Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. augusztus 25., csütörtök

Vélemény #23

Sziasztok! Most csak egy véleménnyel érkeztem hozzátok, egy oly könyvről, amelyért végtelenül hálás vagyok az írójának, amiért megadta nekem azt a lehetőséget, hogy kézbe vehessem, elolvashassam, és véleményt is írhassak róla! KÖSZÖNÖM!!! :-*

Dora Sullivan




April Scott-Monday
Kényszeress

"A szerző ajánlata 1 adag szórakozáshoz (kizárólag felnőttek számára):
Előétel:
Ropogós erotika
Frissen facsart humor
Forró szerelem (nem felmelegítve)
Főfogás:
Némi utazás
Hatalmas szenvedély
Hosszúra nyújtott vágyakozás
Nagyadag csalódás, könnycseppekkel dinsztelve
Késhegynyi krimi
Desszert:
Csipetnyi teljes kiőrlésű ármány
Jókora meglepetés
Felhasznált fűszerek:
Perverzió
Trágárság
Szervírozva 415 oldalon.
Tálalási javaslat:
A fogásokat alapos kézmosás után helyezzük tűzzománc tálkákba, majd lehetőleg egy Tiffany lámpa fényénél falatozzuk el.
Fogyasztható a nap bármely szakában, tetszőleges mennyiségben, nemtől függetlenül."


Nem is tudom, hogy hol, avagy honnan is kezdjem…
Első reakcióm, amint a végére értem: Érdekes. De ezen belül/felől, tetszett.
Igaz, nem egy szokványos, erotikus/'romantikus-szerelmi szállal és cseppnyi krimivel megfűszerezett regény'/, amire egy kis részem számított, már csak a fülszöveg/ajánlás gyanánt, de a végére, egyáltalán nem bántam, hogy nem azt kaptam amire vártam, hanem mást. Bár, előfordultak olyan részek, pillanatok amelyeket én feleslegesnek tartottam… s olyan is előfordult, de az az elején, hogy: Hogy, ez most akkor, hogy van?! – kérdés is - amelyre időközben magyarázatot is kaptam - … S aprócska zavaró tényezők, szavak, kifejezések miatt adtam négy csillagot a könyvnek molyon, mert akármennyire is sikerült megszeretnem, viszont ezek mellett nem tudtam, elmenni… :/ De bízom abban, hogy ezt követően, a folytatás már eléri azt, hogy maximális csillagot adjak az írónak. :)
De, hogy további jót is mondjak róla: Ugyebár magából eleve értelmet nyert számomra a könyv címe is, a történet során, ami szokatlan volt, azaz újdonság. Mármint, hogy ilyen formában, kaphattam betekintést egy 'kényszerességgel' élő személy életébe, mint ahogyan Emily-ébe. Megvallom, az elején fura volt nekem, hogy ennyire kényszeres, de a végére már pont ezzel szerettette meg magát velem Emily karaktere. Lehet, hogy lököttnek tűnt, de az a szerethető lökött típusba sorolnám is nyomban. :)
És az igazság az, hogy valóban ami először feleslegesnek tűnt elsőként, az én szempontból nézve, az a végére már nem tűnt annak, sőt… értelmet is nyert. Legalábbis a legjava…
Gondolok itt arra elsőként, hogy részletes magyarázatba lett foglalva az, hogy mi okán, s mitől vált Emily kényszeressé, és ahogyan a történet folyamán, mindenről részletes magyarázatot adott mint nekünk olvasóknak, mint Thomas-nak, ha valami az eszébe jutott, avagy ha egy korábbi emlékéről, vagy elméletéről mesélt…
A Thomassal való első találkozása így, ilyen formában – ahogy a könyvben olvasható –, nekem tetszett. Ritka alkalmak egyike, hogy valaki bevállal egy ilyesmit, de a leginkább az tetszett benne, hogy semmi nyálcsorgatás, semmi olvadás kis stílűség nem vette kezdetét, még úgy se, hogy Thomas egy színész… Valahogy, nem is illett volna ehhez a könyvhöz, egy ilyen típusú jelenetek. Mármint, hogy a főszereplő nő elakar olvadni a pasi láttán, és hasonló…
Olyan barátságos hangulat, avagy egy kedves segítőkész felajánlása a bajbajutott 'szerencsétlennek'…
Őszintén megfogott az Thomas személyében, hogy színész lévén, nem abból a kaptából valóra építtette fel a karakterét – az író –, mint ahogyan az az megszokott színész jelenségnél szokott lenni. Mármint, hogy nagy hajcihőt, beképzeltséget, arroganciát csap köré. Tetszett, hogy inkább a visszafogottabb stílust választotta, s őszintén, ezáltal vált a történet során kedvelhetőbbé a karaktere.
Imponált, hogy Thomas minden felületeskedés, ellenérzett nélkül elfogadta Emily Kényszerességét, s ahogyan a történt folyamán, egyre csak alkalmazkodott. :)
Imádtam azon jeleneteket, amikor Emily a történeteivel/emlékeivel szórakoztatta Thomas-t, akin látszódott, s érződött is, hogy csüng minden szaván, és hogy egyáltalán nem untatja, s hogy inkább annál jobban élvezi a lánnyal való együtt töltött időt, ahogyan én is az olvasást. Igazság szerint, hasonlóképpen csüngtem én is ezen mondatokon, részeken, mint Thomas. :) – Ami nem kissé lepett is meg, egy – egy ilyen részt követően. – :)
S ahogy haladt a történet, s valahogy úgy a közepe fele, már annyira a szívembe sikerült lopniuk magukat a karaktere, hogy amikor felötlött az elszakadás gondolata, pillanata, még az én szemeimbe is könnyek szöktek… :$ :)
Bár az igaz, hogy Thomas az elején elkövetett egy-két értetlen botlásától eltekintve a későbbiekben már sikerült elérnie, hogy megszeressem, de az igazi áttörés nálam onnantól történt meg, amikor Emily felhívta őt 'Spori – miután lecsukták –, ő azonnal intézkedett, s ügyvédet szerzett neki, majd csapott-papot hátrahagyva, felült a gépre, hogy Emily mellett lehessen.' Itt bizonyosodott be nálam, s hittem el igazán, hogy valóban szerelmes Emily-be. :) És hogy hitt neki, s hogy támogatta őt, és hogy segített neki.
Jeremy az ügyvéd, meg valóban érti a szakmáját. Örültem neki, hogy nem az az undok fajta, ügyvéd, ha nem az aki tényleg segíteni akart, s tudott is Emily-n. :)
És megjegyezném, ezt a részét, így a krimi szállal összegezvén, számomra, nekem imponált. Nem volt sok. Azaz nem vitted túlzásba. Sem pedig kevés… Pont annyi, amennyi ebbe a történetbe belefért, s amennyi szükséges is volt. :)
És nagy kő esett le a végén, hogy Thomas nem lánykérést követett el, Sporiler 'ha nem szimplán csak azt, hogy költözzenek össze kérést. Nem mintha baj lett volna az előzőből, de valahogy az ők párosához, e könyv (az első könyv) lezáráshoz, méltóbb befejezés, az hogy összeköltözzenek mintsem, jegyespárként zárják le a történet menetét.' :)
S végül, bár kissé bosszankodtam egy kicsit a 'függő végett', az ilyen lezárásért, ahogy lezáródott a könyv, de mégis azt tudom mondani, hogy tetszett. S alig várom, hogy lássam mi sül ki belőle, hogy mi a terve, s miképp akar bosszút állni Jessica, Emily-n… :))))

