az első lépést
Van, amikor tényleg nem kell sok hozzá.
És van, amikor igen
De akkor sem szabad feladni.
Az ausztrál Markus Zusak az elmúlt évek egyik legnagyobb világsikerének,
A könyvtolvaj-nak a szerzője. Az üzenet szintén díjak sokaságát nyerte el, és világszerte százezrek olvasták már.

Kemény Zsófi: Rabok ​tovább

Kemény Zsófi sodró lendületű regénye egy szenvedélyes szerelem és egy spontán szerveződő forradalom története. A humorral, maró iróniával átszőtt könyv hősei és hősködői a jelen Budapestjén próbálják megváltani önmagukat és az országot. Ebben a regényben szinte semmi és senki nem az, mint aminek és akinek elsőre látszik. A Rabok tovább története rávilágít a forradalom és a szabadság eszméinek csillogására, de arra is, mi rejlik e csillogás mögött, s hogy egy politikai mozgalom könnyen vakvágányra tévedhet alkalmas vezetők és koncepció híján.
A regény főszereplője egy öntudatos egyetemista lány, aki véletlenül bekerülvén a Forradalom2017 elnevezésű Facebook-csoportba, megismerkedik az éjszaka császárával, egy híres rapperrel. Szerelem szövődik a kifejezetten erőszakellenes Bora és az agresszív énekes között. Mindeközben forrong a város, felbolydul az ország, és a lány a fiú oldalán szinte akaratlanul sodródik a forradalmi történések kellős közepébe…

Sandra Brown: Crawford ​háborúja

Felesége ​halála után Crawford Hunt, a Texas Rangers tagjának élete hullámvölgybe került, ezért irodai munkára ítélték és ötéves kislánya felügyeleti jogát is megvonták tőle. Crawford az eltelt évek alatt azonban összeszedte magát, maradéktalanul eleget tett a bíróság által elrendelt kötelezettségeinek, és most szeretné kislányát visszakapni. Sorsa Holly Spencer bírónő kezében van. 
A becsvágyó Holly átmenetileg foglalhatja csak el a közelmúltban elhunyt mentora bírói székét, és mivel közeleg a bíróválasztás, minden döntésének nagy jelentősége van. Noha a bírónő számára nyilvánvaló, hogy Crawford szereti a kislányát, a férfi múltja miatt óvatosságra inti magát. De amikor Crawford a tárgyalóteremben megmenti az életét, gyökeresen megváltozik a véleménye. 
A férfi feje fölött gyülekező felhők azonban egyre sötétebbé válnak, amikor rájön, hogy nem az igazi bűnöst ártalmatlanította. Ettől kezdve a maga szokásos kérlelhetetlenségével üldözi a tettest, ám ezzel kockáztatja az esélyét, hogy visszakapja a kislányát, és Holly Spencer bírónőt is további veszélybe sodorja, akinek immár nemcsak egy orgyilkos, de a kettőjük között szövődő, meg nem engedhető vonzalom ellen is védelemre volna szüksége…

B. Czakó Andrea: Hervadhatatlan

1860 ​nyarának végén a vidéki kastélyukba száműzött fiatal Szalgháry nővérek élete gyökeresen megváltozik, amikor édesanyjuk Pest-Budára rendeli őket, a Minna-szalonként működő családi villába. Gizella, a fiatalabb lány a székesfővárosba érkezésük első órájában beleütközik Fejérváry Árminba, akiről akkor még nem sejti, hogy sorsuk már a múltban összekapcsolódott.
A kíváncsi Ella a szülői házban egyre több rejtélyre bukkan. Vajon a szülei haza- vagy felségárulók? Feslett asszony-e az anyjuk és miért zárkózik el gyermekeitől? Miért éltek eddig a szüleiktől távol? Miféle bizarr tények húzódnak az apjuk nyájassága mögött?
Míg Ella azon munkálkodik, hogy kérdéseire válaszokat kapjon, kétségbeesetten beleszeret Fejérváryba, a fararcú grófba, akinek nyomós oka van ellenállni a lánynak. Közben az idősebbik Szalgháry lány a szerelme, a híres bükki betyár, Vidróczki Márton után bánkódik. Nővére boldogságáért Ella vakmerő tettekre képes.
B. Czakó Andrea, első könyves szerző romantikával itatja át a magyar történelem „passzív ellenállás” időszakát. Regényében ismert történelmi személyeket vonultat fel és rávilágít a politika nagyasztalának láthatatlan erőire, a kor kémhálózataira, miközben a két fiatal sorsának és szerelmének alakulása fogva tartja az olvasót. Vajon a szeretet képes felülírni a gyarló tetteket?

