Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 17., hétfő

Greg Iles: Penn Cage 1-5.


Csöndes ​játszma


Penn Cage előtt nem ismeretlen a halál. Houstoni ügyészként tizenhat perben ért el halálos ítéletet, és hét bűnös kivégzését nézte végig. Amikor azonban felesége súlyos betegségben meghal, a férfi négyéves kislányával együtt visszaköltözik szülővárosába, ahol vigaszt remél mély gyászára. 

A Mississippi állambeli városka igazi déli gyöngyszem, az elegáns felszín alatt azonban régi pénzek és még régebbi bűnök, szenvedély, hatalom és faji feszültségek lappanganak. Penn húszévi távollét után felfedezi a város legsötétebb titkát, egy múltbéli rejtélyt. Miközben apját egy könyörtelen zsarolótól igyekszik megszabadítani, döbbenten tapasztalja, hogy az ügy valahogy összefügg családja múltjával…




Forgó ​angyal


A ​​világszerte elismert bestseller író, Greg Iles talán eddigi legjobb regénye a Forgó angyal, amely egy fordulatokban bővelkedő nyomozás története az amerikai Natchez nevű kisvárosban. 

Drew és Penn, két gyerekkori barát – mindketten a város megbecsült polgárai – kerül szembe egymással, amikor kiderül, hogy a szentként tisztelt, középkorú, családos orvos, Drew Elliott, a városban meggyilkolt diáklány szeretője volt. Drew nem tudja, nem is akarja tisztázni magát a vádak alól, így Penn számára világossá válik, hogy nincs más megoldás, meg kell találnia az igazi gyilkost, ha nem akarja, hogy a barátját halálra ítéljék. 

A kislányát egyedül nevelő, hajdani ügyész számára az a legkétségbeejtőbb, hogy a nyomok a helyi gimnázium diákjain át az alvilágba vezetnek. A nyomozást csak nehezíti, hogy a cinikus államügyész a Drew elleni vádelemést saját politikai céljaira akarja felhasználni. Egymást érik a torokszorítóan feszült jelenetek, s Penn személyesen is megjárja a poklot. 



Az ​ördög hajója 


Penn ​​Cage-t éjszakai találkozóra hívja gyerekkori barátja, Tim Jessup. A helyszín Natchez temetője. Itt veszi kezdetét a vad hajsza, ahol az üldöző és üldözött szerepe újra és újra felcserélődik. 

Penn polgármesterként egyhangúan zajló élete egy csapásra felbolydul: Tim a környéken elharapódzó nemzetközi pénzmosásról, véres kutyaviadalokról, pedofil prostitúcióról beszél neki, és másnapra döntő bizonyítékot ígér. A találkozás azonban elmarad: már csak Tim megkínzott holttestét találják meg a parton. 

Az embertelen üzelmeket folytató kaszinóhajó igazgatója és pribékjei már Pennre és családjára is halálos veszélyt jelentenek. 

Cage felveszi a harcot a kifogástalan angol gentlemannek mutatkozó könyörtelen férfival. Elitkommandós, mesterlövész és helikopterpilóta barátaiból csapatot gründol, így lélegzetelállítóan izgalmas nyomozás veszi kezdetét. Mindeközben újra feltűnik a színen Penn régi szerelme, Caitlin Masters, aki újságírói szimatát használva szintén belekeveredik az ügybe, halálos kelepcébe esik, ezzel tovább nehezíti az igazságért küzdő csapat harcát. 



Lángoló ​kereszt


A Mississippi állambeli Natchez városában felnövő Penn Cage mindent, amit becsületről,kötelességről tudni kell, az apjától tanult. De most a mindenki által tisztelt, szeretett háziorvost Viola Turner nővér meggyilkolásával vádolják, akivel a ’60-as években dolgozott együtt. 

Penn eltökélt szándéka, hogy megmentse az apját. A szálak egy Ku-Klux-Klan szervezet legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjaihoz vezetnek. Penn-nek követnie kell a negyven évvel ezelőtti véres nyomokat, hogy igazolja azt a tagadhatatlan tényt, miszerint mindegy, hogy fehér valaki, vagy fekete, fiatal vagy öreg, bátor vagy gyáva, senki sincs igazán biztonságban.