Katy Cooper: Álruhás ​herceg


Két gyermek találkozik a londoni Tower komor épületeinek árnyékában: egy fiú és egy kislány. Egyikük sem tudja, hogy a sors egymásnak szánta őket, hogy vonzalmukból évek múlva minden akadályt elküzdő, szenvedélyes szerelem bontakozik ki. 

A fiú Anglia királyának legfiatalabb öccse, a leány csupán grófkisasszony, aki később a királyné udvarhölgye lesz. 

Kapcsolatuknak nincs jövője, Cecilia mégis hajlandó kockáztatni a jó hírét, és részt venni Edmund oldalán egy titkos küldetésben. 

Miközben eretnekek után nyomoznak rangrejtve, egy vidéki fogadóban beteljesül szerelmük.

Victoria Aveyard: Üvegkard (Vörös királynő trilógia 2.)


Mare Barrow vére vörös, mint a közönséges embereké, de Ezüst képessége, amellyel parancsolni tud a villámnak, olyan fegyverré teszi őt, amelyet a királyi udvar meg akar szerezni magának.
 
Maven, a herceg, aki elárulta, csalónak bélyegzi Mare-t, de a lány menekülés közben felfedezi, hogy nem ő az egyetlen a fajtájából. 

Miközben a királlyá koronázott, bosszúálló Maven üldözi Mare-t, ő elindul, hogy megkeresse a többi Vörös-Ezüst harcost, hogy együtt vegyék fel a küzdelmet az elnyomók ellen. 

Mare azonban halálos ösvényre téved, és az a veszély fenyegeti, hogy pont olyan szörnyeteggé válik, mint akit le akar győzni. 

Vajon összeomlik a lázadás által követelt áldozatok súlya alatt? Vagy az árulás már mindörökre megkeményítette a szívét?

Ruth Ware: Sötét ​erdő közepén


Nora tíz éve nem találkozott Clare-rel. Egy nap otthagyta az iskolát, és többet vissza sem nézett.
Aztán váratlanul meghívják Clare lánybúcsújára. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy végre lezárja a múltat… 
De a dolgok rosszul alakulnak. Nagyon rosszul. 
Van, ami nem maradhat örökké titokban.

Ruth Ware Lewes városában, Sussexben nőtt fel. A Manchesteri Egyetemen szerzett diplomát, azután Párizsba költözött, majd Észak-Londonban telepedett le. Férjezett, két kisgyermek édesanyja. Volt már pincérnő, könyvesbolti eladó, angolnyelv-tanár és sajtóreferens. A Sötét erdő közepén az első krimije.

Durica Katarina: Szlovákul ​szeretni


Hol ​​az otthon? Ahol a legjobb. Ahol a mobiltöltőd tartod. Ahol automatikusan csatlakozik a wifihez a net. Ahol a szomszéd visszaköszön. Ahová kora tavasszal elteszed a télikabátod. Ahol a januári árleszállításkor vásárolt karácsonyi díszeket tárolod a következő karácsonyig. Ahol jó az illat. Ahol a postaládán ott a neved. Ahol, ha eltéved valaki, útba tudod igazítani

Durica Katarina regénye fordulatos időutazás, amelyből megtudhatjuk, milyen volt szlovákiai magyarnak lenni a 80-as években, majd felnőtt fejjel szembesülni a gyermekkor elhallgatott titkaival. Milyen előítéletek működnek ma is, és van-e feloldozás a múlt bűneire? Életképes lehet-e egy képzeletbeli és valós határokon átívelő szerelem? 

Petra egy bécsi galéria megbízásából Tanzániába utazik, hogy potom pénzért kézműves dísztárgyakat vásároljon. A déli kontinensen egy európai kalandorok által lakott hostel fogadja, ahol új barátokra tesz szert, de az önfeledt pillanatokra súlyos bűntény árnyéka vetül. 

Sali a ruandai mészárlások elől menekülve jut el Belgiumba, majd az USA-ba, de lelki sebeire sehol sem talál gyógyírt. Petra az a nő, aki mellett végre igazán önmaga tud lenni, de vajon a szerelmük kibírja-e a megpróbáltatásokat? 

Paul feladja jól jövedelmező irodai állását, mert kiölte belőle a szenvedélyt. Szabadon szeretne élni, kötöttségek nélkül. Dar es Salaamba utazik, hogy körbebiciklizze a Kilimandzsárót. Itt találkozik Petrával és Salival, akik szintén a boldogságot keresik 

Mindeközben Károly, a csallóközi magyar emigráns akiből a hetvenes években Karol lett Pozsonyban, majd Charles Ausztráliában utolsó óráiban eléri, hogy újra együtt legyen a család.

M. J. Arlidge: A ​babaház (Helen Grace 3.)



Egy ​​fiatal nő egy hideg, sötét pincében ébred, és fogalma sincs, hogy került oda, ki rabolta el. Így kezdődik a legrosszabb rémálma.
Egy félreeső tengerparti strandon előkerül egy másik fiatal nő elásott holtteste. Ám a halott lány eltűnését nem jelentették – elhidegült családja rendszeresen kapott tőle szöveges üzeneteket az évek során. Valaki a síron túl is életben tartotta.
Helen Grace felügyelő számára ez vérfagyasztó jelzés arról, hogy egy szörnyet üldöz, aki nemcsak perverz, de ügyes és leleményes is – ragadozó, aki nem először ölt.
Miközben Helen a gyilkos motivációját próbálja megfejteni, ráébred, hogy versenyt kell futnia az idővel…

Kathryn Taylor: A ​döntés (Daringham Hall 2.)