Emelie Schepp: Mementó

A ​nő becsukta az ajtót, és utasította a sofőrt, hogy azonnal induljon. A lány előredőlt, és kihúzta a véres kést a hátára erősített tokból. Egyik lábát felhúzta az álláig, és a pengét nézte. A mutatóujjával terelgette a vörös foltokat a csillogó felületen. Túl volt rajta, az első feladatot elvégezte. Most visszamennek. Haza. És jutalmul fehér port kapnak.
Emelie Schepp a skandináv krimi új csillaga, akinek regényeit immár közel 30 országban adták ki. A Jana Berzelius-trilógia először magánkiadásban jelent meg, majd az olvasók rajongása juttatta a bestseller listák élére. Méltatói szerint a svéd írónő Gillian Flynn, Karin Slaughter, Heather Graham vagy Lee Child sikerére hivatott.
1991 nyarán egy kilencéves kislány valami kimondhatatlan gonosz elől menekül. Nincsenek emlékei arról, hogy ki ő, honnan jött, és mi történt vele…
Huszonegy évvel később Jana Berzelius sikeres ügyészként nyomozást vezet a norrköpingi Bevándorlásügyi Hivatal osztályvezetőjének meggyilkolása ügyében. A gyanú hamar a feleségre terelődik, de a nyomozás váratlan fordulatot vesz, amikor a közelben egy fiatal fiú holtestére bukkannak, furcsa hegtetoválással a nyakán – egy nevet véstek a bőrébe: Thanatosz.
Mit szállítottak az eltűnt konténerek, ki volt a titokzatos zsaroló és milyen nemzetközi szervezet áll a sötét üzelmek mögött?
Minél mélyebbre ás Jana a halott fiú múltjába, annál közelebb jut az igazsághoz, ami sötétebb és véresebb, mint valaha képzelte volna.

Jessica Day George: Éjféli ​bál

Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Kordos Szabolcs: Luxushotel, ​Hungary

A budapesti szállodák legféltettebb titkai

Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran az ember maga az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Az informátorok előbb-utóbb megnyíltak: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatózó kémekről, a bogaras vendégekről, de nem feledkeztek meg saját szennyesük kiteregetéséről sem. Beszéltek, mert már túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből. Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna.

Natsuo Kirino: Kín

Kirino ​többszörös díjnyertes regénye egy csendes tokiói kertvárosban elkövetett gyilkossággal kezdődik. Jamamoto, a kisgyermekes anya, aki éjszakai műszakban dolgozik egy gyárban, megfojtja erőszakoskodó férjét, majd kolléganőitől kér segítséget, hogy megszabaduljon a holttesttől, és eltüntesse a gyilkosság nyomait. Az intelligens és hidegvérű Maszako veszi a kezébe az irányítást, de hamar rájön, hogy ez a gyilkosság csupán a kezdete egy félelmetes útnak, amely a japán társadalom legsötétebb bugyraiba vezet…
Kirino regénye egyszerre irodalmi remekmű, mely megindítóan idézi fel a japán társadalomban alávetett szerepre kárhoztatott nőket és a velük szemben támasztott elvárásokat, ugyanakkor oly sötét, oly kegyetlen és oly nyomasztó, hogy szédelegve tesszük le a könyvet. Nincs az a véres amerikai nagyvárosi erőszaktörténet, amely fölvehetné a versenyt a Kín iszonyatával.
„Felejtsük el a virágrendezést meg a gésákat… A Kín izgalmas bepillantást nyújt a japán alvilág könyörtelen mindennapjaiba, miközben szétzúzza a japán nőkről alkotott sztereotípiákat.”
Kirino Natsuo 1951-ben született, saját hazájában gyorsan hírnevet szerzett, mint zseniális krimiíró, akinek munkái messze túlmutatnak a szokványos bűnügyi regényeken. Ezt a tényt támasztja alá, hogy nemcsak a Japán Bűnügyiregény-írók Nagydíját nyerte el – 1998-ban a Kínnal –, hanem a rákövetkező évben az ország egyik legrangosabb irodalmi kitüntetését, a Naoki-díjat is a Hamvas arc című regényével.