Csontfa


Penn ​​Cage, az egykori államügyész-helyettes, Natchez polgármestere, egy szövevényes, dermesztő rémálom kellős közepén találja magát. Miután apja, Tom Cage hajdani afroamerikai ápolónője meghal, valóságos lavina indul el: a köztiszteletben álló orvos menekülni kényszerül a szinte minden sejtjében korrupt igazságszolgáltatás elől, és ő maga meg a menyasszonya, Caitlin élete is veszélybe kerül. 

A polgármester néhányadmagával kétségbeesetten próbálja megtalálni az apját, és akarva-akaratlanul háborút indít a Ku-Klux-Klan egyik vadhajtása, a kegyetlen Dupla Sasok ellen, akikről kiderül, hogy messze többet tudnak Tom Cage-ről, annak múltjáról, mint tulajdon felesége vagy a fia. És úgy tűnik, ez a múlt az amerikai történelem talán legnagyobb tragédiáihoz és rejtélyeihez köthető: egyenesen John F. Kennedy, Robert F. Kennedy és Martin Luther King megöléséhez. 

A jó és a rossz oldalon állók által indított hajsza végül mind egy helyre vezet: a mitikus Csontfához, az egykori kivégzőhelyhez, amely több titokra deríthet fényt, mint amennyiről a néhai áldozatok hozzátartozói tudni akarnának. És minden feltárt összefüggéssel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az olyannyira vágyott bizonyosságot csak egyvalaki adhatja meg az arra szomjazóknak: Penn Cage édesapja.

James Lovegrove: Ré ​kora (Panteon 1.)


Egy ​​párhuzamos világban az istenek nemcsak hogy kézzelfoghatóan együtt élnek az emberekkel, de be is vonják őket hatalmi harcaikba. A panteonok közti nagy háborúságból az egyiptomi istenségek kerültek ki győztesen, így ők oszthatták fel egymás közt a Földet. Azóta vasszigorral uralkodnak az emberek fölött. 
David Westwynter, az Oziriszi Hegemónia brit ejtőernyős hadnagya egy balul sikerült katonai akció során bajtársaival együtt fogságba kerül. Kiszabadulása után a Semleges Egyiptom területére jut, ahol egy Fényhozóként emlegetett titokzatos, maszkos népvezér lázadást szervez az istenek elnyomó uralma ellen. 
David csatlakozik a felkelőkhöz, de vajon lehet-e esélye hétköznapi embereknek a földöntúli lények ellen? És vajon mit tervez Ré, az istenek háttérből irányító, kiismerhetetlen királya?
Az angol szerző pörgős, izgalmas akcióregényt írt, amely ugyanakkor példázat is a család összetartó erejéről és a gazdagság elveket eltorzító, korrumpáló hatalmáról. Ihletői Alan Furst második világháborús kémregényei, valamint Neil Gaiman Sandmanje és Amerikai istenekje voltak.

James Lovegrove - Guy Adams: Sherlock Holmes 1-2.


Lidércnyomás


1890 ​őszén sorozatos bombatámadások rázzák meg Londont. Az újságok találgatásokkal vannak tele: vajon kik tehették, talán anarchisták, anti-monarchisták vagy feniánusok? Van azonban valaki, aki sejti, hogy sokkal sötétebb erők működnek a háttérben. Sherlock Holmes szerint Moriarty professzor áll a rémtettek mögött, de mi lehet ezzel a valódi célja? 

Eközben egy bizarr, páncélba öltözött alak bukkan fel a főváros háztetőin és sikátoraiban. 
Rendkívüli ügyességgel és gyorsasággal mozog, kifinomult fegyverzete és páncélzata minden eddig ismertet felülmúl. Cauchemar bárónak nevezi magát és az éjszakákat járva bűnözőkre vadászik.

Mi lehet a célja a titokzatos férfinak? És van-e köze valahogy a robbantásokhoz? 


