Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 7., péntek

Megjelenések #13

Agave könyvek





Laurell K. Hamilton

Fagyos halál (Anita Blake, vámpírvadász 24) '2016.11.29.'

Amióta Anita Blake eljegyezte magát Jean-Claude-dal, St. Louis városának vámpírurával, már csak a vámpírkirály menyasszonyaként beszél róla a világ. Minden idők legeredményesebb vámpírhóhérának rendőrbírói hírneve belegabalyodott a menyasszonyi fátyolba, és mindenki csak gyűrűkről és hintókról meg lánykérésről akar vele társalogni. Mielőtt azonban végképp betelne nála a pohár, az interneten felbukkan egy zombipornóval üzletelő rejtélyes társaság, és az FBI-nak ismét eszébe jut, hogy Anitánál jobban senki sem ért a zombikhoz és az egyéb, szörnyekkel kapcsolatos bűnügyekhez.
Valaki elrabolja a holtak lelkét, hogy a zombikba visszaplántálva azt, örökké engedelmes szexrabszolgákat gyártson belőlük. A felfoghatatlan hatalmú vudu varázslat még Anita számára is ismeretlen, mégis meg kell valahogyan oldania az ügyet, el kell kapnia a mindig köddé váló, rejtélyes elkövetőt, hogy a szerencsétlen zombikat felszabadíthassa.


Gabo



Veronica Roth

Carve The Mark (Carve The Mark 1) '2017. januárban'

Egy bolygón, ahol az erőszak és a bosszú uralkodik, egy olyan galaxisban, ahol csak néhányakat pártfogol a sors, mindenki kifejleszt magában egy „currentgift” nevű egyedi erőt, amivel meghatározhatja saját jövőjét. Míg egyesek előnyökhöz jutnak képességük által, Akos és Cyra nem – az övék sebezhetővé teszi őket másokkal szemben. Vajon képesek megváltoztatni az erejüket, a sorsukat, az életüket, és felboríthatják a világ hatalmi egyensúlyát?
Cyra bátyja Shotet népének kegyetlen diktátora. A lány currentgiftje fájdalmat és óriási erőt okoz Cyrának – olyasmit, amit a bátyja kihasznál, hogy ezzel kínozza ellenfeleit. De Cyra több, sem mint hogy csak fegyver legyen bátyja kezében: alkalmazkodó, talpraesett, és okosabb, mint bárki is gondolná.
Akos a békeszerető Thuve nép tagja, és mérhetetlenül hűséges a családjához. Bár különleges currentgift védelmezi, Akos és testvére a kegyetlen Shotet katonák fogságába esik. A fiú megfogadja, hogy kiszabadítja testvérét – nem számít, mibe kerül. Amikor Akos és Cyra találkozik egymással, a családjaik és népük közti ellentét leküzdhetetlennek látszik. El kell dönteniük, segítenek-e egymásnak, hogy életben maradjanak – vagy egymás után elpusztítják őket.


Danielle Paige

A Sárga Téglás háború (Dorothynak meg kell halnia 3) '2016.10.18.'

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Dorothy nevű lány Kansasből. Úgy ismerhetitek, mint tornádólány. Ózföldén kötött ki, ahol három barátra tett szert: a Bádog Favágóra, a Madárijesztőre és a Gyáva Oroszlánra. De túl nagy volt a mágia kísértése. Megváltozott tőle. És a barátai is kifordultak önmagukból. 
A varázslatos Ózfölde ma sötét, fenyegető hely. 
Amy Gumm vagyok. A tornádók nyilván odavannak a kansasi lányokért, mert engem is elkapott egy. És szintén Ózföldén kötöttem ki, ahol a jók a gonoszok, és a gonoszok a jók. A gonosz boszorkányok ráébresztettek igazi hivatásomra: a gyilkolásra. 
Csak egy módon akadályozható meg, hogy Dorothy elpusztítsa Ózföldét – és Kansast. Meg kell ölni. És én vagyok az egyetlen ember, aki ezt megteheti. De kudarcot vallottam. Emberek haltak meg miattam. Az én hibám, hogy portál nyílt a világok között, s most Ózfölde és Kansas is veszélyben van. Mi lesz, ha nem sikerül bezárnom? 
Dorothy gondoskodni fog arról, hogy soha többé ne térhessek haza.


Athaneum



Cecelia Ahern

Az üveggolyók titka '2016.10.31.'

