Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. július 7., csütörtök

Extrák #1

Hey Ho! Hey Ho! ...

Amint a címből is láthatjátok! Kapott a blog egy 'Extra' nevezetű bejegyzést, amellyel majd gyakran találkozhattok majd a későbbiekben itt a blogon. Hogy mit is takar(na) ez??? Nos, mikor mit.
Egyszer játékot, egyszer zenét... s még kitudja mit?! Jószerivel még magam sem tom igazán... :$ :D De majd kiderül! ;)

Elsőként most, egy puzzle-s játékot hoztam most nektek. Amely, könyv borítókat tartalmaz. Azaz, itt könyvborítókat lehet kirakni. (Ami folyamatosan bővülni fog majd!)
Nem kötelező, csak akinek van kedve hozzá, az kirakhassa. Időtöltésként, avagy kikapcsolódásként olykor-olykor egészen jó. (Saját tapasztalatból mondom!) :)

Nem kérek mást csupán, csak annyit, hogy jó szórakozást hozzá annak, aki kipróbálja! ;)

A játék elérhető itt: Dora Sullivan vegyes puzzle-jai

Dora Sullivan

Vélemény #11 #12 #13

Sziasztok!

Sorry, hogy megint elvagyok csúszva... s ez egy darabig még így is lesz... De igyekszem behozni magam, s rendesen, menetben hozni majd a bejegyzéseket. :$

Dora Sullivan


Vavyan Fable
A pokol is elnyeli (Halkirálynő 0.)


Patrick Wyne, az akciócsoport fáradt vezetője éppen aludni készül, amikor váratlan látogatója érkezik: Joy Smith. A lányról csak annyit lehet tudni, hogy nem az, akinek kiadja magát, viszont remekül rajzol, s ha kell, verekedni is tud. Ennek aztán nagy hasznát veszi, mert rövidesen többen is üldözni kezdik. A titokzatos lány a kommandósok segítségét kéri egy már-már hihetetlen ügyben: meggyilkolt barátjáért akar bosszút állni, akit egy embertelen orvosi kísérletnek vetettek alá, és valami emberrablásról is mesél. Joy gyönyörű nő, Wyne viszont esendő férfi. Kötélnek áll tehát, és vele tartanak a társai is. A sötét história hajmeresztő kalandokban folytatódik, s számos meglepetést tartogat. Amikor már-már úgy tűnik, vége a hosszú „szafárinak”, nem késlekedik a fordulat: hosszú üldözés veszi kezdetét. (Patrick Wyne-t és akciócsoportját a Halkirálynő sorozatból ismerhetik az olvasók. E regény egy korábbi akciójukat meséli el, amelyben a kommandónak jutott a főszerep.)


Vavyan Fable-ről annyit biztosan elmondhatok, hogy ő az egyik legjobb író, akinek volt, s van is lehetőségem, elolvasni a könyveit, és akinek az írásai a kedvenceimmé váltak (legalábbis ami(ke)t olvastam már tőle).
És ez alól, az e könyve se lett kivétel. Mint ahogyan a korábbi könyveinél láttam, úgy ennél is, hogy hű maradt önön magának stílusához.
Akció, humorral és némi 'romantikus' pillanatokkal, jelentetekkel megfűszerezve.
Igaz, most ebben kevesebb volt a 'romantikus' jelenet, avagy a csak Patrick és Joy (kettejük) közti pillanatok, de egyáltalán nem bántam, mert viszont a történet ahogyan kezdődött, úgy haladt s épült, miképp én nem tudtam letenni a könyvet, mert csak faltam a sorokat, s oldalakat egymás után (igaz némi szüneteket be kellett iktatnom, de amikor nem zavart semmi, s senki akkor rögvest kaptam az alkalmon, s olvastam tovább).
Maga a történet nagyon tettszett. A karakterek… nos, őket meg inkább csak megkedveltem. Talán, ha több jelenést kapott volna együtt Patrick s Joy, akkor esetleg még meg is szerethettem volna, de így csak megkedvelni sikerült őket… De az is jobb, mintha egyáltalán nem bírtam volna őket… Nem?! :D :)


Sidney Lawrence
Édes rabság


Richard Mitchell Angliába utazik, hogy átvegye örökségét. Egy alkalommal épp zöldülő kertjének Látványát élvezi, amikor meglátja a szomszédbirtokon vágtató lovast, a szépséges Louise grófkisasszonyt. A férfi szívében heves tűz lobban fel, s elhatározza, hogy mindenáron megszerzi…