John Scalzi: Bezárt ​elmék (Bezárt elmék 1.)

Egy ​hotelszobában ismeretlen férfi holttestére bukkan a rendőrség. A feltételezett gyilkost még a helyszínen elfogják, de ő semmire sem emlékszik. Nem sokkal később újabb bűntény történik. Az esetet a kezdő FBI-ügynök Chris Shane-nek és sokat látott társának kell megoldania.
Hamarosan rájönnek, hogy igen nagy a tét. Az események ugyanis összefüggésben vannak egy frissen beiktatott törvénnyel, amelynek értelmében az USA radikálisan csökkenti a Haden-szindróma által érintett emberek ellátására szánt összegeket. A gyógyíthatatlan betegség több millió amerikait fertőzött meg: az életben maradottak elméje ugyan ép maradt, de elveszítették az uralmat önnön testük felett, így az agyukba ültetett neurális háló segítségével tartják a kapcsolatot a világgal.
Az új törvény nemcsak a lakosság jelentős részét háborítja fel, hanem számos nagyvállalat érdekeit is sérti. A hadenes közösség tiltakozásként tüntetéseket és sztrájkot szervez, mások azonban akár ölni is képesek…

John Scalzi futurisztikus politikai thrillere két Vének háborúja-kötet közti szünetben íródott, és kiváló példája annak, hogy a tengerentúl legnépszerűbb sci-fi szerzője az akciódús űroperák világán kívül is képes maradandót alkotni.

Carla Norton: Hajszál ​híján normális

Reeve LeClaire sok szempontból tipikus huszonkét éves lánynak tűnik: van saját lakása, pincérnőként dolgozik, hogy fizesse a számláit, és örülne, ha nem érezné magát annyira feszélyezve az újonnan megismert emberek társaságában. Reeve azonban egyáltalán nem tipikus lány.
Tíz évvel ezelőtt elrabolták, évekig fogva tartották, gyakran bántalmazták és megerőszakolták. Megmenekülése óta azon fáradozik, hogy újraépítse az életét, és ebben nagy segítségére van megbízható terapeutája, dr. Lerner. Amikor azonban a szakértő megkéri, hogy segítsen egy másik lánynak, aki nemrég hasonló tortúrán ment keresztül, Reeve egy idő után rájön, hogy nem egyszerűen mentorként lesz rá szükség. Lehet, hogy egyedül ő tudja megvédeni a kislányt egy rendkívül intelligens eszelőstől, aki figyeli minden lépését.

André Aciman: Szólíts ​a neveden

André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.
A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.
A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban.
A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte
– a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára
– a New York Magazine felvette FUTURE CANON („A jövő kánonja") válogatásába
– a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta
– a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában

Kimberly Belle: Hazugság

Iris és Will hét éve élnek boldog házasságban. Minden olyan szép és tökéletes, akár egy romantikus filmben. Azonban a tündérmesének egy nap vége szakad. Will üzleti útra indul Floridába, és Iris boldog világa még aznap apró szilánkokra törik. Egy Seattle felé tartó repülőgép lezuhan, és Will neve az áldozatok között szerepel…
Iris meg van győződve arról, hogy valami fatális félreértés történt. Miért szállt volna másik gépre a férje? Vajon mit hallgatott még el? Az egész házasságuk egy nagy hazugság volt? Iris kétségbeesésében nyomozni kezd, hogy kiderítse, miért hazudott neki az az ember, akiben a legjobban megbízott. A válasz a velejéig megrázza őt.