Sabrina Boggs egy nap rátalál amnéziás édesapja rejtélyes üveggolyó-gyűjteményére, és eseménytelen élete egyszerre megváltozik. Egyetlen napja van arra, hogy kiderítse, mi is történt a férfival, aki nem emlékszik a saját múltjára. 
Mikor alakult ki az édesapja gyűjtőszenvedélye, s vajon miért titkolta ezt hosszú évtizedeken át a családja előtt? Hová tűntek a gyűjtemény legértékesebb darabjai, és kik voltak az apa barátai, szerelmei? 
Sabrina sokkal nagyobb titokra bukkan, mint amit valaha el tudott volna képzelni, és a nyomozás során ráébred, hogy időnként a hozzánk legközelebb állókat ismerjük a legkevésbé.


Kimberley Freeman

Parázs-sziget '2016.11.07.'

1891-ben Tilly Kirkland viharos házassága tragikus véget ér. A bűntudattal küszködő lány a távoli Parázs-szigetre menekül, ahol a kis Eleanor Holt (Nell) nevelőnője lesz. Nell édesapja, a jóképű, özvegy börtönparancsnok felkelti a lány érdeklődését. 
Tilly küzd a múltjával, az érzéseivel és a titokkal, amelyet egész életében hordoznia kell. Aztán feltűnik a kertben egy furcsa rab, Hettie, és Tilly élete különös fordulatot vesz. 
De vajon minden az, aminek látszik? Több mint száz évvel később a bestsellerszerző Nina Jones igyekszik megírni soron következő könyvét. Ihletet keresve vonul el a Parázs-szigetre. Vagy lehet, hogy csak menekül? Vajon milyen bűnök nyomják a fiatal író lelkét?
A Vadvirágok lányai és az Álom-öböl szerzőjének legújabb családregénye ismét Ausztrália egzotikus tájaira csábítja az olvasót.


Jaffa



Rachel Vincent

Halott lelkek (Sikoltók 5) '2016.10.12.

Kaylee ​​Cavanaugh-t különös képességgel áldotta vagy verte meg a sors: megérzi, ha a közelében egy lélek távozik az élők sorából. Ilyenkor ellenállhatatlan erővel tör fel belőle egy lidérces sikoly. Kaylee ugyanis, bármennyire szeretne az lenni, nem hétköznapi lány…
A nagy sikerű Sikoltók-sorozat ötödik kötetében, a Halott lelkekben Kaylee ismét hátborzongató veszedelmekkel kénytelen szembenézni, és sötét titkok nyomára bukkan. Amikor egy tanítási órán szemtanúja lesz egy osztálytársa vetélésének, még nem sejti, hogy a tragédia okozója szinte karnyújtásnyira van tőle… Kayleenek arra sem jut ideje, hogy feldolgozza a látottakat, amikor szerelme bátyja, a kaszás Tod elárulja neki: ő a következő a holtak listáján. Egy hete marad, hogy elvarrja maga körül a szálakat – amelyek azonban egyre inkább összekuszálódnak.
Nem elég, hogy a magánélete mind viharosabb fordulatokat vesz, és fiújával, Nash-sel sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte, Kaylee arra kezd gyanakodni, hogy az iskola falai közt egy olyan lény garázdálkodik, aki valamennyi lányra veszélyt jelenthet. Kaylee úgy dönt, hátralévő idejében megpróbálja megakadályozni a pusztító teremtmény ámokfutását. De mihez kezdjen, és ki lesz segítségére küldetésében?
A San Antonióban élő RACHEL VINCENT könyvei hatalmas sikert arattak az Egyesült Államokban. A Halott lelkek a tizenkét részes Sikoltók-sorozat ötödik kötete, amelyben Kayleenek, miközben mások életéért küzd, a saját halálával kell szembenéznie…


Művelt Nép (Ulpius)



Mia Asher

Laza erkölcsök (Laza erkölcsök 1) '2016.11.25.'

Eladom a lelkem,
de nem érdekel.
A szerelem önző
A nevem Blaire.
Én vagyok a rosszlány.
A másik nő.
Aki végül sosem kapja meg a pasit.
Én bukom a gazdag pasikra.
A kurva.
A gyökértelen.
Akit imádtok gyűlölni.
Én is utálom magam
Mindenkinek van egy története.
Készen álltok az enyémre?


Legédesebb méreg (Laza erkölcsök 2) '2017.02.24.'

A szerelem a legédesebb méreg.
Lawrence:
Az mondtam neki, hogy a testét akarom, nem a szerelmét.
Hazudtam.
Ronan:
Egy hazugságba szerettem bele
Maga volt a szépség és a romlás.
Csókolni őt, akár egy kellemes dallam.
Testét birtokolni, vad költemény.
Szeretni őt, a bukásom.
De az enyém volt.
Legalábbis ezt hittem.
Blaire:
Az egyik férfi a szerelmét kínálja.
A másik a világot.
Zuhanok, zuhanok, zuhanok
S a vége nem látható.
Ki tudja, meddig még.