Ez az első könyv az írótól amit olvastam, amiről nos… azt tudom, mondani, hogy elment egynek.
Végiggondolva magát a körívet, lehetett volna izgalmasabb is, s szórakoztatóbb is, meg szenvedélyesebb is. Pláne meg, hogy magában a könyv címéből is azt várná el az olvasó, hogy itt valami szenvedélyes szerelmi történet fog kibontakozni. Legalábbis én erre számítottam, azok alapján, ahogyan Richard felkapta a vállára Louise-t, és elcipelte magával, Amerikába. 
Ez magában, ahogy megtörtént izgalmas, szórakoztató pillanatokat ígért… legalábbis ebben reménykedtem, de keserűen csalódnom kellett, hogy nem így volt. 
Olyan érzésem támadt, mintha maga az írónő se tudva volna, hogy mikor, milyen színben tüntesse fel a karaktereit. 
Louise karakterének jellemét, s annak változatosságát még el is tudtam fogadni, de Richard-ét már nem. Az elején még-még csak sikerült is megkedvelnem, s még szurkoltam is neki, hogy sikerüljön meghódítani Louis-t, de amikor amaz újfent megint csak elszökött (mert igen, elszökött, legalábbis megpróbálkozott vele), s őt egy szerencsétlen baleset érte, akkor azt követvén olyasmit tett, ami által rögvest ki is ábrándultam… S nem is tudtam rajta kiigazodni. Az egyik pillanatban még, szerelmes Louis-ba, a másikban meg olyat tesz, ami számomra megbocsáthatatlan volt a részéről, s egyáltalán nem tűnt akkor számomra igaznak a szerelme a lány iránt… 
De végül csak egymásra találtak, amelynek a helyzete nos… nekem nem nyerte el a tetszésemet…
Mint minden könyvben, legalábbis általában, ebben is voltak negatív, s könnyen kiszámítható karakterek. Akik közül az egyiknek csak a pénzre fájt a foga, a másiknak meg is-is… s mivel amúgy is együtt voltak, végül is, meg is érdemelték egymást… 
S még negatív karakter volt számomra, még Louis anyja is. Én a lány helyében, nem bocsájtottam volna meg neki… de ugyebár, nem mindenki egyforma… 
Egyedüli kedvenc karakterem Louis mellett, Richard szakácsnője volt, Margret. Aki anyáskodó volt, de abban is az a hamar rokonszenvet ébresztő, s szerethető módon.
De, nem zárkózom el az író többi könyvétől, ettől függetlenül. Végül is, megvan rá az esély, hogy megtaláljam azt a könyvét, amelyet a kedvencemnek kiálthatok ki majdan. :) :D

Karen Marie Moning
Keserű ébredés (Tündérkrónikák 1.)

MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.
A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.
A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.
Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

Khm… 
Erre a könyvre én egyelőre most csak azt tudnám mondani, hogy tettszett is, meg nem is. Olyan…olyan felemás érzéseim lettek, ha mondhatnám ezt… Bár, ez nem teljesen igaz. 
Őszintén szólva, nem váltott ki belőlem oly sok érzelmet, s reakciót mint ahogyan azt vártam volna.
Egy-egy pillanat, történés megragadott, de oly annyira nem nyert meg magának e sorozat első kötete. Ahogyan a karakterek se. 
Annyi pozitívumot talán elért nálam, hogy Mac változását nyomon követhettem a könyv elejétől a végéig. Persze nem volt teljes a változás, de úgy vélem, hogy így az első könyvhöz mérten, ez is pozitívnak mondható. Tettszett, hogy ahhoz képest, hogy az elején egy szőke, rózsaszín világban élő 'barbi babából', a könyv végére egy, felnőttesebb, érettebb nővé vált Mac, de ahhoz, hogy ez teljesre mondható lehessen, ahhoz még ugye hátra van még egy pár rész a sorozatból. De jó úton halad, az ő karakter felépítése. De… de csak ennyi amit érzek vele kapcsolatosan. Se többet, se kevesebbet (kivéve annyit, hogy sokszor idegesített, hogy kiszólt hozzá(nk)m a könyvből… :/ 
Barrons… nos, bár mondhatnám azt, hogy elrabolta a szívemet, de nem így történt, így nem is tudom ezt mondani, s állítani. 
Nem mozgatott meg bennem semmit, hasonlóképpen akárcsak Mac… 
Viszont annyi pozitívumot az ő számlájára is hozzá tudnék adni, hogy tetszett, hogy az elejétől a végéig megtartotta a gúnyos, titokzatos formáját. Tettszett, hogy nem átallódott azon lenni, hogy elcsábítsa, s a segítségére lévén Mac-nek, egy maga felkutassa a lány nővérének a gyilkosát. Ez ha így lett volna, mármint hogy kapva a lehetőségen, hogy az erejét(hatalmát) fitogtatva, elnyerje a lány szívét s mi egyebet, az nekem olyan klisés lett volna… Az által csak még inkább elvette volna a kedvemet a folytatástól… 
Viszont… hogy ez ilyen lett, amilyen lett… nos, kíváncsi vagyok a második részre, hogy az lesz e jobb… mármint, hogy az már jobban fog e tetszeni mint, ez a rész…

Claire Contreras: Üvegszív (Hearts 1.)


