Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 23., vasárnap

Cecelia Ahern: A Vétkes (A Vétkes 1.)


A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.
Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.
Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.
A Vétkes és folytatása, a Perfect hamarosan a mozivásznon is látható lesz, filmes jogaikat nemrégiben megvásárolta a Warner Bros.

William R. Forstchen: Egy ​évvel később (Később 2.)


William R. Forstchen ráijesztett a világra az Egy másodperccel később című regényével, a történet azonban nem ért végett, hamarosan következett a folytatás, az Egy évvel később.
Forstchen, aki eredeti hivatását tekintve történész, egyetemi professzor, szakterülete pedig a haditechnika, olyannyira hitelesen írta meg minden amerikai rémálmát, terrorakciót, az EMP nevű, elektronikus tömegpusztító fegyverrel, hogy annak már megjelenése előtt jóval híre ment az amerikai kongresszusban. Azt tartották, ez az a regény, amit mindenkinek el kellene olvasnia.
És most, az író visszatér, Black Mountainbe, a férfihoz, aki a várost újraépítette a pusztulásból, egy a korábbinál is izgalmasabb folytatással…
A kötet első részéről itt olvashatsz!

Leiner Laura: Bexi 1-5.

Késtél


Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt. 
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára. 
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz. 
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…


Hullócsillag


Már bő egy év eltelt azóta, hogy Budai Rebeka posztolta barátjának a Késtélt, és ezzel immár Bexiként berobbant a köztudatba. 
Azóta megjelent második lemeze, az Offline, melynek sikere végleg kiírta Bexit az egyslágeres előadók sorából. 
Úgy tűnik, Gerivel is rendeződhetnek a dolgaik, bár ezt Körte, Lili, Anti és a Fogd be Aszád eszement (nevű) tagjai egy emberként elítélik. 
És persze ott van még Ő is. Nagy Márk, akinek a Pop/Rock sztár leszek! döntője után nagyobb szüksége van a barátaira, mint valaha.


Illúzió


Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…


Nélküled


Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?


Valahol


Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében. 
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek 1-3.

Az ​angyal


A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!
Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.
„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos” Stephenie Meyer, a Twilight szerzője

A ​herceg


A Viktória korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.


A ​hercegnő


Tessa ​​Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.
Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében.
Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?

Julia Heaberlin: Véres margaréták


A ​​16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá.

Julie Lawson Timmer: Öt nap


Már ​​négy év óta pipálgatja a halála előtti teendőinek hosszú listáján a tételeket, és most, mindössze öt nappal előtte még mindig eszébe jutnak dolgok, amiket meg kellett volna tennie.
Mara Nichols sikeres ügyvéd, szerető feleség és egy örökbe fogadott kislány boldog édesanyja. Élete maga a megtestesült amerikai álom, egészen addig, amíg rejtélyes rosszulléteivel orvoshoz nem fordul. A diagnózis hihetetlen.
Scott Coffman középiskolai tanár. Úgy érzi, végre minden kívánsága teljesült. Felesége sokévnyi hiábavaló próbálkozás után gyermeket vár. És egy éven át nevelhetik Curtist, a nagyszájú nyolcéves kisfiút, akinek az anyja börtönbe került. Igazi család ők hárman, nemsokára négyen.
Scottnak és Marának is öt napja maradt, hogy búcsút vegyen a szeretteitől. Hogyan lehet elviselni az elviselhetetlent? Hogyan lehet lemondani arról, ami a legfontosabb az életünkben? És mennyi áldozatot tudunk hozni a szeretteinkért?
Julie Lawson Timmer bölcs, vidám, szívfacsaró, elgondolkodtató regényt írt a szeretet és az emberek erejéről.