Rachel Abbott

Aludj jól '2016.11.25.'

Meddig mennél el a szeretteidért?
Amikor Olivia Brookes felhívja a rendőrséget, hogy bejelentse férje és gyermekei eltűnését, azt hiszi, soha többé nem látja viszont őket. Okkal fél a legrosszabbtól, hiszen nem ez az első tragédia, amit átél. 
Most, két esztendővel később, Tom Douglas főfelügyelőt ismét ehhez a családhoz küldik nyomozni, ám ezúttal Oliiva tűnt el. Minden bizonyíték arra utal, hogy reggel még az otthonában tartózkodott kocsija a garázsban áll, pénztárcája a konyhaasztalon heverő táskájában van. 
A rendőrség el akarja rendelni Olivia keresését, de a családtagok összes fényképét eltávolították a fotóalbumokból, számítógépekből, telefonokból. 
Aztán meglátják a vért. 
Vajon a múlt utolérte Oliviát? 
Aludj jól ha tudsz. Sosem tudhatod, ki figyel…


Könyvmolyképző



Rick Riordan

A vörös piramis (A Kane krónikák 1) '2016.11.02.'

Anyjuk halála óta Carter és Sadie szinte idegenek egymásnak. Sadie a nagyszüleivel élt Londonban, a bátyja pedig beutazta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal.
Egy éjjel dr. Kane „kísérletezni” viszi a testvéreket a British Museumba, hátha helyre tudja hozni a család dolgait. Terve azonban félresikerül. A világra szabadítja Széthet, az egyiptomi istent, aki fogságba ejti őt, a gyerekeknek pedig menekülniük kell, hogy egyáltalán életben maradhassanak.
Sadie és Carter nemsokára megtapasztalják, milyen az, amikor az egyiptomi istenek ébredezni kezdenek. Ráadásul Széth – mind közül a legrosszabb – kipécézte magának a Kane családot. Hogy megállítsák, a testvérek életveszélyes kalandra indulnak a világ körül, melynek során sötét titkokra derül fény.
Vajon hogyan boldogul a testvérpár az egyiptomi istenek és mágusok között? És milyen szálak fűzik őket a fáraók kora óta létező titkos rendhez?


Maxim




Jamie McGuire & Teresa Mummert

Sweet Nothing - Édes semmiség '2016.10.14.'

Avery és Josh egy közösen átélt tragikus baleset után egymásba szeret. Együttlétüket a múlt árnyai fenyegetik, de szerelmüket ez sem szabhat gátat, viszont amikor kiderül, hogy mindez csak álom volt, erősen kell harcolniuk, hogy valósággá váltsák…


Kass Morgan

21 nap (100 2.) '2016.11.25.'

21 nap telt el, mióta a százak a Földre léptek – évszázadok óta az elsőkként –, és csak úgy élhetik túl a harcot az ismeretlen ellenséggel szemben, ha összetartanak. Izgalom, ármánykodás, harc, amely során titkok derülnek fényre, hitek rendülnek meg és a százaknak számos próbatételt kell átvészelniük.


Wendy Higgins

Angyali kísértés (Angyali gonosz 4) '2016.10.14.'

Az ​​ellenállhatatlan rosszfiú, Kaiden Rowe sohasem akart pénzt, népszerűséget, zenei tehetséget vagy csinos csajokat. Ám óriásként, azaz a démonhercegek gyermekeként mégis mindez az ölébe pottyant. Ő a bujaság hercegének fia, sokat tanult az apjától, és így a szenvedély és a csábítás mesterévé, az érzékek irányítójává vált. Kaidan nagyon jó volt abban, amit csinált. Egészen addig, amíg nem találkozott az okos, bátor és elképzelhetetlenül jóságos Anna Whitt-tel… 
Kaidan mindent megtesz, hogy a lány átadja magát a bűnös élvezetekkel teli életnek. De Anna látszólag teljesen immunis a fiú csáberejére. Egy bukott és egy őrzőangyal lányaként többre ösztönzi Kaidant, mint amennyit valaha is megérdemelne. Ám a szívnek nem lehet parancsolni. 
Kapcsolatuk épp annyira kínzó, mint amennyire szenvedélyes, mivel egy óriásnak tilos szerelembe esnie. Bár Kai minden erejével próbálja elkerülni, egyszerűen nem bír távol maradni Annától, és Anna sem tőle. 
Annának kiválasztottként el kell tüntetnie a démonokat a föld színéről. De azt is elhatározza, hogy minden óriást megment a sötét élettől. Ezért egyesíti erőit Kaidanével, hogy legyőzzék a zsarnok herceget. Kaidenre az eddig legkeményebb harc vár, a szív csatája.