Még hányszor fogja összetörni a szívem? Még hányszor kell újra megragasztanom?
A bátyám legjobb barátja. Együtt nőttünk fel.
Fiatal lányként ő tanította meg, milyen, ha megérintenek és úgy istenigazából megcsókolnak. 
Később azt is ő mutatta meg, mennyire fáj, ha elveszítünk valakit, aki közel áll hozzánk. Csak arra nem készített fel, hogyan birkózzak meg a kínnal, miután összetörte a szívem. 
És most újra eljött értem, úgy néz rám, mintha fel akarna falni. Szinte minden ellenünk szól, és csak egy dolog mellettünk. A szerelem.
Felkavar. Elringat. Megtanít harcolni az érzésért, amiért érdemes.

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat (Maddox testvérek 3.)


Falyn Fairchild, a következő kolorádói kormányzó lánya mindent képes hátrahagyni. Már megtette ezt a kocsijával, a tanulmányaival, és még a szüleivel is. Megtörten tér vissza szülővárosába, és pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban. Falyn minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, és reméli, hogy hamarosan összegyűlik annyi, hogy vehessen egy repülőjegyet, és eljusson az egyetlen helyre, ahol igazán megbocsátást nyerhet, a régmúlt bűneiért: Eakinsba, Illinoisba. 

Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás. 

Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.


Az első és a második rész leírása itt található: Maddox testvérek 1-2

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy (Akkordél Akadémia 1.)


Behunytam a szemem, beszívtam a levegőt, és az ujjaimat a homlokára tettem.
A tizenhat éves Porka Evergím késő éjjel betör egy házba, de nem azért, mintha bűnöző volna. Nem: Porka egy Rémálom.
Szó szerint.
Nem elég baj, hogy ő az egyetlen Rémálom az Akkordél Akadémián, a mágusfélék bentlakásos iskolájában, és kénytelen hírhedt anyja árnyékában élni, de mikor betör Eli Bookerék házába, még minden sokkal bonyolultabbá válik. Eli nagyon jóképű, ezért a mellkására ülni és az álmaiba hatolni már nem is lehetne kínosabb.
Pedig az lesz.
Eli egy gyilkosságról álmodik. A helyszín az Akkordél.
És végül az álom valóra válik. Porkának most már követnie kell a nyomokat – részint Eli álmain belül, részint odakint –, hogy megállítsa a gyilkost, mielőtt további embereket ölne meg. És mielőtt az illető rájönne, miben sántikál Porka, és kiválasztaná soron következő áldozatául…

Kalapos Éva: D.A.C. 1-4.


Egy új élet


Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? 
Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. 
Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan.
Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül…
Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások – D.A.C.!


A tökéletes randi 


Te milyennek képzeled a tökéletes randit? Álmodoztál már arról, hogy egyszer valaki kitalálja a legdédelgetettebb álmod? Szeretted a D.A.C. első részét, és türelmetlenül várod, hogy megjelenjen a második?
Akkor ezt el kell olvasnod! Kalapos Éva ebben a novellában kis bepillantást enged Márk fejébe, és azt is megtudhatjuk, hogy sikerül-e a fiúnak összehoznia egy bénázásoktól és félreértésektől mentes randit Flórával. Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk A tökéletes randit! NOVELLA kizárólag e-könyvben!


Rázós utakon


Jaj, ezek a fiúk! 
A D.A.C. létrejöttével Flóra körül lassan rendeződnek a dolgok, de Márk még mindig tartogat meglepetéseket a számára. Bár először úgy tűnik, minden a lány reményei szerint alakul, a fiú hirtelen furcsán kezd viselkedni, mintha rejtegetne valami sötét titkot Flóra elől… 
Eközben a Fellegi családban is tovább bonyolódnak a dolgok: Geri viselkedése egyre aggasztóbbá válik, gyakran tűnik el ismeretlen helyekre, gyanús alakok társaságában. És mindennek a tetejébe Flóra múltjából felbukkan egy rég látott ismerős, Dani is, hogy mindent összekuszáljon. 
Még több szerelem, még több rejtély és még több barátság vár ebben a kötetben!


Kéz a kézben


A sorozat harmadik részében Flóra és barátai ismét olyan helyzetekkel találják szembe magukat, amilyenekkel még sosem találkoztak. 
Végre megtörik a jég, és Flóráéknál talán lassan helyreáll a családi béke, ezzel párhuzamosan azonban a lány magánélete egyre zűrösebbé válik. 
Flóra és Dani barátsága tovább mélyül, és fény derül arra, kik és miért zaklatják a fiút.
Vajon hogy reagál a D.A.C. ebben a helyzetben? És mit tegyen Flóra, ha közben ő maga is egyre jobban összezavarodik a saját érzéseivel kapcsolatban? A hosszú, közös balatoni nyaralás alatt, tisztázódnak a dolgok vagy még jobban összekuszálódik minden? Születnek-e új szerelmek, lesznek-e nagy szakítások, hogyan alakul a társaság élete? 
Tarts te is Flórával, Zsanival és a többiekkel, és légy részese a D.A.C. 3. fergeteges nyári kalandjainak!