Egy régóta rejtegetett titok és egy súlyos döntés
Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, mióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta – noha ő erre a legkevésbé sem számított. Az egyébként józanságáról és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszővő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését…
A népszerű angol családtörténet, a Darigham Hall-trilógia második része

Max Gladstone: Nagyrészt ​halott


Alt ​​Coulumb városának Kos nevû Tűzistene váratlanul elhalálozik, és a feltámasztását egy nemzetközi halottlátó cég kezdő munkatársára, Tara Abernathyre bízzák. A feladat komolyságát jelzi, hogy az isten nélkül maradt négymilliós metropoliszban bármelyik pillanatban leállhatnak a gőzfejlesztő gépek, így nem fognak közlekedni a vonatok, és pusztító zavargások törhetnek ki. Tara egyetlen segítsége Abelard, a halott isten láncdohányos kispapja, akinek érthető okból válságba került a hite.
Ráadásul kiderül, hogy Kos nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, és az ügy Alt Coulumb bírósága elé kerül. Tara és Abelard hirtelen nagy veszélyben találják magukat, mert valami olyan dologba nyúltak bele, amibe nem kellett volna. Az igazság kiderítésére indított nyomozásuk tétje így már nem csak Alt Coulumb halvány reménye az életben maradásra, hanem a saját életük is.
Max Gladstone úttörő, az epikus fantasyt városi környezetbe helyező, paranormális jelenségekkel és különleges lényekkel keresztező regényében a kőből faragott vízköpők minden eddiginél fontosabb szerepet töltenek be, a mágusok pedig villámokon utaznak, miközben az igazságosztás egy szűk elit kör privilégiuma, akik a jó és rossz közti határvonalat már rég eltörölték.

Lisa Kleypas: Ősszel ​történt (Wallflowers 3.)


A ​​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a vakmerő férjvadászat terve.
Egy bálon történt…
Ahol a gyönyörű, ám merész Lillian Bowman megtanulta, hogy független, amerikai modora nem igazán szerencsés. És London legkapósabb arisztokratája, a kiállhatatlan, sznob és lehetetlen Marcus Westcliff ítélte el leginkább.
A kertben történt…
Amikor Marcus döbbenetes – és veszélyes – módon hirtelen átölelte, Lilliant váratlanul elöntötte a szenvedély a férfi iránt, akit még csak nem is kedvelt. Mozdulatlanná dermedve álltak… a világ megszűnt létezni körülöttük… szerencsére senki sem kapta rajta őket.
Ősszel történt…
Marcus mindig is ura volt érzelmeinek, ő volt a stabilitás mintaképe. De Lillian minden érintése felért egy kínvallatással, minden csókja újabbakra csábított. És mégis… hogyan is gondolhatott volna egyáltalán arra, hogy egy ennyire nyilvánvalóan alkalmatlan nőszemélyt vegyen maga mellé… feleségnek?

Stephanie Laurens: A Cynster testvérek 1-2.


Henrietta ​tévedése


Ha létezik zavarba ejtőbb jelenség a Cynster család bármely férfi tagjánál, az csakis egy Cynster lány lehet, aki szent meggyőződéssel hiszi, hogy a szerelem nem neki való. Az előkelő társaságban csak „eljegyzésbontóként” ismert Henrietta Cynster rejtélyes tehetséggel képes megakadályozni esküvőket – míg ő maga elkerüli Cupido nyilait. 

Egy bizonyos fiatalember döntéseibe azonban túl sokszor ártja bele magát; kötelességének érzi, hogy egyengesse a elbűvölő James Gossup útját, hogy a férfi megtalálja a megfelelő arát, és előnyös érdekházasságot köthessen. A dolgot pokolian megnehezíti a James és Henrietta között tomboló tagadhatatlanul heves vonzalom, miközben a lány továbbra is biztos benne, hogy ő soha nem lesz szerelmes.


Mary ​megszelídítése


Mary Cynster mindig eléri, amit akar. A családban most ő az utolsó eladósorban lévő hajadon, és eltökéli, hogy saját maga fogja irányítani az életét – sőt annak a férfinak az életét is, akihez majd feleségül megy. Jelöltlistájának utolsó helyét foglalja el Ryder Cavanaugh, Raventhorne merész és vonzó márkija, aki a társaság legellenállhatatlanabb hódítója, ám egyben legkezelhetetlenebb tagja is… 

Ryder Cavanaugh még soha nem találkozottolyan nővel, aki ne omlott volna boldogan a karjába egészen addig, amíg fel nem tűnik az életében Mary Cynster. S mivel a márki mindig is szerette a kihívásokat, elhatározza, hogy nem nyugszik, amíg feleségül nem veheti a lányt. Csakhogy ez a döntés kis híján az életébe kerül…

Nora Roberts: Megszállottság


Naomi Bowes gyermekkorában egy éjjel titokban apja nyomába szegődik, és azon az éjszakán az ártatlanság számára örökre elvész. Iszonyú dolgokat fed fel azáltal, hogy kiszabadít egy erdei veremben fogva tartott lányt, ezzel hírhedtté téve apját, aki a borzalmas bűnöket elkövette.
Naomi Carson néven sikeres fotóssá válik, és utazásai során egyszer csak rátalál egy olyan helyre, amely rendkívüli módon vonzza – ez azonban több ezer mérföldre van mindentől és mindenkitől, amit és akit addig ismert.
A nő szeretné fenntartani magányos életformáját, Sunrise Cove lakói azonban valami módon folyton elérik, hogy megnyíljon előttük – különösképpen az eltökélt Xander Keaton. 
Naomi érzékeli, ahogy sorra leomlanak a maga köré emelt falak, és annak is tudatában van, hogy titkon mindig is arra az életre vágyott, amit ez az új helyzet tálcán kínál neki. De már oly sokszor kellett rádöbbennie, hogy a múlt fenyegető árnya mindenhová követi…

Madeleine Roux: Asylum (Asylum 1.)


A bolyongó lélek
A New Hampshire Egyetem nyári kurzusa a tizenhat éves Dan Crawford számára több mint egy nyári tanfolyam valóságos mentőövet jelent a fiúnak. A gimnáziumban kiközösített Dan alig várja, hogy végre új barátokat szerezhessen az érettségi előtti utolsó nyári szünetben.