Vivi Greene

Sing! '2016.10.21.'

Csillogás, fényűzés, ismertség és rajongás? 
T., a világszerte ismert popsztár egy időre elbújik a világ elől, és a nyugodt, barátságos kis halászfaluban nemcsak békére, de szerelemre is lel. 
Idővel azonban választania kell.


Sandra Regnier

A sötét jóslat (Sárkányok gyermeke 2) '2016.11.04.'

Felicity és Lee, az elf története tovább folytatódnak. Csak most ért véget az időutazós kalandjuk, és a lányt máris gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy megmentse Felicityt, aki napról napra többet jelent neki.


Melissa Landers

Összefonódva (Elidegenítve 3) '2016.12.02.'

Melissa Landers újabb regényében Cara és Aelyx békés boldogsága nem tarthat sokáig. 
Bolygóiknak össze kell fogniuk a titokzatos Aribol, a csillagközi védelmezők ellen, akik az egész galaxist veszélybe sodorják, és olyan keményen kell harcolniuk, mint még soha. 
Harc a szerelemért, a jövőért, a bolygókért, az egész galaxisért.


Madeleine Roux

Sanctum - A rejtélyes társulat (Asylum 2) '2016.10.24.'

Dan, ​​Abby és Jordan olyan dolgokat élt át a New Hampshire Egyetem nyári táborában, ami egy életre szóló traumát jelentett mindhármuknak. Ez az élmény rányomja bélyegét Abby és Dan kibontakozó szerelmére is. Mindannyian próbálnak túljutni a gyötrelmes emlékeken, de a múlt még mindig kísérti őket. 

Bármennyire is szeretnének továbblépni, rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, és valaki eltökélten igyekszik fenntartani bennük a rettegést azzal, hogy titokzatos fotókat küld nekik egykori vándorcirkuszi jelenetekről. Úgy tűnik, az egyetlen esélyük, hogy megszabaduljanak a nyomasztó érzéseiktől, ha visszatérnek Camfordba, a New Hampshire Egyetemre, és feltárják a Brookline elmegyógyintézet múltját, valamint magyarázatot találnak Daniel Crowford igazgató őrült kísérleteire. 

Megérkezésük után rádöbbennek, hogy a fotók létező helyszíneket ábrázolnak, sőt, az egyetemi kampusz területén hosszú évek óta most először állítanak fel egy hasonló vándorcirkuszt. Dan és barátai saját maguk fedezik fel a várost – elhagyatott házakban rejtett titkok után kutatva. De az intézet félelmetes múltja sokkal több szálhoz elvezet, mint azt gondolnák. És ez még csak a borzalmak kezdete…


Lucy Keating

Dreamology - Álomgyár '2016.10.24.'

Alice, mióta csak az eszét tudja, Maxről álmodik. Minden nap, elalvás után bejárják a világot, egzotikus helyekre utaznak, beszöknek a Louvre-be, vagy épp egy piramis tetején piknikeznek. És az ezernyi mesés kaland során egymásba szeretnek. De ez mind csak álom… Max ugyanis nem létezik. Legalábbis a lány ezt hiszi… 
Alice édesapjával Bostonba költözik, és amikor belép új iskolájában az osztályba, Maxszel találja magát szemben. De a valóság más, mint Alice fantáziájában. A fiú kimért, és ráadásul van barátnője. És az ismerkedés korántsem olyan tökéletes, mint azt a lány remélte. 
Amikor pedig kiderül, hogy Max álmai is régóta Alice-ről szólnak, a képzelet és a valóság egyre inkább kezd összemosódni. Úgy tűnik, véget kell vetniük a közös fantáziáknak, ezért mindent megtesznek, hogy kiderítsék a rejtélyes közös látomások okait. 
De annak, aki álmában lesz szerelmes, elég-e valaha is a valóság?


Julie Murphy

Dumplin' - Így kerek az élet '2016.10.28.'

Egy inspiráló történet a középiskolás Willowdeanről, aki megmutatja, mennyire fontos elfogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk, hogy az életben esélyünk legyen az igaz boldogságra.


Alexandra Bracken

Sötét hajnal (Sötét elmék 3) '2016.12.02.'