Anton DiSclafani: Veszélyes vágyak


Egy sorsfordító nyár története

1930-at ​​írunk, a gazdasági világválság közepén járunk. A szenvedélyes és erős akaratú tizenöt éves Thea Atwellt családja váratlanul bentlakásos iskolába küldi, ahol női lovasokat képeznek. A Blue Ridge Mountains hegycsúcsai között fekvő Yonahlossee Lovas Leánytáborban leginkább a gazdagság, a szépség és a lányok közötti szövetség számít. Mindez teljesen új Thea számára, aki eddig szerettei körében gondtalanul élte álomszerű gyermekkorát, amely azonban egy végzetes tragédia következtében egy csapásra semmivé foszlik.
Miközben Thea megpróbál megbirkózni az egy évvel korábban történtek miatt érzett bűntudatával, egyre inkább belebonyolódik az iskola szövevényes viszonyrendszerébe. Először találja szembe magát a szélesebb külvilággal, az új barátságokkal együtt járó ármánykodással, illetve fokozatosan ráébred saját szexualitására is.
A múlt eseményeit egyre inkább elhomályosítják az iskolai tapasztalatok, melyek rövidesen éppoly meghatározóak lesznek Thea jövője szempontjából, mint az otthoniak. A Veszélyes vágyak botrányos szerelmi története és szívszaggató családi drámája lebilincselő, elragadó olvasmány szerelemről és testiségről, családról és otthonról, jómódról és társadalmi helyzetről.

I.M. Brod: Tüske a köröm alatt (Mysterious Universe)


A ​​22. századi Los Angeles nem a nyugalmáról híres. A csupa üvegacél felhőkarcolók, arab luxusnegyedek, orosz kaszinók mellett tombol az erőszak, és hódít a heroin szuperfinomított változata, a Triplex. A csillogás és pompa fénykörén túl sötét árnyak mozgolódnak a metropoliszban, a rendőrség pedig a Novus Ordo Seclorum – Új Világrend – oligarcháinak és mindenható vállalatainak kezében van.
A West Castle százhuszonnégyes irodaépülete azonban nem tartozik a nagyvállalatok csillogó acél- és üvegpalotái közé. Üzleti nyomornegyed, de annak is éppen elég drága. Kilátás semmi, az ablakok védőfóliái már tejopálra mattultak, és a folyosón mindig otthonos a félhomály. A végtelen üzemidejű lámpa már régen kiégett, és a bérlők egyike sem nyúlt a zsebébe, hogy megjavíttassa. Egy barna, egyszerű ajtón egyszerű felirat áll: Ross Quinlan.
„A napidíjam háromszáz dollár, plusz a költségtérítés: ennyit érnek az izmaim meg az a kevés működő agysejt a fejemben. Van egy kopott, majdnem üres irodám, és egy még kopottabb autóm. Feleségem és gyerekem már nincs, ha luxusra vágyom, öt dollárral drágább piát veszek.”
Ross Quinlan magánnyomozó nem vár ügyfelet. Szomorú és kiégett ember, aki a szorongásait keserű humorral és jeges brandyvel oldja, napjában többször is. Önsajnálatba és karosszékbe süppedve tölti mindennapjait, egészen addig a pillanatig, amíg meg nem szólal asztalán a holofon, és nyakába nem szakad egy rejtélyes túlvilági entitás, néhány titokzatos és kegyetlen gyilkosság, illetve egy orosz keresztapa. S ha mindez még nem lenne elég, Los Angeles leghatalmasabb vállalatának mindenható ura is szeretné eltenni őt láb alól. Csoda, ha Ross Quinlan néha felönt a garatra?

Colleen McCullough: Tövismadarak


A Clearyek története Új-Zélandon kezdődik és Ausztráliában folytatódik, ahonnan csak a második világháború szörnyű eseményei sodornak el egy-egy családtagot a jó öreg Európába. A Cleary család a gyönyörű ausztrál tájakon küzd a boldogulásért az anya vezetésével. Fee erős egyénisége szilárd erkölcsi alapon áll, mindent megtesz családjáért, élete a kötelességteljesítés mintaképe. 