Samantha Young: Jamaica ​Lane (Dublin Street 3.)

A ​nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.
Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még megszólítani sem meri a srácokat, akik bejönnek neki. De amikor Edinburghba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni, a legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít Oliviának, hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Nate azonban hamarosan rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, és emberfeletti erőfeszítéssel kell visszaédesgetnie a lányt, különben örökre elveszíti…

Dianne Duvall: Halhatatlan őrzők 5 - 5,5 - 6

Elszabadult éjszaka (5.)

Lisette d'Alençon évszázadok óta küzd a sötétség ellen. Fivérei, barátai oldalán harcol. De amikor furcsa álmokat kezd látni, mégsem képes ezekről beszélni, bár ezt követelnék a Halhatatlan Őrzők törvényei. Egy sötét hajú férfiról álmodik, akinek gyengéd pillantása és brutális sebei vannak, egy olyan férfiról, akiért sajog a szíve, és akit árulónak bélyegeztek.

Zach magányos számkivetett. Nem hajlandó megvédeni magát a hamis vádaktól, nem alázkodik meg azok előtt, akiknek hinniük kellene benne. De abban biztos, hogy megvédi azt a nőt, aki az oldalán harcolva szembeszállt a szupervámpír pestissel, ami úgy tűnik, a semmiből bukkant fel. Az Őrzők őt teszik felelőssé, ezért Lisette is biztosan őt gyanúsítja majd.

Az élet és halál örökkévaló körforgásában kiben bízhatnak igazán?


Szellemölelés (5,5)

Yuri Sokolov Tehetségesként azzal a képességgel született, hogy látja a szellemeket, de okosabb annál, hogy kapcsolatba is lépjen velük. Még soha nem találkozott olyan bájos szellemmel, mint Cat Seddoné, aki otthonában és álmaiban is kísérti. Ám szerelmüknek nem kedvez a csillagok állása, és a Halhatatlanokat fenyegető új veszéllyel való szembenézés során megtörténhet, hogy Yurinak egy másfajta örökkévalóságra kell felkészülnie.




Árnycsapás (6.)

Az Egyesült Államok bűnüldöző szerveit segítő Heather Lane képes olvasni a gondolatokat. A jövőt viszont nem. A véres harcról szóló álma tehát, ami minden éjjel megismétlődik, csakis valamiféle kezdődő agybaj jele lehet. Elképzelése sincs, honnan vette a hét elmebeteg vámpírt, akik megtámadják, és a nyolcadikat, aki teljesen más, mint a többiek. Jóképű, bátor férfi, aki mellette harcol, és akit végtelenül hiányol, amikor felébred.

Aztán az álom valósággá válik. Heather egy háborúba keveredik, ami ragadozók és az emberiség védelmezői között zajlik, részt vesz benne a férfi is az álmaiból. Amikor rájön, hogy ezúttal ébren van, nem biztos benne, hogy képes megbízni Ethanben, és abban a homályba burkolózó szervezetben, amihez tartozik. Az amerikai hadseregben egyikük sem bízik. De amikor olyan erőteljes gonosz indít támadást, mint most, mindent meg kell tenni, ami a túléléshez szükséges.

Sütő Enikő: A ​szenvedély rabjai

Elmerülve
Egy teljesen átlagos éjszakán találkoztam Connorral.
Elégedett voltam az életemmel, a város legjobb gyermek pszichiátereként.
Mi van akkor, ha nem voltam teljesen boldog?
Mintha boldogság nélkül élni se lehetne.
Pedig lehet. Nagyon is biztonságosan, nyugodtan, felesleges drámák nélkül.
Aztán ott ült előttem a férfi, aki minden szempontból tökéletes volt. Szexi, gazdag, beképzelt, arrogáns. A tökéletes figyelemelterelés szánalmas életemről. Vad ősi vágyat szabadított fel bennem, és közben észre sem vettem, hogy lebontotta a körém épített falakat.
Vajon elég e ez nekem, hogy ne akarjak ösztönösen elmenekülni előle?

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...