Ruby és társai, akik túlélték a kormány támadását Los Angelesben, végre bizonyítékot szereztek arra, hogy mi okozhatta a járványt, amely rengeteg gyerek életét elvette, akikét pedig nem, különleges képességekre tettek szert. A harchoz azonban szembe kell nézniük fájdalmas múltjuk emlékeivel, és vigyázniuk kell, mert egy aprócska hiba is végzetes lehet.


Ruta Sepetys

Tengerbe veszett könnyek '2016.11.21.'

A ​​háború a végéhez közeledik Kelet-Poroszországban. Több ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… 
Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét, és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak. De ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. 
Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít sem nemzetiségi hovatartozás, sem kultúra, sem rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek – felnőtteknek, gyerekeknek – ugyanazért kell harcolni: a túlélésért.


Amy Ewing

A fehér rózsa (The Jewell-trilógia 2) '2016.11.01.'

Amy Ewing első könyvének lenyűgöző és megkapó folytatásában Violetnek muszáj szembenéznie félelmeivel, és harcolni az elnyomás, a kegyetlen bánásmód ellen saját magáért, és társaiért.

Thomas Steinbeck: Ezüst ​Lótusz


Hammond hajóskapitány távolkeleti útja során beleszeret egy gazdag kínai kereskedő lányába. A lány, Ezüst Lótusz, amellett, hogy csodaszép, kitűnő tehetséget mutat mindenhez, akármibe is fog; legyen az idegen nyelvek tanulása, matematika, orvostudomány, hajózás vagy bármi más. A fiatalok között eltérő kultúrájuk, neveltetésük és szokásaik ellenére mindent elsöprő szerelem születik. A megindító történet a Kelet egzotikumáról, a rohamosan iparosodó Nyugat kapitalista fejlődéséről, valamint e két világ egymásra gyakorolt hatásáról mesél. „Csodálatosan megírt történelmi regény, a népmesék józanságával és kedvességével" – T.C. Boyle „A Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia izgalmas romantikus történelmi regényt írt… Hiteles történelmi keret, látványos leírások, erőteljes szereplők és igazi érzelmi mélység jellemzi az Ezüst Lótuszt" – Publishers Weekly

Danielle Steel: A ​remény ajándék


A világhírű bestsellerírót ebben a könyvében egészen új oldaláról ismerhetjük meg. Ezúttal azok helyett beszél, akiket senki sem hallgat meg. 
Fia halála után Danielle Steel – névtelenségét mindvégig megőrizve – tizenegy éven át járta San Francisco utcáit kis csapatával, hogy könnyítsen a hajléktalanok sorsán, segítse túlélésüket. Saját pénzén meleg ruhát, takarót, tisztálkodási szereket vásárolt, hogy ellássa őket a legszükségesebb holmikkal. Mesterkéletlenül őszinte és mélyen megindító visszaemlékezésében fájdalmasan szép és hiteles portrét fest azokról a magukra hagyott emberekről, akikkel az utcákon találkozott. 
Danielle Steel új könyve egyszerre szól szívünkhöz, lelkünkhöz és értelmünkhöz. Életre kelti a bennünk szunnyadó jóságot. Üzenete igaz és mély: az ember számára a legfőbb erkölcsi kötelesség a szeretet. Ennél fontosabb parancsolat nem létezik.

Danielle Steel: Hatalmi ​játszma


Fiona ​​Carson az ország egyik legsikeresebb vállalatának első embere, világklasszis stratéga és kemény tárgyalópartner. Nő létére kiválóan helytáll a férfiak világában, házassága azonban válással végződik, és későbbi kapcsolatai is arról győzik meg, hogy egy női cégvezetőnek esélye sincs a párkapcsolatra. Így hát Fiona minden szabad percét a gyerekeinek szenteli, és bár ez boldoggá teszi, mégis nyomasztja az elszigeteltsége. Marshall Weston az ország második legnagyobb vállalatának vezérigazgatójaként sütkérezik hatalma fényében. Felesége igazi vezérigazgató-feleség, aki föláldozta saját karrierjét férje pályafutásáért és három gyermekükért. 

Marshall simulékony modorú, ravasz és látszólag feddhetetlen, a sikeres vezető mintaképe, világa azonban tele van kockázattal. A férfi veszélyes táncot lejt a szakadék szélén, magánéletében olyan titkokat őriz, amelyek bármikor romba dönthetik tökéletes életét. Két sikeres cégvezető, akik naponta bizonyítanak a legélesebb helyzetekben. Mindketten zseniálisak a hatalmi játszmákban, de van köztük egy óriási különbség: az egyikük nő, a másikuk férfi – és ez döntő módon befolyásolja sorsukat és a hatalomhoz való viszonyukat. Karrierjük talán irigylésre méltó, de mindketten nagy árat fizetnek érte. Vajon kit és mit képesek feláldozni, hogy a csúcson maradhassanak?