Gyermekeit mégsem tudja megóvni a keserves csalódásoktól, és a ragyogó napsütötte táj is kiszámíthatatlanul szeszélyes – hirtelen támadt kegyetlen bozóttűz ragadja el egyik fiát…. A két női főszereplő: Fee és Meggie – anya és leánya – élete a sors különös játéka folytán hasonlóvá válik egymáshoz, mindketten olyan férfit szeretnek, akitől a társadalom elválasztja őket, s a szerelmükből született gyermekek feje fölött a tragédia sötét árnya lebeg….

Katherine Applegate: Szívzűrök 1-5.

Zoey ​görbe utakon


A nyolc középiskolás barát élete a megszokott mederben folydogál az aprócska és álmos Chatham Island-en. Amikor egykori haverjuk, Lucas két, javítóintézetben eltöltött év után visszatér a szigetre, elhatározzák, hogy kiközösítik. Csakhogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték. Eddig úgy hitték, jobban ismerik egymást, mint a saját tenyerüket. Hamarosan rájönnek, hogy még önmagukról sem tudnak mindent…



Jake ​rájön


Zoey, Jake háta mögött félrelép Lucassal, aki régebben Claire-rel járt. Claire lassanként beleszeret Jake-be, de van egy titka, amiről csak Lucas tud, és rettenetesen fél, hogy mi lesz, ha Jake rájön.


Nina ​nem mondja el


Először Zoey szűrte össze a levet Lucasszal, és Jake rájött. Azután Claire szakított Bennel, hogy Jake-kel járhasson, de végül egyedül maradt. Most Nina boldog, mert mindig is Bent szerette, és most végre felvirradt az ő napja. Csakhogy nem jöhetnek össze, ha Nina nem mondja el. Mind együtt nőttek fel egy apró szigeten. Azt hiszik, mindent tudnak egymásról…, de csak most kezdenek rájönni az igazságra.


Ben ​szerelmes


Együtt nőttek fel egy aprócska szigeten. Azt hiszik, mindent tudnak egymásról., de csak most kezdenek rájönni az igazságra. 
Ben két lányba szerelmes: Claire-be, a régi szerelmébe, és Claire húgába, Ninába, akivel egyszer szenvedélyesen csókolódzott. Vajon sikerül-e rájönnie, melyiket szereti jobban, mielőtt mindkettőt elveszíti?


Claire-t ​rajtakapják


Együtt nőttek fel egy apró szigeten. Azt hiszik, mindent tudnak egymásról…, de csak most kezdenek rájönni az igazságra. 
Claire-t rajtakapják, mert beleavatkozik mások szerelmi életébe. Megpróbál segíteni a barátainak, hogy rendbe tegyék megfáradt kapcsolataikat, ám ehelyett – a sajátján kívül – sikerül mindet összezavarnia. 

„Olyan ezt a könyvet olvasni, mintha igazán hajmeresztő pletykákat hallgatnánk. És mint a pletyka esetében itt sem tudunk betelni velük…” The Times

Nicola Cornick: Fortune Folly menyasszonyai 1-3.

Titkok ​és vallomások


Fortune Follyban a földesúr ismét hatályba léptet egy ősrégi adótörvényt, melynek értelmében minden hajadon lány és özvegyasszony köteles férjhez menni, vagy vagyona felét adóba befizetni. A hírre a csendes kis falut elözönlik a hozományvadász agglegények. Laura, az özvegy hercegné azonban hallani sem akar kérőkről mindazok után, amit az első házasságában el kellett viselnie. Még akkor sem, ha egykori szerelméről, Dexter Anstrutherről van szó, hiszen tudja, hogy a titok, amelyet őriz, lehetetlenné teszi kettejük közös jövőjét. Dexter sejti, hogy Laura rejteget előle valamit, és elszánja magát, hogy kideríti az igazságot, bármibe kerüljön is …