New Hampshire-be érkezése után azonban megtudja, hogy a nyári kollégium épületét egykor elmegyógyintézetként használták, ráadásul nem is akármilyen betegeket kezeltek ott; kivétel nélkül minden kezelt pszichopata bűnöző volt.

Dan újdonsült barátaival, Abbyvel és Jordannel felfedező útra indul a nyugtalanító kollégium alagsorában lezárt titkos épületszárnyban, ahol hamar rájönnek, hogy nem véletlenül kerültek mindhárman épp oda. Lassacskán felfedik az intézet félelmetes múltjának titkát, miközben néhány titok nem véletlenül nyílik meg előttük a feltáratlan múltból.

Mary E. Pearson: Az ​árulás szíve (A Fennmaradottak krónikái 2.)


A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.
Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.
Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.

Lesley Pearse: A ​múlt nyomában


Lebilincselő ​​történet a bátorság, a barátság és a szerelem erejéről.
1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt. 

Bár az országos lapok is felkapják a tragikus ügyet, senki nem tud semmit a kislányról. Cassie múltját rejtély övezi. Az egyetlen nyom, ami elvezethet a lány családjához, egy levél, melyet Cassie Londonból kapott. Molly elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia. A nagyvárosba érkezve azonban keserűen tapasztalja meg, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. És minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja. Molly mindent feladott – az otthonát, a boldogságát és esélyét a szerelemre – azért, hogy megtalálja Petalt. 
Lehet, hogy az élete is veszélyben forog?

Laura Ruby: Bone ​Gap


Mindenki ​​tudja, hogy BONE GAP tele van különös nyílásokkal – hasadékokkal, melyekbe könnyedén beletévedhetünk, melyeken átcsusszanhatunk, hogy aztán örökre eltűnjünk. Így amikor a fiatal és gyönyörű Rozának nyoma veszik, Bone Gap lakói egy cseppet sem lepődnek meg. 
Elvégre nem ez az első alkalom, amikor valaki köddé válik, és Finn és Sean O'Sullivan magára marad. Mindössze néhány év telt el azóta, hogy az anyjuk Oregonba költözött egy új fickóhoz, egy új élethez. Az emberek azt mondogatják, így megy ez. 
Kit is lehetne hibáztatni? Finn azonban tudja, hogy Rozával nem ez történt. Tudja, hogy elrabolták, elragadta a kukoricamezőkről egy veszélyes férfi, akinek az arcára nem emlékszik. Ám a kutatás nem járt eredménnyel, és már senki nem hisz neki. Még Sean sem, akinek bárki másnál nyomósabb oka lenne megtalálni a lányt, és minden oka megvan az öccsét hibáztatni, amiért hagyta elmenni.
A Bone Gap története Rozáról, egy gyönyörű lányról szól, akit egy titokzatos férfi elrabol egy csendes, közép-nyugat amerikai kisvárosból. Finn az egyetlen szemtanú, aki képtelen megbocsátani magának, hogy nem tudta azonosítani az emberrablót. Miközben megismerkedhetünk szomorú múltjukkal, rémisztő jelenükkel és bizonytalan múltjukkal,
Laury Ruby szívszaggató mesét sző szerelemről és veszteségről, varázslatról és misztikumról, bűntudatról és megbocsátásról – egy történetet arról, hogy az arc, melyet a világ lát, soha nem minket mutat.

Anne Eliot: Toplistás ​szerelem


Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek… 

De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája, imád vele lógni, és folyton pasiszerző tippekért nyaggatja. Vagyis a tinilányok millióinak bálványa pillanatok alatt a barát zónában találja magát. 

Na ehhez azért neki is lesz egy-két szava!

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love 1-2.


Ízek, ​imák, szerelme


Egy boldogságkereső fiatal nő útja Itálián, Indián és Indonézián keresztül


Elizabeth ​​Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit, vele együtt tanulhatjuk meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket. 

Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. 

Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. 

Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”. Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.


Hűség 


Elizabeth ​​egy rossz házasságból menekülve nekivág a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata során eljut Itáliába és Indiába, de a boldogságot végül Indonéziában találja meg, egy szintén hányatott sorsú férfi, a brazil Felipe oldalán. Örök hűséget fogadnak egymásnak, de azt is megfogadják, hogy nem követik el újra életük nagy tévedését; hivatalosan sosem házasodnak össze. Amerikában telepednek le, és minden szép és jó lehetne, ám egyszer csak közbeszól a hatóság. Vízumproblémák miatt Felipét bilincsbe verve kitoloncolják. Választás elé kerülnek: vagy egybekelnek, vagy a férfi többé be nem teheti a lábát az országba…
Gilbert őszinte, finom humorral átszőtt, mély érzelmű könyve azoknak szól, akik nem hisznek a házasságban, mert társadalmi béklyónak, a szerelem intézményesítésének, egyszóval idejétmúltnak tartják. És persze azoknak is, akik mégis belevágnak, mert mint a könyvből kiderül, örök hűséget fogadni és az ígéretet betartani embert próbáló feladat, de felemelő érzés. A Hűség az életre szóló kötődés könyve.

Chuck Wendig: Vészmadarak (Miriam Black 1.)


Miriam ​Black tudja, hogyan fogsz meghalni.
És ez pokollá teszi a hétköznapjait, különösen, mivel semmit sem tehet, hogy megakadályozza az előre látott több száz autóbalesetet, szívrohamot, szélütést vagy öngyilkosságot. Csak meg kell érintenie téged, és látja, hogyan és mikor kerül sor az utolsó pillanataidra.
Miriam már rég nem próbálja megmenteni az emberek életét, mivel azzal csak beteljesíti a végzetüket. De amikor Louis Darling felveszi a kamionjába, és megrázza a kezét, Miriam előre látja, hogy a férfit harminc nap múlva brutális módon meggyilkolják, miközben az ő nevét ejti ki a száján. Louis azért fog meghalni, mert találkozott vele, és a következő áldozat maga Miriam lesz. Bármivel próbálkozik, Louist nem tudja megmenteni. De ha életben akar maradni, mégis meg kell próbálnia.
A remekül megírt Miriam Black regények tévésorozat adaptációja már előkészületben van.

Chris Carter: Robert Hunter 1-2.


A ​keresztes gyilkos


HUNYD LE A SZEMED. 
VÁR A HALÁL. 

Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele. 

Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni? 

Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát…


Kivégzés


Robert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?
A Hunter-Garcia-páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.

Anya Seton: A ​hűség foglyai


A ​​kietlen skót határvidéken Lord Charles Radcliffe érzelmes dudaszó hangját követi egy fiatal lánnyal. A szerelmespár cigányok táborában találja magát, ahol egy öregasszony, Charles tenyerét riadtan vizsgálva, szörnyű jóslatot mond: kard, elhervadó virág, hóhér bárdja – az ifjú nemes el van átkozva. 
A büszke, szabályokra fittyet hányó Charles valóban végzetes történések szövevényében találja magát: életét az 1715-ös jakobita lázadás győzelmei és végső veresége, a Tower börtöne alakítja. Amikor Franciaországba szökik, aprócska kislányától, Jennytől is el kell szakadnia. Innentől apa és lassacskán nővé érő lánya sorsa hol összegabalyodik, hol megint elválik, és ugyan hűségük egymás iránt nem teheti semmissé a hajdanvolt jóslatot, de szebbé varázsolhatja mindazt, ami megadatott.

Anya Seton (Katherine 1–2., Elizabeth 1–2.) regénye nagyszabású, színes korrajz a 18. századi Angliáról és Amerikáról, egyúttal megindító tanúságtétel a legalapvetőbb emberi értékekhez való ragaszkodásról. Szeretet, szerelem, hűség és becsület ebben a regényben folyamatosan próbára tétetik minden rendű és rangú szereplő számára. Néhányan elbuknak, néhányuknak sikerül kitartaniuk nemcsak hitük és elveik, de szeretteik mellett is. S míg az olvasó a rendkívül izgalmas, fordulatos cselekményt követve mélyen együtt érez a hősökkel, észrevétlenül közel kerül a történelem egy kevéssé ismert, sötét időszakához. Seton mesélőkedvében és műveinek történeti hitelességében ezúttal sem csalódunk.

Anya Seton: Katherine ​1-2.


A ​​Katherine és Lancaster hercege közt szövődött szenvedélyes szerelem állandó próbáknak kitett titkolt, mégis mindenki által tudott viszony. A tündöklő asszonyt, a büszke tartású nőt óhatatlanul szájára veszi az udvar, mindamellett bujkálásra, állandó várakozásra kárhoztatja. A herceg hónapokig távol van, lopott órákat tölthetnek csak együtt. A kettejüket összetartó izzó kapcsot nemcsak a távolság, a hatalmi és örökösödési harcok, gyermekeik bizonytalan jövője, hanem saját hullámzó érzelmeik is kikezdik. 
Eközben az országot felforgatja az 1381-es parasztfelkelés, és ez a zűrzavar fordulópontot jelent az asszony életében is. Katherine hite szerelmükben, ha eddig néha el is bizonytalanodott, mindvégig feltétel nélküli volt, ám amikor ráeszmél élete szörnyű titkára, vezeklésre ítéli magát. Hozhat-e ítéletet Katherine a sorsa felett, magára veheti-e királyok és a társadalom bűneit, megtagadva ezzel az öröknek vélt szerelmet?
Seton műve 1954-es megjelenése óta hazájában máig a legolvasottabb regények között van. A két kötetben megjelenő magával ragadó könyv Katherine Swynford és John of Gaunt szerelmének igaz története; a szerelemé, amely megváltoztatta a történelmet, azé a két emberé, akiket a brit királyi család őseiként tartanak számon.

Dolores Redondo: Navarra-trilógia 1-2-3.


A ​láthatatlan őrző


A ​​legjobb spanyol regény 2013 Ezüsttoll Díj 2014 „Dolores Redondo a legutóbbi időszak egyik legnagyobb irodalmi meglepetése és üstököse. Megteremtette a detektívregény új típusát, amely ötvözi a pszichológiai thriller, a bűnügyi történet és a legenda elemeit." A spanyol krimi-trilógia első kötete a baszk Pireneusokban fekvő Baztan-völgy falvainak sajátos világát mutatja be, melyben keveredik az ősi baszk mitológia, a kereszténység és a mágia. 
A thriller műfaj klasszikus elemein túl olyan természeti leírásokkal, pszichológiai elemekkel ötvözve, mellyel a műfaj kereteit feszegeti. Megjelenése után hazájában azonnal sikerkönyv lett, azóta 25 országban adták ki. A megfilmesítés jogait Peter Nadermann (A tetovált lány) és a Constantin Film (A parfüm; Pompeii) vette meg. 

Egy kis navarrai településen kamaszlány meztelen holttestére bukkannak. A nyomok bonyolult indíttatású, misztikus elemekkel fűszerezett rituális gyilkosságra vallanak. Kiderül, a környéken sorozatgyilkos szedi áldozatát. Salazar felügyelőnő vállalkozik arra, hogy fényt derítsen az igazságra, ám közben harcba kell szállnia saját gyermekkori tragédiájában gyökerező félelmeivel.

Ráadásul kollégái és nővére féltékenységével, és saját médiumi képességeivel is szembesülnie kell.

Ahogy a történetbe újabb és újabb szálak fonódnak, Amaia nemcsak hivatását teljesíti, de önnön problémáinak megoldásához is közelebb kerül. 

A thriller, mitológia és családtörténet e keveréke teszi eredetivé a könyvet, és a végkifejletig fenntartja az olvasó érdeklődését.




A ​csontok öröksége


Elkezdődik ​​Johana Márquez mostohaapjának bírósági tárgyalása. A pert figyelemmel kíséri a várandós Amaia Salazar felügyelőnő, aki egy évvel azelőtt felderítette az úgynevezett „basajaun-bűntetteket”, amelyek félelemben tartották a Baztán völgyét. 

Amaia bizonyítékokat gyűjtött Jasón Medina ellen is, aki a „basajaun” modus operandiját utánozva megerőszakolta és megölte Johanát, a felesége kamaszkorú lányát. A bíró hirtelen bejelenti az ügy lezárását, ugyanis a vádlott öngyilkosságot követett el. 

Az általános felháborodás közepette Amaiát hívja a rendőrség, ugyanis a vádlott a felügyelőnőnek címzett búcsúüzenetet hagy, amelyben mindössze egyetlen szó szerepel: „Tarttalo”.

Ez indítja el a második kötet izgalmas és érdekfeszítő cselekményeit egészen a végkifejletig.