Nem gyerekjáték


Rejtély rejtély hátán – bár a harmadik rész végén minden rendeződni látszott, a D.A.C. körül sosem áll meg az élet: Flóra és Geri apukája egy titokzatos nővel randizik, amivel az őrületbe kergeti a gyerekeit, de ők sem adják meg magukat egykönnyen – összefognak a csábító ellen.
 Eközben Ákos egyre furcsábban viselkedik, és a többiekben feltámad a gyanú, hogy valami veszélyes dologba keveredett. 
Mindennek a tetejébe pedig kiderül, hogy a tanároknak is vannak féltve őrzött titkaik… csatlakozz a D.A.C. csapatához, és kalandozz velük a negyedik kötetben is!

Jennifer Probst: Keresd a szépet (Keresd... 3.)


Titkos szerelmi gyakorlatok
Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. 
A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. 
Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. 
Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…
Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?

Ez első rész leírása itt található: Keresd az alkalmat
Itt meg a második részé: Keresd a tökéletest

Donna MacMeans: Nászéjszaka (Chambers testvérek 2.)


Francesca a tizenkilencedik századi Amerika egyik leggazdagabb családjának örököse, de nehezen viseli az ezzel járó kötöttségeket: úgy érzi, az illemszabályok gúzsba kötik az életét. Ráadásul gyerekkora óta irtózik a tömegtől, és arról ábrándozik, hogy csendesen él választottja, egy hétköznapi ügyvéd oldalán. 

Törtető anyja azonban a vagyon mellé címet is akar szerezni a családnak, ezért egy elszegényedett angol herceget szemel ki a lánya jövendőbelijének. Nem elég, hogy szegény Francescát elszakítják a szerelmétől, még a rideg Angliába is el kell költöznie. 

Arra azonban végképp nem számít, hogy a nászéjszakáját olvasással fogja tölteni. Újdonsült férjét ugyanis a szerelemnél láthatólag jobban érdekli, hogy neje alaposan megismerje leendő családja történetét és az angol etikettet. Szerencsére a családfán kívül más olvasnivalót is talál: egy kurtizán naplója kerül a kezébe, amelyből megtanulhatja, hogyan csavarhatja el a szigorú herceg fejét.
 
Donna MacMeans szenvedélyes és egyben szellemes regényének szereplői, az újgazdag amerikai örökösnő és a konzervatív angol herceg első ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól. 

Minél több időt töltenek azonban együtt, annál inkább rájönnek, hogy közelebb állnak egymáshoz, mint először gondolták.

Ez első részének leírása itt található: A szerelem iskolája

Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete (Egy éjszaka 1.)


Livynek azonnal feltűnik, amint besétál a kávézóba. Lélegzetelállítóan jóképű, olyan áthatóan kék tekintettel, hogy majdnem kiszolgálni is elfelejtik. És amikor kimegy az ajtón, Livy azt gondolja, hogy soha többet nem fogja látni. De aztán megtalálja a szalvétára írt üzenetet, melyen az aláírás: M

A férfi csupán egyetlen éjszakát akar, hogy kényeztesse őt. Semmi érzelmet, semmi kötődést – semmi más, csak kéjt. Minden védőfal, amit Livy maga köré emelt magányos élete során, egyszeriben leomlással fenyeget ezzel a zavarba ejtő emberrel szemben. Célratörő, mégis jólnevelt. Úriember, mégis fensőbbséges. Szenvedélyes, mégis érzelemmentes. A vonzalom azonban oly erős, hogy Livy képtelen bármit is megtagadni tőle.. beleértve önmagát is. 

M valami olyan, mélyen lappangó, függőségbe taszító vágyat ébreszt fel Livyben, melynek létezését a lány addig nem is sejtette, és melyet, félő, csak ő elégíthet ki. De a lány érzi, hogy a gyors autók, a drága öltönyök és fényűző lakás mögött egy sebzett személyiség rejtőzik. 

Ahhoz, hogy testestül-lelkestül az övé legyen, Livynek fényt kell derítenie a sötét titkokra. 

Valóságos megszállottsággal merül el a férfi világában, próbálja legyőzni a védőpajzsait, pedig ez a megszállottság azzal fenyeget, hogy visszavonhatatlanul összetöri a szívét…

Robin LaFevers: Halandó szív (A halál szépséges szolgálólányai 3.)