Úgy tűnik Holmes és hűséges társa, Dr. Watson talán életük egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb kalandja előtt állnak…



Isten ​lehelete


Összezúzott ​holttestet találnak London egyik terén a hóban, amelyhez nem vezet semmiféle lábnyom, mintha csak valahonnan a magasból zuhant volna alá. Egyesek szerint az áldozattal az Isten leheleteként ismert természetfeletti erő végzett. 

Ahogy a megmagyarázhatatlan, baljós jelenségek egyre szaporodnak, a kikezdhetetlen logikájáról híres Sherlock Holmes csatlakozik az ország legnevesebb okkult elméihez, hogy közösen oldják meg az ügyet. De vajon képesek lesznek-e együtt megállítani a gonoszt? 

A századforduló közeledtével úgy tűnik, hogy előbb Londont, majd hamarosan az egész világot is hatalmukba kerítik a sötét erők, melyek mindent és mindenkit pusztulással fenyegetnek…

Katrin Holland: …És ​újra kezdődik az élet


Zylander asszony, a világhírű, turnézó énekesnő elveszti hangját, és lányával, Edithtel elszegényedve hányódik Európában. Edith nemsokára magára marad, és kilátástalan helyzetében már az öngyilkosságra gondol… ám rájön, hogy az élet harc, és ha vállaljuk a küzdelmet, az élet is vállal minket: újra kinyílik előttünk! 

Fantasztikus kalandok és lehetőségek tárulnak fel Edith előtt. Amerika végtelen lehetőségei: Hollywood csalóka és kegyetlen világa és a nagy szerelem Florida idilli környezetében – egy önmagát halálra szánó, bosszúra készülő férfival – az igazival! 

Legyőzheti-e a szerelem a bosszú vágyát? 

Diadalmaskodhat-e az élet a halál fölött? 

Edith már tudja: a szerelemért és a boldogságért küzdeni kell…

Loredana Frescura · Marco Tomatis: A ​világ a te szemeddel


Egy szerelem két története

Egy kis város kis állomása. Egyik nap olyan, mint a másik, a rád váró iskola, az élet állandó mókuskereke. De aztán egy fiú és egy lány meglátja, majd megszólítja, és lassacskán megismeri egymást, ám lábujjhegyen rögtön elcsattan az első csók. Ilyen hirtelen tör rá a szerelem Costanzára és Angelóra: érzelemmel, szenvedéllyel, boldogsággal. 

Az idő megkettőződik a tekintetükben, megoszlik a gondolataikban, és két hangban kel életre, amelyek épp olyan párhuzamosak, mint a vonatsínek, amelyek hazakísérik őket iskola után, a gyengédségben próbálnak életük ezen oly édes és lenyűgöző időszakának értelmet keresni. 

Egyszerre felejthetetlen és nehéz pillanat lesz ez számukra, olyan próbatétel, amely talán örökre megváltoztatja őket, kínálkozó alkalom, hogy belevesszenek a végeérhetetlen szerelembe. 

Szenvedélyes és édes könyv a világegyetem leggyakrabban megénekelt, ám soha meg nem magyarázott érzelméről: a szerelemről.

Ben H. Winters: Az utolsó nyomozó 1-2-3.



Gyilkosság ​világvége előtt


Mi ​​értelme gyilkosok után nyomozni, ha hamarosan úgyis mind meghalunk?
Hank Palace nyomozó már számtalanszor szembesült ezzel a kérdéssel, mióta a 2011GV1 jelű aszteroida megjelent a kutatók radarján. Többé ugyanis nincs esély a megmenekülésre, nincs remény. Csupán hat hónapnyi drága idő maradt a becsapódásig, aztán a Föld elpusztul. A visszaszámlálás során lenyűgöző képet kapunk az apokalipszisbe rohanó Egyesült Államokról: gazdasága összeroppant, a termény a földeken rohad. Zsúfoltak a templomok, zsinagógák. Az emberek világszerte hagyják félbe munkájukat – de nem úgy Hank Palace. 
Ő a végére akar járni egy látszólagos öngyilkosságnak, abban a városban, ahol hetente tucatjával történik ilyesmi – csakhogy ez az egy valamiért gyanús neki. Ő az egyetlen, aki mindenáron tudni akarja az igazat, ám nyomozása során sokkal keményebb kérdésekkel is szembesülnie kell annál, mint hogy „ki a bűnös”: Milyen alapokon áll civilizációnk? Mit ér egy élet? Mit tenne bármelyikünk, mit tennénk igazából, ha tudnánk, hogy napjaink meg vannak számlálva? 