Áldozat ​a viharnak


A ​​Navarra trilógia befejező részében Amaia Salazar és csapata újabb sötét bűncselekmény felderítésébe fog. Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A hivatalos jelentés bölcsőhalálról szól, de a nagymama gyanúsnak tartja a gyermek apjának viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét, amelyen gyilkosságra utaló nyomokat találnak. Az eset nem egyedülálló, és az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben áldozata alszik. Ahogy fény derül a történet újabb szálára, a nyomozás kimutatja, hogy Navarrában rendkívül magas a természetesnek mondott csecsemőhalálozás. 

Amaia arra is rájön, hogy volt egy ikertestvére, akit születésekor a saját anyja ölt meg egy „áldozati szertartáson”. Ám a húgáéhoz hasonlóan a többi gyermek maradványát sem találják a sírokban. 
Amaia döbbenten tapasztalja, hogy a halálesetek a Baztán folyó völgyének településeihez kötődnek. A letartóztatási hullám és a szülők hallgatása óriási társadalmi felháborodást vált ki annak érdekében, hogy Amaia hagyjon fel a nyomozással, és szembe találja magát kollégai bizalmatlanságával is. 


Váratlanul felbukkan egy férfi, aki kapcsolatban van a fekete mágiával, egyszerre visszataszító és csábító, s mindez komoly kihívások elé állítja Amaia és James házasságát. A fiatal felügyelőnő mindezek ellenére folytatja a nyomozást, amelyhez Etxaide detektív és az FBI-os Dupree profilozó mellett a legkritikusabb pillanatban a titokzatos katolikus szervezet, az Opus Dei nyújt láthatatlan, de kézzelfogható segítséget. 


A történet meglepő végkifejleténél Amaiának szembe kell néznie a vidéket rettegésben tartó bűncselekmények valódi eredetével. 


Mindeközben iszonyatos hóvihar zúdul a völgyre, és úgy tűnik, végleg betemeti az igazságot.

Danielle Paige: Dorothynak ​meg kell halnia 1-2.


Dorothynak ​meg kell halnia


Én nem kértem ezt. 
Nem akartam hős lenni. 
De amikor az egész életedet – veled együtt – elsöpri egy tornádó, nincs más választásod, mint menni, amerre visz, nem igaz? 

Persze hogy olvastam a könyveket. Láttam a filmeket. Ismerem a dalt a szivárványról és a boldogság kék kismadarairól. De azt sosem hittem volna, hogy Ózfölde ilyen. Az a hely, ahol a jó boszorkányban nem lehet megbízni, a gonosz boszorkányokról kiderülhet, hogy ők a jók és a szárnyas majmokat kivégezhetik lázadásért. A sárga téglás út még megvan – de már az sem a régi. 

Mi történt itt? Dorothy történt. 

Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban. 

Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből. 
Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe. 
Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát. 
Dorothynak pedig meg kell halnia.


A ​Gonosz ébredése


Amy ​​Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből. 

Miután egy tornádó végigsöpört a lakókocsiparkunkon, Ózföldén kötöttem ki. 
De ez az Ózfölde nem olyan volt, mint a könyvben és a filmben. Dorothy visszatért, és elkezdte kilopni a varázslatot a földből. A Varázsló is újra eljött. 

Glindát már nem lehetett Jó Boszorkánynak nevezni. És ki maradt meg a Gonosz Boszorkányok közül? Egyesítették erőiket a Gonoszok Forradalmi Rendjében, ahová engem is be akartak sorozni. 

A küldetésem? Megölni Dorothyt. 

És amikor egy csapat egykori – vagy talán nem is csak egykori – gonosz boszorkány akar valamit, elég nehéz nemet mondani. Csakhogy a merénylői küldetésem nem a tervek szerint alakult. Dorothy még mindig életben van. A Rend eltűnt. És az otthonom, amelyet mindenáron magam mögött akartam hagyni, veszélybe kerülhet. 

Ezen az eltorzult és megosztott helyen valahogy meg kell találnom Noxot és a Rend maradékát, megvédenem Ózfölde igazi uralkodóját, legyőznöm Dorothyt és csatlósait – miközben megpróbálok rájönni, mit keresek itt valójában. De kiben bízhatok meg egy olyan országban, ahol a jó és a rossz közötti határvonalat egy erősebb szél is átrendezheti? 

KI AZ IGAZI GONOSZ?

Courtney Milan: Sinister fivérek 1-2.


A ​hercegné háborúja


Néha a szerelem csak véletlen. 
Ám ez esetben: taktika. 

Minerva Lane csöndes, szemüveges nebáncsvirág, és mindent elkövet azért, hogy észrevétlenül meghúzódhasson a sarokban. Amikor legutóbb a figyelem középpontjába került, csúnyán megjárta – olyan csúnyán, hogy nevet változtatott, és elmenekült botrányos múltja elől. Lehet, hogy nem a nebáncsvirág a legpompásabb növény, de legalább nem szakítják le. Ezért amikor egy jóképű herceg érkezik a városba, a legkevésbé sem szeretné felhívni magára a figyelmét. 

Ám végül pontosan ez történik. 

Mert Robert Blaisdellt, Clermont hercegét nem lehet lóvá tenni. Amikor Minnie kitalálja, hogy a férfi miben mesterkedik, a herceg azonnal rájön, hogy a csöndesség és a szemüveg mögött valami egészen különleges dolog rejtőzik. Elhatározza, hogy felfedi a lány titkait. Ám ezúttal kiderül, hogy egy szégyenlős hajadon képes keresztülhúzni minden számítását…


Az ​örökösnőhatás


Miss Jane Fairfield semmit sem csinál jól. Társaságban folyton sületlenségeket beszél – ráadásul megállás nélkül. Hiába kerülnek egy vagyonba, a ruhái csúfot űznek a divatból. Még a tekintélyes hozománya sem mentheti meg attól, hogy közutálat tárgya legyen.
És pontosan ez a célja. Megtenne bármit, hajlandó lenne megalázkodni is, hogy hajadon maradhasson, és biztonságban tudhassa a húgát.
Mr. Oliver Marshallnak pedig mindent jól kell csinálnia. Egy herceg balkézről született fia, aki szerény körülmények közt nevelkedett – és eltökélt célja, hogy hangot és hatalmat ad a közembereknek. Elég egy rossz lépés, és soha nem kapja meg az esélyt, hogy valóra válthassa az álmait. Semmi szüksége arra, hogy megmentsen egy botrányos nőt. Arra pedig végképp nincs szüksége, hogy belé szeressen. Ám van valami a bájos és merész Jane-ben, aminek képtelen ellenállni… még, ha ezzel tönkre is teszi mindkettejüket.