OKOS, ERŐS ÉS MINDENRE ELSZÁNT
Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. 
Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva. 
Annith ezt elmondhatatlan árulásnak tekinti, hisz egész életében arra készült, hogy orgyilkos lehessen. Ezért saját kezébe veszi sorsát. Ebben segítik a hellequinek, a megváltásra vágyó elátkozott lelkek, valamint a nőket és ártatlanokat védelmező Arduinna istennő papnői is. 
Annith megszökik a kolostorból, a breton udvarba megy, ahol Anne hercegnő és hívei éppen a francia invázió elleni stratégiáról tanácskoznak. 
A kolostor meggondolhatta magát, de ez nem jelenti azt, hogy ő belenyugszik.
A sorozat lezárásában LaFevers mesterien illeszti helyükre a kirakós darabjait. Lenyűgöző könyv, melyben az ész és a szív harcolnak egymással. Ez a tökéletes befejezés.

Gimesi Dóra · Jeli Viktória · Tasnádi István · Vészits Andrea: Időfutár 1-6.


A körző titka


Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. 

Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe… és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. 
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? 

A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek… 

A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! 

Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!



A királynő palástja


„Nem emlékszem az utazásra. Az utolsó kép, ami megmaradt, hogy behúzom a mattot a sakktáblán, aztán minden elsötétül…” 

Hová tűnt Hanna? Mindenki őt keresi. Zsófi és Tibi egész nyáron nyomok után kutat, de mikor nem jutnak eredményre, kénytelenek bevonni az okostojás Ervint és Bulcsút a keresésbe. Sőt, még az a nyávogós Edina is rájuk akaszkodik, a mitugrász Szabikáról nem is beszélve. 

De nem elég, hogy meg kéne találni Hannát, még az üldözőket is le kell rázni! Hanna eltűnése és az időgép ugyanis a Felemásszemű fantáziáját is megmozgatja. Ráadásul a rendőrség is sejti, hogy Tibiék többet tudnak, mint amennyit elárulnak. De Hannának sem sokkal könnyebb az élete a 18. században. A varázsfuvola próbáiba csöppenve (ezúttal az igaziba!) a színházban inaskodik, Mozart után kajtat a kocsmákban, sőt előbb -utóbb megtanulja, mi is az a kiskacaj. 

Senki sem az, akinek látszik. Sem Bécsben, kétszáz évvel ezelőtt, sem Budapesten, 2012-ben. Vajon ki a barát, és kitől kell tartani? 

Mindenki gyanús… 

Szövevényes, kalandos, vicces! 12 éven felül mindenkinek!


A próbák palotája


Hanna naplója hiába kerül vissza a barátai kezébe, mert mielőtt megtudnák belőle, pontosan hol is keressék őt térben és időben, a napló megszakad. 

Budapesten kétségbeesés lesz úrrá a csapaton, és közben még az országos fizikaversenyen is helyt kell állniuk a fiúknak. Hanna viszont egyre inkább belebonyolódik a tizennyolcadik századi bécsi életébe, ahol nemcsak Georg Metzler és Benedict az ő szerelméért folytatott küzdelme köti le, de a titkosrendőrség fejének is tervei vannak vele. 

De ha valaki hirtelen föltalálná a féreglyuktelefont, vagy Bulcsúék eljuthatnának Genfbe a CERN-be, ahol a világ legnagyobb időgépe található… talán mégis rátalálhatnának egymásra a múltban és a jelenben élők. Talán…


A káosz temploma


„ Hirtelen erős szél söpört végig a ligeten. Csak pár pillanat volt az egész, aztán minden elcsöndesedett. Hanna felnézett. Döbbenten látta, hogy rajta kívül nincs már ott senki. Hiába nézett bármerre, egyedül volt, mindenki eltűnt mellőle.Üres volt a bokor is, ami Schrödingert foglyul ejtette.Szél se rezzent, a liget megint a szelíd tavaszi napfényben fürdő idilli táj volt.” 

Az Időfutár csapata három részre szakadt az időben, és még ennél is többre a térben. 

Vajon hogyan boldogul Hanna a tehénfejéssel Bécsben a tizennyolcadik században? 

A jelenben Szegeden egészen jól halad a hadronépíté, de megérkezik Hanna néni, és onnantól valahogy minden összekavarodik. Szabika pedig Edinának kezd el udvarolni, ami tényleg a világ vége! 

A jövő sem biztat sok jóval, ha Bújdosónéval vagy összezárva egy óriási porszívóban – ezt még egy daleknak sem kívánja az ember. 

Ki gondolná, hogy azok járnak a legjobban a negyedik részben, akik magával Néróval bulizhatnak? 


A por hatalma


Jól ismert hőseink térben és időben végképp szétszóródva igyekeznek újra megtalálni egymást, és ami talán még ennél is fontosabb: életben maradni. 