Botrány ​és ártatlanság


Fortune Follyban a földesúr ismét hatályba léptet egy ősrégi adótörvényt, melynek értelmében minde hajadon lány és özvegyasszony köteles férjhez menni, vagy vagyona felét adóba befizetni. A hírre a csendes kis falut elözönlik a hozományvadász agglegények.
Miss Alice Lister a közfelfogás szerint nem éppen tiszteletreméltó hölgy. Már az is elég baj, hogy szobalányból lett örökösnő, most pedig a csélcsap Lord Miles Vickery akarja elnyerni a vagyonát azzal, hogy a házasság révébe kormányozza. Alice azonban biztos benne, hogy Miles nem fogja teljesíteni a feltételeit. Hiszen melyik korhely fiatalember lenne képes pusztán anyagi megfontolásból becsületes maradni három hosszú hónapon át?

Barátok ​és szeretők


Fortune Follybana földesúr ismét hatályba léptet egy ősrégei adótörvényt, melynek értelmében minden hajadon lány és özvegyasszony köteles férjhez menni, vagy vagyona felét adóba befizetni. A hírre a csendes kisfalut elözönlik a hozományvadász agglegények. 
A szabad szellemű, szertelen Lady Elizabeth Scarlet elrabolja és elcsábítja gróf Nathaniel Waterhouse-t az esküvője előestéjén, mert meg akarja óvni őt egy lélektelen érdekházasságtól. A gróf ezek után feleségül veszi a lányt, hogy megvédje a becsületét. Noha az ágyban nem tudnak egymással betelni, Elizabeth ennél többre vágyik. A legelképesztőbb módokon igyekszik kiprovokálni, hogy Nat felfigyeljen rá és beleszeressen ...

Emily Giffin: Zűr ​van, babám!


Lángoló ​​szerelem. Mesébe illő lánykérés. Házasság.
Azután pedig… gyerekek?Ez minden nő álma.
Vagy mégsem?
Claudia és Ben tökéletes pár.
Pillanatok alatt egymásba szeretnek, és megállapodnak abban, hogy szakítva a hagyománnyal, a családi és társadalmi elvárásokkal, beérik egymással, nem terveznek gyereket. Boldogan élik szabad, korlátlan és a független felnőttek boldog életét. Zavartalanul építhetik a karrierjüket, esténként kedvükre szórakozhatnak, bármikor fölkerekedhetnek és járhatják a világot.
Amikor azonban az egyik legjobb barátnőjük teherbe esik, Ben más jövőképet kezd el dédelgetni. Rájön, hogy tulajdonképpen ő is kisbabát szeretne, amivel igazán megkoronázhassák kettejük kapcsolatát. Ben vágyai 180 fokos fordulatot vesznek, melyeket Claudia nem tud és nem is akar komolyan venni. Elvégre a kapcsolatuk elején nem erről volt szó! Hogy nyomatékot adjon nemtetszésének a válástól sem riad meg. Sajnos Ben sem…
Claudiának nehéz döntéseket kell meghozni, hogy az önismeret egy magasabb szintjére lépjen és eldöntse, mire vágyik igazán az életében.
Az olvasó szellemes, érvekben és ellenérvekben bővelkedő, elgondolkodtató könyvet tart a kezében arról, mi történik, ha egy házaspár egyik tagja hirtelen másként képzeli el a jövőt, mint azt közösen tervezték. A probléma ott kezdődik, hogy egyikük sem akarja föladni az elveit a másik kedvéért.
Emily Giffin magyarul először megjelenő, öniróniával fűszerezett, friss, vicces fordulatokkal teli történetét tarthatja a kezében az Olvasó. Szórakoztató regényében nagy kérdéseket vet fel az írónő: Mi a legfontosabb az életben? Hogyan érhetjük el? És mekkora áldozatra vagyunk hajlandók a szerelemért?

John Connolly: Charlie Parker 1-8.

Arctalan ​démonok (1.)