Cathy Cassidy: Cseresznyés ​ábránd (Csajok és csokik 1.)


Öt ​​lány, öt nézőpont, öt könyv.
Cherry története, a Cseresznyés ábránd az első.
Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik.
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá.
Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár.
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle
Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története Neked melyik lány lesz a kedvenced? 
Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.

Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket.
Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata (a Cseresznyés ábránd az 1. kötet) jelenik meg, melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei, de mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap.
Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.

Becca Prior: Stockholm-szindróma


Mikor ​​elrabolják, Brian Hayes pontosan abba az életbe csöppen, amit mindig is szeretett volna elkerülni. Bár apja az alvilág koronázatlan királya, Bry eddig azon volt, hogy ő más emberré váljon, és megfeleljen halott édesanyja egykori elvárásainak. 

Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és a leggondosabb számításba is hiba csúszhat. 
Briannek fel kell idéznie a gyermekkorában tanultakat, ha túl akarja élni a borzalmakat. Arra azonban nem lehet felkészülni, hogy épp akkor éri utol a szerelem, mikor a puszta léte is veszélybe kerül. Pláne arra nem, hogy a fogvatartója lesz a szíve választottja. 

Elrablója, Jake Harris egy jelentéktelen alak, aki az öccse életéért cserébe elvállal egy munkát, de arról fogalma sincs, mibe keveredik. Mikor szembesül a zord valósággal, és rájön, hogy nemcsak a testvére, hanem a saját biztonsága is veszélybe kerül, olyan döntést hoz, amivel mindkettejük életét kockára teszi. Csakhogy nincs választása…
Ez azonban nem csak egy egyszerű krimi. Sokkal inkább az emberi természet sokszínűségéről szól, és arról, hogy a múltbeli események mennyire meghatározzák mostani döntéseinket. 

Brian és Jake szerelme, sorsuk nem várt fordulatai, az őket körülvevő világ történései rengeteg izgalommal és érzelemmel töltik meg az oldalakat. 

Becca Prior már megszokott, szókimondó stílusában, rengeteg erotikával, humorral és akcióval fűszerezett története egy olyan világot mutat be, ahol a rosszfiúk is lehetnek szerethetők.
Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a meleg-erotikára, és szeretik az feszültséggel teli, gyorsan pergő jeleneteket.

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes 1-2-3.


Halálfelhő


A világ leghíresebb nyomozója. A legzseniálisabb elme az irodalomban. 

De ki is volt Sherlock Holmes, mielőtt a nagy detektívvé vált volna? 

1868-at írunk, Sherlock Holmes 14 éves. Élete teljesen átlagos egy katonatiszt fiaként: bentlakásos iskola, jó modor, klasszikus műveltség a Brit Birodalom gerincoszlopa. De hamarosan mindez megváltozik, Hampshire-be küldik, hogy különc nagybátyjával és nagynénjével éljen. 

Így kezdődik az a nyár, amelynek során Sherlock nyomára bukkan élete első gyilkosságának, egy emberrablásnak, korrupciónak és egy zseniálisan rosszindulatú és különlegesen gonosz bajkeverőnek. 

Egy új sorozat letehetetlen első kötete, mely hűen követi az eredeti Sherlock Holmes-történetek szellemiségét. Méltó előzmény. Két holttest. Egy felejthetetlen hős. Egy legenda születése.


A ​vörös pióca


Az ifjú Sherlock Holmes 
Azt hiszed, ismered őt? Ideje újragondolnod! 
Egy halott, aki nagyon is él. 
Egy sebhelyes arc. 
Egy bűntény, ami megrázott egy országot. 

A VÖRÖS PIÓCA 

Sherlock tudja, hogy a felnőtteknek titkaik vannak. De arra nem számított, hogy a világ leghíresebb bérgyilkosa, akit mindenki halottnak hitt, a jelek szerint éppen az angliai Surrey megyében bukkan fel – ráadásul Sherlock bátyjának is van valami köze a dologhoz.

Amikor senki sem hajlandó felfedni az igazságot, akkor az embernek magának kell kiderítenie azt. 
És közben időnként előfordul, hogy mindent kockára kell tennie. 

Így kezdődik a második kaland, amelynek során Sherlock eljut Amerikába, egy veszedelmes hálózat központjába – ahol az élet és a halál nem sokat számít, és az igazságnak olyan ára van, amelyet józan ésszel senki nem lenne hajlandó megfizetni…


Fekete ​jég


Minden legenda kezdődik valahol… 

Az  ifjú Sherlock Holmes élete legszemélyesebb bűntényével kerül szembe. Bátyját, Mycroftot egy holtest mellett találják késsel a kezében – egy bezárt szobában. Sherlockon kívül senki más nem hisz az ártatlanságában, így neki kell a rejtélyes eset végére járni. 

Az ügy szálai Londonból Moszkvába vezetnek, ahol Sherlock megpróbálja kideríteni, kinek áll érdekében bemártania bátyját, és vajon miért. 

Ha nem jár sikerrel Mycroft akasztófán végzi… 

Linda Castillo: Kate Burkholder 1-7.


Néma ​eskü 


Az ​​ohiói kisváros, Painters Mill lakosai évszázadok óta békében élnek az amish közösséggel. Tizenhat évvel ezelőtt azonban brutális gyilkosságok sorozata rázta meg a helyieket: az elkövető fiatal amish lányok közül szedte áldozatait. Az öldöklés amilyen megmagyarázhatatlanul indult, olyan váratlanul véget is ért. Az erőszak azonban kitörölhetetlen nyomot hagyott mindenki lelkében. 

Kate Burkholder, egy amish kamaszlány túlélte ugyan a gyilkos támadását, ám az eset megrázó felismerést hozott számára: el kell hagynia a közösséget. Majdnem két évtizeddel később Kate-et Painters Mill lakói felkérik, hogy térjen vissza a városba rendőrfőnökként. Időközben szerzett nagyvárosi tapasztalata és amish gyökerei miatt ő lenne a tökéletes jelölt a feladatra. 

Kate biztos abban, hogy feldolgozta múltjának tragikus eseményeit egészen addig, amíg fel nem bukkan az első holttest egy hófödte mezőn. A nyomozónő megesküszik, hogy elfogja a gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna. Ehhez azonban nem csupán a családját és közösségük értékeit kell elárulnia, hanem fel kell fednie egy olyan sötét titkot, amelyet tizenhat évvel ezelőtt mélyen eltemetett.