Az ókori Rómába szakadt különítmény lassacskán bejáratos lesz Néró udvarába. 

A jövőben Hannáék megismerkednek Buraváros minden csodájával, és kissé kaotikus berendezkedésével. A tizennyolcadik századi Bécs pedig mindeközben futurisztikus rémálommá változik Zsófi vezénylete alatt. Ám egy valakivel senki sem számol: Bujdosónéval… 

A három idősíkon egyszerre folyik a sötét erők egyesítése, és megkezdődik a végső visszaszámlálás a teljes hatalomátvételig. 

Hőseinknek minden tudásukra, leleményükre és bátorságukra szükségük lesz ahhoz, hogy képesek legyenek helyt állni ebben a reménytelen és egyenlőtlen küzdelemben.


A holnap ostroma


„A mennyezeten Széth isten képe díszelgett: tátott szájával a föld felé fordult, és e hatalmas nyílásba úgy repültek a holt lelkek, mint bogarak a gyertya lángjába. A falak mellett nagy, fonott kosarak pihentek, bennük tucatnyi különféle színű és méretű, tekergőző kígyó. A kígyók alattomos sziszegése elkeveredett a hadron halk búgásával, mely a templom közepén állt a maga nemes egyszerűségében."

Hőseink számára lassan világossá válik, miféle sötét erők kapcsolják össze az ókori Rómát a tizennyolcadik századi Béccsel és a Nagy Háború utáni jövendővel. Mi több, a sötét erők egyesítése és a végső visszaszámlálás már el is kezdődött. Innentől világunk sorsa néhány sikeres vagy sikertelen randevún múlik. Ezért aztán jelentősen megnő a kereslet az időgépek iránt. Egyesek még pokolra is hajlandók menni érte. Az események szédítő sebességgel követik egymást, és mindenkit a végsőkig próbára tesznek. Rómából csak Róma pusztulása árán menekülhetnének el hőseink, és Tibi királynak is döntenie kell, hogy Buravárost áldozza fel, vagy Zsófit. De Hanna még nehezebb választás elé kerül… 

Hőseink egymásnak is randevút adnak a jelenben Budapest egy forgalmas pontján, de nagy kérdés, hogy mindenkinek sikerül-e odaérnie. 

A Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits-kvartett rádiójátékából született regény 6., befejező része! 

Kass Morgan: Kiválasztottak (100 1.)


Évszázadok óta senki sem lépett a Földre, egészen mostanáig. 

Pár száz éve egy háború lakhatatlanná tette a bolygót. Azok, akik túlélték a pusztítást, az űrbe menekültek, és egy hatalmas űrhajón kezdtek új életet. Az eltűnt civilizáció emlékei lassan a feledés homályába merülnek, de az emberek nem mondtak le a Földről. A hazatérést tervezgetik, bár nem tudják, mi vár rájuk odalenn. 

A kockázat óriási. Ezért 100 fiatalt – akiket a társadalom feláldozhatónak vél – indítanak el egy veszélyes küldetésre: újra kell gyarmatosítaniuk a bolygót. 

Clarke-ot árulás miatt ítélték el, Wells a szerelméért sodorta magát bajba. A vakmerő Bellamy önként tartott a kiválasztottakkal, Glass pedig egy merész akciót tervezve lép a Földre tartó űrkompra. Különböző sorsok, egy közös cél. Egy út, amely mindenki életét meg fogja változtatni. 

Földet éréskor egy hihetetlen világ tárul eléjük, melynek szépsége elragadó, ugyanakkor baljós is. A fiatalok még cipelik a múlt terhét, és félelem tépázza a szívüket, de harcolniuk kell a túlélésért. 

Ebben a kiélezett helyzetben az érzelmek is felfokozódnak: barátságok alakulnak, szerelmek szövődnek, és riválisok kerülnek szembe, miközben lassan kezdik kialakítani saját szabályaikat. 

Sosem akartak hősök lenni, mégis valószínűleg ők az emberiség utolsó reményei.

Eoin Colfer: Meglőve


Daniel McEvoy egy züllött New Jersey-i kaszinó kidobóembere, akinek napi szinten kell megbirkóznia kellemetlen vendégeikkel, eszelős szomszédjával és egyre súlyosbodó kopaszodásával. De ez mind semmi, egyszer csak tényleg beüt a krach. Egy nap ugyanis rejtélyesen felszívódik orvos barátja, a megbízhatatlan Zeb Kronski, ráadásul egykori barátnőjét, a kaszinós hoszteszként dolgozó Connie-t golyóval a fejében találják. 

A lágy szívű, de azért keménykötésű Dannek olyan bűntényt próbálnak a nyakába varrni, amit nem is követett el. Miközben megpróbál kibújni az egyre szoruló hurokból, az egyetlen szövetségese egy zsarugyilkos rendőrnő lesz, az ellensége pedig egy kíméletlen drogdíler, és Dan rádöbben, hogy sokkal égetőbb problémái vannak, mint a kopaszodás elleni harca. 