A krimi mellett a sci-fi felé is kitekintő Gyilkosság világvége előtt a bűnügyi rejtély megoldását egy közelgő apokalipszis előterébe helyezi. 2012-es megjelenését követően viharos kritikai sikert aratott, és Winters megkapta érte a műfajban legrangosabbnak számító Edgar Allan Poe-díjat, az Amazon pedig beválogatta az év legjobb száz könyve közé.

Végső ​ígéretek


Mit ​​jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban ami éppen összeomlik körülöttünk?
Július 18-át írunk. Már csak 77 nap van hátra a 2011GV1 jelű aszteroida becsapódásáig, aztán a Föld menthetetlenül elpusztul. A világvége előtt az emberiség egyre gyorsabban éli meg a saját, személyes apokalipszisét is. Eluralkodóban van a totális káosz, nincs áram, a telefonok már nem működnek, és a rendfenntartó erőkön kívül szinte senki sem vezet autót. A Concordi Rendőrkapitányság az Igazságügyi Minisztérium irányítása alá került, Hank Palace nyomozó pedig munka és életcél nélkül maradt. Egészen mostanáig, amikor egy nő a múltjából felkeresi, és megbízza őt eltűnt férje megtalálásával. 
Brett Cavatone minden nyom nélkül tűnt el, és senki nem tudja hová mehetett, mi történhetett vele. Miközben a társadalmat tartó utolsó pillérek is összeomlanak, Hank megpróbálja a lehetetlent, és a férfi nyomába ered. Útját egyetemvárosokból szerveződött anarchisták és a bevándorlásellenes Nemzeti Gárda keresztezi, miközben jó szokása szerint ismét kemény kérdéseken töpreng: Emberi létünkből eredően mivel tartozunk egymásnak? Mit jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban, ami éppen összeomlik körülöttünk?

A Végső ígéretekben Ben H. Winters szélsebesen sodorja főhősét az egyre közelgő világvége felé. A kötet az elődjéhez hasonlóan viharos kritikai sikert aratott, 2014-ben Philip K. Dick-díjjal tüntették ki, Winters pedig végérvényesen jelezte, hogy kitüntetett helye van a modern krimi fiatal tehetségei közt.

Az ​igazság határán 


Hogyan ​​töltenéd el az utolsó napjaidat a Földön?
Már csak tizennégy nap van hátra a Maia nevű aszteroida becsapódásáig. Amerika ‒ és a világ ‒ egészén végérvényesen eluralkodott a káosz. Az emberek bunkerekben, magukra hagyott áruházakban és átmeneti szállásokon húzzák meg magukat, a pénz mit sem ér, a víz és az ennivaló azonban felbecsülhetetlen értékű. A Föld minden szegletében a közelgő apokalipszisre készülődnek, a boldogság hajszolásának szentelve utolsó napjaikat.
Csakhogy Hank Palace nyomozónak még maradt egy megoldatlan ügye. Imádott húgát, Nico Palace-t utoljára egy csapat gyanús, felfegyverkezett fiatal társaságában látta egy katonai helikopteren. A radikális szervezet meggyőződése, hogy atomrobbantással képesek lehetnek megakadályozni az aszteroida becsapódását. Hank ugyan nem hisz a dologban, de mindenképpen látnia kell Nicót a világvége előtt, hogy elbúcsúzhasson tőle. Hosszú, fáradságos útja Amerika kék, vörös, zöld és szürke városain át vezet, amelyekben más és más arcát öltötte magára a félelem és az őrület: hol derűs nyugalmat színlelve élik mindennapjaikat a lakosok, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, hol bunkerekben rejtőznek, máshol pedig erőszak tombol, és az utolsó korty vízért gyilkolják egymást. Az idő egyre fogy, Hank pedig a végsőkig képes elmenni azért, hogy pontot tehessen a nyomozására, és választ kaphasson legfontosabb kérdéseire: létezhet-e egyetlen, végső igazság, és mi marad belőlünk, ha mindent feláldozunk érte? Megmaradhatunk-e embernek, ha a Földnek már csak napjai vannak hátra?
Az utolsó nyomozó-trilógia zárókötetében Ben H. Winters az emberi megszállottság, hit és életösztön erejét és határait boncolgatja, a hazugság legkülönfélébb formáit szembeállítva a regény elszánt főhősének igazságkeresésével.