Parinoush Saniee: A ​sors könyve


Maszumé hétköznapi kamaszlány a 60-as évek Iránjában. Iskolába menet meglát egy fiatalembert, akivel egymásba szeretnek. Maszumé bátyjai megtalálják ártatlan levelezésüket, húgukat megverik, majd máshoz kényszerítik feleségül. A lánynak fel kell adnia álmait, és el kell indulnia egy göröngyös úton, melyet a sors rendelt neki. 
Az ötven évet felölelő regény a hazáját jól ismerő szerző szemével követi végig Irán viharos történelmét: a 60-as évek a sah elnyomó uralma alatt, majd az iszlám forradalom, mely visszahozta Iránba a középkort, az iraki-iráni háború. 
A regényt, mely az utóbbi évtized legnagyobb bestsellere lett Iránban, kétszer is betiltották, azonban nem politikai tartalma miatt, hanem mert egy olyan független és erős nő sorsát állítja példaképül, aki a sorscsapások és nehézségek ellenére sosem adja fel a reményt, s bár csendesen, mégis határozottan tiltakozik társadalmának elnyomó hagyományai ellen.

Melissa Senate: A ​szerelem konyhája


Holly szerelmi csalódásában vidékre menekül olasz nagymamájához. Camilla nagyi nemcsak az olasz ételek elkészítéséhez ért, hanem a jósláshoz is. Holly élete gyökeresen megváltozik, de igazi fordulat akkor következik, amikor az olasz főzőtanfolyamára egy tízéves kislány iratkozik be, hogy megtanuljon vacsorát főzni az apjának, aki jóképű és hihetetlenül kökényszemű. 

Delphine de Vigan: No ​és Én


Lou ​​tizenhárom éves, látszólag mindene van, szülei, szobája, számítógépe.
Lou intellektuálisan koraérett, két osztállyal előrébb jár, mint kortársai. Lou álmodozó, nehezére esik megszólalni mások elôtt, és a cipőfűzője is mindig lóg.
No tizennyolc éves, senkije és semmije nincs, csak egy zötyögős kerekes bőröndje.
No bizalmatlan, vad, keserű.
No az utcán él. Hajléktalan.
Lucas tizenhét éves, az osztályban túlkoros, már kétszer bukott.
Lucas vagány, pimasz, szép, minden lány odavan érte.
Lucas egyedül lakik egy ötszobás, fényűző párizsi lakásban.
Három különböző módon magára hagyott fiatal, akinek a sorsa összekapcsolódik.
Szembeszállhat-e három tizenéves a világgal, a társadalmi realitásokkal?
Vagy minden próbálkozás hiábavaló, úgyis mindig a könyörtelen valóságé az utolsó szó?
Delphine de Vigan ezért a könyvéért számos elismerésben részesült, sőt a legrangosabb francia irodalmi kitüntetésre, a Goncourt-díjra is jelölték.
Kesernyés hangvételű, mégis szívmelengető regényét húsz országban adták ki, és mozifilm is készült belőle. Egy érzékenyen megírt, mély, igaz történet a barátságról és egy a sors ellenében végzett nagyszabású kísérletről.

Nicola Lindsay: Túl a felhőkön


Kate Fitzgerald egészen fiatalon belezuhant egy szerelem nélküli házasság csapdájába, így azután nem csoda, hogy a hosszú esztendők során lassan eltávolodtak egymástól a férjével, a hűtlenkedő Williammel. A lányuk, Celia nyolc évvel korábban otthagyta a családi házat, mivel képtelen volt elviselni apja zsarnokoskodását, és azóta nem is hallottak felőle. Kate sohasem találkozhatott unokájával, Matt-tel sem. Most kap egy utolsó esélyt, hogy helyrehozza egy élet hibáit, ám ehhez angyali segítségre lesz szüksége.