Az Artemis Fowl-regényeiről ismert Eoin Colfer szellemes és ellenállhatatlan bemutatkozása a krimi műfajában.

Debora Geary: Láthatatlan boszorkány (Modern boszorkány 2.)


Elorie boszorkányok között nőtt fel, Nova Scotia-ban. Kislánykora óta arról a napról álmodozott, amikor testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan megkapja saját varázserejét, ám ez a nap nem jött el, bár Elorie már 26 éves. 
Elorie így átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésébe. Szabadidejében hobbijának él; a tengerparton összegyűjtött, a víz által finomra csiszolt üvegdarabokból készít különleges ékszereket. 
Az azonban, hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egyre többször tapasztal furcsaságokat, mikor elektromos berendezések közelében van…

Jill Mansell: Van az a pénz



Mert a szerelemnek ára van?

A Sunday Times bestseller írónőjének 10. magyarul megjelenő regénye! Íme, egy újabb csavarosan humoros és életszerűen pörgős történet. 

Lolának tíz évvel ezelőtt 1o.ooo fontot ajánlottak - melyik 17 éves lány ne lenne boldog ekkora összeggel?

De akadt egy kis bökkenő: Lola fülig szerelmes volt Dougie-ba, és az ajánlat Dougie édesanyjától származott. Feltételül azt szabta, hogy a lány szakítson a fiával. Lolát semmi nem választhatta el szerelmétől. Aztán a lány családjában kiderült egy rettenetes titok, és Lola nem dönthetett másképp, fogta a pénzt és elfutott. 

Most a sors egymás útjába sodorja Lolát és Dougie-t. 

A lány még mindig rajongva szereti a férfit, de Dougie hallani sem akar Loláról, főleg azután, hogy rájön a lelépési pénzre. 

Van ebből a bizarr helyzetből kiút? Lehet visszaszerezni azt, amiről az ember lánya már lemondott, ráadásul pénzért?

Anthony Ryan: Hollóárnyék-trilógia 1-2-3.


A vér éneke


Vaelin Al Sorna apja legfőbb hadúr az Egységes Királyság uralkodójának szolgálatában. Mindössze tízéves fiát magára hagyja a Hatodik Rend kolostorának vasrácsos kapujánál. A Rendben árva gyermek módjára nevelkedő és jogos örökségétől megfosztott fiú meggyűlöli apját.
A rendtestvérek Vaelint és társait kegyetlen kiképzésnek vetik alá, ahol a sikertelenség következménye sokszor a halál. Megtanulnak viszont lovakkal bánni, kardpengét kovácsolni, életben maradni a vadonban, és nem utolsósorban embert ölni. Társául egy taszító küllemű, ám annál vérszomjasabb kutya és egy meglehetősen szeszélyes természetű ló szegődik, aki hősünket tűri meg legkevésbé a hátán.
Ekkor kezd el munkálni benne a vér éneke, egyfajta különleges képesség, amely segíti és vezérli útja során.
Miután kiképzése véget ér, a hírnevet és rengeteg sebet szerzett fiú a király befolyásának hálójába kerül, Hite és lelkiismerete ellenére, képességei végső határát feszegetve. Az őrült vagy lángész Janus király által kirobbantott igazságtalan háborúban tipródva Vaelin próbál az őt övező gyűlölet ellenére minél többeket megóvni, függetlenül attól, melyik oldalon állnak. Uralkodója hódítani küldte, de számol-e a háttérben munkálkodó erőkkel és Vaelin igazi céljaival?


A várúr


A hatalmas sikerű fantasy debütálás, A vér éneke New York Times bestseller folytatása!
Hazatérése után Vaelint az új király kinevezi az Északi Végek várurának. A megfáradt harcos azt reméli, végre békére lelhet ezen a kietlen, fagyos vidéken, távol a királyság hazugságaitól és intrikáitól. Ám a vér énekével megáldottak nem élhetnek csendes életet.
Sok ellenség elhullott Janus király háborúiban, de nem minden legyőzött halt meg, így Vaelin célponttá válik, nem csak azoknak, akik bosszúra szomjaznak, hanem azok számára is, akik tudják, mire képes.
A Hit alapjai megrendültek, a királyságban egyre többen beszélnek nyíltan uralkodóváltásról. A vér éneke felbecsülhetetlen segítőtárs az ilyen vészterhes időkben, de használója az igazi hatalom töredékét birtokolja csak azokhoz képest, akik ismerik titkait. Valami ugyanis a királyság ellen vonul, valami, ami szörnyű erőknek parancsol, és Vaelinnek rá kell ébrednie: a végső megsemmisüléssel szembenézve még a legkelletlenebb kéz is kész kardot rántani.