Audrey Carlan: Január ​– Február – Március (Calendar Girl 1-3.)


Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne? 

Audrey Carlan eredetileg magánkiadásban megjelent sorozata ma a világ egyik legforróbb könyvszenzációja, amiből mozifilm és tévésorozat is készül, miközben Mia Saunders nem mindennapi történetét több millió női olvasó csodálja Brazíliától Kínáig. 


Insomnia: Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

Kimberly McCreight: Amelia


egy élet cserepei

Kate ​​Baront, a peres ügyvédet és gyermekét egyedül nevelő zaklatott édesanyát megrendíti, amikor a lánya exkluzív brooklyni magániskolájából azzal a hírrel hívják fel, hogy Ameliát – az ő intelligens, kitűnően teljesítő tizenöt éves lányát – csaláson kapták. Ám amikor Kate megérkezik a Grace Hallba, váratlanul egy ennél messze letaglózóbb hírrel kell szembesülnie: Amelia meghalt.

Elkeseredésében levetette magát az iskolaépület tetejéről. Legalábbis ezt közli Kate-tel a Grace Hall és a rendőrség. És ő ebben a hitben él mindaddig, amíg egy névtelen üzenetet nem kap: Amelia nem ugrott le. 

Kate ezek után ki akarja deríteni az igazságot – nem számít, hová vezet. Amelia e-mailjeit, SMS-üzeneteit és facebookos bejegyzéseit böngészgetve rekonstruálja lánya életének darabkáit meg a benne szereplőket, és fényt derít arra, hogy mit is keresett aznap a Grace Hall tetején – és hogyan halt meg. 

Az Amelia titkok és hazugságok, barátok és piszkálódások története. Arról szól, hogy mennyire ismerheti jól egy szülő a gyerekét, és hogy egy anya milyen messze hajlandó elmenni annak érdekében, hogy megőrizze a lánya emlékét, akinek az életét megmenteni nem tudta.

Rebecka Edgren Aldén: A ​nyolcadik főbűn


Nora, miután csodával határos módon felépül csaknem végzetes ifjúkori balesetéből, sikeres életmód-tanácsadó lesz. Könyveket ír, előadásokat tart, sütkérezik a népszerűségben. Élvezi a munkáját, boldog házasságban él, két szép gyermek édesanyja, futni jár, hogy formában tartsa magát, és az ő kerti partijai a legjobbak az Édenkert lakónegyedben.
Éppen a hét főbűnről szóló könyvéhez fog hozzá nagy lelkesedéssel, amikor egy különös nő költözik a szomszéd házba, Nora tökéletes világa pedig mintha kibillenne a négy sarkából: fura alakok jelennek meg a szeme előtt, rémálmok gyötrik, és a férje is szokatlanul viselkedik. Az asszony egyre inkább elveszíti az uralmat az élete felett, már azt sem tudja, kiben bízhat, s hihet-e egyáltalán a saját szemének. Fiatalkori pszichiátriai problémái tértek volna vissza? Nem, ebbe nem tud belenyugodni. Nyomozni kezd a furcsa történések okai után, míg válaszúthoz nem érkezik: döntenie kell, hogyan akarja folytatni az életét…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...