Könyörgés


A csendes amerikai kisváros, Painters Mill közösségét szörnyű tragédia rázza meg: egy amish család hét különös kegyetlenséggel lemészárolják. A sokkoló bűnténynek áldozatul esett szülők és a gyerekek halála számos kérdést vet fel. Vajon egy elfajuló családi veszekedés áll a háttérben? Vagy egy rosszul sikerült rablásért ilyen tragikus véget? Vagy előre megtervezett, hidegvérű gyilkosság történt? 

A nyomozást vezető rendőrfőnök, Kate Burkholder a rejtély nyomába ered, és eközben egyszerre szembesül a zárt amish közösség belső titkaival és saját múltja kísértő árnyaival. Az egyre szövevényesebb ügy megoldásához nemcsak nyomozói képességeit kell latba vetnie, de zavaros magánéletét is rendeznie kell régi-új szerelmével…

Képtalálat a következőre: „Linda Castillo Megtört ​csend”

Megtört ​csend


Painters ​​Millben, Ohio egy nyugodt kisvárosában négy amish gyermek marad árván, szüleiket és nagybátyjukat holtan találták a családi csűrben. Az ügy első ránézésre balesetnek tűnik, de a boncolás során az egyik áldozaton olyan sérüléseket találnak, amelyek gyanút ébresztenek Kate Burkholder rendőrfőnökben, talán mégis inkább gyilkosságról van szó. Kate amish kötelékei miatt jól ismeri a közösség zártságát, ismeri saját démonaikat és a külvilág démonait, amelyek tragikus sebeket ejthetnek az egyedül maradt gyermekeken. 

Vajon kapcsolódik ez a hármas gyilkosság az utóbbi időben amishok ellen elkövetett bűncselekményekhez? 

Kate Burkholdernek és segítőjének, John Tomasettinek ártatlanság és gonoszság ellentéte között kell navigálniuk az ügyet a megoldás felé, amelynek egyre nagyobb tétje van, hiszen újabb emberéletek kerülnek veszélybe. 


Az ​alagút


Észak-Ohióban sorra tűnnek el a kamasz amish lányok. A rendőrség tanácstalanul szemléli az újabb és újabb eseteket. így bevonják a nyomozásba Painters Mill rendőrfőnöknőjét. Az amish gyökereit fiatalon odahagyó Kate Burkholder talán szóra bírhatja a zárt világot, talán rájöhet a bűncselekmények mozgatórugójára. És akkor fiatal női holttestet találnak. Kate olyan fallal találja szemközt magát, amelyik elzárja a megoldás felé vezető úttól, majd a tehetetlensége kétségbeesett küzdelembe fordul, mikor családját is veszélyezteti a titokzatos elkövető. Hamarosan versenyt kell futnia a gyilkossal a lányok életéért… 


Utolsó ​lélegzet


Az ​​amish családapa, Paul Borntrager éppen hazafelé tart a bricskáján három gyermekével, amikor egy útkereszteződésben hatalmas sebességgel beléjük rohan egy kisteherautó. A szörnyű balesetet csak az egyik gyermek éli túl, aki – bár szemtanúja volt a történteknek – képtelen segíteni a rendőrségnek. A helyszínre érkező Painters Mill-i rendőrfőnök, Kate Burkholder rémülten ismeri fel, hogy az áldozatok egykori barátnőjének, Mattie-nek a szerettei. 

Kate hatalmas elszántsággal próbálja felderíteni az első pillantásra cserbenhagyásos balesetnek tűnő ügyet, de nincs könnyű dolga: az amish közösség, amelynek egykor ő maga is tagja volt, elutasítóan viselkedik, és elzárkózik az együttműködés elől. Mattie szerencsére fokozatosan megnyílni látszik volt barátnője előtt, ám lassan kiderül, hogy senki és semmi sem az, aminek látszik. S miközben Kate kétségbeesetten igyekszik bepillantást nyerni barátnője titkaiba, s megvédeni az ártatlanokat, elfeledni vágyott múltja is lesújt rá… 


A ​halál szava


A békés kisváros, Painters Mill mellett egy pajtában felakasztva találnak egy köztiszteletben álló férfit. Noha az eset első pillantásra öngyilkosságnak tűnik, a bizonyítékok alapján hamarosan kiderül, hogy az áldozat nem önkezével vetett véget az életének. A helyszínen talált rejtélyes, festett amish fabábú miatt a helyi rendőrfőnöknő, Kate Burkholder arra gyanakszik, hogy az ügynek köze lehet egy harmincöt évvel ezelőtti kegyetlen mészárláshoz. 

Amikor holtan találják a helyi galéria tulajdonosát is, Kate egy új nyomot követve sötét titokra bukkan, amely nemcsak a mostani bűntények elkövetőjéhez vezethet el, de a régi tragédiára is magyarázatot adhat. A nőnek versenyt kell futnia az idővel, hogy megtaláljon egy hidegvérű gyilkost, aki arra esküdött, hogy mindenáron igazságot szolgáltat…


Vihar ​után

Egy ​​zárt világ – megannyi titok
Painters Millen tornádó söpör végig, sérülteket, hatalmas pusztítást hagyva maga után. A romeltakarítás során egy cserkészcsapat emberi maradványokra bukkan. A kiérkező Kate Burkholder rendőrfőnök rögtön gyilkosságra gyanakszik, pedig a csontok legalább harminc éve ugyanazon a helyen feküdtek. 
Ki az áldozat? És kinek állt érdekében egy pajta alá rejteni a holttestet? 
Talán a mellette talált eljegyzési gyűrű segíthet azonosítani az áldozatot, vagy elvezethet a gyilkoshoz, de amikor végre a rendőrség elindulhatna egy nyomon, az amish közösség zárt ajtajain kell döngetnie. 
Kate fiatalon szakított amish gyökereivel, mégis könnyebben szóra bírhatja a közösséget, de az elvakult hit, a tolerancia hiánya újabb akadályokat gördít a nyomozás elé. 
Az évtizedes családi titkok családi titkok maradnának, ha egy hajdani ártatlan szív rá nem döbbenne arra, hogy az élete egészen másként is alakulhatott volna. Kate pedig nem tehet mást, mint hogy az idővel is harcba száll azért, hogy a szemet szemért, fogat fogért elvet ne követhesse senki az ügy lezárásáig…

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...