Nina Killham: A ​hús bűnei


Ha az élet úgy pocsék, ahogy van, mi mást tehet az ember, mint hogy boldoggá zabálja magát. Különösen, ha egy szakácskönyvíróról van szó, akiben dühöng a küldetéstudat, és aki az önmagát nyomorgató, anorexiás, bulimiás, kalóriaszámláló, önsorsrontó világ tudtára kívánja adni, hogy a zsír maga a boldogság. Hogy az igazi zsírban tocsogó krumpli, a jó szaftos hús, a kenyér és a némi tejszínhabbal nyakon öntött csokikrém után sokkalta, de sokkalta rózsaszínűbbnek tűnik a világ. Hogy a divatos diéták terrorjával szemben hagyjuk egymást békében enni. Hősnőnk férje közben összeáll egy csontkollekcióval, de nem baj, ha esze van, a hasa úgyis visszahúzza. 
De hogy kerül egy igazi, hús-vér hulla a konyhapadló kellős közepére? A rejtély megoldására frappáns receptet kínál a szerző, aki egy időben a Washington Post receptírója volt.

Tara Sue Me: A ​domináns (Alávetett-trilógia 2.)



Nathaniel West sosem veszíti el az irányítást. 

A West Industries playboy igazgatójaként nappal a tanácsteremben irányít, éjszaka pedig a hálószobában, mint szigorú domináns, kemény szabályokkal. Soha nem fogad el tapasztalatlan alávetettet, ám amikor Abigail King jelentkezése kerül az íróasztalára, megszegi a saját kikötéseit, és próbába teszi a lányt. 

Abby ártatlansággal vegyített hajlandósága mámorító, és Nathaniel hamarosan úgy dönt, hogy nyakörvével a tulajdonába veszi, akivel, azt tesz, amit csak akar. Amíg a lány követi a parancsait és teljesen aláveti magát neki, senki nem sérül meg. Nathaniel azonban kezd beleszeretni Abbybe, és ekkor döbben rá, hogy a bizalom kétoldalú. Olyan titkai vannak, amelyek ledönthetik a kapcsolatuk alapjait…

A sorozat első részéről itt olvashatsz!

Nancy Horan: A ​csillagos, nagy ég alatt


A harmincöt éves, gyönyörű Fannyt szörnyű családi tragédia éri. Franciaország festői szépségű vidékén, művészek között próbál kilábalni mély depressziójából. Itt találkozik az életvidám, energikus skót fiatalemberrel, a nála tíz évvel fiatalabb Louisszal, aki első látásra beleszeret a független, határozott amerikai asszonyba.
Fanny eleinte nem igazán vonzódik a nyúlánk, fiatal ügyvédhez, akinek minden vágya, hogy az írásnak szentelhesse az életét. Louis ellenállhatatlan charme-jának azonban idővel képtelen ellenállni, és szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele. Mindeközben végig kétségek között vergődik: el merje-e engedni boldogtalan, ámde jól megszokott életét, hogy fejest ugorjon a bizonytalan jövőbe?
Nancy Horan gyönyörű regénye egy valószerűtlen, mégis igaz szerelem története, amely A kincses sziget, valamint a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete híres írója, Robert Louis Stevenson és Fanny Van de Grift Osbourne között szövődött, és egészen a sírig tartott.

Mitch Albom: Az ​Idő Ura


Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt. Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában. 
Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek – egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos – oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket. 
A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.

Nathalie Somers: Lányok ​regénye (Lányok regénye 1.)


Ez a nyár bizony rosszul végződik Lilynek, Maëlle-nek és Chiarának! A három barátnőt a szüleik büntetésből egy időre eltiltják a mobiltelefontól és az MSN-től, ráadásul kiderül, hogy ősztől nem ugyanabba az osztályba fognak járni. Ennek ellenére az új tanév és a gimnázium számos meglepetést tartogat számukra, kezdve azzal, hogy felbukkan a környezetükben a szép és titokzatos, ám nem mindenki számára rokonszenves Mélisande…
Humorral teli üde történet négy különböző karakterű francia tinilány mindennapjairól, örömeiről, gondjairól, vágyairól, titkairól.

Lesley Downer: Szamuráj ​a szerelem házában



Japán, ​​1868. Az utolsó sógun vereséget szenvedett, kezdetét veszi a császárok kora, és Japán fagyos, északi vidékein egy mindenre elszánt lojalista csapat kétségbeesetten védelmezi az utolsó állásaikat. Hana még csak tizenhét éves, amikor a férje háborúba megy, s magára hagyja. Amikor az ellenséges katonák megtámadják a házát, Tokióba menekül, ahol Josivarában, a hírhedt örömök kertjében keres menedéket. Ott egy bordély tulajdonába kerül, és kurtizánként kell élnie. Jozo, a kalandor katona hat évig a Viktória-kori Nyugaton utazgat, és amikor visszatér a hazájába, mindent romokban talál. Északra megy, hogy csatlakozzon bajtársaihoz, ám az utolsó csatában fogságba esik. Sikerül megszöknie, és délre megy. Josivarában akarja meghúzni magát, az egyetlen helyen, ahol nem érheti utol a törvény keze. Az éjszakát nem ismerő városban, ahol háromezer kurtizán, gésa és bohóc szórakoztatja az arra járókat, egymásra talál a szökevény és a gyönyörű kurtizán. Ám súlyos titkaik az életüket is veszélybe sodorhatják…