Charlie „Bird” Parker, New York-i exnyomozónak egy napon brutálisan meggyilkolják a feleségét és a kislányát. A gyilkos kegyetlen, egyben különös módszerrel dolgozik: miután végzett áldozataival lenyúzza azok arcát. Parker elvakult hajszába kezd, hogy felkutassa családja gyilkosát. Közben magánnyomozóként egy eltűnt lány felkutatására indul. A tettes minden jel szerint sorozatgyilkos. A rejtélyes eset szálai elvezetnek a maffiához, és nem tudhatjuk, vajon mi lesz a következő meghökkentő részlet, milyen idegszálakat borzoló, újabb véres esemény következik. Parker maga is többször gyanúba keveredik, míg végül egy elragadó kriminál-pszichológusnő segítségével fény derül a rejtélyre.


Sötét ​árnyak (2.)


Connolly ​​már megismert eredeti hangvétel és gondolatébresztő stílus köszön vissza ebben a környezetben is, amely biztos közönségsikerre számíthat. Benne egy fiatal nőt, Rita Ferrist és fiát megöli egy ismeretlen gyilkos. Ezzel Charlie Parker (Bird) számára erőszakos fordulatot vesznek az események, amelyek során a múlt és a jelen összemosódik. Bird, aki még mostanra sem tudott igazán magához térni a megrázkódtatásból, amit a felesége és a lánya erőszakos halála, majd gyilkosuk, az Utazó Ember utáni hajsza okozott, visszavonul a fagyos Main-be, fiatalsága színhelyére. Visszatérte feléleszti a múlt szellemeit, és eközben belesodródik a gyilkosságokkal leginkább gyanúsítható férfi, Billy Purdue, Rita volt férje utáni hajszába. Ahogy az áldozatok száma egyre nő, nyilvánvalóvá válik, hogy valaki más is keresi Billy Purdue-t, valaki, aki látszólag ugyanúgy ismeri Birdöt, mint ő saját magát. A rejtély megoldásának kulcsa valahol a múltban rejlik, a harminc évvel korábban történt szörnyű eseményekben, amikor is egy fa rettenetes gyümölcsöket termett, Bird nagyapja pedig megpróbál a rejtélyes, szinte ördögi gyilkos, a Caleb Kyle néven ismert szörnyeteg nyomára bukkanni.


Gyilkos ​fajzat (3.)


Vannak olyan emberek, akiknek a pillantását jobb, ha elkerüljük, akiknek a figyelmét jobb, ha nem keltjük fel. Különös, parazita lények ezek, elveszett lelkek, akik megpróbálják áthidalni a szakadékot, és végzetes kapcsolatba lépnek a jóság meleg, állandó áramlataival. Fájdalmak közepette csak azért léteznek, hogy ezért a fájdalomért bosszút álljanak másokon. Elég egy véletlen pillantás, vagy az, ha a tekinteted egy szemvillanásra elidőzik rajtuk, ezzel meg is van számukra az ürügy, amire vártak. 
Néha jobb, ha a szemedet nem emeled fel a kanlisról, mert félő, hogy ha felnézel, elkaphatod egyikük pillantását, amikor fekete alakjuk eltakarja a napot, és aztán örökre megfoszthat tőle…


A ​Fehér út (4.)


John Conolly a legjelentősebb krimi írók egyike, aki mindig művelt, ötletes és elegánsan izgalmas történekkel lepi meg a krimi kedvelőit. Legújabb könyve „A fehér út” egy újabb hátborzongató történet eseményeibe vezeti el az olvasót. Gyilkosságok, nyomozás, szenvedélyes szerelmek és régmúlt történeti események bonyodalmából bontakozik ki az izgalmas cselekmény.


A ​fekete angyal (5.)


Egy fiatal nő eltűnik New York utcáiról. Akik elrabolták, azt hiszik, senkinek sem fog hiányozni. Tévednek. A lány a gyilkos Louis „vére”, aki Charlie Parker magándetektív oldalán nyomozásba kezd, és kész bárkit széttépni, aki az útjába áll.



Nyugtalanság (6.)