A tűzkirálynő 


„A Szövetséges ősidők óta köztünk jár és építi birodalmát. Nem egy embert kell legyőznünk. Hanem egy legendát.”
A mindig harcra kész Lyrna királynőnek Alltor véres ostroma után össze kell gyűjtenie csapatait, hogy visszafoglalja a fővárost a volári megszállóktól, és kivívja az Egységes Királyság függetlenségét. Céljai érdekében kénytelen a Hetedik Renddel szövetkezni: olyan férfiakkal és nőkkel, akiknek szörnyű ereje a Sötétség rémisztő hatalmától ered. 

Vaelin Al Sorna ismét a legfőbb hadúr szerepében találja magát, és felismeri, hogy csak a voláriak titokzatos Szövetségesének leleplezésével fordíthatja meg a háború menetét. Ehhez pedig mélyen be kell hatolnia a jégpáncélba zárt északi földekre, hogy rátaláljon valakire, akit szinte lehetetlen legyőzni, hiszen halhatatlan. Ráadásul mindezt immár a vér énekének segédlete nélkül, amely baljósan hallgat…

Fejős Éva: Holiday


Novella – az egyik kedvenc műfajom. Igazi nyári kikapcsolódást szeretnék szerezni ezzel a kötettel, amelyben vadonatúj novelláim mellett az eddig csak e-könyvben megjelent novelláim (Éjszaka Bangkokban, Máskülönben itt maradnék, Az ajándék), illetve a Dalma című kisregényem is olvasható. 

Gyertek velem egy hamisítatlan nyaralásra, induljunk el a Balatonra, menjünk St. Maarten fehér homokos tengerpartjára, vagy akár maradjunk itthon, és képzeletben mégis kalandozzunk a novelláskötet szereplőivel! 

Cayla Kluver: A vérző Hold örökösei 1-2.



A vérző Hold örökösei


Hytanica és Cokyri királysága ősi ellenségei egymásnak. Hytanica királya azonban már belefáradt a harcokba, a felelősséget tovább akarja adni, és ezért mielőbb férjhez akarja adni lányát, a 17 éves Alera hercegnőt. A kiszemelt jövendőbeli jóképű, tehetséges, kiváló harcos, ám elviselhetetlenül arrogáns. 
Egy nap a királyi palota kertjében elfognak egy cokyri lányt és egy fiút. Alera hercegnő és az idegen fiú között minden tiltás ellenére szerelem szövődik. 
Kalandjaik során nem csak a legendák erejével, hanem a felnőtté válással is meg kell küzdeniük.
A varázslatos világban játszódó királykisasszony-történet elragadó mese a szerelem erejéről, a felelősségről és a szabadságról.


A legenda fogságában


A trilógia első kötetében (A vérző Hold örökösei) a hytannicai Alera hercegnő apja parancsára feleségül megy az arrogáns Seldorhoz, pedig esküdt ellenségébe, a cokyriai Narianba, a rejtélyes és kiszámíthatatlan idegenbe szerelmes. 
Seldorból jó király válik, de Alera még mindig Nariant szereti. A háború pusztító erejű, és Alerának meg kell tanulnia erősnek mutatkozni, bátorítani a népet, megvédeni a családját és a barátait. 
Amikor a cokyriaiak elözönlik az országot, a királyi család a hegyekbe menekül. Seldor súlyosan megsebesül, és hogy megmentsék alattvalóikat, a királyi pár kénytelen tárgyalni a gonosz hadúrral. 
A találkozóra Alera királynőnek kell elmennie, ahol nemcsak a hadúrral, hanem Nariannal is találkozik és fény derül a cokyriaiak varázslatos erejének titkára, és magyarázatot kapunk arra is, hogy mi történt Londonnal, Alera testőrével és hű barátjával, mi volt az a félreértés, ami miatt száműzték Hytannicából.

Kathryn Taylor: Az örökös (Daringham Hall 1.)


Egy örökös váratlan felbukkanása, sorsszerű találkozások, régóta rejtegetett, súlyos titkok
Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter's Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván. 

Lelkifurdalása miatt házába fogadja a tehetetlen, ám rendkívül jóképű férfit, akibe első látásra beleszeret. Éppen kezdene hinni abban, hogy a sérüléseiből lassan felépülő ismeretlen viszonozza az érzéseit, amikor kiderül, a férfit Benedict Sterlingnek hívják, New Yorkban informatikai vállalkozást vezet, és elsőszülöttként valójában ő Daringham Hall, valamint az ezzel járó baronet cím jogos örököse. Ráadásul több mint húsz éve bosszút esküdött Camdenék ellen, akik hajdanán vele várandós édesanyját egyik napról a másikra kidobták a házukból…
A Daringham Hall-trilógia első része

(A második részének várható megjelenési időpontja: aug. 22.)

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...