Da Chen: Féltestvérek


A kínai kulturális forradalom tetőfokán egy tekintélyes tábornoknak két fia születik. Tan, a törvényes fia a politikai és gazdasági elit luxusába érkezik. Egyik nagyapja Mao vezérkari főnöke, a másik a nemzeti bank elnöke. Féltestvérének, Sentónak a tábornok szeretője ad életet, aki a gyermek születésének pillanatában leveti magát egy sziklaszirtről. A fiúknak fogalmuk sincs a másik létezéséről. Pekingben Tan a legjobb iskolákba jár, zenét és nyugati nyelveket tanul. A ragyogó eszű Sentót szülőfalujának gyógyítója neveli tisztes szegénységben. Mikor a falu egy határvillongásban porig ég, a fiú árvaházba kerül. Noha eltérő utakon járnak, mindkét fiatalembert szenvedélyes vágy vezérli – az egyik mindenáron meg akar felelni bálványozott apjának; a másik bosszút akar állni rajta…

Charlotte Bingham: Virágok ​háza


1941-et ​​írunk. A kiéheztetett, magára maradt Anglia a háború legsötétebb korszakát éli, miközben mindenki a küszöbön álló inváziótól retteg. Még az Éden Parkban, e gyönyörű vidéki birtokon is – ahol Poppy, Kate, Lily, Marjorie és a lány fogadott öccse, Billy is részeseivé válnak az eseményeknek – alábbhagy a remény, már ami a háború győztes megvívását illeti. Ráadásul az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy egy ellenséges kettős ügynök tevékenykedik a katonai hírszerzés Éden Parkban kialakított bázisán. Lily önként jelentkezik, hogy beépített ügynökként átjuttassák Franciaországba, ahol meglepődve fedezi fel, hogy ügynöktársa nem más, mint Scott, Poppy vőlegénye. Eközben Eugene, Kate szerelme, azzal a feladattal érkezik Szicíliába, hogy szabotőrakciót vezessen a Málta apró szigetét fenyegető, egyelőre a hangárokban veszteglő ellenséges vadászbombázók ellen. Miután egyre több és több titkos ügynök veszti életét Európában, sőt, még Billy élete is veszélybe kerül, Jack Ward, a titokzatos kémmester, végül drasztikus lépésre szánja el magát, hogy felfedje a sorsaikban megbúvó áruló kilétét. Ezalatt a céltalan lézengésbe beleunó Poppy elhagyja az Éden Parkot, és pilótává képezteti át magát. Ám mielőtt még bezárná a Virágok Házának – egy ódon erdei laknak, ahol ő és Scott először lelt rá a boldogságra – ajtótábláját, ráébred, hogy az építmény azért épült fel több mint egy évszázada, hogy visszaverje az országot feldúlni kívánó ellenséget. Akkor Anglia sikerrel járt; ahogy most is fog. A kiváló szerző Az Éden leányai című könyvéből már jól ismert szereplői pedig mindent megtesznek ezért, mit sem törődve a rájuk leselkedő veszélyekkel, akár életük kockáztatásával is – erőt merítve barátságból, szerelemből.

Bernhard Schlink: A ​felolvasó


Egy kamasz fiú és egy nála jóval idősebb asszony furcsa szerelmének és elválásának története szolgál keretül ahhoz, hogy a regény hőse szembenézzen a náci múlttal, amely voltaképpen nem is az övé, hanem szülei nemzedékéé. Ez a soha ki nem hevert szerelem, Hanna évekkel később feltáruló múltja döbbenti rá Michaelt arra, hogy a jelen nincs múlt nélkül, felejteni nem lehet, feldolgozni sem – talán megérteni. 
A felolvasó az elmúlt évek egyik legnagyobb német könyvsikere volt. 1995-ös kiadása után tizenhárom országban jelent meg, nagy visszhangot váltva ki. A siker oka minden bizonnyal abban rejlik, hogy újraértelmezi a kollektív és egyéni bűn és bűnhődés kérdését a ma ötvenéves generáció szemszögéből.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...