KÖZELEDIK A BOSSZÚÁLLÓ
Daniel Clay pszichiáter erőszak áldozataivá vált gyermekekkel foglalkozott, de nyoma veszett.
VALAKI VESZÉLYBEN VAN
Lányát, Rebeccát árnyként követi egy volt fegyenc, akinek gyermeke szintén nyomtalanul tűnt el.
VALAKI BOSSZÚRA SZOMJAZIK
A gyilkosságért elítélt Frank Merrick már szabad, és most igazságot akar szolgáltatni.
EGY EMBER SEGÍTHET CSAK
Rebecca felfogadja Charlie Parker magánnyomozót, hogy védje meg .
Connolly mesterien szövi a természetfeletti elemeket nyugtalanító, sötét mesévé. Parkert magát is kísérti rejtélyes körülmények között meggyilkolt felesége és lánya szelleme, akik tanáccsal látják el, figyelmeztetik a veszélyekre, miközben a nyomozó egyre mélyebbre merészkedik a való világ és a saját lelke sötét bugyraiba. Connolly sötét, lírai és félelmetesen izgalmas regénye maradandó képeket éget a tudatunkba.

Halálhozók (7.)


A halálhozók különlegesek. Ők gyilkolják meg a gyilkosokat. Louis, az orvgyilkos is közéjük tartozik. Most azonban ő is, és a társa Angel is a célpontok között találja magát.
Csak akkor maradhatnak életben, ha leleplezik a gyilkosokat. Elvállalnak egy megbízatást, hogy végezzenek egy dúsgazdag remetével. A messzi északon egy olyan város vár rájuk, amelyik eltűnt a térképekről. A környék urának személyes oka van arra, hogy Louis fejét akarja. Louis és Angel csapdába kerül. Mindentől és mindenkitől elszigetelve a legfélelmetesebb halálhozó vadászik rájuk: az orvgyilkosok kivégzője, Bliss.
Csupán egyetlen ember segíthet nekik. A Detektív – Charlie Parker.
„Zseniális író. Félelmetesen jó könyv” The Times

Szeretők (8.)


Valami ​​ősi, sötét erő támadt fel, és vadászik áldozataira. A halál oka, hol balesetnek, hol öngyilkosságnak tűnik, de akit célba vett a gonosz, az pontosan tudja, hogy közeleg a vég. Ideig-óráig el lehet bújni, lehet menekülni, de előbb vagy utóbb utolér… 
Charlie Parker, az Arctalan gyilkosok és az A Fehér út főhőse visszatér gyermekkorának közegébe. Ki akarja deríteni, miért ölt meg két kamaszt az apja, és miért lett utána öngyilkos. Ráadásul szembe kell azzal is néznie, hogy nem vér szerinti gyermeke szüleinek. Hogy megoldja a rejtélyt, sorra járja apja régi rendőrtársait, és ahogy halad előre fokról-fokra helyükre kerülne a puzzle darabkái. 

John Connolly a tőle megszokott, aprólékos gonddal építi fel a cselekmény mentét, ami egyfelől a klasszikus magánnyomozó krimik hagyományait követi, másfelől viszont a huszadik századi élő amerikai miszticizmusra támaszkodik. Connolly atmoszférateremtő erejének köszönhetően mindez egy hihető, egységes történetet alkot, amiben minden apró rezdülésnek szerepe van, és amit egy pillanatra sem képes letenni az ember. Sok jó szerző van a könyvpiacon, de Connolly az egyetlen, aki a hétköznapok eseményeibe ágyazva képes megfoghatóvá varázsolni az apokaliptikus erők sötét világát. Charlie Parker elveszetten bolyong ebben a nagyon is kézzelfogható és mégis homályos, fenyegetően gomolygó világban, ahol az igazság sosem a megoldás, csak egy újabb lépcső, és egyetlen dolog képes megváltást kínálni, és az a szerelem.

Sheila O'Flanagan: Egy ​igazán különleges férfi / Nekem csak ő kell / Szerelemben nincs barátság

Egy igazán különleges férfi


Romy ​​Kilkenny imád Ausztráliában lakni. Tárasági életben sosincs hiánya, úgy tűnik, a munkahelyén is komolyabb feladatot bíznak rá, és boldogan él Keith házában. Ám az egészben az a legjobb, hogy kellő távolságra lehet őrjítő családjától. Amikor azonban befut a telefonhívás, hogy feltétlenül haza kell térnie Írországba, a lány élete fenekestül felfordul.
Romy rendkívül csinos édesanyja, Veronica sosem értette meg legkisebb gyermekét. Romy minden igyekezete ellenére úgy érzi, két féltestvére mellett ő a család hamupipőkéje.
A bátyja Darragh, boldog házasságban él a tökéletes Giselle-lel,míg a nővére, Kathryn a gazdagok csillogó életét éli New Yorkban. Így a hazaérkező Romy még inkább kívülállónak érzi magát közöttük, mint valaha. Ráadásul egyfolytában arra gondol, bárcsak ne csókolta volna meg Keitht a repülőtéren indulás előtt! Hiszen a fiú a legjobb barátja, nem pedig a szerelme!
Sheila O'Flanagan legújabb kötete a családi életből adódó örömöket és keserűségeket járja körbe. Megmutatja, hogy sosem tudhatjuk, mikor tűnik fel egy igazán különleges férfi a sarkon, méghozzá abból az irányból, ahonnan nem is vártuk volna…

Nekem csak ő kell



Andie Corcoran és húga, Jin, nem teregetik ki egymás előtt magánéletük titkait. Andie nem féltékeny testvére dúsgazdag férjére és a luxusra, amely körülveszi, Jin viszont nem érti, hogyan élhet boldogan a nővére a maga csendes, férfiaktól mentes világában (persze, ha tudná az igazságot!). 

Amikor özvegy édesanyjuk, Cora megérkezik a karib-tengeri luxushajóútról, nem csak napbarnított bőre mutatja, hogy valami gyökeresen megváltozott körülötte… A két testvért kicsit közelebb hozza egymáshoz a riadalom. Ki ez a szívtipróan jóképű fiatalember, aki levette anyjukat a lábáról? Mit akar Corától? Arról nem is szólva, hogy a két fiatal nőnek külön-külön is súlyos magánéleti problémával kell szembenéznie. 

Igaz barátra lenne szüksége mindkettejüknek – de vajon lehetnek-e ők valaha is barátai egymásnak?



Szerelemben nincs barátság


Darcey mindent megkapott: magasan szárnyaló karriert, egy remek lakást Dublin központjában, méregdrága, márkás ruhákat. Igaz, a nagy Ő egyelőre még hiányzik a leltárból, de hódolókban nincs hiány. Miért dúlja fel mégis annyira, amikor váratlan esküvői meghívót kap? Mert a menyasszony a legjobb barátnője, Nieve. Pontosabban csak volt a legjobb barátnője. A vőlegény pedig Aidan. A férfi, aki elhagyta őt… Nieve kedvéért. 

A becsvágyó Nieve már az óceán túlpartján él, de az esküvőre visszatér a jó öreg Európába. Az év eseménye lesz a nász: erről a legjobb profi esküvőszervező gondoskodik majd, a pénz nem számít. Nieve azt akarja, hogy minden régi barát ott legyen. Különösen Darcey, egykori barátnője, akit annyira irigyelt, aztán elárult. Eljött az ideje, hogy végre megszabaduljanak a múlt emlékeitől. 
Vajon Darcey képes lesz megbocsátani legrégebbi barátnőjének, s Nieve esküvője botrány nélkül zajlik majd? Vagy kiderül, hogy Aidant mégis neki teremtette az ég?

Sheila O'Flanagan: Megint egyedül / Szakításból szerelem / Szeleburdi szerelem / A hazugság börtönében

Megint egyedül


Mihez kezdesz, ha váratlanul magadra maradsz? Az öngyilkosság gondolatával foglalkozol? Eszelősen beleveted magad a szexbe? Belesüppedsz az önsajnálat mocsarába?Alix Callaghan mindhárom lelkiállapotot átéli, amikor élete szerelme közli, hogy családot szeretne alapítani – de nem vele. 

A konfliktus megoldhatatlan, hiszen Alix – bár úgy érzi, vissza tudná szerezni a férfit, ha elfogadná az anyaság gondolatát – még nem érett meg a gyermeknevelésre, s karrierjéről sem tud lemondani. Most, hogy a munkahelyén a férfiak szemet vetettek az állására, ráadásul fölfedezi az első ősz hajszálait is, egyre többször fordul meg a fejében, hogy a jelenlegi, újbóli magára maradása vajon nem egy végleges állapot kezdete-e?

Lendületes regény az egyedülálló, harmincas éveiben járó, sikeres nő belső bizonytalanságáról, a „család vagy karrier” kérdéskörről, amivel sajnos egyre több nő találja szemben magát.


Szakításból szerelem 


Ash ​​O'Halloran tudja, hogy élete legszebb szakaszát kellene élnie. Hiszen önálló, szõke és 29 éves. Miért nem megy akkor, mégsem minden este szórakozni, Chardonnay-t iszogatni, és miért nem esik soha szerelembe? Vagy ha már nem ezt teszi, miért nem siránkozik miatta egy kiadósat a barátnõivel? Talán nem tudja, miként kéne élnie egy facér nõnek? 

A gond az, hogy Ash úgy szereti az életét, ahogyan van. És sohasem cselekszik spontán módon. A párkapcsolatok gondolata is halálra rémíti; az elkötelezettség elsõ jelére kiteszi a szûrét minden udvarlójának. Ezért teljesen kizárt, hogy valaha is olyan helyzetbe kerüljön, amilyenben megbánthatnák. Ash maga Miss Sebezhetetlen. 

De tudja, hogy nem mindenki egyforma. Ott van például Dan Morland, aki felfogadta, hogy fõzzön egy csodálatos vacsorát a házában abból az alkalomból, hogy megkéri ambiciózus barátnõje kezét. És miközben figyeli, hogyan próbálja Dan megoldani az életét, a nõvel, akit szeret, Ash azon kezd tûnõdni, hogy a zárkózottság és a biztonság hajszolása talán egyben azt is jelenti, hogy kimarad valamibõl…


Szeleburdi szerelem


Valóban létezik szerelem első látásra, amely ráadásul a sírig tart? Carey Browne légi irányítóként hozzászokott a váratlan helyzetek kezeléséhez, ezért a családja és a barátai legnagyobb megrökönyödésére igent mond, amikor Ben Russel rövid ismeretségük után megkéri a kezét. 

Lehet, hogy teljesen elment Carey esze? Careyt még Ben nővérének, Freyának hűvös elutasítása sem tántoríthatja el az elhatározástól, hiszen meg van győződve arról, hogy Ben személyében végre megtalálta az igazi lelki társat. Nem érti, miért nem hagyják őket békén. Hamarosan azonban kiderül, hogy Ben nem volt teljesen őszinte a múltját illetően. Carey pedig kezd ráeszmélni, hogy talán hatalmas hibát követett el.

A hazugság börtönében


Mit csinálsz, ha életed pasija kibabrál veled? Ajtót mutatsz neki? Kidobálod a gönceit az ablakon? Lyukat vágsz az összes nadrágja ülepébe? Ha ez ilyen könnyű lenne! Különösen akkor, ha van tőle egy nyolcéves lányod, akire ugyancsak gondolni kell, és a részmunkaidős állásodban még a tejre valót sem keresed meg. 

Nessa Riley, aki abban a hitben él, hogy a férjével, a kislányával és a szeretett otthonával mindene megvan, hirtelen élete legnehezebb döntésével találja magát szemben.

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...